SIR Styrelseprotokoll KS Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm"

Transkript

1 SIR Styrelseprotokoll KS Stockholm Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, Carl-Johan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg FS, Johnny Pettersson JP, Pär Lindgren PL. Per Hederström PH 1. Mötets öppnande a. Ordföranden förklarar mötet öppnat. b. Susanne Wickberg valdes till protokollförare. c. Per Hederström valdes till protokolljusterare. d. Dagordningen fastställdes. e. Här och nu känsla. 2. Föregående protokoll a. Genomgång av föregående mötesprotokoll 3. Rapporter a. GK gick igenom de ekonomiska rapporterna. 1. Tertialrapport 2. GK rapporterade om ekonomiska övervägande inför Prognosen hamnar på ca minus. 2. Budgetplanering. GK gick igenom de ekonomiska förutsättningarna inför 2014 b. VD-rapport. 1. Genomgång av Verksamhetsplan Nytt arbetssätt mellan SIR:s personal och Otimo har diskuterats på sista arbetsveckan. Behov att optimera resursanvändning och att prioritera och avsluta pågående arbetsuppgifter. 3. Anslutning till QRC/ev. annat kvalitetregistercentrum beslutas på styrelsemötet i december. (RCSO presenterar sig på oktobermötet). c. Övriga rapporter 1. SuW rapporterade från SKL Rundabordsmöte 3/6. Jurist Patrik Sundstöm redogjorde över lagförslag gällande Lagförslag om personer med nedsatt beslutsförmåga och registrering. Mer information finns på En utveckling av Öppna Jämförelser planeras gällande presentation mot olika målgrupper. 2. CAÖ rapporterade från QRC- projekt NIVA KS Solna. Projektet arbetar med att sänka VAP-frekvensen och undersöka förutsättningar för att starta en POST-IVA mottagning. Första intravirtuella lärandeseminariet är avklarat. Session två blir i Dartmouth 6-9/ Personalfrågor av strategisk karaktär a. GK rapporterade personalsituationen inför (6)

2 b. Styrelsen förordar en förstärkning av en sjuksköterska som arbetar med POST- IVA, PROM och PREM. En person på 40 % och en på 20 % anställning är att föredra inom området. c. FoU behöver tillsätta en 50 % tjänsteman pga. nuvarande tjänsteman får andra arbetsuppgifter inom SIR 5. FoU-frågor av strategisk karaktär a. CJW har gjort en revision av dokument för datauttag från SIR. Det är följande tre dokument som revideras: Ansökningsblankett, Processbeskrivning för ansökan av datauttag, behandling inom SIR. Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR. CJW och GK tar fram förslag till slutlig revidering. Bl.a. behöver texten revideras gällande formulering ifall enkel ansökan ska ha krav att det ska finnas påskrift av verksamhetschef. Beslut tas i december på styrelsemötet. En beslutsprocess angående delegeringsrätt av beslut gentemot Landstinget i Värmland ska genomföras. Detta måste synkroniseras med ovanstående uppdrag när det gäller formuleringar i dokumenten. b. Forskningskurs i Jönköping under SFAI-veckan. SW och FS utses att genomföra och planera kursen. De skissar på ett innehållsförslag inför decembermötet. c. GK blir huvudansvarig i en arbetsgrupp för Öppna jämförelser2014. Övriga deltagare i arbetesgruppen blir SW och CJW. d. GK presenterade SKL Q-registersatsning med mål och utvärderingskriterier. Hur detta påverkar SIR beror på vilka satsningar vi bestämmer att prioritera och genomföra i verksamhetsplanen för e. En arbetsgrupp tillsätts med uppdrag att arbeta med revision av Q-indikatorer. JP blir ansvarig att leda gruppens arbete i tätt samarbete med PL och JH. Övriga deltagare i gruppen är mycket välkomna. En särskild representation från SIS ska eftersträvas. Arbetet startar i oktober Förslaget ska vara klart för styrelsebeslut senast i februari Riktlinjen ska börja gälla from En tidsplan tas fram av gruppen. f. Diskussion gällande arbetet med att se över Omvårdnadsindikatorer, Komplikationer, Delirium, Diagnoser och PROM. Se styrelsebeslut. g. Avliden på IVA. Förutsett att förankringsprocessen görs och att SIR får finansiering så är SIR positiva att arbeta med de nya förslagen gällande Donationsmätetalen. h. Diskussion angående satsning på arbete med PROM och PREM. Alla är eniga om att avvakta arbetet med PREM. i. Insamlingen av data CRRT-enkäten som startade i maj 2013 fortgår till Vår Gård mötet i mars På februarimötet tar styrelsen ställning till hur det fortsatta arbetet ska ske. Sammanställning och presentation sker på Vår Gård j. SOS - Användargränssnitt för test finns klart att köra. Den 1 oktober öppnas för inskick. k. SIRI. En del förändringar är gjorda i formuläret och det ska testköras. Efter vecka 40 körs det igång skarpt. 2 (6)

3 l. SIR-Mikro. Pilotarbetet i Växjö har gått bra. Test ska göras att skicka data mellan mikrobiologiska laboratoriet i Växjö till SIR. Projektet tar slut sista januari Till december ska en slutrapport tas fram som underlag för styrelsen till ev. fortsatt utveckling av arbetet i framtiden. Annan finansiering av projektet utanför SIR bör aktivt efterforskas. m. Fokusrapporter Riskjustering i Svensk Intensivvård är klar för publicering under hösten. Nästa rapport som ska påbörjas är Hälsorelaterad livskvalitet. Diskussion hur rapporterna ska marknadsföras. Se styrelsebeslut. n. Årsrapport för år Analyserande delen: För att förbättra rapporten behöver vi i god tid ha en ansvarig för arbetet. FS får huvudansvaret 2014 för den analyserande delen. Förslag framkom att ta med referenser till aktuella internationella publikationer. Direktdata delen: Vi behöver återkoppling från verksamheterna hur de uppfattade årets variant på årsrapporten. Det är en av punkterna som ska diskuteras på Åretåget SIS/SIR möte. o. Samverkan nationella IVA-register. Representanter från SIR (JP och SW) ska utses att representera på fördragningen ESICM. Se styrelsebeslut 6. IS/IT-strategiska frågor a. Webbvalideringsprogrammet version 1.0 ska byggas och vara klart innan sommaren Det ersätter nuvarande valideringsprogram. Webbaserat program kommer att underlätta för medlemmarna. Caroline Mårdh är SIR observatör gentemot Otimo i arbetet. Ett nytt valideringsprogram släpps from årsskiftet pga. riktlinjen Behandlingsstrategi. b. Vi har fått ekonomisk ersättning för att utveckla internkontroll. Detta är en fortsättning på Thomas Nolin framtagna Excel-fil för internkontroll. GK får i uppdrag av styrelsen att utveckla internkontroll tillsammans med CAÖ och JH c. Ansökan om IT-utveckling SIR har ansökt om extra medel för utvecklingen av webbvalideringsprogram. Svar föreligger ännu ej på denna ansökan. 7. Juridiska frågor a. En beslutsprocess mot Landstinget Värmland ska genomföras. Delegation LiV- SIR måste ske för att ge ett tydligt beslutsmandat för styrelsen. GK har förankrat denna process och driver den nu vidare med avsikt att ha detta klart innan 2013 är slut. 8. Ärende från medlemmar motioner a. Inga motioner har lämnats in 9. Diskussionsärende: a. SIR/SIS-möte på Åretåget. CAÖ redogjorde över ämnen som hon kommer att ta upp: Årsrapporten och vad verksamheterna tyckte om den. Vad har vi gjort i SIR och vad är nyttan av det för medlemmarna? Satsningen Användbara data - 47 av 77 har fått besök av SIR. Ytterligare åtta avdelningar är inplanerade. b. POST-IVA nätverksmöte har avhållits på Arlanda med 70 deltagare. Lyckat resultat! 3 (6)

4 c. SIR for dummies. 14 stycken är anmälda. Vi har tidigare bestämt att inte genomföra kursen om det blir mindre än 20 stycken. d. SIR fortbildningskurs v I arbetsgrupp för detaljplanering ingår CAÖ, CJW, Caroline Mårdh, PL, PH. e. Användbara data. Den 30/9 lämnas en minirapport till SKL. 30/11 ska slutrapporten lämnas in. GK ansvarar för rapporterna. 10. Beslutsärenden: a. Styrelsen beslutar att revidera nya dokument för datauttag. Slutligt ställningstagande december 2013 CJW och GK får i uppdrag att ta fram förslag till slutlig revidering. b. Styrelsen beslutar att tills vidare följa principen att uppdatera registreringsstandarden vartannat år. c. Styrelsen ger JP i uppdrag att tillsammans med PL och JH med start i oktober 2013 revidera Q-indikatorerna. Beslut om målbild tas i februari JP får mandat att tillsammans med fyra personer från SIR träffas för gemensamma möten. Förslaget ska vara klart för styrelsebeslut senast februari Riktlinjen ska börja gälla from En tidsplan tas fram av gruppen. d. Styrelsen beslutade att ge GK och CJW i uppdrag att starta arbetet med att se över Omvårdnadsindikatorer, Komplikationer, Delirium, Diagnoser och, PROM. Styrelsen beslutar att satsa på arbetet med PROM och avvakta arbetet med PREM. e. Styrelsen beslutade att SIR:s målbild gällande Direktiv SKL Q-registersatsning ska vara att certifiera sig till steg och uppfylla de mål som beskrivs för nivå 1 i SKLs dokument. Målbilderna som formuleras i SKL-dokument för kvalitetsregister 2014 och 2016 skall för SIR vara prioriterade att uppfyllas. f. Styrelsen beslutade att FoU arbetar utifrån följande publiceringsplan för Fokusrapporter. Riskjustering i Svensk Intensivvård publiceras under hösten. Nästa rapport som ska påbörjas och publiceras under 2013 är Hälsorelaterad livskvalitet. Styrelsen ger FoU gruppen i uppdrag att komma med förslag till Fokusrapport nr 4 och förslag på författare. Möjliga rapporter i framtiden är KOL, SOS-studien och CRRT-studien. g. Nytt beslut angående avslutning/ ev. fortsättning av SIR Mikro tas på decembermötet h. Styrelsen ger exekutivt ansvarig i uppdrag att utveckla och förbättra Årsrapporten vidare. Inget krav på att det ska ske till 2014, men ett förbättringsarbete skall vara genomfört till Styrelsen accepterar en oförändrad årsrapport för Styrelsen ger FOU ansvarig FS huvudansvaret för utformningen och innehållet i den analyserande årsrapporten. i. FoU-ansökningar 1. Långtidsresultat för IVA-pat. Uppsala. Styrelsen beslutar att godkänna ansökan om datauttag. 2. QoL efter intensivvård- SÖS. Styrelsen beslutar att godkänna ansökan om datauttag. 3. Celiaki Örebro. Formell ansökan saknas. Tas upp igen för beslut när formell ansökan inkommer. 4 (6)

5 4. Trauma och IVA Linköping. Styrelsen beslutar att godkänna ansökan om datauttag. 5. IVA-vård av barn Linköping. Styrelsen beslutar att godkänna ansökan om datauttag. 6. Strukturerad journalgranskning CIVA. Ansökan om att få en Mortalitetsfil på sin egen data. Det krävs inget styrelsebeslut. SIR medlemmar har rätt att begära mortalitetsfil. Styrelsen godkänner uttag av särskild fil för egna data med personnummer initialt för i tiden prioriterad kvalitetsanalys. 7. CCOT-Helsingborg. Styrelsen beslutar att godkänna ansökan om datauttag. 8. Uppdragsgrupp BIVA SFBABI. Styrelsen beslutar att bistå med att vara behjälplig för att plocka fram data och att fakturera för arbetskostnad. j. Styrelsen ger SW och JP i uppdrag att delta som SIR-representant på ESCIM under föredraget som handlar om: Samverkan nationella IVA-register. k. Styrelsen beslutar att acceptera ett planerat budgetunderskott för 2014 på som GK presenterade. VD ges därför i uppdrag att verksamhetsplanera utifrån de givna förutsättningarna och den preliminärt presenterade verksamhetsplanen. l. Styrelsen beslutar att acceptera VD förslag till personalplanering. För FoU tillsätts en tjänsteman på upp till 50 % pga. nuvarande tjänsteman får andra arbetsuppgifter inom SIR m. Styrelsen valde enhälligt CarlJohan Wickerts till ny Exekutivt ansvarig ( VD ) from Kommande styrelsemöten. a. 6 december, Otimo, Kalmar kl Planering Förslag b. Styrelsemöte 6/ och Arbetsvecka 3-7/2, Kalmar c. Arbetsvecka + kurs 10-14/3, Saltsjöbaden d. Arbetsvecka årsrapport mm 31/3-4/4 e. Styrelsemöte 8/ och Arbetsvecka 5-9/5, Kalmar f. Personal Arbetsmöte 28-29/8 (förberedelse SFAI-veckan), Kalmar g. Arbetsvecka SFAI-veckan inklusive Forskningskurs.15-19/9, Jönköping. Måndag Styrelsemöte måndag fm och onsdag fm. h. Arbetsvecka 29/9-3/10, Kalmar (ändrad efter mötet, men före justering till 6-10/10). i. Arbetsvecka 10-14/11 SIS-kurs mm, Sigtuna eller Kalmar? j. Styrelsemöte 4-5/12, Kalmar 12. Utvärdering dagens möte 5 (6)

6 Mötets avslutande Ordförande Christina Agvald Öhman Sekreterare Susanne Wickberg Justerare Per Hederström 6 (6)

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens.

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Deltagande Frånvarande Deltagande via videolänk. Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg SuW, Peter

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga.

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden.

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden. Protokoll Styrelsemöte 2013-03-11, 09.00-18.00 Saltsjöbaden. Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, CarlJohan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW,

Läs mer

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Kalmar

SIR Styrelseprotokoll Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2016-02-04 Kalmar Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. Närvarande: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Närvarande: Torsdag. Göran Karlström GK, Christina Agvald- Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Lena Andersson LA, Eva Åkerman EÅ, Caroline Mårdh CM,

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Närvarande: Göran Karlström (GK), Sten Walther (SW), Tomas Nolin (TN), Caroline Mård (CM), Kristian Thörn (KT), Pall Einarsson (PE), Susanne Wickberg (SW),

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar Närvarande: Sten Walther SW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg FS, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Carl-Johan

Läs mer

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars Välkommen SIR:s fortbildningskurs 14-15 mars Praktisk information Incheckning tidigast kl 15:30 Specialmat Middag ikväll kl 19:30 Frukost fredag från kl 06:30 Utcheckning senast kl 09:00 Telefon = Tyst

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI), Johan Pettersson (JP), Carl-Johan Wickerts CJW), Eva Åkerman (EÅ), Caroline Mårdh (CM), Hans Gren (HG), Thomas

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. Närvarande: Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN torsdag, Sten Walther SW, Per

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Närvarande: GK, PH, TI, CM, CJW, PE, JM, SuW, FS, KT, SW, TN, Kjell Söderlund (KS), Lena Andersson (LA), Lotti Orwelius (LO), Hans Gren (HG) Frånvaro:

Läs mer

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2014-03-14 Christina Agvald-Öhman, Carl-Johan Wickerts Dagordning 2014-03-14 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen Styrelseprotokoll Dag/Tid/Plats: 181205 08-15 Karlstad Närvarande: Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina Agvald Öhman (CAÖ), Lars Engerström (LE), Peter Nordlund (PN),

Läs mer

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2017-02-01, 08:00 16:00 Ort: KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL, Johan Petersson

Läs mer

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2013-03-15 Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström Dagordning 2012-03-15 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av

Läs mer

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Närvarande: CJW, LA, KS, PH, HG, EÅ och GK (endast 30/8) Frånvarande: LO, CM 1. Välkomna! (CJW) 2. Lägesrapport Donationsuppföljning (CJW) 30/8 Mötet

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 SIR Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 1. Mötets öppnande Sten öppnade mötet. Närvarande: Pall Einarsson, Pär Lindgren, Per Hederström, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh,

Läs mer

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag Välkomna till SIR:s utbildningsdag Dagen idag 10:00 10:50 Introduktion Nyheter, På gång.. 10:50 11:00 Bensträckare 11:00 12:00 Valideringsprogrammet 12:00 13:30 Lunch 13:00 13:00 Återsamling 13:30 14:45

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna 1. Välkommen Närvarande: Göran Karlström (GK), Jan Martner (JM), Carl-Johan Wickerts (CJW), Tomas Ingelbrant (TI), Per Hederström (PH), Caroline

Läs mer

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30 Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Dagordning 2015-03-13 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR

Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR Ansvariga författare: Version: 3.0 Fastställd: 2016-05-26 Gäller från: 2015-05-26 Ritva Kiiski-Berggren, Göran Karlström, Carl-Johan Wickerts Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR FoU-ansökningar

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2019 - Beslutad 2019-02-13 1. Aktiviteter 1.1. Möten 1.1.1. Styrelsemöten se 1.2 1.1.2. Fortbildningskurs med BIVA, NIVA 2018-03-11 15 (13-14 själva kursen) 1.1.3. Årsrapportarbete

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Bolagspolicy Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Innehåll 1 Inledning 5 2 Ägarroll 6 2.1 Kommunfullmäktige... 6 2.2 Kommunstyrelsen... 6 3

Läs mer

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Per Hederström, Pär Lindgren, Susanne Wickberg, Pall Einarsson, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Jönköping.

SIR Styrelseprotokoll Jönköping. SIR Styrelseprotokoll 2014-09-15 Jönköping. Närvarande: Johan Petersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Protokoll Styrelsemöte 8 Tid 2014-11-29 kl. 9.00 Plats Kvänum Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson Monica

Läs mer

Avtal mellan organisationerna:

Avtal mellan organisationerna: Avtal mellan organisationerna: * nedan kallat organisationen och Landstinget i *namnge på raden ovan den kommun, det landsting eller den privata vårdgivaren det gäller Jönköpings län nedan kallat registerhållare

Läs mer

Ny i SIR- vad vill jag veta?

Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Vad gör SIR? Vem äger data? Hur kan SIR vara till nytta för dig? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Ett av ca 110 nationella

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-05-26, 08:00 15:45 Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ)

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Dag/Tid/Plats: Huddinge sjukhus 10.00-18.00 Närvarande: Styrelseprotokoll Ordförande: Johnny Hillgren Sekreterare: Anna Eriksson Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina

Läs mer

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Tisdag 16/9 18.00-19.30 Intermediärvård - vem definierar begreppet? Vilka avgränsningar ska gälla gentemot intensivvård? Christina Agvald-Öhman Ordförande SIR och David

Läs mer

Förbättringsarbete med stöd av kvalitetsregister Utvecklingsprogram juni 2014 - maj 2015

Förbättringsarbete med stöd av kvalitetsregister Utvecklingsprogram juni 2014 - maj 2015 QRC Stockholm inbjuder till medverkan i Förbättringsarbete med stöd av kvalitetsregister Utvecklingsprogram juni 2014 - maj 2015 15-20 team från klinisk verksamhet inbjuds att under perioden juni 2014

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30 14 december 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 5 december 2012 GR, Göteborg 13.00-15.30 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind,

Läs mer

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-09-01, 08:00 15:45 Ort: Kalmar Otimos lokaler Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna SIR Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna 2011-11-14 16 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI) (delar av mötet), Silvana Naredi (SN), Johan Petersson (JP), Carl-Johan Wickerts (CJW), Folke

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12. LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter

Läs mer

Dagordning

Dagordning Dagordning 2016-03-18 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av två justeringsmän (utanför styrelsen), tillika rösträknare 4. Val av mötessekreterare 5. Godkännande av kallelse till årsmötet

Läs mer

FoU datauttag processbeskrivning

FoU datauttag processbeskrivning FoU datauttag processbeskrivning Datauttag från SIR 2016-11-16 Svenska Intensivvårdsregistret - SIR 2 http://www.icuregswe.org 2016-11-16 Svenska Intensivvårdsregistret - SIR 3 Olika ansökningar Enkel

Läs mer

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen.

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av ASVH:s

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-02-01 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 januari 2013, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

7a. Årsredovisning ekonomi för 2011

7a. Årsredovisning ekonomi för 2011 7a. Årsredovisning ekonomi för 2011 1 7a. Personalkostnader 2011 Personalkostnader 2011 Thomas Nolin 50 % Caroline Mårdh 50 % Hans Gren 50 % Per Hederström 40 % Kjell Söderlund 40 % Lena Andersson 20 %

Läs mer

1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte.

1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte. Minnesanteckningar från möte med samordnare i länsdelsteamen, projektgrupp och utvecklare Tid: 2 april kl 08.30-11.45 Plats: VKL 1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte. 2. Rapport

Läs mer

Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet

Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet KVALITETSSÄKRAD VÄLFÄRD Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet EXEMPEL FRÅN SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet 1 1. Kvalitetsgranskning vid besök i verksamhet exempel

Läs mer

SIR:s fortbildningskurs Saltsjöbaden 2014. Pågående forskningsprojekt baserade på datauttag från SIR

SIR:s fortbildningskurs Saltsjöbaden 2014. Pågående forskningsprojekt baserade på datauttag från SIR SIR:s fortbildningskurs Saltsjöbaden 2014 Pågående forskningsprojekt baserade på datauttag från SIR Pågående Forsknings projekt 1. Vilken roll spelar kön för vårdprocessen av intensivvårdspatienter och

Läs mer

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län Projekt Sammanhållen hemvård i Gävleborg 2012-02-22 Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län - utredning av förutsättningar för och förslag till kommunalisering av hemsjukvården

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Närvarande:

Läs mer

Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalandsregionen. Föreningen

Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalandsregionen. Föreningen Göteborg 2012-08-20 STADGAR FÖR konstkollektivet snö 1 Föreningens namn Föreningens namn är konstkollektivet snö 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalandsregionen.

Läs mer

SVENSK FÖRENING FÖR THORAXANESTESI 2003-09-28 OCH INTENSIVVÅRD. Årsmöte i Stockholm, 2003-09-19

SVENSK FÖRENING FÖR THORAXANESTESI 2003-09-28 OCH INTENSIVVÅRD. Årsmöte i Stockholm, 2003-09-19 SVENSK FÖRENING FÖR THORAXANESTESI 2003-09-28 OCH INTENSIVVÅRD PROTOKOLL Årsmöte i Stockholm, 2003-09-19 Närvarande: Klaus Kirnö Göteborg Johan Sellgren Göteborg Anne Westerlind Göteborg Ulla Westfelt

Läs mer

Förbättrad hemsjukvård för primärvårdens mest sjuka äldre

Förbättrad hemsjukvård för primärvårdens mest sjuka äldre Förbättrad hemsjukvård för primärvårdens mest sjuka äldre Ett projektarbete i två delar på hälsocentralen Ankaret i Örnsköldsvik 2013. Del ett i projektet. Kristina Lundgren, familjeläkare, specialist

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 1. Ändamål och säte. Föreningens ändamål är att skapa möjlighet för medlemmar och allmänhet att fiska i naturskön

Läs mer

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson 2013-10-16 Sida 1-19 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 16 oktober 2013, kl 10.00-11.00 ande Bernt Persson (S) Christiane Djäken (M) Terje Andersson (C) Eva Johansson (S)

Läs mer

Modell för styrningen i Kungälvs kommun - Från demokrati till effekt och tillbaka

Modell för styrningen i Kungälvs kommun - Från demokrati till effekt och tillbaka Antagen av KF 2008-04-10 (Justerade redaktionella detaljer i denna text 2008-08-14 av Håkan Hambeson) Modell för styrningen i Kungälvs kommun - Från demokrati till effekt och tillbaka Kungälvs kommuns

Läs mer

KVALITETSBOKSLUT 2014

KVALITETSBOKSLUT 2014 KVALITETSBOKSLUT [År] KVALITETSBOKSLUT 2014 Socialförvaltningen Ovanåkers kommun Inledning I denna bokslutsrapport redogörs för de kvalitetsinsatser som genomförts inom socialförvaltningen i Ovanåkers

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Närvarande:

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 12 december 2012 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Ej närvarande: Kajsa Carlsson (MP)

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Ej närvarande: Kajsa Carlsson (MP) PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Sjukvårdsledningens konferensrum, Värnamo sjukhus Britt Johansson (M), ordförande Marianne Andersson (KD) Bo Kärreskog (S) Lis Melin (M) Arne Ekegren (M)

Läs mer

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014 Kallelse till Extra Årsmöte i Sävedalens AIK 2014-11-27 kl 19.00 Mötet hålls i SAIK-stugan Kåsjön där kaffe och bulle serverades innan öppnandet. Extra möte är utlyst för att behandla de motioner som inkom

Läs mer

Minnesanteckningar Umeå:

Minnesanteckningar Umeå: Minnesanteckningar Umeå: 090915 Umeå Deltagare: Närvarande: Göran Karlström (onsdag), Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Carl- Johan Wickerts, Sten Walther (del av tisdag + onsdag), Per Hederström, Susanne

Läs mer

Beslut Minnesanteckningar från kommunchefsmöte 2012-11-07 läggs till handlingarna.

Beslut Minnesanteckningar från kommunchefsmöte 2012-11-07 läggs till handlingarna. Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Minnesanteckningar kommunchefsmöte Dag onsdagen den 23 januari 2013 Tid 08.30 11.45 Plats Umeå stadshus, Kommunstyrelsens sammanträdesrum ande Övriga

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Mötesprotokoll för Inera AB styrelse, årsbokslut

Mötesprotokoll för Inera AB styrelse, årsbokslut Mötesprotokoll för Inera AB styrelse, årsbokslut När: onsdag den 31 mars 2016, kl. 10.00 15.00 Var: Radisson Blu, Royal Viking hotell, Vasagatan 1, lokal Scorpio Närvarande styrelsen: Närvarande övriga:

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal A, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Emelie Walfridsson (C) (ers Helena Stålhammar (C)) Marcus Eskdahl (S) Britt Johansson (M) (ers Maritha

Läs mer

Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping. Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre.

Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping. Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre. PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Deltagande Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre F län Lars Brudin H län Claes Hallert E län Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(23)

Sammanträdesprotokoll 1(23) Sammanträdesprotokoll 1(23) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 19:30 ande Gunnar Tiger (S) ordförande Annika Hedberg Roth (S) Åke Andersson (V) Nancy Ibarra (V), tjg ersättare Torsten Jansson (S),

Läs mer

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad PROTOKOLL 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Plats Beslutande Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica Gundahl (S), vice ordförande Annetthe Zettergren (M) Kerstin

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2011-11-15

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2011-11-15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.35 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist

Läs mer

Datum. En handlingsplan är en grundförutsättning för att få ta del av de olika prestationsbundna statliga bidrag som films.

Datum. En handlingsplan är en grundförutsättning för att få ta del av de olika prestationsbundna statliga bidrag som films. Socialnämnden HÄBO SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Datum KOMMUN 2012-09-04 SN 86 SN 2012/44 Handlingsplan - Bättre liv för sjuka äldre Sammanfattning En arbetsgrupp med representanter från Uppsala läns landsting

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna.

Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna. Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna. Tid: 29/4 kl. 13.00 16.00 Plats: Högskolan Dalarna, Falun, lokal Gässlingen. Deltagare:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-01-26 Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-01-26 Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 8:30-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (L) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar 2012-05-10 11 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, dag 2 (S), Susanne Wickberg (S), Hans Gren, Caroline Mårdh, Thomas Nolin, Kjell Söderlund, Jan Martner,

Läs mer

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat.

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat. Sida 1 (7) Protokoll nr 11 fört vid styrelsemöte med ESK torsdag den 26 februari Närvarande: Catarina Hanell, Aino Dahl, Gun Lundin, Staffan Connysson, Per-Erik Johansson, Göran Hugosson samt Eva Andersson.

Läs mer

Strategi för ägarstyrning. kommunens bolag. Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner

Strategi för ägarstyrning. kommunens bolag. Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Strategi för ägarstyrning av kommunens bolag Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Företagspolicy för Växjö kommuns bolag

Företagspolicy för Växjö kommuns bolag Styrande dokument Senast ändrad 2012-02-03 Företagspolicy för Växjö kommuns bolag Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunkansliet Dokumentnamn Företagspolicy för Växjö kommuns bolag Fastställd/Upprättad

Läs mer

Mötet öppnas inledning

Mötet öppnas inledning Mötet öppnas inledning Protokoll nr 357, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 25 januari 2013 på Quality Airport Hotel Arlanda, Arlandastad. Närvarande: Malin Eggertz

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 160211-160212 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2014-06-16, kl 1000-1430 ande Harry Rantakyrö, S Vesa Hiltunen, S Holger Videkull, NS Kurt Wennberg, S Gotthard Patomella, S

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Bolmen, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö

Bolmen, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Patientnämnden Tid 2015-10-19 09:00-11:30 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bolmen, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Bo Dalesjö (S) (ordförande) Rolf Sällryd

Läs mer

Lägesrapport avseende införandet av miljöledningssystem med förslag till det fortsatta arbetet.

Lägesrapport avseende införandet av miljöledningssystem med förslag till det fortsatta arbetet. Tjänsteutlåtande Kommunledningskontoret 2007-08-13 Johan Sundqvist 08-590 977 68 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2006:137 Johan.Sundqvist@upplandsvasby.se /Kommunstyrelsen/ Lägesrapport avseende införandet av

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman, Ingrid Löf-Dahl, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman, Ingrid Löf-Dahl, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 december 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 18 april 2002 PROTOKOLL Styrgruppsmöte 18 april 2002 Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 ande Håkan Falck, Trollhättan, mötesordförande (i Peter Holmbergs frånvaro) Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S)tjänstgör. ers. Ulf Sjölinder (FP) Leif Appelgren (M) Anders Tenghede

Läs mer

Verkställighet och återrapportering kultur och samhällsutvecklingsnämnden

Verkställighet och återrapportering kultur och samhällsutvecklingsnämnden Revisionsrapport Verkställighet och återrapportering kultur och samhällsutvecklingsnämnden Söderhamns kommun Augusti 2010 Tove Färje Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...2 REKOMMENDATIONER...3 1 BAKGRUND...5

Läs mer

Revelj, kommunhuset, Hultsfred, onsdagen den 15:e april 2015 kl. 13:00 17.15

Revelj, kommunhuset, Hultsfred, onsdagen den 15:e april 2015 kl. 13:00 17.15 socialnämnden Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred, onsdagen den 15:e april 2015 kl. 13:00 17.15 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Jonny Bengtsson Underskrifter

Läs mer