Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8 Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Arvoderingar Projektgrupp: Ordföranderiet Presenterades: Syfte Det finns organisatoriska problem med hur arbetsbelastningen ser ut i Uppsalaekonomerna framförallt för ordföranderiet. Syftet med detta underlag är att komma med förslag på hur arvoderingssituationen skulle kunna ändras för att bli mer ändamålsenlig. Syftet med denna utredning är inte att likt den pågående organisationsstrukturutredningen kommer med långsiktiga förslag på omorganisation utan snarare komma med underlag för ett eventuellt beslut som skulle få effekt redan för nästa styrelse. Viktigt är att nämna att om ett beslut fattas i denna fråga måste det beslutet fattas på detta möte då förtroendevalda ansökan öppnas idag. Bakgrund Under det första året med arvoderade i Uppsalaekonomerna (HT16/VT17) var intentionen att ha två heltidsarvoderade under tolv månader (ordförande och vice ordförande med utbildningsansvar) samt en skattmästare som var arvoderad enbart i augusti för att göra föreningens bokslut. Till en början verkade detta som en bra lösning men det blev under VT17 tydligt att en ändring behövde göras då dels de två icke-arvoderade ordföranderisterna hade alldeles för mycket att göra med studier och engagemang, och dels då det från de två heltidsarvoderade uttrycktes en vilja att kunna sommarjobba samt att arbetsbelastningen är låg under sommaren och att de därför inte borde vara heltidsarvoderade mellan juni och augusti. Detta landade i att styrelsen VT17 beslutade att istället arvodera alla fyra ordföranderister men på nio månadersbasis (1 september 31 maj) istället. Skattmästaren är fortfarande arvoderad enbart under augusti. Under sommaren 2017 uppmärksammades att detta i slutändan kanske inte var den bästa lösningen trots allt och under verksamhetsåret HT17/VT18 har det internt i ordföranderiet och tillsammans med skattmästaren diskuterats om det eventuellt borde göras ytterligare en förändring. 1 (5)

9 Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Problematik Den problematik som framförallt uppstått berör framförallt två poster: skattmästaren och ordförande, men även till viss del vice ordförande med utbildningsansvar och vice ordförande. För skattmästaren innebar beslutet VT17 att denne nu sitter ensam under hela augusti på Borgen för att göra ett bokslut för ett år där denne inte satt i styrelsen och inte ens var högsta ansvarig för skattmästeriet. Detta är såklart otroligt svårt speciellt helt ensam och konsekvensen blev att dåvarande skattmästaren under sommaren nästan varje dag ringde och pratade med sittande ordförande för att fråga frågor och diskutera. Ordförande åkte även till Uppsala vissa dagar och hjälpte till. Ordförande i sin tur var själv helt ny på sin position och hade kanske inte alltid perfekt koll på saker och ting heller. Situationen blev förståeligt inte ideal, framförallt när det kommer till något så pass viktigt som att göra ett bokslut. Denna problematik fanns inte året innan (i alla fall inte till samma utsträckning) då skattmästaren hade så väl ordförande som vice ordförande med utbildningsansvar (som turligt nog dessutom satt i styrelsen under våren) på plats på Borgen under hela augusti för att bolla frågor och diskutera. Om vi inte ändrar något är det mycket troligt att samma problematiska situation som uppstod sommaren 2017 kommer uppstå igen Problemet med bokslutet är absolut det största i denna fråga men borttagningen av arvoderingen under sommaren fick även andra konsekvenser för ordförande och vice ordförande med utbildningsansvar. I de andra fem kårerna i Uppsala är alla arvoderade under minst 12 månader (normen är 13 månader för att ge möjlighet till överlämning och skrivande av verksamhetsberättelse) vilket innebär att många av våra kollegor från de andra kårerna vill börja arbeta och ha möten från början av augusti. Dessutom börjar även terminen officiellt för universitetsadministrationen under augusti vilket även det ställer vissa krav på vice ordförande med utbildningsansvar. Detta i kombination med en vilja att göra visst förberedelsearbete innebar att vice ordförande med utbildningsansvar åkte till Uppsala två eftermiddagar för möten under augusti, tog två dagar ledigt från sitt sommarjobb för att följa med på Rektors ledningsråds internat samt avslutade sitt sommarjobb en vecka för tidigt för att få en vecka av förberedelser innan terminen började. Ordförande i sin tur åkte till Uppsala och började mer eller mindre arbeta heltid från och med två veckor innan terminsstart för att hjälpa till med bokslut och förbereda för terminen. Som fortsättning på det sista stycket om förberedelser för terminen kan sägas att det är en otroligt viktig del av arbetet vid terminsstart. Ingen av oss sittande i ordföranderiet räknade riktigt med hur mycket arbete det skulle vara den första veckan med terminsstart, första styrelsemötena och Erken samma vecka. Den 2 (5)

10 Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt För: Beslut/diskussion/information höga arbetsbelastningen första veckan och den bristfälliga tiden som funnits att förbereda sig på det gjorde att vi alla kände att vi direkt hamnade efter i våra respektive arbeten något som höll i sig långt in på september. Detta är såklart något vi hade kunnat förbereda oss bättre inför (vi sitter ju på våra poster från första juli och har ju således detta som ett ideellt engagemang i två månader innan vi kliver på som arvoderade) men frågan är om ett ideellt engagemang är tillräckligt för den förberedelse som behöver göras. Om det krävs att ordföranderiet är på plats i Uppsala för att kunna förbereda tillräckligt inför terminsstart är det inte längre förenligt med att ha ett heltidssommarjobb. Under terminsstarten på våren upplevde vi alla den som mindre krävande på grund av flera anledningar: dels på grund av att Erken inte ligger första veckan, dels för att vi nu var erfarna och hade gjort detta en gång redan men också för att man innan vårterminen får en och en halv lugn vecka innan terminsstart för att komma i fas och förbereda sig. Förslag Med denna problematik i bakhuvudet har vi funderat kring fyra potentiella lösningar. Enligt de senaste beräkningarna på CSN och övriga uppgifter kostar en månads arvodering för en person cirka kr. Förslag 1: Skattmästaren och ordförande arvoderas under augusti. Fördelar: Gör att skattmästaren får en person (som dessutom har övergripande ansvar för föreningsbudgeten) att arbeta med under augusti Innebär att ordförande har möjlighet att bättre förbereda sig för terminsstart Ger möjlighet för ordförande att ta möten på plats i Uppsala Ger möjlighet för ordförande att ta vissa av de andra ordföranderisternas möten på plats i Uppsala som de inte har möjlighet att vara med på själva Nackdelar Innebär en ökad kostnad på kr per verksamhetsår Kan göra det svårare att hitta sökande till ordförandeposten då det kan förstöra möjligheterna att ha ett sommarjobb 3 (5)

11 Förslag 2: Skattmästaren, ordförande och vice ordförande med utbildningsansvar arvoderas under augusti. Fördelar: Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Gör att skattmästaren får två personer (inklusive den som har övergripande ansvar för föreningsbudgeten) att arbeta med under augusti Innebär att ordförande och vice ordförande med utbildningsansvar har möjlighet att bättre förbereda sig för terminsstart Ger möjlighet för ordförande och vice ordförande med utbildningsansvar att ta möten på plats i Uppsala Ger möjlighet för ordförande och vice ordförande med utbildningsansvar att ta vissa av de andra ordföranderisternas möten på plats i Uppsala som de inte har möjlighet att vara med på själva Nackdelar Innebär en ökad kostnad på kr per verksamhetsår Kan göra det svårare att hitta sökande till posterna som ordförande och vice ordförande med utbildningsansvar (som de senaste två åren tillsatts på extrastämma) då det kan förstöra möjligheterna att ha ett sommarjobb Kan orsaka splittring i ordföranderiet när två är arvoderade i en månad och två inte är det Förslag 3: Skattmästaren, ordförande och vice ordförande arvoderas under augusti. Fördelar: Gör att skattmästaren får två personer (inklusive den som har övergripande ansvar för föreningsbudgeten) att arbeta med under augusti Innebär att ordförande och vice ordförande har möjlighet att bättre förbereda sig för terminsstart Ger möjlighet för ordförande och vice ordförande att ta möten på plats i Uppsala Ger möjlighet för ordförande och vice ordförande att ta vissa av de andra ordföranderisternas möten på plats i Uppsala som de inte har möjlighet att vara med på själva Nackdelar Innebär en ökad kostnad på kr per verksamhetsår Kan göra det svårare att hitta sökande till posterna som ordförande och vice ordförande då det kan förstöra möjligheterna att ha ett sommarjobb 4 (5)

12 Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Kan orsaka splittring i ordföranderiet när två är arvoderade en månad och två inte är det Förslag 4: Skattmästaren, ordförande, vice ordförande med utbildningsansvar, vice ordförande och vice ordförande med näringslivsansvar arvoderas under augusti. Fördelar: Gör att skattmästaren får fyra personer (inklusive den som har övergripande ansvar för föreningsbudgeten) att arbeta med under augusti Innebär att hela ordföranderiet har möjlighet att bättre förbereda sig för terminsstart Ger möjlighet för hela ordföranderiet att ta möten på plats i Uppsala Ger möjlighet för ordföranderiet att göra viss team-buildning tillsammans innan terminen startar Nackdelar Innebär en ökad kostnad på kr per verksamhetsår Kan göra det svårare att hitta sökande till posterna i ordföranderiet Benchmark Skattmästaren som satt under sommaren 2017 ansåg att det hade varit skönt för hen att ha någon annan på plats på Borgen under augusti, dels för att det var tråkigt att sitta där själv, dels för att det uppstod vissa tekniska problem som var frustrerande att försöka lösa på egen hand samt att det även hade varit bra att ha någon att bolla med. Det sista var dock lite inom parentes då det finns mycket arbete som går att bolla över till någon annan då det är mycket arbete på egen hand. Gällande de andra kårerna i Uppsala är presidiet i UTN arvoderade i tretton och en halv månad. US och JF:s respektive presidium är arvoderat i tretton månader. Vi är lite osäkra på exakt vad som gäller för Farmis och Rindi i dagsläget. LundaEkonomerna är arvoderade under minst 10 månader med start 1 augusti. Rekommendation Vi lämnar ingen rekommendation i frågan då vi vill föra denna diskussion helt i styrelsen. Vi har även i framställningen av detta material i största möjliga mån undvikit att prata om vad vi själva tycker. 5 (5)

13 Styrelseutredning Standardiserande av styrelsematerial Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 3 - Tydliggörande Reglemente KD Projektgrupp: Aras Amin & Klara Svedberg Presenterades: Syfte Det här materialet syftar till att tydliggöra i reglementet hur föreningen idag faktiskt jobbar med bemanningsföretag i samband med Kontaktdagarna. Bakgrund Under förra terminen tog projektgruppen upp en punkt på styrelsemötet gällande tolkning av nuvarande reglemente. Tolkningsfrågan gällde huruvida regleringen av samarbete för bemanningsbolag med Kontaktdagarna Om lydelsen innebär att bemanningsbolag endast får ställa ut på mässan eller om dom även får ställa ut i samband med andra event under Kontaktdagarna. Exempel på event kan vara medarbetarkampanj, kontaktsamtalskampanj, eller Kontaktboosten. På styrelsemötet framkom det att denna fråga varit problematisk under de senaste två Kontaktdagarna och styrelsen då tolkat reglementet som att det är tillåtet för bemanningsföretag att synas i samband med andra event inför själva mässan. Styrelsen HT17 tolkade reglementet på samma sätt som tidigare men bad även projektgruppen komma med en reglementesändring för att förtydliga hur verkligen ser ut varav följande förslag tagits fram: 1 (3)

14 Styrelseutredning Standardiserande av styrelsematerial Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Material Bemanningsföretag Nuvarande lydelse: Två företag med huvudsaklig verksamhet inom rekrytering, bemanning eller jobbannonsering ges möjlighet att medverka under Kontaktdagarna för marknadsföring av interna tjänster. Företag med huvudsaklig verksamhet inom rekrytering, bemanning eller jobbannonsering ges möjlighet att annonsera interna tjänster via Career Service. Utöver detta samarbetar föreningen inte med företag inom dessa verksamheter. Anledningen till detta är att föreningen ser dessa företag som konkurrerande verksamheter. Föreslagen lydelse: Bemanningsföretag Maximalt två företag med huvudsaklig verksamhet inom rekrytering, bemanning eller jobbannonsering ges möjlighet att samarbeta med Kontaktdagarna såväl inför som under mässan för marknadsföring av interna tjänster. Företag med huvudsaklig verksamhet inom rekrytering, bemanning eller jobbannonsering ges möjlighet att annonsera interna tjänster via Career Service. Utöver detta samarbetar föreningen inte med företag inom dessa verksamheter. Anledningen till detta är att föreningen ser dessa företag som konkurrerande verksamheter Rekommendation Projektgruppen rekommenderar styrelsen att anta denna reglementesändring då den i praktiken inte ändrar någonting utan snarare bättre redogör för hur föreningen tolkat denna lydelse de senaste åren. 2 (3)

Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: J

Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: J Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt 2017-09-18 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: Jan Gunell & Aras Amin Presenterades: 2017-09-25 Syfte

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt 2018-05-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-05-14 Syfte

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Reversen Färdigställt 2017-11-01 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Reglementesändring Reversen Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-11-06 Syfte

Läs mer

Styrelsematerial Arbetstider, flex och dyl. för heltidare Färdigställt 2016-11-10 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 3 - Flex för heltidare Projektgrupp: Kasper Fantenberg & Gustav Svensson Presenterades:

Läs mer

Bilaga 2 Medlemskap i SFS

Bilaga 2 Medlemskap i SFS Bilaga 2 Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-08-31 Syfte Den här utredningen syftar till att utforska huruvida Uppsalaekonomerna bör ansöka om medlemskap i Sveriges Förenade Studentkårer

Läs mer

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA?

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA? Bilaga 4 - Projektgrupp: Aras Amin och Louise Jönsson Medverkande i utredningen: Christopher Lin, Frida Wallentheim, Nora Malmberg och Mikael Holmgren Presenterades: 2018-05-29 Syfte Att diskutera och

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Subventio Färdigställt 2018-05-03 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Subvention Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades:

Läs mer

Styrelseutredning Färdigställt 2018-03-13 För: Beslut/diskussion/information Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-03-05 Syfte Den här utredningen syftar till att utreda frågan kring huruvida

Läs mer

Bilaga 2 STRUT Projektgrupp: Simon Billinger, Mathias Lien och Christopher Lin (samt Kasper Fantenberg) Presenterades: 2017-09-11 Syfte Detta beslutsunderlag baseras på ett material sammanställt av vice

Läs mer

U PPSALAE KO N O M ER N A

U PPSALAE KO N O M ER N A U PPSALAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2019-04-08 till 2019-04-09 Tid: 17:31- OO:O1 Plats: KPMG Arenan Närvarande: @ Theo Örtengren * Nora Ma!mberg * Christopher Lin

Läs mer

Inköp av Mac-datorer Färdigställt 2017-08-02 Underlag till beslut gällande inköp av Macdatorer Projektgrupp: Aras Amin Presenterades: 2017-08-02 Syfte Det här underlaget syftar till att fungera som beslutsunderlag

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Bilaga 1 - Förslag till propositioner till höststämman gällande stadgar Projektgrupp: Kasper Fantenberg, Sebastian Augustsson & Petter Granath Presenterades: 2016-11-01 Bakgrund Nedan kommer projektgruppen

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande:

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: UPPSALAEKONOMERNA Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-12-20 Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: * Theo Örtengren a Nora Malmberg a Christopher Lin ii Julia Forssell ii Jessica

Läs mer

U PPSA LAE KO N O M ER N A

U PPSA LAE KO N O M ER N A U PPSA LAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2019-02-25 Tid: 17:32-23:00 Plats: KPMG Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Evelina

Läs mer

U PPSA LAE KO N O M ER N A

U PPSA LAE KO N O M ER N A U PPSA LAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-11-13 Tid: 08'00-12:37 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Jessica

Läs mer

Detta material syftar till att vara underlag för att gå till beslut i frågan gällande att köpa in insignie till föreningen.

Detta material syftar till att vara underlag för att gå till beslut i frågan gällande att köpa in insignie till föreningen. Styrelseutredning Insignie Färdigställt 2017-11-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Insignie Projektgrupp: Hanna Jansson Presenterades: 2017-11-07 Syfte Detta material syftar till att vara underlag

Läs mer

Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017

Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017 Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017 10 maj, 09:00 i H1, Ekonomikum Vice ordförande med näringslivsansvar (1 post) Namn: Aras Amin Det här är jag: Jag är 22 år och kommer från Västerås. För

Läs mer

K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA

K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 25 april 2016 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum Föredragningslista

Läs mer

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 30 november 2015 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014 Kallelse till vårstämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Kallelse till höststämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till

Läs mer

Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus

Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus Tisdag den 6 november 2012 Kl 17.00 H4, ekonomikum Författare Uppsalaekonomernas styrelse Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2

Läs mer

1 Mötets öppnande. 2 Val av justerare tillika rösträknare. 3 Val av mötesobservatör. 4 Godkännande av kallelseförfarandet

1 Mötets öppnande. 2 Val av justerare tillika rösträknare. 3 Val av mötesobservatör. 4 Godkännande av kallelseförfarandet 1(7) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 17-04-2019 kl. 17.15 Närvarande : Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kommunikationsansvarig: Ordförande för sociala utskottet: Ordförande

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNA. Johan Lindskog (närvarande Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte

UPPSALAEKONOMERNA. Johan Lindskog (närvarande Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte UPPSALAEKONOMERNA Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-10-2C) Tid: 17:30-23:48 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Jessica Mattsson

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Senast uppdaterad av Theo Örtengren, Ordförande & Christopher Lin, Vice ordförande med utbildningsansvar 2018-11-14 Innehåll Kapitel 1 Allmänna stadganden... 6 1 Namn...

Läs mer

Policy för Uppdrag och Arvoden

Policy för Uppdrag och Arvoden Policy för Uppdrag och Arvoden Ur Konstkårens stadga 4.8: Under tredje ordinarie möte ska följande punkter avhandlas: - Fastställande av arvoderingar Antagen av Fullmäktige 2015-02-26 Då Konstkåren har

Läs mer

Styrelsens proposition om kårstatus

Styrelsens proposition om kårstatus Styrelsens proposition om kårstatus Med anledning av den utredning som genomförts under våren anser styrelsen att Juridiska föreningen i Uppsala bör ansöka om kårstatus för Juridiska fakulteten vid Uppsala

Läs mer

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Propositioner Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Projektkoordinatorns uppgifter har under de gångna verksamhetsåren legat så pass nära vice ordförandens uppgifter

Läs mer

Proposition 1: Stadgea ndringar

Proposition 1: Stadgea ndringar Proposition 1: Stadgea ndringar P 1-1 Andra dokument Rindi har en hel del andra dokument än bara stadgarna som styr hur Rindi ska arbeta. Dessa dokuments kraft har dock aldrig definierats eller ens tillkännagivits

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Senast uppdaterad av Simon Billinger, vice ordförande med utbildningsansvar & Anna Vögeli, sekreterare 2017-12-30 Innehåll Kapitel 1 Allmänna stadganden... 6 1 Namn...

Läs mer

Policy för Uppdrag och Arvoden

Policy för Uppdrag och Arvoden Policy för Uppdrag och Arvoden Antagen av Fullmäktige 2015-02-26 Inledning Då Konstkåren har förtroendeposter som är arvoderade finns denna policy för att ge riktlinjer för hur arvoden ska kopplas till

Läs mer

Kårutredningen 2014-2015

Kårutredningen 2014-2015 Kårutredningen 2014-2015 Isak Roth Jonathan McLachlan Sofia Björklöv Vi skulle särskilt vilja tacka David Sucasas Gottfridson, Peter Hedberg och UE:s styrelse HT12- VT13 för den grund som utredningen byggt

Läs mer

Halmstad Studentkår. Kårstyrelsen 12/13 yrkar att: Medlemsmötet godkänner och lägger verksamhetsberättelsen till handlingarna.

Halmstad Studentkår. Kårstyrelsen 12/13 yrkar att: Medlemsmötet godkänner och lägger verksamhetsberättelsen till handlingarna. Bilaga 9. Kårstyrelsen 12/13 yrkar att: Medlemsmötet godkänner och lägger verksamhetsberättelsen till handlingarna. Verksamhetsberättelse 2012/2013 Den 2012-05-15 fastslog medlemsmötet verksamhetsplanen

Läs mer

Yttrande Carl Larsson Utbildningsansvarig 2014-09-12. Umeå naturvetar- och teknologkår samt Umeå Medicinska Studentkår

Yttrande Carl Larsson Utbildningsansvarig 2014-09-12. Umeå naturvetar- och teknologkår samt Umeå Medicinska Studentkår UKÄ:s reg.nr: 32-205-14 Svaren nedan är från (härefter benämnt som US ) och avser Umeå universitet (härefter benämnt som UmU ) generellt, samt i vissa avseenden de organisatoriska delar av Umeå universitet

Läs mer

Motion angående arvodering av förbundsordförande

Motion angående arvodering av förbundsordförande Motion angående arvodering av förbundsordförande I flertalet ungdomsorganisationer finns en uppdelning mellan anställda, arvoderade och helt ideellt engagerade som skapat arbetsro och fokus på effektivitet

Läs mer

Studenternas förhållanden vid verksamhetsförlagd utbildning 2016-02-22. Umeå Medicinska Studentkår

Studenternas förhållanden vid verksamhetsförlagd utbildning 2016-02-22. Umeå Medicinska Studentkår Umeå Medicinska Studentkår Studenternas förhållanden vid verksamhetsförlagd utbildning 2016-02-22 UMEÅ MEDICINSKA ST UD ENTKÅR Adress: Klintvägen 55, 907 37 Umeå Hemsida: www.medicinska.se Tel: 090-786

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl.16.30

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl.16.30 Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 22-11-2016 kl.16.30 Närvarande: Ordförande: Felix Wideroth Vice ordförande: Hedvig Lind Sekreterare: Andreas Skjöldebrand Skattmästare. Daniel

Läs mer

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 1 december 2014

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 1 december 2014 Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 1 december 2014 Närvarande: Ordförande Markus Marttila Vice ordförande Mary Ohrling Skattmästare Anton Sahlén Ordförande för sociala

Läs mer

Motion 1- Motion om Detektivnämnden

Motion 1- Motion om Detektivnämnden Motion 1- Motion om Detektivnämnden Till SM 3 2014/2015 Motivering/bakgrund: Trots att W-sektionen inte har funnits särskilt länge så kretsar en hel del mysterier runt i dess inre. Var befinner sig den

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2018 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 55 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor.

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor. Styrelsemöte nr 14 Pharmen 161114 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ekonomiskt ansvar; Maria Melinder, vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor;

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS)

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS) NU GÄLLANDE STADGAR för Sektionen för industriell ekonomi Versionsdatum: 2014-03-04 Kapitel 1 Allmänt 1. Sektionen för industriell ekonomi, i fortsättningen benämnd I-sektionen, är en ideell förening för

Läs mer

Dagordning & Bilagesamling

Dagordning & Bilagesamling Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 1 29 September 2016 Sidan 2 Dagordning sektionsmöte 1 Geosektionen torsdag den 29 September i sal E632 kl. 18:30 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-24, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 31-10-2017 kl. 17.00 Närvarande: Ordförande: Agnes Emborg Vice ordförande: Simon Alsing Sekreterare: Emanuel Bergqvist Studierådets ordförande:

Läs mer

Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens och doktoranders arbete i SFS

Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens och doktoranders arbete i SFS P6 Handläggare: Styrelsen Datum: 2019-03-03 Dnr: O412-6/1819 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens

Läs mer

SRS:s Interna kommunikationsplan;

SRS:s Interna kommunikationsplan; SRS:s Interna kommunikationsplan; 2014-2016 Innehåll Introduktion och bakgrund... 2 Syfte och mål... 2 Kommunikativa behov och ageranden... 3 Information om styrelsen beslut... 3 Information om styrelsens

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/5 20120229 Styrelsemöte 6 Verksamhetsåret 2011/12 Utskrift: 20120302 Tid: Plats: Kallade: Närvarande: Datum: 20120229 Starttid: 17:15 Sluttid: 20:25 Lingsalen, Studenternas hus GUS styrelse, GFS

Läs mer

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson 1(6) PROTKOLL STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER Närvarande Caroline Edwall Alexandra Eriksson Ebba Hamrin Felix Olin Ibrahim Ibrahim Jakob Hambert Jennifer Andersson Michaela Larsson Sanna Lundgren Agnes Emborg

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(6) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 12-12-2017 kl. 17.00 Närvarande: Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Ordförande för Sociala utskottet Studierådets ordförande: Agnes

Läs mer

Arbetsmiljöenkät för arvoderade

Arbetsmiljöenkät för arvoderade Arbetsmiljöenkät för arvoderade 1. Kön Kvinna Man Annat kön 2. Ålder 18-24 år 25-30 år 31 år och äldre 3. Är Du förälder/vårdnadshavare till barn? Periodvis 4. Vad har Du för uppdrag? Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Senast uppdaterad Hanna Jansson, Ordförande HT17-VT18 2018-06-20 Innehåll 1. Ekonomi... 3 1a) Attestordning... 3 1b) Utlägg... 3 1c) Fakturering... 3 1d) Kassa

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 10 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2014-06-02 Tid: Kl. 17:00 Plats: Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry Drefeldt* Amanda

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 14-11-2017 kl. 17.00 Kallade: Ordförande: Sekreterare: Ordförande för Sociala utskottet Studierådets ordförande: Agnes Emborg Emanuel Bergquist

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Fudan University - Shanghai År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Även delrapporter av verksamhetsplanen bör ges till Fullmäktige under årets gång för att säkerställa att arbetet rör sig i rätt riktning.

Även delrapporter av verksamhetsplanen bör ges till Fullmäktige under årets gång för att säkerställa att arbetet rör sig i rätt riktning. Verksamhetsplanen är medlemmarnas verktyg att genom påverka de arbetsområden som Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola (hädanefter Teknologkåren) ska arbeta med och lägga extra tyngd på under verksamhetsåret.

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Senast uppdaterad Simon Billinger, Vice ordförande Utbildningsansvar HT17-VT18 2018-02-14 Innehåll 1. Ekonomi... 3 1a) Attestordning... 3 1b) Utlägg... 3 1c) Fakturering...

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Antaget av Strategiska utbildningsrådet den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter som Uppsalaekonomerna har angående utbildning

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Krispolicy Senast uppdaterad 2018-05-28 Krispolicy 2018-05-28 Handlingsplan vid kris En längre handlingsplan finns i kapitel 6. Detta beskriver de övergripande första stegen

Läs mer

STYRELSEN PROTOKOLL 2010/2011:9 1 (5)

STYRELSEN PROTOKOLL 2010/2011:9 1 (5) 1 (5) Närvarande styrelseledamöter: Ella Brodin Johan Gärdebo Michael Jonsson Niclas Karlsson (t o m 6) Lukas Klingsbo Eric Lennerth Pontus Sandström Frånvarande: Karin Nordlund Presidiet: Gabriel Ledung

Läs mer

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands.

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands. Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet:

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet: Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Fastställd av Sektionsmötet: 2016-04-26 Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 3 Kapitel 2 Medlemmar... 3 Kapitel 3 Organisation...

Läs mer

Promemoria avseende tolkning av föreningsstadgar

Promemoria avseende tolkning av föreningsstadgar 1 (5) Promemoria avseende tolkning av föreningsstadgar 1. Bakgrund 1.1. Föreningen grävande journalister ( Föreningen ) har sökt vårt biträde i anledning av vissa frågor som uppkommit rörande tolkning

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte F08 HT17

Protokoll från styrelsemöte F08 HT17 Protokoll -sektionens styrelse 25 december 2017 Protokoll från styrelsemöte F08 HT17 Ledningscentralen, kl. 17.15 tisdagen den 12 december 2017 1 O.F.M.Ö. Styrelseordförande Petter Karlow Herzog förklarade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Stadfästande av val av Øverste

Stadfästande av val av Øverste Stadfästande av val av Øverste Kårhuset Lund, 2019-03-10 Fredric Ahrling, Nollegeneral Stadfästande av val av Øverste Bakgrund En till person har kandiderat till Øverste och både jag och Nolleamiralen

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014 Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014 Närvarande: Ordförande Markus Marttila Vice ordförande Mary Ohrling Skattmästare Anton Sahlén Ordförande för sociala

Läs mer

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys GUIDE Så gör du en ännu bättre behovsanalys INTRO Att rekrytera är ett ypperligt tillfälle att se över behoven i din verksamhet och faktiskt få in någon som kan göra ditt företag ännu bättre. Rätt person

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl.16.30

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl.16.30 Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 08112016 kl.16.30 Kallade: Ordförande: Felix Wideroth Vice ordförande: Hedvig Lind Sekreterare: Andreas Skjöldebrand Skattmästare. Daniel Ruiz

Läs mer

Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012

Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012 Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012 Läkarprogrammet, termin 9, 13 v kliniska placeringar 1. Tillgodoräknande Jag kunde tillgodoräkna mig 12 veckor

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl.17.00

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl.17.00 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 09-05-2017 kl.17.00 Närvarande: Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kommunikationsansvarig: Ordförande för sociala utskottet: Studierådets

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Kenya sommaren 2013 Kristina, Logopedprogrammet

Reserapport efter utbytesstudier i Kenya sommaren 2013 Kristina, Logopedprogrammet Reserapport efter utbytesstudier i Kenya sommaren 2013 Kristina, Logopedprogrammet 1. Vilket program läser du på? Logopedprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? Moi University i staden

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Härmed utlyses följande poster inom Feministiska Juriststudenter Uppsala för verksamhetsåret 2016. Sista ansökningsdag

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

F Ö R E N I N G E N U P P S A L A E K O N O M E R N A Å T G Ä R D S P L A N

F Ö R E N I N G E N U P P S A L A E K O N O M E R N A Å T G Ä R D S P L A N F Ö R E N I N G E N U P P S A L A E K O N O M E R N A Å T G Ä R D S P L A N Bakgrund I samband med Kuratorskonventets möte den 25:e oktober 2017 skickade två av Uppsalas studentnationer in en motion med

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Styrelsemöte #15 Måndag 16/12 2014 Styrelserummet, Smedjan Kl. 18:30 21.30.1 Mötets öppnande Christoffer Hintze förklarar mötet öppnat kl. 18.38..2 Val

Läs mer

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: 802439-0711 2015-09-16, 18.00 H432, Ekonomikum Närvarande: Axel Göras Sofia De Waal Viktor Fornander Carl Hofverberg

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 1 (2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 2 (2) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Angelie Fröjd (M) Teddy Nilsson (SD), ordf Jan Zielinski (S), vice ordf Fredrik Jönsson (C) Wioletta Kopanska

Läs mer

Martin Läk T9 Vårterminen Reserapport Barcelona

Martin Läk T9 Vårterminen Reserapport Barcelona Martin Läk T9 Vårterminen 2012 - Reserapport Barcelona Vilket program läser du på? Läkarprogrammet Vilket universitet, land och stad åkte du till? Jag åkte till Universitat Autònoma de Barcelona Vilken

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Styrelsemöte #2 Tisdag 29/7 2014 Styrelserummet, Smedjan Kl. 18.45 23.00.1 Mötets öppnande Christoffer Hintze förklarade mötet öppnat 18:50.2 Val av sekreterare

Läs mer