UPPFÖLJNING AV ÅTVIDABERG ÄR ÖPPET En undersökning av Gozinto studentkonsulter på uppdrag av Näringslivscentrum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPFÖLJNING AV ÅTVIDABERG ÄR ÖPPET En undersökning av Gozinto studentkonsulter på uppdrag av Näringslivscentrum"

Transkript

1 d UPPFÖLJNING AV ÅTVIDABERG ÄR ÖPPET 2016 En undersökning av Gozinto studentkonsulter på uppdrag av Näringslivscentrum

2 AGENDA VI FÖRESLÅR EN ÖPPEN DIALOG MED FRÅGOR UNDER PRESENTATIONEN Introduktion Under evenemanget Kommunen Innan evenemanget Efter evenemanget Summering

3 Presentation av projektgruppen och upplägg av projektet

4 PROJEKTGRUPPEN Johanna Nyberg projektledare Årskurs 3 Civilekonom Johanna.nyberg@gozinto.se Oskar Drugge - konsult Årskurs 4 Industriell ekonomi Oskar.drugge@gozinto.se Gustav Seidel konsult Årskurs 1 Industriell ekonomi Gustav.seidel@gozinto.se

5 44 AV 49 MÖJLIGA FÖRETAG HAR INTERVJUATS 4 företag deltog inte under evenemanget av speciella skäl 5 företag ville inte/kunde inte delta i intervjun 90% svarsfrekvens

6 INNAN EVENEMANGET Företagens åsikter kring informationsflöden och marknadsföring

7 FÖRETAGEN VILL ÖKA MEDVETENHETEN Vad var anledningen till att ni valde att delta? Kommentarer För att dagen ska bli lyckad och få många besökare krävs att företagarna ställer upp. Det var främsta anledningen till varför vi deltog. Det är kul att visa lokalbefolkningen vad vi har att visa upp. "Om det händer någonting i kommunen vill man stötta och vara med. Vi var med 2015 och var nöjda med den dagen. "Näringslivscentrum gör ett så fantastiskt arbete, vilket vi såklart vill vara med och stödja." * Frågorna ställdes som flervalsfrågor

8 7 FÖRETAG SOM DELTOG 2015 MEN INTE 2016 Vi är en liten firma och har mycket att göra. Evenemanget innebar stora kostnader och det gav inte så mycket. Vi hade hoppats att deltagandet hade genererat arbetstillfällen, vilket det inte gjorde. Det gav oss inte något ifjol. Dels hade vi inte så många besökare och evenemanget är inte riktigt vårt forum. Vi har öppet alla andra dagar och evenemanget leder till färre besökare för oss. Vi har vår verksamhet ute på industriområdet och bussarna som utlovats såg vi aldrig till, trots att vi hade en station precis utanför oss. Vi hade dragit på för fullt ifjol och bussar som körde ut till industriområdet hade utlovats. Vi såg aldrig dem och hade endast 2 besökare under dagen. Antalet besökare verkar vara en bidragande faktor till varför företag valde att inte delta Bussturerna bör även ses över.

9 32% AV FÖRETAGEN ANVÄNDER CHECKLISTAN Hade ni nytta av checklistan? Kommentarer Vi hade ingen nytta utav checklistan då vi deltog 2015 och visste vad evenemanget innebar. Vi visste inte om att det existerade en checklista. Många företag har redan koll på vad evenemanget innebär

10 FÖRETAGEN ÄR NÖJDA MED INFORMATIONEN 91 % har tagit del av informationsmailen 84 % ansåg att informationen var tillräcklig 93 % tyckte att informationen gick ut i god tid 91 % vill inte ha tätare informationsutskick

11 ASPEKTER SOM KAN FÖRBÄTTRAS YTTERLIGARE "I slutet blev det många rättningar på mailen. "Kartan var inte så bra, det gick inte att förstå var man skulle stå. "Otydligheter kring kvällsarrangemanget i informationsutskicken." "Bra information, men repeterande information i utskicken." Ett förslag är att skicka ut färre och mer genomarbetade utskick.

12 19 FÖRETAG VALDE ATT BJUDA IN PERSONER Vilka bjöd ni in? Hur bjöds dessa in? Bjöd inte in på grund av.. Öppet för allmänheten Stod på mässområdet Passade inte verksamheten Andra vanligt förekommande kanaler Facebook Annonser på internet Personlig kontakt Evenemanget är inte rätt forum för kunderna

13 30 FÖRETAG ANVÄNDE SIG AV HEMSIDAN Den främsta anledningen till att företagen använde hemsidan var för eget bruk, såsom att kolla schema för dagen.

14 MARKNADSFÖRINGEN AV EVENEMANGET VAR BRA Årets marknadsföring Jämfört med 2015 Förslag på förbättring Fler möten och peptalk inför evenemanget, ingen läser Corren. "Corren är inte en bra kanal för marknadsföring, däremot är den skärmen man ser när man kör in i Åtvidaberg toppen." Kommentarer "Marknadsföringen hade mer spets Det märks att Näringslivscentrum tagit lärdom av evenemanget Marknadsföringen var mer organiserad i år.

15 3 FÖRETAG SAKNADE MARKNADSFÖRINGSMATERIAL Kommentarer av de som saknade marknadsföringsmaterial "Jag vill att fler lösa objekt ska finnas tillgängliga. Det ger möjlighet att anpassa sitt material efter egna behov, det bör också finnas färdigt material för de som inte är lika tekniskt kunniga." "Vi saknade beachflaggor och rollups, något som gör att man som företag syns." Endast 11% av de 19 företag som bjöd in hade användning av inbjudningsmallen.

16 UNDER EVENEMANGET Företagens upplevelser av evenemanget

17 GENERELLT POSITIV RESPONS ANGÅENDE DAGEN Vad tyckte ni om dagen? Kommentarer Mässlokalen var mer fart och fläkt i än våra egna lokaler. Mässlokalen gjorde att vi kunde träffa våra kunder på ett helt nytt sätt. Lite bullrigt i mässlokalen. Mycket pensionärer och skolungdomar, inte så intressant för oss som företag.

18 FÖRETAG MED AKTIVITET HAR ETT BÄTTRE HELHETSINTRYCK AV EVENEMANGET Företag med aktivitet Företag utan aktivitet Två dagar: 8 En dag: 35 Ingen åsikt: 2 Vartannat år: 22 Varje år: 16 Att hålla egna aktiviteter gör att företagen känner sig mer delaktiga. Vi kan också se en trend i högt antal besökare och företag med aktivitet.

19 Vi har oss själva att skylla, vi kunde gjort fler aktiviteter som vi gjorde förra året. Då hade dagen blivit bättre.

20 FÖRETAG MED MÅNGA BESÖKARE VAR NÖJDA Tydlig korrelation mellan hur företaget uppskattade dagen och hur många besökare de hade. Av de 16 företag som uppskattade att de hade fler än 50 besökare tyckte 15 att dagen var bra eller jättebra.

21 EVENEMANGET HAR BLIVIT BÄTTRE Hur nöjda var ni med dagen jämfört med 2015? Kommentarer Vi stod i mässlokalen i år, det var ett lyft. Vi fick en känsla av att det låg mer planering bakom evenemanget 2016 jämfört med Detta år visste vi mer vad det innebar att delta vilket gjorde att vi kunde förbereda oss bättre. Det var mer fartfyllt på torget Vi kunde förberett oss bättre. Mindre folk, men beror nog på mässan."

22 DELADE ÅSIKTER KRING MÄSSLOKALEN Antal besökare jämfört med 2015 Mässlokalen i fokus i jämförelsen Vi stod i mässlokalen i år, vilket var roligare än att vara i våra egna lokaler då det kom mer folk och var mer fart. Det var mindre folk på vårt företag 2016 i jämförelse med 2015, vilket jag tror beror på att många endast besökte mässlokalen av bekvämlighetsskäl.

23 55% AV FÖRETAGEN BESÖKTE ANDRA FÖRETAG Besökte ni andra företag under dagen? De som ej besökte andra företag Vi hade tyvärr inte tid att åka runt och besöka andra företag. Det hade varit roligt att besöka andra företag men dagen gick för fort och det fanns inte tid för det. Majoriteten av dessa företag stod i mässlokalen och besökte endast andra företags montrar. Majoriteten av de som ej besökte andra företag hade öppet hus på sitt eget företag.

24 FÖRETAGENS TANKAR KRING SEMINARIERNA UNDER DAGEN Positiva kommentarer Bra initiativ. Kollade på nätet, en väldigt duktig extern talare. Pierre Wallgren var otroligt bra. Seminarietillfällena var givande, jag tittade på två. Övriga tankar Kunde inte utnyttja då vi inte var i mässlokalen. Jättebra. Men svårt att hinna besöka dem själv om man är ensam i montern. Bra initiativ, men det är svårt att hinna med som företagare. Förslagsvis borde något seminarium läggas en annan tid, exempelvis under mingel för företagen. Seminarietillfällena uppskattas, men blir svårt för företag att hitta tid när de står i mässlokalen.

25 68% AV FÖRETAGEN ÖNSKADE INTE FLER AKTIVITETER UNDER DAGEN Önskade ni fler aktiviteter? Aktiviteter företag saknade Demonstrationer strax utanför mässlokalen Aktiviteter vid mässlokalen så det drar mer folk Tillfälle att visa upp produkterna Presentation eller välkomnande av näringslivscentrum så företagen får känna sig lite mer speciella Större variation för att locka fler målgrupper Mer fokus på samarbete med skolor och studenter

26 OLYCKLIGT ATT MIDDAGEN KROCKADE MED FOTBOLLSMATCHEN Deltog ni på middagen? Kommentarer Jag tycker det var trevligt att äta middag med andra företag för att knyta ihop säcken efter en händelserik dag. Det var för lite folk. Ingen var där på grund av fotbollen. Stod inte någonstans att vi tillhörde näringslivscentrum vilket gjorde att man inte fick något sammanhang, middagen borde få företagen att känna sig lite speciella. Lägg fokus på att göra middagen prestigefull för företagen.

27 EFTER EVENEMANGET Företagens åsikter om hur evenemanget bör utformas nästa gång

28 16 FÖRETAG HAR FÅTT BÄTTRE KONTAKT MED EVENTUELLA KUNDER Vad fick ert företag ut av deltagandet? 3 Kommentarer vid val övrigt Vi fick inte ut speciellt mycket av dagen, det var mest ett trevligt socialt event. Vi fick visa upp oss för allmänheten i Åtvidaberg Ingenting. På lång sikt tror jag vi kan få nya affärskontakter, kunder, leverantörer och anställda genom kontinuitet i ett sånt här typ av arrangemang. Noll företag svarade att de fick kontakt med nya leverantörer eller potentiell arbetskraft.

29 FÖRETAGEN LETAR POTENTIELL ARBETSKRAFT Vi hade gärna sett en större integration med elever som snart ska välja gymnasium, då vi vill locka personer till verkstadsjobb. Vi företag måste själva tänka till så att vi lockar ungdomar och annan potentiell arbetskraft, Näringslivscentrum har gjort vad de kan. Det bör vara obligatorisk närvaro på eventet för gymnasie- och högstadieelever. Det var för mycket pensionärer, vi vill träffa en arbetsför målgrupp. Det bör satsas mer på ungdomarna som är Åtvidabergs framtid. Trots att gymnasielever från Facetten fanns på plats saknar företagen besökare som är arbetsföra privatpersoner, samt gymnasie- och högstadieelever.

30 MAJORITETEN FÖREDRAR EN DAG VARTANNAT ÅR Hur länge ska evenemanget pågå? Hur ofta bör evenemanget hållas? 5 av 8 företag som anser att evenemanget bör hållas två dagar har också svarat att de föredrar vartannat år. 2 företag utan åsikt menade att det beror på om evenemanget hålls under en eller två dagar.

31 Jag tycker att evenemanget bör vara varje år till en början för att få kontinuitet, men sedan vartannat år.

32 FÖRETAGEN FÖREDRAR HELDAG PÅ EN FREDAG Vilken/vilka veckodagar föredrar ni? Vilken tid på dygnet föredrar ni? Locka privatpersoner! * Frågorna ställdes som flervalsfrågor

33 Som det ser ut nu är det mest pensionärer och egenföretagare som kommer på besök. Evenemanget skulle locka en bredare målgrupp om det hölls en helgdag.

34 TVÅ LÄGER ANGÅENDE MÄSSLOKALEN Positivt inställda företag Mässlokalen var ett mycket bra initiativ då alla företag inte har något att visa upp, den bör absolut finnas kvar. Det var mycket bättre att stå med monter istället för i våra egna lokaler, vilket jag tycker ska anammas och utvecklas till kommande år. Mässlokalen är en mycket bra möjlighet, då det alltid är mest bekvämt att samla allt på ett ställe, nästa år kommer vi ställa ut där i stället för att ha öppet hus. Negativt inställda företag Det blev för mycket fokus på mässan, mindre folk i rörelse ute hos företagen. Upplägget blir rörigt med både mässa och öppet hus hos företagen, man borde satsa helt på mäss-konceptet eller skippa det helt. Vi hade mycket färre besökare på vårt företag i år, vilket vi tror beror på mässlokalen. Positivt inställda företag argumenterar i stor utsträckning utifrån bekvämlighet och småföretagares perspektiv, medan de negativt inställda generellt menar att det blir färre som rör sig runt på orten.

35 PUBLICITET I MEDIA HAR UPPMÄRKSAMMATS 26 företag har uppmärksammat mycket publicitet i media efter Åtvidaberg är öppet. Tankar kring publiciteten Vi uppmärksammade publiciteten i media, men vi tycker den var felvinklad. Det skulle ha varit mer fokus på företagen som deltog för att skapa fler incitament för dem att delta kommande år. Jag tycker att eventet uppmärksammades mindre i media 2016 i jämförelse med 2015

36 Jag uppmärksammade publiciteten och kände mig otroligt stolt över det arbete Näringslivscentrum lägger ner och över den kommun jag arbetar i.

37 KOMMUNEN Åsikter hos tre respondenter från kommunen

38 UPPLEVELSER AV ÅRETS EVENEMANG Grundkänsla positiv. Något mindre deltagare, men det är något positivt som förenar oss på orten. Eventet fyllde sitt syfte. Eleverna uppskattade dagen och var intresserade av företagen de träffade. Jag upplevde att eventet är ett utmärkt sätt att visa upp allmänheten vilka verksamheter som finns i kommunen, dels för att stärka kommunens självförtroende men också för att det är ett trevligt socialt event. Strömningen av människor i mässdelen under dagen var inte så jämn.

39 UPPLEVELSER AV EVENEMANGET 2016 I JÄMFÖRELSE MED 2015 Eventet blev mer som en mässa 2016, vilket gjorde att besökarna inte rörde sig runt på orten lika mycket. Kanske kan detta vara något som passar Åtvidaberg, men jag personligen föredrar varianten där man åker runt och besöker företagen in action. Jag upplever att det var mindre folk i farten Arrangemanget var bättre 2016, det märktes att Näringslivscentrum lyssnat på företagen och kommunen och dragit lärdom av mycket från 2015.

40 SYNPUNKTER TILL NÄSTA EVENEMANG Skapa mervärde Hitta drivkraft Det är inte lätt att få företagen att samarbeta och förstå värdet av det. De som har ett företag måste känna att det är nytta och mening med detta arrangemang, då det ska avsättas tid och pengar. Man måste se ett mervärde. Det bör läggas mer kraft på de företag som är drivkraften och låt dem samarbeta mer med Näringslivscentrum och kommunen. Låt dessa företag vara motor som får fler mindre företag att hänga på. Låt dessa företag bli förebilder. Förberedande aktiviteter Åtvidaberg är öppet skulle med fördel kunna vara vara en slutpunkt för ett arbete som börjar nu, men olika aktiviteter innan. Kompletterande aktiviteter En viktig målgrupp för ett sånt här arrangemang är arbetsföra personer, dessa måste vi locka ännu bättre i framtiden. Föreläsningarna var jättebra, men kanske behövs kompletterande aktiviteter för att locka framtida medarbetare till företagen.

41 2 AV 3 RESPONDENTER FÖREDRAR ATT EVENEMANGET HÅLLS VARTANNAT ÅR Respondenter som föredrar vartannat år Det viktigaste är att företagen har kraft och energi att lägga på ett sådan här evenemang, vilket kanske gör vartannat år mer lämpligt. Vi är en för liten kommun för att genomföra ett sånt här arrangemang varje år, tror det engagemanget kan bli större om vi kör vartannat år. Vänta nu tills 2018, men börja gärna planera och engagera företagen redan i höst. Respondent som föredrar varje år Bra att ha eventet tätt återkommande för att visa varandra, elever och allmänheten vad vi har att erbjuda i kommunen. Det skapas på så sätt kontinuitet.

42 SUMMERING Våra tankar kring vad som gick bra och mindre bra med evenemanget och åtgärdsförslag

43 SUMMERING AV UTVÄRDERINGEN Innan evenemanget Under evenemanget Efter evenemanget Företagen är nöjda med informationen innan evenemanget, men den kan med fördel komprimeras till nästa gång 77% av företagen tycker att dagen var bra/jättebra, men fler privatpersoner och arbetsföra personer efterfrågas 24 företag föredrar att eventet hålls under en fredag, men ett lördagsevent skulle kunna locka fler arbetsföra privatpersoner Mässlokalen var uppskattad och kan utvecklas ytterligare, men besökarantalet på företagens öppet hus upplevs minska genom detta 30 företag använde Näringslivscentrums hemsida 37 av 44 företag tycker marknadsföringen var bra eller jättebra, men företagen som deltar kan exponeras mer Motivera företagen till att hålla aktiviteter under dagen, då vi ser en tydlig korrelation mellan nöjdhet och företag med aktivitet Majoriteten av företagen som tycker att eventet var bättre 2016 i jämförelse med 2015 stod i mässlokalen Ett flertal företag efterfrågar en mer prestigefull avslutning av arrangemanget 54% av företagen föredrar att eventet hålls vartannat år Ytterligare integration med högstadie- och gymnasieelever efterfrågas, trots besök och engagemang hos elever från Facetten

44 SAMMANFATTANDE KOMMENTARER Vi upplevde att en klar majoritet av företagen är otroligt positiva kring det arbete Näringslivscentrum lägger ner på detta arrangemang. Det har varit smidigt att få kontakt med merparten av företagen. Vi har upplevt frågorna relevanta för att kunna genomföra en utvärdering vi är nöjda med. Det har varit mycket givande för oss att få genomföra denna utvärdering!

45 TACK FÖR ETT GOTT SAMARBETE FRÅGOR?

46 KONTAKTUPPGIFTER Tveka inte att återkoppla om det skulle dyka upp några frågor! Johanna Nyberg Gustav Seidel Oskar Drugge

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN #industrinäger HÄNG MED PÅ 46 % SVARAR EFTER ATT DE SKULLE KUNNA TÄNKA SIG EN TEKNISK UTBILDNING PÅ GYMNASIET. 84 % AV ELEVERNA SOM DELTOG PÅ 2016 SÄGER ATT DE VET MER OM INDUSTRIFÖRETAG ÄN INNAN DERAS

Läs mer

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN 2017 #industrinäger HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN 2017 www.iuc-sjuharad.se/industrinatten 46 % SVARAR EFTER INDUSTRINATTEN ATT DE SKULLE KUNNA TÄNKA SIG EN TEKNISK UTBILDNING PÅ GYMNASIET. 84 % AV ELEVERNA

Läs mer

Institutionen för psykologi Psykologprogrammet. Utvärdering av projekt Växthus Bjäre

Institutionen för psykologi Psykologprogrammet. Utvärdering av projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av projekt Växthus Bjäre Lisa Haraldsson och Maria Johansson Den 3/5 2011 1 Inledning Under våren har två psykologstudenter vid Lunds universitet

Läs mer

Motala Expo 09. 1. Hur fick ni vetskap om Expot?

Motala Expo 09. 1. Hur fick ni vetskap om Expot? Motala Expo 09 1. Hur fick ni vetskap om Expot? A. Via post 17 16,5 B. Via e-post 32 31,1 C. Via internet 6 5,8 D. Via tips 16 15,5 E. Annat sätt. Vilket? 32 31,1 Total 103 100 100% (103/103) Var med förra

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08

AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08 AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Heldag i en kommun Arvika Datum då aktiviteten genomfördes:

Läs mer

Unik Mat- & Dryckmässa

Unik Mat- & Dryckmässa Unik Mat- & Dryckmässa I september 2015 kommer Svenska Smaker till Gasklockorna i Gävle för första gången någonsin. Du vill inte missa detta! Svenska Smaker är en mässa som sätter den lokala producenten

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG ARVIKA 12-03-29 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Arvika Datum då aktiviteten genomfördes: 29 mars 2012 Insamlingsperiod

Läs mer

UTSTÄLLARTRÄFF. RC Hotel 1 februari 2019

UTSTÄLLARTRÄFF. RC Hotel 1 februari 2019 UTSTÄLLARTRÄFF RC Hotel 1 februari 2019 2 Agenda Utställarträff 1 februari 2019 FIKA VÄLKOMMEN MÄSSAN 2018 MÄSSAN 2019 AVSLUTNING/ UNDERSÖKNINGAR LUNCH FAIRLINK TRÄDAGARS 3 Utställare & besökare 2018 Sammanfattning

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING BUSINESS TALK - TURNÉN 2012 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Business Talk Turnén (Arvika, Filipstad, Forshaga, Hagfors, Kristinehamn)

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning Rapport 2015-05-19 Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning KS 2013/0967 Resultatet av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning rapporterades till projektgrupp

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 1 Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 2012-06-11 Projektets premiärdagar inledande utbildningstillfällen med fokus på två av målgruppens mest efterfrågade utvecklingsområden ägde

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Antal respondenter: 27 : 17 Svarsfrekvens: 62,96 % Generella frågor Jag är nöjd med den här kursen. Jag är nöjd med den här kursen. 3 1 (8,3%) 4 9 (75,0%)

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG

I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG Innehållsförteckning EVENT... TJEJKVÄLLEN... KARRIÄRKVÄLLEN... TIMES WEEK... STUDIERESAN... LUNCHFÖRELÄSNING... SKRÄDDARSYTT EVENT... 1 2 3 4 5 6 7 MARKNADSFÖRING...

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 12 maj är det dags för HR-Dagen på Karlstad CCC i Karlstad.

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014

Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014 Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014 KäraKäKära utställare, välkomna åter! Årets arrangör 2013 Först vill jag tacka alla som vågade satsa och deltog i vår Lantlivsmässa och bidrog till att skapa

Läs mer

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Erik Aspeqvist, Emma Jarbo, Oskar Foldevi, Fredric Malmros och Hanna Stapleton 2011-11-11 Bakgrund Om utvärderingen Växthus

Läs mer

Produktportfölj Uniaden

Produktportfölj Uniaden Umeå arbetsmarknadsdag Sid 2 Produktportfölj Uniaden Uniaden arbetar för att ge studenter de bästa möjliga förutsättningarna att nå dit dom vill. Detta gör vi genom att erbjuda en plattform fylld av mötesplatser

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 23 februari är det dags för HR-Dagen på Quality

Läs mer

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44)

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44) Kursutvärdering moment 4, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) Intressant Detta var det intressantaste kursmomentet Den sammanfattande föreläsningen i slutet

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN. Trollhättans PRAO-modell. Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet

Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN. Trollhättans PRAO-modell. Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN Trollhättans PRAO-modell Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet Din roll som framtidsguide? För många elever är TOPP den första riktiga

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

Ta dina affärer till nya höjder!

Ta dina affärer till nya höjder! 26-28 September 2019 Ta dina affärer till nya höjder! Ett perfekt event för företagare att mötas på för att skapa nya kontakter, göra affärer, ladda batterierna och ha kul tillsammans. Skapa nya affärskontakter

Läs mer

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät.

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. I mitten på höstterminen 2011 svarade PIM-examinatorerna på några frågor om hur de upplevt PIM-arbetet hitintills på sin skola. Det var frågor riktade

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

VT18-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT18-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans

VT18-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT18-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans VT1-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT1-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans Antal respondenter: 19 : Svarsfrekvens: 42,11 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA SUNDSVALL MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA SUNDSVALL MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 SUNDSVALL MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY QUALITY HOTEL SUNDSVALL FREDAG 2 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Utvärdering. Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Sofie Larsson, studentkoordinator Dnr

Utvärdering. Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Sofie Larsson, studentkoordinator Dnr Utvärdering STARK-dagar för förskollärar- och lärarstudenter 2014 Den 21/3 i Borås Den 25/4 i Varberg Bakgrund Högskolan i Borås har som prioriterat område att det ska finnas verksamhetsförlagda- eller

Läs mer

HT15-1ME403-7,5hp-Kalmar-50%

HT15-1ME403-7,5hp-Kalmar-50% HT15-1ME403-7,5hp-Kalmar-50% Antal respondenter: 26 : 15 Svarsfrekvens: 57,69 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 11 (73,3%) Ganska bra

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

PM KOMPETENSWORKSHOP VATTENKRAFTENS FOU-DAGAR

PM KOMPETENSWORKSHOP VATTENKRAFTENS FOU-DAGAR PM KOMPETENSWORKSHOP VATTENKRAFTENS FOU-DAGAR Den 14/5-2019 hölls en workshop i samband med vattenkraftens FoU-dagar. Workshopen hade temat kompetensförsörjning och diskuterade frågan Vad kan vattenkraftsbranschen

Läs mer

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Välkommen till Teknologkårens arbetsmarknadsenhet. Vi jobbar med mötet mellan studenter och företag genom dels vår arbetsmarknadsvecka, LARV, och dels olika

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning.

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Länsfolkhälsorådet Gävleborg Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Intressanta jämförelser och bra föreläsning. En mycket intressant föreläsning.

Läs mer

H15-1DV433-7,5. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 22. Antal svar. Svarsfrekvens: 59,09 %

H15-1DV433-7,5. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 22. Antal svar. Svarsfrekvens: 59,09 % H15-1DV433-7,5 Antal respondenter: 22 : Svarsfrekvens: 59,09 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 12 (92,3%) Ganska bra 1 (7,7%) Ganska dålig

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA GÄVLE MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA GÄVLE MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 GÄVLE MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY GÄVLE KONSERTHUS FREDAG 23 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 23 september

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING Heldag i en kommun Årjäng 12-02-01 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Heldag i en kommun Årjäng Datum då aktiviteten genomfördes:

Läs mer

Resultat av enkätundersökning

Resultat av enkätundersökning En undersökning bland resenärer på utbildningslinjen genomfördes i november 2012 genom en pappersenkät med nio frågor. Enkäten gavs ut både på svenska och engelska. Enkäten distribuerades till resenärer

Läs mer

VT17-1DV023-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 56. Antal svar. Svarsfrekvens: 42,86 %

VT17-1DV023-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 56. Antal svar. Svarsfrekvens: 42,86 % VT17-1DV023-7,5hp Antal respondenter: 56 : Svarsfrekvens: 42,86 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 17 (70,8%) Ganska bra 6 (25,0%) Ganska

Läs mer

Ideologi och ledarskap är en mycket uppskattad utbildning som väl fyller sitt syfte.

Ideologi och ledarskap är en mycket uppskattad utbildning som väl fyller sitt syfte. Maria Wilhelms Kommunikation och facklig utveckling 070 573 66 66 maria.wilhelms@vision.se Sida 1 Till Visions förbundsstyrelse Sammanfattning Sammanfattning Ideologi och ledarskap är en mycket uppskattad

Läs mer

Utvärdering Agenda 2030-träff för folkhögskolor 24 november Vår skola arbetar med Agenda 2030 idag

Utvärdering Agenda 2030-träff för folkhögskolor 24 november Vår skola arbetar med Agenda 2030 idag Utvärdering Agenda 2030-träff för folkhögskolor 24 november 2017 1. Vår skola arbetar med Agenda 2030 idag 100% 94.7% 90% 80% 70% 60% Procent 50% 40% 30% 20% 10% 5.3% 0% 0.0% Ja Nej Vet ej Namn Procent

Läs mer

Produktportfölj Uniaden 2019

Produktportfölj Uniaden 2019 Produktportfölj Uniaden 2019 Uniaden är namnet på Umeå kommuns största studentdrivna näringslivsprojekt som årligen arrangeras vid Umeå universitet och är i dagsläget Sveriges bredaste arbetsmarknadsdag

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR KARLSTAD VÄLKOMMEN TILL

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR KARLSTAD VÄLKOMMEN TILL KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 KARLSTAD VÄLKOMMEN TILL QUALITY KARLSTAD HOTEL GRAND CCC FREDAG 1823 MAJ FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 18 maj är det dags för HR-Dagen på Karlstad

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA GÄVLE MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV TOMAS GUSTAFSON

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA GÄVLE MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV TOMAS GUSTAFSON KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 GÄVLE MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV TOMAS GUSTAFSON GÄVLE KONSERTHUS FREDAG 23 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 23 september

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Vetenskapsdag Östersund 2017

Vetenskapsdag Östersund 2017 Vetenskapsdag Östersund 2017 DAGAR KVAR DAGAR AKTIV SVAR SVARSTID (MEDIAN) SLUTFÖRDA Jag är: 0 52 113 1m 12s 107 100% 80% 60% 40% 20% 0% Gymnasieelev Gymnasielärare/personal 1 Gymnasieelev 108 (95.58 %)

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE

KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE TIPS OCH RÅD VAD DU BÖR TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER MÄSSAN www.fortnox.se KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE TIPS OCH RÅD VAD DU BÖR TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR GÖTEBORG RADISSON BLU FREDAG 24 NOVEMBER

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR GÖTEBORG RADISSON BLU FREDAG 24 NOVEMBER KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 GÖTEBORG RADISSON BLU FREDAG 24 NOVEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen 24 november är det dags för HR-Dagen på Radisson Blu i Göteborg.

Läs mer

Sammanställning enkät höstmötet 2007

Sammanställning enkät höstmötet 2007 Sammanställning enkät höstmötet 2007 1) Vad förväntar du dig. 1. Nyheter i programmet, samt utbyte av erfarenheter. 2. Intressanta föredrag och nyheter i funktionalitet, samt hur ekonomiprogrammen används.

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Livsvetenskaplig grundkurs BI0960, 30036.1213 30 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Torbjörn Lundh Värderingsresultat Värderingsperiod: 2013-05-30-2013-07-26 Antal svar 14 Studentantal

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II 1 ( 6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Miguel Giménez Johan Holtström THFR41 Miguel Giménez Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2 Kursens

Läs mer

Föreställ dig Svalövs kommun 2040

Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Summering av workshops med elever Bakgrund I november 2016 fattade kommunfullmäktige beslut om att en vision för Svalövs kommun skulle tas fram. Visionen ska ligga till

Läs mer

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet?

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Bra (15) Mycket bra (5) Jag hann inte ta del av veckan i någon stor utsträckning Mycket bra initiativ, kanske kunde informationen

Läs mer

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm Inledning Detta är en sammanställning av Speak-up day vårterminen 2012. Speak-up day arrangerades av Föreningen Ekonomernas Utbildningsutskott för första gången på Företagsekonomiska institutionen vid

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR VÄSTERÅS. Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR VÄSTERÅS. Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 VÄSTERÅS Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 9 februari är det dags för HR-Dagen på Elite Stadshotellet

Läs mer

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI Du är inbjuden till... 2016 MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 22 januari är det dags för HR-Dagen på Scandic Triangeln i Malmö. Vi hälsar er varmt välkomna

Läs mer

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag.

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag. Nätverka med hjärtat och gör bättre affärer Helene Engström Innehåll Om nätverk...7 Nätverka med vem?...10 Nätverka lagom...12 Var hittar jag nätverk?... 15 Professionella affärsnätverk...16 Nätverka internationellt...22

Läs mer

Statistik Utvärdering Workshop, Puzzelprojektet 6/11 på Brigaden i Linköping

Statistik Utvärdering Workshop, Puzzelprojektet 6/11 på Brigaden i Linköping Fråga Respondenter Antal svar Fördelning % 1) Hur upplevde DU dagen i helhet? 38 38. 3 5 5 13,2 4 16 16 42,1 5 17 17 44,7 2a) Hur upplevde du inledning framförd av Jan Cederborg och Ann-Margret Månsson

Läs mer

MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014

MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014 1 (8) MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014 WORKSHOP Vilka möjligheter finns för unga på landsbygd? Grupp 1 1. Trygghet och stark gemenskap 2. Föreningar aktiva starka grupper 3. Företagandet

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON CITY KONFERENSCENTER FREDAG 30 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

Uppföljningsenkät Östgötadagarna

Uppföljningsenkät Östgötadagarna Uppföljningsenkät Östgötadagarna Uppföljningsenkäten skickades till de 122 aktörer som deltog i årets Östgötadagarna. 70 stycken svarade på 12 frågor som rörde allt från marknadsföring till omsättning

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR UPPSALA VÄLKOMMEN TILL

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR UPPSALA VÄLKOMMEN TILL KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 UPPSALA VÄLKOMMEN TILL UPPSALA QUALITY KONSERT HOTEL GRAND & KONGRESS FREDAG FREDAG 23 FEBRUARI 2 MARS NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 2 mars är det dags

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

VÄSTERÅS ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI

VÄSTERÅS ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI Du är inbjuden till... 2016 VÄSTERÅS ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 12 februari är det dags för HR-Dagen på Elite Stadshotellet i Västerås. Vi hälsar er varmt

Läs mer

Produktportfölj. THS Näringsliv. Plattformen mellan företag och KTHs studenter. www.thsnaringsliv.se

Produktportfölj. THS Näringsliv. Plattformen mellan företag och KTHs studenter. www.thsnaringsliv.se Produktportfölj THS Näringsliv Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivsverksamhet.

Läs mer

ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013

ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013 ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013 Kundundersökning Målgrupp: ca 36.000 Mina sidor medlemmar Svar: ca 7.600 (21%) Datainsamling: 4 maj 1 juni 2012 Marknadsundersökning Målgrupp: 4.000 medlemmar i CMA

Läs mer

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA Handbok Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA DET HÄR ÄR GLA Hej GLA ett modernt sätt att lära sig Vi vill ge fler elever,

Läs mer

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

Utvärdering om konferens för nationellt kliniskt kunskapsstöd primärvård

Utvärdering om konferens för nationellt kliniskt kunskapsstöd primärvård Utvärdering om konferens för nationellt kliniskt kunskapsstöd primärvård 13-14 dec 2017 Malmö Hyllie Inledning Den 13-14 december 2017 arrangerades den första nationella konferensen om Kliniskt kunskapsstöd

Läs mer

Sammanställning av uppgifter från lärarenkäten för ämnesprovet i svenska och svenska som andraspråk i årskurs 6, läsåret 2017/2018

Sammanställning av uppgifter från lärarenkäten för ämnesprovet i svenska och svenska som andraspråk i årskurs 6, läsåret 2017/2018 Sammanställning av uppgifter från lärarenkäten för ämnesprovet i svenska och svenska som andraspråk i årskurs 6, läsåret 2017/2018 Inledning Under läsåret 2017/2018 genomfördes ämnesprovet i svenska och

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi Inledning Vi har valt att rikta in oss på en målgrupp som är unga kvinnor och män i åldern 18-35 år. Efter de efterforskningar vi gjort på internet kan vi uppskatta att de flesta

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Trädvård LK0196, 20078.1516 15 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Johan Östberg Värderingsresultat Värderingsperiod: 2016-01-12-2016-01-22 Antal svar 30 Studentantal 36 Svarsfrekvens

Läs mer

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Kursutvärdering Sid 1 (5) Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Svarsfrekvens: 78 % (18/23) 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1-5) Medel: 4,1 2. Dina förväntningar innan kursen?

Läs mer

Enkäten gick ut till 53 utställare och föreläsare som medverkade på äldreomsorgens Seniordag 2013. 81% (43 stycken) valde att svara.

Enkäten gick ut till 53 utställare och föreläsare som medverkade på äldreomsorgens Seniordag 2013. 81% (43 stycken) valde att svara. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät utställare Enkäten gick ut till 53 utställare och föreläsare som medverkade på äldreomsorgens Seniordag 2013. 81% (43 stycken) valde att svara. Syftet med enkäten var

Läs mer

Utvärdering av Samhällsvägledarnas Yrkeskonferens svar

Utvärdering av Samhällsvägledarnas Yrkeskonferens svar Utvärdering av Samhällsvägledarnas Yrkeskonferens 2015 37 svar 1. Årskonferensen som helhet Hur upplevde du årskonferensen som helhet? Mycket bra Bra Mindre bra "Ev. ytterligare exempel från en kommun

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Totalt var 58 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra gäster och värdar inräknade i summan, så 53 medlemmar deltog. Vi har fått in totalt 19

Läs mer

Evenemangsbeskrivning 2009

Evenemangsbeskrivning 2009 Evenemangsbeskrivning 2009 Arrangör MPC AB MPC är ett evenemangsbolag med bas i Stockholm men som verkar över hela landet och även internationellt. MPC skräddarsyr företagsaktiviteter för företag och deras

Läs mer

ÄVENTYRSFEST AUGUSTI 2017 UTEMAGASINET

ÄVENTYRSFEST AUGUSTI 2017 UTEMAGASINET UTEMAGASINET Utemagasinet är Sveriges ledande frilufts- och äventyrstidning. Tidningens främsta syfte är att locka ut människor i naturen; att sänka trösklarna och öka suget efter uteliv och äventyr. Utemagasinet

Läs mer

ItiS Väskolan HT 2002. Din Kropp. Projekt av Arbetslag D / Väskolan

ItiS Väskolan HT 2002. Din Kropp. Projekt av Arbetslag D / Väskolan Din Kropp Projekt av Arbetslag D / Väskolan DIN KROPP Introduktion Vårt arbetslag hör hemma på Väskolan utanför Kristianstad. Vi undervisar dagligen elever i åk 6-9, men har i detta projekt valt att arbeta

Läs mer

Mall för kursrapporter

Mall för kursrapporter 1(11) 2010-02-09 Mall för kursrapporter Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar. Strukturen för detta kvalitetsarbete beskrivs i Kvalitetsbygge: Struktur för

Läs mer