SIR Styrelseprotokoll Kalmar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar."

Transkript

1 SIR Styrelseprotokoll Kalmar. Närvarande: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL, Johan Pettersson JP. Göran Karlström GK, Carl-Johan Wickerts CJW (VD). Frånvarande: Per Hederström 1. Formalia a. Mötet öppnades av Christina Agvald-Öhman b. Christina Agvald Öhman valdes till mötesordförande c. Susanne Wickberg valdes till protokollförare d. Göran Karlström valdes till protokolljusterare e. Johnny Hillgren valdes till time-keeper. f. Peter Nordlund valdes till facilitator. g. Dagordningen fastställdes h. Ordföranden hälsade Anna Eriksson välkommen till styrelsen. 2. Genomgång av föregående protokoll. Förslag framkom att förbättra strukturen på styrelseprotokollen. SuW sekreterare ger förslag på ny struktur på styrelseprotokollen där det tydligare framgår i strukturen mötets punkter, diskussion, beslut, vem gör vad och när, tidplan. 3. Rapporter a. Ekonomisk rapport, CJW. Se punkt 9:i b. VD-rapport. I kallelser till möten ska det framgå vilken typ av möte som avses t.ex. videomöte. LA skickar en uppdatering av årets resterande möten till alla styrelsemedlemmar. Vissa styrelsemedlemmar saknar kallelse som skickats via mail. CJW c. SKL/QRC projektet, automatisk datafångst från journalsystem. Projektet har ändrat inriktning. Landstinget i Värmland/Cambio och SIR inleder ett samarbete för att implementera en integration av MIG-data baserade på nationella tjänstekontrakt. Ett möte är inplanerat den 11:e maj i Karlstad. SuW och PH kommer att närvara. d. Pågående och planerade aktiviteter från verksamhetsplanen är överförda till aktivitetslistan. Ytterligare förbättringar av aktivitetslistan kan göras, ändra prio-ordning från 1-5 till 1-3. Färglägga status grönt, gult och rött. CJW ansvarar för detta. e. Riktlinjeförändringar CJW. Frågeställningar från PH och TI gällande Q8 diskuterades. Q8 -formuleringar i riktlinjetexten behöver kompletteras. JP, PL och JH tar fram ett förslag på text och lämnar till CJW. De korrekturläser även riktlinjen så att den överensstämmer med SFAI-riktlinjen f. SIR på SFAI-mötet, CJW är moderator. Se punkt 9c. 1 (5)

2 4. Personalfrågor av strategisk karaktär a. Patientrepresentant CAÖ har pratat med Anne-May Thorsson och diskuterat eventuellt engagemang som SIR:s patientrepresentant. GK föreslog att ett dokument upprättas där det tydligt framgår vad som ingår i uppdraget, hur länge det gäller etc. CAÖ bjuder in Anne-May till anställdas möte v35 torsdagen 27/8 och eventuellt också till styrelsemöte vecka 42. CAÖ ansvarar för att ett dokument skapas gällande förväntningar och åtagande för en patientrepresentantens arbete i SIR. QRC har gett ut en skrift som heter Partnerskap mellan patient och vårdprofession- exempel, bästa praxis och rekommendationer. Den kan ge råd och ligga som grund till förslaget. b. FoU tjänsteman och FoU-ärende. En person är tillfrågad om uppdraget som FoU tjänsteman. Styrelsen ger CJW i uppdrag att ta fram ett förslag till hur resurser ska läggas på extra-satsningar inom områdena IT, Omvärlden och FoU. Se följande konkreta förslag på aktiviteter för att utveckla FoU-engagemang. 1. Skapa ett FoU-nätverk. Att engagera och identifiera fler personer som forskar och använder SIR-registerdata. Anordna och bjuda in dessa till en nätverksträff. Tydliggöra syftet inför träffen. Lämpligt att anordna den vid SIS mötet 10/11 em -11/11 fm. CJW preliminärbokar lokal. En arbetsgrupp som består av JH, RK, JP och Sten Walther ansvarar för mötet. 2. Befolkningsperspektiv fokusrapport. GK återkommer till nästa styrelsemöte med kostnad och tidsuppskattning. 3. Patientenkäten som utvecklats på KS. JP diskuterar med ansvariga sjuksköterskor om SIR kan stötta utvecklingen av den. JP och AE ansvarar för detta. 4. Noninvasiv ventilation. Populärvetenskaplig sammanfattning av redan publicerade artiklar som baserar sig på forskning på SIR data. Göra ett upprop via KVAST. JP tar kontakt med ansvariga. (tillägg från föregående protokoll) 5. Automatisk datafångst. Eventuellt fortsatt satsning på sikt. Avvakta pågående projekt. Se punkt 3c. 6. SIR/SIS anordnar en workshop. Ämne: hur arbetar vi med kvalitet och värdebaserad vård. JP tar kontakt med David Konrad och diskuterar genomförandet och upplägget. c. FoU-ansvarig. Ritva Kiiski Berggren är utsedd till SIR:s FoU-ansvarige. 5. FoU-frågor av strategisk karaktär a. Se under punkt 4b. 6. IS/IT-strategiska frågor a. Ny upphandling av IT-leverantör enligt landstingsformalia måste göras när nuvarande avtal går ut. SIR har förlängt nuvarande avtal i enlighet med de optioner som finns och avtalet går ut utan möjlighet till förlängning CJW får i uppdrag att påbörja en upphandling och rapportera fortlöpande till styrelsen. Det ska vara klart före (5)

3 b. Ny dokumenthantering. CJW demonstrerade Sharepoint. LA skriver en instruktion hur det ska användas. Det fungerar som ett dokumenthanteringssystem med versionshantering. Det är till för styrelse, anställda och hangarounds. En licens för admin används för tillfälliga användare. Det går att köpa till licenser för nya användare som behöver ha tillgång till dokumenthantering. c. Utrustning för videokonferenser är inköpt och klar att använda. Den innehåller webkamera och puck. Alla i styrelsen ska ta kontakt med CJW den under vecka 22 eller 23 och testa funktionen från den dator som ska användas under videokonferensen. Testa med headset och i den miljön som videokonferensen sker från. 7. Juridiska frågor a. Avtal med Landstinget i Värmland, lägesrapport. Ärendet är lämnat till bitr. landstingsdirektören. Jurister, ekonomistab och SKL häller på med granskning av det. De har lämnat vissa invändningar hur SIR har hanterat formuleringen medlemsavgifter och håller på med vissa andra delar, men det bedöms vara utan större betydelse för helheten. SIR/GK har förklarat hur SIR skiljer medlemsavgifter och dataavgifter. Ambitionen är att avtalet ska vara klart före sommaren. GK håller CJW underrättad löpande. 8. Ärende från medlemmar motioner a. inga inkomna 9. Diskussionsärende: a. Balanserade styrkort för verksamhetsplan hur går vi vidare? JH, RB och PN. JH presenterade ett förslag att utgå ifrån och att vi startar internt med att testa det för styrelsen och anställdas arbete. Förslaget behöver definieras med vilka dokument som ska ingå, vem som ansvarar för att de olika dokumenten, vem som uppdaterar dem och när. Att arbeta med balanserade styrkort bör förankras i samverkan med SIS. Förslaget som gruppen tar fram redovisas för SIRstyrelsen vid nästa styrelsemöte i Stockholm i höst. CJW förankrar det med anställda-gruppen v 42. På styrelsemötet i december arbetar styrelse och anställda tillsammans utifrån detta. b. Verksamhetschefsmöte i samband med SFAI-veckan 45 min. CAÖ utformar ett programförslag och skickar på remiss till styrelsen. 1. Exposé -vad är SIR? Tillbakablick. Sten Walther. 2. Konkreta åtgärder och förslag hur verksamhetschefer kan använda sig av SIR. 3. Släppa in några VC som är vana användare av SIR och låta dem berätta om sina erfarenheter. 4. Utrymme för diskussion. 5. Förklara utdataportalen och hur den kan användas. Ta fram konkreta förslag att visa. 6. Samarbete med SIS. 3 (5)

4 c. Framtida diagnossättning, rekommenderade SIR-diagnoser som idag eller låta användaren sätta vilken diagnos som helst och sedan grupperar SIR diagnoserna, d.v.s. grupperar diagnoser i för beskrivning av intensivvård lämpliga grupper. Vissa grupperingar kommer ibland bara innehålla en diagnos, som t ex hjärtstopp, septisk chock, ARDS osv medan andra kan komma att innehålla ett stort antal diagnoser som t ex vätskebalansrubbning, lunginflammation osv. Mycket talar till fördel för det senare alternativet. För vidare handläggning se punkt 10c, nedan. d. Programkommitté och upplägg till Vår Gård Förslag att vi skapar en referensgrupp som består av personer/medlemmar som arbetat mycket genom åren med SIR-registrering. Gruppen ska vara ett komplement till programkommitté. e. Analyserande årsrapporten Arbetet fortgår. CAÖ, CJW. f. Huvudansvaret för årsrapporten ligger hos FoU-ansvarige. Hur kan vi förbättra genomförandet? Ett förslag var att dela upp arbetet med Vår Gård och årsrapporten mellan styrelsemedlemmarna, eftersom båda aktiviteterna tar mycket tid i anspråk. Årligt gemensamt idémöte förslagsvis i februari. g. Aktuella FoU-ärenden. 1. Transfusion patterns in Swedish intensive care and the effect of longer term stored blood in ICU patient mortality. G. Edberg, J. Holmström. Variabellista saknas. RKB efterfrågar variabellistan. Ad capsulam beslut efter att styrelsen fått tillgång till variabellista. h. Ökade ekonomiska satsningar utöver nuvarande budget GK ombesörjer att en tertialrapport lämnas från Landstinget i Värmland. Rapporten ska ligga till grund för en prognos som CJW ska ta fram för ökade ekonomiska satsningar i. Q-indikatorer till öppna jämförelser Se beslut 10j. 10. Beslut i diskussionsärenden ovan: a. Styrelsen beslutar att ge JH, RB och PN i uppdrag att ta fram ett förslag till grunden av Balanserat styrkort och arbetsformerna för detta. Se 9b. b. Styrelsen beslutar att programförslaget inför VC-träffen som CJW och CAÖ tar fram ska skickas till styrelsen på remiss och förankras. c. Styrelsen ger PL uppdrag att göra en förstudie för framtida diagnossättning. Den ska presenteras på decembermötet. d. Styrelsen beslutar att Programkommitté för Vår gård 2016 blir: Christina Agvald Öhman (huvudansvarig), Pär Lindgren och Anna Eriksson. LA och CM delar på det administrativa ansvaret. En referensgrupp bestående av aktiva medlemmar ska utses. e. Inget beslut. f. Styrelsen beslutar att FoU- ansvarig blir huvudansvarig för den analyserande årsrapporten 2015 i samverkan med ordföranden och VD. g. FoU 1. Styrelsen godkänner inte datauttag pga. variabellista saknas inför beslutet. Se diskussion 9i. Nytt beslut när variabellistan bifogats ansökan. 4 (5)

5 h. Styrelsen ger CJW i uppdrag att ta fram ett beslutsunderförslag för ökade ekonomiska satsningar som styrelsen kan ta beslut på ad capsulam. Styrelsen ger CJW mandat att boka lokal inför SIS mötet FoU nätverk. i. Styrelsen beslutar att fyra kvalitetsindikatorer ska ingå i Öppna Jämförelser Riskjusterad mortalitet. 2. Återinläggning inom 72 timmar 3. Överföring till annan IVA pga. resursbrist 4. Behandlingsstrategi 11. Kommande styrelsemöten: torsdagen , (videokonferens) kl Reflektion 1 min/per person (10 min) 13. Mötet avslutades. Kalmar Ordförande Christina Agvald Öhman VD Carl-Johan Wickerts Protokollförare Susanne Wickberg Protokolljusterare Göran Karlström 5 (5)

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Kalmar

SIR Styrelseprotokoll Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2016-02-04 Kalmar Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens.

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Deltagande Frånvarande Deltagande via videolänk. Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg SuW, Peter

Läs mer

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. Närvarande: Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN torsdag, Sten Walther SW, Per

Läs mer

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2017-02-01, 08:00 16:00 Ort: KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL, Johan Petersson

Läs mer

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen Styrelseprotokoll Dag/Tid/Plats: 181205 08-15 Karlstad Närvarande: Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina Agvald Öhman (CAÖ), Lars Engerström (LE), Peter Nordlund (PN),

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, Carl-Johan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden.

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden. Protokoll Styrelsemöte 2013-03-11, 09.00-18.00 Saltsjöbaden. Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, CarlJohan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga.

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ)

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Dag/Tid/Plats: Huddinge sjukhus 10.00-18.00 Närvarande: Styrelseprotokoll Ordförande: Johnny Hillgren Sekreterare: Anna Eriksson Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina

Läs mer

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-09-01, 08:00 15:45 Ort: Kalmar Otimos lokaler Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Jönköping.

SIR Styrelseprotokoll Jönköping. SIR Styrelseprotokoll 2014-09-15 Jönköping. Närvarande: Johan Petersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar Närvarande: Sten Walther SW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg FS, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Carl-Johan

Läs mer

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-05-26, 08:00 15:45 Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Tisdag 16/9 18.00-19.30 Intermediärvård - vem definierar begreppet? Vilka avgränsningar ska gälla gentemot intensivvård? Christina Agvald-Öhman Ordförande SIR och David

Läs mer

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag Välkomna till SIR:s utbildningsdag Dagen idag 10:00 10:50 Introduktion Nyheter, På gång.. 10:50 11:00 Bensträckare 11:00 12:00 Valideringsprogrammet 12:00 13:30 Lunch 13:00 13:00 Återsamling 13:30 14:45

Läs mer

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30 Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Dagordning 2015-03-13 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars Välkommen SIR:s fortbildningskurs 14-15 mars Praktisk information Incheckning tidigast kl 15:30 Specialmat Middag ikväll kl 19:30 Frukost fredag från kl 06:30 Utcheckning senast kl 09:00 Telefon = Tyst

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI), Johan Pettersson (JP), Carl-Johan Wickerts CJW), Eva Åkerman (EÅ), Caroline Mårdh (CM), Hans Gren (HG), Thomas

Läs mer

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2014-03-14 Christina Agvald-Öhman, Carl-Johan Wickerts Dagordning 2014-03-14 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2019 - Beslutad 2019-02-13 1. Aktiviteter 1.1. Möten 1.1.1. Styrelsemöten se 1.2 1.1.2. Fortbildningskurs med BIVA, NIVA 2018-03-11 15 (13-14 själva kursen) 1.1.3. Årsrapportarbete

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 SIR Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 1. Mötets öppnande Sten öppnade mötet. Närvarande: Pall Einarsson, Pär Lindgren, Per Hederström, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh,

Läs mer

Årsmöte SIR för verksamhetsår , , Vår Gård, Saltsjöbaden, Lokal Isaac Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström

Årsmöte SIR för verksamhetsår , , Vår Gård, Saltsjöbaden, Lokal Isaac Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström Årsmöte SIR för verksamhetsår 2017 2018-03-14, 11.00-12.30, Vår Gård, Saltsjöbaden, Lokal Isaac Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström Årsmöte för 2017 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Närvarande: Torsdag. Göran Karlström GK, Christina Agvald- Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Lena Andersson LA, Eva Åkerman EÅ, Caroline Mårdh CM,

Läs mer

Delirium och Komplikationer

Delirium och Komplikationer Delirium och Komplikationer Folke Sjöberg Johnny Hillgren Susanne Wickberg Christina Agvald Öhman Johan Petersson Svenskt Intensivvårdsregister SIR 2013-03-14 1 Delirium! SIR:s arbetsgrupp Folke Sjöberg

Läs mer

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2013-03-15 Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström Dagordning 2012-03-15 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2017 Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren 2017-03-30 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Den diagnostiska processen 2017-03-30 Svenska Intensivvårdsregistret

Läs mer

Internet of Things Sverige regler för samverkan

Internet of Things Sverige regler för samverkan Internet of Things Sverige regler för samverkan Fastställd av prefekten vid institutionen för informationsteknologi Allmänt 1 Bakgrund Strategiska innovationsprogram är en del av Vinnova, Energimyndigheten

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Arbetsordning med styrelsens delegationer för Tillväxtverket

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Arbetsordning med styrelsens delegationer för Tillväxtverket Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Arbetsordning med styrelsens delegationer för Tillväxtverket Arbetsordning 2016-02-15 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version D-2016-20 Jenny Forkman Styrelsen

Läs mer

Årsmöte SIR för verksamhetsåret , 10:30 12:00, Vår Gård Saltsjöbaden, Lokal Isaac Johnny Hillgren, Göran Karlström

Årsmöte SIR för verksamhetsåret , 10:30 12:00, Vår Gård Saltsjöbaden, Lokal Isaac Johnny Hillgren, Göran Karlström Årsmöte SIR för verksamhetsåret 2018 2019-03-13, 10:30 12:00, Vår Gård Saltsjöbaden, Lokal Isaac Johnny Hillgren, Göran Karlström Årsmöte för 2018 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015

Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015 Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015 1. Carl-Johan Wickerts hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Röstberättigade är de som betalat 2014

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Per Hederström, Pär Lindgren, Susanne Wickberg, Pall Einarsson, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD

STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD Styrelsen i Bostadsrättsföreningen Stigs Gård har upprättat denna arbetsordning för att utgöra ett komplement till bestämmelserna i bostadsrättslagen

Läs mer

Swedish Warmblood Association, SWB

Swedish Warmblood Association, SWB Swedish Warmblood Association, SWB STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Swedish Warmblood Association, SWB, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Torsdagen 21:e Mars 2013 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 20:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22 2015-04-22 Ärendeförteckning 16 Sammanträdets öppnande... 2 16a Val av protokollsjusterare... 2 16b Godkännande av dagordning... 2 17 Informationer, rapporter och diskussioner... 3 Beslutsärenden... 4

Läs mer

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2018 - Beslutad 2017-12-08 1. Interna aktiviteter 1.1. Styrelsemöten Fyra fysiska och 2-3 videomöten per år. Internat minst två dagar vid årets sista tillfälle. Februari, maj, september

Läs mer

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs.

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs. ARBETSORDNING FÖR STIFTELSEN RADIOHJÄLPENS STYRELSE Detta dokument innehåller styrelsens arbetsordning och instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och generalsekreteraren. Denna arbetsordning

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård Dokumentversion: 6.0 Protokollversion: 3.0 Fastställd: 2016-05-04 Gäller från: 2014-01-01 SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-04-10 Ärendeförteckning 12 Sammanträdets öppnande... 2 12a Val av protokollsjusterare... 2 12b Godkännande av dagordning... 2 12c Godkännande av föregående protokoll... 2 12d Styrelselogg... 3 Föredragning

Läs mer

Ny i SIR- vad vill jag veta?

Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Vad gör SIR? Vem äger data? Hur kan SIR vara till nytta för dig? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Ett av ca 110 nationella

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:10 14:10. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll. Beslutande

Läs mer

Pågående och på gång i SIR.

Pågående och på gång i SIR. Pågående och på gång i SIR. SIS-möte november 2014 Sigtunahöjden Christina Agvald-Öhman Ordförande, SIR 2014-11-18 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Analyserande årsrapporten maj 2014 Årets bubblare: Intensivvårdens

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: kl. 9.00 11.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5-208 Närvarande: Anna-Karin Edberg, forskningschef, ordförande Peter Hagell, ordinarie ledamot, omvårdnad Pia Andersson,

Läs mer

Ulf Richardson, VD Mikael Engstig, Vice VD Sven-Inge Eriksson, Ekonomichef Lennart Gustafsson, Teknisk Chef 28 Johan Åkerman, Sekreterare

Ulf Richardson, VD Mikael Engstig, Vice VD Sven-Inge Eriksson, Ekonomichef Lennart Gustafsson, Teknisk Chef 28 Johan Åkerman, Sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 12.00 Peter Söderström, Ordförande Peter Joensuu, Vice

Läs mer

Arbetsordning Cleantech Östergötland

Arbetsordning Cleantech Östergötland Arbetsordning Cleantech Östergötland Organisationsnr: 802444-9830 1. Arbetsordning för styrelsen 2. Instruktion för verksamhetsansvarig Godkändes av styrelsen i Cleantech Östergötland (Föreningen) vid

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM ALLMÄNT STYRELSENS SAMMANKOMSTER

STYRELSENS ARBETSORDNING ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM ALLMÄNT STYRELSENS SAMMANKOMSTER STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM Styrelsen i HSB Bostadsrättsförening Morkullan i Stockholm ( Föreningen ) har upprättat denna arbetsordning som ett komplement

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C på Studiefrämjandet Södra Roslagen, Roslagsnäsby Centrum. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2008-10-18 2008-10-21 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk,

Läs mer

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013.

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. Kap. 1 Om föreningen 1 Föreningens namn är Barnaktiviteter i Örnsköldsvik. Föreningen ska bedriva sin verksamhet i Örnsköldsviks

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund Datum: 2015-08-21 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Österlånggatan 43, Stockholm Protokoll nummer: 4/2015 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Justerare:

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 29:e mars 2015 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180813, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

Styrelsemöte 8 Region Väst

Styrelsemöte 8 Region Väst Plats: Göteborg Tid: Kl. 09.30-16.00 Kallade: Styrelsen & VL Styrelsemöte 8 2018-10-27 Deltagare (T= Telefon) Styrelsen Jenny Pelli Magnus Hägg Mattias Sandberg Malin Olin Från Karin Meyer Till Hans pkt

Läs mer

Minnesanteckningar Umeå:

Minnesanteckningar Umeå: Minnesanteckningar Umeå: 090915 Umeå Deltagare: Närvarande: Göran Karlström (onsdag), Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Carl- Johan Wickerts, Sten Walther (del av tisdag + onsdag), Per Hederström, Susanne

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Telefonmöte Tillägg 9 E) Aktuella omval resp nyval till styrelsen.

Telefonmöte Tillägg 9 E) Aktuella omval resp nyval till styrelsen. Styrelsemöte 2014-01-13 Telefonmöte 15.00 Närvarande: Jane, Göran, Olle, Anna-Lisa, Per Johan och Susanne. 1. Mötet öppnandes av Jane. 2. Jane valdes till mötesordförande, Susanne till sekreterare samt

Läs mer

Arbetsordning. för styrelsen i. Gällivare allmänningsskog

Arbetsordning. för styrelsen i. Gällivare allmänningsskog Arbetsordning för styrelsen i Gällivare allmänningsskog INNEHÅLL 1. INLEDNING 2. STYRELSENS ORDFÖRANDE 3. STYRELSESAMMANTRÄDEN 4. DAGORDNING OCH BESLUTSÄRENDE 5. PROTOKOLL 6. REVISION OCH RAPPORTER FRÅN

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby

Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby DATUM: 2017-06-14 NÄRVARANDE: Charlotta Broström, Mia Olofsson Söderman, Lisa Engström, Patrik Pettersson, Eva Westeman, Yvonne Henriksson, Leif Thomsson

Läs mer

Dagordning

Dagordning Dagordning 2016-03-18 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av två justeringsmän (utanför styrelsen), tillika rösträknare 4. Val av mötessekreterare 5. Godkännande av kallelse till årsmötet

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

Föredragande Beslut, åtgärd etc.

Föredragande Beslut, åtgärd etc. . Protokoll Dnr 2117/2018 1(5) Ämne Rådet för styrning med kunskap Sekreterare Datum 15 maj 2018 Tid 11.30 19.30 Deltagande Rådet: Olivia Wigzell, Socialstyrelsen, Catharina Andersson Forsman, Läkemedelsverket,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndag 4/10-09

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndag 4/10-09 Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2009-10-04 Närvarande: Conrad Subhasha Born Eva Sanner Helge Ryen Henrik Flarönning Johan Bysell Kjell Gustafsson Nina Höjdefors Rebekka Olivegren Susanne Ytterborn

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Lugnet, Falun Datum och tid torsdagen den 18 december, kl 09.30 14.15 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen 1 Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen BRF Måttbandet i Stockholm Brf Måttbandet är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-04-03 25

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-04-03 25 Plats och tid Fjärrvärmeverket Lycke kl. 8.40-10.25 2012-04-03 25 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina

Läs mer

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Närvarande: CJW, LA, KS, PH, HG, EÅ och GK (endast 30/8) Frånvarande: LO, CM 1. Välkomna! (CJW) 2. Lägesrapport Donationsuppföljning (CJW) 30/8 Mötet

Läs mer

Protokoll - Styrelsemöte i SKYREV

Protokoll - Styrelsemöte i SKYREV Sid 1 (5) Protokoll - Styrelsemöte i SKYREV Tid: 2019-02-01, kl. 08.30-09.50 Plats: Närvarande: Telefonmöte Anneli Lagebro (ordförande), Johan Perols (vice ordförande), David Bäcker, Maria Lindgren Persson,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 2013-12-06 1(5) Plats och tid Beslutare Övriga deltagare Vinnova huvudkontor, Stockholm 2013-12-06 kl. 08.30-14.00 Kristina Alsér, ordförande Bengt Benson Agneta Bladh Peter Högberg Eric Sjöström Kjell

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk

Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk Lotta Ruderfors 1 (5) Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk Plats: Radisson hotell, Göteborg Tid: 17.00 18.30 Deltagare: Lars Flintberg, Sandviken kommun Jan Kylhammar, Botkyrka kommun Siv

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1(6) Plats och tid: onsdagen den 5 februari 2014. Försäkringskassan, Fredsgatan 19, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Lars Elamsson Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Torsdagen den 5 mars, kl i Dynamiken, Bollegården. Gun Bodén (pro) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, nämndsekreterare

Torsdagen den 5 mars, kl i Dynamiken, Bollegården. Gun Bodén (pro) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, nämndsekreterare Tid och plats Torsdagen den 5 mars, kl 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 1-13 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand (spf) Gun Bodén (pro) Hannu

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 Fastställande av mötesdatum för TjustFastigheter AB 2019 Arvodesersättning för arbete med uppdragsavtalet

Läs mer

Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET

Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET NEUROFÖRBUNDET 1/7 Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET Detta dokument innehåller styrelsens arbetsordning och instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och kanslichefen. Denna

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer