Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola"

Transkript

1 (8) Utbildningsavdelningen Camilla Karlsson administratör Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola

2 (8) Grundskoleenkät 2012 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor får även år 2012 ett mycket gott betyg från föräldrarna. Denna goda trend håller i sig. 89 % av föräldrarna är totalt sett mycket nöjda eller nöjda med sitt barns skola, vilket är glädjande. Årets enkät visar, liksom tidigare år, att de fristående skolorna har flest antal nöjda föräldrar. Orsaken till detta kan vara att man som förälder gjort ett mer aktivt skolval alternativt att det är mindre skolor. Samtliga kommunens skolor har idag elever från förskoleklass till årskurs 9 utom Håslövs byaskolan som har elever från förskoleklass till årskurs 4. Antalet inlämnade enkätsvar per skola skiftar från 10 stycken (Håslövs byaskola) till 82 stycken (Stora Hammar). Tångvallas årskurs 9 har inte lämnat in några svar alls. Dessa parametrar påverkar givetvis resultatet av enkäten och bör tas med i beaktande av denna rapport. Svarsfrekvensen har försämrats jämfört med föregående år och uppgår endast till 49 %. Den låga svarsfrekvensen innebär att resultatet av enkäten inte kan ses som representativt för föräldragruppen. Resultatet bör istället användas som en indikator på framtida utvecklingsområden samt frågeställningar för vidare dialog mellan rektorer, pedagoger och föräldrar i olika sammanhang. Det finns ett stort informationsbehov. Frågorna kring föräldrars delaktighet, skolans lyhördhet för föräldrars åsikter, engagemang och inflytande är de frågor som får lägst betyg i årets undersökning % totalt av föräldrarna uppger att de inte är nöjda. Det efterfrågas mer tydlighet kring mål gentemot kunskapskraven, betygsättning och utvecklingssamtal. Stora Hammar och Ängdala har flest nöjda föräldrar gällande lokaler. Nya Stora Hammars skola hade invigning i januari De minst nöjda föräldrarna har barn på Ljungen, Sandeplan och Skanör Falsterbo Montessori. En omfattande renovering genomförs detta läsår på Sandeplan. Även Ljungenskolan har renoverats under året. Föräldrarna vill vara delaktiga i barnens skolgång. Flera framför önskemål om att bli inbjudna mer i verksamheten, med större delaktighet kommer också större föräldraengagemang!

3 (8) Bakgrund Vellinge kommun har sedan 2008 skickat ut en årlig enkät till föräldrar med elever i årskurs 3, 6 och 9. Enkäten utgör en del av Vellinge kommuns årliga kvalitetsuppföljning. Syftet är att mäta föräldrarnas upplevelse av grundskolan och dess kvalitet. Resultatet kommer att användas i det fortsatt utvecklings- och förbättringsarbetet. Enkäten omfattar såväl fristående som kommunala grundskolor. Vellinge kommun har idag 12 grundskolor, varav 7 kommunala och 5 fristående. De kommunala skolorna är; Herrestorp, Ljungen, Sandeplan, Skanörs skola, Stora Hammars skola, Södervång och Tångvalla. De fristående skolorna är; Håslövs byskola, Framtidskompassen Vellinge, Framtidskompassen V. Ingelstad, Skanör Falsterbo Montessoriskola och Ängdala skolor. Rosentorpskolan övergick den 1 juli 2012 till Framtidskompassen Vellinge. Frågorna i enkäterna följer upp föräldrarnas synpunkter gällande följande områden; trivsel information och delaktighet utveckling och lärande kontakt lokaler och skolmiljö Frågeställningarna i enkäten har tidigare år till största del varit de samma för att möjliggöra en jämförelse av resultatet över tid års enkät har kompletterats med ytterligare ett antal frågor. Syftet med detta är att skapa förutsättning för en jämförelse över tid vid en övergång till att genomföra föräldraenkäter via Qualis. Detta planerar vi att göra under I årets rapport finns ingen jämförelse över tid, då de nya frågorna tillkommit. Majoriteten av skolorna har valt att skicka ut enkäten via mail, så att föräldrarna kunnat svara på frågorna via webben. Endast en skola har skickat ut enkäten i pappersformat. De besvarade pappersenkäterna har därefter skickas till företaget Defgo för skanning. Defgo har sammanställt allt material som lämnats in. Enkäten besvaras anonymt av föräldrarna. Svarsfrekvens Då utskicket gjordes i november månad 2012 gick 1376 elever i årskurserna 3, 6 och 9 i Vellinge kommun. Vi har fått in 674 svar, vilket är betydligt färre än tidigare år. Det ger en svarsfrekvens på knappt 49 %. Detta är en försämring jämfört med föregående år då svarsfrekvensen uppgick till 57 %.

4 (8) Resultat Trivsel Föräldrarna upplever att deras barn trivs mycket bra i skolan. På frågan Hur upplever du att ditt barn trivs i skolan? svarar 94 % av föräldrarna mycket bra eller bra. Detta är ett gott betyg till våra grundskolor. Siffran var densamma år Tre skolor har fått 70 % och däröver på svarsalternativet mycket bra ; Framtidskompassen Vellinge, Håslövs byaskola och Skanör Falsterbo Montessori. Många föräldrar lovordar sin skola och det engagemang som pedagogerna har i arbetet med barnen; vi kan inte tänka oss en bättre skola och det är med glädje barnen går till skolan varje dag. Dock finns det förbättringsområden; i de fria kommentarerna skriver många föräldrar kring den sociala miljön. De upplever en hård attityd mellan eleverna, att språket och klimatet är tufft på skolorna. Det efterfrågas mer närvarande vuxna utanför klassrumstid och på rasterna. Information och delaktighet Föräldrar är engagerade i sina barns skolgång och önskar kontinuerlig information. Detta är ett område som alltid efterfrågas och ständigt behöver förbättras. Då eleverna går i de lägre årskurserna träffar föräldern pedagogerna så gott som dagligen. Det upplevs som lättare att hålla sig informerad om skolan då man träffas. En förälder påpekar att informationen från skolan minskar i samma omfattning som eleven växer. Detta är givetvis en utveckling som inte är godtagbar. Med tanke på nya reformer och nytt betygssystem är det ännu mer angeläget att informera föräldrarna, så att de har möjlighet att var delaktiga. Föräldrarna upplever till stor del att modern teknik används för att informera om verksamheten. Vissa skolor använder sociala medier som informationskanal, typ Facebook, och detta upplevs som positivt. Frågorna kring lyhördhet inför föräldrars åsikter, skolans uppmuntran till att föräldrar engagerar sig samt vilket inflytande föräldrar har över verksamheten får låga resultat, framförallt på de kommunala skolorna. Detta är ett område som bör ses över och förbättras. Föräldrar efterfrågar delaktighet och vill engagera sig i sitt barns skola. De skolor som uppnår bäst resultat gällande information och delaktighet är Håslövs byaskola och Skanör Falsterbo Montessoriskola. Skolan som har störst utvecklingsbehov är Herrestorp.

5 (8) Utveckling och lärande 90 % av föräldrarna känner att skolan ger barnen goda kunskaper och färdigheter. Skolorna med bäst resultat är Håslövs byaskola, Skanör Falsterbo Montessoriskola och Framtidskompassen Vellinge. Frågeställningar som kommenteras av flera föräldrar; Hur ska skolan lyckas motivera de elever som är duktiga att vilja ännu mer? Föräldrar upplever att utmaningar för dessa elever saknas. Vissa elever är stökiga och stör de elever som är studiemotiverade. Efterfrågas en uppmuntran för de elever som sköter sig. Det ställs höga krav, ibland för höga, gällande läxor och proven ligger ofta inom samma perioder. Önskemål om bättre samordning för att underlätta elevernas skolarbete. Frågan kring hur väl utvecklingssamtalet bygger på barnets individuella utvecklingsplan och dokumentation visar att flertalet föräldrar (86 %) är nöjda. Skanör Falsterbo Montessoriskola, Framtidskompassen V. Ingelstad och Framtidskompassen Vellinge uppnår % mycket nöjda föräldrar på denna fråga. Denna fråga bör Herrestorp och Tångvallaskolan arbeta vidare med, då 29 % av föräldrarna svarar att samtalet mindre väl bygger på barnets individuella utvecklingsplan och dokumentation. Ytterligare ett förbättringsområde är information kring skolans mål. På frågan hur väl föräldern känner till skolans mål får fem skolor svaret mindre väl av % av föräldrarna. Mest välinformerade är Håslövs byaskolas föräldrar (80 % uppger mycket väl) och Skanör Falsterbo Montessoris föräldrar (62 % uppger mycket väl). Här finns ett stort informationsbehov. Många föräldrar påpekar att de upplever osäkerhet kring det nya betygssystemet. De känner att även pedagogerna är osäkra. Önskemål framförs om datorer till eleverna, då det förväntas i skolarbetet. Under år 2013 kommer eleverna i åk 7-9 få egna datorer.

6 (8) Kontakt Möjligheten att komma i kontakt med barnens mentor är mycket god. Hela 90 % upplever att det är lätt att nå mentorn. Denna siffra låg på samma nivå i förra årets enkät. En stor del av informationsflödet sker idag via mail, då pedagogerna har egna datorer. Detta upplevs som opersonligt av en del föräldrar. Längre utvecklingssamtal önskas. Under 2013 kommer kommunens lärportal bytas ut. Denna förändring kommer förhoppningsvis att upplevas som positiv, då det blir lättare för pedagogerna att informera. Ett antal har kommenterat att kommunens befintliga lärportal inte fungerar tillfredsställande. Lokaler och skolmiljö Stora Hammar och Ängdala har flest nöjda föräldrar gällande lokalerna. På Stora Hammar är 81 % av föräldrarna mycket nöjda med den nya skolan. I förra årets enkät hade skolan låga resultat. Den nya skolan hade invigning i januari Under innevarande läsår pågår en omfattande renovering av Sandeplanskolan. De yngre eleverna går idag på Lilla Sandeplan och kommer att göra så under åtminstone detta läsår. Denna satsning kommer troligtvis påverka resultatet positivt i nästa års undersökning. Minst nöjda med lokalerna är föräldrarna på Ljungen, Sandeplan och Skanör Falsterbo Montessoriskola. Gällande lokaler och skolgårdar lämnas i princip samma kommentarer som tidigare år, dock betydligt färre negativa kommentarer vilket är glädjande. En synpunkt som upplevs som mycket negativt är smutsiga toaletter. Även städningen bör förbättras på vissa skolor. Önskemål om bättre belysning utomhus, skolklockor samt roligare skolgård framkommer också.

7 (8) Fria kommentarer Enkätens avslutas med en öppen fråga där föräldern kan kommentera det som känns angeläget gällande sitt barns skolgång. Kommentarerna redovisas inte på skolnivå. En sådan sammanställning skulle bli missvisande, inte minst på de större enheterna där det av förklarliga skäl lämnas fler kommentarer. Kommentarerna har sammanställts utifrån de ämnen som berörts mest. Vissa kommentarer berör flera ämnen. De mest förekommande kommentarerna tas upp i löpande text under rubriken resultat ovan. Nedan följer en sammanställning av de fria kommentarerna: Ämne Antal positiva Antal negativa Social miljö 5 34 Kommunikation, information till föräldrar 1 17 Ledning 6 5 Pedagoger samt annan personal Yttre miljö 9 Inre miljö 5 29 Pedagogik 4 39 Skolmat 5 9 Övrigt Samtliga (28 %) 171 (72 %) 72 % av de lämnade kommentarerna är av negativ karaktär. Motsvarande siffror för år 2011 är 76 % och 2010 är 70 %, så man får anta att en så öppen fråga får detta resultat. Varje skola får ta del av sina kommentarer för att kunna arbeta med förbättringar.

8 (8) Svarsfrekvens per skola och årskurs Antal elever i årskursen Antal svar Procent åk 3 åk 6 åk 9 Totalt åk 3 åk 6 åk 9 Totalt totalt Framtidskompassen Vellinge ,5% Framtidskompassen Västra Ingelstad ,5% Herrestorpskolan ,7% Håslövs Byaskola ,4% Ljungenskolan ,3% Sandeplanskolan ,1% Skanör Falsterbo Montessoriskola ,8% Skanörs skola ,9% Stora Hammar skola ,7% Södervångskolan ,1% Tångvallaskolan ,1% Ängdala skolor ,3% ,9%

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013 2014-02-20 1 (6) Utbildningsavdelningen Maria Kvist Utbildningscontroller Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013 2014-03-25 2 (6) Grundskoleenkät 2013 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor redovisar ett

Läs mer

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2014

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2014 2015-04-22 1 (6) Utbildningsavdelningen Dnr: Un 2015/45 Ester Alavei Utbildningsspecialist Rapport Föräldraenkät Grundskola 2014 2015-05-19 2 (6) Grundskoleenkät 2014 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor

Läs mer

Kvalitetsindex grundskola 2011

Kvalitetsindex grundskola 2011 Kommunförvaltningen Medborgarservice Karlsson, Camilla Kvalitetsindex grundskola 2011 En föräldraenkät i Vellinge Kommun Innehållsförteckning 1. Genomförande... 3 1.1 Svagheter med undersökningen... 3

Läs mer

Rapport Barnomsorgsenkät 2012 Föräldraenkät inom förskola och familjedaghem

Rapport Barnomsorgsenkät 2012 Föräldraenkät inom förskola och familjedaghem 2012-12-28 1 (5) Utbildningsavdelningen Maria Kvist Utbildningscontroller Rapport Barnomsorgsenkät 2012 Föräldraenkät inom förskola och familjedaghem 2012-12-28 2 (5) Barnomsorgsenkät 2012 Bakgrund Barnomsorgsenkäten

Läs mer

Rapport Föräldraenkät Förskola 2013

Rapport Föräldraenkät Förskola 2013 22014-03-25 1 (6) Utbildningsavdelningen Maria Kvist Utbildningscontroller Rapport Föräldraenkät Förskola 2013 2014-03-25 2 (6) Föräldraenkät förskola 2013 Sammanfattning Resultatet av 2013 års föräldraenkät

Läs mer

Ester Alavei Bitr. Utbildningschef. Ditt Skolval. Riktlinjer för val av skola inför förskoleklass Läsåret

Ester Alavei Bitr. Utbildningschef. Ditt Skolval. Riktlinjer för val av skola inför förskoleklass Läsåret 2016-10-10 Ester Alavei Bitr. Utbildningschef Ditt Skolval Riktlinjer för val av skola inför förskoleklass Läsåret 2017-2018 1 (6) 2 (6) Ditt Skolval Välkommen att välja skola! Höstterminen det år ditt

Läs mer

Ditt skolval. Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2016/2017. Utbildningsnämnden

Ditt skolval. Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2016/2017. Utbildningsnämnden Ditt skolval Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2016/2017 Utbildningsnämnden 2015-10-09 Ditt skolval Välkommen att välja skola! Du som är förälder till barn som ska börja i förskoleklass

Läs mer

Fredrik Menkus Wegbratt Utbildningschef. Ditt Skolval. Riktlinjer för val av skola inför förskoleklass Läsåret

Fredrik Menkus Wegbratt Utbildningschef. Ditt Skolval. Riktlinjer för val av skola inför förskoleklass Läsåret 2018-11-11 Fredrik Menkus Wegbratt Utbildningschef Ditt Skolval Riktlinjer för val av skola inför förskoleklass Läsåret 2019-2020 1 (6) 2018-11-11 2 (6) Ditt Skolval Välkommen att välja skola! Höstterminen

Läs mer

Ditt skolval. Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014. Utbildningsnämnden

Ditt skolval. Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014. Utbildningsnämnden Ditt skolval Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014 Utbildningsnämnden 2013-01-02 Ditt skolval Välkommen att välja skola! Du som är förälder till barn som skall börja i förskoleklass

Läs mer

Rapport Helsingborg stad Förskole- och skolundersökning. CMA Research AB Ågatan 31 Rimbogatan Linköping Stockholm

Rapport Helsingborg stad Förskole- och skolundersökning. CMA Research AB Ågatan 31 Rimbogatan Linköping Stockholm CMA Research AB Sid 1 (30) Helsingborg stad Förskole- och skolundersökning Rapport 2015 CMA Research AB Ågatan 31 Rimbogatan 8 582 22 Linköping 114 32 Stockholm Organisationsnummer: 556525-4256 CMA Research

Läs mer

Rapport Föräldraenkät Förskola 2014

Rapport Föräldraenkät Förskola 2014 2015-05-19 1 (6) Utbildningsavdelningen Dnr: Un 2015/44 Maria Kvist Utbildningscontroller Rapport Föräldraenkät Förskola 2014 2015-05-19 2 (6) Föräldraenkät förskola 2014 Sammanfattning Resultatet av 2014

Läs mer

Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 2015

Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 2015 Utbildnings- och fritidsförvaltningen Håkan Jansson Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 215 Utbildnings- och fritidsförvaltningen genomförde under februari 215 enkätundersökningar

Läs mer

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare Föräldraenkät 2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sammanfattning och förslag på åtgärder Förskola Föräldrarna är överlag väldigt nöjda med

Läs mer

Enkät till föräldrar/vårdnadshavare med barn i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, 2016

Enkät till föräldrar/vårdnadshavare med barn i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, 2016 Enkät till föräldrar/vårdnadshavare med barn i årskurs 3,, och Olsboskolan, 16 Utbildnings- och fritidsförvaltningen genomförde under december 1 och januari 16 enkätundersökningar gällande kvalitén i grundskolan.

Läs mer

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Rapport resultat elev- och föräldraenkät 2015 Grundskola, Förskoleklass och Fritidshem Innehållsförteckning Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Bakgrund...

Läs mer

Rapport. Kommunförvaltningen Josefine Storm BARNOMSORGSENKÄT

Rapport. Kommunförvaltningen Josefine Storm BARNOMSORGSENKÄT Rapport Kommunförvaltningen Josefine Storm BARNOMSORGSENKÄT Föräldraenkät i förskola och familjedaghem november 2011 1 Om enkäten Den årliga föräldraenkäten för barnomsorgen är en del i Vellinge kommuns

Läs mer

Backegårdsskolan - Förskoleklass - Göteborgs Stad

Backegårdsskolan - Förskoleklass - Göteborgs Stad Backegårdsskolan - Förskoleklass - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Lemlands grundskola. Utvärdering av föräldrars uppfattning om skolan inom landskapet Åland (exklusive NÅHD) årskurserna 1-6.

Lemlands grundskola. Utvärdering av föräldrars uppfattning om skolan inom landskapet Åland (exklusive NÅHD) årskurserna 1-6. Lemlands grundskola Utvärdering av föräldrars uppfattning om skolan inom landskapet Åland (exklusive ÅHD) årskurserna 1-6 Vårterminen 15 IGER ERIKSSO AIE WIKSTRÖM Mariehamn maj 15 Skolvisa resultat Lemlands

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ormstaskolan - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ormstaskolan - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun Ormstaskolan - Föräldrar år 5 39 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Lovisedal - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Lovisedal - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun - Föräldrar år 5 51 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i

Läs mer

Gärdsmosseskolan - Åk 3 - Göteborgs Stad

Gärdsmosseskolan - Åk 3 - Göteborgs Stad Gärdsmosseskolan - Åk 3 - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda

Läs mer

Brudbergsskolan - Åk 2 - Göteborgs Stad

Brudbergsskolan - Åk 2 - Göteborgs Stad Brudbergsskolan - Åk - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda

Läs mer

Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012

Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012 Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012 Under 2012 genomfördes en undersökning av 6- åringars och deras vårdnadshavares upplevelse av övergången till förskoleklass. För vårdnadshavare genomfördes

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Kårsta - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016.

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Kårsta - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016. Vallentuna kommun Kårsta - Föräldrar år 5 9 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner

Läs mer

Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare. Vellinge.se

Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare. Vellinge.se Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare Utvärderingen visar att vi kan ta till oss och förbättra följande: 1. Tiden 2. Tillgängligheten 3. Tekniken 4. Övrigt Tiden 10 minuter lite kort. Några

Läs mer

Näfsby skola. Utvärdering av föräldrars uppfattning om skolan inom landskapet Åland (exklusive NÅHD) årskurserna 1-6.

Näfsby skola. Utvärdering av föräldrars uppfattning om skolan inom landskapet Åland (exklusive NÅHD) årskurserna 1-6. äfsby skola Utvärdering av föräldrars uppfattning om skolan inom landskapet Åland (exklusive ÅHD) årskurserna 1-6 Vårterminen 15 IGER ERIKSSO AIE WIKSTRÖM Mariehamn maj 15 UTVÄRDERIG AV FÖRÄLDRARS UPPFATTIG

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

PM 2010-04-22 Rev 2010-05-11. DANDERYDS KOMMUN Barn och - utbildningsnämnden Lena Wallin och Monica Olsson BUN 2010/0067

PM 2010-04-22 Rev 2010-05-11. DANDERYDS KOMMUN Barn och - utbildningsnämnden Lena Wallin och Monica Olsson BUN 2010/0067 -04-22 Rev -05-11 1(15) BUN /0067 Resultat av föräldra- och elevenkät genomförd i februari Bakgrund och syfte Enkätundersökningen är ett led i det kvalitetsarbete som pågår i kommunen genom olika former

Läs mer

Brukarundersökning 2015, årskurs 2

Brukarundersökning 2015, årskurs 2 , årskurs 2 Brukarundersökningen är en digital enkät som genomförs varje år i i Göteborgsregionens övriga kommuner. Enkäten skickades ut till vårdnadshavare elever i årskurs 2, 5 8 på alla grundskolor

Läs mer

Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun

Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Rapport 2016 Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Stockholm 2016-05-04 Beställare: Järfälla kommun, Sigtuna

Läs mer

Attitydundersökningen 2016

Attitydundersökningen 2016 Attitydundersökningen 2016 Fotograf: Anna Olsson Vårdnadshavare till elever i grundskola och grundsärskola Grundskolans och grundsärskolans uppdrag Skolan ska sträva efter en god miljö för utveckling och

Läs mer

Resultat grundskolan. Totalt samt fristående verksamhet 2017

Resultat grundskolan. Totalt samt fristående verksamhet 2017 Resultat grundskolan. Totalt samt fristående verksamhet SIDAN 1 Antal deltagande skolor och elever Antal deltagande skolor 1 Antal fristående skolor 115 Antal kommunala skolor 35 Antal deltagande elever

Läs mer

ATTITYDER TILL SKOLAN ÅR 2012 Undersökning av attityder hos elever i årskurs 5 och 8

ATTITYDER TILL SKOLAN ÅR 2012 Undersökning av attityder hos elever i årskurs 5 och 8 Handläggare Direkt telefon Vår beteckning Er beteckning Datum Anita Ottosson 0455-30 3621 2012-08-30 ATTITYDER TILL SKOLAN ÅR 2012 Undersökning av attityder hos elever i årskurs 5 och 8 Enheten för kvalitet

Läs mer

Uppföljning 2010. Utvärdering av Skolplan 2007

Uppföljning 2010. Utvärdering av Skolplan 2007 Uppföljning 2010 God och trygg arbetsmiljö för barn och elever Utvärdering av Skolplan 2007 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsförvaltningen Birgitta Bresell 2011-06-08 Innehåll 1 Sammanfattning

Läs mer

Trivselundersökning förskola 2019

Trivselundersökning förskola 2019 2019-07-03 1(25) Utbildningsförvaltningen Camilla Åström 0476-551 48 Camilla.astrom@almhult.se Resultatrapport Trivselundersökning förskola 2019 2019-07-03 2(25) Innehåll Sammanfattning... 3 Information

Läs mer

Verksamhetsråd 130211

Verksamhetsråd 130211 2013-02-11 1 (5) Sandeplan Verksamhetsråd Emma Hultman Skoladministratör Verksamhetsråd 130211 Närvarande: Vårdnadshavare: Lotta Åbjörnsson, Maja Wahlqvist, Pontus Linde, Cecilia Lindal, Kristina Nilsson,

Läs mer

Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017

Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017 2017-05-16 1(17) Utbildningsförvaltningen Josefine Vilhelmsson 0476-55 432 Josefine.vilhelmsson@almhult.se Resultatrapport Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017 2017-05-16 2(17) Innehåll Inledning...

Läs mer

Utredningar & rapporter

Utredningar & rapporter Utredningar & rapporter 2016-06-21 Skolenkät 2016 Rapport för förskolan Barn och föräldrar [Skriv text], Utredning och Statistik 721 87 Västerås 021-39 00 00, www.vasteras.se Karolina Öjemalm, 021-39 14

Läs mer

1 (19) 2010-02-19. M-förvaltningen. Rapport. Assistent Dahlqvist, Tilde BARNOMSORGSENKÄT. Föräldraenkät i förskola och familjdaghem november 2009

1 (19) 2010-02-19. M-förvaltningen. Rapport. Assistent Dahlqvist, Tilde BARNOMSORGSENKÄT. Föräldraenkät i förskola och familjdaghem november 2009 1 (19) M-förvaltningen Rapport Assistent Dahlqvist, Tilde BARNOMSORGSENKÄT Föräldraenkät i förskola och familjdaghem november 2009 2 (19) Om enkäten Föräldraenkäten är en del i Vellinge kommuns kvalitetsuppföljning

Läs mer

KBU Grundskolan Åk Totalrapport

KBU Grundskolan Åk Totalrapport KBU Grundskolan Åk 8 2017 Totalrapport Syfte och bakgrund Syfte Syftet med undersökningen är: att ge information om kvaliteten i verksamheten att ge underlag för val att ge underlag för utvecklingsarbete

Läs mer

Täby kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Täby kommun - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016.

Täby kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Täby kommun - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016. Täby kommun Täby kommun - 650 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Attitydundersökningen 2018

Attitydundersökningen 2018 Attitydundersökningen 2018 Fotograf: Colourbox Elever i grundskolans årskurser F-3 och 4-9 samt grundsärskola Grundskolans uppdrag Skolan ska sträva efter en god miljö för utveckling och lärande. Enligt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete 2018-11-27 Systematiskt kvalitetsarbete Rapport föräldraenkät förskola 2018/2019 Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 1 Rapport föräldraenkät förskola 2018/2019... 1 Samverkan... 2 Vad visar resultatet?...

Läs mer

Attitydundersökningen 2018

Attitydundersökningen 2018 Attitydundersökningen 2018 Fotograf: Anna Olsson Vårdnadshavare till elever i grundskola och grundsärskola Grundskolans och grundsärskolans uppdrag Skolan ska sträva efter en god miljö för utveckling och

Läs mer

Utbildningsenheten menar att det i Nacka fungerar väl med obligatoriskt skolval. Nästa alla inbjudna till skolvalet gjorde ett aktivt skolval.

Utbildningsenheten menar att det i Nacka fungerar väl med obligatoriskt skolval. Nästa alla inbjudna till skolvalet gjorde ett aktivt skolval. 2018-04-16 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2018/81 Utbildningsnämnden Skolvalet 2018 Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet. Sammanfattning I skolvalet till hösten 2018

Läs mer

Redovisning av enkäter genomförda vid Kulturskolan Trollhättan vintern 2010. januari 2011

Redovisning av enkäter genomförda vid Kulturskolan Trollhättan vintern 2010. januari 2011 Redovisning av enkäter genomförda vid Kulturskolan Trollhättan vintern januari 2011 Syftet med enkäten har varit att ta reda vad elever och deras föräldrar vid Kulturskolan tycker om verksamheten. Vi har

Läs mer

Utveckling och lärande

Utveckling och lärande Elevenkät 2018 Elevernas ansvar och inflytande, Lgr 11 (kap 2.3) De demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig ska omfatta alla elever. Elever ska ges inflytande över utbildningen.

Läs mer

Bergums skola - Åk 5 - Göteborgs Stad

Bergums skola - Åk 5 - Göteborgs Stad Bergums skola - Åk 5 - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda

Läs mer

Svenska Balettskolan - Åk 5 - Göteborgs Stad

Svenska Balettskolan - Åk 5 - Göteborgs Stad Svenska Balettskolan - Åk 5 - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda

Läs mer

Vara kommun Grundskoleundersökning

Vara kommun Grundskoleundersökning Stockholm, maj 0 Vara kommun Grundskoleundersökning Uppdrag: Grundskoleundersökning Vara kommun Beställare: Vara kommun Kontaktperson Vara kommun: Maria Viidas Projektledare Markör: Maria Eklund Undersökningsperiod:

Läs mer

Sannaskolan år F-9 - Åk 5 - Göteborgs Stad

Sannaskolan år F-9 - Åk 5 - Göteborgs Stad Sannaskolan år F-9 - Åk - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda

Läs mer

Gunnilseskolan - Åk 5 - Göteborgs Stad

Gunnilseskolan - Åk 5 - Göteborgs Stad Gunnilseskolan - Åk 5 - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda

Läs mer

Trivselundersökning fritidshem 2019

Trivselundersökning fritidshem 2019 Utbildningsförvaltningen Christian Tegnvallius 0476-642 479 christian.tegnvallius@almhult.se Resultatrapport Trivselundersökning 2019 1 SAMMANFATTNING... 2 INFORMATION OM UNDERSÖKNINGEN... 3 ANTAL SVAR...

Läs mer

Samverkan med hemmet 2015/2016

Samverkan med hemmet 2015/2016 Samverkan med hemmet 2015/2016 Martin Dvorsak Kvalitetscontroller 2017-01-31 Utbildningsförvaltningen 0911-69 60 00 www.pitea.se www.facebook.com/pitea.se 1 Syfte Syftet är att redovisa för nämnden hur

Läs mer

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ekerö kommun - Föräldrar grundsärskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ekerö kommun - Föräldrar grundsärskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Ekerö kommun Ekerö kommun - Föräldrar grundsärskola 17 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 1 Pilen Marknadsundersökningar Mars 1 Våga Visa 1, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Rapport elev- och föräldraenkät 2018

Rapport elev- och föräldraenkät 2018 Dnr 2018/BUN 0052 Rapport elev- och föräldraenkät 2018 2018-06-04 Tyresö kommun / 2018-06-04 2 (35) Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning... 4 1.1 Syfte... 5 1.2 Enkäten... 5 1.3 Urval

Läs mer

Föräldrarnas syn på förskoleverksamheten

Föräldrarnas syn på förskoleverksamheten 2016-04-14 Ann-Marie Mattsson 0413-628 13 Ann-Marie.Mattsson@eslov.se Föräldrarnas syn på förskoleverksamheten I Eslövs kommun genomförs varje år en enkätundersökning till föräldrar som har barn i förskolan

Läs mer

Delaktighet och inflytande 100 95 100 93 90. Skolmiljö 85 85 78 74 70. Kunskap och lärande 100 97 91 90 87. Bemötande 100 100 100 96 95

Delaktighet och inflytande 100 95 100 93 90. Skolmiljö 85 85 78 74 70. Kunskap och lärande 100 97 91 90 87. Bemötande 100 100 100 96 95 Regiongemensam elevenkät 215 - föräldrar per frågeområde samt NKI 211 212 213 2 215 Alingsås ÅK5 totalt 215 GR ÅK5 totalt 215 Trivsel och trygghet 1 1 1 96 94 Delaktighet och inflytande 1 95 1 93 9 Skolmiljö

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Enkät i fritidshem. Rapporten innehåller totalresultatet för föräldrar till barn i fritidshem på särskola. STADSLEDNINGSKONTORET SIDAN 1

Enkät i fritidshem. Rapporten innehåller totalresultatet för föräldrar till barn i fritidshem på särskola. STADSLEDNINGSKONTORET SIDAN 1 Enkät i fritidshem Rapporten innehåller totalresultatet för föräldrar till barn i fritidshem på särskola. 4/9/ SIDAN 1 Fakta om undersökningen En undersökning inom skolans område har genomförts våren.

Läs mer

Fo ra ldrarnas syn pa fo rskolverksamheten

Fo ra ldrarnas syn pa fo rskolverksamheten Fo ra ldrarnas syn pa fo rskolverksamheten I Eslövs kommun genomförs varje år en enkätundersökning till föräldrar som har barn i förskolan i Eslövs kommun. Enkäten går ut till de förskolor där kommunen

Läs mer

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs.

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs. Enkät i grundskolan Undersökning genomförd våren 2011 i åk 2, 5 och 8 Stockholm åk 5 Vasastans Montessoriskola åk 5 Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter de

Läs mer

Gamla Långedragsskolan - Åk 4 - Göteborgs Stad

Gamla Långedragsskolan - Åk 4 - Göteborgs Stad Gamla Långedragsskolan - Åk 4 - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal

Läs mer

Kunskapsresultat Enkäter till vårdnadshavare. Föräldraråd, 5 oktober 2017

Kunskapsresultat Enkäter till vårdnadshavare. Föräldraråd, 5 oktober 2017 Kunskapsresultat Enkäter till vårdnadshavare Föräldraråd, 5 oktober 2017 Elevers kunskaper Meritpoäng Elevens meritpoäng, A=20p B=17,5p C=15,0p D=12.5p E=10p F=0p Ex alla betyg E= 170p alla betyg A=340p

Läs mer

Toleredsskolan - Åk 4 - Göteborgs Stad

Toleredsskolan - Åk 4 - Göteborgs Stad Toleredsskolan - Åk - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda områden.

Läs mer

Elev- och föräldraenkäten 2019

Elev- och föräldraenkäten 2019 Diarienummer: 19/BUN 219 Elev- och föräldraenkäten 19 Trender och utveckling över tid 19-5-27 Barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun / 19-5-27 2 (48) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1

Läs mer

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 23 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Ekåsa internatskola - Åk 5 - Göteborgs Stad

Ekåsa internatskola - Åk 5 - Göteborgs Stad Ekåsa internatskola - Åk 5 - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda

Läs mer

Enkätundersökning inom förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Lidingö Stad, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun

Enkätundersökning inom förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Lidingö Stad, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Rapport 2015 Enkätundersökning inom förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Lidingö Stad, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Stockholm 2015-04-30 Beställare: Järfälla kommun, Lidingö Stad,

Läs mer

Barn och Familj 2012-08-17

Barn och Familj 2012-08-17 I Eslövs kommun genomförs varje år en enkätundersökning bland samtliga elever i åk 5 och 7 kring elevernas arbetsmiljö och inflytande. Resultaten för varje skola sammanställs och därefter genomförs en

Läs mer

Attitydundersökningen 2016

Attitydundersökningen 2016 Attitydundersökningen 2016 Fotograf: Colourbox Elever i grundskolans årskurser F-3 och 4-9 Grundskolans och grundsärskolans uppdrag Skolan ska sträva efter en god miljö för utveckling och lärande. Enligt

Läs mer

Nacka kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ektorps skola - Elever åk 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016.

Nacka kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ektorps skola - Elever åk 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016. Nacka kommun Ektorps skola - Elever åk 6 24 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner

Läs mer

Nacka kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Internationella Engelska skolan - Elever åk 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Nacka kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Internationella Engelska skolan - Elever åk 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Nacka kommun Internationella Engelska skolan - Elever åk 6 5 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 26 Pilen Marknadsundersökningar Mars 26 Våga Visa 26, sida Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Enkät i förskoleklass

Enkät i förskoleklass Enkät i förskoleklass Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass. /9/ SIDAN Fakta om undersökningen En undersökning inom skolans område har genomförts våren. Undersökningen är en totalundersökning

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sjökarbyskolan - Föräldrar grundsärskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sjökarbyskolan - Föräldrar grundsärskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun Sjökarbyskolan - Föräldrar grundsärskola 6 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Ärende 10. Resultat föräldraenkät HT Dnr: 17/121

Ärende 10. Resultat föräldraenkät HT Dnr: 17/121 Ärende 10 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-01-04 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Resultat föräldraenkät HT Dnr: 17/121 Sammanfattning av ärendet Denna enkätundersökning riktades till

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Mikaelskolan - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Mikaelskolan - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 7 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna International school - Föräldrar Förskoleklass 28 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna International school - Föräldrar Förskoleklass 28 respondenter Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 28 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Futuraskolan Hertig Karl - Föräldrar Förskoleklass 6 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Futuraskolan Hertig Karl - Föräldrar Förskoleklass 6 respondenter Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 6 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Helenelundsskolan - Föräldrar Förskoleklass

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Helenelundsskolan - Föräldrar Förskoleklass Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 44 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Måttbandet nr 5 våren 2016

Måttbandet nr 5 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (7) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 5 våren 2016 Sammanställning av elevenkät i grundsärskola åk 5-9 och gymnasiesärskola ht 2015 Elionor Briling

Läs mer

Brukarundersökning 2013, årskurs 8

Brukarundersökning 2013, årskurs 8 Brukarundersökningen är en digital enkät som genomförs i Härryda kommun och i Göteborgsregionens övriga kommuner. Enkäten skickades ut till vårdnadshavare och elever i årskurs 2, 5 och 8 på alla grundskolor

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Norra Strandskolan - Elever åk 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Norra Strandskolan - Elever åk 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Sollentuna kommun - Elever åk 3 24 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten

Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten I Eslövs kommun genomförs varje år en enkätundersökning till föräldrar som har barn i förskolan i Eslövs kommun. Enkäten går ut till de förskolor där kommunen

Läs mer

Vallentuna kommun Karbyskolan - Elever åk 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 91%

Vallentuna kommun Karbyskolan - Elever åk 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 91% - Elever åk VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 2 svar, 1% Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Utredningar & rapporter

Utredningar & rapporter Utredningar & rapporter 2016-06-21 Skolenkät 2016 Rapport för fritidshem Barn och föräldrar [Skriv text], Konsultcenter 721 87 Västerås 021-39 00 00, www.vasteras.se Linnéa Norrvik, 021-39 86 48 Utredningar

Läs mer

Nacka kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Björknässkolan - Föräldrar grundsärskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Nacka kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Björknässkolan - Föräldrar grundsärskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Nacka kommun Björknässkolan - Föräldrar grundsärskola 11 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare Vårdnadshavare Långareds skola Årskurs 2 Skolrapport Om undersökningen Undersökningen har genomförts som en webbenkät. Vårdnadshavare har fått tillgång till länken via hemskickat brev (Kungälv), e-post

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare Vårdnadshavare Långareds skola Årskurs 5 Skolrapport Om undersökningen Undersökningen har genomförts som en webbenkät. Vårdnadshavare har fått tillgång till länken via hemskickat brev (Kungälv), e-post

Läs mer

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 3 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 3 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 3 19 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare Vårdnadshavare Ingaredsskolan Årskurs 2 Skolrapport Om undersökningen Undersökningen har genomförts som en webbenkät. Vårdnadshavare har fått tillgång till länken via hemskickat brev (Kungälv), e-post

Läs mer

Enkät i förskoleklass

Enkät i förskoleklass Enkät i förskoleklass Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass. /7/ SIDAN Fakta om undersökningen En undersökning inom skolans område har genomförts våren. Undersökningen är en totalundersökning

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Solbackens Montessori - Elever åk 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Solbackens Montessori - Elever åk 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun Solbackens Montessori - Elever åk 3 11 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Rapport. Medlemsundersökning om skolgången. Autism- och Aspergerförbundet

Rapport. Medlemsundersökning om skolgången. Autism- och Aspergerförbundet Rapport Medlemsundersökning om skolgången Autism- och Aspergerförbundet 218--16 Inledande ord I kontakten med våra medlemmar, och även på andra sätt, får vi information om att skolan fortfarande inte fungerar

Läs mer

ÅBYSKOLAN 3-5. killar 10,0 9,41 9,62 10,0 8,08 7,96 7,75 9,23 9,17 7,5 7,5 5,0 5,0 2,5 2,5. 0,0 Hur nöjd är du med din skola som helhet?

ÅBYSKOLAN 3-5. killar 10,0 9,41 9,62 10,0 8,08 7,96 7,75 9,23 9,17 7,5 7,5 5,0 5,0 2,5 2,5. 0,0 Hur nöjd är du med din skola som helhet? ÅBYSKOLAN 3-5 killar Jag trivs i skolan tjejer Jag trivs i skolan Det finns vuxna ute på rasterna Jag känner mig trygg i skolan Det finns vuxna ute på rasterna Jag känner mig trygg i skolan Jag trivs med

Läs mer

Sollentuna kommun Elever åk 3, 6 och 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 83%

Sollentuna kommun Elever åk 3, 6 och 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 83% Elever åk, och VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare Vårdnadshavare Hemsjö kyrkskola Årskurs 2 Skolrapport Om undersökningen Undersökningen har genomförts som en webbenkät. Vårdnadshavare har fått tillgång till länken via hemskickat brev (Kungälv), e-post

Läs mer

Sollentuna kommun Elever åk 3, 6 och 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86%

Sollentuna kommun Elever åk 3, 6 och 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86% Elever åk, och VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Stallets förskola_skola - Föräldrar Förskola

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Stallets förskola_skola - Föräldrar Förskola Sollentuna kommun - Föräldrar Förskola 72 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer