Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsutskottets protokoll är ojusterat"

Transkript

1 Kulturnämnden Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 februari 2007 kl Ingrid Ullman, kulturchef Anna Brynell, bibliotekarie, pkt 11 Maria Liljeholm, förvaltningssekreterare Vallentuna den 21 februari 2007 Lars-Bertil Ohlsson Ordförande Maria Liljeholm Sekreterare Justerande:... Arbetsutskottets protokoll är ojusterat 1 (16)

2 Innehållsförteckning: Sid Justerande: Godkännande av dagordningen Förstärkt uppföljning av studieförbundens verksamhet i Vallentuna bilaga Bevarande av Väsby kvarn bilaga Detaljplan för Okvista 4, Vallentuna socken och kommun bilaga Budget för kulturnämnden 2007 bilaga Verksamhetsberättelse för kulturnämnden 2006 bilaga Intern kontroll för kulturnämnden 2006 uppföljning bilaga Intern kontroll för kulturnämnden 2007 plan bilaga Besluts- och behörighetsattestanter 2007 bilaga Medieplan 2007 för Vallentuna bibliotek bilaga Anmälningar...16 Bilaga i separat häfte 2 (16)

3 2. Godkännande av dagordningen 3 (16)

4 3. Förstärkt uppföljning av studieförbundens verksamhet i Vallentuna Dnr Arbetsutskottet beslut 1. Arbetsutskottet begär besked senast den 21 februari från respektive studieförbund hur man motiverar att kommunbidrag skall utgå till de med fetstil markerade verksamheterna i rapportens sammanfattning. 2. Rapporten överlämnas till kulturnämnden med förslag at kulturnämnden beslutar att 2006 års bidrag till studieförbunden justeras enligt sammanfattningen i rapporten om inte godtagbara skäl mot detta framkommer från respektive studieförbund. Kulturnämndens arbetsutskott beslöt den 20 juli att uppdra åt Åke Carlsson, f.d. länsbildningskonsulent i Östergötland, att genomföra en förstärkt uppföljning utifrån studieförbundens rapportering för verksamhetsåret 2005 inkl. närvarolistor, arrangemangslistor och allt underlag för kulturverksamheten. Granskningen skulle ske i samråd med studieförbunden. Åke Carlsson presenterar sin slutrapport vid dagens sammanträde och föreslår kulturnämndens arbetsutskott att begära besked senast den 21 februari från respektive studieförbund hur man motiverar att kommunbidrag skall utgå till de med fetstil markerade verksamheterna i rapportens sammanfattning samt föreslår kulturnämnden besluta att den bidragsberättigade verksamheten 2005, som utgör underlag för fördelning av det kommunala anslaget till studieförbunden 2006, justeras enlig sammanfattningen om inte godtagbara skäl mot detta framkommer från respektive studieförbund. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 15 februari beslutat enligt förslagen i slutrapporten samt att överlämna rapporten till kulturnämnden. Åke Carlsson presenterade en preliminär rapport vid kulturnämndens arbetsutskotts sammanträde den 22 november Studieförbunden hade då tagit del av arbetsmaterialet för att kunna svara på de frågor och synpunkter som framkommit vid granskningen. Kulturnämnden gav i Verksamhetsplan för kulturnämnden kulturförvaltningen i uppdrag att följa upp studieförbundens verksamhet och arbetssätt i Vallentuna. 4 (16)

5 Under 2004 uppdrog kulturförvaltningen åt en konsult att utreda studieförbundens roll i Vallentuna och hur relationen mellan kommunen och studieförbunden kan se ut i framtiden. Rapporten blev utgångspunkt för diskussion i kulturnämnden om kommunnyttan av studieförbundens verksamhet och kommunens stöd. I internkontrollplanen för kulturnämnden 2006 ingår granskning av utbetalning av kommunbidraget till studieförbunden. Handlingar i ärendet 1. Slutrapport från fördjupad uppföljning av studieförbundens verksamhet i Vallentuna kommun (sammanfattning s ) (16)

6 4. Bevarande av Väsby kvarn Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden föreslår att kommunstyrelsen tillskjuter medel till åtgärder med prioritet A för år 2007 och behandlar frågan för medel till åtgärder med prioritet B i kommande kommunplan. Väsby kvarn är en kulturhistoriskt värdefull byggnad med stort symbolvärde för Vallentuna kommun. Kvarnen förekommer ofta på kommunens hemsida och på marknadsföringsbilder - den är ett landmärke för tätorten Vallentuna. Kommunstyrelsen har begärt kulturnämndens yttrande över Vallentuna hembygdsförenings ansökan om ekonomiskt bidrag för bevarande av Väsby kvarn. Föreningen har sedan 2005 arbetat för att återställa Väsby kvarn i funktionsdugligt skick. Den totala summan för hela renoveringsprojektet har beräknats till kronor. Under har renoveringsarbete utförts på kvarnhättan, takstolar och nock, ytpanel med vattbräder och kvarnens yttertak. För de återstående arbetena söker nu föreningen bidrag på kronor. Föreningen har också presenterat en prioriteringslista med delprojekt som måste utföras under 2007, denna summa uppgår till kronor. Summorna inkluderar arbetskostnader och materialkostnader. Kulturförvaltningen Kvarnen ligger i Björkby-Kyrkvikens naturreservat med höga kultur-, natur- och rekreationsvärden. Kvarnen tillhörde Väsby gård. Den är en hättkvarn från ca 1860-tal. Kvarnmaskineri och konstruktionsdetaljer är till stora delar bevarade. Kvarndriften upphörde enligt traditionen på August Strindbergs dödsdag den 14 maj Vallentuna hembygdsförening äger och underhåller kvarnen. Noggrann dokumentation finns över kvarnen med text, ritningar, funktionsbeskrivningar och tekniska beskrivningar. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden föreslår att kommunstyrelsen tillskjuter medel till åtgärder med prioritet A för år 2007 och behandlar frågan för medel till åtgärder med prioritet B i kommande kommunplan Väsby kvarn är en kulturhistoriskt värdefull byggnad med stort symbolvärde för Vallentuna kommun. Kvarnen förekommer ofta på kommunens hemsida och på marknadsföringsbilder - den är ett landmärke för tätorten Vallentuna. 6 (16)

7 s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 15 februari föreslagit kulturnämnden att besluta enligt kulturförvaltningens förslag. Ordförande Lars-Bertil Ohlsson (kd) deltar inte i behandlingen av och beslut i ärendet. Jane Schultzberg (m) går in som ordförande. Handlingar i ärendet 1. Remiss. Kommunstyrelsen Vallentuna hembygdsförening. Hjälp oss bevara Väsby kvarn Vallentuna hembygdsförening. Bidrag för att bevara Väsby kvarn kompletterande information till ansökan (16)

8 5. Detaljplan för Okvista 4, Vallentuna socken och kommun Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden lämnar planen utan erinran. Länsstyrelsen ska avgöra om behov av arkeologisk utredning erfordras. Kulturförvaltningen har från samhällsbyggnadsförvaltningen fått program för detaljplan på samråd. Planområdet ligger ca 2 km sydost om Vallentuna centrum, vid Arningevägen. Området gränsar bl.a. till Arningevägen och Okvista 1. Syftet med planen är att genom detaljplaneändringar möjliggöra utbyggnad av industri och lager, kontor och handel med skrymmande varor (ej livsmedel). Marken ägs i huvudsak av kommunen. Behov av arkeologisk undersökning kommer att bedömas i det fortsatta planarbetet. Kulturförvaltningen Det föreslagna planområdet ligger varken inom område av riksintresse för kulturminnesvården eller inom område av kulturhistoriskt intresse i kommunens kulturminnesvårdsprogram. Kulturnämndens förslag i programsamrådet har beaktats. Området öster om bruksvägen vid Olhamra 1:35 har lämnats som naturmark. Hänsyn har också tagits till området Gammeläng, en tidigare odlingsmark, där det fortfarande finns ett öppet stråk. Området kring Gammeläng kommer att bevaras som grönstråk med natur- och parkmark samt dagvattenpark. Det finns inga fornlämningar i området enligt fornminnesregistret. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden lämnar planen utan erinran. Länsstyrelsen ska avgöra om behov av arkeologisk utredning erfordras. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 15 februari föreslagit kulturnämnden att besluta enligt kulturförvaltningens förslag. Programsamrådet behandlades i kulturnämnden 30 augusti 2005, KN 48: Kulturnämnden förslår justeringar av planområdets gränser, enligt bifogad karta. Kulturnämnden lämnar i övrigt planen utan erinran. Länsstyrelsen bör avgöra om arkeologisk utredning erfordras.. 8 (16)

9 Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsnämnden. Detaljplan för Okvista 4 arbetsområde, omfattande del av fastigheten Olhamra 1:14 m. fl. i Vallentuna kommun Kulturnämnden. Program för detaljplan för Okvista 4, Kulturförvaltningen. Tjänsteskrivelse (16)

10 6. Budget för kulturnämnden 2007 Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden beslutar om fördelning av den fasta budgetramen för 2007 enligt kulturförvaltningens förslag. Kulturförvaltningens förslag till fördelning av den fasta budgetramen 2007 föreligger. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden beslutar om fördelning av den fasta budgetramen för 2007 enligt kulturförvaltningens förslag. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 15 februari föreslagit kulturnämnden att besluta enligt kulturförvaltningens förslag. Handlingar i ärende 1. Budget (16)

11 7. Verksamhetsberättelse för kulturnämnden 2006 Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden godkänner verksamhetsberättelsen och begär hos kommunstyrelsen att kulturnämndens överskott i bokslutet överföres till budget 2007 Kulturförvaltningen har upprättat en verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelsen inkluderar en s.k. VaSaRu-rapport (Vallentunas sammansatta resultatuppföljning) efter tredje tertialen. Verksamhetsberättelsen och rapporten ska innehålla en avstämning av mål och uppdrag i kulturnämndens verksamhetsplan för samt redogörelse för ekonomi, verksamhetsmått och personalnyckeltal. Bokslutet visar ett överskott på 125 tkr. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 15 februari föreslagit kulturnämnden att godkänna kulturförvaltningens förslag till verksamhetsberättelse för kulturnämnden Kulturnämnden har den 30 januari gått igenom en preliminär version av verksamhetsberättelsen för kulturnämnden 2006 och gjort några justeringar. Handlingar i ärendet 1. Verksamhetsberättelse för kulturnämnden (16)

12 8. Intern kontroll för kulturnämnden 2006 uppföljning Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden godkänner redovisningen av genomförd intern kontroll 2006 och överlämnar den till kommunstyrelsen. Enlig Reglemente för intern kontroll i Vallentuna kommun har varje nämnd skyldighet att löpande följa upp det interna kontrollsystemet inom sitt verksamhetsområde. Varje år ska en plan upprättas för uppföljning av olika delar av den interna kontrollen. Kulturnämnden antog 7 februari en kontrollplan för Följande rutiner skulle särskilt kontrolleras 2006: 1. Dokumenthantering och arkivvård 2. Avtalshantering 3. Bidrag till studieförbunden 4. Kontantkassa 5. Utbetalning av föreningsbidrag. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden godkänner redovisningen av genomförd intern kontroll 2006 och överlämnar den till kommunstyrelsen. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 15 februari föreslagit kulturnämnden att besluta enligt kulturförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse Uppföljning av den interna kontrollen 2. Intern kontrollplan för (16)

13 9. Intern kontroll för kulturnämnden 2007 plan Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden fastställer kontrollplan för 2007 enligt kulturförvaltningens förslag. Varje år skall en plan upprättas för uppföljning av olika delar av den interna kontrollen. Inför upprättande av intern kontrollplan skall varje år en dokumenterad risk- och väsentlighetsanalys göras avseende vilka områden som ska kontrolleras. Uppdatering av kulturförvaltningens förteckning med rutinbeskrivningar har gjorts. Risk- och väsentlighetsanalys har gjorts och dokumenterats för alla rutiner. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden fastställer kontrollplan för 2007 enligt kulturförvaltningens förslag. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 15 februari föreslagit kulturnämnden att besluta enligt kulturförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Kontrollplan för (16)

14 10. Besluts- och behörighetsattestanter 2007 Dnr Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden beslutar om attesträtter enligt kulturförvaltningens förslag Som en del av den interna kontrollen skall kommunens nämnder varje år utse befattningshavare med rätt att beslutsattestera ekonomiska transaktioner inom nämndens verksamhetsområden. Rätten att beslutsattestera ges i regel till varje budgetansvarig tjänsteman, därutöver anges en eller flera ersättare för huvudattestanten. Kommunfullmäktige antog ett nytt attestreglemente Kulturnämnden har den 30 januari beslutat om besluts.- och behörighetsattestanter måste nu tas upp för förnyad behandling på grund av otydligheter i avgränsningar i attesträtterna. s tidigare behandling Kulturnämnden har den 30 januari beslutat om besluts.- och behörighetsattestanter Handlingar i ärendet 1. Kulturförvaltningen. Förslag till beslutsattestanter (16)

15 11. Medieplan 2007 för Vallentuna bibliotek Dnr Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden beslutar godkänna kulturförvaltningens förslag till medieplan 2007 för Vallentuna bibliotek. Kulturförvaltningen har under 2006 tagit fram underlag för en medieplan för Vallentuna bibliotek utifrån en systematisk analys av huvudbibliotekets mediebestånd och rörlighet. Syftet med medieplanen är att få bättre kunskap om hur mediebeståndet fördelas på olika avdelningar, typer av media och hur det utnyttjas av låntagarna. Planen är ett verktyg för att anpassa inköpen så att beståndet blir allsidigt och anpassat efter biblioteksbesökarnas efterfrågan. Bibliotekarie Anna Brynell redovisar medieplanen för 2007 med resultatet av analysen. Handlingar i ärendet 1. Medieplan 2007 för Vallentuna bibliotek (16)

16 12. Anmälningar 1. Protokoll Kommunstyrelsen 1.1 KS 10 Tidplan för planeringsprocessen för framtagande av Kommunplan KS 16 Tillsättande av politisk planberedningsgrupp. 1.3 Vallentuna kommuns revisorers fördelning mellan nämnderna. 1.4 Länsstyrelsen i Stockholms län. Fastställelse av bevarandeplaner för Natura 2000-områden. Kulturnämndens arbetsutskott 1.5 KNAU 3 Ansökan om hyresbidrag till gårdsmuseet vid Lappdal. 2. Kurser och konferenser 2.1 Regionförbundet södra Småland. Framtidens kommun möjligheter och utmaningar. 2.2 Statens konstråd. Använd konsten! Erbjudande om specialvisning. 3. Diverse skrivelser 3.1 Kulturförvaltningen. Postlista (16)

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 30 augusti 2005, kl. 19.00 Pernilla Järveroth, kommunantikvarie

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005 Kulturnämnden 6 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset 1 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 december 2005 kl. 15.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005, kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004 Kulturnämnden 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2004 kl 19.00 Kallade tjänstemän Heidi Viman, kultursekreterare

Läs mer

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 1 (14) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S)

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

KALLELSE Plats och tid för OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, sammanträdet Kallade tjänstemän 1. Justerande

KALLELSE Plats och tid för OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, sammanträdet Kallade tjänstemän 1. Justerande Kulturnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 november 2007 kl. 19.00. Sammanträdesrum bokade för gruppmöte: Borgerlig

Läs mer

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp) Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl. 19.00 21.40 ande Ersättare Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande

Läs mer

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl 19.00-20.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande 1-2, 4-11, Jane Schultzberg (M)

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 14 augusti 2003 kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 14 augusti 2003 kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 14 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Mattias Andersson (c) Ingrid Rost (mp)

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Mattias Andersson (c) Ingrid Rost (mp) Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00 Kulturnämndens arbetsutskott 14 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003 Kulturnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet. Kommunalhuset, 2 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Isa Lindqvist, kommunantikvarie

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 1 (13) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Ylva Bäckman (S) Övriga närvarande Jean-Paul

Läs mer

Henrika Thomasson (s) Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Vallentuna bibliotek, Vallentuna 19 april 2006

Henrika Thomasson (s) Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Vallentuna bibliotek, Vallentuna 19 april 2006 Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Jonas Biström (m) Sigurd Rahmqvist (m) Nasrin Kabiry (m) Bengt Dahlbeck (c) Linnéa Nyman (s) 86-90, Ingrid Rost (mp)

Jonas Biström (m) Sigurd Rahmqvist (m) Nasrin Kabiry (m) Bengt Dahlbeck (c) Linnéa Nyman (s) 86-90, Ingrid Rost (mp) Kulturnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 november 2007 kl. 19.00-21.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Ulrika

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002 Kulturnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Lindholmens gård, Lindholmen tisdagen den 3 december 2002 kl 18.00 19.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 27 april 2002. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 27 april 2002. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 23 april 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 23 april 2002 kl 19.00-20.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil

Läs mer

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 Kulturnämnden 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 16.00 ca 17 Nämndmöte 17.00 ca 20.30 Guidad tur med paus för picknick.

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna, kl 14.00 16.00 ande Övriga närvarande Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19. Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.00 Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie,

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2009-10-27

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2009-10-27 Kulturnämnden 2009-10-27 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 1 (10) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 15.00-17.00 Lars-Bertil Ohlsson (KD) ordföranden Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S) ersätter

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna, Tisdagen den 3 april 2012 kl 14.05-15.20. Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Catharina Fogelström, enhetschef för biblioteket

Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Catharina Fogelström, enhetschef för biblioteket Kulturnämnden Datum 2008-12-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 9 december 2008 kl. 19:00-20:15 Jane Schultzberg (m) ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 8 februari 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 8 februari 2005 Kulturnämnden 8 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Inbjuden Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 8 februari 2005 kl 19.00 Pernilla Järveroth,

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 10 oktober 2001. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 10 oktober 2001. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 28 september 2001 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Konferensrum Park Alandia Mariehamn, Åland, fredagen den 28 september 2001 kl 16.00 18.15 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil

Läs mer

56 Uppföljning internkontrollplan 2013 (KN 20t3.001)

56 Uppföljning internkontrollplan 2013 (KN 20t3.001) VALLENTUNA KOMMUN Ku ltu rnä m ndens a rbetsutskott Sa m ma nträd esprotokol I 20r4-o2-o4 8 (17) 56 Uppföljning internkontrollplan 2013 (KN 20t3.001) Beslut Kulturnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå

Läs mer

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna Kulturnämnden 2001-02-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (9)

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (9) AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden 1998-05-26 1(9) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11,

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl Kulturnämndens arbetsutskott 2007-12-03 Plats och tid för sammanträdet Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna måndagen den 3 december 2007 kl. 17.15-18.45. Beslutande Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

OBS! Vallentuna Kulturskola, Hjälmstavägen 1, Vallentuna, Gitarrummet 1 tr. tisdagen den 26 oktober 2010 kl

OBS! Vallentuna Kulturskola, Hjälmstavägen 1, Vallentuna, Gitarrummet 1 tr. tisdagen den 26 oktober 2010 kl Kulturnämnden 2010-10-26 Plats och tid för sammanträdet OBS! Vallentuna Kulturskola, Hjälmstavägen 1, Vallentuna, Gitarrummet 1 tr. tisdagen den 26 oktober 2010 kl 19.00. Följande lokaler är bokade för

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 14.00 15.20 Beslutande Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M), vice ordförande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S)

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, onsdagen den 14 augusti 2013, kl. 13.30 15.30 ande Monica Widnemark (s), ordf. Evert Nilsson (s) 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan

Läs mer

KALLELSE KULTURNÄMNDEN Tid och plats. 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus. Övriga kallade

KALLELSE KULTURNÄMNDEN Tid och plats. 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus. Övriga kallade KALLELSE KULTURNÄMNDEN 2017-09-12 Tid och plats Övriga kallade 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus Henrik Thureson, TF Kultur- och fritidsförvaltningschef, Marie Gustavsson, Bibliotekschef, Therese

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Utbildningsnämnden 2005-09-01 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-06-11 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-11 kl. 09.00 Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Henrik Thureson, kulturskolechef Eleonor Åberg, kommunantikvarie Sofia Nilsson, nämndsekreterare

Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Henrik Thureson, kulturskolechef Eleonor Åberg, kommunantikvarie Sofia Nilsson, nämndsekreterare K A LLELSE KULTURNÄMNDEN 2014-06-10 Tid och plats Kl 18:00 19:00 studiebesök i Märsta bibliotek och konsthall. Samling i bibliotekets entré kl 18:00. Kl 19:00 nämndsammanträde, Konsthall Märsta, Märsta

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-04-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 12 april 2007 kl 10.00-12.15 Örjan Lid (m),

Läs mer

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Tisdagen kl

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Tisdagen kl 1 Plats och tid ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Tisdagen kl 19.00-21.40 Lars-Bertil Ohlsson (KD),

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S)

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:10-16:10 ande närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Övriga närvarande Marie Gustavsson (Bibliotekschef), Therese Nilsson (Controller) 29-32,

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Gabriel Liljenström (fp) Mattias Andersson (c) Ingrid Ullman, kulturchef

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Gabriel Liljenström (fp) Mattias Andersson (c) Ingrid Ullman, kulturchef Kulturnämnden 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 20.30 Lars-Bertil

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, kl. 15:00 16:10 ande Lars-Bertil Ohlsson (KD) 46-52, ordförande, Johan Skog (M), Pär Elfström (S) (ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämndens arbetsutskott 2016-04-19 Plats och tid Bergshamra bibliotek, Bergshamra torg, Solna kl 15:00-16:45 ande närvarande Övriga närvarande Paragrafer Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17:00-18:20.

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17:00-18:20. Kulturnämndens arbetsutskott Datum 2008-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-04 Plats och tid Sammanträdesrummet, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2014-02-04 kl. 08.30 15.00 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Rådhuset, kl. 13.00 15.50 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande

Läs mer

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2013-02-19 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef Agneta Sandström, controller Terhi Berlin, utredare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Beslutsärenden Kl 08.15 09.30 (Ingen planerad medverkan av sektorschefer under handläggningen av beslutsärendena )

Beslutsärenden Kl 08.15 09.30 (Ingen planerad medverkan av sektorschefer under handläggningen av beslutsärendena ) Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 september 2013 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl Kulturnämndens arbetsutskott 6 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl 15.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott

Kulturnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:05-16:10 Övriga närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Lars Vargö (M) (vice ordförande), Pär Elfström (S), Marie Gustavsson (Bibliotekschef) 36-43, Henrik

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Lantmäterinämnden 30 januari 2013

Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2012 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Svar på remiss angående revidering av

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Akr. Expedieras till. Motion (DEX) - ÅteruppbyggV?isby Kvarn. Remissvar- Återuppbyggnad av Väsby Kvarn, tjänsteskrivelse KoB

Akr. Expedieras till. Motion (DEX) - ÅteruppbyggV?isby Kvarn. Remissvar- Återuppbyggnad av Väsby Kvarn, tjänsteskrivelse KoB Anteckning Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet En motion har inkommit från Demoex att ge kulturförvaltningen i uppdrag att rekonstruera Väsby Kvarn utvändigt i samråd med hembygdsföreningen

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Statens konstråd, Hälsingegatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december kl kl Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45

Statens konstråd, Hälsingegatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december kl kl Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45 Kulturnämnden 2007-12-11 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Statens konstråd, Hälsingegatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december kl 17.00 kl.18.00 Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl Myndighetsnämnden för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer. 1. Internbudget 2013-2015 KFN/2012:43 041 2 2. Överföring av fältsekreterartjänst till fritidsenheten

Ärende Beteckning Sidnummer. 1. Internbudget 2013-2015 KFN/2012:43 041 2 2. Överföring av fältsekreterartjänst till fritidsenheten Kultur och fritidsnämnden 2013-01-08 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-01-14 kl. 19:00 Kl. 18,00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Observera sammanträdesrummet! Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Eleonor Åberg, kommunantikvarie, pkt 1-7

Observera sammanträdesrummet! Pernilla Järveroth, kulturchef Catrine Persson, förvaltningssekreterare Eleonor Åberg, kommunantikvarie, pkt 1-7 Kulturnämnden Datum 2009-05-12 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 12 maj kl. 19:00. Observera sammanträdesrummet! Följande sammanträdesrum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-15.45 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 Plats och tid Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 8 februari 2011, kl. 19.00-19.40 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Catarina Törnqvist, sekreterare Karl-Göran Lindbäck, fritids- och kulturchef. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 9 20 Catarina Törnqvist

Catarina Törnqvist, sekreterare Karl-Göran Lindbäck, fritids- och kulturchef. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 9 20 Catarina Törnqvist Sidan 1 av 14 Plats och tid Fritids- och kulturförvaltningen, onsdagen den 27 mars 2013, kl 08.15 11.15 Beslutande Britt-Inger Nordström (S) ordförande Håkan Nyman (S) Susanne Enstedt Lund (MP) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-02-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Godkännande av dagordning 2 Föregående

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s)

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 1-4 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket kl. 13.00 16.30 Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer