Hemtjänsten är uppdelad i fyra geografiska områden med ett kundunderlag på cirka 400 kunder med uppdrag från klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hemtjänsten är uppdelad i fyra geografiska områden med ett kundunderlag på cirka 400 kunder med uppdrag från klockan"

Transkript

1 Humaniora hemtjänst, trygghetslarm & nattpatrull Kvalitetsberättelse 2016 Humaniora hemtjänst ingår i Humaniora vård och omsorg, kommunal regi med avtal enligt LOV sedan mars Sedan maj 2015 ingår trygghetslarm och nattpatrull under samma ledning. Ledningen består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och fem gruppchefer. Verksamheten har cirka 210 medarbetare. Hemtjänsten är uppdelad i fyra geografiska områden med ett kundunderlag på cirka 400 kunder med uppdrag från klockan Hemtjänstens nattpatrull ger omvårdnad till Solnas alla kunder som beviljats insatser nattetid mellan klockan till klockan Nattpatrullen har cirka 110 kunder med varierande antal insatser per natt. Trygghetslarmet ansvarar för larmutryckningar dygnet runt. Trygghetslarmet har cirka 1200 kunder. Avtal finns sedan mars 2011 med företaget Tunstall i Örebro för mottagning samt förmedling av inkomna trygghetslarm dygnet runt. Installation av trygghetslarm handhas av företaget Doro Care. De tre verksamheterna delar lokal på Lövgatan 45, Hallens omvårdnadsboende, det finns en hemtjänstfilial på Björnstigen 137, Berga omvårdnadsboende. På Humaniora hemtjänst, trygghetslarm och nattpatrull arbetar vi för att ge god kvalitet i vård, omsorg och service. Det är viktigt för oss att våra kunder får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande samt att de får bo självständigt under trygga förhållanden. Riskanalys SOSFS 2011:9 5 kap.1 Vid första hembesöket som görs av gruppchefen används ett dokument för systematisk riskanalys. Genomgång av eventuella risker exempel fallrisk och hjälpmedel som behövs. Vår förbättringsplan är att alltid ligga steget före där vi plockat fram/letat risker aktivt genom samtal på arbetsplatsträffar och kundmöten samt i det dagliga arbetet. Vi har säker nyckelhantering då vi använder digitala nyckelskåp, vi kan se när nycklar hämtats ut och av vem. Vid avsaknad av signeringslistor gällande medicinhantering kontaktas alltid vårdcentral/ MAS. Kontroll att personalen har aktuell delegering för medicinhantering görs kontinuerligt. Vi har synliggjort personalens tillbud och arbetsskador. Vi har avtal med Trygghetsjouren vilket innebär arbetsledning helg och kväll för att säkerställa att personal har stöd att inhämta i olika frågor dygnet runt alla dagar i veckan. Rapporter från Trygghetsjouren skickas fortlöpande till verksamhetschef. SOLNA STAD Kontakt: solna.se/kontaktcenter Organisationsnummer Förvaltning Telefon: Solna Besök. Stadshusgången 2 solna.se

2 SID 2 (6) Vi har kontinuerlig genomgång i ledningsgruppen och på arbetsplatsträffar av risker kopplade till olika säkerhetsaspekter. Det kan gälla t.ex. sekretess, hygien, hantering av pengar, nycklar, ID-brickor. Uppföljning genom egenkontroll SOSFS 2011:9 5 kap.2, 7 kap.1 Genom systemet Phoniro Care följer vi upp och säkerställer att kunden får de insatser, den personal och de tidpunkter som är avtalade. I systemet Phoniro Care görs stickprov på personalens loggningar mot kundens registrator. Phoniro Care är vår kvalitetssäkring vid frågor från närstående och kund. Vi har digitala nyckelskåp med unik inloggning där vi vid behov kan spåra vem och när nycklar är uthämtade och inlämnade. Vi har alkoskåp för vår bilpark med unik inloggning. Temperaturmätningar utförs enligt Solna stads riktlinjer för kundernas matlådor och leveranser. Ett nytt digitalt kvalitetssystem håller på att implementeras för cheferna. Utredning avvikelser Rapporteringsskyldighet SOSFS 2011:5;SOSFS2011:9 5 kap. 4,5 och 6 Vid Introduktionen av nyanställda förankras rapporteringsskyldigheten enligt Lex Sarah samt på arbetsplatsträffar och på våra planeringsdagar. Fem rapporter och utredningar är gjorda av ledningen under året. Åtgärd är gjord utefter varje Lex Sarah anmälan. Tre av rapporterna har varit skilda larmincidenter, två har gällt omvårdnad. Tre av dessa ärenden är anmälda till IVO. Klagomål och synpunkter SOSFS 2011:9 5 kap. 3 och 6, 7 kap2 p6 Vi har fått in sju skriftliga klagomål för alla tre enheterna från förvaltningen. Det har handlat om bemötande, trygghet, parkering på handikapp plats, tillgänglighet, omvårdnad nattetid. De synpunkter och klagomål som inkommit direkt till verksamheten har handlat om sen ankomst, kontinuitet, bemötande och serviceinsatser. De klagomål och synpunkter som inkommer till ledningen fångas upp och åtgärdas direkt. Vi ser inga trender eller mönster i klagomålen.

3 SID 3 (6) Samverkan SOSFS:2011:9 4 kap.5 För ökat teamarbete och samverkan med kund arbetar vi områdesbaserat, vi jobbar i små områden/team i de fyra stora geografiska områdena. Vi arbetar utefter samverkansrutinen från primärvården då det gäller demens och nutrition/ undernäring. Medverkar i förvaltningens projekt såsom digitala lås och implementeringsstöd. Vi har rutiner och samverkar med trygghetscentralen Tunstall i Örebro. Vi samverkar kontinuerligt med Doro Care som installerar trygghetslarm Vi samverkar med alla hemtjänstutförare, med myndighetsavdelningen, kvalitetsavdelningen, demenskoordinator, paramedicinare, socialjouren, ASIH, seniorträffar, dagverksamheter och primärvården. Samverkan med kunder och närstående Vårt förhållningssätt är att kunder och närståendes upplevelse alltid är rätt och att de ska känna att de får ett gott bemötande från oss som vårdgivare vad än saken gäller. Vi har blanketten riskanalys och handlingsplan för varje kund, som upprättas tillsammans med kund alternativt även närstående vid hembesök. Vid en uppkommen kvalitetsbrist finner vi en lösning tillsammans med kunden, vid behov och önskemål från kunden är även närstående med. Vid större förändringar i verksamheten informeras kunden skriftligt. Personalens medverkan i kvalitetsarbetet SOSFS 2011:9 6 kap.3 Utredning av avvikelser På morgonmötet samt i det dagliga samtalet tar vi upp frågan om det finns signaler från kunder och närstående om något vi kan bli bättre på i vår verksamhet. På varje APT har vi en punkt för Lex Sarah, avvikelser, synpunkter och klagomål där vi tar upp inkomna ärenden sedan föregående möte. Personal delges på detta sätt brister som inkommit, åtgärder som gjorts, konsekvenser och kompensation. På våra ledningsmöten går vi igenom brister, klagomål, synpunkter, avvikelser och förbättringsområden. Både interna och externa signaler gås igenom. Vi analyserar och lägger in åtgärder för att förhindra att det händer igen. Återrapportering av de avvikelser som skrivs och dess åtgärder sätts i en pärm så personal kan se vilka åtgärder som gjorts.

4 SID 4 (6) Verksamheterna har fyra värdegrundsledare som gått Solna stads utbildning. Vi har tillsammans med personal omarbetat introduktions-materialet. En personal från varje grupp är delaktig och ansvarig för introduktionen. Sammanställning, analys och resultat SOSFS 2011:95 kap.6 Årets kundundersökning visar på en uppgång av kundnöjdheten. Riskanalyserna har visat bland annat att det saknats hjälpmedel hos kunderna exempelvis spisvakt, duschbräda, framkomlighet, förflyttningsutrustning och inkontinenshjälpmedel. Vid stickprov gjorda i systemet phoniro ser vi att kunderna får sina beviljade insatser och om insatsen inte registrerats finns dokumentation. Vårt nya planeringssystem säkerställer en bra och effektiv planering med korrekta uppgifter då uppgifter importeras direkt från beställarnas system phoniro, vilket minimerar risken för fel uppgifter/information. Vid arbetsskador och tillbud ser vi att även i år handlar det övervägande om fall vid förflyttning/transport mellan kunder. Vid stickprov gjorda på genomförandeplanerna ser vi att uppföljningen av dem är ett förbättringsområde enligt stadens motto. Händelser av betydelse under året. Vi har arbetat vidare och utvecklat demensteamen med ansvarig Silviasyster och en undersköterska. Möten har hållits med de olika teamen varje vecka. Två team har genomgått stadens certifiering och det tredje har påbörjats. Demensteamen arbetar områdesvis. Vi har haft flertalet aktiviteter som vår och julfest, fika med dans och sångstunder och allsång med målet att bryta isolering och minska känslan av ensamhet. Vår underleverantör Doro Care ansvarar för installation av Solna stads trygghetslarm. Samtliga trygghetslarm har under året ersatts av digitala larm. En förstudie har utförts och beslut är taget att digitala lås ska införas under nästa år. Vi arbetar med teknikutveckling och hemtjänstens personal använder smartphones för registrering av insatser hos kund. Nattpatrullens personal har under året startat upp med smartphones för registrering av insatser nattetid.

5 SID 5 (6) Vi har omfördelat personalen i nattpatrullens grupper. Personal har fått utökat ansvar som superanvändare med support vid tekniska fel. Vi hade snöoväder i november månad, vi dubblerade resurserna i larmet nattetid och allting fortlöpte bra. En ny värdegrund som gäller för hela omvårdnadsförvaltningen har utarbetas under 2016 vilken ska implementeras under Vi har köpt in nya arbetskläder och arbetsjackor. Delaktighet för kunder och närstående i kvalitetsarbetet Vid upprättandet av genomförandeplanen är kunden alltid delaktig och närstående är med då kunden önskar. Gruppchefer och kontaktpersonen har täta kontakter med kunden och närstående i frågor som gäller planering och utförandet av beviljade insatser. Större utbildningsinsatser under året med målgrupp och omfattning Samordnare för de palliativ ombuden håller regelbundna möten. Fjorton medarbetare har utbildat sig till undersköterska. Tre medarbetare har en pågående utbildning Utbildning i Hjärt-lungräddning, brandutbildning för ombuden, förflyttningsteknik och enklare sårvård. Gruppledarna är gruppchefer med utökat ansvar med utbildningsinsatser inom arbetsmiljö. Två team har genomgått stadens certifiering och det tredje teamet har påbörjat certifieringen. Under år 2017 kommer alla fyra områdena ha certifierade demensteam. Demensteamen arbetar områdesvis. Vi har deltagit i projekt gällande implementeringsstöd för verksamhetsutveckling. Flertalet personal har gjort webbaserade kurser i säkerhet/brandfrågor, demens ABC, demens ABC+ och nationella värdegrunden. All personal har påbörjat en utbildning i medarbetarskap i partnerskap. Personal från verksamheten har medverkat i filmen i ämnet. Implementering av stadens kvalitetsdeklarationer samt hur de använts i det dagliga arbetet. Kvalitetsdeklarationen är vår röda tråd som vi arbetat med i det dagliga arbetet, på planeringsdagar, i reflektionssamtalen, tavlor finns uppsatta, dokumentet tas upp i medarbetarsamtalet, på APT. Dokumentet presenteras och finns i kundernas hempärm.

6 SID 6 (6) Eventuella polisanmälningar. Vid misstanke om brott uppmanas kunden eller dess närstående att göra polisanmälan. Brandskyddsarbetet. Verksamheten har tre brandombud som gått stadens utbildning. I lokalen har vi regelbundna kontroller av brandutrustningen. Vid risker hemma hos kund kontaktar vi arbetsterapeut för lämpligt hjälpmedel, exempelvis en timer. Vid behov av brandfiltar etc. påtalas detta till kund och eller närstående och vi är behjälpliga att införskaffa detta. När vi uppmärksammar att det finns brandrisk meddelas kund, närstående, handläggare samt dokumentation i ärendet. I vår blankett riskanalys hos kund har vi frågor som handlar om brand och utrymning vid brand.

Kvalitetsberättelse HUMANIORA HEMTJÄNST, TRYGGHETSLARM OCH NATTPATRULL. KVALITETSBERÄTTELSE - Hemtjänst

Kvalitetsberättelse HUMANIORA HEMTJÄNST, TRYGGHETSLARM OCH NATTPATRULL. KVALITETSBERÄTTELSE - Hemtjänst Kvalitetsberättelse HUMANIORA HEMTJÄNST, TRYGGHETSLARM OCH NATTPATRULL. Innehållsförteckning Verksamhetsbeskrivning Riskanalys Uppföljning genom egenkontroll Utredning Avvikelser Klagomål och synpunkter

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015

Kvalitetsberättelse 2015 SID 1 (5) Kvalitetsberättelse 2015 Humaniora hemtjänst ingår i Humaniora vård och omsorg, kommunal regi med avtal enligt LOV sedan 1:a mars 2011. Sedan maj 2015 ingår trygghetslarm och nattpatrull under

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2018 HS-hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2018 HS-hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2019-04-03 ON 2019/0045 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2018 HS-hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden antecknar informationen

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-27 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har

Läs mer

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Bakgrund: Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete ska vårdgivaren

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017

Kvalitetsberättelse 2017 Kvalitetsberättelse 2017 FSB Finsk Omsorg AB Gabriella Belestam Verksamhetschef Verksamhetsbeskrivning 1 april 2012 startades FSB Finsk Omsorg AB hemtjänstverksamhet i Solna stad som ett dotterbolag till

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser.

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser. Anita Care AB Kvalitetsberättelse 2016-01-30 (Solna Stad) Verksamhetsbeskrivning Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen 2 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning PROFFSSYSTERN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Proffssystern har varit

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2018

Kvalitetsberättelse 2018 Kvalitetsberättelse 2018 HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Verksamhetsbeskrivning... 3 Verksamhetens mål... 3 Händelser av betydelse... 3 Systematiskt Kvalitetsarbete... Hantering av avvikelser...10 Samverkan...11

Läs mer

KVALITETS BERÄTTELSE. Sollentuna Omsorg AB. En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2017

KVALITETS BERÄTTELSE. Sollentuna Omsorg AB. En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2017 Sollentuna Omsorg AB En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2 [] Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Kvalitativarbete... 3 Riskanalys... 4 Egenkontroll...

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen 42 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0035 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner kvalitetsberättelse

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2014

Kvalitetsberättelse 2014 Kvalitetsberättelse 2014 AB OmsorgsCompagniet i Norden Hemtjänst/avlösning/ledsagning/boendestöd/personlig assistans/ stödboende Kvalitetsavdelningen 2015-01-10 Innehållsförteckning Kvalitetsberättelse

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2016 Rådans äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-12 Maria Hanning Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier...

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan

Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan 17 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Adela Omsorg

Kvalitetsberättelse. Adela Omsorg 2016-01-26 Kvalitetsberättelse Adela Omsorg Innehållsförteckning Inledning... 2 Verksamhetsbeskrivning... 2 Personal / kompetensutveckling... 2 Kvalitetsutveckling... 2 Riskanalys... 3 Egenkontroller...

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-26 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under Planera. Ansvarsfull Omsorg

Kvalitetsberättelse. Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under Planera. Ansvarsfull Omsorg Kvalitetsberättelse Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under 2016 Planera Förbättra Ansvarsfull Omsorg Genomföra Utvärdera Postadress Telefon: 08-50250586

Läs mer

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-10-01 SID 1 (5) Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017

Kvalitetsberättelse 2017 Kvalitetsberättelse 2017 Verksamhet Attendo i Solna bedriver hemtjänst samtliga veckodagar kl 7.00 22.00 inom LOV enligt avtal med Solna Stad. Attendos verksamhet i Solna är uppdelad i fyra olika områden

Läs mer

Kvalitetsberättelse Enklare Vardag 2015, Solna stad

Kvalitetsberättelse Enklare Vardag 2015, Solna stad Sidan 1 av 6 Kvalitetsberättelse Enklare Vardag 2015, Solna stad Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag är en privat utförare som erbjuder hemtjänst, personlig assistans och ledsagning med ett engagemang

Läs mer

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131114 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: Carina Andersson, Bito Tengroth

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 1 Patientsäkerhetsberättelse 2014 Karlstad Hemtjänst 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 2 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131119 International AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och dokumentation. Företagets representanter: Simin Torkzadeh Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning Medihead

Uppföljning Medihead SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131205 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: EvaTherese Henriksson Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120814 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende Patrik Mill Verksamhetschef Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2017 Verksamheten hade under 2017 uppsatta mål gällande riskbedömningar i Senior-Alert,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2016 Målet var att alla nyinflyttade ska ha en risk och preventionsbedömning inom 14 dagar samt uppdaterad minst

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden.

Kvalitetsberättelse. Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden. Kvalitetsberättelse Inledning Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden. Huvudkontoret med ekonomi-, löne- och administrationsavdelning

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 170131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Mall för patientsäkerhetsberättelse i Sollentuna kommun All text som är inom rutorna är hjälptext och rutor med innehåll ska tas bort när ni skrivit

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Vardaga Ånestad vårdboende DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logo- Patientsäkerhetsberättelse typ för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2018

Kvalitetsberättelse 2018 Kvalitetsberättelse 2018 Verksamhet Attendo i Solna bedriver hemtjänst samtliga veckodagar kl. 7.00 22.00 inom LOV enligt avtal med Solna Stad. Attendo hemtjänsts verksamhet i Solna finns tillgängligt

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under 2015. Planera. Ansvarsfull Omsorg

Kvalitetsberättelse. Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under 2015. Planera. Ansvarsfull Omsorg Kvalitetsberättelse 2015 Kvalitetsberättelse Kvalitetsberättelsen är en sammanställning av Ansvarsfull Omsorgs kvalitetsarbete under 2015 Planera Förbättra Ansvarsfull Omsorg Genomföra Utvärdera Postadress

Läs mer

Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016

Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016 Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016 Adress: Storgatan 50 171 52 Solna Telefon: 08-735 22 02 Verksamheten Storgatan 50 är en gruppbostad med plats för sex vuxna personer med funktionsnedsättningar

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2015 Soltorps Äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-11 Patrik Mill Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt

Läs mer

Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM.

Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Upprättad 2016-02-28 Av Mona Andersson Verksamhetschef Innehåll: 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Övergripande mål och

Läs mer

Kvalitetsrapport hemtja nst

Kvalitetsrapport hemtja nst Kvalitetsrapport hemtja nst 2018-08-13 1 1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Kvalitetsrapporten... 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 2.1 Riskanalys... 3 2.2 Egenkontroll... 4 2.3 Utredning av avvikelser,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015

Kvalitetsberättelse 2015 Kvalitetsberättelse 2015 FSB Finsk Omsorg AB Hanna Kostmann Verkställande direktör Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Grundfakta 1.2 Ett systematiskt kvalitetsarbete 1.3 Uppföljning genom egen kontroll

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-26 Ida Björkman Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges

Läs mer

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120808 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets representanter: Olga Yuen Cárdenas

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för. Magdalenagårdens vård och omsorgsboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för. Magdalenagårdens vård och omsorgsboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Magdalenagårdens vård och omsorgsboende 2015-01-12 Carina Jansson Britt-Inger Benhajji Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2016

Kvalitetsberättelse 2016 Kvalitetsberättelse 2016 FSB Finsk Omsorg AB Gabriella Belestam Verksamhetschef Sida 2 av 7 Innehållsförteckning Sida * Verksamhetsbeskrivning 3 * Uppföljning genom egenkontroll 3 * Riskanalys 5 * Utredning

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Patientsäkerhets-berättelse för Solljungahälsan. Avser Vårdenhet, BVC och BMM.

Patientsäkerhets-berättelse för Solljungahälsan. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Patientsäkerhets-berättelse för Solljungahälsan. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Örkelljunga den 1:a Mars 2018 Innehåll: 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Övergripande mål och strategier 4. Organisatoriskt

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG Inledning Patientsäkerhetslag (2010:659) gäller from 1 januari 2011. Syftet med lagen

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Adela Omsorg

Kvalitetsberättelse. Adela Omsorg 2016-04-07 Kvalitetsberättelse Adela Omsorg Innehållsförteckning Inledning... 2 Verksamhetsbeskrivning... 2 Personal / kompetensutveckling... 2 Kvalitetsutveckling... 2 Ledning/organisation... 3 Kvalitetsutveckling...

Läs mer

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10 Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Ametisten Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-31 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning och

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljningar gällande hemtjänst på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljningar gällande hemtjänst på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (9) 2014-01-13 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljningar

Läs mer

Utvecklingsplan Berga

Utvecklingsplan Berga 2013-01-08 Utvecklingsplan Berga Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Tydligt skrivna riktlinjer Att alla som har ett Nyanställda sjuksköterskor

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare MURTEGLETS VÅRDBOENDE Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 20150112 Maj Millborg Mallen är anpassad av Vardaga utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE ÅR 2014 DATUM OCH ANSVARIG FÖR INNEHÅLLET 150218 BIRGITTA WICKBOM HSB OMSORG Postadress: Svärdvägen 27, 18233 Danderyd, Vxl: 0104421600, www.hsbomsorg.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse.

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS1, Nytida AB År 2013 2013-12-30 Catharina Johansson Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Mallen är

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Slutversion 2016, Högås

Slutversion 2016, Högås Slutversion 2016, Högås Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Allomsorg S & R - Högås korttidshem Följs upp av: Älvsjö Enhetens adress: Högås kollogård, Vårdinge by, Mölnbo Företag: Allomsorg

Läs mer

Uppföljning Sagac i Stockholm AB

Uppföljning Sagac i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20150417 i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med verksamhetschef och samordnare, granskning av rutiner, genomförandplaner

Läs mer

Avtalsuppföljning av nattpatrullen och larmadministration

Avtalsuppföljning av nattpatrullen och larmadministration DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Lotten Rudberg Flismark Tjänsteutlåtande 2011-04-14 1(5) Socialnämnden den 24 maj 2011 SN 2011/0028 Avtalsuppföljning av nattpatrullen och larmadministration

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-23 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Beslutade av Älvsjö stadsdelsnämnd xxxxx stockholm.se 2 (11) Innehåll Lokala rutiner för Lex Sarah 3 Inledning 3 Vem är rapporteringsskyldig? 3 Vad ska rapporteras?

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för:

2014 års patientsäkerhetsberättelse för: 2014 års patientsäkerhetsberättelse för: Kärnabrunnsgatan 1B Söderleden 41 Platensgatan 33 Mörnersgatan 9 Hjälmsätersgatan 14C Rydsvägen 9 Rydsvägen 288 Trumslagaregatan 77 Hunnebergsgården Datum och ansvarig

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende Växjö LSS

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende Växjö LSS 215 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 216 för Vårdgivare boende Växjö LSS Datum och ansvarig för innehållet Ulrika Hansson 216-2-9 Mallen är anpassad av Nytida AB utifrån Sveriges Kommuner och

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 Marie Sigurdh, Fäladshöjden, Lund, 2013-02-19 Mallen är anpassad av Carema Care utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN UE,

Läs mer

Rutin för hantering och handläggning av klagomål och synpunkter

Rutin för hantering och handläggning av klagomål och synpunkter FÖRFATTNINGSSAMLING (6.4.7) Rutin för hantering och handläggning av klagomål och synpunkter Dokumenttyp Rutin Ämnesområde Klagomål och synpunkter Ägare/ansvarig Förvaltningsområdeschef Antagen av 2012-11-27

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2011 2012-02-28 Anneli Kinnunen Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS 2, Nytida AB År 2014 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Detta underlag till patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens patientsäkerhetsberättelse.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-01-10 Linda Wetterberg verksamhetschef Linnégården Mallen är anpassad av Carema Care utifrån Sveriges Kommuner och

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-16 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälarö Omsorg Adress: Bryggavägen 5, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Johanna Eriksson, 08-560 243 66

Läs mer

Förenade Care Björkgården

Förenade Care Björkgården Förenade Care Björkgården Kvalitetsberättelse 2014 På Förenade Care och Björkgården har vi ett väl utvecklats kvalitetsarbete med en tydlig ram enligt ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001. Vi arbetar med

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad 2017-02-17 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015. 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015. 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-25 Carina Persson Innehållsförteckning Sammanfattning Övergripande mål och strategier

Läs mer

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande.

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande. Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering 2013-11-06, rev. 2015-03-30 1(6) Linda Svensson 046-35 64 55 linda.svensson@lund.se Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering Dnr VOO 2013/0191

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11 Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad År 2013 2014-01-30 Marianne Arnetz, verksamhetschef Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Solberga vård- och omsorgsboende År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-16 Inger Berglund, verksamhetschef enligt 29 hälso- och sjukvårdslagen

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Sankt Olofs Vård- och omsorgsdistrikt (exkl. dagverksamhet och nattpatrull)

Verksamhetsuppföljning Sankt Olofs Vård- och omsorgsdistrikt (exkl. dagverksamhet och nattpatrull) Verksamhetsuppföljning Sankt Olofs Vård- och omsorgsdistrikt (exkl. dagverksamhet och nattpatrull) 2013-04-25 2013-04-29 Malin Rehnstam Vik. Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten

Läs mer