Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar"

Transkript

1 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte, Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, dag 2 (S), Susanne Wickberg (S), Hans Gren, Caroline Mårdh, Thomas Nolin, Kjell Söderlund, Jan Martner, Christina Agvald Öhman (S), Per Hederström (S), Johan Petterson (S), Pär Lindgren (S) och Lena Andersson. Frånvarande: Johnny Hillgren (S), Carolina Lindberg-Samuelsson, Lotti Orvelius, Carl- Johan Wickerts (S), Folke Sjöberg (S), Pall Einarsson, 1. Mötets öppnades av Göran Karlström 2. Val av justeringsperson. Pär Lindgren. 3. Dagordningen fastställdes. 4. Rapport från SKL (GK, SuW, SW, CAÖ) 4.1. Certifiering: Diskussioner vad som krävs för att vi ska uppnå högre certifiering. Viktig punkt att beakta till kommande SKL-ansökan Hur kan vi delta när det gäller utveckling av Termer och begrepp, Nationellt fackspråk, SNOWMED-CT. SKL vill att vi som kvalitetsregister är delaktiga att driva frågor gällande vår terminologi och definiera vår specialitets terminologi så de kan användas nationellt. Idag uppnår SIR inte Nivå 1 i certifiering. Behövs en framtidsstrategi Samtal med SKL. (GK) SKL har idag samarbete med SSF för att identifiera omvårdnadsvariabler. T.ex. PROM och PREM. SuW, HG, och LO har deltagit på SSF seminarium 2012 och bevakar vad som händer inom detta område Rapport från Kvalitet- och Patientsäkerhetskongress i Paris. (GK) Behöver SIR vara mer aktiva för att stimulera medlemmarna att driva förbättringsprojekt? SIR har valt att inte vara så drivande mot avdelningarna. Initiativet att driva förbättringsprojekt bör komma från avdelningar själv. Det krävs även att man själv bedömer att man har en god datakvalitet. Krävs en dialog med medlemmarna. SIR kan utöka sitt medlemsstöd i form av att identifiera och föreslå hur avdelningarna kan förbättra sig och upprätthålla bra resultat. SKL vill att detta prioriteras som en del i kvalitetsarbetet CVK-projekt Hans Ruthberg, Rapport från SKL-mötet (CAÖ) I Michigan har man arbetat med att minska CVK infektioner genom att förändra personalens attityder/säkerhetskultur. En checklista har införts. Flera personer från Sverige rapporterade om hur man gör på sina avdelningar. Efter diskussioner kom man fram till följande förslag: Ej nödvändigt med checklista i Sverige. Ej troligt att att ett Svenskt Michiganprojekt skulle få samma goda effekt i Sverige då vi redan ligger mycket längre fram vad gäller patientsäkerhetsarbete (hygienaspekter och hierarki). Många använder redan checklista i olika former på Sveriges IVA. 1 (11)

2 Diskuterades däremot att satsa på medicinsk kvalitetsrevision utbilda personer som utför revision på avdelningarna. Kan eventuellt finansieras via LÖF Seminarium planeradas till hösten i SKLs regi med närvarande intressenter. Hur ska SIR förhålla sig till detta? Hur kan vi delta? Frågan lär återkomma. SFAI, SIS och CVK-gruppen (SFAI) vidtalade utöver SIR Sepsis-diagnoser förekomst och åtgärder/kvalitetsprojekt. (PL/Växjö IVA) presenterade hur de i samarbete med infektionskliniken arbetat för att kartlägga förekomst av sepsis-diagnoser och hur de använt utdata från sin registrering Öppna jämförelser SW ansvarar för detta arbete sommaren GK och FS kommer att delta för att läras upp för detta arbete Frysa ny databas 15 juni. CM skickar ut information till avdelningarna Arbeta i juni-juli Diskutera på SIR mötet under SFAI-veckan om det är dags att presentera ytterligare kvalitetsindikatorer. Eventuellt ta upp det med IVA chefmötet på SFAI veckan Registercentrum.(GK) Vi väntar på besked från SKL, från vilket datum vi behöver vara anslutna till ett registercentrum. Kostnad på kr tillkommer för att delta med ett grundpaket. Om vi vill gå med innan 2013 krävs ett styrelsebeslut under hösten Diskussion om hur vi kan ta del av de olika registercentra inriktning och kompetens. GK får i uppdrag att bjuda in några registercentra till förmötet i september för att vi ska få mer information. 5. SIR Mikro (GK) Projektledning. Sten Walther, projektledare, Johan Petterson, biträdande projektledare, samt exekutivt ansvarig Göran Karlström Projektgrupp. Per Hederström, Kjell Söderlund och personal från Otimo. Projektgruppen kan kompletteras under projekttidens gång inom ramen för budget efter beslut inom projektledningen. En referensgrupp skapas med särskild expertis som engageras i enstaka frågor eller intermittent Ekonomi. Utöver fastställd ordinarie SIR-budget finns möjlighet att disponera Kr fram tom Förutsättningen för detta är att det finns en av styrelsen godkänd projektplan Projektplan. Se bilaga från projektgrupp (JP) Projektets fortsättning är beroende av styrelsens godkännande av beskrivna milstolpar. Skriftlig slutrapport på styrelsemöte senast sista februari Övriga administrativa frågor (GK) 6.1. Hembesök är planerat till Uppsala CIVA 22/ Fokus är en dialog med SIR. Inga stora utbildningsinsatser har planerats. GK och PH åker. 2 (11)

3 6.2. Fast kontor. Se styrelsebeslut. GK meddelar Otimo att det inte är aktuellt i dagsläget med ett fast kontor i Kalmar Personalfrågor Anställningar. PH. Eventuellt kan det bli aktuellt med en utökning av anställningsgraden pga arbetet med SIR-Mikro. TN erbjuds fortsättning av anställning 50 % fram till sin födelsedag februari Han är även inbjuden att delta i Saltsjöbaden JM är vald till valberedningen och inbjuden till Saltsjöbaden Eventuellt kan det bli aktuellt att identifiera någon person med läkarprofil för anställning2013. GK har mandat i den frågan. LO har begärt uppsägning av anställning from Detta har beviljats. Eva Åkerman anställs från och ersätter de arbetsuppgifter Lotti haft inom området POST IVA. Planering att genomföra ca 20 dagar med hembesök för avdelningar som behöver hjälp med sina uppföljningsmottagningar/ starta upp nya mottagningar. 7. SKL-ansökan för CAÖ ansvarar för SKL-ansökan och får hjälp av SW och GK. 8. Årsrapport 2012 (TN, GK) 8.1. TN redovisade arbetet. Det finns fortfarande justeringar kvar att göra Q1 LO och HG arbetar med detta. Viktigt att vi presenterar utdata eftersom många avdelningar skickar in data och vill ha återkoppling Q2, Q3, Q5, Q6, Q10 klart Q4 klart. Ska justeras på portalen så att portal och årsrapport är samstämd Q7 Fortlöpande uppdatering Q8 CM säkerställer med SW att presentationen är korrekt Vårdbegäran: Kontroll av mortalitetskörnng. PH Behandlingsstrategi: koppla ihop med bild som visar organdonationsfrekvens NIVA önskar att det att utformas presentation specifikt för deras specialitet. Bifalles SIR-Mikro och BIVA: ingen specifik presentation Process: Telefonmöte 15 maj. Därefter beslut om tidsplan för utskick och kompletterande arbete med årsrapporten. Se styrelsebeslut om tidsplan för utskick Analyserande rapport förankras inte hos medlemmarna före utskick då det är SIR:s analys. 9. Riktlinjer allmänt och inför (GK, CM) 9.1. Riktlinjerna ska vara klara och färdiga att presenteras på fortbildningskursen v Arbetet med riktlinjerna måste därför påbörjas och prioriteras direkt efter sommaren. 3 (11)

4 9.2. Ankomst- och Utskrivningsorsak vid krångliga överflyttningar. CM lägger till text i Vårdtillfälle_2013. Det är ett förtydligande av riktlinjen. Flerstegsförflyttningar inom egna landstinget och till annat landsting. Förslaget beslutas Analys över tillämpning vid inskrivning av döda för organdonation Se särskild fil med underlag. Det är ett fåtal patienter det handlar om och man måste sätta det i relation till arbetsinsatsen för lösa problemet. Majoriteten på mötet beslutade att man avvaktar och utformar en lösning för detta i samband med att vi skapar ett nytt webbaserat valideringsprogram. Man behöver då ta ställning till i vilka delar av Utdata som patienterna ska presenteras. Parametrar som med säkerhet ska registreras på dem är: Åtgärder, Vårdtid, Vårdtyngd. Valideringsprogrammet kan sedan känna av dessa vårdtillfällen flagga dem i databasen Opererad-tidpunkt registrering i framtiden.(cm) Förslag om formulering finns i Grunddata_2013 och Vårdtillfälle_2013. Inget krav från SIR att ange opererade-tidpunkt from Tar bort det från valideringsprogrammet. Tar bort textraden i riktlinjen och lägger texten som fotnot. Förslaget beslutas Behandlingsstrategi (TN) Uppdragsgrupp för behandlingsstrategi har utformat ett förslag som kommer att presenteras på SFAI-möte i september. TN och JP har deltagit i arbetet Arbete med denna riktlinje prioriteras så den blir klar under Inget nytt valideringsprogram släpps före den är klar (undantag om nuvarande valideringsprogram måste omarbetas pga tekniska problem) JP, TN, PL utformar förslag som de sedan lämnar över till IT-gruppen VTS. Blir det något 2013 i registreringsväg? (SW) Ingen diskussion av denna punkt under mötet. Ta med till Boråsmötet 9.7. Översyn åtgärder (GK, CM) Aktiv uppvärmning. CJW utvecklar förslag till förtydligande Trakeotomi. CJW utvecklar förslag till definition/förtydligande Vad är operation och inte NIVA gruppen har framfört åsikten att de vill att fler neuroradiologiska åtgärder ska vara operation. Folke får i uppdrag att ta ställning till om man bör ta någon internationell kontakt angående utvecklingen av SAPS 3 gällande vad som är en Operation. FS skriver svar till NIVA. Vi kommer inte att ändra nuvarande ställningstagande pga att SAPS är en riskjusteringsmodell med ganska entydiga definitiner i sina underlag Pacemaker TFP00 Uppsala TIVA använder ofta KVÅ-åtgärden TFP00 Temporär användning av transvenös eller epikardiell pacemaker. SIR har döpt den till Pacemakeranvändning (enbart barnåtgärd). Beslutas att texten inom parentesen tas bort från riktlinjen. CM informerar THIVA och ändrar texten i riktlinjen. 4 (11)

5 Ventrikeldrän (CM) Idag är valideringsprogrammet inställt att ge Nivå 2 för Inställningen är sådan pga att alla inte kan rätta bakåt i tiden. From 2012 är det dock spärrat för dubbelregistrering då denna åtgärd var satt initialt som förekomst på vårdtillfället och inte som antal. Beslutas att ändra i valideringsprogrammet och tillåta att ange dubbla V-dränage vid nästa version a valideringsprogrammet. CM får ansvaret att bevaka att detta inplaneras! Övrigt Åtgärder. Bruk av befintlig CDK använd samma kod som bruk av CVK. Besluta att CJW ändrar i texten så den täcker för båda åtgärderna tills vidare. T.ex. Bruk av befintlig CVK/CDK. CJW fortsätter arbeta för att vi får två separata KVÅ koder för dessa åtgärder Översyn Diagnoser och diagnossättning (PL, JM) Sepsis PL presenterade ett kvalitetsprojekt som genomförts på Växjö IVA tillsammans med infektionsläkarna för att snabbare identifiera sepsis. Detta är ett bra exempel på hur man kan använda SIR-data och presentera i en fördjupad fokusrapport för sepsis Y Nosokomial infektion. Beslutas att ersätta denna med T81.4. Täcker i stort sett allt som handlar om Nosokomiala infektioner. PL justerar texten genom att lägga till texten Nosokomial infektion UNS i T VAP-koden J95.8A anser vi bör användas både vid misstänkt och vid verifierad VAP. Beslutar att lägga den på Nivå 3 under Viktiga associerade eller komplicerande diagnoser/tillstånd. In Ska inte användas som primär IVA diagnos. Ingen valideringsregel vid start mellan diagnosen och komplikationen VAP Delirium. Registrering av diagnoskoden är troligtvis bristfällig. Promota den på nästa fortsättningskurs Infektionsläkarna har uppdatera sepsisprogrammet. Det föranleder inga förändringar av SIR:s definitioner enligt PL Ny diagnos B968B Acineotobacter till diagnoslistan.(jm,pl). Beslutas Ny diagnos. R198A Bukcompartmentsyndrom till diagnoslistan. (JM,PL). Beslutas Vid genomgång av databasen hittades ca 2500 patienter som skrivits ut nattetid. Det kan vara avlidna som skrivits ut HEM. Patienter som skriver ut sig själv till hemmet. Förslag att lägga in Diagnos: Självdestruktiv handling för att 5 (11)

6 fånga den patientgruppen. Detta har diskuterats tidigare. Beslutar att inte lägga in diagnosen. Eventuellt ta upp det till diskussion på fortbildningskursen. Det blir felaktigt när avdelningarna registrerar: Utskriven till- Hem på patienter som avlider. Det korrekta är Utskriven till- Avliden Enligt enkätsvar så vill medlemmarna att Status Epileptikus läggs in på listan igen. Beslut att lägga in diagnosen igen på listan Diskussion om hur vi grupperar diagnoserna i stort (JP) och infektion skall vi förändra något? Presentera förslag på fortsättningskurs i Saltsjöbaden Postoperativ meningit Beslut: Införs som frivillig enstaka tillvalskomplikation under 2013, men ingår obligatoriskt 2014 i komplikationsblocket. Tar bort krav på bort timmar och minuter. Den ska registreras om den inträffar under aktuellt sammanhängande sjukhusvårdtillfälle. Komplikationen kan inträffa efter att patienten lämnat NIVA. CM ansvarar för att förslag till skrivning tas fram Delirium beslut om projektgrupp och förutsättningar. Allt ska vara klart 2013 Vår gård om det ska in i komplikationsregistreringen Gruppen har telefonmöte före sommaren för att lägga upp arbetet. (SuW, FS) TIVA. Förslag från gruppen om uppdatering av riktlinjen. Nya komplikationer: Delirium. Förmaksarytmi. Njursvikt. Det ska vara möjligt att skicka in gamla komplikationer fortsättningsvis SOFA (GK) Följande punkter fastställdes. Delta SOFA kräver för att kunna beräknas två värden. Ett ska vara IN SOFA. Om förutsättningarna inte är uppfyllda så skall inget Delta SOFA finnas. Max SOFA kräver bara ett värde. Högsta värdet väljs. (kan vara ett IN SOFA värde.) Hur räkna vid mycket bortfall? Om 2-värden saknas i en enskild SOFA-registrering blir det bortfall av den registreringen. Om 1 värde saknas så tas det friskaste värdet från dag före och dag efter (eller om endast ett värde finns så tas det). Beräknat värde skall flaggas i datalagret. Om värde före och efter båda saknas så lämnas tomt. 6 (11)

7 Om registrering saknas 8 dagar i sträck eller bortfallet är så stort att det 8 dagar i rad inte blir beräkningsbar SOFA kasseras vårdtillfället och används inte i statistik. Data som finns behålls i databasen, men skall alltså vara flaggat så det inte ingår i statistik Ytterligare aktiviteter som ska startas utöver ovanstående. Översyn av Nationella Kvalitetsindikatorer bör diskuteras på IVA-chefsmötet i Borås. Viktigt att samverka med SIS i dessa frågor. Inga förändringar i dagsläget. Bevaka (SuW, LO, HG) vilka omvårdnadsvariabler som kan vara aktuella i framtiden utifrån SSF arbete. 10. SIR:s framtida utveckling (GK) Exekutivt ansvarige GK presenterade ett dokument som innehöll diskussionsunderlag gällande vision, organisation, fortsatta arbetsformer och inriktning för registerutveckling Viktiga ingående punkter var: Sträva att certifieras på högsta nivå. Fast kontor någonstans i Sverige. Långsiktig finansiering säkrad. Biostatisk och hälsoekonomisk knytning till SIR säkrad. Anpassning till nationellt fackspråk. PROM och PREM väl etablerade i registreringen. Identifiera förbättringsområden och/eller målnivåer utifrån bearbetade data. Koppla till relevanta evidensbaserade riktlinjer och delta i eventuellt riktlinjearbete. Ha information om resultat riktad till patient tillgänglig på webben Kunna uppvisa förbättrade resultat inom vården. Vi måste bli bra på att förklara vilka förbättringar som vi åstadkommer i resultatpresentationer. Aktiv forskningsanvändande. Gör användarundersökningar hos verksamheterna. Utdataportalen Medlemsåterkoppling Hur kan registreringen anpassa till best practice och understödja förbättringsarbetet? Presentera analyserande rapporter. Arbetsformer framöver. Profilera oss och arbeta i flera parallella spår. Personal svarar för kontinuitet, dokumentation och kommunikation för de olika grupperingarna Alla grupperingar träffas inte alla gånger. 7 (11)

8 Organisation: förslag på styrelsen- ordföranden- exekutivt ansvarige och SIRgrupperingarnas arbetsformer, arbetsuppgifter och ansvar. Grupperingar inom organisationen: Utdata. Analys. FOU, Kansli, Medlemmar support- IT, Medlemmar support-vård, IT-utveckling, Medborgarenhet Diskussion. Vi behöver beskriva vår målsättning med SIR. Vi behöver förändra vårt sätt att arbeta med årsrapporten. Är för arbetskrävande idag. Validering av data bör säkras upp av t.ex. IT-leverantör. Är tidsramen realistiskt? Behov av konsolidering. Bra med tydligare organisation och förnya arbetsformerna. Säkra avdelningarnas utdata genom att vi hjälper till med utbildnings- och instruktionsmaterial i större utsträckning. Visionen är en bra plattform att bygga SIR:s fortsatta arbete på. För styrelsens hantering av frågan hänvisas till styrelseprotokoll. 11. Nationella Kvalitetsindikatorer. Genomgång av indikatorer för att fånga upp eventuella problem, kompletteringar Q2 Riskjusterad mortalitet: Skall ECC tid skrivas upp i THIVA riktlinjen angående beräkning av IVA-Higgins? Ej löst då SW inte var bärvarande då denna fråga diskuterade Q6 Oplanerad åter in samma IVA inom 72 timmar. Mötet beslutar att Mått-delen i riktlinjen för Nationella kvalitetsindikatorer skall tas bort och att registrering och definition vårdtillfällen skall kompletteras. GK och HG ansvarar gemensamt för att skrivning justeras. Indikatorn skall grundas på beräkning av tider och ej vara beroende av inrapporterade komplikationer Q7 Avlidna på IVA. Det ska finnas ett protokoll för varje avliden. 100 % protokoll skall finnas =grönt Protokollet ska vara granskat av DAL/DAS. 100 % ska vara ifyllda för att vara godkänt = grönt Kontakt med transplantationskoordinator. i de fall det varit aktuellt att ta kontakt= grönt Grönt innebär att du har alla komponenter på alla tre. > 1 som inte är grön = rött Q8 Nattlig utskrivning till vårdavdelning. Ändra skrivning i förtydligande syfte i riktlinje/q-reg. dok om exklusion av 8 (11)

9 annan IVA. (HG) Saltsjöbaden: Mötet diskuterar och enas om att SW skall göra en särskild kontroll så att föreslagen ändring överensstämmer med beräknade värden. Beslutas att HG och GK får i uppdrag att säkerställa att riktlinjen publiceras i uppdaterad och mer lättförståelig version (ingen IT-förändring, utan omskrivning görs för att undvika missförstånd) Q8 Nattlig utskrivning till vårdavdelning är inte identisk med Komplikationen Nattlig utskrivning. Detta är medvetet gjort. Förslag på skrivning och förtydligande görs i riktlinjen. Diskuteras på IVA chef mötet i Borås Q9 Beläggning på IVA arbete att utveckla den i framtiden. Ingen tidsplan fastställd. 12. Utdataportalen (HG, PH, GK) Göran författar texten Uppdatering av pågående arbete. HG rapporterade. Flera aktiviteter pågår, men ganska omfattande mindre småfel dyker upp och stör utvecklingen. Avancerade urvalfliken närmar sig färdigställande. 13. Valideringsprogram för 2013 (CM, GK) Diskuteras i omfattning och tidsaspekter på kommande möte. CM tar fram förslag. 14. CRRT-enkät (SW) Sten Borgström har fått tillbaka enkäten samt återkoppling med förslag från SIR. TN och SW har föreslagit att det ska finnas avslutningsfrågor. SB arbetar med etikansökan. Diskussion på SIS-mötet i november i Sigtuna. 15. Internkontroll Vi har inte fått någon respons från avdelningarna efter publiceringen av internkontroll. GK har publicerat ytterligare information om Internkontroll på webben och givit det en egen sida. 16. Patientinformation (LA, SuW, GK) Lägga in länk till Socialstyrelsen till fil som innehåller Ansökan till donationsregistret.(la) Komplettera med information som beskriver hur SIR arbetar och vad som finns på vår webb. (GK) Ordlista ska utformas. (LA, SuW) 17. Medlemssidor (LA, SuW, GK) 17.1 Vid gruppdiskussioner på Vår Gård kom följande önskemål fram: Att medlemmarna själv skall använda undersidorna och boxarna till höger i vyn i större utsträckning. Att lägga in länkar till egna instruktioner. Beskriva egen utdata. Beskriva vilka icke SIR-relaterade IT-stöd som används på avdelningarna. 9 (11)

10 Önskemål om fler editorer för att beskriva verksamhet som t.ex. Vårdbegäran, Post IVA mottagning. Ytterligare kategorisering och förbättra filtreringsfunktionerna. Beslutas att inte just nu beställa detta Att länka till medlemssidorna under Mina vårdkontakter. 18. Temarapport Kön (SW, GK) Målbild 1-2 rapporter/år. Första rapporten skall om möjligt presenteras på Saltsjöbaden. FS eller annan författare presenterar Temarapporten Kön FoU (GK) Ansökningar Inga nya ansökningar har inkommit och anmälts formellt Befintliga projekt SALSA Förberedelser för datauttag pågår (GK) Max Bell Slutfört (GK) 20. SMI-samverkan (PH, GK) Datasetet ska testas i maj. V 40 planeras det att vara i drift Avtal är klart med SMI gällande ekonomisk ersättning. 21. Infektionsdata i Europa KS arbetar med detta Tre av fyra filer är klara. Resterande fil färdigställs i helgen. Vid fortsatt arbete ska vi kräva ersättning pga resursåtgången. Idag är vi erbjudna endast reseersättning. 22. SOS Scandinavian Octogenarian Study (GK) Etisk ansökan inskickad behandlas 23/ Övrigt SW kommunicerar med övriga länder. 23. SAPS3-kalibreringen (SW, FS) Rapportering inklusive resursplanering för fokusrapport nr 2 Målbild Presenteras på SFAI-veckan i Åre IVA-chefsmöte 2012 i Borås Tid: tisdag em Därefter gemensam middag + rundvandring på Borås lasarett Kostnad: SIS och SIR delar på kostnaderna och bjuder IVA-cheferna på middag Innehåll: CAÖ och Maria Koch planerar programmet. Bl.a. diskussion om SIR:s kvalitetsindikatorer. 25. ICON-audit. 10 (11)

11 25.1. Europeiskt initiativ som SIR varken motarbetar eller stöder. Inbjudan är riktad till enskild IVA-avdelning. (CAÖ) 26. Utvärdering Saltsjöbaden (CM) Mycket positiv. Ljudet under föreläsningarna kan förbättras. CM tar kontakt med konferensansvarig. 27. Mötet avslutas med att tacka Jan Martner som deltog i sitt sista SIR arbetsmöte. Justeras: Christina Agvald Öhman Ordförande Susanne Wickberg Sekreterare Göran Karlström Mötesordförande, Exekutivt ansvarig Per Lindgren Justeringsperson 11 (11)

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, Carl-Johan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg

Läs mer

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars Välkommen SIR:s fortbildningskurs 14-15 mars Praktisk information Incheckning tidigast kl 15:30 Specialmat Middag ikväll kl 19:30 Frukost fredag från kl 06:30 Utcheckning senast kl 09:00 Telefon = Tyst

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden.

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden. Protokoll Styrelsemöte 2013-03-11, 09.00-18.00 Saltsjöbaden. Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, CarlJohan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW,

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 SIR Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 1. Mötets öppnande Sten öppnade mötet. Närvarande: Pall Einarsson, Pär Lindgren, Per Hederström, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Kalmar

SIR Styrelseprotokoll Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2016-02-04 Kalmar Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI), Johan Pettersson (JP), Carl-Johan Wickerts CJW), Eva Åkerman (EÅ), Caroline Mårdh (CM), Hans Gren (HG), Thomas

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Närvarande: Göran Karlström (GK), Sten Walther (SW), Tomas Nolin (TN), Caroline Mård (CM), Kristian Thörn (KT), Pall Einarsson (PE), Susanne Wickberg (SW),

Läs mer

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag Välkomna till SIR:s utbildningsdag Dagen idag 10:00 10:50 Introduktion Nyheter, På gång.. 10:50 11:00 Bensträckare 11:00 12:00 Valideringsprogrammet 12:00 13:30 Lunch 13:00 13:00 Återsamling 13:30 14:45

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh, Thomas Nolin, Kjell Söderlund, Lotti

Läs mer

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2013-03-15 Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström Dagordning 2012-03-15 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av

Läs mer

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Per Hederström, Pär Lindgren, Susanne Wickberg, Pall Einarsson, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Version: 5.0 Fastställd: 2015-08-01 Gäller från: 2015-01-01 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen med vårdtyp IVA, BIVA och TIVA registreras i lokalt system

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Version: 6.0 Fastställd: 2019-01-20 Gäller från: 2019-01-20 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen med vårdtyp IVA, BIVA och TIVA registreras i lokalt system

Läs mer

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen Styrelseprotokoll Dag/Tid/Plats: 181205 08-15 Karlstad Närvarande: Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina Agvald Öhman (CAÖ), Lars Engerström (LE), Peter Nordlund (PN),

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Närvarande: GK, PH, TI, CM, CJW, PE, JM, SuW, FS, KT, SW, TN, Kjell Söderlund (KS), Lena Andersson (LA), Lotti Orwelius (LO), Hans Gren (HG) Frånvaro:

Läs mer

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Tisdag 16/9 18.00-19.30 Intermediärvård - vem definierar begreppet? Vilka avgränsningar ska gälla gentemot intensivvård? Christina Agvald-Öhman Ordförande SIR och David

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar Närvarande: Sten Walther SW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg FS, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Carl-Johan

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. Närvarande: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL,

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna SIR Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna 2011-11-14 16 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI) (delar av mötet), Silvana Naredi (SN), Johan Petersson (JP), Carl-Johan Wickerts (CJW), Folke

Läs mer

Minnesanteckningar Umeå:

Minnesanteckningar Umeå: Minnesanteckningar Umeå: 090915 Umeå Deltagare: Närvarande: Göran Karlström (onsdag), Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Carl- Johan Wickerts, Sten Walther (del av tisdag + onsdag), Per Hederström, Susanne

Läs mer

7a. Årsredovisning ekonomi för 2011

7a. Årsredovisning ekonomi för 2011 7a. Årsredovisning ekonomi för 2011 1 7a. Personalkostnader 2011 Personalkostnader 2011 Thomas Nolin 50 % Caroline Mårdh 50 % Hans Gren 50 % Per Hederström 40 % Kjell Söderlund 40 % Lena Andersson 20 %

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2019 - Beslutad 2019-02-13 1. Aktiviteter 1.1. Möten 1.1.1. Styrelsemöten se 1.2 1.1.2. Fortbildningskurs med BIVA, NIVA 2018-03-11 15 (13-14 själva kursen) 1.1.3. Årsrapportarbete

Läs mer

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2017-02-01, 08:00 16:00 Ort: KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL, Johan Petersson

Läs mer

FoU-Processen i SIR /22 Svenska Intensivvårdsregistret 1

FoU-Processen i SIR /22 Svenska Intensivvårdsregistret 1 FoU-Processen i SIR 2017-11-21/22 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Disposition FoU-processen i SIR- Flödesscheman. Vad skiljer ansökan A, B och C. Samkörning av data. Variabellistan. Variabler: Förklaringar

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens.

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Deltagande Frånvarande Deltagande via videolänk. Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg SuW, Peter

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga.

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ)

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Dag/Tid/Plats: Huddinge sjukhus 10.00-18.00 Närvarande: Styrelseprotokoll Ordförande: Johnny Hillgren Sekreterare: Anna Eriksson Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina

Läs mer

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2014-03-14 Christina Agvald-Öhman, Carl-Johan Wickerts Dagordning 2014-03-14 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. Närvarande: Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN torsdag, Sten Walther SW, Per

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Närvarande: Torsdag. Göran Karlström GK, Christina Agvald- Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Lena Andersson LA, Eva Åkerman EÅ, Caroline Mårdh CM,

Läs mer

Ny i SIR- vad vill jag veta?

Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Vad gör SIR? Vem äger data? Hur kan SIR vara till nytta för dig? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Ett av ca 110 nationella

Läs mer

Delirium och Komplikationer

Delirium och Komplikationer Delirium och Komplikationer Folke Sjöberg Johnny Hillgren Susanne Wickberg Christina Agvald Öhman Johan Petersson Svenskt Intensivvårdsregister SIR 2013-03-14 1 Delirium! SIR:s arbetsgrupp Folke Sjöberg

Läs mer

Dagordning

Dagordning Dagordning 2016-03-18 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av två justeringsmän (utanför styrelsen), tillika rösträknare 4. Val av mötessekreterare 5. Godkännande av kallelse till årsmötet

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2017 Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren 2017-03-30 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Den diagnostiska processen 2017-03-30 Svenska Intensivvårdsregistret

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna 1. Välkommen Närvarande: Göran Karlström (GK), Jan Martner (JM), Carl-Johan Wickerts (CJW), Tomas Ingelbrant (TI), Per Hederström (PH), Caroline

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2018 - Beslutad 2017-12-08 1. Interna aktiviteter 1.1. Styrelsemöten Fyra fysiska och 2-3 videomöten per år. Internat minst två dagar vid årets sista tillfälle. Februari, maj, september

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Personalmöte i Kalmar

Minnesanteckningar SIR Personalmöte i Kalmar Minnesanteckningar SIR Personalmöte 2012-10-25 26 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena Andersson, Kjell Söderlund, Per Hederström, Thomas Nolin. Sten Walther del av dagen.

Läs mer

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Närvarande: CJW, LA, KS, PH, HG, EÅ och GK (endast 30/8) Frånvarande: LO, CM 1. Välkomna! (CJW) 2. Lägesrapport Donationsuppföljning (CJW) 30/8 Mötet

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13 Närvarande: Sten Walther (ordf), Christina Agvald-Öhman (s), Thomas Nolin (s), Jan Martner, Pall Einarsson (s), Arne Djurberg, Caroline Mårdh, Folke Sjöberg,

Läs mer

SIR från grunden Ny i SIR. Caroline Mårdh Lena Andersson

SIR från grunden Ny i SIR. Caroline Mårdh Lena Andersson SIR från grunden Ny i SIR Caroline Mårdh Lena Andersson Innehåll Historia SIR vad är det? Medlemmar Vad är intensivvård? SIR:s riktlinjer Kvalitetsindikatorer Patientinformation om kvalitetsregister Information

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Jönköping.

SIR Styrelseprotokoll Jönköping. SIR Styrelseprotokoll 2014-09-15 Jönköping. Närvarande: Johan Petersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

VÄLKOMNA. Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA

VÄLKOMNA. Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA VÄLKOMNA Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA Dagens program 09:30 09:45 Välkomna och registrering 09:45 10:30 PostIVA registrering, vad står i SIRs riktlinje? 10:30

Läs mer

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30 Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Dagordning 2015-03-13 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Sommarhälsningar från Svenska Intensivvårdsregistret Information om registreringsförändringar 2012 mm.

Sommarhälsningar från Svenska Intensivvårdsregistret Information om registreringsförändringar 2012 mm. 2011-06-30 Sommarhälsningar från Information om registreringsförändringar 2012 mm. Under 2011 fyller SIR 10 år! Detta uppmärksammades med ett jubileumssymposium i samband med SIR:s årliga fortbildningskurs

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22

Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22 Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22 Närvarande: SW, TN, GK, FS, SuW, CJW, KT, JP, TI, CM, PH, HH (dag 1), JM 1 Välkomna, inventering av övriga frågor: GK hälsar välkommen. TN anmäler övrig

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Ansvariga författare: Caroline Mårdh, Lena Andersson och Susanne Wickberg Version: 3.0 Fastställd: 2014-01-01 Gäller från: 2014-01-01 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter)

Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter) SIR Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter) Deltagare: Göran Karlström, Caroline Mårdh, Hans Gren, Thomas Nolin, Lena Andersson, Per Hederström,

Läs mer

Kontaktvägar. Telefon vxl Mail Hemsida

Kontaktvägar. Telefon vxl Mail Hemsida Välkommen! Kontaktvägar Telefon vxl 010-2094100 Mail sir@icuregswe.org Hemsida http://www.icuregswe.org Ställ en fråga http://www.icuregswe.org/sv/kunskapsutbyte/stall-en-fraga/ 2013-11-21 Svenska Intensivvårdsregistret

Läs mer

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-09-01, 08:00 15:45 Ort: Kalmar Otimos lokaler Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna

Läs mer

Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna

Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna Delmöte A: SIR mikrobiologi: Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Hans Gill, Greger Fransson, Carl-Johan Wickerts, Christina Agvald-Öhman,

Läs mer

Följer vi riktlinjen för uppföljning. uppföljning så att Q1 mål kan uppnås?

Följer vi riktlinjen för uppföljning. uppföljning så att Q1 mål kan uppnås? Följer vi riktlinjen för uppföljning så Följer att Q1 vi mål riktlinjen kan uppnås? för uppföljning så att Q1 mål kan uppnås? Kartläggning post IVA hösten 2012 Syfte Att kartlägga användning av post IVA

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård SIR Ansvariga författare: Sten Walther, Göran Karlström, Caroline Mårdh Version: 7.0 Fastställd: 2011-06-30 Gäller från: 2011-06-30 SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård För hjärtopererade

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar

Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Johan Berkius, Pall Einarsson, Carl-Johan Wickerts, Susanne Wickberg (via internet torsdag),

Läs mer

Sommarenkäten Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation?

Sommarenkäten Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation? Sommarenkäten 2017 Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation? Täckning Sverige har 84 intensivvårdsavdelningar. 80 st är medlemmar i SIR (3 TIVA, 1

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018 SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018 Open Space Pär Lindgren 2018-03-14 Svenska Intensivvårdsregistret Ladda ner app mentimeter eller 2018-03-15 Svenska Intensivvårdsregistret Open Space Lagen om två

Läs mer

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-05-26, 08:00 15:45 Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR:s och SIS:s nationella kvalitetsindikatorer för intensivvård

SIR:s och SIS:s nationella kvalitetsindikatorer för intensivvård Ansvariga författare: Johan Pettersson, Pär Lindgren och Johnny Hillgren Medansvarig författare: Per Hederström Version: 4.0 Fastställd: 2016-12-28 Gäller från: 2016-01-01 SIR:s och SIS:s nationella kvalitetsindikatorer

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling inom svensk intensivvård Svenska intensivvårdsregistret SIR Sid 1 av 6 Ansvariga författare: Thomas Nolin Version: 2.0 Fastställd: 2007-06-01 Gäller från: 2007-06-01 SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård Dokumentversion: 6.0 Protokollversion: 3.0 Fastställd: 2016-05-04 Gäller från: 2014-01-01 SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård

Läs mer

SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet efter intensivvård

SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet efter intensivvård Ansvariga författare: Lotti Orvelius, Caroline Mårdh, Sten Walther Version: 3.0 Fastställd: 2008-11-11 Gäller från: 2008-05-10 SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet

Läs mer

Pågående och på gång i SIR.

Pågående och på gång i SIR. Pågående och på gång i SIR. SIS-möte november 2014 Sigtunahöjden Christina Agvald-Öhman Ordförande, SIR 2014-11-18 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Analyserande årsrapporten maj 2014 Årets bubblare: Intensivvårdens

Läs mer

Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport

Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport Vad är nytt i utdataportalen? Flera portaler Nu finns också Årsrapportsportal 2012 Fliken Standardrapporter färdiga urval Möjligheten att göra urval på åtgärder

Läs mer

Riktlinje för PostIVA uppföljning

Riktlinje för PostIVA uppföljning Ansvariga författare: Lotti Orvelius, Hans Gren, Sten Walther, Caroline Mårdh Version: 8.0 Fastställd: 2012-11-14 Gäller från: 2013-01-01 OBS! Gäller för alla kontakter som registreras från och med 2013-01-01

Läs mer

SIR:s riktlinje för uppföljning av Avlidna på IVA

SIR:s riktlinje för uppföljning av Avlidna på IVA Version: 7.0 Fastställd: 2019-06-28 Gäller från: 2020-01-01 Denna registrering gäller för de som avlider på IVA from 2020-01-01 SIR:s riktlinje för uppföljning av Avlidna på IVA Denna riktlinje ska betraktas

Läs mer

Kvalitetsindikatorer ny riktlinje. Christina Agvald-Öhman Pär Lindgren

Kvalitetsindikatorer ny riktlinje. Christina Agvald-Öhman Pär Lindgren Kvalitetsindikatorer ny riktlinje Christina Agvald-Öhman Pär Lindgren Ett SIR/SIS-samarbete SIR SIS Johnny Hillgren - Gävle Pär Lindgren - Växjö Johan Petersson - Karolinska Solna Anneli Fagerberg - Sahlgrenska

Läs mer

SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28

SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28 SIR SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28 1. Valideringsprogrammet 2012 Nya valideringsprogrammet är ute nu. En mindre bug har tyvärr hittats och version 5.3.2 ligger f.n. ute. Bortsett

Läs mer

Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR

Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR Ansvariga författare: Version: 3.0 Fastställd: 2016-05-26 Gäller från: 2015-05-26 Ritva Kiiski-Berggren, Göran Karlström, Carl-Johan Wickerts Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR FoU-ansökningar

Läs mer

Uppföljning efter Intensivvård Indata Utdata Hur använder jag den information som jag får ut?

Uppföljning efter Intensivvård Indata Utdata Hur använder jag den information som jag får ut? Uppföljning efter Intensivvård Indata Utdata Hur använder jag den information som jag får ut? Lotti Orwelius Intensivvård under utveckling Intensivvård är en vårdnivå inte en vårdplats Definition: avancerad

Läs mer

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag 2012-12-10 Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag Ett deluppdrag inom projektet Cancerstrategi Gävleborg UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Uppdragsdirektiv Innehållsförteckning 1 Grundläggande

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11 1. Välkommen + Diskussion dagordning 2. SIR Mikrobiologi (HH m.fl) Huvudpunkten på detta möte. HH ansvarig för punkten. a. Redovisning av den presentation

Läs mer

Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna Närvarande: Göran Karlström, Exekutivt ansvarig Styrelsen: Sten Walther, Thomas Nolin, Carl-Johan Wickerts, Jan Martner, Pall Einarsson, Greger Fransson,

Läs mer

Minnesanteckningar SIR arbetsmöte, Kalmar

Minnesanteckningar SIR arbetsmöte, Kalmar SIR Minnesanteckningar SIR arbetsmöte, Kalmar 2011-09-19 21 1. Mötets öppnande Göran Karlström öppnade mötet 2. Justeringsperson Johan Petersson utsågs. 3. Inventering övriga frågor Kort presentation av

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2009-05-28 29 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Johan Berkius, Pall Einarsson, Carl-Johan Wickerts, Arne Djurberg, Johan Petersson, Susanne

Läs mer

Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015

Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015 Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015 1. Carl-Johan Wickerts hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Röstberättigade är de som betalat 2014

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2019

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2019 SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2019 Diagnoser 2019 Pär Lindgren 2019-03-13 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Diagnoskodning Diagnossättning ICD10-SE International Statistical Classification of Diseases

Läs mer

Dokument nr: Utgåva: Status: Sida: 2.2 Beslutsunderlag 1 (6)

Dokument nr: Utgåva: Status: Sida: 2.2 Beslutsunderlag 1 (6) 2.2 Beslutsunderlag 1 (6) Regional termförteckning B&T 2006 Bilaga 2 Regionala begrepp och termer samt regionalt kompletterande regelverk för några av termerna i Socialstyrelsens termbank (Termer från

Läs mer

Genombrottsprojekt Svenska Intensivvårdsregistret 1

Genombrottsprojekt Svenska Intensivvårdsregistret 1 Genombrottsprojekt 2012 2013-03-15 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Bättre vård med kvalitetsregister Minska slöseri med patienters tid Öka kvalitet och patientsäkerhet Öka tillfredställelse hos patienter

Läs mer

SIR:s fortbildningskurs Saltsjöbaden 2014. Pågående forskningsprojekt baserade på datauttag från SIR

SIR:s fortbildningskurs Saltsjöbaden 2014. Pågående forskningsprojekt baserade på datauttag från SIR SIR:s fortbildningskurs Saltsjöbaden 2014 Pågående forskningsprojekt baserade på datauttag från SIR Pågående Forsknings projekt 1. Vilken roll spelar kön för vårdprocessen av intensivvårdspatienter och

Läs mer

Riktlinje för grunddata och vårdtillfälle för intensivvård och övriga vårdtyper

Riktlinje för grunddata och vårdtillfälle för intensivvård och övriga vårdtyper Ansvariga författare: Sten Walther, Caroline Mårdh, Lena Andersson Version: 3.0 Fastställd: 2015-02-06 Gäller från: 2016-01-01 Riktlinje för grunddata och vårdtillfälle för intensivvård och övriga vårdtyper

Läs mer

Projektplan kvalitetsregister

Projektplan kvalitetsregister 1 Projektplan kvalitetsregister Delprojekt: Införande av Senior alert på Visby lasarett samt i hemsjukvården och primärvården. Stöd till och uppföljning av förbättringsarbetet inom vårdprevention hos särskilda

Läs mer

Svenska Intensivvårdsregistret (SIR)

Svenska Intensivvårdsregistret (SIR) Svenska Intensivvårdsregistret (SIR), FAR14-040 Steg 1 - Kontaktuppgifter Uppgifter om sökande register Informationen om registret har ändrats Registrets namn Svenska Intensivvårdsregistret (SIR) Registrets

Läs mer

Utvärdering av varningssystem för svår intensivvårdad influensa (SIRI) Säsong

Utvärdering av varningssystem för svår intensivvårdad influensa (SIRI) Säsong Utvärdering av varningssystem för svår intensivvårdad influensa (SIRI) Säsong 2013-2014 SIRI SIRI startade 2012 som ett projekt för registrering av intensivvårdade patienter med laboratorieverifierad influensa

Läs mer

Arbetsprocesser för NT-rådet

Arbetsprocesser för NT-rådet 2015-11-10 Vårt dnr: 1 (6) Vård och Omsorg Sofie Alverlind Arbetsprocesser för NT-rådet NT-rådets arbetsprocesser är under kontinuerlig utveckling varför detta skall betraktas som ett levande dokument

Läs mer

Tilläggsmoduler & Utbildningar

Tilläggsmoduler & Utbildningar Tilläggsmoduler & Utbildningar Till PasIva finns ett antal tilläggsmoduler som kan köpas till för att få ut ännu mer av PasIva. Kalmarföretaget Otimo Data AB lanserade PasIva i maj 1999. Sedan dess har

Läs mer

Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18

Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18 Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther (torsdag), Thomas Nolin, Per Hederström, Arne Djurberg, Pall Einarsson, Christina Agvald-Öhman (torsdag), Wolfgang

Läs mer

Riktlinje för PostIVA uppföljning

Riktlinje för PostIVA uppföljning Ansvarig författare: Eva Åkerman, Lotti Orwelius Version: 9.0 Fastställd: 2016-02-24 Gäller från: 2016-01-01 OBS! Gäller för alla utskrivna from 2016-01-01 Riktlinje för PostIVA uppföljning Bakgrund Uppföljning

Läs mer

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-07 Dnr 6.7-2017-11 Protokoll Årsmöte Datum: 15 november 2017 Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Presidium Kommunal:

Läs mer

Sammanfattning från de olika gruppsessionerna Open Space Vår Gård

Sammanfattning från de olika gruppsessionerna Open Space Vår Gård Sammanfattning från de olika gruppsessionerna Open Space Vår Gård 2018-03-14 1. Best practice 2. Registerforskning 3. Kvalitetsindikatorn Riktlinje för svensk intensivvård 4. Kvalitetskontroll av data

Läs mer

Årsmöte SIR för verksamhetsåret , 10:30 12:00, Vår Gård Saltsjöbaden, Lokal Isaac Johnny Hillgren, Göran Karlström

Årsmöte SIR för verksamhetsåret , 10:30 12:00, Vår Gård Saltsjöbaden, Lokal Isaac Johnny Hillgren, Göran Karlström Årsmöte SIR för verksamhetsåret 2018 2019-03-13, 10:30 12:00, Vår Gård Saltsjöbaden, Lokal Isaac Johnny Hillgren, Göran Karlström Årsmöte för 2018 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Uppföljning efter intensivvård Årsrapport 2014

Uppföljning efter intensivvård Årsrapport 2014 Uppföljning efter intensivvård Årsrapport 2014 Version för patienter och närstående Uppföljning efter Intensivvård Patientanpassad resultatdata Svenska Intensivvårdsregistret (SIR) presenterar en rapportversion

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom svensk intensivvård Ansvariga författare: Thomas Nolin och Caroline Mårdh Dokumentversion: 3.0 Protokollversion: 2.0 Fastställd: 2007-06-01 Gäller från: 2007-06-01 SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom

Läs mer

Utvärdering av Norrbussamverkan

Utvärdering av Norrbussamverkan Till Länsstyrgruppen i Norrbotten 2016-11-09 FÖRSLAG: Utvärdering av Norrbussamverkan Sedan år 2008 har Norrbottens läns landsting och länets 14 kommuner en överenskommelse för samverkan kring barn och

Läs mer

PROTOKOLL BESLUTSGRUPPEN

PROTOKOLL BESLUTSGRUPPEN NatonelIa Kvalitetsregister 2 PROTOKOLL BESLUTSGRUPPEN NATIONELLA KVALITETSREGISTER PROTOKOLL BESLUTSGRUPPSMÖTE 2014-11-04 NÄRVARAN DE Henrik Almkvist, (Ordf.) Stockholms läns landsting Åsa Andersson,

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade samtliga deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade samtliga deltagarna välkomna. Ideell förening Sida 1 av 6 Protokoll öppet LAG gruppsammanträde Tid: 5 december 2017, kl. 17.30-19.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Gräddvägen 15 Umeå 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade

Läs mer

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN 2018-11-09 RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Ej fastställd av Chefsforum 2018-11-09 Innehållsförteckning Inledning... 1 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård... 1 Den

Läs mer