Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)"

Transkript

1 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Ingalill Melcher (SD), tjänstgör för Lars-Anders Espert (SD) Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Kristoffer Daag (L) Margareta Abelsson (S) Johan Svensson (S), tjänstgör för Selvete Murtezi (S) Sven Sonesson (-) Johan Svensson (S) Nima Moslehi (C) Rania Youness (MP) Kerstin Lidén (V) Ingalill Melcher (SD) Ingvar Olsson (SD) Amelie Gustafsson (M) Anita Ljungh (M) Anders Öhlin, förvaltningschef Anna Bonnevier, nämndsekreterare Inga-Britt Henrikson, biträdande förvaltningschef Lone Åkesson, gatuchef, t.o.m. 113 Jeanette Bengtsson, Lärarförbundet Boel Jonasson, LR Gunilla Lindberg, Kommunal Margareta Abelsson (S) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Arlöv, den 16 december 2016 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare _ Anna Bonnevier Ordförande Bengt Åström Justerande Margareta Abelsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Underskrift Utbildnings- och kulturnämndens arkiv _ Therese Stendahl

2 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (19) 112 Val av justerare samt bestämmande av tid och plats för justering att utse Margareta Abelsson (S) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justeringen ska äga rum i Medborgarhuset, Arlöv, den 16 december 2016.

3 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (19) 113 Information från gatuchefen Gatuchef Lone Åkesson informerar om statusen på de olika projekt som utbildnings- och kulturnämnden beställt, men som inte genomförts. Multiarenan vid Dalslundskolan beräknas vara klar april till juni Förbättringarna av skolgården på Humlemadskolan beräknas vara klara februari till april 2017 Nya lekredskap på förskolorna Dungen och Dalslund beräknas vara klart februari till april Dalslundskolans skolgård beräknas vara klar maj till juni 2017, alternativt under sommarlovet om verksamheten föredrar det. Projekten som skulle göras på förskolorna Östragården och Svanetorp är klara. Tidplanen för Havrens förskola är oklar till följd av pågående renovering. Lone Åkesson informerar vidare om att det är möjligt att söka bidrag till flera av projekten från Boverket, som i så fall kan bidra med upp till 50 procent. Ansökan måste lämnas in innan anläggningsarbetet påbörjas.

4 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (19) 114 Förslag till åtgärdsplan för skolelevers sociala hälsa UKN/2015:446 Sammanfattning Som svar på en av kommunfullmäktige antagen motion om skolelevers sociala hälsa gjorde förvaltningen en kartläggning av situationen i Burlövs skolor, som redovisades för fullmäktige vid möte den 20 juni I samband med detta gav fullmäktige nämnden i uppdrag att utarbeta en åtgärdsplan, som ska redovisas tillbaka till fullmäktige senast i oktober Tyvärr har förvaltningen inte i tid uppmärksammat detta uppdrag, men vi har nu sammanställt vad vi faktiskt har gjort under hösten 2016 och vad vi planerar att göra under 2017 för att utveckla vårt elevhälsoarbete. Förvaltningen föreslår att skrivelsen antas som nämndens åtgärdsplan och att den kan redovisas till fullmäktige snarast möjligt. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att anta åtgärdsplan för arbetet med våra skolelevers sociala hälsa enligt i ärendet redovisat förslag och sända den till kommunfullmäktige. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att anta åtgärdsplan för arbetet med våra skolelevers sociala hälsa enligt i ärendet redovisat förslag och sända den till kommunfullmäktige.

5 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (19) 115 Burlövs kulturplan UKN/2016:266 Sammanfattning Region Skåne har beslutat om en regional kulturplan Utbildnings- och kulturnämnden lämnade i sitt remissvar synpunkter på den regionala planen som också har beaktats. Nu föreligger ett förslag till Burlövs kulturplan , som är väl synkroniserad med den regionala kulturplanen. En kulturplan som överensstämmer med regionens kan medföra att kulturområdet stärks, då både region och kommun strävar åt samma håll. Kultursamverkansmodellen har också sin utgångspunkt i den regionala kulturplanen när Region Skåne fördelar bidrag. I arbetet med att ta fram planen har, förutom enhetscheferna för kultur och bibliotek, även kulturskolans chef och näringslivsstrateg deltagit. Kultur- och fritidsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att godkänna i ärendet redovisat förslag till Burlövs kulturplan samt överlämna detta till kommunfullmäktige för antagande. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att godkänna i ärendet redovisat förslag till Burlövs kulturplan samt överlämna detta till kommunfullmäktige för antagande.

6 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (19) 116 Bidrag till annan huvudman gymnasieskola 2017 UKN/2016:496 Sammanfattning Riksprislistan (snittpris baserat på priser för flertalet gymnasieskolor i landet), som Skolverket beslutar, var fram till 2010 avsedd för kommuner som inte erbjuder utbildning i egen regi. Kommunens kostnad för en elev ska bli densamma oavsett om utbildningen anordnas av en annan kommun genom samverkan eller av en fristående skola. Samverkan kring fritt sök, som skånska kommuner inledde 2010, har haft som ambition att reglera ersättningar inom samverkansområdet genom en s.k. Skånelista, som ett alternativ till riksprislistan. Eftersom detta arbete fortfarande pågår finner förvaltningen det befogat att fortsätta tillämpa riksprislistan vid betalning av bidrag till huvudmän för fristående skolor. Riksprislistan för 2017 kommer Skolverket att fastställa senast den 31 januari. Fristående skolor som anordnar Internationella Baccalaureate, IB-programmet, för vilka staten betalar avgifter till International Baccalaureate Office, är berättigade till bidrag. Förvaltningen anser att bidrag från Burlövs kommun bör bestämmas utifrån snittbelopp som kommunen betalar för sina elever på IB- programmet i kommunala skolor inom samverkansområdet. Burlövs kommun anordnar Språkintroduktion (IMSP) i egen regi och tar i vissa fall emot elever från andra kommuner. Eftersom kommunen är skyldig att ersätta externa anordnare av utbildningen motsvarande kommunens egna kostnader uppstår det behov av att fastställa bidragsbelopp för utbildningen. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att bidrag för nationella program och nationella inriktningar, som anordnas av enskilda huvudmän för fristående gymnasieskolor, betalas enligt riksprislistan som Skolverket fastställer för år att fastställa grundbidrag för IB-programmet, som anordnas av enskilda huvudmän för gymnasieskolor, till 107,8 tkr för år att fastställa grundbidrag för IM-språkintroduktion (IMSP) till 132,6 tkr för år 2017.

7 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (19) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att bidrag för nationella program och nationella inriktningar, som anordnas av enskilda huvudmän för fristående gymnasieskolor, betalas enligt riksprislistan som Skolverket fastställer för år att fastställa grundbidrag för IB-programmet, som anordnas av enskilda huvudmän för gymnasieskolor, till 107,8 tkr för år att fastställa grundbidrag för IM-språkintroduktion (IMSP) till 132,6 tkr för år 2017.

8 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (19) 117 Ny indexerad avgiftsnivå för Maxtaxa 2017 UKN/2016:520 Sammanfattning Förordningen (2001:160) om statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskola och fritidshem har förändrats och är nu indexreglerad. Inkomsttaket kommer från och med den 1 januari 2017 höjas från kronor till kronor. Följden av detta är att de högsta tilllåtna avgiftsnivåerna höjs. De nya avgistsnivåerna innebär att kommunens avgiftsintäkter kommer att öka och statsbidraget minska i motsvarande omfattning. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att föreslå kommunfullmäktige fastställa avgifterna i enlighet med de förändrade avgiftsnivåerna i maxtaxeförordningen.

9 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (19) 118 Attestförteckning 2017 UKN/2016:505 Sammanfattning Förslag till attestförteckning 2017 för utbildnings- och kulturnämndens verksamheter överlämnas av förvaltningen. Attestförteckningen grundas på den aktuella tjänstemannaorganisationen och den kommer att uppdateras under året efter eventuella personal- eller organisationsförändringar som påverkar attesträtten. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att anta attestförteckning 2017 enligt i ärendet redovisat förslag att ge förvaltningschef rätt att byta ut en person mot annan vid förändring av befattningsinnehavare. Förvaltningens tillägg till ärendet Förvaltningen föreslår ett tillägg som innebär att systemansvarig Anni Nilsson får göra korrigeringar av feldebiteringar gällande barn- och skolbarnomsorgsavgifter. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att anta attestförteckning 2017 enligt i ärendet redovisat förslag. att ge förvaltningschef rätt att byta ut en person mot annan vid förändring av befattningsinnehavare.

10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (19) 119 Utseende av firmatecknare för utbildnings- och kulturnämnden UKN/2016:506 Sammanfattning Utbildnings- och kulturnämnden har att utse firmatecknare. Beslutet föreslås gälla från den 1 januari 2017 till dess att annat beslut fattas. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att från och med den 1 januari 2017 till dess att annat beslut fattas, utse följande firmatecknare: Till att underteckna utbildnings- och kulturnämndens handlingar utses nämndens ordförande Bengt Åström (S), med nämndens 1:e vice ordförande Anneli Kihlstrand (C) eller nämndens 2:e vice ordförande Lars-Anders Espert (SD) som ersättare, vardera med kontrasignation av förvaltningschef Anders Öhlin eller biträdande förvaltningschef Inga- Britt Henriksson. Till att underteckna avtal och andra liknande handlingar som inte beslutas av utbildningsoch kulturnämnden utses förvaltningschef Anders Öhlin med biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson som ersättare, med kontrasignation av vederbörande handläggare. Förvaltningens tillägg till ärendet Förvaltningen föreslår att kultur- och fritidsutskottets ordförande Margareta Abelsson (S) läggs till i den första strecksatsen. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att från och med den 1 januari 2017 till dess att annat beslut fattas, utse följande firmatecknare: Till att underteckna utbildnings- och kulturnämndens handlingar utses nämndens ordförande Bengt Åström (S), med nämndens 1:e vice ordförande Anneli Kihlstrand (C), nämn-

11 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (19) dens 2:e vice ordförande Lars-Anders Espert (SD) eller kultur- och fritidsutskottets ordförande Margareta Abelsson (S) som ersättare, vardera med kontrasignation av förvaltningschef Anders Öhlin eller biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson. Till att underteckna avtal och andra liknande handlingar som inte beslutas av utbildningsoch kulturnämnden utses förvaltningschef Anders Öhlin med biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson som ersättare, med kontrasignation av vederbörande handläggare.

12 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (19) UKN/2015: Revidering av utbildnings- och kulturnämndens delegationsordning Sammanfattning Utbildnings- och kulturförvaltningen har tagit fram ett förslag till reviderad delegationsordning för utbildnings- och kulturnämnden. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att anta delegationsordning enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att anta delegationsordning enligt i ärendet redovisat förslag.

13 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (19) 121 Dokumenthanteringsplan för handlingar inom utbildningsverksamheten UKN/2016:504 Sammanfattning Inom utbildningsverksamheten uppkommer en mängd handlingar och information. I dokumenthanteringsplanen framgår bland annat var handlingarna förvaras och om och när de får gallras. Förvaltningen har tagit fram förslag till dokumenthanteringsplan för handlingar inom utbildningsverksamheten. Dokumenthanteringsplanen ersätter Gallrings- och bevarandeplan för dokumenthanteringen inom barn- och utbildningsnämnden i Burlövs kommun, fastställd av barnoch utbildningsnämnden den 27 februari och kompletterad den 23 april 1996, 60. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att anta dokumenthanteringsplan för handlingar inom utbildningsverksamheten i Burlövs kommun, enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att anta dokumenthanteringsplan för handlingar inom utbildningsverksamheten i Burlövs kommun, enligt i ärendet redovisat förslag.

14 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (19) 122 Dokumenthanteringsplan för handlingar inom kultur och fritids verksamhetsområde UKN/2016:503 Sammanfattning Inom kultur och fritids verksamhetsområde uppkommer en mängd handlingar och information. I dokumenthanteringsplanen framgår bland annat var handlingarna förvaras och om och när de får gallras. Förvaltningen har tagit fram förslag till dokumenthanteringsplan för handlingar inom kultur- och fritidsverksamheten. Dokumenthanteringsplanen ersätter Bevarande- och gallringsplan för kultur- och fritidsnämnden, antagen av kultur- och fritidsnämnden den 22 maj Kultur- och fritidsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att anta dokumenthanteringsplan för handlingar inom kultur och fritids verksamhetsområde, enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet att anta dokumenthanteringsplan för handlingar inom kultur och fritids verksamhetsområde, enligt i ärendet redovisat förslag.

15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (19) 123 Kvalitetsredovisning - information Förvaltningschef Anders Öhlin informerar om närvaro för elever och personal under 2016.

16 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (19) 124 Meddelanden/delgivningar Statistik avseende kränkande behandling i Burlövs kommuns skolväsende UKN/2016: Kommunfullmäktiges beslut , 101, Principer för avgiftsuttag för nyttjande av verksamheter inom utbildnings- och kulturnämndens ansvarsområde UKN/2016: Kommunfullmäktiges beslut , 102, Motion av Patrik Selimson (M) - Inför Ung Företagsamhet i Burlövs grundskolor UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , 104, Förslag att upphäva beslut med anledning av motion om Vårboskolan UKN/2016: Kommunfullmäktiges beslut , 105, Förslag att upphäva beslut med anledning av motionen "Mer gemenskap kring maten" UKN/2016: Kommunfullmäktiges beslut , 107, Sammanträdesplanering 2017 UKN/2016: Kommunstyrelsens beslut , 140, Uppföljningsrapport UKN/2016: Kommunstyrelsens beslut , 142, Ny investeringsprocess UKN/2016: Utbildnings- och kulturnämnden lägger meddelande/delgivningar till handlingarna.

17 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (19) 125 Anmälan av delegationsbeslut Utbildnings- och kulturnämnden lägger delegationsbesluten UKN delg/2016: , 155, , 175, , samt delegationsbeslut i protokollen från barn- och utbildningsutskottet den 7 november 2016 och den 28 november 2016 samt från kultur- och fritidsutskottet den 29 november 2016 till handlingarna.

18 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 18 (19) 126 Kurser och konferenser Ordförande Bengt Åström (S) informerar om att han deltagit i regionalt dialogmöte om vuxenutbildning med Skoverket samt i SKL:s Gymnasiekonferens Dokumentation från båda tillfällena kommer att mailas ut till nämndens ledamöter och ersättare.

19 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 19 (19) 127 Information Förvaltningschef Anders Öhlin informerar om att cirka 50 elever från Skånska småstadens kulturskola har börjat i Burlövs kommuns skolor. Vårboskolan har tagit emot nästan hälften av eleverna. Därutöver har även Svenshögskolan, Humlemadskolan, Tågarpskolan samt Stora Dalslundskolans 4-6 tagit emot elever. Ordförande Bengt Åström (S) tackar för det gångna året och önskar god jul.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-29 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-02-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 17:00-19:10 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (-) t.o.m. del av 90

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-10-23 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.10

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-29 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:25

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-13 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-08-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Tågarpskolan, Arlöv kl. 18:30-21:40 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30 Valnämnd Sammanträdesdatum 2018-02-15 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andrétte Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21.15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders Espert(sd) Carl Ahrling(m)

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-02 Sida 1 (25) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Beslutande Anneli Kihlstrand (C), ordförande Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-10-12 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20.00 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 18:00-18:30 Beslutande Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson (M) Sven-Åke Persson

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-01-19 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Hans-Åke Mårtensson (S), ordf Andréette

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Bengt Åström (S),

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-08 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 08.30 10.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Peter Lundvall (f.d. M) Tuma Vergili (S) Martin Karlsson (S) Ajla Crnic (S) fr. o. m. 139

Peter Lundvall (f.d. M) Tuma Vergili (S) Martin Karlsson (S) Ajla Crnic (S) fr. o. m. 139 1 Plats och tid: Stora Hotellet, kl. 13:15-17:20 Beslutande: AnneMarie Grennhag (f.d. M), ordförande Thomas Bäuml (M) Carl Cunningham (KD), 1:e vice ordförande Torbjörn Eklund (KD) Stefan Gustavsson (C)

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-14 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-08-20 kl. 19:00 Kl. Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-18 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-01-24 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet. 27 Indexering av maxtaxa för förskole- och fritidshemsavgift

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet. 27 Indexering av maxtaxa för förskole- och fritidshemsavgift Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 6 Ärendeförteckning 27 Indexering av maxtaxa för förskole- och fritidshemsavgift 28 Strategi - En bra start i livet (0-20år) 29 Meddelanden till kommunstyrelsens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(11) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.00, 10.30 10.45 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdag den 27 september 2012 Tid: 16.00-18.15 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 52-59 Utses att justera: Michael Grönlund (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-02-04 Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:16 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Utses att justera Lars-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen kl. 18:30 20:00 Inger Borgenberg (S) ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer