Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturförvaltningen, Vallentuna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vallentuna bibliotek, Vallentuna 2000-05-06. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturförvaltningen, Vallentuna"

Transkript

1 Kulturnämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 april 2000 kl Jane Schultzberg (m) ordförande Marjut Fagerlund (kd) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Sven-Erik Blom (m) Karin Wingqvist (c) Linnéa Nyman (s) Erika Manthey (s) Ingrid Rost (mp) tjänstgörande ersättare Leni Sahlström (m) icke tjänstgörande ersättare Göran Eriksson (fp) icke tjänstgörande ersättare Lars-Bertil Ohlsson (kd) icke tjänstgörande ersättare Anne Spetz (c) icke tjänstgörande ersättare t o m kl Pernilla Järveroth Ingrid Ullman, kulturchef Erika Manthey Vallentuna bibliotek, Vallentuna Sekreterare Ingrid Ullman Paragrafer Ordförande Jane Schultzberg Justerande Erika Manthey BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kulturnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kulturförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (1)

2 Innehållsförteckning: Vårdbostäder vid Stendösvägen detaljplan...3 Nyby program för detaljplan för bostäder...5 Kumla 1:4 och del av Ramsta 7:1 m fl detaljplan, samråd...6 Markims prästgård 1:9 dispens om förordnande...7 Viggeby 3:1 förhandsbesked om bygglov...8 Viggeby 3:2 avstyckning av tomter för permanentboende...10 Hacksta 1:1 ansökan om bygglov...12 Kårstabygdens golfbana omfattande del av Ramsta 7:1 m fl...13 Basadressregister information...14 Bidrag till kulturverksamhet ansökan...15 Budgetuppföljning 2000 BUF Kulturnämndens barnteaterverksamhet för förskolebarn rapport om enkät...17 Stockholms Spårvägsmäns Musikkår...18 PLU för år , remiss...19 Nästa sammanträde...20 Biblioteket som resurs i det livslånga lärandet, delstudie inför bibliotekets utbyggnad 2002/ Övriga frågor...22 Anmälningar...23 Sid 2 (24)

3 Vårdbostäder vid Stendösvägen detaljplan AU 7 KN 12,18 Dnr Kulturnämnden har fått rubr detaljplan för samråd. Samrådet berör detaljplaneändring för fastigheterna Vallentuna-Rickeby 1:97, 1:126, 1:208 samt delar av 1:196 m fl. Planområdet är beläget väster om Stendösvägen, norr om Allévägen, ca 500 m väster om Vallentuna Centrum och ca 100 m från Väsbygårdens servicehus. Den gällande detaljplanen från 1963 bevarar i huvudsak tomternas struktur från stationssamhällets tid. Området avses att utnyttjas för bostadsändamål och bebyggas med fristående bostäder i två våningar, med högst två lägenheter vardera. Den nuvarande byggrätten är begränsad till de västra och södra delarna av området, vilket lämnar stora ytor trädgårdsmark fria. I dag finns på de fyra tomterna; en öppen förskola uppförd 1953, en ödetomt och två tomter med byggnader som finns med i mantalslängd från år Tomterna har en tydlig trädgårdskaraktär med lövträd, fruktträd, buskage och perenner. I områdets västra del löper längs tomtgränsen en vällagd stenmur. Förslaget till ändring av detaljplanen tar inte hänsyn till tomternas struktur. Befintlig bebyggelse avses att rivas och ett tvåvåningsradhus föreslås att uppföras vid gatulivet genom trädgårdsmarken till de fyra tomterna. De äldsta byggnaderna vid Stendösvägen, Källvägen och Mörbyvägen är de enda kvarvarande från perioden som återfinns i ett sammanhang i dagens Vallentuna. Frågan om Stendösvägen bör därför kopplas samman med den aktuella diskussionen om Mörbyvägens planläggning. I båda fallen gäller att kvarvarande rester av Vallentuna stationssamhälle står inför att raderas ut. Kulturförvaltningens förslag: Kulturnämnden bordlägger ärendet för att ge tid åt en diskussion om Vallentunas centrala bebyggelse och bevarande av de sista resterna av stationssamhället. Arbetsutskottets beslut: Detaljplanen behandlas i kulturnämnden utan beslutsförslag från arbetsutskottet. 3 (24)

4 KN Ärendet bordläggs. Kulturnämndens överläggning Vid sammanträdet diskuteras bebyggelsen i centrala Vallentuna och den föreslagna bebyggelsens utformning samt möjligheten att bevara byggnader, strukturen och skalan. Lokalisering av vårdbostäder till det centrala Vallentuna diskuteras. Under diskussion framförs att tomtstrukturen bör bevaras och därför bör förändrat läge för de nya huskropparna studeras. Parkeringsplatsens läge i norra delen av området kan komma att innebära störande trafik för kringboende och skulle i stället kunna förläggas till den södra delen av området i anslutning till Allévägen. Följande yrkanden framförs: Jane Schultzberg (m) yrkar med instämmande från Ove Hahn (m): Byggnadsnämnden får i uppdrag att förändra utformningen av den föreslagna bebyggelsen så att den mer överensstämmer med den äldre tomtstrukturen. Linnéa Nyman (s) yrkar med instämmande från Ingrid Rost (mp): Byggandsnämnden ska i första hand söka en annan lokalisering av vårdboendet, och i andra hand förändra utformningen av den föreslagna bebyggelsen så att den mer överensstämmer med den äldre tomtstrukturen. Efter avslutad överläggning ställer ordförande proposition på 1. Jane Schultzbergs och Ove Hahns förslag 2. Linnéa Nymans och Ingrid Rosts förslag och finner att kulturnämnden har beslutat enligt Linnéa Nymans förslag. Kulturnämnden yrkar att byggnadsnämnden i första hand ska söka en annan lokalisering av vårdboendet och i andra hand förändra utformningen av den föreslagna bebyggelsen så att den mer överensstämmer med den äldre tomtstrukturen. 4 (24)

5 Nyby program för detaljplan för bostäder AU 9 KN 19 Dnr Kulturnämnden har fått rubr detaljplan för programsamråd. Den nya detaljplanen föreslår en utbyggnad av Nybyområdet som bostadsområde. Området är beläget mellan Tallhammarsvägen och Ekebyvägen norr om befintliga bostäder vid Ekeby, Dragonvreten och Rosendal samt väster om Västergården och Västanberga. Ekebyvägen avses förlängas västerut till Tallhammarsvägen. Området planeras att bebyggas med två större områden norr om den förlängda Ekebyvägen, med ca 110 hus och med två smärre områden med ett ännu ej preliminärt bedömt antal hus söder om vägen. Bostadsbebyggelsen avses bestå av småhus i form av dels sammanbyggda grupphus, dels friliggande villor. Området används idag som strövområde för de boende i de omkringliggande bostadsområdena. Kulturförvaltningen: Det finns inga idag kända fornlämningar i området. En arkeologisk utredning bör dock föregå en exploatering. I planeringen bör hänsyn tas till de resultat som utredningen ger. Arbetsutskottets förslag: Kulturnämnden yrkar att en arkeologisk utredning görs i området i ett tidigt skede av planarbetet. Enligt arbetsutskottets förslag. 5 (24)

6 Kumla 1:4 och del av Ramsta 7:1 m fl detaljplan, samråd AU 10 KN 20 Dnr Kulturnämnden har fått rubr detaljplan för samråd. Ärendet gäller framtagande av en ny detaljplan för att möjliggöra utbyggnaden av en ny grupp bostäder. Kulturnämnden har behandlat ärendet på programsamråd Efter synpunkterna under programsamrådet har områdets yta begränsats. Parallellt med detta arbete pågår upprättande av detaljplan för Kårsta golfbana. Området är beläget öster om gamla Norrtäljevägen ca 3 km söder om Roslagsstoppet/Söderhalls trafikplats. Det ingår i ett småbrutet, uppodlat kulturlandskap som utgörs av en vidgning av den sprickdal som löper från Garnsviken och vidare mot Rö. Området präglas av småskalig jordbruksbebyggelse. I området finns en tidigare avstyckad tomt och ett område som avses att avstyckas till sex småhustomter. Sju småhus planeras på tomterna. Byggnadsarean föreslås maximeras till 180 kvm och byggnadshöjden till 6,5 m, med garage/carport/förråd om 50 kvm i separat byggnad. Det finns inga idag kända fornlämningar i området. Länsstyrelsen anser att arkeologisk utredning ej erfordras. Kulturförvaltningens förslag till yttrande: Kulturnämnden har ingenting att erinra mot planen. Det är betydelsefullt att den nya bebyggelsen anpassas till den lokala byggnadstraditionen med sin småskalighet. Tak skall vara sadeltak med röda pannor. Bebyggelsen bör utformas i samråd med stadsarkitektkontoret och kulturförvaltningen. _ Arbetsutskottets förslag: Enligt kulturförvaltningens förslag. _ Enligt arbetsutskottets förslag. _ 6 (24)

7 Markims prästgård 1:9 dispens om förordnande Au 12 KN 21 Dnr Kulturförvaltningen har från stadsarkitektkontoret fått rubr ärende för yttrande. Ärendet gäller nybyggnad av garage till prästgården. Fastigheten ligger inom område av riksintresse för kulturmiljövården samt inom område med kulturhistoriskt värdefull helhetsmiljö enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram. Fastigheten ligger inom skyddsområde för Markims kyrka. Markims prästgård utgör en värdefull bebyggelsemiljö med mangårds byggnad och en äldre bod. Prästgården var i äldre tider en viktig del av det administrativa, sociala och kulturella centret i bygden. Mangårdsbyggnaden är högt belägen och flankerades tidigare av ett flertal hus och bodar som tillhörde den föreskrivna bebyggelsen för prästgårdar. Vilka byggnader som skulle ingå i prästgården finns nedtecknat sedan Upplandslagen 1296, där församlingens bönder pålades skyldighet att uppföra sju laga hus åt prästen. I dag är prästgården en privatbostad. Sökanden önskar återskapa något av den ursprungliga miljön genom att placera ett garage med förrådsmöjligheter i föreslaget läge och med en storlek av ca 7x12 meter med loft. Kulturförvaltningen anser att en byggnad i föreslaget läge kan berika miljön om den utformas i mindre skala eller att ytorna fördelas över flera byggnader. Stor hänsyn bör läggas på utformningen så att den överensstämmer med äldre lokal tradition. Ett annat läge för byggnaden kan också diskuteras. Kulturförvaltningens förslag till beslut: Kulturnämnden delegerar åt kulturförvaltningen att, under förutsättning att ett nytt förslag inkommer, som är mer anpassat för den kulturhistoriskt känsliga miljön, tillstyrka en nybyggnad av garage. Utformning och placering av byggnader bör ske i samarbete med kulturförvaltningen och stadsarkitektkontoret. Arbetsutskottets förslag: Enligt kulturförvaltningens förslag. Enligt arbetsutskottets förslag. 7 (24)

8 Viggeby 3:1 förhandsbesked om bygglov Au 13 KN 22 Dnr Kulturförvaltningen har fått rubr förhandsbesked på remiss från stadsarkitektkontoret. Ärendet gäller möjlighet att uppföra tre enbostadshus på nya tomtplatser. Till tomterna fordras även nya anslutningar till allmän väg. De föreslagna tomtplatserna ligger inom område av riksintresse för kulturminnesvården samt inom område med kulturhistoriskt värdefull helhetsmiljö. Riksantikvarieämbetet har föreslagit området till UNESCO:s världsarvslista. Området Markim - Orkesta är den bäst bevarade miljön med äldre agrar karaktär i Vallentuna kommun. Kulturlandskapet med odlingsmark, vägnät och bebyggelse är välbevarat. Området innehåller också en ovanligt stor koncentration av betydelsefulla fornlämningar. I Orkestabygden grupperar sig bebyggelsen dels på impedimenten i det öppna slättområdet kring Orkesta kyrka, dels på de kringliggande skogssluttningarna. Miljön är mycket känslig för nyetablering av bebyggelse. Av de föreslagna tomtplatserna ligger nr 1 och 2 norr om vägen, i ett öppet jordbrukslandskap med åkerholmar och berg i dagen. Det är ett mycket exponerat läge. De ligger högt och fritt, mitt emellan två befintliga bebyggelseenheter. Den föreslagna tomten nr 3 ligger ett stycke öster om Viggeby by och öster om byvägen, i ett litet skogsparti. Det är en smal höjdrygg som följer vägen. Enligt Öp-90 rekommenderas att ny bebyggelse endast bör tillåtas som smärre komplettering och efter planmässiga överväganden. Kulturförvaltningens förslag till yttrande: Kulturnämnden anser att en nyetablering av bebyggelse i de föreslagna lägena inte kan accepteras med hänsyn till de värdefulla kulturmiljöerna och de befintliga bystrukturerna. Alternativa tomtlägen bör prövas. Kulturnämnden önskar ärendet på återremiss vid nytt förslag eller om byggnadsnämnden ändå godkänner förhandsbeskedet. Arbetsutskottets förslag: Enligt kulturförvaltningens förslag. 8 (24)

9 Ärendet bordläggs. 9 (24)

10 Viggeby 3:2 avstyckning av tomter för permanentboende AU 15 KN 23 Dnr Kulturförvaltningen har fått rubr ärende på remiss från stadsarkitektkontoret. Ärendet gäller avstyckning av 1-2 tomter för byggande av permanentbostad. Den/de föreslagna tomten/erna ligger inom område av riksintresse för kulturminnesvården samt inom område med kulturhistoriskt värdefull helhetsmiljö. Riksantikvarieämbetet har föreslagit området till UNESCO:s världsarvslista. Området Markim - Orkesta är den bäst bevarade miljön med äldre agrar karaktär i Vallentuna kommun. Kulturlandskapet med odlingsmark, vägnät och bebyggelse är välbevarat. Området innehåller också en ovanligt stor koncentration av betydelsefulla fornlämningar. I Orkestabygden grupperar sig bebyggelsen dels på impedimenten i det öppna slättområdet kring Orkesta kyrka, dels på de kringliggande skogssluttningarna. Miljön är mycket känslig för nyetablering av bebyggelse. Den föreslagna tomtplatsen ligger väster om befintlig bebyggelse i åkermark med uppskjutande impediment. Enligt Öp-90 rekommenderas att ny bebyggelse endast bör tillåtas som smärre komplettering och efter planmässiga överväganden. Kulturförvaltningens förslag till beslut: Kulturnämnden anser att en nyetablering av bebyggelse i det föreslagna läget bör undvikas, med hänsyn till de värdefulla kulturmiljöerna och de befintliga bystrukturerna. Alternativa tomtlägen bör prövas. Skulle byggnadsnämnden ändå finna avstyckningen lämplig bör byggnader utformas med största hänsyn till den värdefulla kulturmiljön, med traditionell faluröd panel och tegeltak. Den bör inte ha för många vita detaljer. Takets lutning bör anpassas till den äldre bebyggelsens och inte vara för flack. Det bör finnas utrymme mellan takfot och fönster, så att taket inte tynger ned byggnaden. Kringbyggnader som garage och förrådsbodar bör dras in från vägen och formas in i miljön enligt den äldre traditionen. Kulturnämnden önskar ärendet på återremiss vid nytt förslag eller om byggnadsnämnden ändå godkänner avstyckningen. 10 (24)

11 Arbetsutskottets förslag: Enligt kulturförvaltningens förslag. Enligt arbetsutskottets förslag. 11 (24)

12 Hacksta 1:1 ansökan om bygglov AU 14 KN 24 Dnr Kulturförvaltningen har fått rubr förhandsbesked från stadsarkitektkontoret. Ärendet gäller möjlighet att uppföra fyra enbostadshus och komplementbyggnad. De föreslagna tomtplatserna ligger på gränsen till område av riksintresse för kulturmiljövården samt ingår delvis i en helhetsmiljö med kulturhistoriskt värdefull struktur enligt kommunens kulturminnesvårdsprogram. Hacksta ligger i den norra delen av område 5:1 Angarn, i kulturmiljöstråket Angarn Vada Össeby-Garn. Området präglas av sin fornlämningsrikedom med lämningar från bronsålder och framåt. Hacksta gård gjordes till säteri Landskapet har formats av årtusenden av brukning. De nu föreslagna tomtplatserna grupperar sig runt fastigheten Målsta 1:8. I nord-väst ligger två föreslagna tomter i nuvarande skogsmark (A, B). Norr om läge A ligger ett gravfält med ett röse och fyra stensättningar. Syd-väst om fastigheten ligger två föreslagna tomter (C, D) i nuvarande åkermark med åkerholmar, mycket exponerade i kulturlandskapet. Kulturförvaltningens förslag till beslut: Kulturnämnden föreslår att de två tomtlägena nordväst om Målsta 1:8, i skogsmarken accepteras, under förutsättning att Länsstyrelsen godkänner läge A. Kulturnämnden anser emellertid att en nyetablering av bebyggelse i de föreslagna lägena C och D inte kan accepteras med hänsyn till den värdefulla kulturmiljön. Arbetsutskottets förslag: Enligt kulturförvaltningens förslag. Ärendet bordläggs. 12 (24)

13 Kårstabygdens golfbana omfattande del av Ramsta 7:1 m fl Au 16 KN 25 Dnr Kulturförvaltningen har fått rubr detaljplanehandlingar på remiss från byggnadsnämnden. Planen har behandlats i programsamråd och plansamråd och i samband med detta tidigare behandlats i kulturnämnden. Kulturnämndens synpunkter under planarbetet har gällt: - arkeologisk utredning samt hänsyn till dess utfall - fornlämningar skall lämnas orörda och utskyltas på byggherrens bekostnad - felaktigheter i numrering av tidigare kända fornlämningar på plankarta - vägdragningar och nya byggnader bör utformas med anpassning till kulturmiljön, i samspel med vegetation och topografi - åkerholmar sparas så att det öppna landskapet behåller en del av sin dimension och sina orienteringspunkter från åkerbrukets tid Hänsyn har tagits till synpunkterna, och i utställningsskedet framgår att: - arkeologisk utredning har företagits och nya fornlämningar upptäckts - hänsyn kommer att tas till fornlämningarna som skyddas med prickmark, och utskyltning kommer att göras - de felaktiga fornlämningsnumren har korrigerats - nya byggnader kommer enligt planbeskrivningen att utformas med anpassning till kulturlandskapet - även Länsstyrelsen har anfört att åkerholmarna ska sparas med 7 kap. 11 första stycket i miljöbalken som stöd. Åkerholmar omfattas av generellt biotopskydd och kommer att skyddas i planen genom prickmark och särskild planbestämmelse. Kulturförvaltningens förslag till beslut: Kulturnämnden noterar att hänsyn tagits till framförda synpunkter och uppdrar åt kulturförvaltningen att bevaka frågorna i planprocessen. Arbetsutskottets förslag: Enligt kulturförvaltningens förslag. Enligt arbetsutskottets förslag. 13 (24)

14 Basadressregister information KN 26 Kulturförvaltningen deltar i namnberedningens arbete med basadressregistret. Ett enhetligt och landstäckande system med unika adresser utarbetas i samarbete mellan Riksskatteverket, Posten, Kommunförbundet och Lantmäteriverket. Kommunantikvarie Pernilla Järveroth informerar om arbetet. Befintliga ortsnamn kommer att användas i största möjliga utsträckning. Adresserna kan bestå av by-/gårdsnamn eller vägnamn samt löpnummer. Ett gårdsnamn kan också användas som ett s k populärnamn. Avsikten är att i första hand använda namn som är kända sedan tidigare och att sätta adresser som följer lokala traditioner. Förslag till adresser utarbetas i samarbete med hembygdsföreningarna. Adressförslagen kommer att skickas ut till alla berörda på remiss. När de inkomna svaren behandlats kommer adresserna på remiss till kulturnämnden. Kulturnämndens beslut behandlas sedan i kommunstyrelsen. Kulturnämnden godkänner informationen. 14 (24)

15 Bidrag till kulturverksamhet ansökan AU 11 KN 27 Dnr Förening/Studieförbund Verksamhet Sökt bidrag år 2000 kr Övrigt kulturstöd Studiefrämjandet Södra Roslagen Ansökan om stöd för kulturprojekt, skrivarkurs för flickor i samarbete med Hammarbacksskolan Kulturförvaltningen: Skrivarkursen har funnits ett flertal år. Kursen är öppen för alla flickor i skolan. Deltagaravgiften är 300 kr/termin. F n deltar stycken i kursen. Kursen rapporteras som vanlig studiecirkel och får bidrag från kulturnämnden samt statligt stöd. Tidigare år har Hammarbacksskolan betalat kr/termin. Studiefrämjandets ansökan avser framställning av en bok för dokumentation av projektet. Boken beräknas färdigställas vårvintern Totala kostnaderna är beräknade till kronor. _ Arbetsutskottets förslag: Kulturnämnden beslutar att avslå Studiefrämjandet Södra Roslagens ansökan om bidrag till tryckkostnader. _ Enligt arbetsutskottets förslag. _ 15 (24)

16 Budgetuppföljning 2000 BUF 1 AU 17 KN 28 Dnr Budgetuppföljning med kommentarer baserad på redovisning redovisas i bilaga. Prognosen visar på ett bokslut i enlighet med budget,dvs +/- 0 kr. _ Arbetsutskottets förslag: Kulturnämnden beslutar godkänna redovisningen. 16 (24)

17 Kulturnämndens barnteaterverksamhet för förskolebarn rapport om enkät KN 29 Dnr Kulturnämnden uppdrog åt kulturförvaltningen att med en enkät till alla förskolor följa upp barnteaterverksamheten, bl a hur väl utbudet täcker efterfrågan. En enkät utskickades till alla förskolor i augusti 1999 samt en påminnelse i oktober En rapport med sammanställning av enkätsvaren redovisas nu. Enkäten innehöll frågor om teaterutbudets kvalité, antal föreställningar för olika åldersgrupper, informationen om föreställningarna, rutiner vid biljettförsäljning samt praktiska arrangemang och bemötande vid föreställningarna. Redovisningen godkännes. 17 (24)

18 Stockholms Spårvägsmäns Musikkår KN 30 Dnr Stockholms Spårvägsmäns Musikkår (SSM) har i skrivelse informerat om SSM:s utveckling till länsmusikavdelning för Stockholms län. Landstingsfullmäktige och riksdagens kulturutskott har uttryckt sitt stöd för en sådan utveckling. SSM anhåller nu om kulturnämndens stöd vad gäller uppbyggnaden av en länsmusikorganisation för Stockholms län kopplad till Stockholms Spårvägsmäns Musikkårs verksamhet. Kulturförvaltningen: Stockholms Spårvägsmäns Musikkår (SSM) har medverkat vid ett flertal arrangemang i kulturnämndens regi. Bl a medverkade en jazzkvartett under Bokfesten I samband med trädgårdsprojekt i sommar är en brunnsorkester engagerad. Musikkåren bedriver också en relativt omfattande barnverksamhet. Vallentuna kulturnämnd uttalar sitt stöd för uppbyggnad en länsmusikorganisation för Stockholms län kopplad till Stockholms Spårvägsmäns Musikkårs verksamhet. 18 (24)

19 PLU för år , remiss AU 18 KN 31 Dnr Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt översända rubricerade material till nämnderna för yttrande. Svar skall lämnas till kommunstaben senast Nämnderna ska ta ställning till: 1 Ekonomiska förutsättningar, inklusive förslag till driftramar för åren , daterat Övergripande politiska målsättningar och riktlinjer för perioden Kommungemensamma särskilt viktiga aktiviteter och uppdrag för perioden Övergripande fullmäktigemål för respektive nämnd. Nämnderna har att ta ställning till om de övergripande fullmäktigemålen går att genomföra inom de driftramar som KSAU föreslår. Om så inte är fallet skall redovisas hur målsättningarna kan justeras så att de är genomförbara inom utrymmet för driftramarna. Samtliga nämnder skall även: 1 Redovisa vad som genomförs av de kommungemensamma särskilt viktiga aktiviteter som anges i PLU Lämna eventuella förslag till revidering av gällande investeringsplan i VP för perioden Lämna eventuella förslag till revidering av taxor för Kulturchefen presenterar ett preliminärt förslag till remissvar. 19 (24)

20 Nästa sammanträde KN 32 Kulturnämnden beslutar behandla förslag till PLU samt bordlagda ärenden vid ett extra sammanträde måndagen den 8 maj 2000 kl (24)

21 Biblioteket som resurs i det livslånga lärandet, delstudie inför bibliotekets utbyggnad 2002/2003 KN 33 Dnr Länsbiblioteket i Stockholms län har på uppdrag av Vallentuna kulturförvaltning genomfört en studie av behoven av biblioteksservice för de vuxenstuderande och biblioteket som resurs i det livslånga (organiserade och oorganiserade) lärandet och sammanställt ett förslag till ansvarsfördelning och arbetsfördelning mellan utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningen och kulturförvaltningens verksamheter. Som grund har använts intervjuer med förvaltningschefer, skolledare, lärare och studerande samt material från andra kommuner. En preliminär version av utredningen föreligger. Ledningsgruppen för utbyggnad av Vallentuna bibliotek 2002/2003 har behandlat utredningen. Den presenteras vid dagens sammanträde av Lars-Bertil Ohlsson (kd). Utredningens förslag i sammanfattning: Utredningen förordar att ett samarbete inleds mellan de berörda nämnderna och förvaltningarna, exempelvis i form av ett Biblioteksråd, med målsättningen att tillsammans skapa en god biblioteksverksamhet för alla studerande och en överenskommen arbets- och ansvarsfördelning. I samband med utbyggnaden av huvudbiblioteket bör detta kompletteras med ett kunskapscentrum med särskilda, välutrustade utrymmen för de vuxenstuderande, anpassade efter deras behov, och i övrigt en stark betoning av biblioteket som resurs för både det självstyrda och det organiserade lärandet på alla nivåer. Biblioteket/Kunskapscentrum kan också användas för marknadsföring av vuxenutbildningen. Gymnasiebiblioteket specialiseras på gymnasieelevernas behov. Den slutliga versionen av utredningen överlämnas till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för yttrande. 21 (24)

22 Övriga frågor KN 34 Göran Eriksson (fp) tar under övriga frågor upp följande Kvarnen i Markim Vid kulturnämndens sammanträde inlämnade Göran Eriksson en skrivelse i vilken framhölls den stora betydelse, som väderkvarnen i Markim har för landskapsbilden och att det därför är angeläget att den återställes och förses med vingar. Kulturnämnden uppdrog åt kulturförvaltningen att diskutera frågan med ägaren till kvarnen och Markims hembygdsförening samt, om intresse finns, bistå med rådgivning och deltagande i en eventuell projektgrupp. Göran Eriksson önskar vid dagens sammanträde rapport från ett möte i Markim, vid vilket information gavs om planer på restaurering av kvarnen. Kommunantikvarie Pernilla Järveroth informerar att ägaren till kvarnen vid Markims hembygdsförenings årsmöte berättade om planerna på en restaurering. Vid årsmötet överenskoms att kalla till ett särskilt möte för eventuella intresserade, som vill engagera sig i projektet. Stängselgenombrott vid Vivelsta Göran Eriksson föreslår att kulturchefen följer upp hur långt frågan om stängselgenombrott vid Vivelstasjön avancerat. Krogörnsstenen Göran Eriksson påtalar att sly behöver röjas kring stenen. Kulturchefen informerar att kulturförvaltningen kommer att kontakta markägaren. Anm. Minnestenen vid Krogörn i Husby minner om vintervägen över Vallentunasjön och Sormen upp genom Markim. Vintervägen trafikerades fram till Stenen restes 1916 av Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien. 22 (24)

23 Anmälningar KN 35 Anmäles och lägges till handlingarna 1 Protokoll 1.1 Vallentuna kommun, kommunstyrelsen 55, Skydd för Skålhamras kulturhistoriska värden. 2 Delegationsbeslut 2.1 Delegationsbeslut 2/2000. Delegat Ingrid Ullman. 3 Kurser och konferenser 3.1 Stockholms läns bildningsförbund, Demokratin på väg att bli hemlös. Paneldebatt 27 april 2000 i Stockholm. 4 Skrivelser och cirkulär 4.1 Centrum Bio, Biografverksamhet Danscentrum mars Upprop om att alla kultursekreterartjänster i landets kommuner bör återbesättas och att kulturen får en budget som säkrar möjligheten till berikande kulturupplevelser. 4.3 Frösunda hembygdsförening , Eleonor Åberg. Med anledning av inrättande av ett basadressregister i Vallentuna. 4.4 Länsstyrelsen i Stockholms län, beslut Avslag på ansökan om byggnadsvårdsbidrag för upprustning av tvättstuga, visthusbod och drängstuga vid Kårsta by 1:1, Kårsta socken. 4.5 Länsstyrelsen i Stockholms län, remissvar Parkering och service vid Ramsta, Össeby-Garns socken. 4.6 Länsstyrelsen i Stockholms län, beslut Komplettterande arkeologisk utredning inför utbyggnad av Karlbergsvägens förlängning vid Bällstaberg. 4.7 SAB. Proposition. SAB:s styrelse föreslår årsmötet besluta: byta namn, anta ny organisation och nya stadgar. 4.8 Vallentuna bibliotek. Utlånings- och besöksstatistik jan-feb (24)

24 Vallentuna kommun, stadsarkitektkontoret, remisser: Skansen 3:1, ansökan om förhandsbesked för uppförande av nytt enbostadshus Hacksta 1:1, ansökan om förhandsbesked för uppförande av fyra enbostadshus Olhamra 1:1, förhandsbesked för uppförande av enbostadshus Ösby 1:45, nybyggnad av fårhus Granby 5:12, förhandsbesked för uppförande av två enbostadshus. Vallentuna kommun, kulturförvaltningen, remissvar till stadsarkitektkontoret: , Alby 1:6 Angarns socken , Ubby 1:8 Vallentuna socken , Orkesta-Söderby 2:1 Orkesta socken , Sjöbacken 3:1 Össeby-Garn socken , Mälsta 4:2 Kårsta socken , Sundby 17:2 Össeby-Garn socken. 24 (24)

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00 Kulturnämndens arbetsutskott 14 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp) Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl. 19.00 21.40 ande Ersättare Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002 Kulturnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Lindholmens gård, Lindholmen tisdagen den 3 december 2002 kl 18.00 19.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005, kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004 Kulturnämnden 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2004 kl 19.00 Kallade tjänstemän Heidi Viman, kultursekreterare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003 Kulturnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet. Kommunalhuset, 2 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Isa Lindqvist, kommunantikvarie

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna Kulturnämnden 2001-02-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 11 september BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 11 september BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 3 september 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 3 september 2002 kl 19.00 21.10 Jane Schultzberg (m) ordförande

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 27 april 2002. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 27 april 2002. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 23 april 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 23 april 2002 kl 19.00-20.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (9)

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (9) AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden 1998-05-26 1(9) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11,

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 30 augusti 2005, kl. 19.00 Pernilla Järveroth, kommunantikvarie

Läs mer

Elvi Hellström (s) icke tjänstgörande ersättare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie 72-75 Ingrid Ullman, kulturchef

Elvi Hellström (s) icke tjänstgörande ersättare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie 72-75 Ingrid Ullman, kulturchef Kulturnämnden 2000-10-17 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 17

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (11)

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (11) AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden 1999-03-23 1(11) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11,

Läs mer

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 1 (14) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S)

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 1 (13) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Ylva Bäckman (S) Övriga närvarande Jean-Paul

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 10 oktober 2001. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 10 oktober 2001. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 28 september 2001 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Konferensrum Park Alandia Mariehamn, Åland, fredagen den 28 september 2001 kl 16.00 18.15 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S)

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:10-16:10 ande närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Övriga närvarande Marie Gustavsson (Bibliotekschef), Therese Nilsson (Controller) 29-32,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Gabriel Liljenström (fp) Mattias Andersson (c) Ingrid Ullman, kulturchef

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Gabriel Liljenström (fp) Mattias Andersson (c) Ingrid Ullman, kulturchef Kulturnämnden 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 20.30 Lars-Bertil

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 14 augusti 2003 kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 14 augusti 2003 kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 14 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Mattias Andersson (c) Ingrid Rost (mp)

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Mattias Andersson (c) Ingrid Rost (mp) Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 15 mars 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 15 mars 2006 Kulturnämnden 15 mars 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna onsdagen den 15 mars 2006 kl 19.30 Ingrid Ullman, kulturchef Linn Axelsson,

Läs mer

Henrika Thomasson (s) Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Vallentuna bibliotek, Vallentuna 19 april 2006

Henrika Thomasson (s) Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Vallentuna bibliotek, Vallentuna 19 april 2006 Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005 Kulturnämnden 6 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset 1 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 december 2005 kl. 15.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden

PROTOKOLL. Kulturnämnden Kulturnämnden 2001-05-29 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 29

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-08-11 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Marianne Fältskog (fp), Olof Carlsson (v) 74-81

Tommy Eriksson (s), Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Marianne Fältskog (fp), Olof Carlsson (v) 74-81 BYGGNADSNÄMNDEN 2010-11-09 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 14.00 15.25 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Katarina Rosenlund-Svensson

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) 2010-04-20

Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) 2010-04-20 Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 18.30-19.52 Paragrafer 47-57 ande Gösta Eberstein (m) ordförande Eva Wretman (m) Bertil Salomonsson (m) Peter Sjöblom

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Detaljplan för Viksberg 3:1, område B

Detaljplan för Viksberg 3:1, område B 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2014-11-20 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Detaljplan för Viksberg 3:1, område B Dnr: 12/13 Sammanfattning av ärendet Samhällsbyggnadskontoret har sänt ut ett

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.30 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson vice ordförande (s), Bertil Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2009-10-27

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2009-10-27 Kulturnämnden 2009-10-27 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Jonas Biström (m) Sigurd Rahmqvist (m) Nasrin Kabiry (m) Bengt Dahlbeck (c) Linnéa Nyman (s) 86-90, Ingrid Rost (mp)

Jonas Biström (m) Sigurd Rahmqvist (m) Nasrin Kabiry (m) Bengt Dahlbeck (c) Linnéa Nyman (s) 86-90, Ingrid Rost (mp) Kulturnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 november 2007 kl. 19.00-21.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Ulrika

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl Kulturnämndens arbetsutskott 2007-12-03 Plats och tid för sammanträdet Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl. 17.15-18.45. Beslutande Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.00 ande Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande 14-21, Johan Skog (M), vice ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.15 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman-Felth, ordförande Christina Söhrman Henric Forsberg Iréne Frisk Benny

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19. Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.00 Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie,

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, tisdagen den 14 mars 2017 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Janeric Dahlin (L) Jan Lundqvist

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

KALLELSE Plats och tid för OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, sammanträdet Kallade tjänstemän 1. Justerande

KALLELSE Plats och tid för OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, sammanträdet Kallade tjänstemän 1. Justerande Kulturnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 november 2007 kl. 19.00. Sammanträdesrum bokade för gruppmöte: Borgerlig

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering Barn- och ungdomsnämnden 26 Omedelbar justering Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 26 Plansamråd, förslag till detaljplan för Västra Bodarna, förskola vid Soldatvägen Plats och tid Barn- och ungdomskontoret,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (14)

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (14) AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden 1999-05-18 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) Paragrafer 53-66 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9 BYGGNADSNÄMNDEN 2014-01-28 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00--16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 25-31

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 25-31 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Christer

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (16) Paragrafer 104-116 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 15:00 ande Övriga närvarande Torsten Johansson, ordförande Ingemar Emgård Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson Mats Agrell Gunilla

Läs mer

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna Kulturnämnden 2001-01-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 30

Läs mer

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 Kulturnämnden 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 16.00 ca 17 Nämndmöte 17.00 ca 20.30 Guidad tur med paus för picknick.

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-04-17, kl 13:15-14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Tony Asp (S) tjänstgörande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 27 september 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 september 2005, kl. 19.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

Jenny Lundström (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Jenny Lundström (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2015-07-20 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 09:00 09:30 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Kristina Alm, bygglovhandläggare 96 Helena Lundberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13)

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Plats och tid Tingshuset, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 18.00-19.25 Beslutande Roland Parneving (m) ordförande Otto Andreasson (s) Bengt Claesson (m) Maja

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Catharina Fogelström, enhetschef för biblioteket

Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Catharina Fogelström, enhetschef för biblioteket Kulturnämnden Datum 2008-12-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 9 december 2008 kl. 19:00-20:15 Jane Schultzberg (m) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Anders

Läs mer

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-02-12 1 (9) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 12 februari Kl: 09:20 11:05 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Leif Bertilson (m), Rolf Lindblad (s), Marianne Afzelius, förvaltningschef Louise Westin, Camilla Hagen. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Leif Bertilson (m), Rolf Lindblad (s), Marianne Afzelius, förvaltningschef Louise Westin, Camilla Hagen. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Förskolenämnden 2000-03-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2000-03-21 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset plan 2, Carlstensrummet klockan 08:30-13:30 Beslutande Claes Andersson (L) Ordförande Jeanette Rignè (V) Marie Olofsson (S) Kjell Svanström (S) Christina Högstedt (UP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1(7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1(7) Innehållsförteckning Detaljplan för kv. Fältspaten m m. Plangranskning... 3 Detaljplan för Bågen 1, Billingskolan. Plangranskning... 4 Trafikåret 2013, skrivelse

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 1-2, 4-9 Christer Persson (M) (1:e vice ordförande) (ordförande 3) Ralf Scott (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 1 (12) Paragrafer 61-70 Plats och tid ande Brandstationen, Lektionssal Torsten Johansson, ordförande Ann-Charlotte Pihl Larson Rune Samuelsson, tjänstegörande ersättare Malin Hammarstrand, tjänstegörande

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD)

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD) 1 (13) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Heinz Blahusch (S) ledamot 86, Arne Hedkvist (S) ersättare 87. Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M)

Heinz Blahusch (S) ledamot 86, Arne Hedkvist (S) ersättare 87. Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Färna Herrgård, Färna, kl 14.00 14.35 ande Per Carlesson (S) ordförande Taffere Abraha (S) Heinz Blahusch (S) 86, 88-93 Arne Hedkvist

Läs mer

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5)

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.00-10.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 1 (12) Paragrafer 59-67 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-06-18 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.30 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 80-86

Sammanträdesprotokoll 80-86 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 2016-09-27 Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 80-86 Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 08:30 10:30 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Ann-Marie Thorell. Anna Ahlin

Ann-Marie Thorell. Anna Ahlin 2014-07-24 210 (221) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl 09.00 10.00 Beslutande Se förteckning sid 211 Övriga närvarande Ann-Marie Thorell, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-12-19 AU Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll 115-123 Sammanträdesdatum 19 december 2017 Plats och tid Tjänstgörande ledamöter Stadshuset A 407, kl.14:00-17:20 Lars Kallsäby

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 2007-02-27 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 februari 2007 kl. 19.00. Ingrid Ullman, kulturchef Anna

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer