Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsutskottets protokoll är ojusterat"

Transkript

1 Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005, kl Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie, pkt 1-5 Linn Axelsson, förvaltningssekreterare Vallentuna den 8 mars 2005 Lars-Bertil Ohlsson Ordförande Linn Axelsson Sekreterare Arbetsutskottets protokoll är ojusterat 1. Justerande:... 1 (13)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande: Godkännande av dagordningen Program för detaljplan för cirkulationsplats och förskola vid Uthamravägen i Vallentuna - samråd - Bilaga Angarns Örsta 5:1, Angarns socken, Vallentuna kommun; Nybyggnad av enbostadshus, tre st - Bilaga Angarns Örsta 3:13, Angarns socken, Vallentuna kommun; Nybyggnad av enbostadshus. - Bilaga Jämställdhets- och mångfaldsplan för kulturförvaltningen Bilaga Personalberättelse Bilaga Kommunplan, KP och verksamhetsplan, VP , tidplan för kulturnämnden - Bilaga Reglemente för kulturnämnden - Bilaga Utbyggnad av Vallentuna bibliotek Anmälningslista Rapporter 11. Övriga eventuella ärenden Sid 2 (13)

3 2. Godkännande av dagordningen 3 (13)

4 3. Program för detaljplan för cirkulationsplats och förskola vid Uthamravägen i Vallentuna - samråd Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden lämnar detaljplanen utan erinran. Kulturnämnden har fått rubricerat samråd för detaljplan gällande cirkulationsplats och förskola vid Uthamravägen i Vallentuna socken och kommun. Området är beläget söder om Lovisedalsskolan och består idag i huvudsak av skog, en väg gc-väg och allmänna ledningar för vatten och avlopp. Kulturförvaltningen Det fanns ett möjligt gravfält registrerat i området, Raä 500, som länsstyrelsen efter platsbesök avfärdat. Länsstyrelsen har inga ytterligare krav på arkeologiska utredningar för området. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden lämnar detaljplanen utan erinran. s tidigare behandling I sitt yttrande vid programsamrådet den 7 december uttalade kulturnämnden att om arkeologisk utredning erfordras bör denna föregå samrådet. I övrigt lämnade nämnden programsamrådet utan erinran. Beslutsgång Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden lämna detaljplanen utan erinran. 1. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Detaljplan för cirkulationsplats och förskola vid Uthamravägen Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse (13)

5 4. Angarns Örsta 5:1, Angarns socken, Vallentuna kommun; Nybyggnad av enbostadshus, tre st. Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden accepterar endast en av de tre tomterna, den markerad med nr 3 på förhandsbeskedet. De övriga ligger för dominerande i kulturlandskapet vid Örsta gård och Angarnssjöängen. Det är också viktigt att ta hänsyn till den äldre vägsträckningen vid styckning av ny tomt. Placering och utformning av nya byggnader skall ske i samråd med samhällsbyggnads- och kulturförvaltningarna. Kulturförvaltningen har från samhällsbyggnadsförvaltningen fått en remiss om förhandsbesked för tre enbostadshus på tre nya tomter. Kulturförvaltningen De föreslagna tomtplatserna gränsar till riksintresse för kulturminnesvården. De ligger inom kulturhistoriskt värdefullt område med sammanhängande bebyggelse enligt i kommunens kulturminnesvårdsprogram, i helhetsmiljön Angarn Vada Össeby-Garn. De föreslagna tomterna ligger öster om Örsta gård och intill den äldre vägsträckning som löper söder om den nuvarande landsvägen. De föreslagna tomterna nummer 1 och 2 ligger högt i landskapet vid Örsta gård och det öppna kulturlandskapet vid Angarnssjöängen. Utefter den äldre vägen ligger bebyggelse från 1800-talets senare del blandad med modernare villor. Den gamla vägen används idag som lokalgata och delvis som cykelväg. Den uppmärksammas i projektet Postvägen och en milsten står längs vägsträckan. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden accepterar endast en av de tre tomterna, den markerad med nr 3 på förhandsbeskedet. De övriga ligger för dominerande i kulturlandskapet vid Örsta gård och Angarnssjöängen. Det är också viktigt att ta hänsyn till den äldre vägsträckningen vid styckning av ny tomt. Placering och utformning av nya byggnader skall ske i samråd med samhällsbyggnads- och kulturförvaltningarna. 5 (13)

6 Beslutsgång Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden besluta enligt kulturförvaltningens förslag. 1. Samhällsbyggnadsförvaltningen, miljö & bygglov Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse (13)

7 5. Angarns Örsta 3:13, Angarns socken, Vallentuna kommun; Nybyggnad av enbostadshus Dnr Arbetsutskottets förslag Den föreslagna tomtplatsen kan accepteras under förutsättning att hänsyn tas till den äldre vägsträckningen. Placering och utformning av nya byggnader skall ske i samråd med samhällsbyggnads- och kulturförvaltningarna. Kulturförvaltningen har från samhällsbyggnadsförvaltningen fått en remiss om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus på ny tomtplats. Kulturförvaltningen De föreslagna tomtplatserna gränsar till riksintresse för kulturminnesvården. De ligger inom kulturhistoriskt värdefullt område med sammanhängande bebyggelse enligt i kommunens kulturminnesvårdsprogram, i helhetsmiljön Angarn Vada Össeby- Garn. De föreslagna tomterna ligger öster om Örsta gård och intill den äldre vägsträckning som löper söder om den nuvarande landsvägen. Den föreslagna tomtplatsen ligger lågt i terrängen och stör ej landskapsbilden. Utefter den äldre vägen ligger bebyggelse från 1800-talets senare del blandad med modernare villor. Den gamla vägen används idag som lokalgata och delvis som cykelväg. Den uppmärksammas i projektet Postvägen och en milsten står längs vägsträckan. Kulturförvaltningens förslag Den föreslagna tomtplatsen kan accepteras under förutsättning att hänsyn tas till den äldre vägsträckningen. Placering och utformning av nya byggnader skall ske i samråd med samhällsbyggnads- och kulturförvaltningarna. Beslutsgång Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden besluta enligt kulturförvaltningens förslag. 1. Samhällsbyggnadsförvaltningen, miljö och bygglov Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse (13)

8 6. Jämställdhets- och mångfaldsplan för kulturförvaltningen 2005 Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden fastställer planen för arbetet under 2005 med jämställdhet och mångfald inom kulturförvaltningen. Kulturförvaltningen har upprättat ett förslag till jämställdhets- och mångfaldsplan 2005 för nämndens ansvarsområde. Förslaget utgår från Vallentuna kommuns jämställdhets- och mångfaldsplan (JÄMÅ 2005) Dokumentet som beskriver hur kommunen som arbetsgivaren ska bedriva arbetet med och följa upp jämställdhets- och mångfaldsfrågorna skall revideras en gång per år. Kulturchefen är ansvarig för att driva arbetet inom förvaltningen. Den partsammansatta lokala samverkansgruppen och arbetsplatsträffar är forum för förankring av förvaltningens jämställdhets- och mångfaldsarbete. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden fastställer planen för arbetet under 2005 med jämställdhet och mångfald inom kulturförvaltningen. Beslutsgång Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden besluta enligt kulturförvaltningens förslag. 1. Vallentuna kommuns jämställdhets- och mångfaldsplan med förslag till förvaltningsspecifik plan för kulturförvaltningen (13)

9 7. Personalberättelse 2004 Dnr Arbetsutskottets beslut Personalberättelsen anmäles i kulturnämnden. Kulturförvaltningen har utarbetat ett förslag till kulturnämndens personalberättelse för Kulturförvaltningen. Personalberättelse 2004, (13)

10 8. Kommunplan, KP och verksamhetsplan, VP , tidplan för kulturnämnden Dnr Arbetsskottets beslut Förslaget till remissunderlag till nämnderna med tidplan utsändes till kulturnämnden sammanträde den 15 mars. Kommunstyrelsen fattar beslut om remiss till nämnderna av förslag till KP den 14 mars. Senast den 25 april 2005 ska nämndernas remissvar lämnas till kommunstaben. Kulturnämnden måste avge sitt yttrande över remissen vid sammanträdet den 19 april. 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av tidplanen för kommunplanearbetet. 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott Förslag till remiss till nämnderna av förslag till KP (13)

11 9. Reglemente för kulturnämnden Dnr Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet uppdrar åt kulturförvaltningen att integrera kulturnämndens regelmente från 1991 med kommunstabens mall. Kommunstaben har gått igenom alla nämnders reglementen och konstaterat att de behöver ses över för att få en gemensam struktur. Kommunstaben har tagit fram en mall för hur ett reglemente ska utformas. Mallen innehåller fasta rubriker som ska vara med, och numrering samt text som ska vara lika för alla kommunens nämnder. Samtliga nämnder ska se över och anpassa sina reglementen enligt mallen. Beslutsgång Texten under rubrikerna 1-3 i den nya mallen för (nämnden uppgifter) diskuteras i arbetsutskottet. Arbetsutskottet uppdrar åt kulturförvaltningen att integrera kulturnämndens regelmente från 1991 med kommunstabens mall. 1. Kommunstaben. Tjänsteskrivelse Översyn av nämndsreglementen. 2. Förslag till revidering av kulturnämndens reglemente. 11 (13)

12 10. Utbyggnad av Vallentuna bibliotek Dnr I Kommunplanen för upptas 1 mkr kr 2005, 16 mkr 2006 och 10 mkr 2007 för utbyggnad av Vallentuna bibliotek med plats för en modern biblioteksverksamhet inkl goda studiemöjligheter, lokaler för utställningar, kulturverksamhet och möten. Information Vallentuna planeras kopplas till biblioteket. I remissförslag till Kommunplan (Kommunstyrelsens arbetsutskott) upptas 50 mkr i investeringskostnad. s tidigare behandling Kommunfullmäktige behandlade kulturnämndens förslag till programskrivning för utbyggnad av Vallentuna bibliotek och beslöt: 1. Den av kulturnämnden föreslagna programskrivningen läggs till grund för en utbyggnad av Vallentuna bibliotek. 2. Lokaliseringen av utbyggnaden skall ske i anslutning till bibliotekets nuvarande belägenhet. 3. Samhällsbyggnadsnämnden får i uppdrag att redovisa ett utbyggnadsförslag inklusive kostnadsberäkning i nära samarbete med ledningsgruppen som ansvarat för programskrivningen. 4. Ledningsgruppen förstärks med ordförandena för samhällsbyggnadsnämnden och utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. 5. Ledningsgruppen skall löpande rapportera hur projektet framskrider till kommunstyrelsen. Ledningsgruppen redovisade fem alternativa utbyggnadsförslag till kommunstyrelsen enligt protokoll Ledningsgruppen bedömde alternativ 1 till en beräknad byggnadsinvestering om 71,5 mkr som funktionellt och utseendemässigt bästa alternativ. I andra hand förordades alternativ 4 med byggnadsinvesteringen beräknad till 45,1 mkr. 12 (13)

13 11. Anmälningslista Meddelas och lägges till handlingarna 1 Protokoll Kommunstyrelsen 31 januari Månadsuppföljning november Kommunfullmäktige 20 december Arvodeskommitténs översyn av arvoden. 2 Kurser och konferenser 2.1 Malmö stad: World Leisure Organization. Hur kommuner kan arbeta med fritidspolitiken som verktyg för att skapa bra förutsättningar i ett samhällsbyggande med integrationsperspektiv maj, Malmö. 3 Diverse skrifter/skrivelser 3.1 Kulturrådet. Till kommunbiblioteken. Ansökningshandlingar för inköpsstöd till folk- och skolbibliotek Kulturrådet. Blankett för redovisning av inköp av litteratur till folkoch skolbibliotek. 3.3 Konstnärernas Riksorganisation och Sveriges Konsthantverkare & Industriformgivare. Information om ersättning till konstnärer vid utställningar. 3.4 Vallentuna kommun, revisorerna. Granskningsrapport avseende lönehantering. 3.5 Else Jansson. Tack för uppvaktning vid pensionsavgång. 13 (13)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp) Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl. 19.00 21.40 ande Ersättare Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 30 augusti 2005, kl. 19.00 Pernilla Järveroth, kommunantikvarie

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004 Kulturnämnden 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2004 kl 19.00 Kallade tjänstemän Heidi Viman, kultursekreterare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005 Kulturnämnden 6 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset 1 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 december 2005 kl. 15.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003 Kulturnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet. Kommunalhuset, 2 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Isa Lindqvist, kommunantikvarie

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00 Kulturnämndens arbetsutskott 14 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19. Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.00 Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie,

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Mattias Andersson (c) Ingrid Rost (mp)

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Mattias Andersson (c) Ingrid Rost (mp) Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Läs mer

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002 Kulturnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Lindholmens gård, Lindholmen tisdagen den 3 december 2002 kl 18.00 19.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Henrika Thomasson (s) Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Vallentuna bibliotek, Vallentuna 19 april 2006

Henrika Thomasson (s) Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Vallentuna bibliotek, Vallentuna 19 april 2006 Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 1 (14) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S)

Läs mer

KALLELSE Plats och tid för OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, sammanträdet Kallade tjänstemän 1. Justerande

KALLELSE Plats och tid för OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, sammanträdet Kallade tjänstemän 1. Justerande Kulturnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 november 2007 kl. 19.00. Sammanträdesrum bokade för gruppmöte: Borgerlig

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 15 mars 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 15 mars 2006 Kulturnämnden 15 mars 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna onsdagen den 15 mars 2006 kl 19.30 Ingrid Ullman, kulturchef Linn Axelsson,

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 27 september 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 september 2005, kl. 19.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 2007-02-27 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 februari 2007 kl. 19.00. Ingrid Ullman, kulturchef Anna

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (9)

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (9) AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden 1998-05-26 1(9) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11,

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 1 (13) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Ylva Bäckman (S) Övriga närvarande Jean-Paul

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 27 april 2002. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 27 april 2002. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 23 april 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 23 april 2002 kl 19.00-20.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil

Läs mer

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Gabriel Liljenström (fp) Mattias Andersson (c) Ingrid Ullman, kulturchef

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Gabriel Liljenström (fp) Mattias Andersson (c) Ingrid Ullman, kulturchef Kulturnämnden 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 20.30 Lars-Bertil

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 14 augusti 2003 kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 14 augusti 2003 kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 14 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 8 februari 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 8 februari 2005 Kulturnämnden 8 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Inbjuden Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 8 februari 2005 kl 19.00 Pernilla Järveroth,

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl Kulturnämndens arbetsutskott 2007-12-03 Plats och tid för sammanträdet Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl. 17.15-18.45. Beslutande Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

Jonas Biström (m) Sigurd Rahmqvist (m) Nasrin Kabiry (m) Bengt Dahlbeck (c) Linnéa Nyman (s) 86-90, Ingrid Rost (mp)

Jonas Biström (m) Sigurd Rahmqvist (m) Nasrin Kabiry (m) Bengt Dahlbeck (c) Linnéa Nyman (s) 86-90, Ingrid Rost (mp) Kulturnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 november 2007 kl. 19.00-21.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Ulrika

Läs mer

Observera sammanträdesrummet! Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Eleonor Åberg, kommunantikvarie, pkt 1-7

Observera sammanträdesrummet! Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Eleonor Åberg, kommunantikvarie, pkt 1-7 Kulturnämnden Datum 2009-05-12 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 12 maj kl. 19:00. Observera sammanträdesrummet! Följande sammanträdesrum

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl Kulturnämndens arbetsutskott 6 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl 15.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 11 september BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 11 september BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 3 september 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 3 september 2002 kl 19.00 21.10 Jane Schultzberg (m) ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 10 oktober 2001. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 10 oktober 2001. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 28 september 2001 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Konferensrum Park Alandia Mariehamn, Åland, fredagen den 28 september 2001 kl 16.00 18.15 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil

Läs mer

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 Kulturnämnden 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 16.00 ca 17 Nämndmöte 17.00 ca 20.30 Guidad tur med paus för picknick.

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2009-10-27

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2009-10-27 Kulturnämnden 2009-10-27 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Statens konstråd, Hälsingegatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december kl kl Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45

Statens konstråd, Hälsingegatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december kl kl Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45 Kulturnämnden 2007-12-11 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Statens konstråd, Hälsingegatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december kl 17.00 kl.18.00 Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan

Läs mer

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna Kulturnämnden 2001-02-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 1 (10) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 15.00-17.00 Lars-Bertil Ohlsson (KD) ordföranden Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S) ersätter

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Henrik Thureson, kulturskolechef Eleonor Åberg, kommunantikvarie Sofia Nilsson, nämndsekreterare

Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Henrik Thureson, kulturskolechef Eleonor Åberg, kommunantikvarie Sofia Nilsson, nämndsekreterare K A LLELSE KULTURNÄMNDEN 2014-06-10 Tid och plats Kl 18:00 19:00 studiebesök i Märsta bibliotek och konsthall. Samling i bibliotekets entré kl 18:00. Kl 19:00 nämndsammanträde, Konsthall Märsta, Märsta

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S)

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:10-16:10 ande närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Övriga närvarande Marie Gustavsson (Bibliotekschef), Therese Nilsson (Controller) 29-32,

Läs mer

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämndens arbetsutskott 2016-04-19 Plats och tid Bergshamra bibliotek, Bergshamra torg, Solna kl 15:00-16:45 ande närvarande Övriga närvarande Paragrafer Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17:00-18:20.

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17:00-18:20. Kulturnämndens arbetsutskott Datum 2008-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-04-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 12 april 2007 kl 10.00-12.15 Örjan Lid (m),

Läs mer

OBS! Vallentuna Kulturskola, Hjälmstavägen 1, Vallentuna, Gitarrummet 1 tr. tisdagen den 26 oktober 2010 kl

OBS! Vallentuna Kulturskola, Hjälmstavägen 1, Vallentuna, Gitarrummet 1 tr. tisdagen den 26 oktober 2010 kl Kulturnämnden 2010-10-26 Plats och tid för sammanträdet OBS! Vallentuna Kulturskola, Hjälmstavägen 1, Vallentuna, Gitarrummet 1 tr. tisdagen den 26 oktober 2010 kl 19.00. Följande lokaler är bokade för

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2010-04-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 april kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadministrativ

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna, Tisdagen den 3 april 2012 kl 14.05-15.20. Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

KALLELSE KULTURNÄMNDEN Tid och plats. 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus. Övriga kallade

KALLELSE KULTURNÄMNDEN Tid och plats. 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus. Övriga kallade KALLELSE KULTURNÄMNDEN 2017-09-12 Tid och plats Övriga kallade 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus Henrik Thureson, TF Kultur- och fritidsförvaltningschef, Marie Gustavsson, Bibliotekschef, Therese

Läs mer

Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Catharina Fogelström, enhetschef för biblioteket

Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Catharina Fogelström, enhetschef för biblioteket Kulturnämnden Datum 2008-12-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 9 december 2008 kl. 19:00-20:15 Jane Schultzberg (m) ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

NR ÄRENDE DNR. Information till nämnden 2017 MBN 17/25. 2 Månadsuppföljning för miljö- och byggnadsnämnden t.o.m. mars 2017

NR ÄRENDE DNR. Information till nämnden 2017 MBN 17/25. 2 Månadsuppföljning för miljö- och byggnadsnämnden t.o.m. mars 2017 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2017-04-18 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 3 mars, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Lars Vargö (M) (vice ordförande), Pär Elfström (S)

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Lars Vargö (M) (vice ordförande), Pär Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:00-15:40 ande närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Lars Vargö (M) (vice ordförande), Pär Elfström (S) Övriga närvarande Marie Gustavsson (Bibliotekschef),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-09 60 Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet (KS 2019.025) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Elvi Hellström (s) icke tjänstgörande ersättare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie 72-75 Ingrid Ullman, kulturchef

Elvi Hellström (s) icke tjänstgörande ersättare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie 72-75 Ingrid Ullman, kulturchef Kulturnämnden 2000-10-17 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 17

Läs mer

KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE

KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE Ärende 5 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE KN Tjänsteskrivelse Gatunamn inom Bällstaberg

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-01-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl. 19.00 21.50 Ajournering mellan 3 och 4, kl. 20.25 20.35

Läs mer

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna Kulturnämnden 2001-01-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 30

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS 2016.274 3 Kommunstyrelsen 2016-10-03 177 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar (KS 2016.274)

Läs mer

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA december 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare Godkännande

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende. Kommunstyrelseärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende. Kommunstyrelseärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-11-28 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 2 december 2016 kl.09.00 Justerare: Gisela Nyqvist Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s)

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-08-21 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 augusti, kl. 08.30-11.10

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden 7 december 2004

PROTOKOLL. Kulturnämnden 7 december 2004 Kulturnämnden 7 december 2004 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentunasalen, Vallentuna bibliotek tisdagen den 7 december 2004

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Tisdagen kl

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Tisdagen kl 1 Plats och tid ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Tisdagen kl 19.00-21.40 Lars-Bertil Ohlsson (KD),

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Trossen i Färjestaden, klockan 9.00 12.00 Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks (MP) Per-Olof Johansson (S) Bertil Johansson (S) Henriette

Läs mer

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl 19.00-20.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande 1-2, 4-11, Jane Schultzberg (M)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Ersättare Emil Forsberg (S) Marion Carlsson (S) Jennie Rodin (MP) Annikka Hedberg (M) Per Elofsson (M) Kevin Wesley (M) Anita Almqvist (L)

Ersättare Emil Forsberg (S) Marion Carlsson (S) Jennie Rodin (MP) Annikka Hedberg (M) Per Elofsson (M) Kevin Wesley (M) Anita Almqvist (L) Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus rum 214, klockan 17.30 18.00. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Lars Möglebust (S) My Blomgren (MP), ordförande Lars Sellin (V) Peter Carlmark

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20 Handikapprådet 2003-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 20 november 2003 kl 19.00. Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig-

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Ann-Charlotte Järnström,Kommundirektör Victor Kilén, chef KS kansli Patric Andersson,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2009 kl 9-12

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2009 kl 9-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2009 kl 9-12 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 5 Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2003-05-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo Andersson, ej 98 Einar Jansson Lotta Bäckberg, tjg ersättare Lars Edström Ingemar Martinsson, ej 105 Hans Stevander kl. 08.15-14.30

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 14.00 15.20 Beslutande Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente för utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Utbildningsnämndens verksamhetsområde 1 Nämnden ansvarar för det

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (11)

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (11) AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden 1999-03-23 1(11) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11,

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott

Kulturnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:05-16:10 Övriga närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Lars Vargö (M) (vice ordförande), Pär Elfström (S), Marie Gustavsson (Bibliotekschef) 36-43, Henrik

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2007-12-11. Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00.

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2007-12-11. Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00. Kulturnämnden 2007-12-11 Plats och tid för sammanträdet Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (kd), ordförande

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07 Pensionärsrådet 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl. 14.00. Hemvårdschef Karin Peters

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL 1998-04-28 1(14)

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL 1998-04-28 1(14) AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden 1998-04-28 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11,

Läs mer