Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordning SIR Arbetsmöte 2009-08-20 21 i Kalmar"

Transkript

1 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Johan Berkius, Pall Einarsson, Carl-Johan Wickerts, Susanne Wickberg (via internet torsdag), Jan Martner, Christina Agvald-Öhman, Folke Sjöberg, Hans Gill, Håkan Hanberger (endast fredag), Greger Fransson, Frånvarande: Sten Walther, Per Hederström, Wolfgang Freter, Johan Petersson, Arne Djurberg samt, Sylvia Göthberg och Carolina Samuelsson. 1. SIR Mötesagenda 2010 GK redovisar förslag (nedan). Beslutspunkt. Kalmar Kalmar Saltsjöbaden (hela 17/3 + morgonen 18/3) SIR IT-möte med förberedelse (Sthlm) Kalmar Halmstad (må morgon till on fm) Sigtuna (måndag morgon till on fm, datum ngt osäkert ännu, förmöte till SFAI:s IVA-kurs) Kalmar Kommentar: Mötet v 34 borttaget, men SFAI-veckan och Sigtuna på hösten utökade till att med respektive huvudmöte bli helmöte må morgon - fredag. Alternativ som kan diskuteras är förstås ytterligare ett möte på hösten och att korta de ovanstående. Saltsjöbadenmötet utökat något då vi alltid har lite tidsnöd för att få allt klart. När vi dessutom har ett nytt ställe så tillkommer ökad tid för att säkerställa god logistik. Utöver ovanstående kommer symposium om årsrapport och extra möten med datalagerarbete för intresserade. Beslutades att fastställa förslaget ovan. 2. Arbetsplanering Arbetskraft på SIR:s bekostnad GK redovisar sin planering efter tidigare beslut om upp till 2,0 årsarbetare. aktiviteter? GK kommer från hösten tillträda från hösten som verksamhetschef i Karlstad. SW och GK har kommit överens om att GK i fortsättningen kommer att få ersättning motsvarande 10% för det arbete som han lägger ner för SIR. TN och CM jobbar som tidigare 30 respektive 50%. CAÖ har fått projekttid en månad. För 2010 kommer GK att försöka kontraktera CM och TN i oförändrad grad efter deras egna önskemål. Det finns alltså utrymme att vid behov anställa ytterligare personer för arbete som riktade satsningar. SIR har f.n. ca utrymme för två årsarbetare avsatt som ekonomiskt utrymme. Beslutades att styrelsen enhälligt står bakom planerna enligt ovan 1(10)

2 2.2. International Forum on Health Care Improvement, Nice Förslag till SIR-medverkan? CAÖ och TN eller någon annan intresserad kanske kan åka. GK tar fram info om vi har möjlighet att få med något bidrag Vår Sigtunakurs på Vår Gård Bokad enligt plan. Grovplanering och arbetsfördelning Görs i Umeå. CM ansvarar för grovplanering IT-möte Bokat enligt plan Grovplanering och arbetsfördelning Blir på läkarsällskapet i Stockholm. CJW har bokat SFAI-veckan 2010 Halmstad Något förslag? TN har funderat kring möjligheten för alla att leverera data enligt de riktlinjer för avstå/avbryta behandling som gäller idag. TN kontaktar Jonas Åkesson, SFAI:s vetenskapliga sekreterare, för att se om det kan finnas utrymme för någon presentation kring detta. Finns också möjlighet att ev. presentera CAÖ:s projekt. CAÖ och TN skickar in ett förslag SFAI-veckan 2011 Kalmar Hur lägger vi upp planerna för symposium enligt tidigare beslut? SW, TN och GK kommer att ta kontakter under ESICM i Wien för att engagera föreläsare som ägnar sig åt riskscoring, kvalitetsuppföljning m.m. Planen är att SIR ska ha ett stort program i Kalmar och ett preliminärt bifall från Jonas Åkesson har vi fått. 3. Jävsdeklaration Saknas från: PH, GF, HH, HG, WF. Ovan nämnda personer ombeds snarast skicka in på avsedd tidigare distribuerad blankett. Meningen är att få ut dokumenten under hösten på hemsidan. 4. Avsluta APACHE i SIR Förslag: Enkät med 7 svar, ingen motsätter sig förslaget. Föreslår beslut enligt plan med avveckling ur SIR efter Beslutspunkt. Beslutades att avveckla APACHE ur SIR efter SIR mikrobiologi Övergripande stor diskussion om hur arbetet fortskrider och vidare planering. Hur skapar vi löpande indata, samt hur bygger vi utdata. Kan utdatadiskussion genomföras på decembermöte 2009? Rapport av GF, HH och HG om hur arbetet fortskrider. Följande lab kan med relativt stor säkerhet leverera data till SIR repetitivt enligt GF, HH och HG: Kalmar, Malmö, 2(10)

3 Borås, Karlstad, Linköping och Halmstad. Diskussion om hur utdataportalen behöver byggas för att kunna hantera indata. Beslutades att prioritera skapandet av indatabas och fungerande indatarutiner. Utdata kräver omfattande diskussion och bred förankring. Detta skall vara stor punkt i SIR-mötet i Kalmar 10-11/ Se för övrigt prioriteringsbeslut till Otimo Data AB i särskild bilaga. 6. Aktiviteter under resten av GK:s europaarbete Har varit kontakter med ESICM representanter om att starta ett europeiskt kvalitetsregister. GK är vald till ordförande för detta om man startar upp. Dock är ej planerna för hur detta ska gå till särskilt klara. GK har ett uppdrag att beskriva till ESICMs exekutiva kommitté sin syn, vad det kommer att innebära och vilka kostnader det kommer dra att starta ett sånt register. Sen kommer det dras för beslut i ESICMs council på ett förmöte i WIEN i oktober GK:s IT och läkemedel-arbete GK har även ett uppdrag i styrgruppen för läkemedelsprojekt inom nationella ITstrategin där han är tillsatt av landstingsdirektören i Värmland. Löpande avrapportering kommer att ges till SIR då det berör också SIR:s verksamhet SIR förmöte Umeå Vad ska vi ta upp? Avsätta tid för revision av diverse riktlinjer. Grovplanering av årsmötet i Saltsjöbaden i mars SFAI-veckan 2009 Deltagarlistan gicks igenom. Inga planerade SIR-aktiviteter inom själva mötet SFAI:s samrådsmöte 22/9 TN har anmält sig som representant efter inbjudan från SFAI:s ordförande. Både GK och SW har förhinder Datalagerarbete 5-6/10 TN, CM och GK kommer vara här. Andra intresserade är välkomna SKL Q-reg konferens 6-7/10 Sthlm I år kommer ingen från SIR vara med. Då ESICM-möte och datalagerarbete prioriteras så ställer GK in planerat deltagande NIVA-klubben 8-9/10 Ett halvdagsmöte med arbetsgruppen i SIR plus en föreläsning em. dag två av GK ESICM Wien 10-14/10 TN, SW och GK kommer att åka. Ev. CAÖ. SIR har med en poster om CAÖ:s rundreseprojekt angående VRI SIR barngruppsmöte höst SG slutar på Drottning Silvia blir kvar i SIR under hösten och hon kommer att försöka hitta en person som kan ta över i SIR till våren. Varken i Lund eller Stockholm är man vid första förfrågan villig att leda gruppen men vill jobba vidare med barnfrågorna som sådana. Det kan bli så att GK får ta över under en övergångsperiod under (10)

4 6.11. OFO-möte Sthlm nov TN åker dit, har blivit inbjuden SIR arbetsmöte Sigtuna november Den stora punkten blir att redovisa arbetet med datalagret. Sen ev. mikrobiologi Delföreningen för intensivvårds möte november SIR har en programpunkt på en halvtimme. SW ansvarar Decembermöte Kalmar Datalager och mikrobiologi SIR barngruppsmöte vinter SG kommer vara med och fasa ur. Ett möte under tidig höst och ett under vintern före mars är planerat Hembesök Östergötland? GK kommer att åka dit under hösten Hembesök Västernorrland? De önskar först en kväll, därefter hembesök till de tre IVA (Sollefteå, Östersund och Örnsköldsvik). GK kontaktar dem för att se om vi kan få till en lösning Hembesök VRI i Södertälje och Norrtälje är inbokade av CAÖ. Sunderbyn och Skellefteå kommer att kontaktas. CAÖ vill gärna ha tips på andra IVA som kan vara intresserade av att få hembesök under november TN till DAS i Blekinge i jan Den nya influensan i SIR och ESICM Redovisning av läget och uppföljningsmöjligheter I ESICM finns möjlighet att gå in och registrera via webben. I SIR använder vi koderna som tidigare redovisats och ett utskick har gått till alla medlemmar. Vår registrering uppdateras ju dock först när patienterna är utskrivna. Göran Hedenstierna är uppsatt som svensk kontaktperson för den europeiska registreringen. Medlemmar har hört av sig och tycker att det kanske vore lämpligt att det vore en person från SIR. SW kontaktar Göran Hedenstierna för en dialog. 8. Fel i Komplikation om MRSA CM + GK redovisar upptäckt fel och justering. Helena A Nilsson Karolinska har upptäckt fel i riktlinjen för komplikationer. Felet är rättat och dokumentet uppdaterat på hemsidan. 9. Komplikationer 2011 Förslag: Planering för revision att gälla från CAÖ, JP och JB efterlyser synpunkter från alla på mail. Ska det heta komplikationer? Komplicerande tillstånd? Annat namn? Vilka komplikationer vill vi registrera? Hur många komplikationer orkar vi registrera? Planering sen att frågor plus ev ett första utkast skickas per mail till alla inför Umeå mötet, en djupare diskussion på novembermötet och ett förslag från gruppen till decembermötet. Spikas och tas till smärre korrigeringar på januarimötet. Frågor måste också ställas till NIVA och THIVA om komplikationer de vill ha med 4(10)

5 respektive redigera. BIVA har en framtagen lista som börjar gälla från Åtgärder 2011 Förslag: Planering för revision att gälla från CJW är huvudansvarig och får hjälp av FS. CJW gör ett utskick med efterfrågan av synpunkter plus ev. en enkät till alla medlemmar. Alla KVÅ-koder tas redan idag emot. Diskuteras vidare i november med plan att slutbehandlas i januari. 11. Diagnoser och Diagnossättning 2011 Förslag: Planering för revision att gälla från Ska vi ha kvar termen primär IVA-diagnos eller inte? Ja, tycker JM, historiskt har det varit för spretigt innan revideringen Vi måste vara kongruenta med Socialstyrelsen i diagnossättningen. Däremot i utdataportalen kan vi te.x. klumpa ihop flera underdiagnoser. Det har varit svårt att få Socialstyrelsen intresserade av att prata ihop sig enligt JM. JM, FS och JP jobbar med detta, efterfrågar synpunkter via mail. Fortsatt diskussion i Umeå. Plan tidsmässigt samma som för komplikationer och åtgärder. 12. FoU-ansökningar och processdiskussion GK + TN. Diskussion om formalia för framtiden. Ansökan som inkommit som vidare exempel på önskad process. Beslutspunkt. TN presenterade en ansökan från Carolina Samuelsson att få tillgång till SIRs databas för fyra registerstudier. Diskussion av ansökan enligt den mall som GK har utarbetat dvs.: Frågeställningen är relevant för SIR och vi tror att vi har erforderliga data. När frågeställningarna är besvarade tillför de information av mervärde för SIR, intensivvård och patienter. Vad har sökanden för personlig vetenskaplig kompetens? Vad finns det för tidsplan för genomförande? Vilka resurser finns till förfogande? Vilken tid finns avsatt? Finns det någon akademisk association/koppling till forskargrupp och/eller universitet? Finns conflicts of interests? Hur ser tänkt författarkonstellation ut till dessa studier? Är avsikten att SIR står som medförfattare? Hur stora VTFmaterial har ni beräknat använda för att finna kliniskt relevanta skillnader. Etiskt tillstånd saknas. När flera register ska samköras, var och hur ska det göras? Hur säkerställs integriteten för patienterna? Hur finansieras samkörning av register och tidsåtgång? Vilka tidsperioder av data avses ingå i respektive studie. (SIR avråder från analys av SMRdata av 2008 pga metodövergång.) Beslutades att vi inte kommer att just nu ge tillgång till personnummerbaserad fortlöpande information i databasen. Komplettering av ansökan kommer enligt ovan kommer att begäras. Styrelsen avvaktar med beslut i frågan till dess detta är gjort. Dessutom har en ansökan med frågeställningar mycket lika denna inkommit och TN kommer att kontakta de båda sökanden i denna ansökan för att klarlägga om det föreligger ett fortsatt intresse från dem att genomföra sina studier. 5(10)

6 13. Avlidna på IVA Utdata till DR när? DR önskar utdata oftare än de begärt i avtalet. Beslutas att eftersom inget stort jobb krävs för detta så får man det. Förlängning av avtal? GK diskuterar vidare. Vad bör han fokusera på? Diskussion av samverkansformerna något. Vi saknar att SIR blir omnämnda vid olika kontakter med media. DR önskemål om uppföljning på respektive enhet. Beslutspunkt. Beslutades att detta är uppfyllt då det finns i portalen. 14. Utdata för Avlidna på IVA TN diskuterar hur arbetet går och slutligt utdataförslag TN presenterade det arbete som är gjort med utdataportalen. Beslutspunkt. Beslutades att godkänna förslaget förutom en mindre justering som ska göras. Styrelsen anser att ett imponerande arbete gjorts. 15. Barnfrågor Vårdtyp för överåriga å BIVA? Som den vårdtyp det är, te.x. IVA, THIVA. Vi är alla överens men SG återför detta till berörda BIVA då felregistreringar förekommit. SG måste definiera vad som är barn, vid 16 eller 18 år? Utdata PIM2 endast för barn med känd ålder? PIM2 ingår ej ålder, är alltså möjligt att scora okänd patient. Då går de in i indatalagret men förslag (förankrat med SG) är att patienten går ej ut i utdatalagret om ålder saknas. Beslutades att bifalla förslaget. 16. Ny utdataportal och nytt datalager CM + TN + GK rapporterar om hur processen nu påbörjats. Åtgärder för alla vårdtyper? (Tidigare bara varit BIVA, IVA och THIVA) Grupp X operationskoder läggs in som inställningsbar möjlighet i valideringsprogrammet Sessionsbegreppet för både preopkoder och opkoder Skall man kunna skicka in oavslutade vårdtillfällen till SIR och utdatalagret? Vårdtyngd, Vårdtid, IVB, Dialys. Flera? Annat som har betydelse? Inget annat, dessa fyra genomförs med info till utdatalagret. Internkontrollflik i utdataportalen med slumgenerator mm? Uppskattat, men exakta valmöjligheter måste analyseras vidare. Diagnossättning hela listan? Konsekvenser? Diskuterat under annan punkt (11). 6(10)

7 Start och slutdatum framöver för diagnoser? Ger en varning vid felaktiga urval. Sker oftast per årsskifte. Enigt beslut om att göra så. GK, CM och TI ansvarar för att kontrollera de koder som kan vara aktuella Enhetliga kodtexter mellan SIR och KSH97. CM kontrollkör fil för att titta på överensstämmelse mellan dessa. MRB mfl diagnossättningar kräver flera koder. Hur hantera detta i datalager och utdataportal? Vi ordnar så det går att ha flera koder. I utdatalagret finns idag ingen särskild dag som är helgdag, detta kommer att skapas i utdatalagret. Kan också se regionvis, länsvis för att titta på produktion te.x. Åldersgruppering i utdataportalen? Fundera över detta. Hur gör andra register? TI jobbar med det. Kanske tioårsintervaller? TN ansvarar för vidare analys och återkommer med underlag. Alla skarpa dokument ligger i en.0 version i dokumenthanteringssystem. I IT-världen ser det lite annorlunda ut där nya versioner kan ha release med höjning endast av decimalsiffra. SIR ligger mittemellan och behöver båda begreppen. Därför skapas nu två begrepp - dokumentversion och protokollsversion. Dessas användning kommer att framgå av kommande riktlinjerevideringar. Nästa möte med datalagerarbete är 5-6/10 i Kalmar. CM, TN och GK deltar. Andra är välkomna. Anmäl till GK för rumsbokning mm. 17. Nytt avtal med Otimo Data AB klart GK redogör Alla möten i Kalmar ingår plus 1600 utvecklingstimmar. Ca 10 % prishöjning mot tidigare avtal. Extra timmar kan köpas till. Otimo Data AB ställer upp på upp till nio möten/år. När de är på annan plats än Kalmar så ersätts Otimo Data AB såsom SIR:s deltagare. Styrelsen tackade för rapporten. 18. Webbutveckling enkätredskap mm GK redogör för plan och samråd som skett mellan GK o SW. Beslutspunkt. Beslutas att gå vidare med en förstudie i kostnaderna för utveckla detta enligt redogjord plan. Otimo Data AB bistår Karlstadföretaget KnowIT med support kring säkerhetslösningarna som måste fungera. 19. Radering av vtf. i SIR-databasen Under vilka omständigheter kan vårdtillfällen raderas helt hos SIR. Hur skall processen gå till? GK vidare diskussion om tillämpning. Rutin finns för att hantera om patient själv begär detta eller om ett felaktigt 7(10)

8 vårdtillfälle har rapporterats. Inget VTF kan raderas utan att respektive IVA-chef skriftligt begär detta. Hur ska info om detta gå ut? Inga massutskick men kort info på hemsidan räcker enligt beslut på mötet Patientdatalagens krav efter GK om hur arbetet går vidare. Tänkt att SIR ska ha en egen broschyr text att erbjuda avdelningar som inte vill använda sitt landstings. Har inte hunnits med än. 20. Läkemedelsdata ur PDMS (10 min) Diskussion om vi skall starta projekt kring detta och i så fall hur vi gör Uppföljning av tidigare diskussion. GK och CAÖ tar lite kontakter för att se på möjligheter att starta detta, undersöker intresset bland de som har PDMS-system. 21. IVA-riktlinjen från Delföreningen inom SFAI Vad innehåller den? Vad betyder den för SIR? Enkät om läget? Hur går vi vidare? Fn gör vi ingenting. 22. Öppna jämförelser för 2008 Redovisning av insänt material och ytterligare några aspekter av TN SIR har blivit ombedda att lämna in tre indikatorer i år. SMR, nattlig utskrivning och åter in är inlämnade. Synpunkter har framkommit på främst SMR dels den pedagogiska förklaringen dels målnivån. Vi har en svårighet i och med övergången från APACHE II till SAPS3, det finns ännu inget svenskt material för jämförelse vad avser SAPS3. Skrivning angående målnivåer för SMR TN och SW omformulerar förklaringstexten baserat på ovanstående. Lägga till att för 2009 kommer vi ha ett material. Beslut: Vi håller fast vid målnivåerna 1 respektive 0, VTS framöver. Ytterligare personer till arbetsgruppen? CAÖ, och GK har ev kontakter (ssk), vi mailar kontaktpersoner till SW. JB har kontaktat Ewa Idvall. Referenspatienter? Vad har hänt? Inget innan året är slut. Ej prioriterat. 24. Indexvårdtillfälle repetition av tidigare diskussion! Mortalitet Beslut: På nya utdataportalen skall en och samma person i mortalitetsanalys endast kunna förekomma i en stapel en gång. Konsekvensen att summering av enskilda enheters antal avlidna inte blir detsamma som helhetens antal avlidna (pga att patienter vårdats på flera IVA) belystes. 8(10)

9 24.2. Uppföljning efter IVA Beslut: Nuvarande lösning med indexvårdtillfälle som ge karens mot ny Uppföljning efter intensivvård i 24 månader diskuterade och skall behållas även i nya utdataportalen Åter in Beslut: Dagens lösning innehåller algoritmen att för en vald tidsperiod så kan endast åter in inträffa vid det patientens första vårdtillfälle under perioden skall behållas. Skäl och överväganden för detta redovisades och accepterades enhälligt av mötet Överflyttningar mellan sjukhus Beslut: I takt med att allt flera landsting och sjukvårdsregioner har alla sina IVA med i SIR så kan allt fler patienters sammanhängande vårdtid på IVA följas utifrån ett rent patientperspektiv. Hur SIR skall följa detta och markera upp det i databasen måste analyseras redan nu. Detta arbete diskuteras närmast inom ramen för det förberedande arbetet inför nytt datalager och ny utdataportal. 25. Vårdbegäran GK Redovisning inför provdrift. Demonstration av modulen. Bra om några av oss dessutom testar skarpa fall. Inloggningsuppgifter beställs via formulär på hemsidan. Frågor kan ställas till vardbegaran@icuregswe.org. Lund är redo att köra som testare från nu. Danderyd testar också. GK meddelar när allt är klart för körning ihop med CM. 26. Beläggning GK redovisar förslag Finns en möjlighet att göra en applikation i samtliga PDMS system eller kopplat till andra applikationer så att förändringarna speglas i realtid. Detta genom att varje gång en patient skrivs in respektive ut i systemet så tankas detta ner till SIR:s databas. 27. Q-registeranslag 2010 Arbetsfördelning SW kommer att vara huvudansvarig för ansökan, tar in hjälp från resurspersoner (GK, TN och CM i första hand.) 28. MKR-arbetet ngt nytt? TN redovisar Inga nya möten är bestämda ännu, TN har haft kontakt med Sigga Kalman, det finns mycket att diskutera, bl.a. har SIR:s kvalitetsindikatorer reviderats. En viktig aspekt är att om dessa begärda inspektioner inte ska vara offentliga så bör kliniken som inspekteras betala kostnaden fullt ut. SIR:s grunduppfattning är dock att all information skall vara öppen, också i ett arbete som MKR. 29. Tröghet inom IT/Ekonomi i landstingsvärlden hur bör SIR agera (om alls?) CM + GK leder diskussion. Diskussion kring hur mycket SIR kan och bör hjälpa avdelningarna på traven när IT- 9(10)

10 systemen och installeringar av dessa krånglar. Beslutades att vi är beredda att ta på oss en funktion att stödja medlemmar och IT-företag att lösa problemen när det efterfrågas. 30. SIR Prioriteringsbeslut för Otimo Data AB. Beslutspunkt. Tidigare senaste beslut bifogas i separat fil. Filen gick igenom och reviderades, nya prioriteringar gjordes och förankrades i gruppen. Kalmar Christina Agvald Öhman Sekreterare Göran Karlström Exekutivt ansvarig och mötesordförande 10(10)

Minnesanteckningar Umeå:

Minnesanteckningar Umeå: Minnesanteckningar Umeå: 090915 Umeå Deltagare: Närvarande: Göran Karlström (onsdag), Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Carl- Johan Wickerts, Sten Walther (del av tisdag + onsdag), Per Hederström, Susanne

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-08-27, videokonferens Kalmar. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm

SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm SIR styrelseprotokoll 2015-09-24, Stockholm Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna

Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna Minnesanteckningar från SIR:s arbetsmöte 2008-11-11--12 i Sigtuna Delmöte A: SIR mikrobiologi: Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Hans Gill, Greger Fransson, Carl-Johan Wickerts, Christina Agvald-Öhman,

Läs mer

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag

Välkomna. till SIR:s utbildningsdag Välkomna till SIR:s utbildningsdag Dagen idag 10:00 10:50 Introduktion Nyheter, På gång.. 10:50 11:00 Bensträckare 11:00 12:00 Valideringsprogrammet 12:00 13:30 Lunch 13:00 13:00 Återsamling 13:30 14:45

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden.

Protokoll Styrelsemöte , Saltsjöbaden. Protokoll Styrelsemöte 2013-03-11, 09.00-18.00 Saltsjöbaden. Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, CarlJohan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Kalmar

SIR Styrelseprotokoll Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2016-02-04 Kalmar Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm

SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm SIR Styrelseprotokoll 2013-09-16 KS Stockholm Närvarande: Göran Karlström GK, Sten Walther SW, Carl-Johan Wickerts CJW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2009-02-12 13 Närvarande: Sten Walther (ordf), Christina Agvald-Öhman (s), Thomas Nolin (s), Jan Martner, Pall Einarsson (s), Arne Djurberg, Caroline Mårdh, Folke Sjöberg,

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 SIR Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar 2011-12-08 09 1. Mötets öppnande Sten öppnade mötet. Närvarande: Pall Einarsson, Pär Lindgren, Per Hederström, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh,

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2014-05-08 Kalmar. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

7a. Årsredovisning ekonomi för 2011

7a. Årsredovisning ekonomi för 2011 7a. Årsredovisning ekonomi för 2011 1 7a. Personalkostnader 2011 Personalkostnader 2011 Thomas Nolin 50 % Caroline Mårdh 50 % Hans Gren 50 % Per Hederström 40 % Kjell Söderlund 40 % Lena Andersson 20 %

Läs mer

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2017-02-01, 08:00 16:00 Ort: KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL, Johan Petersson

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10

Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Dagordning SIR Arbetsmöte i Kalmar 2010-12-09 10 Närvarande: Göran Karlström (GK), Sten Walther (SW), Tomas Nolin (TN), Caroline Mård (CM), Kristian Thörn (KT), Pall Einarsson (PE), Susanne Wickberg (SW),

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Sigtuna 2011-02-03-- 04 Närvarande: GK, PH, TI, CM, CJW, PE, JM, SuW, FS, KT, SW, TN, Kjell Söderlund (KS), Lena Andersson (LA), Lotti Orwelius (LO), Hans Gren (HG) Frånvaro:

Läs mer

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars

Välkommen. SIR:s fortbildningskurs mars Välkommen SIR:s fortbildningskurs 14-15 mars Praktisk information Incheckning tidigast kl 15:30 Specialmat Middag ikväll kl 19:30 Frukost fredag från kl 06:30 Utcheckning senast kl 09:00 Telefon = Tyst

Läs mer

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2012 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2013-03-15 Christina Agvald-Öhman, Göran Karlström Dagordning 2012-03-15 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av

Läs mer

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping

Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Program IVA-chefsmöte SFAI Jönköping Tisdag 16/9 18.00-19.30 Intermediärvård - vem definierar begreppet? Vilka avgränsningar ska gälla gentemot intensivvård? Christina Agvald-Öhman Ordförande SIR och David

Läs mer

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen

Styrelseprotokoll. Lars Engerström (LE) Timekeeper Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Styrelsen fastställer dagordningen Styrelseprotokoll Dag/Tid/Plats: 181205 08-15 Karlstad Närvarande: Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina Agvald Öhman (CAÖ), Lars Engerström (LE), Peter Nordlund (PN),

Läs mer

Ny i SIR- vad vill jag veta?

Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Vad gör SIR? Vem äger data? Hur kan SIR vara till nytta för dig? Ny i SIR- vad vill jag veta? Vad är SIR? Ett av ca 110 nationella

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Kalmar Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2009-05-28 29 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Thomas Nolin, Caroline Mårdh, Johan Berkius, Pall Einarsson, Carl-Johan Wickerts, Arne Djurberg, Johan Petersson, Susanne

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-02-05-06, Kalmar. Närvarande: Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN torsdag, Sten Walther SW, Per

Läs mer

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Kalmar Otimos lokaler. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-09-01, 08:00 15:45 Ort: Kalmar Otimos lokaler Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna

Läs mer

Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18

Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18 Minnesanteckningar SIR möte i Kalmar 2008-04-17 18 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther (torsdag), Thomas Nolin, Per Hederström, Arne Djurberg, Pall Einarsson, Christina Agvald-Öhman (torsdag), Wolfgang

Läs mer

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06

SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 SIR Dagordning Arbetsmöte Kalmar 2011-05-05 06 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Per Hederström, Pär Lindgren, Susanne Wickberg, Pall Einarsson, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar.

SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. SIR Styrelseprotokoll 2015-05-08 Kalmar. Närvarande: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund PN, Anna Eriksson AE, Pär Lindgren PL,

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Version: 6.0 Fastställd: 2019-01-20 Gäller från: 2019-01-20 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen med vårdtyp IVA, BIVA och TIVA registreras i lokalt system

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Borås 2012-09-17 19 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI), Johan Pettersson (JP), Carl-Johan Wickerts CJW), Eva Åkerman (EÅ), Caroline Mårdh (CM), Hans Gren (HG), Thomas

Läs mer

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts

Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30. Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Årsmöte SIR verksamhetsår 2014 Vår Gård, Saltsjöbaden 2015-03-13 Kl 10.30-11.30 Christina Agvald-Öhman och Carl-Johan Wickerts Dagordning 2015-03-13 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

FoU-Processen i SIR /22 Svenska Intensivvårdsregistret 1

FoU-Processen i SIR /22 Svenska Intensivvårdsregistret 1 FoU-Processen i SIR 2017-11-21/22 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Disposition FoU-processen i SIR- Flödesscheman. Vad skiljer ansökan A, B och C. Samkörning av data. Variabellistan. Variabler: Förklaringar

Läs mer

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret

Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Årsmöte för 2013 Svenska Intensivvårdsregistret Vår Gård, Saltsjöbaden 2014-03-14 Christina Agvald-Öhman, Carl-Johan Wickerts Dagordning 2014-03-14 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val

Läs mer

Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna Minnesanteckningar SIR-möte 2007-11-13 14 i Sigtuna Närvarande: Göran Karlström, Exekutivt ansvarig Styrelsen: Sten Walther, Thomas Nolin, Carl-Johan Wickerts, Jan Martner, Pall Einarsson, Greger Fransson,

Läs mer

Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport

Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport Nyheter i utdataportalen och SIR:s årsrapport Vad är nytt i utdataportalen? Flera portaler Nu finns också Årsrapportsportal 2012 Fliken Standardrapporter färdiga urval Möjligheten att göra urval på åtgärder

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar

SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar SIR Styrelseprotokoll 2014-02-06 Kalmar Närvarande: Sten Walther SW, Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Folke Sjöberg FS, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Carl-Johan

Läs mer

Godbitar från utdataportalen SIR for dummies

Godbitar från utdataportalen SIR for dummies Godbitar från utdataportalen SIR for dummies Johannesbergs Slott 2013-11-13 Alla diagnoser Danderyds sjukhus 2012 Hela landet 2012 BIVA och TIVA borttaget i urvalet 2013-11-13 Svenska Intensivvårdsregistret

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens.

SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. SIR Styrelseprotokoll - 2015-10-15, videokonferens. Ärende Aktivitet / Diskussion / Beslut Ansvarig Deltagande Frånvarande Deltagande via videolänk. Christina Agvald-Öhman, Susanne Wickberg SuW, Peter

Läs mer

Dagordning

Dagordning Dagordning 2016-03-18 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av två justeringsmän (utanför styrelsen), tillika rösträknare 4. Val av mötessekreterare 5. Godkännande av kallelse till årsmötet

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna SIR Minnesanteckningar SIR Styrelse- och Arbetsmöte i Sigtuna 2011-11-14 16 Närvarande: Thomas Ingelbrant (TI) (delar av mötet), Silvana Naredi (SN), Johan Petersson (JP), Carl-Johan Wickerts (CJW), Folke

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll Jönköping.

SIR Styrelseprotokoll Jönköping. SIR Styrelseprotokoll 2014-09-15 Jönköping. Närvarande: Johan Petersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Per Hederström PH, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Version: 5.0 Fastställd: 2015-08-01 Gäller från: 2015-01-01 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen med vårdtyp IVA, BIVA och TIVA registreras i lokalt system

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård Dokumentversion: 6.0 Protokollversion: 3.0 Fastställd: 2016-05-04 Gäller från: 2014-01-01 SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi vid livsuppehållande behandling inom svensk intensivvård

Läs mer

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga.

SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. SIR Styrelseprotokoll 2014-12-05, Krägga. Närvarande: Johan Pettersson JP, Christina Agvald - Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Pär Lindgren PL. Johnny Hillgren JH, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter Nordlund

Läs mer

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ)

Styrelseprotokoll. Rubrik Ansv Tid Typ av fråga Underlag för ärende Beslut/Information. Facilitator Beslut Christina Agvald Öhman (CAÖ) Dag/Tid/Plats: Huddinge sjukhus 10.00-18.00 Närvarande: Styrelseprotokoll Ordförande: Johnny Hillgren Sekreterare: Anna Eriksson Johnny Hillgren (JH), Anna Eriksson (AE), Göran Karlström (GK), Christina

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2019 - Beslutad 2019-02-13 1. Aktiviteter 1.1. Möten 1.1.1. Styrelsemöten se 1.2 1.1.2. Fortbildningskurs med BIVA, NIVA 2018-03-11 15 (13-14 själva kursen) 1.1.3. Årsrapportarbete

Läs mer

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Christer Aronsson Ewa Jonsson Helena Bucht (via video) Katja Vuollet Carlsson Malin Andersson Margareta Sundsten

Läs mer

Sommarenkäten Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation?

Sommarenkäten Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation? Sommarenkäten 2017 Sämre intensivvård på sommaren? Ger det ökad arbetsbelastning eller mer pressad arbetssituation? Täckning Sverige har 84 intensivvårdsavdelningar. 80 st är medlemmar i SIR (3 TIVA, 1

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte 2010-11-15 17 i Sigtuna 1. Välkommen Närvarande: Göran Karlström (GK), Jan Martner (JM), Carl-Johan Wickerts (CJW), Tomas Ingelbrant (TI), Per Hederström (PH), Caroline

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2009-12-10 11 1. Välkommen + Diskussion dagordning 2. SIR Mikrobiologi (HH m.fl) Huvudpunkten på detta möte. HH ansvarig för punkten. a. Redovisning av den presentation

Läs mer

SIR Verksamhetsplan Beslutad

SIR Verksamhetsplan Beslutad SIR Verksamhetsplan 2018 - Beslutad 2017-12-08 1. Interna aktiviteter 1.1. Styrelsemöten Fyra fysiska och 2-3 videomöten per år. Internat minst två dagar vid årets sista tillfälle. Februari, maj, september

Läs mer

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret

Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Ansvariga författare: Caroline Mårdh, Lena Andersson och Susanne Wickberg Version: 3.0 Fastställd: 2014-01-01 Gäller från: 2014-01-01 Inrapportering av data till Svenska Intensivvårdsregistret Intensivvårdstillfällen

Läs mer

Följer vi riktlinjen för uppföljning. uppföljning så att Q1 mål kan uppnås?

Följer vi riktlinjen för uppföljning. uppföljning så att Q1 mål kan uppnås? Följer vi riktlinjen för uppföljning så Följer att Q1 vi mål riktlinjen kan uppnås? för uppföljning så att Q1 mål kan uppnås? Kartläggning post IVA hösten 2012 Syfte Att kartlägga användning av post IVA

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte Kalmar 2013-02-07 08 Närvarande: Torsdag. Göran Karlström GK, Christina Agvald- Öhman CAÖ, Susanne Wickberg SuW, Lena Andersson LA, Eva Åkerman EÅ, Caroline Mårdh CM,

Läs mer

Sommarhälsningar från Svenska Intensivvårdsregistret Information om registreringsförändringar 2012 mm.

Sommarhälsningar från Svenska Intensivvårdsregistret Information om registreringsförändringar 2012 mm. 2011-06-30 Sommarhälsningar från Information om registreringsförändringar 2012 mm. Under 2011 fyller SIR 10 år! Detta uppmärksammades med ett jubileumssymposium i samband med SIR:s årliga fortbildningskurs

Läs mer

VÄLKOMNA. Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA

VÄLKOMNA. Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA VÄLKOMNA Svenska Intensivvårdsregistret SIR POST IVA SEMINARIE 26 Augusti VÄLKOMNA Dagens program 09:30 09:45 Välkomna och registrering 09:45 10:30 PostIVA registrering, vad står i SIRs riktlinje? 10:30

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2017 Diagnostiska processen vs diagnoskodning Pär Lindgren 2017-03-30 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Den diagnostiska processen 2017-03-30 Svenska Intensivvårdsregistret

Läs mer

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30

Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Minnesanteckningar Arbetsmöte Kalmar 2013-08-29--30 Närvarande: CJW, LA, KS, PH, HG, EÅ och GK (endast 30/8) Frånvarande: LO, CM 1. Välkomna! (CJW) 2. Lägesrapport Donationsuppföljning (CJW) 30/8 Mötet

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter)

Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter) SIR Minnesanteckningar SIR Personal och IT-möte i Karlstad 2012-01-12--13 (kl 08.00-12.00 med lunch efter) Deltagare: Göran Karlström, Caroline Mårdh, Hans Gren, Thomas Nolin, Lena Andersson, Per Hederström,

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Personalmöte i Kalmar

Minnesanteckningar SIR Personalmöte i Kalmar Minnesanteckningar SIR Personalmöte 2012-10-25 26 i Kalmar Närvarande: Göran Karlström, Caroline Mårdh, Hans Gren, Lena Andersson, Kjell Söderlund, Per Hederström, Thomas Nolin. Sten Walther del av dagen.

Läs mer

Delirium och Komplikationer

Delirium och Komplikationer Delirium och Komplikationer Folke Sjöberg Johnny Hillgren Susanne Wickberg Christina Agvald Öhman Johan Petersson Svenskt Intensivvårdsregister SIR 2013-03-14 1 Delirium! SIR:s arbetsgrupp Folke Sjöberg

Läs mer

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15

Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15 Minnesanteckningar SIR Arbetsmöte i Saltsjöbaden 2012-03-13 15 Närvarande: Göran Karlström, Sten Walther, Folke Sjöberg, Susanne Wickberg, Hans Gren, Caroline Mårdh, Thomas Nolin, Kjell Söderlund, Lotti

Läs mer

RSV-rapport för vecka 11, 2018

RSV-rapport för vecka 11, 2018 RSV-rapport för vecka 11, 2018 Denna rapport publicerades den 22 mars 2018 och redovisar RSV-läget vecka 11 (12-18 mars). Lägesbeskrivning Aktiviteten för respiratory syncytial virus (RSV) är på en låg

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2019

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2019 SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2019 Diagnoser 2019 Pär Lindgren 2019-03-13 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Diagnoskodning Diagnossättning ICD10-SE International Statistical Classification of Diseases

Läs mer

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018

SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018 SIR:s årliga konferens Saltsjöbaden 2018 Open Space Pär Lindgren 2018-03-14 Svenska Intensivvårdsregistret Ladda ner app mentimeter eller 2018-03-15 Svenska Intensivvårdsregistret Open Space Lagen om två

Läs mer

Tilläggsmoduler & Utbildningar

Tilläggsmoduler & Utbildningar Tilläggsmoduler & Utbildningar Till PasIva finns ett antal tilläggsmoduler som kan köpas till för att få ut ännu mer av PasIva. Kalmarföretaget Otimo Data AB lanserade PasIva i maj 1999. Sedan dess har

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Protokoll från SFAI:s styrelsemöte 7 september 2010

Protokoll från SFAI:s styrelsemöte 7 september 2010 Protokoll från SFAI:s styrelsemöte 7 september 2010 Närvarande: Rolf Gedeborg Bror Gårdelöf Patrik Hansson, fr.o.m. 3 Gunilla Islander Göran Mossberg Per Nellgård Heléne Seeman-Lodding Jan Wernerman Jonas

Läs mer

SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet efter intensivvård

SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet efter intensivvård Ansvariga författare: Lotti Orvelius, Caroline Mårdh, Sten Walther Version: 3.0 Fastställd: 2008-11-11 Gäller från: 2008-05-10 SIR:s riktlinje för uppföljning och registrering av hälsorelaterad livskvalitet

Läs mer

SIR:s betydelse för IVA

SIR:s betydelse för IVA SIR:s betydelse för IVA Sten Walther, läkare Thorax-Kärlkliniken i Linköping Intressekonflikter: Jag har varit ordförande/styrelsemedlem 2001-2014 SIR:s betydelse för IVA..en historisk återblick..intensivvård

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling inom svensk intensivvård Svenska intensivvårdsregistret SIR Sid 1 av 6 Ansvariga författare: Thomas Nolin Version: 2.0 Fastställd: 2007-06-01 Gäller från: 2007-06-01 SIR:s riktlinje för registrering av - Avstå eller avbryta behandling

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28

SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28 SIR SIR Minnesanteckningar IT-möte i Kalmar 2011-10-27--28 1. Valideringsprogrammet 2012 Nya valideringsprogrammet är ute nu. En mindre bug har tyvärr hittats och version 5.3.2 ligger f.n. ute. Bortsett

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22

Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22 Dagordning SIR Arbetsmöte i Halmstad 2010-09-20 22 Närvarande: SW, TN, GK, FS, SuW, CJW, KT, JP, TI, CM, PH, HH (dag 1), JM 1 Välkomna, inventering av övriga frågor: GK hälsar välkommen. TN anmäler övrig

Läs mer

RSV-säsongen

RSV-säsongen RSV-säsongen 2015-2016 Denna rapport publicerades den 26 maj 2015 och sammanfattar RSVsäsongen 2015-2016. Sammanfattning Säsongen för respiratory syncytial virus (RSV) 2015-2016 kännetecknades av en sen

Läs mer

Kursutvärdering Sigtunakursen 12 13 mars 2009

Kursutvärdering Sigtunakursen 12 13 mars 2009 Kursutvärdering Sigtunakursen 12 13 mars 2009 Svarsfrekvens ca 80 %. Av de 80 % som svarat blev resultat enligt nedan. Sammanfattning genomförd kurs av samtliga föreläsare och gruppledare. ämnen på lagom

Läs mer

SIR från grunden Ny i SIR. Caroline Mårdh Lena Andersson

SIR från grunden Ny i SIR. Caroline Mårdh Lena Andersson SIR från grunden Ny i SIR Caroline Mårdh Lena Andersson Innehåll Historia SIR vad är det? Medlemmar Vad är intensivvård? SIR:s riktlinjer Kvalitetsindikatorer Patientinformation om kvalitetsregister Information

Läs mer

Riktlinje för PostIVA uppföljning

Riktlinje för PostIVA uppföljning Ansvariga författare: Lotti Orvelius, Hans Gren, Sten Walther, Caroline Mårdh Version: 8.0 Fastställd: 2012-11-14 Gäller från: 2013-01-01 OBS! Gäller för alla kontakter som registreras från och med 2013-01-01

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 15 september 2006 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

Vi har också deltagit med analyser från 2008 som vanligt på symposium om de svenska ortopediska kvalitetsregistren på SOF-mötet i Jönköping 2009.

Vi har också deltagit med analyser från 2008 som vanligt på symposium om de svenska ortopediska kvalitetsregistren på SOF-mötet i Jönköping 2009. ÅRSRAPPORT 2008 Svenska Axel Arthroplastik registret. TACK FÖR ER MEDVERKAN! Registret har åter igen fått in fler rapporter än någonsin, 925 rapporter under året 2008. Totalt har vi nu fått mer än 6000

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård SIR Ansvariga författare: Sten Walther, Göran Karlström, Caroline Mårdh Version: 7.0 Fastställd: 2011-06-30 Gäller från: 2011-06-30 SIR:s riktlinje för registrering av Thoraxintensivvård För hjärtopererade

Läs mer

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom svensk intensivvård

SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom svensk intensivvård Ansvariga författare: Thomas Nolin och Caroline Mårdh Dokumentversion: 3.0 Protokollversion: 2.0 Fastställd: 2007-06-01 Gäller från: 2007-06-01 SIR:s riktlinje för registrering av behandlingsstrategi inom

Läs mer

Protokoll från Miljörådsmöte 2008-01-10

Protokoll från Miljörådsmöte 2008-01-10 1(6) Protokoll från Miljörådsmöte 2008-01-10 Närvarande Bo Malmström Åsa Hadin Rose-Marie Löf Path Lindgren Ulla Nyberg Björn Ansnes Gunilla Nylund Matilda Ekman Kaisu Sammalisto Förvaltningen Biblioteket

Läs mer

Frågetecken som behöver rätas ut Inriktning mot Behandlingsstrategi. SIR Peter Nordlund

Frågetecken som behöver rätas ut Inriktning mot Behandlingsstrategi. SIR Peter Nordlund Frågetecken som behöver rätas ut Inriktning mot Behandlingsstrategi?! SIR Peter Nordlund Vad skapar frustration i registreringssituationen? Urval av frågor som inkommit till SIR: Varför behöver vi registrera

Läs mer

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus.

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. WEBBTABELL 1 Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, Akademiska 75 81 Alingsås 78

Läs mer

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landstings-/regionjämförelser 2014. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L = statsistiskt signifikant lägre än riksgenomsnittet.

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig

Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna. Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Ansvarig Datum: 2016-05-26, 08:00 15:45 Ort: Stockholm IVA:s konferensrum, KS, Solna Ärende Aktivitet/Diskussion/Beslut Närvarande Frånvarande Styrelse: Christina Agvald-Öhman CAÖ, Ritva Kiiski Berggren RKB, Peter

Läs mer

Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015

Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015 Svenskt Intensivvårdsregister SIR Årsmötesprotokoll Vår Gård Saltsjöbaden 13 mars 2015 1. Carl-Johan Wickerts hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Röstberättigade är de som betalat 2014

Läs mer

RSV-rapport för vecka 11, 2016

RSV-rapport för vecka 11, 2016 RSV-rapport för vecka 11, 2016 Denna rapport publicerades den 24 mars 2016 och redovisar RSV-läget vecka 11 (14 20 mars). Hjälp oss att förbättra övervakningen och rapporteringen om RSV! Vi undrar vad

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

l. Fastställande av dagordning och utse justerare Dagordningen fastställs och justerare för dagens protokoll är Susanne Örkenrud.

l. Fastställande av dagordning och utse justerare Dagordningen fastställs och justerare för dagens protokoll är Susanne Örkenrud. Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2016-09-19 Plats: Teknikum, Växjö Närvarande: Anna-Karin Åkesson, ordförande, Lessebo kommun Helene Tapper, Tingsryd

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Västerås 2012-11-09 Närvarande: Gunilla Karlbom, Ola Svensson, Christer Antman, Monica Hjerp, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson,

Läs mer

Andel avlidna bland de som insjuknat i hjärnblödning, %

Andel avlidna bland de som insjuknat i hjärnblödning, % WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landsting-/regionsjämförelser 2015. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L=statistiskt signifikant lägre än genomsnittet.

Läs mer

Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te

Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te 130822 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Ewa Jonsson Helena Bucht Malin Andersson Margareta Sundsten Marie Svensson (via video) Owe Persson Sonja

Läs mer

Svenskt kvalitetsregister för gallstens kirurgi MÖTESANTECKNINGAR FRÅN KOORDINATORMÖTE

Svenskt kvalitetsregister för gallstens kirurgi MÖTESANTECKNINGAR FRÅN KOORDINATORMÖTE Svenskt kvalitetsregister för gallstens kirurgi MÖTESANTECKNINGAR FRÅN KOORDINATORMÖTE Tid: 26 Mars 2009. 10:00-15:00 Var: Hotel Arlandia, Arlanda Stockholm 1. Antalet deltagande sjukhus i växer. Vi är

Läs mer

PROTOKOLL BESLUTSGRUPPEN

PROTOKOLL BESLUTSGRUPPEN NatonelIa Kvalitetsregister 2 PROTOKOLL BESLUTSGRUPPEN NATIONELLA KVALITETSREGISTER PROTOKOLL BESLUTSGRUPPSMÖTE 2014-11-04 NÄRVARAN DE Henrik Almkvist, (Ordf.) Stockholms läns landsting Åsa Andersson,

Läs mer

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården, som presenteras i Hjärt-Lungfondens Hjärtrapport.

Läs mer

Genombrottsprojekt Svenska Intensivvårdsregistret 1

Genombrottsprojekt Svenska Intensivvårdsregistret 1 Genombrottsprojekt 2012 2013-03-15 Svenska Intensivvårdsregistret 1 Bättre vård med kvalitetsregister Minska slöseri med patienters tid Öka kvalitet och patientsäkerhet Öka tillfredställelse hos patienter

Läs mer