Rapport från möte i IMO TC Committee 62 den 6-8 juni 2012, London, England

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från möte i IMO TC Committee 62 den 6-8 juni 2012, London, England"

Transkript

1 RAPPORT 1 (6) Handläggare, Avdelning Samhälle Andreas Odhage, Ert datum Er beteckning Rapport från möte i IMO TC Committee 62 den 6-8 juni 2012, London, England Sammanfattning IMO:s tekniska samarbeteskommitté, TCC, höll sitt 62:a möte den 6-8 juni Mötet avlöpte mycket bra och effektivt, den nya ordförande Mrs. Nancy Karigithu (Kenya) utförde sin uppgift mycket väl. För svenskt vidkommande var mötet framgångsrikt rörande de frågor som Sverige fokuserat på, trade facilitation och MDG samt diskussionen om WMU. Eftersom INF-papper inte längre redovisas i plenum aktualiserades inte farhågorna om att Sverige skulle nämnas i samband med det avbrutna projektet FAO global safety at sea project for small-scale fisheries under agenda punkt 3. Svensk delegation: Anna Staaf, Sjöfartsverket, delegationsledare Andreas Odhage, Sjöfartsverket Viktigare händelser och beslut Korrespondensgruppen som kopplar MDG 1 och Trade Facilitation i ett ToR för ett demonstrationsprojekt accepterades av kommittén och kommer integreras i arbetsprogrammet för samt att sekretariatet omgående kommer att börja undersöka möjligheterna att dra igång demonstrationsprojektet; Sekretariatet ska på prov annonsera utvalda kommande ITCPaktiviteter på sin hemsida för att bl.a. öka transparensen; Mötets inledning Mötets ordförande Mrs Nancy Karigithu öppnade mötet och välkomnade den nya Generalsekreteraren Mr. Sekimizu. PostadressPostadress BesöksadressBesöksadress TelefonTelefon TelefaxTelefax E-postE-post OrganisationsnrOrganisationsnr Norrköping Östra Promenaden sjofartsverket@sjofartsverket.se

2 2 (6) Generalsekreteraren Mr. Sekimizu inledningstal innehöll flera punkter, däribland vikten av det arbete som IMO kommer att göra under det uppkommande Rio +20 mötet. Han påpekade även det viktiga arbete som denna kommitté och framför allt ITCP utgör i att hjälpa kapacitetssvaga länder att få en stabil plattform att stå på, vilket utgör grundplåten för ett fungerande maritimt kluster. 1. Adoption of the agenda (62/1 och 62/1/1) Agendan antogs. 2. Work of other bodies and organisations (62/2) Översikt av IMO:s kommittéarbeten, uppföljning av viktigare beslut i MSC, C, FAL, A och MEPC. Avseende beslut fattade vid MSC uppmärksammades kommitténs förslag till TC att inom ITCP överväga möjligheten (inkl. finansiering) att översätta sjösäkerhetsrekommendationer (framförallt Part B of the Code of Safety for Fishermen and Fishing Vessels, the Voluntary Guidelines for the Design, Construction and Equipment of Small Fishing Vessels and the Safety Recommendations for Decked Fishing Vessels of less than 12 metres in Length and Undecked fishing vessels) till mottagarländernas språk om det senare inte är ett av IMO:s officiella språk. En nyanserad debatt följde där två läger snabbt kunde konstateras. Sekretariatet föreslog att man initialt kan använda överskottet från TC-fonden till detta arbete samt att man snarast överväger extern finansiering av detta. Vidare föreslog sekretariatet att man ska ta kontakt med FAO i detta ärende, vilket stöttades av generalsekreteraren Mr. Sekimizu. Iran tyckte att man fråntog länderna sitt eget ansvar genom att IMO och FAO tar hand om ärendet och föreslog att ett cirkulär borde skickas ut, men de fick inget gehör. IHO redovisade sina aktiviteter, värt att noteras är det intressanta sammarbete som ITCP och IHO har gällande sjökartering och sjömätning. 3. Integrated Technical Co-operation Programme (62/3, 62/3/Add 1, 62/3/1-62/3/5, 61/INF.2 INF.4) Ett stort antal uppskattade inlägg från många länder under den här agendapunkten. IMO TCC genom ITCP har stor framgång i många utvecklingsländer. Men även en del muntliga förslag kom bl.a. från SA som ville se en tydligare koppling mellan WMU-studenter och arbetet i ITCP och Australien som ville se mer regionala program och mindre landsspecifika, då de anser att man har större behållning och är mer kostnadseffektiv i regionala program.

3 3 (6) SG presenterade sitt förslag om att länder i behov av stöd från ITCP fyller i en blankett som talar om vilket form av stöd de behöver. På så sätt ska det bli lättare att rikta ITCP:s verksamhet samt få ut maximal effekt på ett kostnadseffektivt sätt. De flesta länder som uttalade sig var positiva till idén, men tyckte inte att den var riktigt färdigutvecklad. Några utav problemen med blanketten är att den kan vara svår att fylla i om inte riktigt vet vad var man behöver stöd, det kan också uppstå svårigheter för IMO och eller kapacitetssvaga medlemsländer att prioritera vad som ska ha stöd. Många västländer påpekade även att det bör vara ett instrument för att undvika duplicering i utvecklingsinsatser och att transparens är viktigt i dessa sammanhang. IALA meddelade att man använder sig av samma sorts princip i sitt tekniska arbete och samarbetar gärna med IMO. SG tackade för alla kommentarer och lovade att förbättra sitt förslag och återkomma med ett reviderat förslag till nästa möte. Frankrike, Marocko och Vanuatu presenterade ett gemensamt förslag om att IMO kunde vara till nytta vid ratificering av IMO verktyg hos kapacitetssvaga länder (f.d. kolonier till västmakter) med liknande juridisk bakgrund och samma språk. I denna fråga var plenum uppdelad i två läger, de som var för och de som var emot på grund av ökad belastning på sekretariatet. Director TC svarade efter en lång debatt mellan medlemsländerna att IMO kan till viss del vara behjälplig i frågan rörande att identifiera länder som kan hjälpa varandra, men att man först vill diskutera frågan vidare internt och återkomma med ett besked. Frankrike fortsatte senare med att presentera två förslag om att göra urvalsprocessen av experter till ITCP-aktiviteter och själva aktiviteterna mer synliga genom bl.a. exponering på IMO:s hemsida och processen mer transparent. Direktören för TC meddelade att det idag finns en databas hos TC med över 1000 kvalificerade konsulter som används vid aktiviteterna. Många medlemsländer tycker inte att det är bra med för många privata aktörer på aktiviteterna och förespråkar ett större engagemang hos medlemsländernas myndigheter etc. De flesta länderna tycker att Frankrikes två förslag är bra men att de inte får öka sekretariatets arbetsbörda. Man beslutade att man måste hitta en balans mellan arbetsbörda, kostnad och transparens. Således kommer ett par projekt att väljas ut för en testperiod som sedan ska utvärderas. Tyskland presenterade sitt förslag på att effektivisera arbetet i ITCP och öka transparensen. Nästan alla stöttade Tysklands förslag och sekretariatet lovade att titta på detta. Inf. 2 och 3 presenterades inte så det blev inte nödvändigt för Sverige att varken lovorda IMO:s arbete med Rio +20 eller förtydliga varför Sverige drog in stödet till det FAO-program som nämns i inf.3 och där Sverige omnämns i ett något negativt sammanhang.

4 4 (6) 4. Sustainable financing of the Integrated Technical Co-operation Programme (62/4) Under denna punkt redovisades sekretariatets finansiering av ITCP. 5. Linkage between the Integrated Technical Co-operation Programme and the Millennium Development Goals (62/5, 62/5/1) I samband med presentationen från sekretariatet rörande länken mellan ITCP och MDG föreslog Sverige, stöttade av SA, att man förtydligar i vilken utsträckning ITCP:s aktiviteter har hjälpt till för att verkligen nå målen, dvs. hur långt man har kommit på vägen. Sekretariatet lovade att titta på detta. Angola presenterade det arbete som korrespondensgruppen, som beslutades vid förra mötet TC 61 samt fastslogs vid FAL 37, gjort för att förstärka de befintliga länkarna mellan MDG och Trade facilitation i form av ToR till ett projekt för att minska fattigdom genom TF. Många länder, där ibland Sverige, hyllade och stöttade arbetet som gjorts och tackade Angola för ett utmärkt arbete med att leda gruppen. Kommitteen beslutade att gruppens arbete förs in direkt i kommande program för samt att sekretariatet meddelade att man redan i sommar startar upp ett assessment mission för att leta potentiella länder för projektet samt finansiering. 6. Partnership for progress (62/6, 62/INF.5) Här redovisades bl.a. IMO:s regionala arbete under 2011 vad gäller att främja implementeringen av ITCP. IMO:s arbete i denna riktning uppskattades. Några länder informerade om sina pågående aktiviteter. De flesta ansåg att IMO:s regionala arbete främjar capacity building och bör därför fortsätta och förstärkas. IALA presenterade sitt arbete med kapacitetsbyggande arbete och deras nystartade IALA World-Wide Academy. Bl.a. Singapore uppskattade IALA:s arbete och ser gärna att man kan bli IALA ackrediterad i sin VTSutbildning och samarbetar gärna med IMO och IALA i att uppnå detta. Sekretariatet vill gärna få mer information och bli kontinuerligt uppdaterade i ämnet av IALA. 7. Voluntary IMO Member State Audit Scheme (62/7) Sekretariatet redovisade arbetet med VAS/VIMSAS och alla länder tycker att arbetet är viktigt och bl.a. USA tryckte på vikten av att göra systemet ännu mer transparent. Kommitteen tyckte att VIMSAS är ett bra verktyg och att VAS är en mycket viktigt verksamhet. Medlemsländerna uppmanades att fortsätta stödja programmet.

5 5 (6) 8. Integration of women in the maritime sector (62/8, 62/8/Add.1 och 62/8/1) En mycket uppskattad punkt i TC, och detta program utvecklas positivt. Korea presenterade ett dokument som beskrev möjliga områden för stöd genom IMO: s integration av kvinnor inom sjöfartssektorn (IWMS), ett program för att stärka kvinnors roll och deras avancemang inom sjömansyrket. Dokumentet stöttades av många nationer och sekretariatet påpekade att mycket i dokumentet faller under ILO:s paraply, men detta visar bara på att IMO och ILO måste hitta samarbetsformer för att arbeta tillsammans. 9. Global maritime training institutions (62/9 och 61/INF.4) Under denna agenda redovisade sekretariatet utfallet av 2011 för WMU, IMLI (Malta) och IMSSEA (Genua). Sverige höll ett mycket uppskattat anförande om WMU:s vikt för den globala utvecklings agendan och WMU:s arbete stöttades av många andra nationer. 10. Impact Assessment Exercise (62/10 och 62/10/1) En konsult som varit med och genomfört en utvärdering av arbetet inom ITCP och dess genomslagskraft höll ett anförande om resultatet. Sekretariatet svarade sedan på resultatet genom att föreslå en rad åtgärder i linje med konsulternas förslag. Detta var en punkt som alla trodde skulle skapa mycket debatt, men de flesta länder ansåg att rapporten var bra eller mycket bra, men att den bör beaktas med försiktighet. Bl.a. saknade Korea föreslagna åtgärder för att öka transparensen på hur de ekonomiska medlen styrs i ITCP och Malaysia med fler ansåg att förslagen på att öka mängden så kallad e-learning krävde en IT-infrastruktur som många u-länder inte har i dagsläget. SG lovade att rapporten skulle gås igenom noga och att det är viktigt att man i sitt arbete är effektiv och resultatstyrd. 11. Application of the Committee s Guidelines (62/11) Sekretariatet redovisade ett dokument innehållande information för att hjälpa den tekniska Samarbetskommittén i utarbetandet av sin rapport om läget och de planerade utgångar för tvåårsperioden NL hade synpunkter på att dokumentet bör förbättras och bli lite tydligare, något som sekretariatet noterade. 12. Work programme (62/12)

6 6 (6) Programmet godkändes utan några invändningar. 13. Any other business (62/13) Sekretariatet redovisade de ändringar (efter Assembly resolution A.1014) som föreslås i reglerna som styr TC-fonden. Ändringarna accepterades av samtliga utan kommentarer. 14. Election of the Chairman and Vice-Chairman for 2012 Filipinerna föreslog att Mrs. Nancy Wakarima Karigithu som ledde kommittén exemplariskt skulle väljas om som ordförande av TC för Dr. Sammy Park, Korea, valdes också om som viceordförande. 15. Consideration of the report of the Committee Utkastet till rapport genomgicks 8 juni. SG, som för övrigt var närvarande under alla tre dagar, tackade alla för ett mycket väl genomfört arbete. Kommittén var exemplarisk i sitt sätt att vara effektiva och han tackade särskilt för de synpunkter som ska hjälpa IMO att bedriva sitt ITCP på ett effektivt, resultatbaserat och transparent vis. Frankrike hade under denna punkt ett något malplacerat uttalande om att The Regional Marine Pollution Emergency Response Centre for the Mediterranean Sea (REMPEC) hade grava ekonomiska svårigheter och att medel ifrån TC-fonden bör användas för att släcka de mest akuta bränderna. Frågan hör hemma i Council och ska ha tagits upp under C juni. *** Bilaga: 1. Dagordning

7 E TECHNICAL CO-OPERATION COMMITTEE 62nd session Agenda item 1 TC 62/1 16 December 2011 Original: ENGLISH PROVISIONAL AGENDA for the sixty-second session of the Technical Co-operation Committee to be held at IMO Headquarters, 4 Albert Embankment, London SE1 7SR, from Wednesday, 6 June to Friday, 8 June 2012 Session commences at 9.30 a.m. on Wednesday, 6 June 2012 Opening of the session 1 Adoption of the agenda 2 Work of other bodies and organizations 3 Integrated Technical Co-operation Programme: Biennial report on Sustainable financing of the Integrated Technical Co-operation Programme 5 Linkage between the Integrated Technical Co-operation Programme and the Millennium Development Goals 6 Partnerships for progress 7 Voluntary IMO Member State Audit Scheme 8 Integration of women in the maritime sector 9 Global maritime training institutions 10 Impact Assessment Exercise Application of the Committee's Guidelines 12 Work programme 13 Any other business 14 Election of the Chairman and the Vice-Chairman for Consideration of the report of the Committee on its sixty-second session I:\TC\62\1.doc

8 TC 62/1 Page 2 Notes: 1 In accordance with the Guidelines on the Organization and Method of Work of the Technical Co-operation Committee, as revised by the Committee at its sixty-first session (TC.1/Circ.66):.1 documents should be received by the Secretariat as follows: (a) (b) (c) documents (including information documents) containing more than six pages of text (bulky documents), by Tuesday, 3 April 2012 (9-week deadline); documents (including information documents) containing six pages or less of text (non-bulky documents), by Tuesday, 17 April 2012 (7-week deadline); and documents containing 4 pages or less, commenting on those referred to in subparagraphs (a) and (b) above, by Tuesday, 1 May 2012 (5-week deadline);.2 for reasons of economy, documents should be submitted in single spacing, be as concise as possible and: (a) (b) (c) all documents should include a brief summary prepared in accordance with the Committee s Guidelines; substantive documents should conclude with a summary of the action which the Committee is invited to take; and information documents should conclude with a summary of the information contained therein;.3 the following word-processing format should be observed in order to standardize the presentation of documents: - font: Arial; - font size: 11; - justification: full; - margins: 2 cm top, 2.5 cm bottom, left and right. In this respect, a template is available on the IMODOCS website for use in the preparation of documents; and.4 to facilitate the processing of documents, they should be accompanied by a USB flash drive preferably in Microsoft Word, where available or sent via in Microsoft Word to IMO's address info@imo.org. 2 The Technical Co-operation Committee has recommended that the provisions of the above-mentioned Guidelines, which, inter alia, provide that the Secretariat should strictly apply the rules concerning the submission of documents and not accept late submissions from Governments or delegations, should be strictly observed. To reduce the number of pages for meetings, documents other than information documents, which contain more than 20 pages, should not be translated into all working languages in their entirety. They should include, for translation purposes, a summary of the document not longer than four pages, with the technical content submitted as an annex in the language needed by Working Groups (e.g. English). I:\TC\62\1.doc

Rapport från det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65)

Rapport från det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65) 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65) Sammanfattning SE representerades av Andrea Ahlberg, Transportstyrelsen.

Läs mer

Rapport från det 15:e mötet med IMO:s Editorial & Technical Group 15 (E&T 15) den 6 15 april 2011 i London

Rapport från det 15:e mötet med IMO:s Editorial & Technical Group 15 (E&T 15) den 6 15 april 2011 i London 1(3) Handläggare Caroline Petrini Datum 2011-04-26 Ert datum Dnr/Beteckning TSS 2011-684 Er beteckning Rapport från det 15:e mötet med IMO:s Editorial & Technical Group 15 (E&T 15) den 6 15 april 2011

Läs mer

Rapport från IMO TC 61:e sammanträde, juni 2011

Rapport från IMO TC 61:e sammanträde, juni 2011 1 (6) Rapport från IMO TC 61:e sammanträde, 21-23 juni 2011 IMO Technical Co-operation Committee sammanträdde i London mellan 21 och 23 juni 2011. Svensk delegation: Willand Ringborg, Sjöfartsverket, delegationsledare

Läs mer

Blixtrapport från TCC 58, 10-12:e juni 2008

Blixtrapport från TCC 58, 10-12:e juni 2008 1 (4) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Marie Alm, 011-19 14 24 Blixtrapport från TCC 58, 10-12:e juni 2008 IMO Technical Cooperation Committee 58 Session ägde rum

Läs mer

Rapport från det 68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68)

Rapport från det 68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68) Rapport 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68) Datum Plats Deltagare 18-20 juni 2018 IMO, London

Läs mer

Rapport från det 67:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC67)

Rapport från det 67:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC67) 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 67:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC67) Viktigare händelser och resultat som uppnåddes under mötesveckan:

Läs mer

Rapport från det 66:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 66)

Rapport från det 66:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 66) 1 (11) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 66:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 66) Viktigare händelser och resultat som uppnåddes under

Läs mer

Rapport från arbetsmötet Intersessional TCC 66/67 med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete.

Rapport från arbetsmötet Intersessional TCC 66/67 med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete. 1 (7) Datum Dnr/Beteckning 2017-05-30 TSS 2017-977 Rapport från arbetsmötet Intersessional TCC 66/67 med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete. Viktigare händelser

Läs mer

SVENSK RAPPORT IMO TC-KOMMITTÉ 63

SVENSK RAPPORT IMO TC-KOMMITTÉ 63 RAPPORT 1 (10) Handläggare, Avdelning Samhälle Maria Brunnmyra, tfn 010-478 49 09 Ert datum Er beteckning SVENSK RAPPORT IMO TC-KOMMITTÉ 63 Sammanfattning IMOs tekniska samarbetskommitté, TCC, höll sitt

Läs mer

Rapport från rådets arbetsgrupp för strategisk planering

Rapport från rådets arbetsgrupp för strategisk planering 1 (5) Staben Handläggare, direkttelefon Pia Berglund, 011-19 12 08 Ert datum Er beteckning Rapport från rådets arbetsgrupp för strategisk planering Rådets arbetsgrupp för strategisk planering genomförde

Läs mer

MEPC Intersessional möte avseende fartygs Energi Effektivitet (EE WG 1)

MEPC Intersessional möte avseende fartygs Energi Effektivitet (EE WG 1) 1(4) Handläggare Albert Wiström, 011-191065 Ert datum Dnr/Beteckning Er beteckning MEPC Intersessional möte avseende fartygs Energi Effektivitet (EE WG 1) Tid Plats 28 juni 2 juli London Mötet i arbetsgruppen

Läs mer

ISO general purpose metric screw threads Selected sizes for screws, bolts and nuts

ISO general purpose metric screw threads Selected sizes for screws, bolts and nuts SVENSK STANDARD SS-ISO 262 Fastställd 2003-08-01 Utgåva 1 Metriska ISO-gängor för allmän användning Utvalda storlekar för skruvar och muttrar ISO general purpose metric screw threads Selected sizes for

Läs mer

Rapport från BLG Intersessional möte avseende luftföroreningar (BLG-WGAP 2), 29 oktober - 2 november 2007

Rapport från BLG Intersessional möte avseende luftföroreningar (BLG-WGAP 2), 29 oktober - 2 november 2007 MÖTESANTECKNINGAR 1 (6) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Narine Svensson, 011-19 14 31 Rapport från BLG Intersessional möte avseende luftföroreningar (BLG-WGAP 2),

Läs mer

Council 101. Det 101:e mötet med International Maritime Organization s råd hölls under tiden november, 2008 i IMO:s huvudkontor i London.

Council 101. Det 101:e mötet med International Maritime Organization s råd hölls under tiden november, 2008 i IMO:s huvudkontor i London. 1 (6) Staben Handläggare, direkttelefon Pia Berglund, 011-19 12 08 Ert datum Er beteckning Council 101 Det 101:e mötet med International Maritime Organization s råd hölls under tiden 10-14 november, 2008

Läs mer

Rapport från IMO:s råds Extra Ordinary Session (C/ES.25), november 2009

Rapport från IMO:s råds Extra Ordinary Session (C/ES.25), november 2009 Internationella enheten 1 (6) Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Pia Berglund, 011-19 12 08 Rapport från IMO:s råds Extra Ordinary Session (C/ES.25), 19-20 november 2009 Den svenska delegationen

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9876

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9876 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9876 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1999-07-30 2 1 (1+9) Copyright SIS. Reproduction in any form without permission is prohibited.

Läs mer

Rapport från det 28:e extraordinarie mötet med IMO:s råd, november 2015

Rapport från det 28:e extraordinarie mötet med IMO:s råd, november 2015 1 (7) Datum Rapport från det 28:e extraordinarie mötet med IMO:s råd, 19-20 november 2015 Sammanfattning Rådet rekommenderade till generalförsamlingen: att anta förslagen till generalförsamlingsresolutioner

Läs mer

Instruktion inför det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65)

Instruktion inför det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65) 1 (16) Datum Dnr/Beteckning Instruktion inför det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65) 1. Aktuellt möte IMO/TC 65 sammanträder i London

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-ISO 8734

SVENSK STANDARD SS-ISO 8734 SIS - Standardiseringskommissionen i Sverige Handläggande organ SMS, SVERIGES MEKANSTANDARDISERING SVENSK STANDARD SS-ISO 8734 Fastställd Utgåva Sida Registering 1992-11-16 1 1 (1+8) SMS reg 27.1128 SIS

Läs mer

IMO/TCC 67 sammanträder i London den juli Sverige representeras av Torbjörn Brennerfelt, Transportstyrelsen.

IMO/TCC 67 sammanträder i London den juli Sverige representeras av Torbjörn Brennerfelt, Transportstyrelsen. Instruktion 2017-07-14 Näringsdepartementet Avdelningen för bostäder och transporter, Enheten för marknad och regelverk på transportområdet GB med SB/SAM, Fi/BA, SB/EUK, UD/IU, UD/AF, UD/ASO, M/NM, Bryssel-repr

Läs mer

Rapport från MEPC Intersessional möte avseende utsläpp av växthusgaser från fartyg (GHG-WG 1), juni 2008

Rapport från MEPC Intersessional möte avseende utsläpp av växthusgaser från fartyg (GHG-WG 1), juni 2008 1 (5) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Narine Svensson, 011-19 14 31 Rapport från MEPC Intersessional möte avseende utsläpp av växthusgaser från fartyg (GHG-WG 1),

Läs mer

District Application for Partnership

District Application for Partnership ESC Region Texas Regional Collaboratives in Math and Science District Application for Partnership 2013-2014 Applying for (check all that apply) Math Science District Name: District Contacts Name E-mail

Läs mer

Botnia-Atlantica Information Meeting

Botnia-Atlantica Information Meeting Botnia-Atlantica 2014-2020 Information Meeting Norway: Nordland Sweden: Västerbotten Västernorrland Nordanstigs kommun Finland: Mellersta Österbotten Österbotten Södra Österbotten Monitoring Committee

Läs mer

Rapport från det 10:e mötet med rådets arbetsgrupp för strategisk planering

Rapport från det 10:e mötet med rådets arbetsgrupp för strategisk planering Internationella enheten 1 (5) Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Pia Berglund, 011-19 12 08 Rapport från det 10:e mötet med rådets arbetsgrupp för strategisk planering Rådets arbetsgrupp

Läs mer

Energy Efficiency working group 2 (EE WG 2)

Energy Efficiency working group 2 (EE WG 2) Rapport 1 (4) Datum 2012-01-18 TSS 2011-2714 Energy Efficiency working group 2 (EE WG 2) Tid Plats 9 13 januari London Mötet I arbetsgruppen avseende fartygs energieffektivitet EE WG 2 ägde rum i London

Läs mer

Rapport från det 14:e mötet med IMO:s Dangerous Goods, Solid Cargoes and Containers (DSC 14) den september 2009 i London

Rapport från det 14:e mötet med IMO:s Dangerous Goods, Solid Cargoes and Containers (DSC 14) den september 2009 i London Fartygstekniska enheten RAPPORT 1 (7) Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Caroline Petrini, 011-19 14 39 Rapport från det 14:e mötet med IMO:s Dangerous Goods, Solid Cargoes and Containers

Läs mer

Svensk instruktion inför 64:e mötet med IMO:s Technical Cooperation Committee (TC 64)

Svensk instruktion inför 64:e mötet med IMO:s Technical Cooperation Committee (TC 64) 2014-06-10 Svensk instruktion inför 64:e mötet med IMO:s Technical Cooperation Committee (TC 64) ********** 1 IMO Technical Cooperation Committee (TC 64) 11-13 juni 2014 - London Svensk delegation: Andrea

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 4892-3 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1999-05-21 1 1 (1+9) Copyright SIS. Reproduction in any form without permission is prohibited.

Läs mer

FÖRMÖTE INFÖR SAMMANTRÄDE MED IMO:S TECHNICAL CO-OPERATION COMMITTEE (TC 58)

FÖRMÖTE INFÖR SAMMANTRÄDE MED IMO:S TECHNICAL CO-OPERATION COMMITTEE (TC 58) 2008-05-30 FÖRMÖTE INFÖR SAMMANTRÄDE MED IMO:S TECHNICAL CO-OPERATION COMMITTEE (TC 58) Närvarande: Marie Alm, Sjöfartsverket Pia Berglund, Sjöfartsinspektionen Annette Eliasson, Sjöfartsinspektionen Willand

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 12944-6 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Standardiseringsgruppen STG 1998-11-27 1 1 (1+17) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR COPYRIGHT

Läs mer

Information technology Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) v1.0 (ISO/IEC 26300:2006, IDT) SWEDISH STANDARDS INSTITUTE

Information technology Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) v1.0 (ISO/IEC 26300:2006, IDT) SWEDISH STANDARDS INSTITUTE SVENSK STANDARD SS-ISO/IEC 26300:2008 Fastställd/Approved: 2008-06-17 Publicerad/Published: 2008-08-04 Utgåva/Edition: 1 Språk/Language: engelska/english ICS: 35.240.30 Information technology Open Document

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 7886-1 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Hälso- och sjukvårdsstandardiseringen, HSS 1997-11-21 1 1 (1+26) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA,

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-ISO 8779:2010/Amd 1:2014

SVENSK STANDARD SS-ISO 8779:2010/Amd 1:2014 SVENSK STANDARD SS-ISO 8779:2010/Amd 1:2014 Fastställd/Approved: 2014-07-04 Publicerad/Published: 2014-07-07 Utgåva/Edition: 1 Språk/Language: engelska/english ICS: 23.040.20; 65.060.35; 83.140.30 Plaströrssystem

Läs mer

Stålstandardiseringen i Europa

Stålstandardiseringen i Europa Stålstandardiseringen i Europa Erfarenheter, möjligheter, utmaningar Hans Groth Avesta Research Center Innehåll 1. En idé om ett nytt material - Tidslinje 2. Förutsättningar Regelverket som det var då

Läs mer

Rapport IMO Council (106) den 27 juni- 1 juli 2011

Rapport IMO Council (106) den 27 juni- 1 juli 2011 1 (6) SF/Stab Anders Hermansson, 010-495 32 03 TSS 2011-1125 Ert datum Er beteckning Rapport IMO Council (106) den 27 juni- 1 juli 2011 Den svenska delegationen till sammanträdet med IMO:s råd (C 106)

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 8130-9 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Standardiseringsgruppen STG 1999-12-10 1 1 (1+6) Copyright SIS. Reproduction in any form without permission is prohibited. Coating

Läs mer

ISO general purpose screw threads Basic profile Part 1: Metric screw threads

ISO general purpose screw threads Basic profile Part 1: Metric screw threads SVENSK STANDARD SS-ISO 68-1 Fastställd 2003-08-01 Utgåva 1 ISO-gängor för allmän användning Basprofil Del 1: Metriska ISO-gängor ISO general purpose screw threads Basic profile Part 1: Metric screw threads

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 7391-2 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1999-06-11 1 1 (1+10) Copyright SIS. Reproduction in any form without permission is prohibited.

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 2566-2 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1999-06-30 1 1 (1+30) Copyright SIS. Reproduction in any form without permission is prohibited.

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9339-2 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Hälso- och sjukvårdsstandardiseringen, HSS 1999-03-05 1 1 (1+10) Copyright SIS. Reproduction in any form without permission is

Läs mer

Rapport från det 112:e mötet med IMO:s Råd (C 112) den juni 2014 i London

Rapport från det 112:e mötet med IMO:s Råd (C 112) den juni 2014 i London 1 (7) Datum Rapport från det 112:e mötet med IMO:s Råd (C 112) den 16-19 juni 2014 i London Sammanfattning IMO:s råd, Council, höll sitt 112:e möte (C 112) den 16-19 juni 2014 i London under ledning av

Läs mer

Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2006:36) om transport till sjöss av kondenserade gaser i bulk (IGC-koden) SJÖFS 2008:12

Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd (SJÖFS 2006:36) om transport till sjöss av kondenserade gaser i bulk (IGC-koden) SJÖFS 2008:12 Föreskrifter och allmänna råd om ändring i Sjöfartsverkets föreskrifter (SJÖFS 2006:36) om transport till sjöss av kondenserade gaser i bulk (IGC-koden); SJÖFS 2008:12 Utkom från trycket den 11 juli 2008

Läs mer

IMO Technical Co-operation Committee (TC 63)

IMO Technical Co-operation Committee (TC 63) IMO Technical Co-operation Committee (TC 63) 10-12 juli 2013 London Svensk delegation: Anna Staaf, Sjöfartsverket, delegationsledare Maria Brunnmyra, Sjöfartsverket Delegationen uppmärksammas på att ta

Läs mer

Instruktion inför IMO Rådets 110:e sammanträde (den juli 2013) Gemensamberedning med Fi/BA, SB/SAM, SB EU, UD/FMR, M/NM och Ju/L3 avslutad.

Instruktion inför IMO Rådets 110:e sammanträde (den juli 2013) Gemensamberedning med Fi/BA, SB/SAM, SB EU, UD/FMR, M/NM och Ju/L3 avslutad. Instruktion 2013-07-12 Näringsdepartementet Transport Instruktion inför IMO Rådets 110:e sammanträde (den 15-19 juli 2013) Gemensamberedning med Fi/BA, SB/SAM, SB EU, UD/FMR, M/NM och Ju/L3 avslutad. Bakgrund

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-ISO :2010/Amd 1:2010

SVENSK STANDARD SS-ISO :2010/Amd 1:2010 SVENSK STANDARD SS-ISO 14839-1:2010/Amd 1:2010 Fastställd/Approved: 2010-11-08 Publicerad/Published: 2010-11-30 Utgåva/Edition: 1 Språk/Language: engelska/english ICS: 01.040.17; 17.160 Vibration och stöt

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 12944-7 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Standardiseringsgruppen STG 1998-11-27 1 1 (1+13) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR COPYRIGHT

Läs mer

Värmeväxlare - Terminologi. Heat exchangers -Terminology

Värmeväxlare - Terminologi. Heat exchangers -Terminology Heat exchangers -Terminology Värmeväxlare - Terminologi The European Standard has the status of a Swedish Standard. This document contains the official English version of with a Swedish translation. This

Läs mer

NAV 54, 30 juni 4 juli 2008

NAV 54, 30 juni 4 juli 2008 1 (10) Fartygstrafikenheten Handläggare, direkttelefon 2008-07-23 Dnr: 050215-08-20863 Pernilla Bergstedt, 011-19 14 14 NAV 54, 30 juni 4 juli 2008 Sammanfattning NAV godtog Finlands och Sveriges inlaga

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter om transport till sjöss av kondenserade gaser i bulk (IGC-koden); Utkom från trycket den 30 november 2006 beslutade den 14 november 2006.

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9073-7 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Standardiseringsgruppen STG 1998-09-18 1 1 (1+8) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR COPYRIGHT PÅ

Läs mer

Eurokod 3: Dimensionering av stålkonstruktioner Del 4-3: Rörledningar. Eurocode 3 Design of steel structures Part 4-3: Pipelines

Eurokod 3: Dimensionering av stålkonstruktioner Del 4-3: Rörledningar. Eurocode 3 Design of steel structures Part 4-3: Pipelines SVENSK STANDARD SS-EN 1993-4-3:2007/AC:2009 Fastställd/Approved: 2009-07-03 Publicerad/Published: 2009-09-23 Utgåva/Edition: 1 Språk/Language: engelska/english ICS: 23.040.01; 91.010.30; 91.070.03; 91.070.80;

Läs mer

Signatursida följer/signature page follows

Signatursida följer/signature page follows Styrelsens i Flexenclosure AB (publ) redogörelse enligt 13 kap. 6 och 14 kap. 8 aktiebolagslagen över förslaget till beslut om ökning av aktiekapitalet genom emission av aktier och emission av teckningsoptioner

Läs mer

68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68)

68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68) Instruktion 2018-06-13 Näringsdepartementet Avdelningen för bostäder och transporter, Enheten för marknad och regelverk på transportområdet Niklas da Silva +46 72 505 7941 68:e mötet med den internationella

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9913-1 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Hälso- och sjukvårdsstandardiseringen, HSS 1998-11-13 1 1 (1+15) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS

Läs mer

Skattejurist för en dag på Deloitte i Malmö! 26 april 2016

Skattejurist för en dag på Deloitte i Malmö! 26 april 2016 Skattejurist för en dag på Deloitte i Malmö! 26 april 2016 Ett samarbete med Lunds Universitet på kursen internationell beskattning Charlotta Hansen GES Emmy Håkansson GES Christian Schwartz GES Fanny

Läs mer

IMO Council 104, 7 juni 11 juni 2010

IMO Council 104, 7 juni 11 juni 2010 1(8) Handläggare Pia Berglund Ert datum Dnr/Beteckning Er beteckning IMO Council 104, 7 juni 11 juni 2010 Den svenska delegationen till sammanträdet med IMO:s råd (C 104) i London utgjordes Per Nordström,

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 11114-1 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Tryckkärlsstandardiseringen, TKS 1997-11-07 1 1 (1+46) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA, EUROPEISKA

Läs mer

Provläsningsexemplar / Preview

Provläsningsexemplar / Preview Technical drawings - General principles of presentation - Part 20: Basic conventions for lines Ritregler - Allmänna regler - Del 20: Linjer - Grundläggande krav The International Standard IS0 128-20:1996

Läs mer

Swedish CEF Transport Secretariat. Connecting Europe Facility

Swedish CEF Transport Secretariat. Connecting Europe Facility Swedish CEF Transport Secretariat Connecting Europe Facility CEF-secretariat Background and structure Precondition The Member State must approve all applications and follow-up reports(asr) The Member State

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 11987

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 11987 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 11987 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Hälso- och sjukvårdsstandardiseringen, HSS 1998-05-29 1 1 (1+13) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS

Läs mer

Council (7) Pia Berglund, Er beteckning. Staben Handläggare, direkttelefon

Council (7) Pia Berglund, Er beteckning. Staben Handläggare, direkttelefon 1 (7) Staben Handläggare, direkttelefon Pia Berglund, 011-19 12 08 Datum Vår beteckning 2008-06-20 050202-08-21115 Ert datum Er beteckning Council 100 Det 100:e mötet med International Maritime Organization

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 14534

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 14534 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 14534 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Hälso- och sjukvårdsstandardiseringen, HSS 1998-05-29 1 1 (1+18) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN 179

SVENSK STANDARD SS-EN 179 SVENSK STANDARD SS-EN 179 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1997-09-26 1 1 (1+36) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA, EUROPEISKA

Läs mer

Inledning Från SE deltar Mikael Hjort (Ju/L3) samt Anna Bizzozero, Adam Löf och Johan Stenborg (Transportstyrelsen).

Inledning Från SE deltar Mikael Hjort (Ju/L3) samt Anna Bizzozero, Adam Löf och Johan Stenborg (Transportstyrelsen). Rapport 2013-04-28 2014-05-02 Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt Rättssakkunnige Mikael Hjort Rapport från det 101:a mötet i Internationella sjöfartsorganisationens (IMO)

Läs mer

SWESIAQ Swedish Chapter of International Society of Indoor Air Quality and Climate

SWESIAQ Swedish Chapter of International Society of Indoor Air Quality and Climate Swedish Chapter of International Society of Indoor Air Quality and Climate Aneta Wierzbicka Swedish Chapter of International Society of Indoor Air Quality and Climate Independent and non-profit Swedish

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9394

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9394 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9394 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Hälso- och sjukvårdsstandardiseringen, HSS 1998-10-09 1 1 (1+16) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 2578

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 2578 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 2578 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1998-09-25 1 1 (1+19) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR COPYRIGHT

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 140-7

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 140-7 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 140-7 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Byggstandardiseringen, BST 1999-01-15 1 1 (1+20) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR COPYRIGHT PÅ

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-ISO

SVENSK STANDARD SS-ISO SVENSK STANDARD SS-ISO 5183-2 Fastställd Utgåva Sida 2001-03-02 2 1 (1+6+6) Copyright SIS. Reproduction in any form without permission is prohibited. Resistance spot welding Electrode adaptors, male taper

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 3098-5 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1997-12-30 1 1 (1+68) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA,

Läs mer

Pharmacovigilance lagstiftning - PSUR

Pharmacovigilance lagstiftning - PSUR Pharmacovigilance lagstiftning - PSUR Karl Mikael Kälkner Tf enhetschef ES1 EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV 2010/84/EU av den 15 december om ändring, när det gäller säkerhetsövervakning av läkemedel,

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9706

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9706 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 9706 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Standardiseringsgruppen STG 1998-11-06 1 1 (1+10) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR COPYRIGHT PÅ

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN

SVENSK STANDARD SS-EN SVENSK STANDARD SS-EN 1330-8 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1998-06-05 1 1 (1+36) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR COPYRIGHT

Läs mer

Alla Tiders Kalmar län, Create the good society in Kalmar county Contributions from the Heritage Sector and the Time Travel method

Alla Tiders Kalmar län, Create the good society in Kalmar county Contributions from the Heritage Sector and the Time Travel method Alla Tiders Kalmar län, Create the good society in Kalmar county Contributions from the Heritage Sector and the Time Travel method Goal Bring back the experiences from the international work of Kalmar

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-ISO

SVENSK STANDARD SS-ISO Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida MATERIAL- OCH MEKANSTANDARDISERINGEN, MMS 1997-04-30 1 1 (12) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA, EUROPEISKA OCH INTERNATIONELLA

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO :2009/AC:2010

SVENSK STANDARD SS-EN ISO :2009/AC:2010 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 4254-6:2009/AC:2010 Fastställd/Approved: 2010-11-04 Publicerad/Published: 2010-11-30 Utgåva/Edition: 1 Språk/Language: engelska/english ICS: 14.210; 65.060.40 Lantbruksmaskiner

Läs mer

Rapport från det 120:e mötet med IMO:s råd (C 120) den 2-5 juli 2018 i London

Rapport från det 120:e mötet med IMO:s råd (C 120) den 2-5 juli 2018 i London 1 (12) Datum Diarienummer Rapport från det 120:e mötet med IMO:s råd (C 120) den 2-5 juli 2018 i London Viktigare händelser och resultat som uppnåddes under mötet: Rådet förde en lång diskussion om rådets

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN 13612/AC:2016

SVENSK STANDARD SS-EN 13612/AC:2016 SVENSK STANDARD SS-EN 13612/AC:2016 Fastställd/Approved: 2016-04-01 Publicerad/Published: 2016-04-12 Utgåva/Edition: 1 Språk/Language: engelska/english ICS: 11.100; 11.100.10 In vitro-diagnostik Utvärdering

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-ISO 2338

SVENSK STANDARD SS-ISO 2338 SIS Standardiseringskommissionen i Sverige Handläggande organ SMS, SVERIGES MEKANSTANDARDISERING SVENSK STANDARD SS-ISO 2338 Fastställd Utgåva Sida Registrering 1992-11-16 1 1 (1+8) SMS reg 27.1113 SIS

Läs mer

Provläsningsexemplar / Preview SVENSK STANDARD SS-EN ISO 1478 Fastställd 1999-08-13 Utgåva 2 Fästelement Gängpressande skruvar ST-gängor och skruvändar (ISO 1478:1999) Tapping screw thread (ISO 1478:1999)

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 19108:2005/AC:2015

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 19108:2005/AC:2015 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 19108:2005/AC:2015 Fastställd/Approved: 2015-07-23 Publicerad/Published: 2016-05-24 Utgåva/Edition: 1 Språk/Language: engelska/english ICS: 35.240.70 Geografisk information Modell

Läs mer

Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering. Dossier 3. European Language Portfolio 16+ Europeisk språkportfolio 16+ English version

Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering. Dossier 3. European Language Portfolio 16+ Europeisk språkportfolio 16+ English version Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering Dossier 3 English version European Language Portfolio Europeisk språkportfolio Council of Europe The Council of Europe was established in 1949

Läs mer

Dokumentsammanställning

Dokumentsammanställning I [Skriv här] 2017-10-05 2017-09946 Dokumentsammanställning 103 rd session of the Working Party on the Transport of Dangerous Goods, WP.15, Geneva 6-10 November 2017 (ADR) 1. Fastställande av dagordning

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 14889

SVENSK STANDARD SS-EN ISO 14889 SVENSK STANDARD SS-EN ISO 14889 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Hälso- och sjukvårdsstandardiseringen, HSS 1998-02-13 1 1 (1+9) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA,

Läs mer

Z SJÖFARTSVERKET Damm Vårbete~

Z SJÖFARTSVERKET Damm Vårbete~ o~o~.os ~ss ~oo9 L~99L RAPPORT 1(4) Z SJÖFARTSVERKET Damm Vårbete~ Juridik - Handläggare, direkttelefon Ett datum & beteckning verksjuristen Anna Staaf, 011-19 1252 ti TRANSPORTSTYRELSEN Sjöfarteavdolr,Ingen

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN 175

SVENSK STANDARD SS-EN 175 SVENSK STANDARD SS-EN 175 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Allmänna Standardiseringsgruppen, STG 1997-09-05 1 1 (1+18) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA, EUROPEISKA

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN ISO

SVENSK STANDARD SS-EN ISO SVENSK STANDARD SS-EN ISO 8980-2 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Hälso- och sjukvårdsstandardiseringen, HSS 1998-02-13 1 1 (1+12) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA,

Läs mer

SVENSK STANDARD SS-EN

SVENSK STANDARD SS-EN SVENSK STANDARD SS-EN 1514-1 Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida SVENSK MATERIAL- & MEKANSTANDARD, SMS 1997-07-31 1 1 (1+27) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK STANDARD SAMT SÄLJER NATIONELLA, EUROPEISKA

Läs mer