Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)"

Transkript

1 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:25 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (SD) Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Johan Svensson (S), tjänstgör för Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Kristoffer Daag (L) Margareta Abelsson (S) Rania Youness (MP), tjänstgör för Selvete Murtezi (S) Sven Sonesson (-) Kerstin Lidén (V) Lilian Johansson (S) Ingalill Melcher (SD) Nelly Vuong (S) Amelie Gustafsson (M) Anita Ljungh (M) Anders Öhlin, förvaltningschef Anna Bonnevier, nämndsekreterare Jane Andersson, kultur- och fritidschef Inga-Britt Henrikson, biträdande förvaltningschef Sandra Tauberman, kvalitetschef Harald Winter, chef allmänkultur Jeanette Bengtsson, Lärarförbundet Boel Jonasson, LR Gunilla Lindberg, Kommunal Christer Swahn (SD) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Arlöv, den 2 september 2016 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Anna Bonnevier Ordförande Bengt Åström Justerande Christer Swahn ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Underskrift Utbildnings- och kulturnämndens arkiv _ Therese Stendahl

2 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (27) 72 Val av justerare samt bestämmande av tid och plats för justering Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att utse Christer Swahn (SD) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justeringen ska äga rum i Medborgarhuset, Arlöv, den 2 september 2016.

3 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (27) UKN/2015: Information om kulturgarantin Harald Winter, chef för allmänkulturen, informerar om Burlövs kommuns kulturgaranti. Kulturgarantin ger Burlövs barn mellan 1 och 16 år årliga kulturupplevelser under sin tid i förskola och skola.

4 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (27) UKN/2016: Uppföljningsrapport för utbildnings- och kulturnämnden Sammanfattning Utbildnings- och kulturförvaltningen prognostiserar för 2016 en negativ avvikelse mot budget med 2,1 mnkr. Samtliga verksamheter som kommunen driver i egen regi räknas kunna avsluta året utan negativa avvikelser mot budget. En negativ avvikelse på 1,2 mnkr uppstår inom gymnasieverksamheten. Största delen av avvikelsen härstammar från interkommunala ersättningar som räknas överskrida anslag med ca 6 mnkr. Positiv budgetavvikelse kommer att uppstå på introduktionsprogrammet i egen regi och inom särskola på gymnasial nivå. En negativ budgetavvikelse på 1,9 mnkr prognostiseras på grundskola varav 2,4 mnkr avser grundsärskola. Fler barn än budgeterat kommer att vara inskrivna i särskola under Det positiva resultatet på övriga verksamheter beräknas uppstå eftersom intäkter räknas vara ca 25 mnkr högre än budgeterat. Största delen av intäkterna avser bidrag från statliga myndigheter.

5 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (27) Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna uppföljningsrapport med delårsbokslut för utbildnings- och kulturnämnden i enlighet med i ärendet redovisat förslag samt att överlämna uppföljningsrapport till kommunstyrelsen. Förvaltningens komplettering av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden ska vid tre tillfällen under 2016 lämna en uppföljningsrapport (UR) till kommunfullmäktige avseende uppföljning av ekonomi och verksamhet. När det gäller UR-3 kommer nämnden enligt fastställd tidplan inte ha möjlighet att godkänna rapporten innan den behandlas i kommunstyrelsen. Förvaltningen föreslår därför att nämnden delegerar åt barnoch utbildningsutskottet att besluta om UR-3. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att godkänna uppföljningsrapport med delårsbokslut för utbildnings- och kulturnämnden i enlighet med i ärendet redovisat förslag samt att överlämna uppföljningsrapport till kommunstyrelsen. att delegera till barn- och utbildningsutskottet att besluta om utbildnings- och kulturnämndens uppföljningsrapport

6 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (27) UKN/2016: Fördelningsprinciper för arbetet med internbudget 2017 Sammanfattning Enligt kommunens centrala tidplan för budgetarbetet måste arbetet med internbudget för 2017 påbörjas omgående. En stor del av arbetet med internbudget är av teknisk natur. Nämndens främsta möjlighet att påverka internbudgetarbetet är att fatta beslut om de olika fördelningsprinciper som ligger till grund för det fortsatta tekniska arbetet. Förvaltningen redogör i ärendet för de olika överväganden som behöver göras. I stort sett föreslås att nämnden utgår från samma principer som de som användes i internbudgetarbetet inför En mindre justering är att förvaltningen föreslår att det resurstillskott som tidigare gick till två skolor med förberedelseklasser nu ska fördelas per elev för nyanlända elever som har varit i Sverige kortare tid än två år. Bakgrunden till det är att förvaltningen nu behöver fördela eleverna till fler skolor i kommunen. Förvaltningen föreslår också en mindre justering av fördelningen till förskolebarnen. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att fastställa fördelningsprinciper för arbetet med internbudget 2017 enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att fastställa fördelningsprinciper för arbetet med internbudget 2017 enligt i ärendet redovisat förslag.

7 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (27) UKN/2016: Samråd - Detaljplan för Arlöv 20:58 m.fl., kv. Fasanen Sammanfattning Kommunstyrelsens planutskott beslutade den 7 juni 2016, 27 att gå ut på samråd med detaljplan för Arlöv 20:58 m.fl., kv. Fasanen i Burlöv. Planområdet ligger i Arlöv mellan Arlövs kyrkogård och Dalbyvägen. Syftet med planen är att pröva lämpligheten att bygga bostäder norr om Dalbyvägen med en utformning anpassad till platsen. Planförslaget syftar till att möjliggöra att Dalbyvägen utvecklas till ett mer stadsmässigt gaturum med bebyggelse intill gata och möjlighet till butikslokaler i bottenvåningen mot Dalbyvägen. Inom planområdets norra del prövas placering av parkeringsplatser mellan kyrkogården och de nya bostäderna för att skapa en distans mellan bostäderna och kyrkogården. Detaljplanen handläggs med standardförfarande. Planarbetet inleds med detta samrådsförfarande, därefter kommer planen att ställas ut för granskning innan den kan antas. Möjlighet att lämna skriftliga synpunkter ges nu i samrådsskedet, men även när planen ställs ut för granskning. Från förvaltningen föreligger förslag till yttrande över detaljplanen. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till kommunstyrelen avge yttrande enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att till kommunstyrelen avge yttrande enligt i ärendet redovisat förslag.

8 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (27) UKN/2015: Granskning av detaljplan för del av Arlöv 6:2, Arlöv 6:23 m.fl., kv. Ugglan Sammanfattning Burlövs kommuns planutskott beslutade den 7 juni 2016, 26, att gå ut på granskning med detaljplan för del av Arlöv 6:2, Arlöv 6:23 m.fl., kv. Ugglan. Detaljplaneområdet ligger i första hand mellan Dalbyvägen och Elisetorpsvägen i Arlöv i Burlövs kommun. Detaljplanens syfte är att i planområdets östra del pröva lämpligheten att på befintliga parkeringsytor möjliggöra för bostadsbebyggelse och centrumverksamhet med tillhörande parkeringshus. Syftet är också att den nya bebyggelsen ska anpassas till omgivande hus i park längs Elisetorpsvägen och den mer kvarterslika längs Dalbyvägen. Inom planområdets västra del prövas möjligheten att utöka befintlig förskola till sex avdelningar. Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande och har tidigare varit ute på samråd. I samrådsskedet yttrade sig utbildnings- och kulturnämnden främst utifrån två aspekter: Ny förskola inom området Kulturhistoriska aspekter Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till kommunstyrelen avge yttrande enligt i ärendet redovisat förslag.

9 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (27) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att till kommunstyrelen avge yttrande enligt i ärendet redovisat förslag.

10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (27) UKN/2016: Principer för avgiftsuttag för nyttjande av verksamheter inom utbildnings- och kulturnämndens ansvarsområde Sammanfattning Kommunfullmäktige fastställde den 17 september 2012, 106, principer för avgiftsuttag för nyttjande av verksamheter inom kultur- och fritidnämndens ansvarsområde. I styrdokumentet finns principer för avgiftsuttag som baseras på dåvarande budgetprocess. Taxorna för avgifterna inom de olika verksamheterna skall baseras på de beräkningsunderlag för avgiftsintäkterna som den av kommunfullmäktige antagna budgeten för nämnden grundas på (preliminär internbudget). Förslag till ändring innebär att principerna ska gälla den nya nämndens, utbildnings- och kulturnämnden, ansvarsområde samt att principerna för avgiftsuttag ska, vad gäller Burlövsbadet, baseras på att 70 % av badets bruttokostnad exklusive internhyra ska finansieras via intäkter. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna förslag till principer för avgiftsuttag för nyttjande av verksamheter inom utbildnings- och kulturnämndens ansvarsområde, enligt i ärendet redovisat förslag, samt överlämna dessa till kommunfullmäktige för fastställande.

11 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (27) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att godkänna förslag till principer för avgiftsuttag för nyttjande av verksamheter inom utbildnings- och kulturnämndens ansvarsområde, enligt i ärendet redovisat förslag, samt överlämna dessa till kommunfullmäktige för fastställande.

12 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (27) UKN/2015: Ny framställan till kommunstyrelsen angående utbyggnad av Humlemadskolan Sammanfattning I budgetbeslutet för 2017, investeringsbilagan, finns under planerade men ej beslutade objekt avsatt 10 mnkr för 2017 och 10 mnkr för 2018 för om- och tillbyggnad av Humlemadskolan. Utbildnings- och kulturnämnden har i sin budgetskrivelse begärt att man ska bygga till skolan med ett nytt mottagningskök och matsal, tre klassrum samt en NO-sal för att ersätta befintliga paviljonger samt hyrda lokaler vid Elisetorps dagcentral. För att få ett beslut i fullmäktige om att starta projektet krävs ett beslutsunderlag som utbildnings- och kulturförvaltningen inte har kompetens eller medel för att ta fram. Från förvaltningen föreligger förslag till framställan till kommunstyrelsen om att ge kommunledningskontoret, fastighetsavdelningen, i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag så att ärendet kan behandlas i fullmäktiges sammanträde i november. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till kommunstyrelsen överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag.

13 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (27) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkanden Sven Sonesson (-) med instämmande av Lars-Anders Espert (SD) och Rolf Bengtsson (MP) yrkar bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att till kommunstyrelsen överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag.

14 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (27) UKN/2016: Framställan till kommunstyrelsen om att arbeta fram ett beslutsunderlag till fullmäktige om en ny förskola i Arlöv Sammanfattning I fullmäktiges budgetbeslut för 2017, bilaga 2 Investeringsbudget under rubriken Kommunövergripande övrigt planerade men ej beslutade objekt, finns avsatt 35 mnkr för en ny förskola i Arlöv. Utbildnings- och kulturnämnden har föreslagit att en ny förskola om sex avdelningar byggs på tomten vid nuvarande Grönebo förskola. Arbetet med en ny detaljplan för kvarteret Ugglan pågår och i aktuellt förslag finns förskolan inplanerad. Den nya förskolan innebär egentligen inte en utökning av platser eller lokalyta för förskolan, utan den ersätter hyrda lokaler för nuvarande lägenhetsförskolor. För att komma vidare till ett beslut behöver fullmäktige ta ett inriktningsbeslut om kommunen ska bygga och äga förskolan själv eller om man ska välja att hyra av Burlövsbostäder. Fullmäktige behöver troligen också ett beslutsunderlag med en specificerad kostnadskalkyl och ett visualiserat förslag till gestaltning av huset. Förvaltningen har utarbetat ett förslag till framställan med förslag att kommunstyrelsen tar ställning till vilket alternativ de vill gå vidare med och sedan ger ett uppdrag att arbeta fram ett beslutsunderlag. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till kommunstyrelsen överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag.

15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (27) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkanden Margareta Abelsson (S) med instämmande av Anneli Kihlstrand (C) och Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att till kommunstyrelsen överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag.

16 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (27) UKN/2016: Framställan gällande motion om Vårboskolan Sammanfattning Fullmäktige biföll den 20 juni 2011, 87, en motion om Vårboskolan. Fullmäktige gav med bifallet ett uppdrag åt dåvarande barn- och utbildningsnämnden att ur olika aspekter låta analysera situationen på Vårboskolan och därefter låta utarbeta en handlingsplan med utgångspunkt från det så kallade Nossebroprojektet, samt att nämnden ska informera kommunstyrelsen om en handlingsplan samt åtgärder och eventuella kostnader för att nå föreslagen målsättning, då genomförd kartläggning och analys har genomförts. Förvaltningen har utarbetat ett förslag till framställan med en kortfattat redogörelse för det utvecklingsarbete som har genomförts på Vårboskolan under de senaste åren. Förvaltningen ger också en kortfattad information om skolans förbättrade resultat. I framställan föreslås att fullmäktige ska upphäva sitt tidigare beslut. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till kommunfullmäktige överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att till kommunfullmäktige överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag.

17 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (27) Protokollsanteckning Sven Sonesson (-) lämnar följande protokollsanteckning: Ett intensivt utvecklings- och kvalitetsarbete, främst av våra rektorer och pedagoger, har framgångsrikt resulterat i avsevärt förbättrat studieresultat. Detta gäller inte minst Vårboskolan. Dock kvarstår att uppfylla det nationella målet: Alla elever som går ut nian ska ha behörighet till gymnasiestudier.

18 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 18 (27) UKN/2016: Framställan angående motionen Mer gemenskap kring maten Sammanfattning Kommunfullmäktige biföll den 17 oktober 2011, 109, en motion av Lars Johnson (M) och Britt Sonesson (M), och uppdrog åt barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen att utreda och komma med förslag avseende att erbjuda alla kommunens pensionärer, som har hjälp eller mat från kommunen, möjligheten att äta på kommunens skolor, samt att en utvärdering skulle ske efter 6 månader. Från förvaltningen föreligger nu ett förslag till framställan till fullmäktige med förslag att fullmäktige ska upphäva beslutet. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkande Anneli Kihlstrand (C) med instämmande av Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till kommunfullmäktige överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att till kommunfullmäktige överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag.

19 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 19 (27) UKN/2016: Revidering av kvalitetshjulet Sammanfattning Från förvaltningen föreligger förslag till reviderat kvalitetshjul för systematisk uppföljning av skola och förskola i Burlövs kommun. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna revidering av kvalitetshjulet enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att godkänna revidering av kvalitetshjulet enligt i ärendet redovisat förslag.

20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 20 (27) 84 Kvalitetsredovisning - information Kvalitetschef Sandra Tauberman ger en ögonblicksbild av lärarbehörigheten i Burlövs förskolor och skolor. Andelen obehöriga lärare och förskollärare ökar och kommer sannolikt att fortsätta öka. I en tid med lärarbrist blir det allt viktigare att vara en attraktiv arbetsgivare för att kunna rekrytera behöriga lärare och förskollärare. Förvaltningschef Anders Öhlin redogör för betygsresultat och behörighet till gymnasiet. Statistiken visar på en positiv trend för såväl behörighet som meritvärden, om den stora andelen nyanlända elever räknas bort.

21 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 21 (27) UKN/2016: Namngivning av ny hall vid Svenshögskolan Sammanfattning Kommunen har fått sin första riktiga arrangemangshall. Hallen är belägen vid Svenshögskolan och går under arbetsnamnet Svenshögs sporthall. Hallen med en publikkapacitet på ca 450 personer kan nyttjas till så mycket mer än sport och en förhoppning är att även kulturevenemang med musik och teater kommer att finna hallen perfekt. Att i namnet då ha ordet sport kan begränsa arrangörers vilja att boka hallen. Det är också kommunens första riktiga arrangemangshall och därför bör Burlöv finnas med i namnet. Namnet Burlövshallen markerar att det är hela kommunens arrangemangshall och att användningsområdet är mer än sport. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkanden Kristoffer Daag (L) med instämmande av Patrik Selimson (M) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att undersöka möjligheten till namnsponsring av den nya hallen vid Svenshögskolan. Lars- Anders Espert (SD) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen besluta att den nya hallen vid Svenshögskolan får namnet Burlövs arena. Margareta Abelsson (S) med instämmande av Johan Svensson (S), Rolf Bengtsson (MP) och Anneli Kihlstrand (C) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Ordförande ställer de tre yrkandena mot varandra och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med Margareta Abelssons (S) m.fl. yrkande om bifall till förvaltningens förslag till beslut.

22 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 22 (27) Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen besluta att den nya hallen vid Svenshögskolan får namnet Burlövshallen. Reservationer Lars-Anders Espert (SD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Kristoffer Daag (L) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

23 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 23 (27) 86 Meddelanden/delgivningar Barn- och utbildningsutskottets protokoll Kommunfullmäktiges beslut , Årsredovisning 2015 UKN/2016:367 Kommunfullmäktiges beslut , Uppföljningsrapport UKN/2016:176 Kommunfullmäktiges beslut , Budget 2017 med flerårsplan UKN/2016:1 Kommunfullmäktiges beslut , Utredning av skolungdomars sociala hälsa UKN/2015:446 Kommunstyrelsens beslut , Konstnärlig utsmyckning på Svenshögsskolan UKN/2016:196 Kommunstyrelsens beslut , Begäran att få disponera del av Åkarp 3:2 och 3:34 för tennisverksamhet UKN/2016:41 Socialnämndens beslut , Handlingsplan för samverkan mot hot och våld i nära relationer, inklusive handlingsplan för samverkan mot hot och våld i nära relationer inom Burlövs kommun UKN/2016:385 Förvaltningsrätten i Malmös dom avseende överklagande av utbildnings- och kulturnämndens beslut den 25 januari 2016, 3, avseende skolskjuts till nyanlända UKN/2015:548 Protokoll från kommunala pensionärsrådets (KPR) sammanträde , inklusive bilagor UKN/2016:55 Miljö- och byggnämnden, ordförandebeslut vinnare Barnens Miljöpris 2015/2016 UKN/2015:481 Skolinspektionens uppföljningsbeslut Uppföljning av kvalitetsgranskning av kommunernas tillsyn av fristående förskolor i Burlövs kommun UKN/2015:489 Statistik avseende kränkande behandling inom Burlövs kommuns skolväsende UKN/2016:418

24 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 24 (27) Uppföljningsrapport 2 Förskoleverksamhet UKN/2016:178 Uppföljningsrapport 2 Grundskola UKN/2016:178 Uppföljningsrapport 2 Komvux UKN/2016:178 Uppföljningsrapport 2 Kultur och fritid UKN/2016:178 Synpunkter från Arlövs pensionärers Bowlingklubb angående det nya badet, förslag om bowlinglokal UKN/2016:415 Utbildnings- och kulturnämnden lägger meddelandena/delgivningarna till handlingarna.

25 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 25 (27) 87 Anmälan av delegationsbeslut Utbildnings- och kulturnämnden lägger delegationsbesluten UKN delg/2016:63, , 135 samt delegationsbeslut i protokollet från barn- och utbildningsutskottet den 15 augusti 2016 till handlingarna.

26 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 26 (27) 88 Information Förvaltningschef Anders Öhlin informerar om följande: Invigningen av Svenshögskolan och den nya hallen invigdes den 19 respektive 20 augusti Svenshögskolan har fått en ny rektor, Johan Lilia. Han tillträdde tjänsten den 15 augusti Utbildnings- och kulturnämndens nästa sammanträde, den 3 oktober 2016, hålls på Svenshögskolan. Burlövs kommun har anställt sin första lektor. Maria Söderling an anställd i kvalitetsteamet och har specialiserat sig på språkutveckling. Hela gymnasieenheten är nu lokaliserad på Hvilans folkhögskola i Åkarp. Biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson informerar om följande: Sofi Holmquist tillträder den 6 oktober 2016 som ny förskolechef på Svenshögs förskola. Till dess är arbetslagsledare Nina Jönsson tillförordnad förskolechef. Havrens förskola kommer inom kort att evakueras till de paviljonger som Svenshögskolan tidigare använde. Under evakueringstiden ska fuktproblemen på Havrens förskola åtgärdas. Arbetet har påbörjats med planeringen inför de nya paviljonger som behövs när Dalslundskolans kök ska byggas om. I månadsskiftet september/oktober 2016 kommer första steget av renoveringen av Vårboskolans B-hus att vara klar. Då ska byggnaden ha fått nytt tak, nya mattor och omfogad fasad. Arbetet på Komvux planeras vara klart till jul. Även övriga klassrum på Vårboskolan ska renoveras löpande. Renovering av NO-salarna kommer att tas upp i ett särskilt ärende. En ansökan om godkännande av en fristående förskola har inkommit. Förskolan saknar i dagsläget lokaler. Kultur- och fritidschef Jane Andersson informerar om följande: En pumptrack-bana är inköpt och finns för närvarande vid Burlövsbadet. Banan är dock flyttbar. Lördagen den 3 september 2016 genomförs Föreningarnas dag utanför Burlövsbadet.

27 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 27 (27) Sven Sonesson (-) efterfrågar en rapport om uppföljning av städverksamheten sedan den återgick till kommunal regi.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-29 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-02-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-02 Sida 1 (25) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Beslutande Anneli Kihlstrand (C), ordförande Lars-Anders

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-13 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30-11:35 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 17:00-19:10 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (-) t.o.m. del av 90

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-08-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Tågarpskolan, Arlöv kl. 18:30-21:40 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-02-04 Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:16 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Utses att justera Lars-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-08 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum 2011-12-13 Sida 1 utbildningsnämnden (18) Plats och tid Lillgården i Åkarp, kl. 18:00 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s)

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Barn och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2009-09-15 Sida 1 (14) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30 Valnämnd Sammanträdesdatum 2018-02-15 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andrétte Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-01-19 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Hans-Åke Mårtensson (S), ordf Andréette

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-08-11 Plats: Tågarpskolan ( OBS!, samling i huvudentrén på Tågarpskolan) Tid: 2015-08-17 kl. 18:00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-10-23 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.10

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-10-12 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20.00 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Jeanette Bengtsson personalföreträdare Boel Jonasson, personalföreträdare. Josef Janosi

Jeanette Bengtsson personalföreträdare Boel Jonasson, personalföreträdare. Josef Janosi nämnden ) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Lundgren(s) Lars-Anders

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Tågarpskolan, kl. 19:00 21:45 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Hans-Åke Mårtensson

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Hans-Åke Mårtensson Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-03-25 Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:30 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-10-19 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.55 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-03-08 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, kl. 19:00-20.00 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-22 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 Katja Larsson (S), ordf.

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgahuset, Arlöv 18:00-19:25 1 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S) 10-15, 17-18 Anders Brännström (L), ordf. Rolf

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21.15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders Espert(sd) Carl Ahrling(m)

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-11-21 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.30 Beslutande Se förteckning, sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 116 119

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-01-21 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18.00 18.35 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-04-11 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.20 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-24 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer