Rapport: Kulturbiennalen 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport: Kulturbiennalen 2013"

Transkript

1 1(5) Kultur- och fritidsnämnden, : Kulturbiennalen 2013 Syfte Kultur- och fritidsnämnden har för andra året stöttat projektet Kulturbiennalen i Danderyd erhöll projektet medel om 50 tusen kronor och tusen kronor. Kostnad för föreningarnas och kommunens arbetstid är ej inkluderad. (kontoret) önskar följa upp projektet i följande huvudsyften: Säkerställa att arrangemanget är uppfyllt i enlighet med framställan om bidrag daterad Tillvarata erfarenheter och synpunkter från projektet i syfte att utveckla kommande Biennaler och andra arrangemang. Fokus på programinnehåll, målgrupper, information och organisation. Avgränsningar Kontoret har inte för avsikt att utvärdera projektgruppens interna arbete utan kommer endast att se till uppnådda resultat. Kontoret kommer inte heller att förhålla sig till den kulturbiennal som genomfördes Bakgrund Ett tiotal ideella föreningar samt Svenska kyrkan har gemensamt planerat och genomfört en kulturbiennal i Danderyd Deltagande organisationer har varit, hembygdsföreningarna Enebybergs Gårds Förening, Samfundet Djursholms Forntid och Framtid samt Sällskapet Amorina; villaägarföreningarna i Djursholm och Djursholms Ekeby, biblioteksvänföreningarna i Djursholm, Enebyberg och Stocksund samt nätverket Danderyds Konsthall och Svenska kyrkan i Danderyd För projektets genomförande bildade ovanstående organisationer en styrgrupp med företrädare för var och en av dem. Styrgruppen bildade i sin tur dels ett arbetsutskott med uppgift att bereda styrgruppens arbete, dels ett antal arbetsgrupper för olika planeringsuppgifter; en för planering och genomförande av för biennalen gemensamma program såsom invigning och

2 avslutning, en för samordning av övriga program, en för information och kommunikation samt en för sponsring. 2(5) Från utbildnings- och kulturkontoret deltog kultur- och bibliotekschef samt kulturproducent fram till 1 april. Utvärdering och reflektioner Utvärdering och reflektioner nedan bygger huvudsakligen på en enkät som genomfördes 25 oktober till 3 november. Enkäten skickades ut till sammantaget 130 deltagare i styrgrupp, arbetsgrupper, föreningar och konstrunda. 48 svar inkom motsvarande en svarsfrekvens på 37 procent. Enkäten innehöll frågor rörande innehåll, besökare, information, organisation samt framtid. Enkäten gav även möjlighet till frisvar. Måluppfyllelse enligt framställan om bidrag I enlighet med framställan genomfördes Biennalen under tiden 7-15 september inkluderandes två veckoslut och mellanliggande veckodagar. Invigning ägde rum enligt plan lördagen 7 september med invigning i Danderyds gymnasium med flera aktiviteter och uppträdanden. Programmen övriga veckoslutsdagar genomfördes i huvudsak med utgångspunkt i kommundelarna Enebyberg söndag den 8 september, Stocksund lördagen den 14, och Djursholm söndagen den 15 september samordnat med biennalens avslutning. Ett 50-tal arrangemang utlovades att genomföras av enskilda föreningar. Även detta mål uppfylldes och antalet datum och tidsatta arrangemang uppgick enligt programblad till 63 stycken. Nätverket Danderyds Konsthall arrangerade Konstrundan under två helger då ett 60-tal konstnärer öppnade sina ateljéer och visade sina alster. Kan konstateras att måluppfyllelsen varit mycket god. Extra önskvärt från kultur- och fritidsnämndens sida har varit att Biennalen omfattar hela kommunen. Även detta uppfylldes då rikligt programutbud erbjöds i samtliga fyra kommundelar. Erfarenheter och synpunkter Innehåll Av tillfrågade ansåg hela 43 procent att det var för många program. 55 procent ansåg att omfattningen i antal arrangemang var lagom och endast 2 procent uppgav att det var för få programpunkter. Den gemomsnittliga kvalitén på arrangemangen bedömdes som god (56 %) och acceptabel (44 %). Sammanställning av frisvar visar att störts uppskattning fick konstrundan, konserten Förklädd gud, Jonas Gardells samt paret Kjellson och Velanders framträdande. Även kyrkornas utbud av konserter nämndes frekvent. Kommentarer framkom om att många föreningar hade verksamhet som vanligt vilket kanske inte uppfattades som ett särskilt arrangemang.

3 32 procent önskade se en förändring av programinnehållet till nästa biennal. Som förslag kan nämnas önskan om ett mer sammanhållet program präglat av årets tema. Detta tema skulle kunna var konst, litteratur, scenkonst eller annat inom kulturområdet. Ett sammanhållet tema skulle kunna göra biennalen enklare att marknadsföra. Tidpunkt 53 procent uppfattade att tidpunkten för biennalen var väl vald övriga 47 procent bedömde att tidpunkten inte var optimal. Orsaken till detta var främst att många andra evenemang såsom Danderyds OS, Kyrkovalet och Stocksundstorgsdagen ägde rum vid samma tidpunkt. 38 procent önskade se en förändring av tidpunkt inför kommande biennal. Många föreslog att biennalen borde läggas något senare runt månadsskiftet september/oktober eftersom detta skulle underlätta för musikskolor och övriga skolor att delta då terminen kommit igång samt att semester- /sommarsäsongen är över. Några menade även att våren är en bättre period. Huruvida evenemang gynnas av god eller dålig väderlek är tvetydigt. Information Majoriteten av svarande (54 %) tyckte att informationen till Danderydsborna om biennalen har fungerat acceptabelt. Hela 28 procent ansåg dock att den fungerat mindre bra. De informationskanaler som man bedömt fungerat bäst har varit det tryckta biennalprogrammet (38 %) samt affischer på anslagstavlor. Mindre genomslag tror man att den egna samt kommunens hemsida har haft. Information om antalet besökare som klickar på en länk på kommunens hemsida har inte gått att få eftersom en sådan tjänst inte funnits. Andra viktiga kanaler som man uppger är personliga kontakter samt annonser i lokaltidningen. Även sociala medier som Facebook har framhållits som positiva informationsspridare. 55 procent ville för kommande biennaler se en förändring beträffande informationen till allmänheten. Framkom att information borde ha gått ut tidigare samt att utskick borde ske till samtliga hushåll även att lokaltidningen borde visa ett större intresse för evenemanget. Besökare På frågan om det evenemang man var med att arrangera nådde nya besöksgrupper svarade 71 procent till viss del, 19 procent till stor del och 10 procent inte alls. På frågan om man är nöjd med antalet besökare svarar 52 procent till viss del, 28 procent till stor del och 20 procent inte alls. Rättvisande besöksstatistik är svår att ta fram. En försiktig uppskattning från arrangörerna tyder på närmre 9000 besök. Besöken fördelar sig mycket ojämnt mellan evenemangen allt från några stycken till över 5000 totalt för konstrundan. Av antalet besökare uppskattades cirka 250 vara barn- och ungdomar. Den stora gruppen besökare var i åldersgruppen (5)

4 4(5) Om kulturbiennalen ska nå en bredare målgrupp behövs satsningar på aktiviteter anpassade för barnfamiljer respektive ungdomar. Kommunens roll Under 2013 års biennal har kommunen huvudsakligen agerat bidragsgivare. Kulturchef och kulturproducent har ansvarat för programpunkter vid biblioteken och Danderydsgården. Kommunen arrangerade även en konstauktion i Mörby centrum. På frågan vilken/vilka roller man tycker att kommunen ska spela i en kommande biennal är det för alla svarande en självklarhet att kommunen ska vara delaktig på något sätt. Ingen ha svarat ingen alls. De flesta (76 %) ser kommunen i en självklar roll som bidragsgivare. Vilken roll i organisationen som kommun bör ta är mindre tydlig 46 procent tycker att kommunen bör vara deltagare i styrgrupp och 24 procent i rollen som projektledare. 34 procent anger även andra roller som projektsekreterare och facilitator. Förväntningar på kommunen som framkommer är att driva det interna samarbetet mellan förvaltningar, hålla med lokaler, stötta med marknadsföring genom kommunens befintliga kanaler. Viktigt är att kommunen har en utsedd kontaktperson. Engagemanget för biennalen är mycket starkt. Hela 64 procent svarar att man är beredd att ställa upp med samma engagemang vid en kommande biennal. Endast 10 procent säger att man inte är det. 17 procent säger sig gärna ställa upp under förutsättning att; man som förening fungerar som ett bollblank och endast ansvar för de egna programpunkterna, att kommunen tar en tydligare ledar- och samordnarroll samt ställer upp med mer resurser i form av pengar, personal och lokaler. Poängteras även vikten av det finns ideella krafter samt den kreativitet som uppstår i små självgående grupper. Sammanfattning Kulturbiennalen 2013 har sammanfattningsvis varit ett mycket välarrangerat och uppskattat evenemang. Kulturföreningarna i Danderyds kommun har visat stor vilja, kunskap och förmåga att ta initiativ samt skapa och driva stora projekt. Åtskilliga aktiva och föreningar har lagt ner stort engagemang och mycket tid för att lyfta och sprida kulturen i kommunen. kan inte nog poängtera vikten av de ideella krafterna som kulturbärare. Vi ser det dock som mycket angeläget att eldsjälar inte lämnas med ett administrativt ansvar som blir allt för tungt och riskerar att hämma kreativiteten och arbetsglädjen vad gäller utformningen av programutbuden. För genomförande av en biennal är det självklart att föreningarna är huvudaktörerna när det gäller att skapa programutbudet. Mot bakgrund av de synpunkter och förslag som inkommit kan man se förbättringspotentialer inom följande huvudområden:

5 Organisatoriskt kan det vara en fördel om kommunen fungera som det sammanhållande kittet med ansvar för den övergripande planeringen och genomförandet. Detta ansvar kan inbegripa den gemensamma marknadsföringen och gemensamma programpunker såsom invigning och avslut. Kommunens organisation står då för kontinuitet samt kunskapsöverföring mellan två biennaler. Förslag och tankar har framförts att biennalen innehållsmässigt bör fokuseras och komprimeras. Kanske färre antal dagar som får större genomslagskraft och med programinnehåll baserat på tema. Barnoch unga bör ges mer fokus likaså invånare med särskilt boende. Tidpunkten kanske mer optimalt månadsskiftet september/oktober. För ett ökat utbud och möjliggöra för fler att delta bör kanske konstrundan och kulturbiennalen separeras i tid. Den ena på våren den andra på hösten alternativt vartannat år. Marknadsföringen bör tidigareläggas och drivas genom fler kanaler. Kommunen via sina etablerade kanaler och föreningarna via flyers på platser där kommuninnevånarna rör sig, personliga kontakter med flera. 5(5) Kerstin Hassner Kultur- och bibliotekschef Ekonom Bilaga: 1. Sammanställning enkätresultat Exp: Enebybergs Gårds Förening Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Sällskapet Amorina Villaägarföreningen i Djursholm Villaägarföreningen i Djursholms Ekeby Biblioteksvänföreningen i Djursholm Biblioteksvänföreningen i Enebyberg Biblioteksvänföreningen i Stocksund Nätverket Danderyds Konsthall Svenska kyrkan i Danderyd

Redovisning av kommunalt bidrag till sommaraktiviteter 2019

Redovisning av kommunalt bidrag till sommaraktiviteter 2019 Redovisning av kommunalt bidrag till sommaraktiviteter 2019 Kommunalt bidrag (KFN) Dags att redovisa bidraget till sommaraktiviteter 2019. I beslutet står det om ni fått bidrag från Kultur- och Fritidsnämndens

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2015 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Intern kontroll granskning av bidrag till fristående

Intern kontroll granskning av bidrag till fristående 1(5) Kultur- och fritidsnämnden, 2014-12-09 Intern kontroll 2014 - granskning av bidrag till fristående musikskolor Ärendet Granskningsrapport avseende bidrag vårterminen 2014 till fristående musikskolor.

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Kultur i höstmörkret - redovisning

Kultur i höstmörkret - redovisning TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2014-01-27 1 (6) Iréne Hededal Diarienummer Dnr2012/KFN007070 Kultur- och fritidsnämnden Kultur i höstmörkret - redovisning Förslag till beslut 1. Redovisningen godkänns.

Läs mer

Kvartalsrapport september och prognos

Kvartalsrapport september och prognos Kvartalsrapport september och prognos 4 2013 Kultur- och fritidsnämnd KFN 2013/0038 Ärende Utbildnings- och kulturkontoret överlämnar kvartalsrapport september och prognos 4 2013, dnr KFN 2013/0037. Kultur-

Läs mer

Medborgarundersökning våren 2016

Medborgarundersökning våren 2016 -08-18 Dnr: KFN /0070 1(5) Kultur- och fritidsnämnden, -09-08 Medborgarundersökning våren Ärendet Rapporten redovisar resultatet i SCB:s medborgarundersökning våren avseende kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting

Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting 2017-04-13 1 [5] Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting Den 24 november kallade kulturförvaltningen i Gislaveds kommun till lokalt kulturting i Glashuset. De närvarande delades in i olika grupper

Läs mer

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-06-21 KFN 2016/0161 50661 Kultur- och fritidsnämnden Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-25 Diarienummer 1415/16 Kommunikationsavdelningen Maria Norberg Telefon 031-368 02 61 E-post: maria.norberg@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads medverkan i Almedalen

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ÅTVIDABERG ÄR ÖPPET En undersökning av Gozinto studentkonsulter på uppdrag av Näringslivscentrum

UPPFÖLJNING AV ÅTVIDABERG ÄR ÖPPET En undersökning av Gozinto studentkonsulter på uppdrag av Näringslivscentrum d UPPFÖLJNING AV ÅTVIDABERG ÄR ÖPPET 2016 En undersökning av Gozinto studentkonsulter på uppdrag av Näringslivscentrum AGENDA VI FÖRESLÅR EN ÖPPEN DIALOG MED FRÅGOR UNDER PRESENTATIONEN Introduktion Under

Läs mer

Institutionen för psykologi Psykologprogrammet. Utvärdering av projekt Växthus Bjäre

Institutionen för psykologi Psykologprogrammet. Utvärdering av projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av projekt Växthus Bjäre Lisa Haraldsson och Maria Johansson Den 3/5 2011 1 Inledning Under våren har två psykologstudenter vid Lunds universitet

Läs mer

Konst i Danderyds kommun (reviderad 2014-01-10)

Konst i Danderyds kommun (reviderad 2014-01-10) 1 Konst i Danderyds kommun (reviderad 2014-01-10) Ärendet Kommunstyrelsen gav 2013-05-20 i samband med budget 2014 nämnderna i uppdrag att göra en utförligare analys inom ett av sina verksamhetsområden.

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Uppföljning Inspirationsträff den 24 september 14, kl 9. 15. Medborgarhuset, Lycksele Målgrupp: civila samhället med representanter för pensionärsföreningar,

Läs mer

Klimatveckan strategi för kommunikation och engagemang

Klimatveckan strategi för kommunikation och engagemang Klimatveckan strategi för kommunikation och engagemang Inledning Vintern 2018 ingick en projektgrupp från Jönköping University ett samarbete med Länsstyrelsen för att utveckla Klimatrådets kommunikation

Läs mer

Nyckeltal och Statistik

Nyckeltal och Statistik Nyckeltal och Statistik Folkmängden 1 november, SCB 2008 2009 2010 2011 2012 Antal invånare totalt 30 877 31 214 31 317 31 800 32 016 Antal invånare 7-20 år (föreningsstöd) 6 189 6 327 6 418 6 600 6 697

Läs mer

Verksamhetsberättelse kortversion. Kultur- och fritidsnämnd

Verksamhetsberättelse kortversion. Kultur- och fritidsnämnd Verksamhetsberättelse 2015 - kortversion Kultur- och fritidsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Viktiga händelser i verksamheten... 3 3 Måluppfyllelse verksamhet... 4 4 Ekonomi... 4 5 Utmaningar

Läs mer

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning Rapport 2015-05-19 Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning KS 2013/0967 Resultatet av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning rapporterades till projektgrupp

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Leveransdokument. Välgörenhetskonsert. Sofia Nordström Jan Nylén Billy Jonsson Matheus Henriksson Christofer Wållberg

Leveransdokument. Välgörenhetskonsert. Sofia Nordström Jan Nylén Billy Jonsson Matheus Henriksson Christofer Wållberg Leveransdokument Välgörenhetskonsert Sofia Nordström Jan Nylén Billy Jonsson Matheus Henriksson Christofer Wållberg Introduktion I denna rapport kommer vårt arbete med att finna band, lokaler och sponsorer

Läs mer

Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008

Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008 1(6) KFN 2009/0029 Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008 1 Kvalitetssäkringsmetoden Boken Boken omfattar olika enkät- och intervjuundersökningar

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(5) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Bolmens sammatnrädesrum, Gislaved, kl 14.00-15.15 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordförande Björn Olsson (FP) ersätter Jösta Forslund (M)

Läs mer

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Hälsoveckan 2013 Syfte Mål Aktiviteter 3 Hälsoveckan 2013 fyller 10 år 4 Inledning 4 Hälsoveckans temaområden

Läs mer

Mellan kultur- och fritidsnämnden, produktionskontoret och Danderyds kulturskola träffas följande avtal gällande verksamheten under år 2010.

Mellan kultur- och fritidsnämnden, produktionskontoret och Danderyds kulturskola träffas följande avtal gällande verksamheten under år 2010. 1(5) KFN 2010/0025 KFN 2010-03-16 INTERNAVTAL 1 Parter Mellan kultur- och fritidsnämnden, produktionskontoret och Danderyds kulturskola träffas följande avtal gällande verksamheten under år 2010. 2 Verksamhetsområde

Läs mer

Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017

Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017 Styrelsehandling 15 Dnr 0079/17 2017-02-10 Lena Andersson Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017 Förslag till beslut Styrelsen godkänner att Älvstranden Utveckling AB deltar i Göteborgs Stads medverkan

Läs mer

Uppföljningsenkät Östgötadagarna

Uppföljningsenkät Östgötadagarna Uppföljningsenkät Östgötadagarna Uppföljningsenkäten skickades till de 122 aktörer som deltog i årets Östgötadagarna. 70 stycken svarade på 12 frågor som rörde allt från marknadsföring till omsättning

Läs mer

Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram

Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram Dokumentet antaget av Folkbildningsförbundets Etikdelegation gällande nystartad verksamhet från 2010-04-01 Tolkning och förtydligande

Läs mer

Utvärdering av servicedeklaration om Biblioteksverksamheten 2010

Utvärdering av servicedeklaration om Biblioteksverksamheten 2010 RAPPORT 1 (7) DNR: HANDLÄGGARE Bibliotekschef Karin Ivarsson TELEFON 0522-69 65 23 karin.ivarsson@uddevalla.se Utvärdering av servicedeklaration om Biblioteksverksamheten 1. Bakgrund och syfte Uddevalla

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Kära trossamfund, Årets Earth Hour blev en enorm framgång. Den

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

SAMARBETE ÖVER GRÄNSER utvärdering och framåtblick

SAMARBETE ÖVER GRÄNSER utvärdering och framåtblick SAMARBETE ÖVER GRÄNSER utvärdering och framåtblick FÖRORD Denna skrift är en utvärdering av projektet Språkglädje och läslust 2007-2010 och en avstamp för att jobba vidare med läsfrämjande insatser. Projektledare:

Läs mer

Tips för en lyckad Golfens dag

Tips för en lyckad Golfens dag Tips för en lyckad Golfens dag Arbetet med Golfens dag är i full gång både nationellt och ute hos de drygt 250 klubbar som anmält sig. Nu är det dags att börja detaljplanera enligt de tre faserna vi identifierat

Läs mer

INBJUDAN. till Konst- & kulturrundan i Kolbäcksådalen den 3 5 april 2015

INBJUDAN. till Konst- & kulturrundan i Kolbäcksådalen den 3 5 april 2015 INBJUDAN till Konst- & kulturrundan i Kolbäcksådalen den 3 5 april 2015 Nu inbjuder vi till den fjärde Konstrundan i Kolbäcksådalen under påskhelgen 2015. Självklart skall vi fortsätta med den påsktradition

Läs mer

Verksamhetsstyrning inom förvaltningarna

Verksamhetsstyrning inom förvaltningarna Revisionskontoret Granskning av Verksamhetsstyrning inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus Granskningsrapport nr 1/2011 Greger Nyberg och NP Magnusson Adress: Skånehuset 291 89 Kristianstad Telefon

Läs mer

Järfälla kommun. Finskt förvaltningsområde. november Genomförd av Enkätfabriken

Järfälla kommun. Finskt förvaltningsområde. november Genomförd av Enkätfabriken Järfälla kommun Finskt förvaltningsområde november 2018 Genomförd av Enkätfabriken Innehållsförteckning 1. Utgångspunkt och genomförande 3 1.1. Om oss 3 1.2. Bakgrund & syfte 4 2. Bakgrund 5 2.1. Bakgrund

Läs mer

\zfu I jlj:k.. Akt. aga

\zfu I jlj:k.. Akt. aga Bilaga KS 2011/134/1 Sala 2011-06-15 SALA KOMMUN 1\0,'"', S Kommunstyrelsens förvaltning \zfu I jlj:k.. Akt. aga Liv och rörelse i centrum - Evenemangsstöd till "Mässvecka i centrumhandeln" Kommunfullmäktige

Läs mer

IT- och informationsavdelningen. Ärendenummer: 2016/109 Fastställd: KS Reviderad: KS RIKTLINJE. Sponsring

IT- och informationsavdelningen. Ärendenummer: 2016/109 Fastställd: KS Reviderad: KS RIKTLINJE. Sponsring IT- och informationsavdelningen Ärendenummer: 2016/109 Fastställd: KS 2014-11-05 Reviderad: KS 2016-04-06 RIKTLINJE Sponsring Sponsring 2/5 Generella kriterier... 3 Ansökan... 3 Kriterier vid bedömning...

Läs mer

Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017

Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017 2017-05-16 1(17) Utbildningsförvaltningen Josefine Vilhelmsson 0476-55 432 Josefine.vilhelmsson@almhult.se Resultatrapport Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017 2017-05-16 2(17) Innehåll Inledning...

Läs mer

Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål

Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål Av denna bilaga framgår vilka inriktningsmål respektive nämnd föreslår Kommunfullmäktige att fastställa inför kommande planeringsperiod. För respektive inriktningsmål

Läs mer

Servicemätning Bibliotek

Servicemätning Bibliotek Rapport Dokumenttyp Ämnesområde Rapport Systematiskt kvalitetsarbete Förvaltning Kommunstyrelseförvaltningen, förvaltningsområde samhällsutveckling Diarienummer KS/2016:1560 Dokumentansvarig i förvaltningen

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer

FÖRSTUDIERAPPORT: VATTENSPORTSMÄSSA I VARBERG

FÖRSTUDIERAPPORT: VATTENSPORTSMÄSSA I VARBERG FÖRSTUDIERAPPORT: VATTENSPORTSMÄSSA I VARBERG Inledning Nordic Surfers har på uppdrag av Alexandersoninstitutet genomfört en förstudie angående förutsättningarna för arrangerandet av en Vattensportsmässa

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Datum Diarienummer SN 2018/0098 Milla Sörgärde

DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Datum Diarienummer SN 2018/0098 Milla Sörgärde Tjänsteutlåtande 1 (5) Socialnämnden 2018-09-10 Tjänsteutlåtande om Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) gällande projektet Kompisbyrån Danderyd Ärende Inför uppstarten av projektet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1

Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1 Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1 Nämndens samtliga mål med indikatorer Nämndens viktigaste mål för verksamheten En attraktiv kommun: Ett rikt och synligt kultur- idrotts- och fritidsliv ska bidra till

Läs mer

Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff)

Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff) VALLENTUNA KOMMUN 2014-04-16 SID 1/8 Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff) Vi marknadsför Vallentuna som en kommun med ett rikt kultur och fritidsutbud Ha uppdaterad

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Bilaga 1 - Konsekvensbeskrivning. Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer KFN 2019/0049

DANDERYDS KOMMUN Bilaga 1 - Konsekvensbeskrivning. Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer KFN 2019/0049 1 (7) Nämndens konsekvensbeskrivning Sammanfattning Kultur- och fritidsnämndens verksamheter inbegriper ett flertal områden som förutom ett folkbibliotek är frivilliga åtagande för kommunen. Jämförande

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Pär Israelsson KFN 2014/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Pär Israelsson KFN 2014/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Pär Israelsson 2014-01-30 KFN 2014/0032 50733 Kultur- och fritidsnämnden Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar

Läs mer

Kvartalsrapport mars med prognos

Kvartalsrapport mars med prognos Kvartalsrapport mars med prognos 2 2014 Kultur- och fritidsnämnd 2014-04-15 KFN 2014/0041 Ärende Utbildnings- och kulturkontoret överlämnar kvartalsrapport mars med prognos 2 2014, dnr KFN 2014/0041. Enligt

Läs mer

Rapport Projekt Affärsutveckling

Rapport Projekt Affärsutveckling Rapport Projekt Affärsutveckling Qniv Våren 2009 Projektledare Marianne Örtengren Ulrika Sandström Enkät och rapport: Ulrika Sandström Nära coaching ulrika@naracoaching.se Sammanfattning Under våren 2009

Läs mer

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-01 Handläggare Ditte Westin Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva 10-18 juni 2017 Förvaltningens förslag

Läs mer

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015 Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015 Kvalitet- och beställarenheten Carolina Day, verksamhetsutvecklare Helena Bertilsson, verksamhetsutvecklare Innehållsförteckning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll DANDERYDS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll DANDERYDS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden 1(14) Plats och tid Danderydsgården, kl 19:00 20.30 Paragrafer 11-21 Beslutande Anders Bergstrand (M) Ersättare Lovisa Eriksson (C) Klas Nilssson (M) Torun Hegardt (FP) Martin Leinar (M) Christer Bergqvist

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-12-08 Vår referens Anna Jönsson Föreningssekreterare anna.38.jonsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Utvärdering av fritidsexpressen FRI-2014-1480 Sammanfattning

Läs mer

Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden

Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden 1 SLUTRAPPORT Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden Dnr LNM-2010-42 Mötesplats Bredgården Stödmottagare Bred Föreningsgård Ekonomisk Förening Kontaktpersoner:

Läs mer

Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2015 Q2

Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2015 Q2 Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2015 Q2 Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Helsingborgs stad, Medborgarundersökning 2015 Q2, sida 1 Innehåll Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta

Läs mer

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi 2017-03-02 2015/KS044872 Gunilla Berg Tyresö kommun / 2017-03-02 2 (6) Innehållsförteckning Inledning Vad är turism och besöksnäring? Varför en lokal strategi?

Läs mer

REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST

REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Omvårdnadsförvaltningen 2007-01-19 Dnr: ON/2005/0029 826 80 SÖDERHAMN Omvårdnadsnämnden REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST Omvårdnadsnämndens vision är att äldre

Läs mer

Informationspolicy. Allmänt

Informationspolicy. Allmänt Informationspolicy Allmänt Det är självklart och nödvändigt för Rättviks kommun att kunskap och spridning av information sker både inåt och utåt i den kommunala koncernen. Kommunen ska vara en föregångare

Läs mer

Redovisning av jämförelser av nyckeltal för fritidsgårdsverksamhet i sex kommuner

Redovisning av jämförelser av nyckeltal för fritidsgårdsverksamhet i sex kommuner -12-18 1 (8) Rapport Redovisning av jämförelser av nyckeltal för fritidsgårdsverksamhet i sex kommuner Sammanfattning Nackanätverket är ett samarbete mellan sex kommuner som handlar om fritidsgårdar och

Läs mer

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Vision, mål, inriktning, prioriteringar och handlingsplan för att Spela samman! Visionen Spela samman! Vår vision för vår verksamhet är att den ska bidra till

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen. Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen. Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun 2014-2015 Kulturgarantin för Vimmerby kommun I Vimmerby kommun

Läs mer

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro _xtwxü _ ÇÇ Projektplan Det är obligatoriskt att ta fram en projektplan för projektet. Projektplanen utgör underlag för prioritering mellan ansökningar och för beslut om stöd. Projektplanen ska ha följande

Läs mer

Handbok för arrangörer

Handbok för arrangörer Handbok för arrangörer Arrangörshandbok - omslag.indd 1 2014-09-17 15:56:31 Handbok för arrangörer hur gör man om man vill arrangera en föreställning eller konsert? Vare sig du är en erfaren arrangör eller

Läs mer

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning Båstads kommuns meda rbeta rund ersök ning 2010 en sammanfattning Varför en medarbetarundersökning? För andra året har Båstads kommun genomfört en medarbetarundersökning i syfte att kartlägga vad kommunens

Läs mer

FOKUS DALBY. - En utvärdering. Trivector Information

FOKUS DALBY. - En utvärdering. Trivector Information FOKUS DALBY - En utvärdering Trivector Information INLEDNING Trivector Information AB har under oktober-november 2013 genomfört en undersökning med syftet att utvärdera Fokus Dalby utifrån de mål som återfinns

Läs mer

Kyrkopolitiskt program

Kyrkopolitiskt program Kyrkopolitiskt program 2018 2021 den 21 maj 2017 Skriven av: Kyrkopolitiska gruppen Kyrkopolitiskt program 2018 2021 Stora delar av den svenska välfärden har sina rötter i den kyrkliga verksamheten. Skolan,

Läs mer

Ulrika Bergqvist (M) Jesper Bergman (C) Börje Peratt (C) Rolf Lundgren (FP) Rolf Hansen (MP) Klas Nilssson (M) tj ers

Ulrika Bergqvist (M) Jesper Bergman (C) Börje Peratt (C) Rolf Lundgren (FP) Rolf Hansen (MP) Klas Nilssson (M) tj ers 1(17) Plats och tid Banérsalen, Djursholms slott, kl 19:00 21.15 Paragrafer 83-97 Beslutande Anders Bergstrand (M) Ersättare Lovisa Eriksson (C) Lisen Knafve (C) Torun Hegardt (FP) Oskar Eriksson (FP)

Läs mer

Ruby Rosén (MP) Mattias Arenius (M) tj ers. Björn Alkeby, fritidschef Pernilla Elfstrand, ekon/controller UKK Inger Bark, nämndsekreterare UKK

Ruby Rosén (MP) Mattias Arenius (M) tj ers. Björn Alkeby, fritidschef Pernilla Elfstrand, ekon/controller UKK Inger Bark, nämndsekreterare UKK 1(14) Plats och tid Djursholms slott, kl 19:00 Paragrafer 8-19 Beslutande Johanna Hornberger (M) Ersättare Torun Hegardt (FP) Linnéa Sundman (M) Lovisa Eriksson (C) Gunilla Wästlund (M) Christer Bergquist

Läs mer

Ny programtidning för kulturutbudet i Vallentuna kommun 7 KN

Ny programtidning för kulturutbudet i Vallentuna kommun 7 KN Ny programtidning för kulturutbudet i Vallentuna kommun 7 KN 2016.027 3 Sammanträdesprotokoll Kulturnämndens arbetsutskott 2016-05-24 29 Ny programtidning för kulturutbudet i Vallentuna kommun (KN 2016.027)

Läs mer

Adelöv - LIVET PÅ LANDET

Adelöv - LIVET PÅ LANDET 2010-02-23 Projekt Adelöv - LIVET PÅ LANDET Projektägare Adelövs Framtidsgrupp Kontaktperson. Ingemar Karlsson, ordf Adelövs Framtidsgrupp Telefon 0140-730 30 Mobil 070-632 61 60 ingemarslantbruksredovisning@hotmail.com

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Kommunernas bruk av sociala medier Enkätresultat Finlands Kommunförbund 8.11.2011. Publicerat 8.11.2011 Finlands Kommunförbund 2011

Kommunernas bruk av sociala medier Enkätresultat Finlands Kommunförbund 8.11.2011. Publicerat 8.11.2011 Finlands Kommunförbund 2011 Kommunernas bruk av sociala medier Enkätresultat Finlands Kommunförbund 8.11.2011 Publicerat 8.11.2011 Finlands Kommunförbund 2011 Om enkäten Enkäten om hur kommunerna använder sociala mediar är den första

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Under hösten 2016 genomfördes

Läs mer

Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola

Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola 2013-01-02 1 (8) Utbildningsavdelningen Camilla Karlsson administratör Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola 2013-01-02 2 (8) Grundskoleenkät 2012 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer

Lovisa Eriksson, vice ordf. (C) Martin Leinar (M)

Lovisa Eriksson, vice ordf. (C) Martin Leinar (M) Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Djursholms slott, kl. 19.00 21.10 Paragrafer 57-68 Beslutande Anders Bergstrand, ordförande (M) Ersättare Lovisa Eriksson, vice ordf. (C) Martin Leinar (M) Christer

Läs mer

Sammanställning av enkät till Kulturskolans elever hösten Gunilla Carlson planeringssekreterare

Sammanställning av enkät till Kulturskolans elever hösten Gunilla Carlson planeringssekreterare Sammanställning av enkät till Kulturskolans elever hösten Gunilla Carlson planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN Enkät till Kulturskolans elever

Läs mer

Uppföljning av Reglabs lärprojekt

Uppföljning av Reglabs lärprojekt Uppföljning av Reglabs lärprojekt 2017-08-17 1. Bakgrund Vid styrelsens möte i november 2016 diskuterades frågan om halvtidsutvärdering av Reglab-projektet 2015-19. Eftersom Reglab genomfört två tidigare

Läs mer

Yttrande ang. Motion om socialt förebyggande arbete

Yttrande ang. Motion om socialt förebyggande arbete Kulturnämnden 2008-12-18 88 11 Kulturnämndens arbetsutskott 2008-12-04 89 10 Yttrande ang. Motion om socialt förebyggande arbete Ärendebeskrivning Börje Lööw, för vänsterpartiet anför följande i motion:

Läs mer

Tips för en lyckad Golfens dag

Tips för en lyckad Golfens dag Tips för en lyckad Golfens dag Arbetet med Golfens dag är i full gång både nationellt och ute hos er klubbar som anmält er. Vi är nu 324 deltagande anläggningar vilket är väldigt positivt! Nu är det dags

Läs mer

Marianne von Porat (M) tj ers Olov Johansson (S) tj ers

Marianne von Porat (M) tj ers Olov Johansson (S) tj ers 1(13) Plats och tid Djursholms slott, kl 19:00-20:30 Paragrafer 66-77 Beslutande Anders Bergstrand (M) Ersättare Lovisa Eriksson (C) Johan Groth (M) Torun Hegardt (FP) Katja Isacsson (M) Christer Bergquist

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING. SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 2013

REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING. SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 2013 REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 213 Redovisning brukarundersökning Vingåkers bibliotek v. 46 213 Enkäten genomförd bland låntagarna under vecka 46, 213. Jämförs

Läs mer

Mer information om föreningsbidraget hittar du på

Mer information om föreningsbidraget hittar du på Läs riktlinjerna innan ni fyller i ansökan. Ha dem även till hands under tiden ni fyller i ansökan. Det finns möjlighet på slutet att ändra i er ansökan. Det finns också möjlighet att ångra er ansökan.

Läs mer

Medborgarlöfte i Malung-Sälens kommun

Medborgarlöfte i Malung-Sälens kommun Medborgarlöfte i Malung-Sälens kommun Unga och trafik Januari maj 2016 A-traktorföreningen Malung Lena Ronnerstedt-Eriksson Kommunpolis Eva Malmqvist Folkhälsosamordnare Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Hej alla organisationer! Årets Earth Hour blev en enorm framgång.

Läs mer

Konst i Danderyds kommun

Konst i Danderyds kommun 1 Konst i Danderyds kommun Ärendet Kommunstyrelsen gav 2013-05-20 i samband med budget 2014 nämnderna i uppdrag att göra en utförligare analys inom ett av sina verksamhetsområden. Kultur och fritidsnämnden

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningen har i SKOP:s arkiv referensnummer S4DEC18.

Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningen har i SKOP:s arkiv referensnummer S4DEC18. Rapport till Mölndals stad -analys, har på uppdrag av Mölndals stad gjort en varumärkesundersökning bland stadens invånare och bland dem som bor i övriga delar av Storgöteborg. Huvudresultaten redovisas

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur

Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur Syfte Projektets syfte var att utifrån olika marknadsföringsåtgärder motverka en hyllifiering av den statligt stödda litteraturen eller med

Läs mer

INTERNATIONAL CENTRE, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD GLOBAL MIGRATION I VÄRLDEN, SVERIGE OCH GÖTEBORG

INTERNATIONAL CENTRE, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD GLOBAL MIGRATION I VÄRLDEN, SVERIGE OCH GÖTEBORG INTERNATIONAL CENTRE, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD GLOBAL MIGRATION I VÄRLDEN, SVERIGE OCH GÖTEBORG KOMMUNIKATÖRSNÄTVERKET GÖTEBORGS UNIVERSITET 150527, JESSICA GLANZELIUS, KOMMUNIKATIONSANSVARIG Hållpunkter!

Läs mer