Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på eller

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89."

Transkript

1 Utbildnings- och kulturnämnden Plats: Tågarpskolan ( OBS!, samling i huvudentrén på Tågarpskolan) Tid: kl. 18:00 Kl Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Bengt Åström Ordförande Anna Bonnevier Sekreterare Föredragningslista Val av justerande: Christer Swahn Ärende Beteckning Sida 1. Upprop och val av justerande samt fastställande av plats och tid för justering 2. Uppföljningsrapport , utbildnings- och kulturnämnden 3. Internbudget för utbildnings- och kulturnämnden Utredning om fotbollsakademi på Vårboskolan 3 UKN/2015:4 4 UKN/2015: UKN/2015: Köksutredning UKN/2015: Förslag om framställan till kommunstyrelsen angående utökning av lokalerna på Humlemadsskolan 7. Information om statsbidragsansökan av medel för lågstadiesatsning UKN/2015: UKN/2015:

2 Ärende Beteckning Sida 8. Kronetorpsvallen UKN/2015: Handlingsprogram , Räddningstjänsten Syd 10. Angående yttrande över motionen (M) att införa Ung företagsamhets program i Burlövs grundskolor 11. Angående motion (S) om att utreda förutsättningarna för att inrätta en idrottsprofil vid någon av kommunens skolor 12. Yttrande över motion från Tommy Andersson (SD) - Skoluniform 13. Revidering av utbildnings- och kulturnämndens delegationsordning UKN/2015: UKN/2015: UKN/2015: UKN/2015: UKN/2015: Arlövs tennisbanor UKN/2015: Regional kulturplan för Skåne UKN/2015: Namn på väg UKN/2015: Vägg för street art (graffiti) UKN/2015: Detaljplan för del av Åkarp 8:1,Tillfart till Möllegården i Åkarp, Burlövs kommun - enkelt planförfarande UKN/2015: Kvalitetsredovisning - information Rapport från verksamheten Meddelande och delgivningar Anmälan av delegationsbeslut Kurser och konferenser Förvaltningen informerar Övriga frågor 358

3 1. Upprop och val av justerande samt fastställande av plats och tid för justering Enligt företaget upprop beslutar utbildnings- och kulturnämnden att utse Christer Swahn att jämte ordförande justera dagens protokoll. Justeringen kommer att äga rum den --- augusti 2015 på kommunkansliet.)

4 2. Uppföljningsrapport , utbildnings- och kulturnämnden Dnr UKN/2015:4 Föreligger arbetsmaterial avseende uppföljningsrapport 2. Barn- och utbildningsutskottet tackar för informationen.

5 3. Internbudget för utbildnings- och kulturnämnden 2016 Dnr UKN/2015:435 För att ge nämnden en möjlighet att styra fördelningen av resurser i internbudgeten för 2016 så redovisar förvaltningen i redogörelse delen av tjänsteskrivelsen de fördelningsprinciper som har tillämpats inför 2015 och föreslår att vi ska använda samma principer inför 2016 med några mindre tillägg om fördelning av centrala ITkostnader och Kultur-och fritidschefens möjlighet att göra omdisponeringar inom sin ram Nämnden föreslås besluta - Att förvaltningen i sitt arbete med internbudgeten för 2016 ska använda sig av samma fördelningsprinciper som gällde inför 2015 med några mindre tillägg som redovisas i förvaltningens tjänsteskrivelse. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att förvaltningen i sitt arbete med internbudgeten för 2016 ska använda sig av samma fördelningsprinciper som gällde inför 2015 med några mindre tillägg som redovisas i förvaltningens tjänsteskrivelse.

6 4. Utredning om fotbollsakademi på Vårboskolan Dnr UKN/2015:419 I tjänsteskrivelsen informerar förvaltningen om inledande kontakter med Malmö FF om att inrätta en så kallad fotbollsakademi på Vårboskolan med start hösten Eftersom ett sådant beslut skulle påverka skolans inre arbete en hel del så anser både förvaltning och rektor att det är viktigt att skolan får tid på sig att diskutera frågan innan nämnden fattar ett inriktningsbeslut om de medel som krävs för samarbetet. Förvaltningen föreslår därför att vi får ett formellt uppdrag av nämnden att utreda denna fråga närmare och återkomma med förslag till nämndens möte den 28 september. att förvaltningen och rektor får ett utredningsuppdrag angående fotbollsakademi på Vårboskolan. Uppdraget ska återrapporteras till nämnden vid dess möte den 28 september i år så att kostnaderna för samarbetet kan hanteras inom ramen för nämndens beslut om internbudget för Barn- och utbildningsutskottet beslutar att för egen del ställa sig positiv till en fotbollsakademi på Vårboskolan och att uppdra åt förvaltningen att redan till nämndens sammanträde den 17 augusti återkomma med erforderliga uppgifter för ställningstagande i frågan så att kostnaderna för samarbetet kan hanteras inom ramen för nämndens beslut om internbudget för 2016.

7 5. Köksutredning Dnr UKN/2015:117 Förvaltningen har nu fått en kompletterande utredning angående Harakärrsgårdens kök. Kalkylerna visar att den samlade kostnaden för att göra en stor ombyggnad av Dalslundsskolans kök och matsal samt att åtgärda avdelningsköken på Harakärrsgården kan kosta totalt Kostnaden för att istället göra en stor ombyggnation av Harakärrsgårdens kök och en mindre ombyggnation för att lösa produktion av specialkoster i Dalslundsskolans kök uppskattas till kr. Efter att ha värdet för och nackdelar med de bägge alternativet har förvaltningen skrivit ett förslag till framställan till fullmäktige. I framställan föreslås att fullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att projektera och upphandla en om-och tillbyggnad av dalslundsskolans kök och matsal i syfte att skapa ett samlat produktionskök för skola, barnomsorg och äldre omsorg samt att bevilja ett tilläggsanslag om 5 mkr för projektering till kommunstyrelsen. Nämnden föreslås besluta: Att anta förslaget till framställan som sitt eget och sända det till kommunledningskontoret. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att anta förslaget till framställan som sitt eget och sända det till kommunledningskontoret.

8 6. Förslag om framställan till kommunstyrelsen angående utökning av lokalerna på Humlemadsskolan Dnr UKN/2015:433 Ärendet handlar om en utökning av Humlemadskolans lokaler med mottagningskök, matsal och fyra klassrum. I den ekonomiska planen för övriga planerade men ej beslutade objekt finns medel avsatta för 2016 och Förvaltningen menar att det ska finnas en chans till byggstart under hösten 2016 så måste hela arbetet med att fatta nödvändiga beslut starta omgående. Förvaltningen har därför skrivit ett förslag till framställan riktat till kommunstyrelsen. I framställan föreslås att kommunstyrelsen ska ge fastighetsavdelningen i uppdrag att ta fram en mer detaljerad kostnadskalkyl som kan utgöra ett tillräckligt beslutsunderlag för att fullmäktige ska kunna fatta beslut om att påbörja en detaljprojektering. att anta förslaget till framställan som sin egen och sända den till kommunstyrelsen. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att anta förslaget till framställan som sin egen och sända den till kommunstyrelsen.

9 7. Information om statsbidragsansökan av medel för lågstadiesatsning Dnr UKN/2015:436 Regeringen har inrättat riktade statsbidrag för en lågstadiesatsning. Även om sådana ansökningar normalt sett inte kräver behandling i nämnden vill förvaltningen ge nämnden en information och därmed möjlighet att avgöra om nämnden själv önskar fatta något beslut om ansökan. I tjänsteskrivelsen ges en kortfattad sammanfattning av villkoren för ansökan och förvaltningens preliminära planering för att göra en ansökan. Nämnden föreslås besluta - Att tacka för informationen och att överlåta åt förvaltningen att arbeta vidare med en bidragsansökan. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att tacka för informationen och att överlåta åt förvaltningen att arbeta vidare med en bidragsansökan.

10 8. Kronetorpsvallen Dnr UKN/2015:406 På nämnden den 25 maj 2015 beslöts följande: Övriga frågor Patrik Selimson (M) ställer en fråga om skicket på Kronetorpsvallen och får svaret att det inte finns möjlighet för kultur och fritid att prioritera att ställa i ordning friidrottsdelen av Kronetorpsvallen, då den endast används vid enstaka tillfällen per år. Ett ärende om fortsatt hantering av Kronetorpsvallen kommer att skrivas fram till nämnden i augusti Kostnaden för att återställa friidrottsdelen uppgår till ca kronor. När friidrottsdelen är iordningställd uppgår kostnaden till ca kronor per år för att bibehålla standarden. En förutsättning för detta är att kaninerna avskjutes kontinuerligt. Förutom att anläggningen inte går att hålla iordning med alla kaninhål är också skaderisken stor, en fot i kaninhålet kan resultera i en bruten fotled. att beakta kostnaden på kronor för att iordningställa friidrottsdelen inför arbetet med internbudgeten 2016 att när friidrottsdelen är iordningställd underhålls den av idrottsplatspersonal till en kostnad av kronor per säsong. att begära hos kommunstyrelsen att kaniner avskjutes kontinuerligt för att kunna ha friidrottsdelen brukbar och minimera skaderiskerna. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att beakta kostnaden på kronor för att iordningställa friidrottsdelen inför arbetet med internbudgeten 2016 att när friidrottsdelen är iordningställd underhålls den av idrottsplatspersonal till en kostnad av kronor per säsong. att begära hos kommunstyrelsen att kaniner avskjutes kontinuerligt för att kunna ha friidrottsdelen brukbar och minimera skaderiskerna.

11 9. Handlingsprogram , Räddningstjänsten Syd Dnr UKN/2015:439 Föreligger handlingsprogram , Räddningstjänsten Syd. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att ställa sig bakom handlingsprogrammet.

12 10. Angående yttrande över motionen (M) att införa Ung företagsamhets program i Burlövs grundskolor Dnr UKN/2015:428 I en motion (M) föreslås att fullmäktige ska ge utbildnings-och kulturnämnden i uppdrag att införa Ung företagsamhets utbildningsprogram i Burlövs grundskolor. Förvaltningen menaratt det vore olämpligt att fatta politiska beslut om val av enskilda läromedel. I den arbetsplan för studie-och yrkesvägledning i Burlövs kommun som rektorer och studie-och yrkesvägledare har upprättat finns Ung företagsamhets program för grundskoleelever redan med som en rekommendation för olika årskurser. Med detta som utgångspunkt föreslår förvaltningen att motionens ska avslås. att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till kommunfullmäktige. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att avstyrka motionen i yttrande enligt upprättat förslag.

13 11. Angående motion (S) om att utreda förutsättningarna för att inrätta en idrottsprofil vid någon av kommunens skolor Dnr UKN/2015:429 I en motion (S) föreslås att fullmäktige ska ge utbildnings-och kulturnämnden i uppdrag att utreda förutsättningarna för att skapa en idrottsprofil på någon av kommunens skolor. Förvaltningen informerar om att en sådan utredning redan pågår. Om en idrottsprofil ska fungera väl måste den vara väl förankrad hos rektor och personal. Förvaltningen bedömer att det är viktigt att låta skolan arbeta i lugn och ro med denna fråga och att ett beslut i fullmäktige som skulle kunna upplevas som tvingande för skolan skulle försvåra den processen. Förvaltningen föreslår därför att motionen avslås. att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till kommunfullmäktige. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att avstyrka motionen i yttrande enligt upprättat förslag.

14 12. Yttrande över motion från Tommy Andersson (SD) - Skoluniform Dnr UKN/2015:430 Utbildnings- och kulturnämnden har fått motion från Tommy Andersson (SD) om skoluniform för yttrande. Motionären föreslår att utbildnings- och kulturförvaltningen ska få i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett införande av skoluniform i Burlövs kommunala skolor. I utbildnings- och kulturförvaltningens förslag till yttrande framförs tveksamheter till lagligheten i att införa skoluniformer, både utifrån elevernas yttrandefrihet och utifrån att utbildningen ska vara avgiftsfri för vårdnadshavarana. Om kommunen skulle stå för kostnaden för skoluniformer skulle det ta resurser ifrån satsningar på att öka kvaliteten och måluppfyllelsen i verksamheten. Av dessa skäl menar förvaltningen att det inte är möjligt att införa skoluniformer och föreslår därför att motionen avstyrks. att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och översända det till kommunfullmäktige. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att avstyrka motionen i yttrande enligt upprättat förslag.

15 13. Revidering av utbildnings- och kulturnämndens delegationsordning Dnr UKN/2015:19 Utbildnings- och kulturförvaltningen har tagit fram ett förslag till reviderad delegationsordning för utbildnings- och kulturnämnden. att anta delegationsordning enligt i ärendet redovisat förslag. Barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut att anta föreslagna justeringar i delegationsordningen enligt i ärendet redovisat förslag.

16 14. Arlövs tennisbanor Dnr UKN/2015:390 De två föreningarna Åkarps Tennisklubb och Burlövs Tennisklubb gick samman till Åkarp-Burlövs Tennisklubb. Under säsongerna 2013 och 2014 har föreningen försökt bedriva verksamhet på Arlövs Tennisbana men resultatet blev inte det önskade. Föreningen har därför meddelat att de inte önskar behålla tennisbanan i Arlöv. Enligt avtal från 1965, senast hittade, skall även byggnaden tillfalla kommunen. Tjänstemän har under hösten 2014 och våren 2015 gjort en genomgång av möjliga verksamheter på tennisbanan och i huset. Det kan konstateras att det i dagsläget inte finns intresse och möjlighet att bedriva idrott- eller fritidsverksamhet på tomten. Förslaget är därför att återlämna marken till kommunstyrelsen med en förhoppning att marken reserveras för idrotts- och fritidsverksamhet även i framtiden. Driften och skötseln av ytan har sedan 1965 skötts av tennisklubben och det finns därför inga ekonomiska medel för detta avsatta i utbildnings- och kulturnämndens budget. Tennisklubben har inte erhållit något bidrag för skötseln. att återlämna ytan för Arlövs tennisbanor på Vintergatan till kommunstyrelsen. Kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut att återlämna ytan för Arlövs tennisbanor på Vintergatan till kommunstyrelsen.

17 15. Regional kulturplan för Skåne Dnr UKN/2015:420 att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till Kultur Skåne Kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till Kultur Skåne.

18 16. Namn på väg Dnr UKN/2015:441 Tekniska utskottet har remitterat ärende angående fastställande av namn på väg till utbildnings- och kulturnämnden för yttrande. Kommunfullmäktige antog den 21 januari 2013 (KF 5/13) detaljplan nr 242 för Sunnanå 1:2 m.fl., Flansbjer. På området kommer att anläggas lokalgata som skall ansluta till Flansbjersvägen. Exploatören har hemställt om att det nya gatuavsnittet skall få ett eget namn, främst pga. att Flansbjersvägen ligger i två kommuner och inte är lätt att stava för en utländsk chaufför, och har förordat i första hand namnet Paketgatan. Den nya vägen är en direkt förlängning av Flansbjersvägen och det saknas egentligen sakliga skäl för att ha ett annat namn på del av Flansbjersvägen. Att anpassa namngivning av gator till dagens GPS-teknik är inget egentligt skäl att välja bort lokalhistoriska namn. Ett nytt namn på förlängningen är dock tänkbar om namnet är lokaliserande, anknyter till utvecklingen av området och i möjligaste mån till den lokala namntraditionen. att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till tekniska utskottet. Utskottet finner enhälligt att det saknas skäl att av tekniska skäl ändra ett för området hävdvunnet kulturnamn som dessutom är unikt och inte förväxlingsbart med några andra namn, till skillnad från de som föreslagits. Vidare är det inte lämpligt att ändra namn på bara en liten avslutande del av en längre väg. Kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut att till tekniska utskottet avge yttrande med innebörd att det nuvarande namnet Flansbjersvägen skall behållas.

19 17. Vägg för street art (graffiti) Dnr UKN/2015:443 Studieförbundet Vuxenskolan som driver projektet Unity Burlöv letar efter ny vägg för street art efter succén med väggen på Burlövs Center. Succén var inte bara att väggen blev uppskattade utan framförallt ungdomarnas entusiasm och att de jobbade tillsammans och skapade gemenskap mellan olika nationaliteter och att ungdomar från både Arlöv och Åkarp var delaktiga i projektet. Tanken bakom namnet, Burlöv United Arts var just att betona att det är viktigt att jobba tillsammans och skapa gemenskap mellan alla nationaliteter, ortsdelar och åldrar. Vuxenskolans projekt med anställd projektledare varar även under hösten De vill således fortsätta sitt framgångsrika arbete och letar ny yta/vägg. Ungdomsgruppen med Pangeja är positiva till detta och ungdomarna längtar efter att få ta tag i en ny vägg som kan göras fin. Utbildning- och kulturnämnden beslutar att hos kommunstyrelsen begära att få tillgång till yta/vägg för street art utsmyckning. Kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut att hos kommunstyrelsen begära att få tillgång till yta/vägg för street art utsmyckning, t.ex. någon av tunnlarna vid stationerna vid Burlöv center eller Åkarp.

20 18. Detaljplan för del av Åkarp 8:1,Tillfart till Möllegården i Åkarp, Burlövs kommun - enkelt planförfarande Dnr UKN/2015:444 Samhällsbyggnadsförvaltningen har för yttrande lämnat utställningshandling gällande detaljplan för Åkarp 8:1. Syftet är att förbättra möjligheten för bussar att nå besöksmålet Möllegården kultur. Endast busstrafik till Möllegården kultur ska använda tillfarten och cykeltrafik ska fortfarande vara möjlig inom planområdet. Planförändringen gäller del av område 12 i Bevarandeplanen. Intill planområdet finns en minnessten från 1915 samt en stensoffa, därintill hamlade träd vars kronor hänger över Möllevägen. Träden utgör pendang till allén som leder till Möllegårdens huvudbyggnad. att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget och sända det till kommunstyrelsen. Kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut att till kommunstyrelsen avge yttrande enligt bilagt förslag.

21 19. Kvalitetsredovisning - information

22 20. Rapport från verksamheten

23 21. Meddelande och delgivningar Statistik avseende kränkande behandling UKN/2015: Skrivelse från Centrala barn- och elevhälsoteamet angående uppskjutande av att bygga en ny förskola i Arlöv på Humlemadsområdet UKN/2015: Uppföljningsrapport 2 från enheterna inom utbildnings- och kulturförvaltningen UKN/2015: Skolverkets beslut avseende redovisning av statsbidrag för läxhjälp höstterminen 2014 UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Budget 2016 med flerårsplan UKN/2015:1-041 Kommunfullmäktiges beslut , Motion av Sven Sonesson (M) - Dagens ungdomar - morgondagens vuxna! UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Kommunikationspolicy för Burlövs kommun, UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , Antagande av föreskrift för avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg UKN/2015: Kommunstyrelsens beslut , Framställan om hyra av paviljong som ersättning för lokaler på Södervångsskolan UKN/2015: Protokoll från Kommunala Pensionärsrådet UKN/2015:

24 22. Anmälan av delegationsbeslut Delas ut ev. till gruppmöten.

25 23. Kurser och konferenser

26 24. Förvaltningen informerar

27 25. Övriga frågor

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-08-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Tågarpskolan, Arlöv kl. 18:30-21:40 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-09-18 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-18 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-18 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-18 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-10 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-10-16 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS 2007-10-23 1 (16) Plats Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 23 oktober 2007, kl 14.00-18.10. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet.

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet. Innehåll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHET... 2 1 Nämndens ansvarsområden och uppgifter... 2 2 Generella uppgifter och bemyndiganden för nämnden... 2 3 Delegering från kommunfullmäktige... 3 4 Planering,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 1 Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Antaget av fullmäktige 2014-12-10, 200 att gälla från och med 2015-01-01. Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområde

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Sollentuna Antagen av fullmäktige 1992-04-27, 38 Reviderad 1994-03-21, 28 Reviderad 2003-05-19, 65 Reviderad 2003-11-17, 142 ( 5 och 22) Reviderad 2006-02-06, 29

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 38 Studiebesök... 54 39 Godkännande av ärendelista... 55 40 Delgivningar... 56 41 Anmälan av delegationsbeslut... 57 42 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 58

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-03-14 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-22 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

Svedala Kommuns 4:26 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 4:26 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Reglemente för kultur- och fritidsnämnden antaget av kommunfullmäktige 2014-11-10, 144 Gäller från 2015-01-01 För kultur- och fritidsnämnden gäller vad som föreskrivs i kommunallagen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-06 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 6 november 2007 kl. 13.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Gert Jonsson (m)

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2005-02-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2005-02-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Yttrande över förslag till gemensam beräkningsmodell för interkommunala ersättningar inom gymnasieskolan Kommunförbundet Skåne har för yttrande översänt ett förslag

Läs mer

WJ KOMMUN SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 9 (19)

WJ KOMMUN SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 9 (19) ~ LJUSNARSBERGS WJ KOMMUN SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 9 (19) Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGS- OCH SOCIALA UTSKOIT 2015-10-08 Bos 192 Dnr KS 484/2014 Yttrande över motion rörande kostnadsfri pedagogisk

Läs mer

Vingåkers kommun. Kommunfullmäktige den 30 november 2015

Vingåkers kommun. Kommunfullmäktige den 30 november 2015 Vingåkers kommun Kommunfullmäktige den 30 november 2015 Frågor från allmänheten Medborgare erbjuds tillfälle att ställa frågor till kommunfullmäktige Frågor från fullmäktigeledamöter Ledamöter i kommunfullmäktige

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2013-11-11 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2013-11-11 Sida 1 (16) Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2013-11-11 Sida 1 (16) Plats och tid Betan, Medborgarhuset, kl. 18.00 19.40. Beslutande Gert Frostander (S), tjg ers. Kjell Jönsson (S), tjg ordförande. Nils Holmqvist

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2015-06-10. Innehållsförteckning 1 (18)

Protokoll från Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2015-06-10. Innehållsförteckning 1 (18) 2015-06-10 Sida 1 (18) Protokoll från Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2015-06-10 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning ande...

Läs mer

Tjänsteutlåtande 2011-05-06. DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Cecilia von Sydow

Tjänsteutlåtande 2011-05-06. DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Cecilia von Sydow 1(5) KS 2009/0115 Programarbete avseende investering gällande Skogsgläntans förskola, Fastigheten Djursholm 2:371 Sammanfattning Fastighetsnämnden har i beslut april 2011 föreslagit kommunstyrelsen att

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal.

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal. Tjänsteutlåtande Projektledare 2014-03-04 Anne-Sophie Arbegard 08-590 976 29 Dnr: Anne-Sophie.Arbegard@upplandsvasby.se KS/2011:239 Kommunstyrelsen Arbetsupplägg för projektet Väsby Entré och projektbudget

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20 sid 1 av 22 Plats och tid: Rådhussalen, klockan 13:30 16:00 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Iréne Ahlstrand-Mårlind Ledamot (M) Berith Gustavsson (jäv 64) Vice ordförande (S) Tommy Alm (tom 66)

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.50 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 13.30-17.15 Beslutande Elena Fridfelt, ordförande (C) Klas Nordh (FP) 118-124

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19. Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.00 Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

113 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall oktober 2010. 114 Obetalda avgifter inom barn- och utbildningsnämndens verksamhet

113 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall oktober 2010. 114 Obetalda avgifter inom barn- och utbildningsnämndens verksamhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-24 111 Meddelanden 112 Anmälan om delegationsbeslut 113 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall oktober 2010 114 Obetalda avgifter inom barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M)

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M) 2013-03-26 1(7) Tid och plats Tisdagen den 26 mars 2013, kl. 17.00-18.20, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 31-44 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Birgitta Bergman (M) Mattias Danielsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Utbildningsnämnden Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

Innehåll. Protokoll 2016-01-11 2 av 2. 2 Detaljbudget 2016. 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav. 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande

Innehåll. Protokoll 2016-01-11 2 av 2. 2 Detaljbudget 2016. 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav. 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande Protokoll 2 av 2 Innehåll 1 Protokolljusterare och fastställande av föredragningslista 3 2 Detaljbudget 2016 4 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav 5 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 12:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Kommunstyrelsens ordförande har i skrivelse 2012-10-22, delvis reviderat 2012-11-05, redovisat förslag till budget 2013.

Kommunstyrelsens ordförande har i skrivelse 2012-10-22, delvis reviderat 2012-11-05, redovisat förslag till budget 2013. 147 KS 2012/0019 Budget 2013 Ärendet Danderyds kommun visar genomgående mycket goda resultat i de kvalitetsredovisningar som görs både lokalt och på nationell nivå. Det innebär att kommunen erbjuder hög

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Monika Gustavsson (s) Monika Gustavsson (s) Barn- och ungdomsnämnden. Barn- och ungdomsförvaltningen

Monika Gustavsson (s) Monika Gustavsson (s) Barn- och ungdomsnämnden. Barn- och ungdomsförvaltningen Sida Barn- och ungdomsnämnden 2001-09-24 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, konferensrum 225, kl 15.00 17.10 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera Monika

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 april 2012 kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-03-06 13 (25) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 6 mars 2013 kl. 16.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Henrik Brunnmyra

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015.

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. Dokumentnamn: Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Sida: 1 (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid C4-huset, sammanträdeslokal 5:5 13:30 ande Radovan Javurek (FP) Eva Jakobsen (M) Mats Edin (S) Birgitta Lööv (V) Ann-Charlotte Lindner (FP) Maria Nilsson (S) Qualinle

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-12-16 1 [17] Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00 Utses att justera Leif Göbel (Socialdemokraterna) Justeringens

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 29 Besök från Slättens rektorsområde 35 30 Ekonomisk månadsrapport 36 31 Budget: Ramförslag 2013-2015......37 32 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2012...40 33 Ansökan om bidrag

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 09:00-09:40 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Patrik Engström (S) Johan Thomasson (M) Laila Borger

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Ekonomisk rapport och besök av rektorsområde 3

Ekonomisk rapport och besök av rektorsområde 3 !" Sammanträdesdatum #$%! Sida Ekonomisk rapport och besök av rektorsområde 3 Barn- och utbildningsutskottets beslut /: 9, & Beskrivning av ärendet /:7,,,, = & @,?%,:,: =,:,:& Beslutsunderlag $AB,, = CCCCC!

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2012-07-26

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2012-07-26 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 69 Renovering och byggnation av Mellbystrandsskolan och byggnation av idrottshall i Mellbystrand tidplan, kostnadsberäkning och begäran om igångsättningsbeslut

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Plats och tid Beslutande Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Heikki Perttula (s) Kerstin Eriksson (s) Ivan Abrahamsson (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Luoto

Läs mer

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lokal Strået, kl. 13.40 15.25 Ajournering kl. 14.40 14.55 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordförande Torsten Vigre (M), tjänstgörande ersättare för Olof Röstin (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Svar till Skolinspektionen utifrån föreläggande; Dnr 43-2014:7911

Svar till Skolinspektionen utifrån föreläggande; Dnr 43-2014:7911 1(6) Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontoret Ewa Johansson, Rektor 0171-529 58 ewa.johansson@habo.se Yttrande över beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Futurum

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Ansökan om medel ur investeringsbudget 2008. 8. Försäljning av fastigheten Bergsjö-Kyrkby 11:8 i Bergsjö.

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Ansökan om medel ur investeringsbudget 2008. 8. Försäljning av fastigheten Bergsjö-Kyrkby 11:8 i Bergsjö. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 17 januari 2008 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2009-02-23 1 Plats och tid Villan klockan 18.00 20.05 Beslutande Övriga deltagande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Förtida inlösen av option för Bergesta, LB Kiel Gnarp AB, samt upptagande av lån.

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Förtida inlösen av option för Bergesta, LB Kiel Gnarp AB, samt upptagande av lån. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE till sammanträde Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Tisdag 19 januari 2016 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-27 1 (13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 27 mars 2013 klockan 14.00 16.55 Beslutande Roger Ödebrink, ordförande Gunnel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Österportskolan, Gränssnittet, Surbrunnsvägen 1, Ystad 09:00 10:00, 10:25 11:15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Sara Chermiti (M) ersättare Christer Olofsson förvaltningschef

Läs mer

tjänstgörande för Mattias Danielsson (C)

tjänstgörande för Mattias Danielsson (C) 2013-04-16 1(5) Tid och plats Tisdagen den 16 april 2013, kl. 17.00-17.40, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 45-54 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman

Läs mer

2014; ca 445 000 elever är inskrivna i verksamheten 2012; 83% av eleverna i åldersgruppen 6-9 år och 17% i åldern 10-12 år 2012; 20,1 elev/

2014; ca 445 000 elever är inskrivna i verksamheten 2012; 83% av eleverna i åldersgruppen 6-9 år och 17% i åldern 10-12 år 2012; 20,1 elev/ 2014; ca 445 000 elever är inskrivna i verksamheten 2012; 83% av eleverna i åldersgruppen 6-9 år och 17% i åldern 10-12 år 2012; 20,1 elev/ årsarbetare 2014; 13,1 elev/ anställd 2014; 41,1 elev/avdelning

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Motion om kollektivtrafiken

Motion om kollektivtrafiken 2008-03-31 67 154 Kommunstyrelsen 2008-08-11 163 223 Arbets- och personalutskottet 2008-06-02 147 350 Dnr 08.179-008 marskf31 Motion om kollektivtrafiken Ärendebeskrivning Börje Lööw, för vänsterpartiet,

Läs mer