SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06"

Transkript

1 SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Per Hederström, Pär Lindgren, Susanne Wickberg, Pall Einarsson, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena Andersson, Lotti Orvelius, Kjell Söderlund. Carl-Johan Wickerts (fredag) 1. Mötets öppnande Göran hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Val av justeringsperson Susanne Wickberg valdes 3. Välkommen Pär! Presentationsrunda av närvarande Pär Lindgren, Växjö, nyvald till styrelsen deltar för första gången. Kort introduktion och presentation gjordes och arbetsformerna diskuterades kort. 4. Inventering Övriga frågor Inga övriga frågor tillkom 5. SIR Portalen a. Var är vi? Ingen utveckling av gamla portalen ska ske, men den portalen kommer att fortsätta finnas då den täcker tidsperioden 2005 och framåt, medan den nya börjar på Version 2 ligger rätt klar (?) Version 1 skall vara kvar. Skall den fortsatt uppdateras? Hur skall vi jobba med datakontroll framöver? Koppling till årsrapportdata mm? Prio 1 rätt data Prio 2 förklaringstexter mm. Här är vi inte riktigt tillräckligt framme ännu. Gruppering Visade exempel är uppenbart möjliga att missförstå. HG, FS, PH o GK arbetar fram bättre specifikation. Mina favoriter Finns ännu ej i nya portalen Skall utvecklas, men inte nödvändigt för släpp. Inloggning bör vara samma som till SIR-webben och vi bör hitta en lösning som innebär att man bara loggar in en gång och då blir inloggad både på SIR-webben och utdataportalen. Hans Gren, Per Hederström och Göran diskuterar vidare om detta med Otimo. Förslagslåda och åsiktsmöjlighet kring portalen för våra medlemmar och andra är angelägen. Gallringsplan beslut imorgon, ev. b. Release när? Släppa den 20/6. 1 (9)

2 c. Hur arbetar vi vidare? Förklaringstexter PH fördelar ut förklaringstexter. Testa siffrorna igenom att SIR deltagarna tittar igenom sina avdelningars årsrapportsiffror och jämför med de siffror som presenteras i portalen. Man bör kunna filtrera och se sin avdelning / år. Idag ackumuleras åren. Se över hur vi ska gruppera data. Önskemål om nya rapporter det är ett arbete som ska göras på sikt och det är inte prio 1. d. Införandet av nya Q-indikatorer Finns som egen punkt senare i protokollet. Det är självklart att vi har behov av att spegla Q-indikatorer enligt senaste definition för 2011 års data. Originalportalen ska visa de kvalitetsindikatorer vi arbetar med nu. En markering i bilden ska ange att det är en originalrapport och det ska klargöra vad som justerats utifrån tidigare standard. HG ta fram förslag till hur detta ska hanteras. e. Nya funktioner? Nya sätt att välja diagnoser. Undersökas, men först när vi har nya portalen i drift. År måste vara valbart. Gamla Portalen. Ha kvar data tom 2010 som ska vara tillgängligt för medlemmarna. 6. Missad organdonator? Inkommen fråga från Stockholm: När jag sitter och skall registrera en av våra avlidna i registret ser jag att formuläret ändrats lite grann. Det finns inte längre möjlighet att registrera en avliden som missad organdonator. Patienten dödförklarades enligt direkta kriterier och inga kontraindikationer mot organdonation förelåg. Dock togs ingen kontakt med transplantationskoordinator eftersom ansvariga läkare valde att begränsa intensivvårdsåtgärder och stänga av respiratorn efter att patienten dödförklarats. Anhöriga informerades aldrig om möjlighet till organdonation. Jag är mån om att detta skall komma med i registreringen då vi har lite tråkig statistik från vår avdelning för tillfället, med få donatorer. Efter att jag kryssat i att den avlidne dödförklarades enligt direkta kriterier kommer frågan: *Togs kontakt med transplantationskoordinator? svar: Nej. *Förelåg kontraindikationer mot organdonation? svar: Nej. *Avlidnes inställning till organdonation var känd -> Här väljer jag att inte kryssa i något alternativ. *Avlidnes inställning till organdonation var okänd -> Här finns sedan sex olika alternativ men inget motsvarar att vi inte vet den avlidnes inställning eftersom vi inte efterfrågat den. Hur skall jag registrera patienten tycker ni? Kan man inte göra en ändring så att det finns möjlighet att registrera fall där personal underlåter att informera närstående om möjlighet till organdonation? Har sökt i journalen efter etiska orsaker till att avbryta respiratorvården men inte funnit tillräckliga. Patienten var ung och frisk för övrigt. Flödet behöver ses över logiskt med kontroller. Efter intern diskussion och överläggning med Donationsrådet beslutar styrelsen att 2 (9)

3 8.2.4 i Riktlinjen Avlidna på IVA Närstående fanns, men kunde inte informeras ändras till Närstående fanns, men informerades ej. Då data kommer både via XML-fil och webb måste ändringen genomföras kontrollerat och datum för denna justering kan för dagen ej preciseras. Uppdras åt Caroline Mårdh att ihop med Otimo säkerställa korrekt hantering, samt ge information till medlemmar om när och hur ändringen genomförs.tn och GK informerar berörda 7. SAPS3 uppgradering. Hur går det? Hur gör vi? Vem gör det? Ett arbete håller på som kommit ganska långt där man jobbat med koefficienterna i formeln enl. exempel Risk = alfa+(saps3-p + g) * beta. Arbete pågår också att titta på vikterna för de olika ingående komponenterna, t ex hur ålder är grupperat. Österrikemodellen gav ett stort lyft i kalibrering. Arbete påbörjas också med att titta på SAPS3 28-dagarsmodell. Missing data jobbas det också med att kartlägga betydelsen av. Vad skall vi göra med det? Vi kommer att behålla världsformeln parallellt med om vi tar fram en löpande svensk version som vi justerar. I bästa fall skulle en ny modell kunna finnas för presentation på SIS i november. Beslutas att arbetet är väsentligt och skall fortsätta. SW och FS driver detta vidare och håller stora arbetsgruppen löpande informerade om arbetet. Beträffande resursåtgång sker samverkan med GK och CM så att prioritet av Otimos resurser sker adekvat. 8. Årsrapport 2010 a. Kolla igenom ppt-filen på dokwebben inför mötet. Notera och sänd helst i förväg in till TN minst 5 förbättringsförslag var eller korrigeringar av fel. Hittillsvarande fil presenterades. Befolkningsperspektivet skall utvecklas vidare av TN o GK gemensamt. VTF/tid, befolkning kontrollera och förbättra textförklaringar. Var ska utomlänspatienter presenteras? Det är frågor för utveckling poch förbättring. b. Hur gör vi nästa år? Då vi tidigare år använt ett annat datalager och inte sparat undan frågorna som använts systematiskt har vi till i år ändrat på detta. Det bör göra arbetet betydligt enklare. Vi är alla överens om att det finns ett stort värde i att inte ta bort information som man kanske följer tidsseriemässigt på flera enheter. Samtidigt kan man tänka sig att årsrapporten med nya portalens intåg kan reduceras och dessutom kompletteras med tematiska rapporter som kan publiceras i ett jämnt flöde över året. Dessa frågor kommer att diskuteras vidare vid senare tillfälle och då beslutas om. c. Öppna jämförelser Ännu inte kommit några mallar eller instruktioner som gör att vi kan påbörja arbetet med definitiva datauttag. Vi har haft erbjudande att kunna gå upp till 6 indikatorer, men har avböjt och anmält Överflyttning till annan IVA pga resursbrist som enda möjliga utökning. 3 (9)

4 d. Andra former av rapporter i framtiden? Ja, vi har enligt ovan tänkt göra tematiska rapporter som vi kan släppa löpande och sedan vb uppdatera med intervall vi själva väljer. Detta får närmare planeras. Samtidigt så behöver vi då kunna hantera illustrationer och layout mm på ett kvalificerat sätt. Lena A är föreslagen att ta på sig och utveckla detta som sitt område. Hon är positiv till detta och kommer att få programvaror för detta. Beslutas att GK organiserar rätt IT-programvaror till Lena för att hon skall kunna ansvara för layout mm framöver. 9. FoU-datauttag, ansökningsformulär mm a. Processbeskrivning Uppdaterat underlag föredrogs. b. Blankett Uppdaterat underlag föredrogs. Gemensamt för a och b gäller att styrelse och arbetsgrupp var mycket positiva till genomförda förbättringar. Ytterligare synpunkter har sent inkommit från Silvana Naredi som upplevs som viktiga. Dessutom finns frågor om hur kontrakt om nyttjanderätt av data från SIR skrivs och ersättningsfrågor relaterade till detta. Styrelsen beslutade att godkänna arbetet hittills och delegera till FoUansvarig att färdigställa detsamma. Angående ekonomiska delar och kontraktsformuleringar skall samråd ske med GK. Vid oklarheter ansvarar FS för att på nytt förankra med styrelsen. 10. Extra medel för arbete med datakvalitet Extra möjligheter till anslag för sådant arbete har utlysts. Sista ansökningstid är Diskussion och stort intresse för dessa frågor. En översiktlig plan formulerades. Intern kontroll och hembesök för hjälp att få bra datakvalitet. Lathund för internkontroll Kontroll av data internt i SIR:s databas, validering och datatkvlaitet. Intresserade att arbeta med detta KS, PH, CJW Styrelsen beslutade att delegerar till GK att i SIR:s namn göra ansökan. Maximalt belopp för ansökan är 300 tkr och SIR anser att det är rimligt att eftersträva detta belopp i ansökan. 11. Gallringsplan för SIR-data Styrelsen beslutade att: - Grunden för SIRs dataregister skall vara att alla data bevaras i minst 15 år. Detta för att viktig longitudinell uppföljning av resultat och individuell överlevnad och livskvalitet mm skall vara möjlig. Delmängder kan sparas under längre tid. All gallring skall genomföras först efter särskilt styrelsebeslut i varje enskilt fall. 4 (9)

5 12. Konsekvensanalys Komplikationer Ej hanterad vid mötet. Hanteras av IT och FoU löpande. a. När införas? b. Överlappning vid införande? c. Valideringsregler? d. Finns befintligs komplikationer som fortsätter med ny kod? e. Historik komplikationer? i. Portalen ii. Datalagret 13. Konsekvensanalys Q-indikatorer Ej hanterad vid mötet. Hanteras av IT och FoU löpande. Diskussioner om kopplingar till valideringsprogrammet fördes, se denna punkt. 14. SIR telefoniavtal GK har tecknat telefoniavtal med Telenor inom ramen för verksamheten i SFAI Verksamheter AB. Funktionalitet presenterades översiktligt. Anställda erhöll telefon och lösning för mobilt bredband vid mötet. Marknadsföring av växelnummer sker i samband med Årsrapportens presentation. 15. Saltsjöbaden a. Utvärdering 2011 Bra resultat. Vissa mindre anmärkningar. Inga överraskningar. SIR förklarar sig mycket nöjd med mötet. LA publicerar utvärderingen på hemsidan. b. Prelbokning 2012 Prelbokning har skett av v CM uppdrogs att diskutera vissa detaljer i mötet med Vår Gård för förbättringar till kommande år. Det viktigaste var bild och ljudkvalitén i föreläsningssalen. Vi vill ha återkoppling på om de åtgärdar förbättringar på dessa områden inför c. SW skriver och tackar föreläsarna. PH översätter artikeln i SFAI tidningen och skickar den till alla föreläsarna. 16. Diagnoser a. Vilka nya 2012? Hanterades ej. Presentation har skett och underlag finns från JM. FoU och IT ansvarar för sammanställning och justering inför JM sammanhållande. 17. Vårdtillfälle 2012 Hanterades ej. Presentation har skett och underlag finns från JM. FoU och IT ansvarar för sammanställning och justering inför JM sammanhållande. Se dock detaljkommentarer som fastställdes. a. Moderklinik Justeringar enligt Saltsjöbaden. b. Kön Okänt kön stryks som möjlighet för de som ej är okända c. Hemligt pnr diskussion Personnummertyp Hemlig stryks ur riktlinjen då den ställer till med förvirring istället för att hjälpa till. 5 (9)

6 d. Andra ändringar Inga. 18. Behandlingsstrategi a. Hur skall detta rapporteras? Skall vi ta in Inga begränsningar. Inga förändringar sker till Enhetlig åsikt om att vi skall införa att Inga begränsningar skall rapporteras, men eftersom SoS kommer med nya föreskrifter i ärendet gör vi en större förändring av detta 2013 istället för uppdelat på två år. Vidare hantering kommer att fortsätta diskuteras. 19. PostIVA a. Ny riktlinje 2012? Ja, slutligt arbete pågår där CM, SW och LO samarbetar. b. Ny webbmodul 1/ eller för vtf utskrivna from 1/ eller hur skall det vara? Ytterligare diskussioner krävs mellan CM, HG, SW och LO innan riktlinje kan fastställas. Skall cirkuleras i stora gruppen och hanteras med styrelsebeslut per . Om ej klart till 30/ så blir riktlinjen försenad till Valideringsprogram a. När klart? Helst i september b. Regler för komplikationer, moderklinik, åtgärder, kön? KS arbetar fram detta allmänt och GK gör tillägg rörande Komplikationer och Nationella Q-indikatorer. c. Hindra dubbelregistrering för åtgärder? Hur? För vilka? GK går igenom om vi har ytterligare åtgärder som skall valideras på detta sätt. Hans, Kjell och Göran utarbetar förslag på ytterligare åtgärder och komplikationer som ska spärras för att undvika dubbelregistrering. d. PostIVA in i valideringsprogrammet? Förberedas tills man kan rapportera i XML-fil. Utforma utifrån den riktlinje som ska gälla Dataspec ska utformas. Vikt och längd är inte obligatoriskt att skicka in. e. Annat? Personnrtyp Hemlig tas bort Alla fält för reservnummer mm skall kunna ha upp till 36 tecken Problem med inskick som kräver kommatecken och snedstreck skall vi försöka hantera i XML-filen. Detta ansvarar Otimo för att precisera. Klargörande i XML-fil och riktlinje om att FiO2 och po2 skall härröra från samma provtillfälle då båda parametrarna skickas in. Ansvarig för att skapa och underhålla SIR:s fil med valideringsregler är KS. Otimo ansvarar för att underhålla specifikationen av XML-filen. 6 (9)

7 21. Vårdbegäran a. Återrapportering PH och KS arbetar med Otimo om detta och utgångspunkten skall vara att så långt möjligt hitta likande lösning som för PostIVA. b. Mortalitetsuppföljning Skall etableras. PH sköter dialogen med Otimo. c. Utdata Datalager Skall etableras. PH sköter dialogen med Otimo. Provisorium har tagits fram till årsrapportarbetet som rimligen får vara utgångspunkten för fortsatt arbete. 22. SOFA a. Hur kommer vi igång? Ej diskuterat. Kvarstår. 23. Avlidna på IVA a. Hur gå vidare med kvalitetssäkring? Ej diskuterat. Kvarstår. 24. Kvalitetsregisterkonferensen i höst. (SuW m.fl.) a. Poster anmäld. Vilka bilder för presentation av resultat? Susanne Wickberg och Caroline Mårdh representerar SIR. En poster som beskriver SIR och aktuella resultat är inskickad. Besked om acceptans eller ej kommer inom några veckor. Vi har ännu ej bestämt vilka bilder som skall visas upp. Kort diskussion. Livskvalitetsdata, Vårdbegäran och Överföring pga resursbrist, och Organdonation kan vara lämpligt. Beslut tas i diskussion när årsrapportarbetet har kommit lite längre. 25. EPC-arbetet Många turer, men nu är en nedbantad SIR-databas på väg att kunna kopplas på EPC till Komorbiditets-data. Processen medger inte att vi utan vidare arbete kan genomföra de studier vi har etiskt tillstånd för att göra. Frågan är vad vi då gör. FS redogör för läget och lägger ett förslag om att SIR bygger ihop en mindre returnerad textfil med SIRs stora databas, vilket vi alltså har etiskt tillstånd för att göra och initialt hade hoppats att EPC skulle göra åt oss. Styrelsen beslutade: att ge FS mandat att diskutera vidare med EPC och vid behov hitta nya lösningar för att trots allt kunna genomföra forskningsprojektet. 26. Remiss svar livsuppehållande behandling TN har å SIRs vägnar besvarat remissen i detta ärende på föreslagna SOS riktlinjer. Svaret är inskickat till SFAI som mottagit och behandlar det. Ämnet är väsentligt och det är viktigt. Styrelsen beslutade: att i enlighet med mailkorrespondens enhälligt stå bakom remissyttrandet. 7 (9)

8 27. Öppna jämförelser Svensk riskjusterad mortalitet, Åter in och Nattlig utskrivning kvarstår och Överflyttning till annan IVA pga resursbrist tillkommer. SW är överordnat ansvarig för att koordinera arbetet. 28. Utbildningsdag för administrativ personal i höst? Styrelsen beslutar att anordna en sådan. Datum, plats och lokal överlämnas till GK och CM att organisera. GK kollar Svenska läkaresällskapet. En organisations kommitté bildades som består av CM, LA, HG och SuW. 29. IT-dagen med leverantörer? Har inte gått att få till. Vi får köra annan information till våra leverantörskontakter. GK och CM samarbetar ihop med Otimo. Planerar nytt möte SFAI-veckan a. Förmöte Börjar måndag morgon kl på Otimo och slutar kl på onsdagen. b. Programmet SIR har program på fredagens förmiddag, se Förmötesprogrammet bestäms senare. c. Aktiviteter Minisymposium som Kathy Rowan och Anders Ekbom skall moderera. Kontaktakta Rossi och diskutera programmet för det gemensamma IVAchefsmötet ihop med SIS. d. Omhändertagande av våra gäster SW får ge direktiv när kontakterna med SFAI och MCI är definitiva. Vi diskuterar om att försöka få till aktivitet före symposiet. Det är ju bankett på torsdagskvällen så den kvällen är bokad, men SW undersöker rom vi kan få dit våra gäster redan onsdagen eller om vi kan avsätta tid att umgås under torsdagen. 31. FoU-frågor - Max Bell FoU-ansökan presenteras av FS. Föreslås godkännande. Styrelsen beslutade: att ge tid att granska ansökan till och med 12/ Om inga invändningar mot ansökan reses kommer FS att besvara den med godkännande 13/5. Frågan diskuterades om hur vi dokumenterar processen kring internt arbete med projekt o frågeställningar som kan leda vidare till vetenskapliga presentationer. Vi behöver ha en struktur för medförfattare vid publicering. 8 (9)

9 32. IT-frågor a. SITHS-kort avrapportering Fungerar i stort väl. 30/6 upphör alla gamla möjligheter. b. Nya mortalitetsuppföljningen GK har haft kontakt med Skatteverket. Tjänsten som vi efterfrågar skulle etablerats under första kvartalet 2011, men är försenad. GK tar kontakt under eller efter sommaren på nytt och undersöker. 33. SIR mikrobiologi Ej behandlat. 34. Övrigt Svensk sjuksköterskeförening har bjudit in ssk som sitter i styrgruper för kvalitetsregister till möte i Stockholm den 24 augusti. SuW och LO kommer att delta vid. Ansvarig minnesanteckningar Göran Karlström Exekutivt ansvarig Justeras Sten Walther Ordförande Susanne Wickberg Justeringsperson 9 (9)

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, Carl-Johan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Närvarande: Göran Karlström (GK), Sten Walther (SW), Tomas Nolin (TN), Caroline Mård (CM), Kristian Thörn (KT), Pall Einarsson (PE), Susanne Wickberg (SW),

Läs mer

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars Välkommen SIR:s fortbildningskurs 14-15 mars Praktisk information Incheckning tidigast kl 15:30 Specialmat Middag ikväll kl 19:30 Frukost fredag från kl 06:30 Utcheckning senast kl 09:00 Telefon = Tyst

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Närvarande: GK, PH, TI, CM, CJW, PE, JM, SuW, FS, KT, SW, TN, Kjell Söderlund (KS), Lena Andersson (LA), Lotti Orwelius (LO), Hans Gren (HG) Frånvaro:

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 SIR Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 1. Mötets öppnande Sten öppnade mötet. Närvarande: Pall Einarsson, Pär Lindgren, Per Hederström, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Närvarande: Torsdag. Göran Karlström GK, Christina Agvald- Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Lena Andersson LA, Eva Åkerman EÅ, Caroline Mårdh CM,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Version: 6.0 Fastställd: 2019-01-20 Gäller från: 2019-01-20 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen med vårdtyp IVA, BIVA och TIVA registreras i lokalt system

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden.

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden. Protokoll Styrelsemöte 2013-03-11, 09.00-18.00 Saltsjöbaden. Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, CarlJohan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW,

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Version: 5.0 Fastställd: 2015-08-01 Gäller från: 2015-01-01 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen med vårdtyp IVA, BIVA och TIVA registreras i lokalt system

Läs mer

SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28

SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28 SIR SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28 1. Valideringsprogrammet 2012 Nya valideringsprogrammet är ute nu. En mindre bug har tyvärr hittats och version 5.3.2 ligger f.n. ute. Bortsett

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI), Johan Pettersson (JP), Carl-Johan Wickerts CJW), Eva Åkerman (EÅ), Caroline Mårdh (CM), Hans Gren (HG), Thomas

Läs mer

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag Välkomna till SIR:s utbildningsdag Dagen idag 10:00 10:50 Introduktion Nyheter, På gång.. 10:50 11:00 Bensträckare 11:00 12:00 Valideringsprogrammet 12:00 13:30 Lunch 13:00 13:00 Återsamling 13:30 14:45

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Ansvariga författare: Caroline Mårdh, Lena Andersson och Susanne Wickberg Version: 3.0 Fastställd: 2014-01-01 Gäller från: 2014-01-01 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen

Läs mer

Minnesanteckningar Umeå:

Minnesanteckningar Umeå: Minnesanteckningar Umeå: 090915 Umeå Deltagare: Närvarande: Göran Karlström (onsdag), Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Carl- Johan Wickerts, Sten Walther (del av tisdag + onsdag), Per Hederström, Susanne

Läs mer

Sommarhälsningar från Svenska Intensivvårdsregistret Information om registreringsförändringar 2012 mm.

Sommarhälsningar från Svenska Intensivvårdsregistret Information om registreringsförändringar 2012 mm. 2011-06-30 Sommarhälsningar från Information om registreringsförändringar 2012 mm. Under 2011 fyller SIR 10 år! Detta uppmärksammades med ett jubileumssymposium i samband med SIR:s årliga fortbildningskurs

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Personalmöte i Kalmar

Minnesanteckningar SIR Personalmöte i Kalmar Minnesanteckningar SIR Personalmöte 2012-10-25 26 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena Andersson, Kjell Söderlund, Per Hederström, Thomas Nolin. Sten Walther del av dagen.

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter)

Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter) SIR Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter) Deltagare: Göran Karlström, Caroline Mårdh, Hans Gren, Thomas Nolin, Lena Andersson, Per Hederström,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Kalmar

SIR Styrelseprotokoll Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2016-02-04 Kalmar Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

7a. Årsredovisning ekonomi för 2011

7a. Årsredovisning ekonomi för 2011 7a. Årsredovisning ekonomi för 2011 1 7a. Personalkostnader 2011 Personalkostnader 2011 Thomas Nolin 50 % Caroline Mårdh 50 % Hans Gren 50 % Per Hederström 40 % Kjell Söderlund 40 % Lena Andersson 20 %

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens.

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Deltagande Frånvarande Deltagande via videolänk. Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg SuW, Peter

Läs mer

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2013-03-15 Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström Dagordning 2012-03-15 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna SIR Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna 2011-11-14 16 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI) (delar av mötet), Silvana Naredi (SN), Johan Petersson (JP), Carl-Johan Wickerts (CJW), Folke

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna 1. Välkommen Närvarande: Göran Karlström (GK), Jan Martner (JM), Carl-Johan Wickerts (CJW), Tomas Ingelbrant (TI), Per Hederström (PH), Caroline

Läs mer

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Närvarande: CJW, LA, KS, PH, HG, EÅ och GK (endast 30/8) Frånvarande: LO, CM 1. Välkomna! (CJW) 2. Lägesrapport Donationsuppföljning (CJW) 30/8 Mötet

Läs mer

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

Ny i SIR- vad vill jag veta?

Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Vad gör SIR? Vem äger data? Hur kan SIR vara till nytta för dig? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Ett av ca 110 nationella

Läs mer

Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport

Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport Vad är nytt i utdataportalen? Flera portaler Nu finns också Årsrapportsportal 2012 Fliken Standardrapporter färdiga urval Möjligheten att göra urval på åtgärder

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22

Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22 Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22 Närvarande: SW, TN, GK, FS, SuW, CJW, KT, JP, TI, CM, PH, HH (dag 1), JM 1 Välkomna, inventering av övriga frågor: GK hälsar välkommen. TN anmäler övrig

Läs mer

Följer vi riktlinjen för uppföljning. uppföljning så att Q1 mål kan uppnås?

Följer vi riktlinjen för uppföljning. uppföljning så att Q1 mål kan uppnås? Följer vi riktlinjen för uppföljning så Följer att Q1 vi mål riktlinjen kan uppnås? för uppföljning så att Q1 mål kan uppnås? Kartläggning post IVA hösten 2012 Syfte Att kartlägga användning av post IVA

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. Närvarande: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar Närvarande: Sten Walther SW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg FS, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Carl-Johan

Läs mer

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2014-03-14 Christina Agvald-Öhman, Carl-Johan Wickerts Dagordning 2014-03-14 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2017-02-01, 08:00 16:00 Ort: KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL, Johan Petersson

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. Närvarande: Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN torsdag, Sten Walther SW, Per

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga.

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård Dokumentversion: 6.0 Protokollversion: 3.0 Fastställd: 2016-05-04 Gäller från: 2014-01-01 SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh, Thomas Nolin, Kjell Söderlund, Lotti

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13 Närvarande: Sten Walther (ordf), Christina Agvald-Öhman (s), Thomas Nolin (s), Jan Martner, Pall Einarsson (s), Arne Djurberg, Caroline Mårdh, Folke Sjöberg,

Läs mer

Riktlinje för PostIVA uppföljning

Riktlinje för PostIVA uppföljning Ansvariga författare: Lotti Orvelius, Hans Gren, Sten Walther, Caroline Mårdh Version: 8.0 Fastställd: 2012-11-14 Gäller från: 2013-01-01 OBS! Gäller för alla kontakter som registreras från och med 2013-01-01

Läs mer

FoU-Processen i SIR /22 Svenska Intensivvårdsregistret 1

FoU-Processen i SIR /22 Svenska Intensivvårdsregistret 1 FoU-Processen i SIR 2017-11-21/22 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Disposition FoU-processen i SIR- Flödesscheman. Vad skiljer ansökan A, B och C. Samkörning av data. Variabellistan. Variabler: Förklaringar

Läs mer

SIR:s riktlinje för uppföljning av Avlidna på IVA

SIR:s riktlinje för uppföljning av Avlidna på IVA Version: 7.0 Fastställd: 2019-06-28 Gäller från: 2020-01-01 Denna registrering gäller för de som avlider på IVA from 2020-01-01 SIR:s riktlinje för uppföljning av Avlidna på IVA Denna riktlinje ska betraktas

Läs mer

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Tisdag 16/9 18.00-19.30 Intermediärvård - vem definierar begreppet? Vilka avgränsningar ska gälla gentemot intensivvård? Christina Agvald-Öhman Ordförande SIR och David

Läs mer

SIR från grunden Ny i SIR. Caroline Mårdh Lena Andersson

SIR från grunden Ny i SIR. Caroline Mårdh Lena Andersson SIR från grunden Ny i SIR Caroline Mårdh Lena Andersson Innehåll Historia SIR vad är det? Medlemmar Vad är intensivvård? SIR:s riktlinjer Kvalitetsindikatorer Patientinformation om kvalitetsregister Information

Läs mer

Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna

Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna Delmöte A: SIR mikrobiologi: Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Hans Gill, Greger Fransson, Carl-Johan Wickerts, Christina Agvald-Öhman,

Läs mer

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30 Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Dagordning 2015-03-13 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Riktlinje för PostIVA uppföljning

Riktlinje för PostIVA uppföljning Ansvarig författare: Eva Åkerman, Lotti Orwelius Version: 9.0 Fastställd: 2016-02-24 Gäller från: 2016-01-01 OBS! Gäller för alla utskrivna from 2016-01-01 Riktlinje för PostIVA uppföljning Bakgrund Uppföljning

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar

Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Johan Berkius, Pall Einarsson, Carl-Johan Wickerts, Susanne Wickberg (via internet torsdag),

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018 SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018 Open Space Pär Lindgren 2018-03-14 Svenska Intensivvårdsregistret Ladda ner app mentimeter eller 2018-03-15 Svenska Intensivvårdsregistret Open Space Lagen om två

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar 2012-05-10 11 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, dag 2 (S), Susanne Wickberg (S), Hans Gren, Caroline Mårdh, Thomas Nolin, Kjell Söderlund, Jan Martner,

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11 1. Välkommen + Diskussion dagordning 2. SIR Mikrobiologi (HH m.fl) Huvudpunkten på detta möte. HH ansvarig för punkten. a. Redovisning av den presentation

Läs mer

FoU datauttag processbeskrivning

FoU datauttag processbeskrivning FoU datauttag processbeskrivning Datauttag från SIR 2016-11-16 Svenska Intensivvårdsregistret - SIR 2 http://www.icuregswe.org 2016-11-16 Svenska Intensivvårdsregistret - SIR 3 Olika ansökningar Enkel

Läs mer

Dagordning

Dagordning Dagordning 2016-03-18 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av två justeringsmän (utanför styrelsen), tillika rösträknare 4. Val av mötessekreterare 5. Godkännande av kallelse till årsmötet

Läs mer

SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet efter intensivvård

SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet efter intensivvård Ansvariga författare: Lotti Orvelius, Caroline Mårdh, Sten Walther Version: 3.0 Fastställd: 2008-11-11 Gäller från: 2008-05-10 SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet

Läs mer

Minnesanteckningar SIR arbetsmöte, Kalmar

Minnesanteckningar SIR arbetsmöte, Kalmar SIR Minnesanteckningar SIR arbetsmöte, Kalmar 2011-09-19 21 1. Mötets öppnande Göran Karlström öppnade mötet 2. Justeringsperson Johan Petersson utsågs. 3. Inventering övriga frågor Kort presentation av

Läs mer

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen Styrelseprotokoll Dag/Tid/Plats: 181205 08-15 Karlstad Närvarande: Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina Agvald Öhman (CAÖ), Lars Engerström (LE), Peter Nordlund (PN),

Läs mer

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-09-01, 08:00 15:45 Ort: Kalmar Otimos lokaler Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna

Läs mer

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ)

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Dag/Tid/Plats: Huddinge sjukhus 10.00-18.00 Närvarande: Styrelseprotokoll Ordförande: Johnny Hillgren Sekreterare: Anna Eriksson Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina

Läs mer

Uppföljning efter Intensivvård Indata Utdata Hur använder jag den information som jag får ut?

Uppföljning efter Intensivvård Indata Utdata Hur använder jag den information som jag får ut? Uppföljning efter Intensivvård Indata Utdata Hur använder jag den information som jag får ut? Lotti Orwelius Intensivvård under utveckling Intensivvård är en vårdnivå inte en vårdplats Definition: avancerad

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2019 - Beslutad 2019-02-13 1. Aktiviteter 1.1. Möten 1.1.1. Styrelsemöten se 1.2 1.1.2. Fortbildningskurs med BIVA, NIVA 2018-03-11 15 (13-14 själva kursen) 1.1.3. Årsrapportarbete

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2017 Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren 2017-03-30 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Den diagnostiska processen 2017-03-30 Svenska Intensivvårdsregistret

Läs mer

Frågetecken som behöver rätas ut Inriktning mot Behandlingsstrategi. SIR Peter Nordlund

Frågetecken som behöver rätas ut Inriktning mot Behandlingsstrategi. SIR Peter Nordlund Frågetecken som behöver rätas ut Inriktning mot Behandlingsstrategi?! SIR Peter Nordlund Vad skapar frustration i registreringssituationen? Urval av frågor som inkommit till SIR: Varför behöver vi registrera

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2018 - Beslutad 2017-12-08 1. Interna aktiviteter 1.1. Styrelsemöten Fyra fysiska och 2-3 videomöten per år. Internat minst två dagar vid årets sista tillfälle. Februari, maj, september

Läs mer

Förutsättningar för gallring efter skanning 1 (5) Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26

Förutsättningar för gallring efter skanning 1 (5) Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26 Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26 1 (5) Förutsättningar för gallring efter skanning För att myndighet ska få gallra pappershandlingar efter skanning fordras det myndighetsspecifika

Läs mer

Kvalitetsindikatorer ny riktlinje. Christina Agvald-Öhman Pär Lindgren

Kvalitetsindikatorer ny riktlinje. Christina Agvald-Öhman Pär Lindgren Kvalitetsindikatorer ny riktlinje Christina Agvald-Öhman Pär Lindgren Ett SIR/SIS-samarbete SIR SIS Johnny Hillgren - Gävle Pär Lindgren - Växjö Johan Petersson - Karolinska Solna Anneli Fagerberg - Sahlgrenska

Läs mer

ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR

ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR 2018-08-21 ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR Sista inlämningsdag 10 september 2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Direktiv för ansökan om medel för 2019... 3 Förutsättningar... 3

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Jönköping.

SIR Styrelseprotokoll Jönköping. SIR Styrelseprotokoll 2014-09-15 Jönköping. Närvarande: Johan Petersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

Vad vill ni använda er data till?

Vad vill ni använda er data till? Vad vill ni använda er data till? Kvalitetskontroll Automatiserad månadsrapport koll på läget Per Hederström Carl-Johan Wickerts 2016-03-20 Svenska Intensivvårdsregistret - SIR 1 Kvalitetskontroll Validera

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 4/2015 2015-09-02 52-67

SKK/Assistanshundsrådet nr 4/2015 2015-09-02 52-67 Sida 1/6 52-67 Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd onsdagen den 2 september 2015. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie Fogelquist, Kerstin Jonsson,

Läs mer

Sommarenkäten Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation?

Sommarenkäten Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation? Sommarenkäten 2017 Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation? Täckning Sverige har 84 intensivvårdsavdelningar. 80 st är medlemmar i SIR (3 TIVA, 1

Läs mer

Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015

Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015 Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015 1. Carl-Johan Wickerts hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Röstberättigade är de som betalat 2014

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling inom svensk intensivvård Svenska intensivvårdsregistret SIR Sid 1 av 6 Ansvariga författare: Thomas Nolin Version: 2.0 Fastställd: 2007-06-01 Gäller från: 2007-06-01 SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling

Läs mer

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning INTRODUKTION TILL AM SYSTEM en molntjänst för kvalitetsledning INTRO TILL AM SYSTEM - ÖVERBLICK Vad är AM System? Argument för AM System AM Systems referenser Vilka ligger bakom? Mer om Underhåll Så kommer

Läs mer

Uppföljning efter intensivvård Årsrapport 2014

Uppföljning efter intensivvård Årsrapport 2014 Uppföljning efter intensivvård Årsrapport 2014 Version för patienter och närstående Uppföljning efter Intensivvård Patientanpassad resultatdata Svenska Intensivvårdsregistret (SIR) presenterar en rapportversion

Läs mer

Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna Närvarande: Göran Karlström, Exekutivt ansvarig Styrelsen: Sten Walther, Thomas Nolin, Carl-Johan Wickerts, Jan Martner, Pall Einarsson, Greger Fransson,

Läs mer

Vetenskaplig rådgivning vid Läkemedelsverket

Vetenskaplig rådgivning vid Läkemedelsverket Vetenskaplig rådgivning vid Läkemedelsverket Lena Håkansson Oslo 2011-02-17 Målsättning med presentationen Varför söka vetenskaplig rådgivning vid Läkemedelsverket (LV) Hur LV hanterar nationell vetenskaplig

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om utbetalning... 1 Öppna ansökan om utbetalning... 1 Allmänt... 2 Lägesrapport... 3 Kostnadsredovisning... 4 Sammanställning...

Läs mer

SIR:s och SIS:s nationella kvalitetsindikatorer för intensivvård

SIR:s och SIS:s nationella kvalitetsindikatorer för intensivvård Ansvariga författare: Johan Pettersson, Pär Lindgren och Johnny Hillgren Medansvarig författare: Per Hederström Version: 4.0 Fastställd: 2016-12-28 Gäller från: 2016-01-01 SIR:s och SIS:s nationella kvalitetsindikatorer

Läs mer

Exportera data till SIR med SIRXML 5.1 eller högre version

Exportera data till SIR med SIRXML 5.1 eller högre version Ansvariga författare: Caroline Mårdh, Susanne Wickberg, Göran Karlström Version: 1.0 Fastställd: 2009-02-26 Gäller från: 2009-01-01 Exportera data till SIR med SIRXML 5.1 eller högre version Det är en

Läs mer

1 Tidig identifiering av livshotande tillstånd

1 Tidig identifiering av livshotande tillstånd MIG riktlinjer för alla avdelningar Centrallasarettet, Växjö samt Länssjukhuset Ljungby. Ansvarig: Pär Lindgren, Anestesikliniken Kerstin Cesar, MIG-ALERT ansvarig 2010-05-19 1 Tidig identifiering av livshotande

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård SIR Ansvariga författare: Sten Walther, Göran Karlström, Caroline Mårdh Version: 7.0 Fastställd: 2011-06-30 Gäller från: 2011-06-30 SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård För hjärtopererade

Läs mer

Delirium och Komplikationer

Delirium och Komplikationer Delirium och Komplikationer Folke Sjöberg Johnny Hillgren Susanne Wickberg Christina Agvald Öhman Johan Petersson Svenskt Intensivvårdsregister SIR 2013-03-14 1 Delirium! SIR:s arbetsgrupp Folke Sjöberg

Läs mer

Minnesanteckningar Workshop 22 maj 2018 Gemensam avvikelsehantering

Minnesanteckningar Workshop 22 maj 2018 Gemensam avvikelsehantering Minnesanteckningar Workshop 22 maj 2018 Gemensam avvikelsehantering Närvarande: Caroline Andersson Mats Elm Ulla Arwidson Goran Barasin Ingrid Floderus Jenny Nilsson Christina Demming Lena Ekeroth Lena

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom svensk intensivvård Ansvariga författare: Thomas Nolin och Caroline Mårdh Dokumentversion: 3.0 Protokollversion: 2.0 Fastställd: 2007-06-01 Gäller från: 2007-06-01 SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning INTRODUKTION TILL AM SYSTEM en molntjänst för kvalitetsledning INTRO TILL AM SYSTEM - ÖVERBLICK Vad är AM System? Argument för AM System AM Systems referenser Vilka ligger bakom? Mer om de 3 programmen

Läs mer

VÄLKOMNA. Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA

VÄLKOMNA. Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA VÄLKOMNA Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA Dagens program 09:30 09:45 Välkomna och registrering 09:45 10:30 PostIVA registrering, vad står i SIRs riktlinje? 10:30

Läs mer

Handlingsplan återkoppling/utvärdering av negativ stress för AT-läkare SU under primärvårdsplacering vid VC: er i Storgöteborg

Handlingsplan återkoppling/utvärdering av negativ stress för AT-läkare SU under primärvårdsplacering vid VC: er i Storgöteborg Handlingsplan återkoppling/utvärdering av negativ stress för AT-läkare SU under primärvårdsplacering vid VC: er i Storgöteborg Underlag AT-kansliet SU:s sammanställning av primärvårdsenkät 120501 121116,

Läs mer

Funktioner kring nationella kvalitetsregister Registerhållare Nationella och regionala stödteam

Funktioner kring nationella kvalitetsregister Registerhållare Nationella och regionala stödteam Funktioner kring nationella kvalitetsregister Registerhållare Nationella och regionala stödteam Registerstyrgrupp Leds av registerhållaren som är den som driver arbetet, är sammankallande och ytterst ansvarig

Läs mer

MANUAL kvalitetsregister

MANUAL kvalitetsregister MANUAL kvalitetsregister Mars 0 Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall och trycksår. Det ger möjlighet till

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Inledning. Verksamhetsrapport för regionalt donationsansvariga 2015

Inledning. Verksamhetsrapport för regionalt donationsansvariga 2015 Inledning I Socialstyrelsens föreskrifter för donation av organ och vävnader lyfts vårdgivarens ansvar för donationsfrämjande arbete särskilt fram. Ledningen av hälso- och sjukvården och tandvården ska

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll : 2015 04 19 Möte nr 3/2015 Paragraf 37 Plats och tid: Scandic Star Hotel, Sollentuna, 10:00 Beslutande: Dan Wikström, Jonas Bygdén, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Carina Larsson Suppleanter: Övriga

Läs mer

Vårdbegäran Protokoll Grunduppgifter

Vårdbegäran Protokoll Grunduppgifter Vårdbegäran Protokoll Grunduppgifter Rapportera data om Vårdbegäran till SIR Förnyad kontakt innebär ett fortsatt konsultativt ansvar medan patientansvaret ligger kvar på avdelningens läkare och sköterskor

Läs mer

Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18

Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18 Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther (torsdag), Thomas Nolin, Per Hederström, Arne Djurberg, Pall Einarsson, Christina Agvald-Öhman (torsdag), Wolfgang

Läs mer

Vårdbegäran Protokoll Grunduppgifter

Vårdbegäran Protokoll Grunduppgifter Vårdbegäran Protokoll Grunduppgifter Rapportera data om Vårdbegäran till SIR Förnyad kontakt innebär ett fortsatt konsultativt ansvar medan patientansvaret ligger kvar på avdelningens läkare och sköterskor

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Riktlinjer för examensarbetare

Riktlinjer för examensarbetare Riktlinjer för examensarbetare Informationen för dig som ska göra examensarbete finns för det mesta på LTH:s hemsida: http://www.student.lth.se/studieinformation/examensarbete/. Studenten förväntas vara

Läs mer