Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9"

Transkript

1 Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9 Året 2015 har präglats av ett tydligt kvalitetsfokus på Hallens vård- och omsorgsboende. Utifrån såväl 2014 års Öppna jämförelser, verksamhetsuppföljningen samt omvårdnadsnämndens mål har vi arbetat fram skriftliga rutiner och infört ett kvalitetsråd. Vi har utbildat våra medarbetare i de officiella regelverken som styr verksamheten, i social dokumentation och genomförandeplaner. Vi har tagit fram en bemötandepolicy gentemot boende utifrån värdegrunden i socialtjänstlagen samt Aleris egna värdegrund OPEN (Omtänksamhet, Professionalitet, Engagemang och Nytänkande) samtidigt som vi erbjudit våra medarbetare handledning för att vägledas i det praktiska arbete. Dessa insatser har lagt en bra grund för vårt fortsatta kvalitetsarbete. Genom Aleris tydliga egenkontrollsystem har vi skapat en tydlig struktur kring hur och när våra egenkontroller skall genomföras samt hur vi följer upp dem. Inom Aleris Omsorg har man även utökat kvalitetsavdelningen med en kvalitetsutvecklare för respektive affärsområde som utför egenkontroller på verksamheterna och tillsammans med verksamhetscheferna följer upp kvalitetsarbetet. Hallens vård och omsorgsboende, Aleris Lövgatan 43-45, Solna Styrelsens säte: Stockholm. Org.nr

2 Verksamhetsbeskrivning Hallens vård- och omsorgsboende drivs av Aleris Omsorg på uppdrag av Solna stad. Verksamheten innefattar vård- och omsorgsboende med 51 omvårdnadsplatser platser, vilka är fördelade över fyra enheter, Vinrankan på vån 3, Kastanjen på vån 2, Olivträdet på vån 1 och Pärlan, markplan. Olivträdet och Pärlan är inriktade mot demens medan övriga är somatiska enheter. Verksamheten innefattar även korttidsboende, 18 platser. Därutöver omfattar verksamheten två dagverksamheter, Örtagården, vilken har en funktionsbevarande inriktning samt Lärkan med inriktning mot demens. I avtalet med Solna stad har Hallens vård och omsorgsboende profilerat sig med inriktning mot mat och dryck. Riskanalys SOFS 2011:9 5 kap 1 Verksamheten bedömer fortlöpande risker som kan medföra brister i verksamheten. Under året har verksamheten gjort riskanalyser på såväl individnivå som organisatorisk nivå. Individnivå; vi har under året arbetat med bedömningsverktyg såsom Senior Alert, Palliativa registret och BPSD i syfte att ta fram handlingsplaner där vi kunnat förutse eventuella risker för den boende. Dessa handlingsplaner tas fram i samband med verksamhetens teammöten där samtliga professioner finns representerade. Organisatorisk nivå: I samband med större förändringar gör verksamheten riskanalyser då dessa kan komma att påverka kvalitén i verksamheten. Under året har vi tagit fram riskanalyser inför semesterplaneringen, samt gjort riskanalyser utifrån att negativa händelser inträffat hos andra vårdgivare och som därmed skulle kunnat ha inträffat på Hallen. Utifrån riskanalyserna har vissa nya rutiner tagits fram. Uppföljning genom egenkontroll SOFS 2011:9 5 kap. 1 Verksamheten utför egenkontroller under året inom ramen för SOL och HSL. Följande egenkontroller har gjorts: Personakt och Social Dokumentation Genom egenkontrollerna har vi identifierat förbättringsområden beträffande upprättandet av genomförandeplaner och den sociala dokumentationen. Som ett resultat av den har vi utbildat samtliga medarbetare i området. I slutet av året fanns fortfarande förbättringsområden vilket medför att vi tar med oss detta som ett utvecklingsområde även till Måltidsobservationer Genom måltidsobservationerna har vi identifierat förbättringsområden som rör boendes möjlighet att ta maten själv samt ett ökat behov av samtal mellan medarbetare och boende i samband med måltidssituationen. Dessa förbättringsområden har 2 (6)

3 verksamheten påbörjat att arbeta med men kommer att följa med som förbättringsområde under Öppna Jämförelser I samband med att resultatet från Öppna jämförelser presenteras gör verksamheten en analys av den och tar fram åtgärdsplaner. Under året har vi från 2014 års öppna jämförelser framförallt arbetat med områdena: Upplevelse av ensamhet ökat fokus på egen tid med sin kontaktman. Var man lämnar synpunkter och klagomål återkommande muntlig och skriftlig information till boende och anhöriga Möjlighet att komma utomhus fokus på att planera promenader samt nya utomhusaktiviteter. Information om tillfälliga förändringar Tydligare information ut till personal vid ev. sjukfrånvaro som resulterar i att aktiviteter ställs in. Möjligheterna att komma utomhus har under 2015 ökat enligt öppna jämförelser. Däremot har ovanstående åtgärder inte gett det önskade resultat vi hoppats på i övriga punkter. Övriga egenkontroller Under året görs även egenkontroller som rör HSL-dokumentation, basala hygienrutiner och mätning av nattfasta. Inga avvikelser har framkommit i dessa undersökningar, Utredning avvikelser Rapporteringsskyldighet SOFS 2011:5; SOFS 2011:9 5 kap. 4,5 och 6. I samband med introduktion av nyanställda går verksamhetschef, eller utsedd person av verksamhetschef igenom skyldigheten att rapportera missförhållanden. Årligen gör vi en uppdatering där vi går igenom samma information och där samtliga medarbetare får skriva under att de tagit del av och förstått innebörden av rapporteringsskyldigheten. Två missförhållanden är rapporterade under året. Missförhållandena har rört boende som agerat mot annan boende. Åtgärd: Handledning och utbildning för medarbetare samt samverkan med BPSD-team för individuella åtgärder. Övriga avvikelser 9 avvikelser avseende utebliven insats. Åtgärd: Utveckling av daglig planering. Samtal med berörda medarbetare individuellt samt i grupp. 3 (6)

4 Klagomål och synpunkter SOFS 2011:9 5 kap. 3 och 6, 7 kap 2 p 6 1 klagomål inom ramen för SOL har inkommit till verksamheten under året. Klagomål gällde bemötande. Åtgärd: Samtal med berörda. Tagit fram en gemensam rutin för gott bemötande. Återkommande pratat om bemötandefrågor i verksamheten. Samverkan SOFS 2011:9 4 kap. 5 Intern samverkan Varje arbetspas inleds med rapport mellan respektive yrkesgrupper, morgon. eftermiddags- och kvällsrapport. Detta för att säkerställa att viktig information förs vidare. Vidare har verksamheten teammöten på varje avdelning en gång per vecka där samtliga professioner träffas. För våra interna rapporter och samverkansmöten finns skriftliga rutiner för att säkerställa mötesforum. Ytterligare har verksamheten olika möten som även de struktureras i en möteskalender med en bilaga som innefattar vilka möten verksamheten har, vilka som skall delta samt vem som kallar till mötet. Extern samverkan Verksamheten har en rad samverkanspartners som även de beskrivs i en rutin för extern samverkan. Denna rutin uppdateras enligt att olika samverkansformer tas vid. Verksamhetschef deltar i av kommunen anordnade samverkansmöten. HSLansvarig/biträdande verksamhetschef deltar i möten med lägerorganisationenen. Verksamheten har ett långt samarbete med ett antal omvårdnadsskolor och universitetet där vi tar emot elever och studenter ifrån. Verksamheten har ett nära samarbete med restaurangen på Hallen som drivs av Fazer. Samverkan består av gemensamma diskussioner kring menyer samt övriga samarbeten och projekt gällande mat och måltid som ligger inom ramen för verksamhetens profil, Mat och Dryck. Vidare hålls boenderåd på Hallen i syfte att samverka med övriga boenden i huset. Två gånger per år anordnas bo- och anhörigmöten. Två gånger per år träffar vi bara anhöriga och kombinerar det med en föreläsning. I år har vi haft förelåsning i temat Att vara anhörig till någon med demenssjukdom och Palliativ vård. Personalens medverkan i kvalitetsarbetet SOFS 2011:9 kap 4 Under 2015 har verksamheten startat ett kvalitetsråd. I kvalitetsrådet deltar verksamhetens kvalitetsombud samt en representant från samtliga professioner. Kvalitetsrådets syfte: Bidra till att relevanta ledningsrutiner följs Bidra till att förbättra kvalitén på verksamheten Identifiera förbättringsområden och rutiner för att förekomma framtida avvikelser. Följa upp avvikelser och kundklagomål samt finna åtgärder för dessa. Genom kvalitetsrådet ges medarbetarna direkt möjlighet att påverka verksamhetens 4 (6)

5 kvalitetsarbete. Beslut och åtgärder från kvalitetsrådet kommuniceras därefter på arbetsplatsträffar för att informationen skall nå vidare till övriga medarbetare. Mötet protokollförs och görs tillgängliga för samtliga medarbetare. Årligen hålls medarbetarsamtal. I samband med dessa samtal tar medarbetare och verksamhetschef fram gemensamma mål för den enskilde som är kopplat till verksamhetens kvalitetsarbete. Genom revisoner, såväl interna som externa samt genom egenkontroller följer vi upp att våra medarbetare arbetar i enlighet med rådande processer och rutiner. Genom att skriva avvikelser följer vi upp när så inte skett samt utreder varför det inte gjorts och vidtar eventuella åtgärder. Sammanställning, analys och resultat Under 2015 har vi lagt fokus på att lägga en kunskapsgrund vad gäller vårt uppdrag enligt Socialtjänstlagen. Detta har vi gjort genom att i mars anordna en planeringsdag där vi gick igenom det officiella regelverk som styr verksamheten, socialtjänstlagen, värdegrunden i socialtjänstlagen, uppdraget från Solna stad, innebörden av kvalitetsdeklarationen samt Socialstyrelsens föreskrifter. Ett vidare led i detta arbete var sedan att utbilda personalen i kontaktmannaskapet, vad kontaktmannaskapet innebär samt vilket uppdrag som ryms inom rollen. Under höstterminen har vi avslutningsvis utbildat medarbetarna i social dokumentation samt upprättandet av genomförandeplaner och levnadsberättelser. I samband med uppstarten av kvalitetsrådet har vi gått igenom Aleris ledningssystem utifrån SOFS 2011:9 i syfte att tydliggöra uppdraget och koppling till det officiella regelverket. Genom kvalitetsrådet har vi satt fokus på vikten av att arbeta med avvikelsehantering i syfte att minimera framtida brister. Dessa insatser har ännu inte gett de önskade resultat vi satt upp i utvecklingsplanen för Var och ens kunskap om regelverket och vårt uppdrag har ökat, dock kommer vi under 2016 att fortsätta arbetet att omsätta denna kunskap i praktisk handling. Där återstår fortfarande en del arbete. Vi har under slutet av 2015 identifierat vikten av att ställa om verksamheten till att arbeta mer utifrån ett salutogent förhållningssätt. Det är ett förbättringsområde som kommer att fortsätta under Redan i år har vi påbörjat det arbetet genom att lägga om den dagliga planeringen och våra morgonrapporter. På rapporternar lägger vi nu större fokus på den enskilde och dennes vardag som skall kännas meningsfull och där planering av aktiviteter, utevistelser och egen tid är centralt i den dagliga planeringen. Vi har arbetat med transparens under året där vi välkomnat boende och anhöriga att vara delaktig i verksamheten. På bo- och anhörigträffar har vi haft bra dialoger med anhöriga och boende gällande deras upplevelse av förbättringsområden samt varit tydliga i vilka utmaningar vi själva anser att vi står inför. Genom 2015 års stimulansmedel har vi bland annat getts möjlighet att kunna intervjua våra boende för att få bättre kunskap om vad våra utvecklingsområden enligt Öppna jämförelser står för. Bland annat har betydelsen av utevistelse varit en sådan fråga, vad egentligen utevistese står för och vilka förväntningar och önskemål den enskilde har i frågan. Med 5 (6)

6 detta resultat har vi haft möjlighet att styra vårt utbud och anpassa våra aktiviteter på ett bättre sätt. Förutom utbildning i social dokumentation och kontaktmannaskap har samtliga ordinarie medarbetare deltagit i livsmedelshygienutbildning under året. Vi har två medarbetare som under året påbörjat omvårdnadslyftet samt tre medarbetare som utbildats till palliativa ombud. Vår demensenhet Olivträdet har gjort studiebesök på Hattstugan på Gotland, vilket möjliggjordes genom de ekonomiska medel vi fick av Solna stad då vi vann Solna stads kvalitetspris Detta studiebesök gav bland annat uppslag till nya arbetssätt kring aktiviteter och daglig planering. Hallen har medverkat på inspirationsdagarna som anordnas av Solna stad med en föreläsning om Palliativ vård genom Sara Kashani, biträdande verksamhetschef. Hallen har lämnat in två bidrag till Solna stads kvalitetspris, varav Nattfasteprojektet gick vidare till Bästa exempel. Verksamhetschef för Hallen har på initiativ från Solna stad deltagit i arbetsgruppen Mest sjuka äldre som under året arbetat fram förslag om hur vi ska minska återinskrivningar inom slutenvården. Det systematiska brandskyddsarbetet har fortlöpt under I april gjorde Stockholms brandförsvar en tillsyn. Vi fick inga anmärkningar utan rekommenderades att årligen gå igenom brandsläckare samt rutiner för inrymning och utrymning. Detta gjordes i juni månad. I december hade vi en brand i ett av boendes rum då anhöriga tagit med ljus och glömt att släcka dem. Branden släcktes av tjänstgörande medarbetare i enlighet med våra rutiner. I välkomstbroschyren har vi uppdaterat information om förbud av levande ljus samt skriftligt informerat våra boende och anhöriga om detta. Solna Emma Swanström, verksamhetschef Hallens vård- och omsorgsboende 6 (6)

Kvalitetsberättelse 2016 Hallens vård- och omsorgsboende. Enligt SOFS 2011:9

Kvalitetsberättelse 2016 Hallens vård- och omsorgsboende. Enligt SOFS 2011:9 Kvalitetsberättelse 2016 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9 Hallens vård och omsorgsboende, Aleris Lövgatan 43-45, 169 32 Solna www.aleris.se Styrelsens säte: Stockholm. Org.nr. 556598-6782

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-23 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning PROFFSSYSTERN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Proffssystern har varit

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar.

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar. Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård- och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-13 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 1 Patientsäkerhetsberättelse 2014 Karlstad Hemtjänst 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 2 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2015. Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (10)

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2015. Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (10) 1 (10) Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2015 Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 2 (10) Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-11 Yvonne Petersson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-25 Carina Persson Innehållsförteckning Sammanfattning Övergripande mål och strategier

Läs mer

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10 Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för:

2014 års patientsäkerhetsberättelse för: 2014 års patientsäkerhetsberättelse för: Kärnabrunnsgatan 1B Söderleden 41 Platensgatan 33 Mörnersgatan 9 Hjälmsätersgatan 14C Rydsvägen 9 Rydsvägen 288 Trumslagaregatan 77 Hunnebergsgården Datum och ansvarig

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (17-02-08): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidspla n Ledning och

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kvarngården.

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kvarngården. 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kvarngården. Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-24 Rikard Strömqvist Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir Datum och ansvarig för innehållet Februari 2015 Pia Henriksson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Vardaga Ånestad vårdboende DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logo- Patientsäkerhetsberättelse typ för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (6) Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år Bakgrund Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna omvårdnadsboende och

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse.

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS1, Nytida AB År 2013 2013-12-30 Catharina Johansson Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Mallen är

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen 2 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg

Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-24 Carin Mork-Brandén Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-26 Ida Björkman Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Årets avtalsuppföljning har haft fokus på att se hur väl verksamheten följer

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2014 Aleris Omsorg

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2014 Aleris Omsorg Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2014 Aleris Omsorg Hallens vård och omsorgsboende 15710-5 AL-SE e-blankett Britt Wahlström 2014-02-24 1(8) Förkortningar HSL Hälso- och sjukvårdslagen SOL Socialtjänstlagen

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-12 Pia-Maria Bergius Verksamhetschef KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF 2014-09-29 Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: LOGGA Patientsäkerhetsberättelse År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-13 Stella Georgas, Verksamhetschef enligt HSL Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting (reviderad

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120814 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen.

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0035 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner kvalitetsberättelse

Läs mer

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131114 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: Carina Andersson, Bito Tengroth

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2016 2017-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

Övergripande rutin för egenkontroll och systematisk kvalitetsuppföljning

Övergripande rutin för egenkontroll och systematisk kvalitetsuppföljning Ansvarig Bengt Gustafson, tf verksamhetschef Dokumentnamn 5.1.2 Egenkontroll och kvalitetsuppföljning Upprättad av Elisabet Olsson Gunilla Marcusson Ledningssystem Enligt SOSFS 2011:9 Berörda verksamheter

Läs mer

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Ekonomi och verksamhetsutveckling Sida 1 (5) 2017-01-19 Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016 Samtliga verksamhetsuppföljningar

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare MURTEGLETS VÅRDBOENDE Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 20150112 Maj Millborg Mallen är anpassad av Vardaga utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Dnr:410-444/2016 Sida 1 (9) -07-28 Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende Plan 3 Uppföljning Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Storforsplan 36

Läs mer

Kvalitetsrapport hemtja nst

Kvalitetsrapport hemtja nst Kvalitetsrapport hemtja nst 2018-08-13 1 1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Kvalitetsrapporten... 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 2.1 Riskanalys... 3 2.2 Egenkontroll... 4 2.3 Utredning av avvikelser,

Läs mer

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 2016-01-18 Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med

Läs mer

Åtgärdsplan. Datum

Åtgärdsplan. Datum Nacka seniorcenter Sjötäppan Åtgärdsplan Datum 2017-10-10 Version 1 Deltagare:, Katarina Centerdal, Izabell Söderström och Maria Liwendahl Framtagen av Område Åtgärd Ansvarig Förslag Slut datum Systematiskt

Läs mer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Upprättad 2013-12-18 2(5) Kvalitetsledningssystem i Timrå Bakgrund Socialtjänstlagen (SoL) 3 kap 3 säger insatserna

Läs mer

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Annika Wiechel 2015-01-12 SID 1 (7) ON/2015:4 TJÄNSTESKRIVELSE Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen 42 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsäkerhetsberättelse för Ametisten

2014 års patientsäkerhetsäkerhetsberättelse för Ametisten 2014 års patientsäkerhetsäkerhetsberättelse för Ametisten Solna den 28 januari 2015 Olga Jacobsen Gruppchef HSL samt Lea Ekholm Vice Regionchef Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2017 2018-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-20 Beata Torgersson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 Marie Sigurdh, Fäladshöjden, Lund, 2013-02-19 Mallen är anpassad av Carema Care utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN UE,

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd:

Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Attendo Sverige AB/Rinkeby-Kista sdn Verksamhetschef/enhetschef: Eva-Lena Erngren

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för. Magdalenagårdens vård och omsorgsboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för. Magdalenagårdens vård och omsorgsboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Magdalenagårdens vård och omsorgsboende 2015-01-12 Carina Jansson Britt-Inger Benhajji Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad År 2013 2014-01-30 Marianne Arnetz, verksamhetschef Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende BILAGA 6 Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende Datum och ansvarig för innehållet 2014-01-02 Ritva Alrenius, Verksamhetschef Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Övergripande

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014 2015-01-09 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG Inledning Patientsäkerhetslag (2010:659) gäller from 1 januari 2011. Syftet med lagen

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten

Läs mer

SDF individuppföljning. biståndshand läggarna. Stadens

SDF individuppföljning. biståndshand läggarna. Stadens Inom Stockholms stad har en metod för fördjupad kvalitetsuppföljning inom äldreomsorgen tagits fram. Metoden har testats på 34 vård- och omsorgsboenden och inom 13 hemtjänstenheter. Särskilt utvalda kvalitetsobservatörer

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Förenade Care Björkgården

Förenade Care Björkgården Förenade Care Björkgården Kvalitetsberättelse 2014 På Förenade Care och Björkgården har vi ett väl utvecklats kvalitetsarbete med en tydlig ram enligt ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001. Vi arbetar med

Läs mer

Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall. Patientsäkerhetsberättelse för Morkullevägens gruppbostad.

Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall. Patientsäkerhetsberättelse för Morkullevägens gruppbostad. Patientsäkerhetsberättelse för Morkullevägens gruppbostad År 2013 2014-03-01 Lennart Sandström, verksamhetschef enl. HSL Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun.

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Stöd och lärande Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Innehåll Inledning... 3 Syfte... 3 Kvalitetsindikatorer... 3 Lagrum... 3 Berörda... 3 Utveckling...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare 2013 KERSTIN CARLSSON 20140311 1 Inledning Den 1 januari 2011 trädde Patientsäkerhetslagen 2010:659 i kraft. Syftet med lagen är att främja hög patientsäkerhet

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden.

Kvalitetsberättelse. Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden. Kvalitetsberättelse Inledning Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden. Huvudkontoret med ekonomi-, löne- och administrationsavdelning

Läs mer

Kvalitet inom äldreomsorgen

Kvalitet inom äldreomsorgen Revisionsrapport* Kvalitet inom äldreomsorgen Mora kommun Februari 2009 Inger Kullberg Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning och bakgrund...4 2.1 Revisionsfråga...5 2.2 Revisionsmetod...5

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: Patientsäkerhetsberättelse År 2015 (2015-01-01 2015-10-31) Morkullevägens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-19 Stella Georgas Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner

Läs mer

Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016

Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016 Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016 Adress: Storgatan 50 171 52 Solna Telefon: 08-735 22 02 Verksamheten Storgatan 50 är en gruppbostad med plats för sex vuxna personer med funktionsnedsättningar

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Saltsjöbadens Sjukhus

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Saltsjöbadens Sjukhus 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Saltsjöbadens Sjukhus Datum och ansvarig för innehållet Eva Magnusson KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF 2014-09-29 Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS 2, Nytida AB År 2014 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Detta underlag till patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens patientsäkerhetsberättelse.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Daglig Verksamhet, Nytida AB. År 2014. 2015-01-08 Ewa Sjögren

Patientsäkerhetsberättelse för. Daglig Verksamhet, Nytida AB. År 2014. 2015-01-08 Ewa Sjögren Patientsäkerhetsberättelse för Daglig Verksamhet, Nytida AB År 2014 2015-01-08 Ewa Sjögren Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet...

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120725 Proffssystern i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse för Hornskrokens vård- och omsorgsboende.

2015 års patientsäkerhetsberättelse för Hornskrokens vård- och omsorgsboende. 2015 års patientsäkerhetsberättelse för Hornskrokens vård- och omsorgsboende. 2016-01-08 Ann-Sophie Rudolph Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall Kvalitetsavdelningen

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan

Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan 17 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt

Läs mer

Ekehöjden - Demens - VoB 2015

Ekehöjden - Demens - VoB 2015 Page 1 of 12 Ekehöjden - Demens - VoB 2015 Vård- och omsorgsboende: Ekehöjden - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skärholmen Avtalspart/Nämnd: Attendo Care AB Verksamhetschef/enhetschef: Sonja Hayen

Läs mer

Ledningssystem för god kvalitet

Ledningssystem för god kvalitet RIKTLINJE Ledningssystem för god kvalitet Dokumentet gäller för Socialnämnden och Äldrenämnden Dokumentets syfte och mål Säkerställa att medborgare inom socialnämnden och äldrenämndens ansvarsområden får

Läs mer

Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende

Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende 1 (8) Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende År 2014 Datum: 2015-01-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 2 (8) Innehållsförteckning Riskanalys 3 Uppföljning genom egenkontroll..... 3 Samverkan.... 5

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2016 Målet var att alla nyinflyttade ska ha en risk och preventionsbedömning inom 14 dagar samt uppdaterad minst

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården. År 2015

Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården. År 2015 Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården År 2015 2016-02-19 Luis Quiroga Verksamhetschef Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall Kvalitetsavdelningen 2015-12-01

Läs mer

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131119 International AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och dokumentation. Företagets representanter: Simin Torkzadeh Sammanfattande

Läs mer