Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30"

Transkript

1 Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar Närvarande: CJW, LA, KS, PH, HG, EÅ och GK (endast 30/8) Frånvarande: LO, CM 1. Välkomna! (CJW) 2. Lägesrapport Donationsuppföljning (CJW) 30/8 Mötet i juni visar att vi behöver ändra lite i riktlinjen för uppföljning av avlidna. Det finns statliga pengar för uppföljning. Alla uppgifter om de som inte avlider är borttagna ur protokollet. Förankringsprocessen är troligen inte komplett. Det sker ännu små förändringar. Vad som är lokalt och Sir-ansvar är numer rätt tydligt. Moget för styrelsebeslut september sannolikt. CJW kontaktar BÅH om att få den absolut senaste versionen och be om redovisning av förankringsprocessen. 3. Lägesrapport Vårdbegäran (PH) PH har jobbat med TI i augusti. Börjar se bra ut. Egen portal när väl utdata kommer att finnas. Programmering nedprioriterad f.n. PH tror inte att det behövs mer än 2-3 hela arbetsdagar för att få det klart. 4. Lägesrapport SIR-mikro inklusive rimlig uppskattning kring läget och hur SIR-mikro bör drivas vidare inom ordinarie drift efter projektslut (PH, KS) Offertförfrågan skriven men inte färdig till Autonik för att kunna börja jobba med Växjös data. Vem skall leverans godkänna, Otimo eller SIR? Möjligen har vi fått till export från Växjö till Mycket långbänkar och mycket lite driv. KS inte kvar efter 31/1. Vem tar över? Viktigt med dokumentation. - Vi måste ha ett avtal med SMI om vidare utveckling. PH och KS driver den frågan i projektgruppen. - Det känns som om vi MÅSTE ha ADBact på banan för att fortsätta projektet även om detta förstås är en styrelsefråga.. Om vi inte har löst detta till projekttidens slut känner gruppen stor tveksamhet till om det blir möjligt komma vidare. 5. SOS-studien (CJW + LA) a. Detaljgenomgång omfattning LA + KS + CJW går igenom detta en gång till. LA med särskilt fokus på användargränssnittet. b. I praktiken vad skall göras på avdelningarna Hur? Avdelningsinformation måste skrivas. CJW sköter kontakten med FS och SW kring detta. 1 (6)

2 c. Behov av utbildningsmaterial? Måste övervägas. Särskilt kring SOFA, ADL och EQ5D som inte ingår i de flestas vanor. d. Nyhetsbrev och återrapportering? En plan kring detta finns framtagen och meningen är väl att SOS-studien hanteras ungefär som CRRT. Dock behöver det tänkas igenom vilken löpande presentation kring inkluderade patienter som görs. Här skulle vi ha god hjälp av Reporting Services om vi får till det inom närtid. e. Sammanställning av resultat? Se ovan f. Tidsförhållanden? Vi måste igång snarast. Därför maximalt fokus för LA och CJW att försöka få ihop allt. Självfallet inleds sedan själva etableringen av SOS med inbjudan och förnyad studieinformation. Det är olyckligt att allt dröjt så länge. g. IT-aktiviteter? Stor farhåga att intresset för att delta ute bland medlemmarna är mycket litet. I diskussion 29/8 rekommenderades en enkät till MLA snarast för att sondera intresse. GK poängterar dock att studiens genomförande är beslutat och kommunicerad tidigare ut i Sverige. Vi får därför se till att få upp allt och komma igång. 6. Reporting Services (HG) även 30/8 a. Läget just nu utifrån HG:s tekniska dokument med frågor b. Aktiviteter som planeras? HG etablerat kontakt med Sogeti. Diskuterar kring frågor. GK ger Ok för konsultkostnad upp till 5 dagar för att ta fram underlag. Diskussioner med Otimo och Pekka kommer att ställa upp i de resonemang som behövs. c. Lösningsresonemang? Vi planerar för att tekniska spörsmål skall vara avklarade innan v40, men att det sedan blir 1-2 dagars utbildning v40, med utbildare på plats i AKalmar och arbete just mot vår installation i så fall. d. Behov av fortbildning och praktiska förslag till hur vi skall hantera det? Se ovan. e. IT-tekniska begränsningar och möjligheter? 3 varianter: 1 En helt publik sida. 2 En mer känslig del med inloggning. 3 En helt intern arbetssida. Troligen skulle detta kunna lösa årsrapportsproblematiken. Ännu inte besked om detta kommer att fungera i landstingsvärlden, så ännu inte klart om vi skall satsa på det. 7. Diskussion vidare kring Bollar i luften från Juni rekommendationer kring prioritering för kommande 12 månaderna från er anställda? (CJW-GK) 30/8 OTIMO inblandade i nästan allt. Omprioritering mellan anställda och OTIMO? Finns nya verktyg som vi kan använda själv utan OTIMO. Helst få prioriterade projekt med flera inblandade som vi ska försöka få i mål relativt snabbt. PDF-filen med Bollar i luften har bearbetats vidare av KS till en Excelfil som mycket uppskattades. GK har sedan i denna kompletterat och justerat. Se punkt 21. En del 2 (6)

3 punkter från Excelfilen skall föras över på Att göra-listan. 8. Adminkursen (KS, LA, HG) a. Hur? b. Nyheter? c. Andra idéer? Inga nyheter eller andra idéer. Finansieringen, kursavgift eller inte? GK: VI enas om att bibehålla målet om < 1000 Kr. CM får ta upp diskussionerna kring det praktiska. 9. SIR for dummies (CJW, HG) a. Upplägg? 11 st. anmälda 27/8, CJW får fortlöpande information från Katja Andersson. Upplägget ganska klart och Katja tror att vi snart kommer arr ha minst 20 anmälda. 10. Portalen (HG + alla) a. Åsikter från användbara data? Medelålder, summerad vårdtid, vanligaste diagnoser saknas idag. b. Utökat urval hur går det och när kan vi släppa? Gått i stå eftersom konverteringen av gamla frågor till nya inte fungerar. Här står vi nu, hur går vi vidare. GK: Bortse från konverteringsfrågan och prioritera att användargränssnittet blir bra för Utökat urval. Maximal prioritet för detta för HG och PH att bidra med detta. Diskuterat med TI och PR på plats. c. Konvertering av sparade rapporter om vi ändrar urvalen? Går inte enl. Pecka. Vissa kryssrutor försvinner och andra tillkommer. Går manuellt men inte maskinellt. Det är idag sannolikt 800 rapporter ungefär enligt PR. Erfarenheterna från Användbara data är enligt HG kanske ändå sådana att nuvarande lösning inte bör tas bort, men måste i så fall kompletteras. d. Läget i olika detaljfrågor kring rapporter? HG och PH kollar Pekkas rapporter med duration. Ännu inte rätt, version 3 f.n. Detta arbete måste också ha fokus så vi får upp de rapporter vi nu väntat länge på. e. Nästa årsrapport SKALL förenklas och scriptas på något sätt Hur? Inget har skett över sommaren. HG hoppas att reporting services ska gå att använda. Diskuteras med ordentligt fokus v Webbvalideringsprogrammet Hur går det? 30/8 a. Lägesrapport (Otimo) Mikael på Otimo lägger mycket tid på detta. Arbetet går framåt, men någon exakt tidpunkt för färdigställande kan ännu ej överblickas. b. Specifikation av innehåll version 1.0 I grunden samma funktionalitet som nuvarande program. Vissa nödvändiga förändringar måste göras, men detta får Otimo helt styra över i första version så länge inte funktionaliteten försämras mot idag. 3 (6)

4 c. Viktiga ting att ha med framöver? Detta bör vi börja inventera och sätta ned tydligt. d. Hur jobba med framtida prioriteringar och styrning av detta Vad som händer efter version 1.0 måste SIR styrelse och VD ha ett mycket tydligt inflytande över, även om det förstås kan finnas tekniska aspekter som Otimo måste bevaka och poängtera. Processen för detta får växa fram under kommande vinter. 12. Ta fram nästa generations verktyg för internkontroll a. Vi har fått anslag? b. Hur arbetar vi Vad gör vi och vem gör det? En diskussion fördes både 29 och 30/8 utan någon tydlig målbild. Frågan måste upp på arbetsveckan och där hanteras med ansvar och avgränsning. Vi var överens om att vald inriktning måste fokusera på att jämföra de data som finns hos SIR med sanningen och då indirekt visa hur väl man följt registreringsstandarden. 13. Patientinvolvering Patientdelen på webben mm (LA) a. Idédiskussion! Se ppt presentation från LA, i 1:a hand bygga patientinfodelen med t ex vilka data finns i SIR och varför samlar vi dessa data. b. PREM, hur gör vi? Enkät? I så fall när och till vilka? c. SSF:S omvårdnadsindikatorer När och hur gör vi något? Inte primärt intensivvårdinriktade i nuläget. GK poängterar att detta ändå är en tydlig nationell prioritering i registersatsningen från SKL. Måste noga övervägas 14. Revision av Q-indikatorer (CJW och GK) 30/8 a. Hur skall vi göra det? Styrelsen ger inriktningsdirektiv efter sitt styrelsemöte 16/9. Mer info på arbetsveckan. b. Tidplan? Vi utgår tills vidare att det rör sig om revision som innebär ny standard från Enskilda indikatorer kan komma att tas bort innan. c. Resursplan? CAÖ undersöker styrelsemedlemmarnas möjligheter till aktivt arbete och detta kommer att tydliggöras på styrelsemötet. Planering vidare på arbetsveckan. JP är tillfrågad om han kan bli ansvarig för detta arbete som helhet. 15. Beläggning/Bemanning (GK.PH, CJW) 30/8 a. Satsa eller Lägga ned? Ej vidare diskuterat. b. Konsekvenser av valen? Ej vidare diskuterat. 4 (6)

5 16. Planering av arbetsveckan v 40 (GK, CJW) 30/8 - Utbildning i Reporting services om vi får klartecken. - SOS - Q-indikatorer - Portalenarbetet - Internkontrollfilen och arbetet med revision av detta 17. Kika på bildspelsfunktionen på webben och hur vi kan få in lite mer bilder (alla) Inget gjort ännu men LA ska titta på detta och återkoppla. GK ber LA ta fram ett demoexempel till arbetsveckan. 18. Post-IVA utdata (EÅ, HG) Nuvarande XML-filer som vi erbjuder i retur finns nästan ingen som har möjlighet att bearbeta. Börja med att analysera hur data ser ut idag för att se vad som kan vara användbart som utdata 19. CRRT-lägesrapport (CJW) Nyhetsbrev 5 går ut nu till hemsidan och MLA. GK ansvarar för utskick. 20. Övriga frågor Fler arbetsveckor för anställda för att jobba med konkreta uppgifter. Alla är överens om detta och vi enas om att för 2013 planera för arbetsveckor som då inkluderar tidigare årsrapportvecka. Otimo informerades om denna avsikt och hade inget att invända, men självfallet måste planering och förläggning ske i samförstånd. GK hanterar en del frågor med Otimo nu under hösten som sannolikt resulterar till en bilaga till nuvarande avtal. 21. Nytt arbetssätt Det är svårt att ha överblick över frågor och deras hantering när vi är utspridda över Sverige. För Otimo är det likaledes svårt att alltid ha koll på vilka prioriteringar som görs. Detta har resulterat att vi de senaste två åren har allt svårare att avsluta enskilda ärenden. VI diskuterar och enas om att försöka med en variant av det som i IT-världen kallas för Agilt arbetssätt. Det innebär att vi kalendermånadsvis gör en plan för vad vi skall åstadkomma under månaden och att det är denna prioritering som sedan benhårt följs såvida inte akuta frågor t.ex. driftstopp mm stör. Detta fordrar ett telefonmöte för planering ca en vecka före 1/10 där Otimo deltar. Varje avslutad kalendermånad utvärderas efter ca en vecka. Vi enades om att GK och TI planerar detta lite mer i detalj på telefonkonferens kommande vecka och att vi utgår ifrån att vi hela tiden håller en att göra lista uppdaterad som vi prioriterar ifrån. SIR-mikro måste lägga in sina behov på samma sätt som övriga och har ingen fribiljett till resurser hos Otimo. PH, KS måste tydligt informera om detta i projektet och planera för att på kommande skapade Att göralista föra in aktiviteter som projektet har behov av. Det är angeläget att större aktiviteter bryts ned i delkomponenter som ändå innebär ett tydligt delresultat som kan utvärderas som klart eller inte och att dessa bitar om möjligt kan hanteras under en kalendermånad. Webbvalideringsprogrammet undantas från denna planering och Otimos jobb är att 5 (6)

6 egentligen precisera vilka resurser som finns utan att leverans av webbvalideringen hotas. 22. Avslutning GK och CJW tackade för arbetsinsatserna och önskade alla trevlig hemresa. 6 (6)

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, Carl-Johan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI), Johan Pettersson (JP), Carl-Johan Wickerts CJW), Eva Åkerman (EÅ), Caroline Mårdh (CM), Hans Gren (HG), Thomas

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. Närvarande: Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN torsdag, Sten Walther SW, Per

Läs mer

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen Styrelseprotokoll Dag/Tid/Plats: 181205 08-15 Karlstad Närvarande: Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina Agvald Öhman (CAÖ), Lars Engerström (LE), Peter Nordlund (PN),

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Närvarande: GK, PH, TI, CM, CJW, PE, JM, SuW, FS, KT, SW, TN, Kjell Söderlund (KS), Lena Andersson (LA), Lotti Orwelius (LO), Hans Gren (HG) Frånvaro:

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Närvarande: Torsdag. Göran Karlström GK, Christina Agvald- Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Lena Andersson LA, Eva Åkerman EÅ, Caroline Mårdh CM,

Läs mer

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-09-01, 08:00 15:45 Ort: Kalmar Otimos lokaler Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Närvarande: Göran Karlström (GK), Sten Walther (SW), Tomas Nolin (TN), Caroline Mård (CM), Kristian Thörn (KT), Pall Einarsson (PE), Susanne Wickberg (SW),

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Kalmar

SIR Styrelseprotokoll Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2016-02-04 Kalmar Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2019 - Beslutad 2019-02-13 1. Aktiviteter 1.1. Möten 1.1.1. Styrelsemöten se 1.2 1.1.2. Fortbildningskurs med BIVA, NIVA 2018-03-11 15 (13-14 själva kursen) 1.1.3. Årsrapportarbete

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars Välkommen SIR:s fortbildningskurs 14-15 mars Praktisk information Incheckning tidigast kl 15:30 Specialmat Middag ikväll kl 19:30 Frukost fredag från kl 06:30 Utcheckning senast kl 09:00 Telefon = Tyst

Läs mer

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga.

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 SIR Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 1. Mötets öppnande Sten öppnade mötet. Närvarande: Pall Einarsson, Pär Lindgren, Per Hederström, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh,

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Personalmöte i Kalmar

Minnesanteckningar SIR Personalmöte i Kalmar Minnesanteckningar SIR Personalmöte 2012-10-25 26 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena Andersson, Kjell Söderlund, Per Hederström, Thomas Nolin. Sten Walther del av dagen.

Läs mer

SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28

SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28 SIR SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28 1. Valideringsprogrammet 2012 Nya valideringsprogrammet är ute nu. En mindre bug har tyvärr hittats och version 5.3.2 ligger f.n. ute. Bortsett

Läs mer

Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport

Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport Vad är nytt i utdataportalen? Flera portaler Nu finns också Årsrapportsportal 2012 Fliken Standardrapporter färdiga urval Möjligheten att göra urval på åtgärder

Läs mer

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll.

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 17 december 2012 Plats: Närvarande: Svenska Simförbundet, Stockholm Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Alexandros Vlastos

Läs mer

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Per Hederström, Pär Lindgren, Susanne Wickberg, Pall Einarsson, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden.

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden. Protokoll Styrelsemöte 2013-03-11, 09.00-18.00 Saltsjöbaden. Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, CarlJohan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW,

Läs mer

Minnesanteckningar Umeå:

Minnesanteckningar Umeå: Minnesanteckningar Umeå: 090915 Umeå Deltagare: Närvarande: Göran Karlström (onsdag), Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Carl- Johan Wickerts, Sten Walther (del av tisdag + onsdag), Per Hederström, Susanne

Läs mer

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ)

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Dag/Tid/Plats: Huddinge sjukhus 10.00-18.00 Närvarande: Styrelseprotokoll Ordförande: Johnny Hillgren Sekreterare: Anna Eriksson Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet - BoST Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Närvarande: Per Skedung Ulla Bohman Andreas Bakken Per-Anders Öhrn Stefan Eklund Åkerberg Zdenka Sramkova

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar Närvarande: Sten Walther SW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg FS, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Carl-Johan

Läs mer

SRS:s Interna kommunikationsplan;

SRS:s Interna kommunikationsplan; SRS:s Interna kommunikationsplan; 2014-2016 Innehåll Introduktion och bakgrund... 2 Syfte och mål... 2 Kommunikativa behov och ageranden... 3 Information om styrelsen beslut... 3 Information om styrelsens

Läs mer

Utvärdering av användning och innehåll av Min vårdplan på 1177.se

Utvärdering av användning och innehåll av Min vårdplan på 1177.se Utvärdering av användning och innehåll av Min vårdplan på 1177.se Våren 2019 Min vårdplan nu på 1177.se Min vårdplan finns nu på 1177.se för införande och användning i cancervården. Min vårdplan görs tillgänglig

Läs mer

Workshop ENKLA ÄRENDEN

Workshop ENKLA ÄRENDEN Workshop ENKLA ÄRENDEN Denna handledning kan användas som inspiration eller ramverk för att arrangera möten eller workshops i anslutning till webbseminariet om ENKLA ÄRENDEN som arrangeras av kommittén

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 NOVEMBER 0930-1500 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Intressent- och behovskarta

Intressent- och behovskarta Dokument nr: Version: Status: Sida: 1 Utgåva (0)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Leveransrapport ehälsa/mobilitet 1403 Dokumentbeskrivning: Intressent- och behovskarta Utfärdat av: Utf datum: Godkänt

Läs mer

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2017-02-01, 08:00 16:00 Ort: KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL, Johan Petersson

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Borås den 2 oktober 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Forum Idéburna organisationer med social inriktning Sveriges Kommuner och Landsting Processledning och dokumentation: Thomas

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. Närvarande: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL,

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2013-03-15 Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström Dagordning 2012-03-15 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av

Läs mer

Föredragande Beslut, åtgärd etc.

Föredragande Beslut, åtgärd etc. . Protokoll Dnr 2117/2018 1(5) Ämne Rådet för styrning med kunskap Sekreterare Datum 15 maj 2018 Tid 11.30 19.30 Deltagande Rådet: Olivia Wigzell, Socialstyrelsen, Catharina Andersson Forsman, Läkemedelsverket,

Läs mer

Dagordning

Dagordning Dagordning 2016-03-18 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av två justeringsmän (utanför styrelsen), tillika rösträknare 4. Val av mötessekreterare 5. Godkännande av kallelse till årsmötet

Läs mer

VÄLKOMNA. Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA

VÄLKOMNA. Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA VÄLKOMNA Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA Dagens program 09:30 09:45 Välkomna och registrering 09:45 10:30 PostIVA registrering, vad står i SIRs riktlinje? 10:30

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22

Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22 Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22 Närvarande: SW, TN, GK, FS, SuW, CJW, KT, JP, TI, CM, PH, HH (dag 1), JM 1 Välkomna, inventering av övriga frågor: GK hälsar välkommen. TN anmäler övrig

Läs mer

Medlemsmöte 2012-10-28

Medlemsmöte 2012-10-28 Medlemsmöte 2012-10-28 Dagordning 1 Val av mötesordförande. 2 Val av sekreterare och justeringsmän. 3 Dagordningens godkännande. 4 Lägesrapport. 5 Presentation av kanalisationsförslag. 6 Övriga ärenden.

Läs mer

Rapport om Förkortad process

Rapport om Förkortad process 0.8 Utgåva (1)11 Rapport om Förkortad process Uppdrag till SAMSA från Styrgrupp SVPL 2 0.8 Utgåva (2)11 Arbetsutskottet inom SAMSA som arbetat fram förslaget till Förkortad process Maria Fredriksson GITS

Läs mer

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag 2012-12-10 Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag Ett deluppdrag inom projektet Cancerstrategi Gävleborg UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Uppdragsdirektiv Innehållsförteckning 1 Grundläggande

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Jönköping.

SIR Styrelseprotokoll Jönköping. SIR Styrelseprotokoll 2014-09-15 Jönköping. Närvarande: Johan Petersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

Ny i SIR- vad vill jag veta?

Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Vad gör SIR? Vem äger data? Hur kan SIR vara till nytta för dig? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Ett av ca 110 nationella

Läs mer

Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011, anvisningar för projekt- /grupparbete

Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011, anvisningar för projekt- /grupparbete Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011 Anvisningar för projekt- /grupparbete Kursens projektuppgift består av att genomföra ett projektarbete i grupper om 3-4 personer. Uppgiften ska sedan presenteras

Läs mer

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2014-03-14 Christina Agvald-Öhman, Carl-Johan Wickerts Dagordning 2014-03-14 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter)

Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter) SIR Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter) Deltagare: Göran Karlström, Caroline Mårdh, Hans Gren, Thomas Nolin, Lena Andersson, Per Hederström,

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh, Thomas Nolin, Kjell Söderlund, Lotti

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11 1. Välkommen + Diskussion dagordning 2. SIR Mikrobiologi (HH m.fl) Huvudpunkten på detta möte. HH ansvarig för punkten. a. Redovisning av den presentation

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna SIR Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna 2011-11-14 16 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI) (delar av mötet), Silvana Naredi (SN), Johan Petersson (JP), Carl-Johan Wickerts (CJW), Folke

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 12 december 2018 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Vår önskan är att resan mot det

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2018 - Beslutad 2017-12-08 1. Interna aktiviteter 1.1. Styrelsemöten Fyra fysiska och 2-3 videomöten per år. Internat minst två dagar vid årets sista tillfälle. Februari, maj, september

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna 1. Välkommen Närvarande: Göran Karlström (GK), Jan Martner (JM), Carl-Johan Wickerts (CJW), Tomas Ingelbrant (TI), Per Hederström (PH), Caroline

Läs mer

Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt

Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt Kravhantering / Testprocess - Agenda AGENDA Grundläggande kravhanteringsprocess. Insamling, dokumentation, prioritering, Test och förvaltning

Läs mer

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle.

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle. Protokoll EHSS styrelsemöte 10 februari 2015 (telefonmöte). Punkter att ta upp Deltagare: Jane, Anna-Lisa, Mathias, PJ, Göran, Olle 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesordförande, sekreterare och justeringsman

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Version: 6.0 Fastställd: 2019-01-20 Gäller från: 2019-01-20 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen med vårdtyp IVA, BIVA och TIVA registreras i lokalt system

Läs mer

LIPS 1, 2002 Lätt Interaktiv Projektstyrningsmodell

LIPS 1, 2002 Lätt Interaktiv Projektstyrningsmodell LIPS 1, 2002 Lätt Interaktiv Projektstyrningsmodell Christian Krysander Tomas Svensson Översikt av Lips Projektstyrningsmodell Utvecklingsmodell Vad är ett projekt? Definition av ett projekt: En grupp

Läs mer

God och nära vård i Gävleborg

God och nära vård i Gävleborg 1(7) God och nära vård i Gävleborg Plan 2019-2021 1. Uppdraget Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade 2019-01-16 enligt åtgärdsförslagen i utredningen God och nära vård i Gävleborg (HSN 2018/141). En av

Läs mer

Kick-off Regelförenklingsarbetet

Kick-off Regelförenklingsarbetet Kick-off Regelförenklingsarbetet Växjö 30 31 augusti 2010 Resultat från Work shop 2. Texten från de Mind Maps som skapades. Se även bifogade bilder i Power Point över respektive Mind Map. 1. Hur kan/bör

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Grand Hotel, Lund den 12 september 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Forum Idéburna organisationer med social inriktning Sveriges Kommuner och Landsting Processledning och dokumentation:

Läs mer

Protokoll 2018:4. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. 1.3 Fastställande av föredragningslista. Göteborgs scoutdistrikt

Protokoll 2018:4. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. 1.3 Fastställande av föredragningslista. Göteborgs scoutdistrikt 2018:4 Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR Ellen Björnhage EB Alexander Einerskog AE Fredrik Seebass FS Malena Hedberg MH Johan Holst JH Anna Lundqvist AL Martin Weibull MWE Sara Sandberg SSA Emma

Läs mer

Frågeställningar inför workshop Nationell strategi för skydd av samhällsviktig verksamhet den 28 oktober 2010

Frågeställningar inför workshop Nationell strategi för skydd av samhällsviktig verksamhet den 28 oktober 2010 samhällsskydd och beredskap 1 (8) Ert datum Er referens Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för skydd av samhällsviktig verksamhet Michael Lindstedt 010-2405242 michael.lindstedt@msb.se

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011.

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Närvarande: Anders Johansson Rebecca Källberg Thomas Norrby Oscar Kjellberg Ulla Herlitz Nils

Läs mer

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad Så kan du arbeta med medarbetarenkäten Guide för chefer i Göteborgs Stad Till dig som är chef i Göteborgs Stad Medarbetarenkäten är ett redskap för dig som chef. Resultaten levererar förstås inte hela

Läs mer

Miljösamverkan Västerbotten

Miljösamverkan Västerbotten miljosamverkanvasterbotten.se Miljösamverkan Västerbotten Uppföljnings- och erfarenhetsutbytesträff Delprojektet Inventering av nedlagda deponier 7 november 2013 Inventering av nedlagda deponier Deltagande

Läs mer

Projektplan för projekt EBH och fysisk planering

Projektplan för projekt EBH och fysisk planering Datum 2013-11-04 Projektplan för projekt EBH och fysisk planering Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan 2013: Inom EBH-området (EBH = efterbehandling och avser arbete med förorenade områden) är det

Läs mer

Protokoll Svenska Working Kelpie Klubben

Protokoll Svenska Working Kelpie Klubben Mötesärende: Styrelsemöte Datum: 2013-05-21 kl 19.00 Registreringsnummer: 2013-3 Antal sidor: 2 Plats: Telefonmöte Protokollförare: Elin Akinci Justerare: Monica Aronius Närvarande: Elin Akinci, Veronica

Läs mer

Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm

Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm Protokoll Distriktsstyrelsen Sammanträde 2008-3 ( 27-42) Tid och plats 2008-04-09 i Södertälje Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm 27 Sammanträdets

Läs mer

Samverkansplattform, en metod

Samverkansplattform, en metod Samverkansplattform, en metod Vid en extra ordinär händelse är det viktigt att det finns en accepterad och fastställd rutin för hur händelsen ska hanteras. Det går självklart inte att säga att så här kommer

Läs mer

Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt

Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt Martin.volcker@sll.se 0708-252424 Agenda Positionering Bakgrunden till valet av DSDM Projektexempel Framtid Verksamhetsförändring IT - verksamhet

Läs mer

KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING

KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING KRISPLANER FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN OCH FAMILJEDAGHEM TEG/BÖLEÄNG OMRÅDET För att den upprättade krisplanen skall fungera behövs vissa gemensamma förutsättningar.

Läs mer

2013-03-152013-03-152013-03-15. Bilaga Funktionshyra Vårdval Gynekologi 2013. sida 1 (5) 2013-01-01 FUNKTIONSHYRA. Vårdval Gynekologi

2013-03-152013-03-152013-03-15. Bilaga Funktionshyra Vårdval Gynekologi 2013. sida 1 (5) 2013-01-01 FUNKTIONSHYRA. Vårdval Gynekologi sida 1 (5) FUNKTIONSHYRA Vårdval Gynekologi 2013 sida 2 (5) Detta dokument är en tjänstebeskrivning av funktionshyra för IT inom Landstinget i Uppsala län gällande samordning för IT-funktioner. Dokumentet

Läs mer

Förenkla helt enkelt

Förenkla helt enkelt FÖR ER SOM GENOMFÖR Förenkla helt enkelt INFORMATION OM GENOMFÖRANDET Förenkla helt enkelt 1 Utbildningens syfte Ett bra lokalt företagsklimat bidrar till sysselsättning och att det skapas resurser till

Läs mer

Styrgruppsmöte i SweTrau, mötesprotokoll (telefonmöte)

Styrgruppsmöte i SweTrau, mötesprotokoll (telefonmöte) Styrgruppsmöte i SweTrau, mötesprotokoll (telefonmöte) Datum 2016-09-12 Tid 13:00 14:15 Mötesdeltagare: Olof Brattström, Hans Granhed (tom punkt 11), Gunilla Wihlke, Per Örtenwall, Tina Friberg RC Syd:

Läs mer

Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete

Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012 Anvisningar för projekt- /grupparbete Kursens projektuppgift består av att genomföra ett projektarbete i grupper om 3-4 personer. Uppgiften ska sedan presenteras

Läs mer

Hosting, drift, administration och tillgänglighet under projekttiden

Hosting, drift, administration och tillgänglighet under projekttiden Version 2017-09-08 BUILD UP Skills SWEBUILD Agreement number IEE/13/BWI/708/SI2.680176 Författarna har ensamma ansvaret för innehållet i detta dokument. Det företräder inte nödvändigtvis Europeiska gemenskapens

Läs mer

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-05-26, 08:00 15:45 Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar

Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Johan Berkius, Pall Einarsson, Carl-Johan Wickerts, Susanne Wickberg (via internet torsdag),

Läs mer

NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN

NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN { ir } NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN Med planering blir börsnoteringsprocessen såväl bättre som roligare. Här är några råd till dig som funderar på en börsintroduktion. D et finns naturligtvis många olika

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312.

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Styrelsen Protokoll Protokoll 11/12 Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Plats: Ledamöter: Anmäld förhindrad:

Läs mer

2 Pappersfullmakter/Skannade fullmakter

2 Pappersfullmakter/Skannade fullmakter 2014-12-18 2015-01-14 Frågor och svar 1 Fullmaktstyper 1.1 Vilka fullmaktstyper ska Fullmaktskollen hantera? Fullmaktskollen kommer initialt att utgå ifrån sex standardiserade fullmakter. Pappersfullmakter

Läs mer

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige Program för medborgardialog Mandatperioden 2014 2018 Fastställt av kommunfullmäktige 2016-01-28 Tyresö kommun / 2015-12-14 2 (14) Tyresö kommun / 2015-08-12 3 (14) Innehållsförteckning 1 Medborgarnas delaktighet

Läs mer

Rubrikförklaringar till projektmallar

Rubrikförklaringar till projektmallar Rubrikförklaringar till projektmallar 2010-02-25 Innehållsförteckning 1 Rubrikförklaringar... 3 2 (7) 1 Rubrikförklaringar Här finns förklaringar på vilket innehåll som ska finnas under de olika rubrikerna

Läs mer

Sällsynta dagen 28 februari 2019

Sällsynta dagen 28 februari 2019 Sällsynta dagen 28 februari 2019 Sällsynt men inte ovanligt! Centrum för sällsynta diagnoser Uppsala-Örebro bjuder in till konferens på Rudbecklaboratoriet, Fåhraeussalen, Uppsala 09.30-16.00 Vi ger dig

Läs mer

Protokoll Handläggare Pia Öhrling Datum Vår referens/nr

Protokoll Handläggare Pia Öhrling Datum Vår referens/nr 1 (5) Styrelsen Miljöstatus MFB ek. för. Protokoll 2009-01-27 Vår referens/nr Miljöstatus MFB Styrelsemöte 2009:1 Dag och tid 2009-01-27, kl 10.00-12.00 Plats Telefonmöte Närvarande styrelseledamöter:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Sid 1(7) Styrelsemöte 20160121-22 Plats: Stockholm Tid: torsdag lunch fredag 14.00 Närvarande: Carina Folkesson, Ann-Marie Gustafsson, Emma Sjölund- fredag, Urban och, Margareta Nilsson Förhinder: Ann-Katrin

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016 Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016 Bästa möjliga vård och omsorg ska erbjudas den enskilde med utgångspunkt från personens behov Genomförd Inventering 2015 Sammanställning

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

Sammanfattning. GAP-analys för Närservice, Västra Götalandsregionen. Januari 2009

Sammanfattning. GAP-analys för Närservice, Västra Götalandsregionen. Januari 2009 Sammanfattning GAP-analys för Närservice, Västra Götalandsregionen Januari 2009 Inledning Närservice är en del av Regionservice inom Västra Götalandsregionen. Närservice levererar tjänster inom städ och

Läs mer

Råd för systembeskrivning

Råd för systembeskrivning Landstingsarkivet Råd nr. 3 Sidan 1 av 6 LA 2011-4072 Version 3 Råd för systembeskrivning Varför ska systembeskrivningar upprättas? Följande text återfinns i Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) 4 kap.

Läs mer

Götene Rune Kjernald

Götene Rune Kjernald Götene 2017-11-09 Rune Kjernald DISPOSITION Dagens och morgondagens SPF Seniorer Vad vill SPF Seniorerna uppnå, lokalt centralt Valberedningens uppdrag? Att vara förtroendevald i en seniorförening Valberedningen

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning... 3. Introduktion... 4. Övrigt... 5. Presentationens innehåll... 6

Innehållsförteckning. Inledning... 3. Introduktion... 4. Övrigt... 5. Presentationens innehåll... 6 Anteckningsunderlag 2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Introduktion... 4 Övrigt... 5 Presentationens innehåll... 6 Förutsättningar för en intressant presentation... 8 Presentationens tre delar... 9

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2018-06-11 Plats: Odengatan 1, Lessebo Närvarande: Paul Johanneson, Ordförande, Region Kronoberg Anette Cronholm,

Läs mer

Allmänt om System C2. Flödet

Allmänt om System C2. Flödet Allmänt om System C2 Det webbaserade stödverktyget System C2 driver förbättringsarbetet framåt. Arbetssättet för ständiga förbättringar i förgående avsnitt är baserat på flödet i System C2. System C2 ingår

Läs mer