Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)"

Transkript

1 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), deltar ej i 20 p.g.a. jäv Johan Svensson (S), tjänstgör för Anneli Kihlstrand (C) 20 Lars-Anders Espert (SD) Anita Ljungh (M), tjänstgör för Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Kristoffer Daag (L) Margareta Abelsson (S) Selvete Murtezi (S) Sven Sonesson (-) Ersättare Johan Svensson (S), 14-19, Nima Moslehi (C) Rania Youness (MP) Kerstin Lidén (V) Lilian Johansson (S) Ingalill Melcher (SD) Övriga närvarande Anders Öhlin, förvaltningschef Anna Bonnevier, nämndsekreterare Jane Andersson, kultur- och fritidschef Inga-Britt Henriksson, biträdande förvaltningschef Sandra Tauberman, kvalitetschef Jeanette Bengtsson, Lärarförbundet Boel Jonasson, LR Gunilla Lindberg, Kommunal Utses att justera Lars-Anders Espert (SD) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Arlöv, den 2 mars 2017 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare _ Anna Bonnevier Ordförande Bengt Åström Justerande Lars-Anders Espert ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Underskrift Utbildnings- och kulturnämndens arkiv _ Therese Stendahl

2 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (21) Innehållsförteckning 14 Val av justerare samt bestämmande av tid och plats för justering Nytt bad i Burlöv Verksamhetsberättelse 2016 för utbildnings- och kulturnämnden Budget fortsatt diskussion Intern kontroll för utbildnings- och kulturförvaltningen Beslut om yttrande avseende revisionsrapport om granskning av kommunens arbete med nyanlända flyktingar Angående ansökan om medflytt av skolpeng till svensk utlandsskola i London Kulturmiljöpris Ansökan om bidrag till film om Kal P Dal Beviljat bidrag till Burlövs bangolfklubb som ej utbetalts Kvalitetsredovisning - information Meddelanden/delgivningar Anmälan av delegationsbeslut Information... 21

3 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (21) 14 Val av justerare samt bestämmande av tid och plats för justering att utse Lars-Anders Espert (SD) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justeringen ska äga rum i Medborgarhuset, Arlöv, den 2 mars 2017.

4 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (21) 15 Nytt bad i Burlöv UKN/2015:94 Sammanfattning I maj 2015 tecknade Burlövs kommun ett partneringavtal med NCC Construction AB. Därefter har dels en politiskt tillsatt arbetsgrupp och dels en tjänstemannagrupp tillsammans med NCC arbetat med ett nytt bad i Burlöv. Det har gjorts studiebesök på andra bad, workshop med intressenter och enkät bland besökare på Burlövsbadet. Sammantaget allt detta föreslås nu att det nya badet blir ett bad med 50-metersbassäng, undervisningsbassäng och multibassäng till en beräknad kostnad på 255 mnkr i enlighet med redovisad kalkyl. Utöver detta tillkommer kostnaden för konstnärlig utsmyckning, kostnaden för en extern projektledare, byggindex eftersom beräknad kostnad gjordes december 2015 samt för energioptimering för minskad driftskostnad. Den sammanlagda kostnaden uppskattas då till totalt ca 270 mnkr. I kalkylen är inte rivning av det gamla badet medtaget och inte heller kostnader för att iordningsställa utemiljön. Innan byggproduktionen startar tecknas ett separat totalentreprenadkontrakt. I enlighet med partneringavtalet kan processen avbrytas innan byggproduktionen påbörjas. Detaljplanearbetet är påbörjat och beräknas klart i december I genomfört arbete har inte hänsyn tagits till idrottsplatsen med tillhörande faciliteter. Inom en snar framtid måste dock ställning tas till idrottsplatsens framtid. En integrering i likhet med nuvarande förordas för att hålla driftskostnader nere och optimera nyttjandet. Kultur- och fritidsutskottets behandling av ärendet Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Utskottets förslag till beslut att rekommendera kommunfullmäktige att fastställa funktionsprogram för nytt bad i Burlövs kommun enligt i ärendet redovisat alternativ 1, samt

5 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (21) att hos kommunfullmäktige begära anslag om högst 27 mnkr för att genomföra fas 2 och 3 i enlighet med partneringavtalet med NCC Construction AB. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att rekommendera kommunfullmäktige att fastställa funktionsprogram för nytt bad i Burlövs kommun enligt i ärendet redovisat alternativ 1, samt att hos kommunfullmäktige begära anslag om högst 27 mnkr för att genomföra fas 2 och 3 i enlighet med partneringavtalet med NCC Construction AB.

6 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (21) 16 Verksamhetsberättelse 2016 för utbildnings- och kulturnämnden UKN/2017:2 Sammanfattning Utbildnings- och kulturnämnden redovisar ett helårsresultat för 2016 med ett överskott på 3,8 mnkr. Nämndens intäkter har ökat med 33,1 mnkr jämfört med budget, vilket främst beror på ökade bidrag från Migrationsverket och Skolverket. Den stora intäktsökningen är också den främsta anledningen till att nämnden har en nettokostnadsminskning i fasta priser jämfört med 2015 på 2,6 mnkr trots volymökningar i flera verksamheter. Förskoleverksamheten har bedrivits inom budgetramen med stöd av statsbidrag för mindre grupper på ca 1,3 mnkr samtidigt som kommunens egna förskolor har tagit hand om 33 barn fler än beräknat i budget, varav en del från andra kommuner. För grundskolan är årets resultat ett överskott på 2,6 mnkr. Elevantalet har varit betydligt högre än budgeterat, men det avser elever från andra kommuner samt asylsökande elever vilka nämnden ersätts för. Kommunens egna skolenheter har tack vare statsbidrag ett överskott på 0,7 mnkr. Underskott återfinns för externa elever samt särskolan. Gymnasieutbildningen har negativ budgetavvikelse med 0,7 mnkr. Ungdomsgymnasiet inkl. introduktionsprogram i egen regi har en negativ budgetavvikelse på 1,9 mnkr medan gymnasiesärskolan har ett överskott på 1,2 mnkr. Även språkintroduktionen som kommunen driver i egen regi för asylsökande elever visar ett överskott. Vuxenutbildningen har ett överskott på 2,1 mnkr. Resultatöverföring från 2015 på 0,9 mnkr tillsammans med statliga bidrag på ca 1,0 mnkr och andra kommuners intresse för platser på Komvux i Burlöv har påverkat resultatet positivt. Övriga verksamheter inom central administration, kost och städ samt kultur och fritid har mindre underskott. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att godkänna verksamhetsberättelse 2016 i enlighet med i ärendet redovisat förslag och överlämna den till kommunfullmäktige.

7 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (21) att föreslå kommunfullmäktige att till 2017 års budget överföra överskott på 0,7 mnkr inom grundskolan för två projektanställningar inom marknadsföring och ökad kvalité inom fritidshem samt 1,0 mnkr inom Komvux för att kompensera för ökade kostnader på grund av ändrade villkor för statsbidrag gällande Yrkesvux och den utökade rätten till studier på gymnasial nivå samt behovet av digitalisering inom vuxenutbildningen. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att godkänna verksamhetsberättelse 2016 i enlighet med i ärendet redovisat förslag och överlämna den till kommunfullmäktige. att föreslå kommunfullmäktige att till 2017 års budget överföra överskott på 0,7 mnkr inom grundskolan för två projektanställningar inom marknadsföring och ökad kvalité inom fritidshem samt 1,0 mnkr inom Komvux för att kompensera för ökade kostnader på grund av ändrade villkor för statsbidrag gällande Yrkesvux och den utökade rätten till studier på gymnasial nivå samt behovet av digitalisering inom vuxenutbildningen.

8 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (21) 17 Budget fortsatt diskussion UKN/2017:1 Förvaltningschef Anders Öhlin informerar om några områden som förvaltningen önskar prioriera i budget 2018, i syfte att öka kvaliteten i verksamheten. Vidare bör ett nytt mål sättas för kostverksamheten för 2018.

9 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (21) 18 Intern kontroll för utbildnings- och kulturförvaltningen 2016 UKN/2016:70 Sammanfattning Det pågår sedan 2014 ett omfattande utvecklingsarbete inom kommunens förskolor och grundskolor i syfte att höja måluppfyllelsen för elever inom nämndens verksamheter. Med detta avses i första hand att fler elever ska lämna skolan med godkända betyg och möjligheter att välja fortsatt utbildning. I samband med detta arbete fick förvaltningen i uppdrag att under 2016 göra den tredje och sista internkontrollen inom samma uppdrag; att redovisa de konkreta insatser som genomförs för att måluppfyllelsen ska höjas. Anledningen att samma område följts upp sedan 2014 är att det är först efter en 3-årsperiod som man kan skönja en trend i resultaten. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att godkänna redovisning av intern kontroll 2016 avseende utbildnings- och kulturnämndens målområde. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att godkänna redovisning av intern kontroll 2016 avseende utbildnings- och kulturnämndens målområde.

10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (21) 19 Beslut om yttrande avseende revisionsrapport om granskning av kommunens arbete med nyanlända flyktingar UKN/2016:545 Sammanfattning Kommunrevisionen har begärt att nämnden ska yttra sig över en granskning av kommunens arbete med nyanlända flyktingar. I rapporten har man granskat hela kommunens arbete, så det är endast delar av rapporten som handlar om arbetet i nämndens verksamhetsområde. Kommunrevisionen har begärt ett svar senast 20 mars Förvaltningen har utarbetat ett förslag till yttrande. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Utbildnings-och kulturnämnden beslutar att anta yttrande enligt i ärendet redovisat förslag och sända det till kommunrevisionen. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut Utbildnings-och kulturnämnden beslutar att anta yttrande enligt i ärendet redovisat förslag och sända det till kommunrevisionen.

11 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (21) UKN/2017:57 20 Angående ansökan om medflytt av skolpeng till svensk utlandsskola i London Sammanfattning Föräldrarna till och, har ansökt om medflytt av skolpeng för dotterns studier vid en svensk utlandsskola i London läsåret 2017/2018. är i dag elev på ekonomiprogrammet på Katedralsskolan i Lund. Beslut om elevbidrag tas normalt av förvaltningschefen på nämndens delegation, men förvaltningen har valt att lyfta denna ansökan till nämndens bedömning, eftersom det är en principiell fråga. Nämndens beslut i ärendet kan därför vara vägledande för eventuella framtida liknande ärenden. I redogörelsen för ärendet har förvaltningen informerat om gällande regler och argument för och emot att bevilja ansökan. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Kristoffer Daag (L) yrkar att barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att bevilja begäran om medflytt av skolpeng för London. till svensk utlandsskola i att, som en riktlinje för kommande beslut, uttala som nämndens mening att skolpeng ska beviljas till skolor i utlandet som bedrivs enligt svensk läroplan. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Lars-Anders Esperts (SD) yrkande mot Kristoffer Daags (L) yrkande och finner att barn- och utbildningsutskottet beslutar i enlighet med Lars- Anders Esperts (SD) yrkande om bifall till förvaltningens förslag till beslut. Omröstning begärs. Barn- och utbildningsutskottet beslutar om följande voteringsordning: Ja för bifall till Lars-Anders Esperts (SD) yrkande.

12 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (21) Nej för bifall till Kristoffer Daags (L) yrkande. Omröstningen utfaller enligt följande: Ledamot Ja Nej Avstår Rolf Bengtsson (MP) Lars-Anders Espert (SD) X X Kristoffer Daag (L) X Anneli Kihlstrand (C) X Summa 3 1 Barn- och utbildningsutskottet beslutar således i enlighet med Lars-Anders Esperts (SD) yrkande om bifall till förvaltningens förslag till beslut. Utskottets förslag till beslut att avslå begäran om medflytt av skolpeng för till svensk utlandsskola i London. att, som en riktlinje för kommande beslut, uttala som nämndens mening att skolpeng ska beviljas enbart till skolor som ligger inom landets gränser. Reservation Kristoffer Daag (L) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkanden Kristoffer Daag (L) med instämmande av Sven Sonesson (-), Johan Svensson (S) och Rolf Bengtsson (MP) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med sitt eget yrkande i barn- och utbildningsutskottet, det vill säga att bevilja begäran om medflytt av skolpeng för London. till svensk utlandsskola i

13 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (21) att, som en riktlinje för kommande beslut, uttala som nämndens mening att skolpeng ska beviljas till skolor i utlandet som bedrivs enligt svensk läroplan. samt, att nämnden därutöver beslutar att uppdra åt förvaltningen att till nästa nämndsammanträde ta fram förslag på fördjupade riktlinjer för medflytt av skolpeng till svenska utlandsskolor. Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Kristoffer Daags (L) m.fl. yrkande mot Lars-Anders Esperts (SD) yrkande och finner att nämnden beslutar i enlighet med Kristoffer Daags (L) m.fl. yrkande. Beslut att bevilja begäran om medflytt av skolpeng för till svensk utlandsskola i London. att, som en riktlinje för kommande beslut, uttala som nämndens mening att skolpeng ska beviljas till skolor i utlandet som bedrivs enligt svensk läroplan. att uppdra åt förvaltningen att till nästa nämndsammanträde ta fram förslag på fördjupade riktlinjer för medflytt av skolpeng till svenska utlandsskolor. Reservation Lars-Anders Espert (SD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Jäv Anneli Kihlstrand (C) deltar på grund av jäv inte i nämndens handläggning eller beslut i ärendet.

14 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (21) 21 Kulturmiljöpris UKN/2017:42 Sammanfattning Sammansättningen av Kulturmiljöpriskommittén har inte ändrats efter att de nya nämnderna tillträdde. Enligt delegationsordningen för utbildnings- och kulturnämnden har kultur- och fritidsutskottet delegation att utse objekt för kulturmiljöpris. Förslag föreligger på nya statuter för kulturmiljöpriset och därmed ny sammansättning av kommittén som föreslår kulturmiljöpris, samt framtagande av en ny plakett till de objekt som tilldelas kulturmiljöpriset. Kultur- och fritidsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att anta nya statuter för kulturmiljöpriset enligt i ärendet redovisat förslag. att uppdra åt kulturmiljökommittén att ta fram ny plakett. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att anta nya statuter för kulturmiljöpriset enligt i ärendet redovisat förslag. att uppdra åt kulturmiljökommittén att ta fram ny plakett.

15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (21) 22 Ansökan om bidrag till film om Kal P Dal UKN/2017:15 Sammanfattning Journalist och fotograf har inkommit med ansökan om bidrag på kronor till ett filmprojekt om Kal P Dal. Det finns ett stort insamlat material om Kal P Dals liv i Arlöv. För att kunna slutföra filmprojektet behövs en professionell filmklippare som beräknas kosta kronor. Filmen kommer att förhandsvisas i Arlöv och projektets mål är att få SVT och Filminstitutet intresserade. Bidraget får anses vara ett led i nämndens uppdrag som ansvarig för kommunens turistinformation. Kultur- och fritidsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att bevilja kronor till filmprojekt om Kal P Dal. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att bevilja kronor till filmprojekt om Kal P Dal.

16 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (21) 23 Beviljat bidrag till Burlövs bangolfklubb som ej utbetalts UKN/2016:180 Sammanfattning Burlövs bangolfklubb beviljades kronor i verksamhetsbidrag för att renovera banor. Bidraget har inte redovisats i enlighet med bidragsbestämmelserna. Föreningen kan inte anses följa stadgar och god föreningssed och därför är bidraget inte utbetalt. Bidraget kan utbetalas när föreningen fungerar som en bidragsberättigad förening enligt bidragsbestämmelserna. Rekommendationen att genomgå utbildningen i föreningskunskap via ett studieförbund borgar för god kvalitet då flertalet studieförbund i kommunen har utbildningar i föreningskunskap. Föreningen har inte heller skickat in nya kontaktuppgifter efter årsmötet 19 mars 2016 vilket försvårar att informera föreningen och få kontakt. Kultur- och fritidsutskottets behandling av ärendet Förvaltningen kompletterar förslaget till attsats enligt följande: att innehålla beviljat bidrag till dess att föreningen genomgått utbildning i föreningskunskap via något studieförbund, för att uppfylla det allmänna villkoret i bestämmelserna för föreningsbidrag att en förening ska Vara uppbyggd och fungera enligt demokratiska principer och öppet ta ställning för demokrati [ ]. Utskottets förslag till beslut att innehålla beviljat bidrag till dess att föreningen genomgått utbildning i föreningskunskap via något studieförbund, för att uppfylla det allmänna villkoret i bestämmelserna för föreningsbidrag att en förening ska Vara uppbyggd och fungera enligt demokratiska principer och öppet ta ställning för demokrati [ ].

17 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (21) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkanden Margareta Abelsson (S) med instämmande av Lars-Anders Espert (SD) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att innehålla beviljat bidrag till dess att Burlövs bangolfklubb uppfyller de allmänna villkoren i bestämmelserna för föreningsbidrag, samt att rekommendera Burlövs bangolfklubb att genomgå utbildning i föreningskunskap via något studieförbund. Beslut att innehålla beviljat bidrag till dess att Burlövs bangolfklubb uppfyller de allmänna villkoren i bestämmelserna för föreningsbidrag, samt att rekommendera Burlövs bangolfklubb att genomgå utbildning i föreningskunskap via något studieförbund.

18 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 18 (21) 24 Kvalitetsredovisning - information Kvalitetschef Sandra Tauberman informerar nämnden om följande: Lärarbehörighet i Burlövs förskolor och skolor Skolinspektionens regelbundna tillsyn

19 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 19 (21) 25 Meddelanden/delgivningar Statistik avseende kränkande behandling i Burlövs kommuns skolväsende UKN/2016: Aktivitetsbidrag 2016 UKN/2017: Skrivelse från Region Skåne Förhandsinformation om nomineringstid för Region Skånes kulturpris 2017 UKN/2017: Kommunfullmäktiges beslut , 8, Kulturplan för Burlövs kommun UKN/2016: Kommunfullmäktiges beslut , 12, Beslut om antagande av detaljplan för del av Arlöv 6:2, Arlöv 6:23 m.fl., kv. Ugglan UKN/2015: Utbildnings- och kulturnämnden lägger meddelandena/delgivningarna till handlingarna.

20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 20 (21) 26 Anmälan av delegationsbeslut 1. Delegationsbeslut UKN delg/2016:186, , 2017:3, Protokoll från kultur- och fritidsutskottet den 8 februari Protokoll från barn- och utbildningsutskottet den 13 februari 2017 Utbildnings- och kulturnämnden lägger delegationsbesluten till handlingarna.

21 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 21 (21) 27 Information Förvaltningschef Anders Öhlin informerar om följande: Till nästa nämndsammanträde kommer ett ärende om reviderad lokalförsörjningsplan. Den nya befolkningsprognosen visar på stora förändringar i förhållande till föregående prognos. Kultur- och fritidschef Jane Andersson informerar om följande: Till nästa nämndsammanträde kommer ett ärende med förslag att kommunen ska köpa byggnader av Burlövs Ryttarförening.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-29 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-02 Sida 1 (25) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Beslutande Anneli Kihlstrand (C), ordförande Lars-Anders

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30-11:35 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-13 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-29 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:25

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 17:00-19:10 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (-) t.o.m. del av 90

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L)

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-08 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-08 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Gemaket, 23-02-2016 15:00-17:00 Ajournering Beslutande Ledamöter Rolf Nersing, (S) ordförande Lisa Edwards, (C) 1:a vice ordförande Kaj Bergenhill, (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-20:10 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-10-23 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.10

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(11) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.00, 10.30 10.45 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Bengt Åström (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-10-13 Sida 1 (15) Plats och tid Lilla Sess, Medborgarhuset i Arlöv, kl. 19:00-20.45 Beslutande Hans-Åke Mårtensson, ordförande, S Margareta Abelsson, S

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (4) Paragrafer 56-57 Plats och tid Socialförvaltningen Ylle 1 och 2,, kl. 16.30-17.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum 2011-12-13 Sida 1 utbildningsnämnden (18) Plats och tid Lillgården i Åkarp, kl. 18:00 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s)

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 10:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. Sandra Larsson. Åsa Ekblad (M) Lena Axelsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. Sandra Larsson. Åsa Ekblad (M) Lena Axelsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (8) Plats och tid Akka, kommunhuset i Skurup, 2019-04-23, kl. 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika Fridh,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer