Kvalitetsberättelse 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsberättelse 2017"

Transkript

1 Kvalitetsberättelse 2017 Verksamhet Attendo i Solna bedriver hemtjänst samtliga veckodagar kl inom LOV enligt avtal med Solna Stad. Attendos verksamhet i Solna är uppdelad i fyra olika områden sedan 1 mars 2017 då Attendo tog över Mica Omsorg. Omorganisationen som efterföljde har lett till en tydlig indelning områdesvis för våra enheter. Attendo hemtjänst finns tillgängligt på fyra kontor i Solna för optimal kundnärhet. Under 2017 har Attendos fyra enheter tillsammans utfört ca tim/månad och haft 350 kunder. Vi finns på följande adresser: Attendo hemtjänst område 1 - Hagalundsgatan 35 Attendo hemtjänst område 2 - Algatan 2 Attendo hemtjänst område 3 - Storgatan 70 A Attendo hemtjänst område 4 - Hannebergsgatan 41. Vi har ett demensteam, som är certifierat av Solna Stad, utlokaliserat på alla våra fyra enheter i Solna. I teamet arbetar undersköterskor med intresse för vård av personer med demensproblematik. Attendo erbjuder aktiviteter regelbundet för våra kunder och anhöriga, vi kallar dessa trivselträffar. Vid trivselträffarna samlas vi och har trevligt tillsammans då vi till exempel bakar bullar, har lättgymnastik, frågesport eller tar en gemensam promenad om vädret tillåter. Riskanalys Riskanalys är ett viktigt verktyg för att upptäckta och förekomma risker för händelser gällande vårt hemtjänstuppdrag hos kund. Vi gör alltid ett hembesök hos ny kund där riskbedömning görs utifrån biståndsbeställningen. Exempel på riskanalys är rökning i hemmet, falltendens, placering av möbler och avsaknad av hjälpmedel och städmaterial.

2 Riskanalysen bedöms utifrån allvarlighetsgrad och sannolikhet, s.k. riskpoäng. Utifrån riskpoäng görs en åtgärdsplan. I Attendos rutiner ingår att varje verksamhet arbetar i enlighet med företagets kvalitetsledningssystem. I detta ingår rapporteringar av riskanalyser. Analyserna följs upp på enheternas kvalitetsmöten och på arbetsplatsträffar samt granskas av regionens kvalitetsutvecklare kvartalsvis. Exempel på några gjorda riskanalyser år 2017: Risk för oro vid övertagande av Mica omsorg AB 1mars Åtgärd: Information- och välkomstbrev till alla kunder. Risk för kroppsskada p.g.a. avsaknad av rätt hjälpmedel. Åtgärd: Kontakt och samverkan med primärvården. Risk att kund tar medicin vid fel tillfälle. Åtgärd: Delegerad medicingivning från distriktssköterska och anskaffande av låst medicinskåp i samråd med närstående. Risk för oro hos kunder vid sommarbemanning då ordinariepersonal har semester och det kommer nya ansikten till kunderna. Risk för uteblivna serviceinsatser vid planering inför storhelger då helgdag infaller på vardag. Många serviceinsatser och promenader ska utföras veckan före eller efter storhelg. Åtgärd: vara noga när insatserna flyttas och i samspråk med kund boka ny dag och tid för utförandet av insatsen. Uppföljning genom egenkontroll För att säkerställa att verksamhetens arbete fortskrider i enlighet med Attendos riktlinjer utför vi regelbundet egenkontroller av: Attendo-legitimation ska bäras av samtliga medarbetare. Nyckelkvitteringen. Att samtliga medarbetare följer vår hygienrutin. Uppdatering av genomförandeplaner som sker löpande enligt tydlig rutin. Den sociala dokumentationen hos våra kunder. Vi har ett system för uppföljning av att veckosammanfattning skrivs hos våra omvårdnadskunder. Hantering av synpunkter och klagomål, som enligt rutin tas omhand och åtgärdas för att sedan belysas på våra kvalitetsmöten en gång i månaden. Kylen där vi förvarar kunders matlådor. Den rengörs regelbundet och temperaturmätning görs. Med hjälp av kvalitetssystemet Phoniro Care säkerställer vi att våra kunder fått den hjälp de är beviljade på den tid de önskar. Kontinuerlig uppföljning och uppdatering av enheternas rutiner.

3 Utredning avvikelser Rapporteringsskyldighet Alla Attendos medarbetare är införstådda i att all vårdpersonal har skyldighet att rapportera missförhållanden eller risk för missförhållanden i enlighet med Lex Sarah. I samband med anställningen skriver den anställde under att man förstår hur och när rapportering ska ske. Förutom att rutin för rapportering gås igenom vid anställningstillfället har vi under 2017 gått igenom den vid två tillfällen i samband med arbetsplatsträffar på samtliga fyra enheter. Under dessa tillfällen har medarbetarna fått diskutera innebörden av Lex Sarah. De medarbetare som inte deltagit vid mötet tar del av protokollet från mötet. Rutinen för rapportering finns tillgänglig för medarbetarna på alla våra enheter. Händelser och avvikelser rapporteras och sammanställs i Attendos kvalitetssystem. Månadsvis på samtliga enheter hålls kvalitetsmöte. Då träffas enhetens verksamhetschef, planeringsledare och kvalitetssamordnare för att sammanställa och analysera de rapporterade händelserna och avvikelserna. En åtgärdsplan upprättas på kvalitetsmötet. De åtgärder som vidtas kan exempelvis leda till förtydligade av befintliga rutiner eller upprättande av nya rutiner och arbetssätt för att förebygga att liknande händelser sker. Under våra arbetsplatsträffar samt via protokoll från kvalitetsmötet delges medarbetare om det pågående kvalitetsarbetet. Verksamhetschefen ansvarar för att utreda avvikelser i form av klagomål samt för verksamheten aktuella och rapporterade risker och händelser. Alla händelser utreds snarast och åtgärder sätts in. Åtgärderna kan till exempel vara ändrad tid för planerad insats, information och utbildning till medarbetarna, betona vikten av att personalen kontaktar kund vid försening. Under 2017 har vi haft tre händelser som vi bedömt som allvarliga. Ansvarig verksamhetschef har utrett händelsen. Alla tre händelser bedömdes som allvarliga men inte som Lex Sarah. Vi har i samtliga fall vidtagit åtgärder så att händelserna inte upprepas. Kvalitetsavdelning tar del av eventuella händelser och kvalitetssäkrar vidtagna åtgärder. Synpunkter och klagomål Under 2017 har Omvårdnadsförvaltningen mottagit fyra skriftliga synpunkter som rör Attendos fyra enheter i Solna. Dessa synpunkter gällde bristande information till kund om vilken personal som skulle komma till kunden kommande helg, tid för besök hos kund, personalkontinuitet samt personalens språkkunskap.

4 Synpunkter och klagomål som inkommit direkt till enheterna har bland annat handlat om bristande information vid tillfälliga förändringar, brister i utförande av serviceinsatser så som inhandling av fel matvara och utebliven leverans av matlåda. Vår policy är att besvara eventuella synpunkter och klagomål utan dröjsmål och att återkoppla skyndsamt till kund med insatta åtgärder. Mottagna synpunkter och klagomål rapporteras och sammanställs i kvalitetssystemet på samma sätt som händelser och avvikelser. Samverkan Attendo i Solna är fördelade på fyra kontor med daglig kontakt sinsemellan. Det skapar trygghet och ger oss möjlighet att hjälpa varandra i olika frågor och situationer. Inom Attendos organisation samverkar vi med kvalitetsavdelningen, personalavdelningen och övriga regionens enheter. Verksamhetschef deltar varje månad i regionalmöte under ledning av regionschef gällande kvalitet, arbetsmiljö, kundnöjdhet och samverkan i Attendo. Vi har alla en god samverkan med Solna stads myndighetsavdelning, de olika dagverksamheterna, trygghetslarm/nattpatrull, berörda vårdcentraler, ASIH, geriatriska vårdavdelningar, minnesmottagningar, demensteamet, mobila psykteamet samt socialjouren. Vi finner det viktigt med och upplever att vi har ett mycket gott samarbete och bra dialog med Solna stads biståndshandläggare och kvalitetsutvecklare. Vi deltar alltid på de möten som Solna stad bjuder in till. Så som samverkansmöten för hemtjänst och primärvården, med dagliga verksamheter, samverkansmöten för demensteam och palliativa ombud. Vi har en fin och nära samverkan med dagverksamheterna. Vi träffas på kontinuerliga möten för att säkerställa att våra kunder har den hjälp som krävs för att den dagliga verksamheten fungerar optimalt. Samverkan sker dagligen med våra kunder och med närstående till dessa. Varje ny kund erbjuds ett hembesök av verksamhetschef eller planeringsledare för att i lugn och ro gå igenom önskemål och förväntningar på Attendos hemtjänst. Vid hembesöket görs en plan för genomförandet av hemtjänstinstaserna där det är kundens behov och önskemål som är fokus. Kunden kan bjuda in närstående att medverka vid hembesöket. Våra kunder är alltid välkomna att när som helst boka in ett hembesök med oss.

5 Personalens medverkan i kvalitetsarbetet Det dagliga arbetet för dag- och kvällspersonal inleds med ett kortare möte. Planeringsledaren går igenom hur arbetspasset förväntas fortlöpa och möjliggör till frågor och informationsutbyte. Det dagliga kvalitetsarbetet bedrivs i första hand av kundens kontaktman. Dennes huvuduppgift är att skapa trygghet och bidra till hög kontinuitet och nöjdhet samt god kommunikation och kvalitet. Alla medarbetare har tagit del av Solna stads kvalitetsdeklaration både skriftlig och muntligt. Den finns även lättillgänglig i kundens hempärm. Planeringsledaren går kontinuerligt igenom rutiner som gäller i Attendo. Varje månad hålls arbetsplatsträffar där medarbetarna bland annat får information om händelser i verksamheten samt möjlighet att ta upp frågor och utvecklingsidéer gällande verksamheten. Samtlig personal har skyldighet att rapportera avvikelser och händelser. På varje enhet finns en utsedd kvalitetsamordnare som ansvarar för att ta emot, sammanställa och lägga in händelser/avvikelser i Attendos gemensamma kvalitetssystem. Resultat från våra månatliga kvalitetsträffar, där vi fångar upp förbättringsområden, redovisas på arbetsplatsträffar där medarbetare och ledning tillsammans kommer med idéer och förslag för bästa hemtjänst för våra kunder. På de månatliga kvalitetsträffarna deltar kvalitetssamordnare, en eller två medarbetare och verksamhetschef. Några gånger per år har vi stormöte med all personal. Intresset att delta är stort och engagemanget i intressanta och utvecklande samtal stort. Våra medarbetare vet att de är viktiga i vårt gemensamma uppdrag och utvecklingen av vår verksamhet. Under året har vi haft återkommande reflektionsträffar med demensteamet var 14:e dag. Handledare vid dessa träffar har varit vår kundvalskoordinator och demensutbildad planeringsledare. Attendo har under året certifierat fler undersköterskor i Solna stads regi. Målet är att alla undersköterskor ska vara certifierade i demens. Sammanställning, analys och resultat Vi har under 2017 systematiskt och metodisk arbetat med att skapa stabilitet efter vår omorganisation i Solna. Det är av stor vikt för oss att våra kunder känner sig trygga och är nöjda med hemtjänsten vi utför. Socialstyrelsens enkät-undersökning till äldre i Solna visar på att vi fått utdelning för vårt arbete. Vi är glada att våra kunder anser att personalen tar hänsyn till kundens åsikter och önskemål (93 %), våra kunder känner förtroende för personalen (90 %), våra kunder upplever att vår

6 personal har tillräckligt med tid för att kunna utföra sitt arbete (87 %). Enkäten visar också att Attendos kunder i Solna är de som minst besväras av ängslan, oro eller ångest. För att skapa trygghet och stabilitet i våra verksamheter i Solna har vi gjort så här: Vi har tydliga områdesindelningar så kunder, myndighetsavdelning, vårdcentraler, dagverksamheter etc. vet vilken enhet kunden är hemmahörande vid. Vårt demensteam har utlokaliserats för att sprida kunskap och höja kompetensen på alla våra enheter. För att kunna erbjuda våra kunder hög kvalité på utförda serviceinsatser har vi startat serviceteam på våra enheter. Där arbetar noggranna och serviceinriktade medarbetare med intresse och kunskap inom städ och klädvård. Kontaktmannaskapet har förtydligats. Arbetsuppgifter har omfördelats, vilket gjort det mer tydligt hos vem olika ansvar ligger. Attendo har under året deltagit i Solna stads olika utbildningar. Vår kompetens har ökat inom olika områden som till exempel demens, nutrition, fallprevention och kroniska lungsjukdomar. Implementeringen av Solna stads kvalitetsdeklaration påbörjas redan vid anställning. Varje medarbetare får muntlig och skriftlig information om Solna stad kvalitets-garantier. Dessa finns även i vårt lokala ledningssystem samt i kundens hempärm. Två gånger om året går vi igenom kvalitetsdeklarationen på arbetsplatsträff. Vid det första hembesöket vi gör hos kund går vi igenom vilket brandskydd kunden har t ex brandvarnare och brandsläckare. När det gäller brandsäkerhet i våra lokaler informeras alla vid anställning och därefter löpande varje år. Vi har gett ut ett informationsblad till våra kunder varje kvartal som är mycket uppskattat av våra kunder och dess anhöriga.

7 Ett förbättringsområde vi tar med oss 2018 är att vi ska bli bättre på att meddela tillfälliga förändringar till våra kunder var ett utvecklande och händelserikt år. Vi har arbetat medvetet med att förstärka och utveckla vår verksamhet och ser att det har givit resultat både på våra arbetsplatser och i kundnöjdhet. / Personal och verksamhetschefer Attendo hemtjänst Solna genom Ivana Nevestic Verksamhetschef Elin Hollander Tf Verksamhetschef Attendo Solna 1 Attendo Solna 2 Mirjana Jovanovic Tf Verksamhetschef Kajsa Zetterberg Verksamhetschef Attendo Solna 3 Attendo Solna 4

Kvalitetsberättelse 2018

Kvalitetsberättelse 2018 Kvalitetsberättelse 2018 Verksamhet Attendo i Solna bedriver hemtjänst samtliga veckodagar kl. 7.00 22.00 inom LOV enligt avtal med Solna Stad. Attendo hemtjänsts verksamhet i Solna finns tillgängligt

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

KVALITETS BERÄTTELSE. Sollentuna Omsorg AB. En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2017

KVALITETS BERÄTTELSE. Sollentuna Omsorg AB. En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2017 Sollentuna Omsorg AB En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2 [] Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Kvalitativarbete... 3 Riskanalys... 4 Egenkontroll...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2011 Postiljonens Äldreboende och Ängsö gruppboende Farsta Stadsdel

Patientsäkerhetsberättelse 2011 Postiljonens Äldreboende och Ängsö gruppboende Farsta Stadsdel Patientsäkerhetsberättelse 2011 Postiljonens Äldreboende och Ängsö gruppboende Farsta Stadsdel Patientsäkerhetsarbetet består till stor del av vårt lokala kvalitetsarbete. Kvalitetsarbetet bedrivs på våra

Läs mer

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Bakgrund: Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete ska vårdgivaren

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser.

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser. Anita Care AB Kvalitetsberättelse 2016-01-30 (Solna Stad) Verksamhetsbeskrivning Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015

Kvalitetsberättelse 2015 SID 1 (5) Kvalitetsberättelse 2015 Humaniora hemtjänst ingår i Humaniora vård och omsorg, kommunal regi med avtal enligt LOV sedan 1:a mars 2011. Sedan maj 2015 ingår trygghetslarm och nattpatrull under

Läs mer

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131114 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: Carina Andersson, Bito Tengroth

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017

Kvalitetsberättelse 2017 Kvalitetsberättelse 2017 FSB Finsk Omsorg AB Gabriella Belestam Verksamhetschef Verksamhetsbeskrivning 1 april 2012 startades FSB Finsk Omsorg AB hemtjänstverksamhet i Solna stad som ett dotterbolag till

Läs mer

Hemtjänsten är uppdelad i fyra geografiska områden med ett kundunderlag på cirka 400 kunder med uppdrag från klockan

Hemtjänsten är uppdelad i fyra geografiska områden med ett kundunderlag på cirka 400 kunder med uppdrag från klockan Humaniora hemtjänst, trygghetslarm & nattpatrull Kvalitetsberättelse 2016 Humaniora hemtjänst ingår i Humaniora vård och omsorg, kommunal regi med avtal enligt LOV sedan mars 2011. Sedan maj 2015 ingår

Läs mer

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-27 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 1 Patientsäkerhetsberättelse 2014 Karlstad Hemtjänst 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 2 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning PROFFSSYSTERN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Proffssystern har varit

Läs mer

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120814 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen.

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 170131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 160131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Ledning/organisatio n Förbättringsområd e Uppföljning

Läs mer

Kvalitetsberättelse HUMANIORA HEMTJÄNST, TRYGGHETSLARM OCH NATTPATRULL. KVALITETSBERÄTTELSE - Hemtjänst

Kvalitetsberättelse HUMANIORA HEMTJÄNST, TRYGGHETSLARM OCH NATTPATRULL. KVALITETSBERÄTTELSE - Hemtjänst Kvalitetsberättelse HUMANIORA HEMTJÄNST, TRYGGHETSLARM OCH NATTPATRULL. Innehållsförteckning Verksamhetsbeskrivning Riskanalys Uppföljning genom egenkontroll Utredning Avvikelser Klagomål och synpunkter

Läs mer

Kvalitetsarbetet på enheten innebär att enheten har en kvalitetsgrupp som månadsvis träffas för att gå igenom föregående månads samtliga händelser.

Kvalitetsarbetet på enheten innebär att enheten har en kvalitetsgrupp som månadsvis träffas för att gå igenom föregående månads samtliga händelser. Patientsäkerhetsberättelse 2015 Attendo Postiljonen Patientsäkerhetsarbetet består till stor del av vårt lokala kvalitetsarbete. Kvalitetsarbetet bedrivs på våra enheter enligt Attendos rutiner och riktlinjer.

Läs mer

Kvalitetsberättelse Enklare Vardag 2015, Solna stad

Kvalitetsberättelse Enklare Vardag 2015, Solna stad Sidan 1 av 6 Kvalitetsberättelse Enklare Vardag 2015, Solna stad Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag är en privat utförare som erbjuder hemtjänst, personlig assistans och ledsagning med ett engagemang

Läs mer

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131119 International AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och dokumentation. Företagets representanter: Simin Torkzadeh Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-10-01 SID 1 (5) Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljen År 2018 Datum och ansvarig för innehållet Jeanette Danielsen 2019-02-25 Sida 2 av 9 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2018 HS-hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2018 HS-hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2019-04-03 ON 2019/0045 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2018 HS-hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden antecknar informationen

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0035 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner kvalitetsberättelse

Läs mer

Uppföljning Medihead

Uppföljning Medihead SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131205 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: EvaTherese Henriksson Sammanfattande

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Norrköping Psykiatri Nytida

Patientsäkerhetsberättelse för Norrköping Psykiatri Nytida Patientsäkerhetsberättelse för Norrköping Psykiatri Nytida År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-03-19 Fredric Tesell Sammanfattning Norrköping Psykiatri bedriver omsorg för personer med bl.a.

Läs mer

Kvalitetsrapport hemtja nst

Kvalitetsrapport hemtja nst Kvalitetsrapport hemtja nst 2018-08-13 1 1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Kvalitetsrapporten... 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 2.1 Riskanalys... 3 2.2 Egenkontroll... 4 2.3 Utredning av avvikelser,

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Årets avtalsuppföljning har haft fokus på att se hur väl verksamheten följer

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2014

Kvalitetsberättelse 2014 Kvalitetsberättelse 2014 AB OmsorgsCompagniet i Norden Hemtjänst/avlösning/ledsagning/boendestöd/personlig assistans/ stödboende Kvalitetsavdelningen 2015-01-10 Innehållsförteckning Kvalitetsberättelse

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9

Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9 Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9 Året 2015 har präglats av ett tydligt kvalitetsfokus på Hallens vård- och omsorgsboende. Utifrån såväl 2014 års Öppna jämförelser,

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2016

Kvalitetsberättelse 2016 Kvalitetsberättelse 2016 FSB Finsk Omsorg AB Gabriella Belestam Verksamhetschef Sida 2 av 7 Innehållsförteckning Sida * Verksamhetsbeskrivning 3 * Uppföljning genom egenkontroll 3 * Riskanalys 5 * Utredning

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden.

Kvalitetsberättelse. Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden. Kvalitetsberättelse Inledning Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden. Huvudkontoret med ekonomi-, löne- och administrationsavdelning

Läs mer

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-26 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: AB Adela Omsorg Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: AB Adela Omsorg Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: AB Adela Omsorg Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-07 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning

Läs mer

Attendo Ängsö. År Patientsäkerhetsberättelse Kristin Fjällström. Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Attendo Ängsö. År Patientsäkerhetsberättelse Kristin Fjällström. Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Attendo Ängsö Patientsäkerhetsberättelse År 2015 Datum och ansvarig för innehållet 20160209 Kristin Fjällström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun.

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Stöd och lärande Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Innehåll Inledning... 3 Syfte... 3 Kvalitetsindikatorer... 3 Lagrum... 3 Berörda... 3 Utveckling...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2011 2012-02-28 Anneli Kinnunen Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier

Läs mer

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120808 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets representanter: Olga Yuen Cárdenas

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Långskeppets socialpsykiatriska boende, särskild boende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-04-13 Jaana Wollsten 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad År 2013 2014-01-30 Marianne Arnetz, verksamhetschef Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Mall för patientsäkerhetsberättelse i Sollentuna kommun All text som är inom rutorna är hjälptext och rutor med innehåll ska tas bort när ni skrivit

Läs mer

Awiljas kvalitetsberättelse för personlig assistans för år 2017

Awiljas kvalitetsberättelse för personlig assistans för år 2017 Awiljas kvalitetsberättelse för personlig assistans för år 2017 Sammanställd 2018-01-25 av VD/verksamhetsansvarig Gunilla Andersson Inledning Enligt Socialstyrelsens SOSFS 2011:9, 7 kap 1, Socialstyrelsens

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare MURTEGLETS VÅRDBOENDE Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 20150112 Maj Millborg Mallen är anpassad av Vardaga utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

Uppföljning 2012-05-24 Eveo AB

Uppföljning 2012-05-24 Eveo AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120524 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets representanter: Husamettin Utkutug,

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Adela Omsorg

Kvalitetsberättelse. Adela Omsorg 2016-01-26 Kvalitetsberättelse Adela Omsorg Innehållsförteckning Inledning... 2 Verksamhetsbeskrivning... 2 Personal / kompetensutveckling... 2 Kvalitetsutveckling... 2 Riskanalys... 3 Egenkontroller...

Läs mer

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse.

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS1, Nytida AB År 2013 2013-12-30 Catharina Johansson Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Mallen är

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad 3(8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS 2, Nytida AB År 2014 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Detta underlag till patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens patientsäkerhetsberättelse.

Läs mer

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (6) Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år Bakgrund Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna omvårdnadsboende och

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Socialförvaltningen Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Lokal värdighetsgaranti i Krokoms äldreomsorg Den 1 januari 2014 införs lokala värdighetsgarantier i Krokoms kommun. Värdighetsgarantierna

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Daglig Verksamhet, Nytida AB. År 2014. 2015-01-08 Ewa Sjögren

Patientsäkerhetsberättelse för. Daglig Verksamhet, Nytida AB. År 2014. 2015-01-08 Ewa Sjögren Patientsäkerhetsberättelse för Daglig Verksamhet, Nytida AB År 2014 2015-01-08 Ewa Sjögren Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet...

Läs mer

Uppföljning 2012-09-13 Mica Omsorg Stockholm AB

Uppföljning 2012-09-13 Mica Omsorg Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120913 Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för. Magdalenagårdens vård och omsorgsboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för. Magdalenagårdens vård och omsorgsboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Magdalenagårdens vård och omsorgsboende 2015-01-12 Carina Jansson Britt-Inger Benhajji Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: LOGGA Patientsäkerhetsberättelse År 2014 Rådjurstigens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet 150212 Lennart Sandström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting (reviderad

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-26 Ida Björkman Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Herrgårdsvägens gruppboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Herrgårdsvägens gruppboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Herrgårdsvägens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet Joakim Holmgren 1/9 Innehållsförteckning Sammanfattning Övergripande mål och strategier Organisatoriskt

Läs mer

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 MÅNGKULTURELL HEMTJÄNST I STOCKHOLM AB 2016-01-08 verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 Mångkulturell Hemtjänst bedriver hemtjänst i Solna. Verksamhetens kontor är beläget med adress, Norgegatan

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-25 Carina Persson Innehållsförteckning Sammanfattning Övergripande mål och strategier

Läs mer

Kvalitetsberättelse för

Kvalitetsberättelse för Kvalitetsberättelse för Vårdstyrkans Hemvård & Hemsjukvård 2015 Datum och ansvarig för innehållet 2016 03 01 Jennie Fogelquist, Verksamhetschef Vårdstyrkans Hemvård & Hemsjukvård www.vardstyrkan.se Datum:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2016 2017-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2016 Rådans äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-12 Maria Hanning Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier...

Läs mer

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget RIKTLINJE Avvikelser, klagomål och synpunkter inom vård- och omsorgsnämndens verksamheter Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-02-26 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst

Läs mer

Redovisning av avvikelser januari-juni 2016

Redovisning av avvikelser januari-juni 2016 Redovisning av avvikelser januari-juni 2016 Enligt Patientsäkerhetslagen (2010:659) är hälso- och sjukvårdspersonal skyldig att bidra till att hög patientsäkerhet upprätthålls. I detta syfte ska personalen

Läs mer

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Beslutade av Älvsjö stadsdelsnämnd xxxxx stockholm.se 2 (11) Innehåll Lokala rutiner för Lex Sarah 3 Inledning 3 Vem är rapporteringsskyldig? 3 Vad ska rapporteras?

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen 42 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-12 Pia-Maria Bergius Verksamhetschef KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF 2014-09-29 Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska/alb Reviderad Kommunstyrelsen 2017-05-30, 105 Kommunstyrelsen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-01-10 Linda Wetterberg verksamhetschef Linnégården Mallen är anpassad av Carema Care utifrån Sveriges Kommuner och

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under 2015. Planera. Ansvarsfull Omsorg

Kvalitetsberättelse. Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under 2015. Planera. Ansvarsfull Omsorg Kvalitetsberättelse 2015 Kvalitetsberättelse Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under 2015 Planera Förbättra Ansvarsfull Omsorg Genomföra Utvärdera Postadress

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-31 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning och

Läs mer

Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah. En del av kvalitetsarbetet

Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah. En del av kvalitetsarbetet Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah En del av kvalitetsarbetet Fastställd av Individ- och familjenämnden 2014-11-18 Innehåll Skyldighet att rapportera 1 Skyldighet

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen 2 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Hagavägens Gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse Hagavägens Gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse Hagavägens Gruppbostad År 2015 Datum och ansvarig för innehållet Lisbeth Lundvall 20160208 Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende

Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende 1 (8) Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende År 2014 Datum: 2015-01-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 2 (8) Innehållsförteckning Riskanalys 3 Uppföljning genom egenkontroll..... 3 Samverkan.... 5

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2015 Soltorps Äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-11 Patrik Mill Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg

Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-24 Carin Mork-Brandén Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2016 Verksamhetschef Ninozka Uribe

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2016 Verksamhetschef Ninozka Uribe 1(11) Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2016 Verksamhetschef Ninozka Uribe 20170130 2(11) Innehåll ÖVERGRIPANDE MÅL... 3 ANSVARSFÖRDELNING... 3 MÄT- OCH UPPFÖLJNINGSMETOD...

Läs mer

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Ekonomi och verksamhetsutveckling Sida 1 (5) 2017-01-19 Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016 Samtliga verksamhetsuppföljningar

Läs mer

Övergripande rutin för Lex Sarah

Övergripande rutin för Lex Sarah Ansvarig Bengt Gustafson, produktionschef Dokumentnamn 5.1.2 Lex Sarah rutin Upprättad av Elisabet Olsson Ledningssystem enligt SOSFS 2011:9 Berörda verksamheter Stöd & Omsorg Processområde 5.1 Systematiskt

Läs mer