KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004"

Transkript

1 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl Utbildningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Vallentuna den 15 september 2004 Elisabeth Rydström Ordförande Anna Liss-Daniels Sekreterare Telefon: anna.lissdaniels@vallentuna.se 1. Justerande:... 1 (16)

2 Innehållsförteckning: Sid 1. Justerande: Ungdomsmottagningen informationsärende IV-programmet m m informationsärende i nämnden Revidering av Handikapplan svar på remiss Budgetuppföljning efter sex månader (BUF 2) samt prognos för Månadsuppföljning efter 7 månader, MU Månadsuppföljning efter 8 månader, MU Ev uppräkning av inackorderingstillägget Ändring av besluts- och behörigshetsattestanter Ansökan om statligt stöd för utbildning av vuxna år Verksamhetsplan beredning inför beslut den 26 oktober Ev rapporter från yrkesråden Anmälningar Ev övriga ärenden (16)

3 2. Ungdomsmottagningen informationsärende AU 30 Arbetsutskottets beslut Information lämnas i utbildningsnämnden. Vallentuna kommun har tecknat ett samarbetsavtal för ungdomsmottagningen i Vallentuna kommun med Stockholms läns landsting om samverkande kring ungdomsmottagningsverksamhet. Handlingar i ärendet Samverkansavtal 3 (16)

4 3. IV-programmet m m informationsärende i nämnden AU 31 Arbetsutskottets beslut Information lämnas i utbildningsnämnden av t f rektor Katarina Junehall. 4 (16)

5 4. Revidering av Handikapplan svar på remiss AU 32 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildningsnämnden antar barn- och ungdomsförvaltningens förslag till revidering av handikapplanen. Kommunala handikapprådet har lämnat ett förslag till reviderad handikapplan Kommunstaben vill att bl a barn- och ungdomsnämnden kompletterar och reviderar de delar av nuvarande Handikapplan, som antogs av Kommunfullmäktige , som berör barn- och ungdomsnämnden. Barn- och ungdomsförvaltningens förslag I utbildningsnämndens mål för verksamheten (VP ) står att Förutsättningar ska skapas för att möjliggöra lika villkor för barn och ungdomar som är i behov av särskilt stöd eller är föremål för åtgärder. Detta skall uppnås genom att Berörd personal informeras och utbildas för att möta handikappade barns och elevers behov. I mån av ekonomiska resurser förbättra tillgången på tekniska hjälpmedel för elever i behov av särskilt stöd. Resurscentrum i samarbete med landstinget anordnar återkommande utbildning för föräldrar till elever inom vissa diagnosgrupper. Parallellt utbildas skolpersonal som arbetar kring dessa elever. Vallentunas gymnasium anpassas vid behov för att kunna ta emot elever med funktionshinder. Elever med dyslexi och dyskalkyli ska ges möjlighet till undervisning av specialpedagog. Förberedelser måste göras för att kunna ta emot elever i allergianpassade lokaler. Utbildningsnämnden antar barn- och ungdomsförvaltningens förslag till revidering av handikapplanen. Handlingar i ärendet Utdrag ur Handikapplanen, antagen Förslag från Kommunala handikapprådet till reviderad handikapplan 5 (16)

6 6 (16)

7 5. Budgetuppföljning efter sex månader (BUF 2) samt prognos för 2004 AU 33 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildningsnämnden godkänner förvaltningens förslag och överlämnar det till kommunstyrelsen. Barn- och ungdomsförvaltningen har upprättat ett förslag till budgetuppföljning efter sex månader daterat enligt kommunledningskontorets anvisningar om VASARU. Materialet är har lämnats till kommunledningskontoret enligt anvisningar för att sammanställas till KSAU den 26 augusti. Protokoll från nämnderna får lämnas in i efterskott. Utbildningsnämndens nettoram för 2004 uppgår till tkr efter kommunfullmäktiges beslut i juni. Budgeten är ännu inte korrigerad med anledning av den nya IT-organisationen. Efter sex månader är nettoförbrukningen totalt för nämndens verksamhet tkr vilket är 47 % av årsbudgeten jämfört med 52 % föregående år. Prognosen är en budget i balans 2004, med en reservation för påbyggnadsutbildningarna, som har ökat enorm, troligtvis beroende på att de kommer att upphöra nästa år i den här formen. Barn- och ungdomsförvaltningens förslag Utbildningsnämnden godkänner förvaltningens förslag och överlämnar det till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet 1. VASARU-rapport t o m med bilagor 7 (16)

8 6. Månadsuppföljning efter 7 månader, MU 7 AU 34 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildningsnämnden godkänner uppföljningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Barn- och ungdomsförvaltningen har upprättat en budget- och verksamhetsuppföljning efter sju månader, MU 7 samt en prognos för utfallet för hela budgetåret Uppföljningen skall även redovisas till kommunstyrelsen. Barn- och ungdomsförvaltningens förslag Utbildningsnämnden godkänner uppföljningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet 1. MU 7 8 (16)

9 7. Månadsuppföljning efter 8 månader, MU 8 AU 35 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildningsnämnden godkänner uppföljningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Barn- och ungdomsförvaltningen har upprättat en budget- och verksamhetsuppföljning efter åtta månader, MU 8 samt en prognos för utfallet för hela budgetåret Uppföljningen skall även redovisas till kommunstyrelsen. Budgeten är nu anpassad till den nya IT-organisationen. Barn- och ungdomsförvaltningens förslag Utbildningsnämnden godkänner uppföljningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet 1. MU 8 9 (16)

10 8. Ev uppräkning av inackorderingstillägget AU 36 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildningsnämnden beslutar att inackorderingstillägget höjs från 1300 kronor per månad till 1400 kronor per månad. Elev som studerar på annan ort på ett program eller inriktning som inte finns i Vallentuna kan få inackorderingstillägg. Tillägget betalas ut 4 gånger under höstterminen och 5 gånger under vårterminen. Tillägget har sedan 1998 betalats ut med 1300 kronor per månad under nio månader per läsår. Barn- och ungdomsförvaltningens förslag Utbildningsnämnden beslutar att inackorderingstillägget höjs från 1300 kronor per månad till 1400 kronor per månad. 10 (16)

11 9. Ändring av besluts- och behörigshetsattestanter 2004 AU 37 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildningsnämnden beslutar att ändra rätt till besluts- och behörighetsattester 2004 för gymnasiet enligt barn- och ungdomsförvaltningens förslag. Med anledning av att rektor för gymnasiet, Elisabeth Johansson kommer sluta sin tjänst i Vallentuna och planeringschef Katarina Junehall har förordnats som rektor, dock längst t o m 31 december Som ersättare för Junehall har Michael Odin förordnats för motsvarande tid. Barn- och ungdomsförvaltningen föreslår en ändring i attesträtterna så att Katarina Junehall har attesträtt för gymnasiet med Michael Odin som ersättare. Barn- och ungdomsförvaltningens förslag Utbildningsnämnden beslutar att ändra rätt till besluts- och behörighetsattester 2004 för gymnasiet enligt barn- och ungdomsförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 11 (16)

12 10. Ansökan om statligt stöd för utbildning av vuxna år 2005 AU 38 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildningsnämnden ansöker om statligt stöd för 120 utbildningsplatser. Förordningen om statligt stöd för utbildning av vuxna, SFS 2002:398 reglerar fördelningen av statligt stöd för utbildning av vuxna på grundläggande och gymnasial nivå under åren 2003 t o m Stöd lämnas för ett år i taget efter ansökan till Myndigheten för skolutveckling. I ansökan skall kommunen ange mål för sin samlade vuxenutbildning, beskriva nuläge samt ange mål för den fortsatta utvecklingen av stödet till vuxnas lärande. Kommunen kan för gymnasial vuxenutbildning få ett grundbidrag på kronor samt ett bidrag som motsvarar kommunens andelstal enligt förordningen om statligt stöd för vuxna. För fullt stöd krävs att kommunen själv finansierar 45 procent och staten 55 procent. I den preliminära planeringsramen från Myndigheten för skolutveckling föreslås att Vallentuna kommun producerar 143 utbildningsplatser. Vallentuna kommun fick beviljat finansiering med 55 % för 143,6 utbildningsplatser 2003 men räknar med att dra ner antal platser till 120 då antalet sökande som ryms inom ramen för prioriterade åtgärder har minskat något. Därför föreslår barn- och ungdomsförvaltningen att ansökan för 2004 skall omfatta 120 utbildningsplatser. Handlingar i ärendet 1. Skrivelse från Myndigheten för skolutveckling 2. Barn- och ungdomsförvaltningens förslag till ansökan. 12 (16)

13 11. Verksamhetsplan beredning inför beslut den 26 oktober AU 39 Arbetsutskottets förslag Utbildningsnämnden tar del av ärendet och återkommer med eventuella kompletteringar den 26 oktober Utbildningsnämnden har att besluta om nämndens verksamhetsplan för Av kommunplanen framgår respektive nämnds driftsoch investeringsplan för perioden. Kommunfullmäktige fastställde kommunplan den 21 juni. Utifrån kommunplanen lade Ledningsgruppen den 20 augusti ett förslag till gemensamma åtaganden som skall ingå verksamhetsplanerna. Därefter har förvaltningarna utarbetat sina verksamhetsplaner utifrån anvisningar om en gemensam struktur. Förvaltningarnas förslag skall vara inlämnade till kommunstaben senast den 15 september. Därefter skall Ledningsgruppen samordna och stämma av förvaltningsförslagen. Under tiden 17 september-5 oktober skall förvaltningarna anpassa verksamhetsplanerna efter Ledningsgruppens synpunkter samt utarbeta detaljbudgetar. Förslagen skall lämnas till kommunstaben och avstämning görs den 8 oktober av Ledningsgruppen. Därefter skall nämnderna besluta om verksamhetsplanerna och detaljbudget på blocknivå. För utbildningsnämndens del innebär detta att förvaltningens förslag för närvarande behandlas och förankras på gymnasiet och åtagandena konkretiseras inför den första inlämningen den 15 september. Dessa förslag till åtaganden kommer att redovisas på nämnden den 21 september. Barn- och ungdomsförvaltningen kommer att presentera verksamhetsplanen för nämnden den 21 september och då har nämnden möjlighet att komplettera eller ändra. Men planen skall alltså inte fastställas förrän den 26 oktober. Handlingar i ärendet 1. Kommunplan fastställd av kommunfullmäktige sen 21 juni 2. barn- och ungdomsförvaltningens förslag till verksamhetsplan (16)

14 12. Ev rapporter från yrkesråden 14 (16)

15 13. Anmälningar Meddelas och läggs till handlingarna: 1. Inkomna och upprättade skrivelser Utdrag ur diariet enligt bilaga 2. Cirkulär m m Från Kommunförbundet enligt förteckning. 3. Protokoll Från kommunfullmäktige om kommunplan Sammanhållen IT-verksamhet i Vallentuna Från kommunstyrelsen 73 Strategisk lokalplanering KP Avgifter för skolmåltider i gymnasieskolan 88 Månadsuppföljning april 89 Månadsuppföljning maj 4. Delegationsärenden Från ordföranden för utbildningsnämnden, Beslut om särskilt inrättad plats på Fordonsprogrammet Från utbildningschefen, beslut om tillfälligt förordnande av Katarina Junehall som rektor för gymnasiet samt beslut om tillfälligt förordnande av Mikael Odin som vikarie för Katarina Junehall. Från rektor för gymnasiet, Anställningar av lärartjänster 5. Övriga skrivelser Från Bo Norrlinder med tack för gåvan i samband med pensionsavgången. 15 (16)

16 14. Ev övriga ärenden 16 (16)

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildningsnämnden 26 oktober 2004

PROTOKOLL. Utbildningsnämnden 26 oktober 2004 Utbildningsnämnden 26 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 oktober 2004 kl 19.00-20.00 Elisabeth Rydström (c), ordförande Lennart

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl Utbildningsnämnden 20 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Förvaltningschef

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl Utbildnings- och arbetsmarknads 2 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl 19.00-19.55 Beslutande Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003 Utbildnings- och arbetsmarknads 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19.00 Utbildnings- och arbetsmarknadschef

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 15 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann Utbildningsnämnden 2007-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl. 18.00 Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen Barn- och ungdomsnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 2, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 november kl.19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera att kvalitetsuppföljningen

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera att kvalitetsuppföljningen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 2006-06-15

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 2006-06-15 Utbildningsnämnden 2006-06-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän OBS Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 15 juni kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2010-04-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 april kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadministrativ

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-06-10 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 10 juni 2008, kl. 19.30 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset 18.00-19.10 Beslutande närvarande Björn Furugren Beselin (C), ordförande, Zarah Sjökvist (M), Maya Mallo (M), Ragnar

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Utbildningsnämnden 2005-09-01 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN 2015-06-03 1 (9) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Louise Stjernquist (FP) Britt-Marie Kahl (M) Torbjörn Brorsson (M)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare Mats Lundström, utbildningsstrateg

Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare Mats Lundström, utbildningsstrateg K A LLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN 2014-09-11 Tid och plats 19:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare Mats Lundström,

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Roswitha Melzer (L) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn:

Roswitha Melzer (L) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn: KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN 2016-10-13 Tid och plats 18:30 Bällstarummet Övriga kallade Henrik Lennermark, Utbildningschef, Martin From, Nämndsekreterare, facklig representant Lärarnas riksförbund, facklig

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003 Kulturnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet. Kommunalhuset, 2 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Isa Lindqvist, kommunantikvarie

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

samhällsbyggnadsförvaltningen

samhällsbyggnadsförvaltningen KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN TORSDAGEN DEN 18 NOV EMBER 2010 Tid och plats Kl. 19.00 i Angarnsrummet, samhällsbyggnadsförvaltningen Kallade tjänstemän Utbildningschef Roland Beijer, Ekonomiadministrativ

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10 Erik Sköldeberg

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 22 Ekonomisk redovisning 1:a kvartalet 2008 23 Kvalitetsredovisning 2007 24 Handlingsplan

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 312 Budget barn- och ungdomsnämnden 2016 (BUN 2015.659) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-06-04 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2014-10-14 Tid och plats 18:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.133 ANDREAS FORSLUND SID 1/2 KOMMUNCONTROLLER ANDREAS.FORSLUND@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Utbildningsnämndens arbetsutskott 2005-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl Barn- och ungdomsnämnden 2005-04-19 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl. 19.00-21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Hans

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (L) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn:

Gunnel Orselius-Dahl (L) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn: KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN 2017-12-07 Tid och plats 18:30 Bällstarummet Övriga kallade Henrik Lennermark, Utbildningschef, facklig representant Lärarnas riksförbund, facklig representant Lärarförbundet,

Läs mer

PROTOKOLL. Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl

PROTOKOLL. Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl 19.00 20.50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Rundgren (m),

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare K A LLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN 2014-10-16 Tid och plats 19:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 3 mars, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl Kulturnämndens arbetsutskott 6 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 6 november 2003 kl 15.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-11-26 79 Internkontroll: Redovisning av anmälan av arbetsskada/tillbud samt insatser till elever i behov av särskilt

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 23 KS 2017.419 3 Kommunstyrelsen 2017-11-20 224 Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 (KS 2017.419) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige fastställer skolpengen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 16.45 ande Christina Ateva Ulrika Lindh Yvonne Hägnestrand Annette Andreen Torbjörn Nilsson Birgitta Arnesson Monica Enberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2003-05-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Ninnie Lindell (M) Urban Berglund (KD)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Ninnie Lindell (M) Urban Berglund (KD) 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 09.00 11.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Ninnie Lindell (M) Urban Berglund (KD) Övriga närvarande Tjänstemän Marona Bohman,

Läs mer

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-19

Utbildningsnämnden 2011-05-19 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

Nämndens beslut. Informationen noteras. Ärendebeskrivning. 31 Studiestöd för invandrare DNr 2007 GAN 020. Nämndens beslut. Informationen noteras.

Nämndens beslut. Informationen noteras. Ärendebeskrivning. 31 Studiestöd för invandrare DNr 2007 GAN 020. Nämndens beslut. Informationen noteras. Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Torsdagen den 3 maj 2007, kl 15.00-20.10 30 C3L:s verksamhet Nämndens sammanträde inleds med en genomgång och redovisning av verksamheten vid C3L. 31 Studiestöd för

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer