Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8 Styrelsematerial Arbetstider, flex och dyl. för heltidare Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 3 - Flex för heltidare Projektgrupp: Kasper Fantenberg & Gustav Svensson Presenterades: Bakgrund Med bakgrund i diskussion på styrelsemöte den 6/ där vi beslutade kring en timmes flex samt att vi skulle utvärdera efter lite längre tid med givna arbetsförutsättningar kommer här ett mer extensivt uppdaterat material. Vi har sen sist också gjort en del benchmarks samt inkluderat en tabell över antal timmar för Kasper per vecka som spenderas i föreningens tjänst. Värt att nämna är att vi vid senaste mötet så lämnade jag och Kasper efter att ha förklarat oss jävliga. Vi är en part i avtalet gällande våra arbetstider varför det är viktigt att vi ska kunna lyfta hur våra förutsättningar för arbetstider fungerar. På detta möte avser vi därför presentera denna uppdatering av materialet och svara på frågor som avtalspart för att sedan förklara oss jäviga och lämna rummet när styrelsen som andra part i avtalet håller diskussion och tar eventuellt beslut. I det arvoderingsavtal vi tecknat med föreningen står det följande: Punkt 5 Arbetstider Helårsarvoderad bör vara på plats i föreningens lokal vardagar kl 09-17, om densamma inte är på uppdrag i tjänsten, exklusive lunch. Under perioder kan arbetsbelastning vara högre än 40/veckan. Den helårsarvoderade kan, i enlighet med arbetsbeskrivning i reglementet, även förväntas arbeta på helger och röda dagar Benchmarks Frågorna föreningarna nedan har svarat på gäller specifikt vilka riktlinjer som finns kring arbetstider för heltidare, närvaro i föreningslokal samt möjligheter till flex i olika sammanhang. Detta utifrån frågor som Har ni fasta tider ni måste befinna er i föreningslokalen på vardagar (undantaget när man är borta i tjänst såklart) och vilka tider är det i så fall? Om ni har varit på representation sent en kväll, får komma in senare dagen efter och hur mycket flex har ni i så fall? 1 (1)

9 Styrelsematerial Arbetstider, flex och dyl. för heltidare Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Om ni varit på en "vanlig" utekväll, gäller det andra regler då än vid frågan ovan? HHGS (Handelshögskolan i GBG) Ingenting fast är satt, däremot är jag alltid på kontoret och jobbar så det blir i princip att jag är här från 9 till ungefär 5. Det man inte ska glömma är att det ofta är representationsevenemang på kvällen så för att det inte ska vara från 9-sent på kväll kan det vara skönt att komma hem en timma eller 2 mellan där. Vi kör i regel på att man får inse sådant själv, har man något man måste komma in till tidigt dagen efter så är det bara att göra det. Vanligtvis får man tänka till själv. Vanlig utgång är ingen ursäkt för att ligga hemma, däremot kan man ju planera sin dag efter att komma in vid 11 istället för 9 om man nu vill det. Så länge jobbet blir gjort. SASSE (Handels i sthlm) Vi har full flex i vår styrelse. 5 av oss är heltidsarvoderade (motsvarar CSN ish) och 6 får ett mindre belopp efter delårsbokslutet och efter bokslutet. Att vi har full flex fungerar väl då förväntningarna och arbetsbelastningen är hög på de arvoderade men jag kan förstå att det skulle vara bra att börja med någon typ av regel som säger att man måste vara tillgänglig x antal timmar under perioder man är arvoderad/under timmarna som receptionen ska vara öppen. Kasper mailade även kårerna i Uppsala med följande fråga: I vår styrelse diskuterar vi just nu hur vi ska se på arbetstider för våra arvoderade då det ingår mycket helg- och kvällsarbete. Som ett led i detta gör vi lite benchmark med våra vänkårer för att se hur de gör. Hur mycket av er arbetstid är reglerad (alltså när ni måste vara på plats) och hur mycket kan ni styra över själva? 2 (1)

10 Styrelsematerial Arbetstider, flex och dyl. för heltidare Färdigställt För: Beslut/diskussion/information UTN Tjena kompis!! Hos oss får man isch flexa innan och efter Mellan vill vi att man ska vara på kontoret om man inte har särskilda skäl att inte vara det. Givetvis kan detta tänjas på lite om någon exempelvis varit iväg på internat flera dagar. Men generellt sett försöker vi hålla oss till detta :) Skulle säga att folk får ganska stort utrymme att styra över detta själva faktiskt. Tycker oftast det fungerar rätt bra. JF Hej, Mycket intressant! Vi tar gärna del av vad ni kommer fram till. Vi har inget bestämt om detta rent konkret. Men det är även hos oss en aktiv diskussion. Som det ser ut just nu bestämmer vi mycket själva över hur och när vi arbetar så länge vi gör allt det vi måste göra och sköter våra åligganden. Detta innebär i realiteten just nu att vi jobbar betydligt mer än 40h i veckan. Tabell med Kaspers antal timmar sedan V38 V V V V V V.43 57,5 V Snitt 58,07143 Vi har gjort bedömningen att dessa antal timmar återspeglar arbetsbördan för båda representativt. Vi kan först och främst konstatera att vi inte bara i perioder jobbar mer än 40 timmar utifrån tabell där den lugnaste veckan inneburit 49 timmars arbetstid för Kasper. Med ett snitt på 58 timmar lägger vi nästan ekvivalent med 3 heltidsposter räknat i arbetstimmar. 3 (1)

11 Utvärdering arbetstid 9-17 med en timme flex Styrelsematerial Arbetstider, flex och dyl. för heltidare Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Vi anser att arbetstiden med en timmes flex har fungerat helt okej under hösten och listar nedan problem och fördelar med restriktionerna.. Det har varit tufft vid flera repptillfällen samt med sena möten att alltid vara tvungna att vara på Borgen senast kl 10:00 dagen efter vilket har påverkat produktivitet samt välmående negativt. Styrelsemöten är bra exempel där vi förväntas vara på Borgen från morgon till ofta runt midnatt, en arbetsdag på minst 14 timmar för att sedan vara på Borgen dagen efter med samma tid på morgonen. För Kasper har styrelsemötena varit extra tuffa att ha energi upp då han varje måndagsmorgon har förmöten kl 09:00. För Gustav har det tuffaste varit att vissa veckor reppar upp till 3 tillfällen, ofta på helger, och därmed får nästintill ingen tid till återhämtning då det blir 7 dagars arbetsvecka. Ett problem är att utifrån att vi är på morgonen på Borgen på morgonen så lämnar vi sedan väldigt sällan vid kl 17:00. Detta kan ha flera anledningar som att vi själva vill jobba väldigt hårt men vi anser att detta handlar delvis om att en stor del av föreningsarbete för andra engagerade görs kl 17:00 och senare på Borgen. Där går det att argumentera för att det finns ett stort värde att vi är närvarande efter 17 samt att vi bedömer att 8 timmar per dag inte räcker för att uppfylla de uppgifter vi förväntas göra enligt reglemente och med förväntningar från andra engagerade. Detta resulterar ofta i att vi sitter kvar efter att arbetsdagen är slut. Nämnvärt är att vi försöker pusha varandra att gå hem/gymma mm kl 17:00 med blandat resultat. Det som är bra med den väldigt fasta arbetstiden är att vår närvaro är otroligt hög på Borgen under vanliga dagar på både för och eftermiddagar, speciellt för Gustav som har färre möten utanför Borgens och därmed sällan lämnar lokalen. Vi kan alltid hittas här och vi är här under de förmiddagarna som är väldigt lugna och ser till att allt rullar på här. Vi får enligt arbetstiden även en väldig tydlighet i att vi ska befinna oss på Borgen, oavsett förutsättningar och därmed får in relativt bra rutiner gällande det samtidigt som medlemmar vet när de kan hitta oss. För att försöka konkretisera hela frågan har vi på nästa sida ställt ett antal frågor som vi gärna ser att ni tar ställning till innan mötet då punktens tidsestimat inte är för att ha längre diskussion kring de exakta exemplen. 4 (1)

12 Styrelsematerial Arbetstider, flex och dyl. för heltidare Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Slutligen kan vi säga att vi anser att det är av värde att se över förutsättningar för heltidsarbete i föreningen då nuvarande system enligt oss som sitter heltid inte fungerar optimalt. Frågor Om vi har styrmöt / repp under kvällstid, får vi försvinna iväg hemma på eftermiddagar för att ladda för kvällen? Får vi gå på UEs event där vi inte officiellt reppar under arbetstid? T.ex. utskottsmöten, lunchföreläsningar, andra företagsevent, besöka Kontaktdagarna etc. Här avses nödvändigtvis inte resor och heldagsevent som får klassas som speciella event. Om vi är borta en helg/några dagar i föreningssyfte som ofta innebär heldagsarbete (dvs ink kväll) får vi flexa en halvdag och komma in vid lunch? Yrkande Vi arbetar betydligt mer än 40h i veckan och vi vill vara tydliga med att vi inte eftersträvar att få ned antalet timmar vi jobbar, snarare allokering med viss minskning i belastning. Vi kan se med benchmarks att vi har mer fasta tider samt mindre utrymme för flex än resterande föreningar. Slutligen har våran egen utvärdering kommit fram till att förutsättningarna kan förbättras varför vi nedan yrkar för följande förutsättningar för arbete. Vi anser att vi ska fortsätta utgå ifrån grunderna att vi är på Borgen från kl med en timmes flex. Dvs en helt vanlig dag där kommer vi in till Borgen mellan kl och stannar till minst 17:00. Vi anser vidare att när i de fall vi har varit iväg på sena möten eller repp, inför sena möten samt att när vi varit borta en eller flera heldagar i föreningens namn så ska vi själva få förtroendet att kunna flexa mer än den timmen som tidigare var satt. Detta motiveras av att vi vill måna om vårt välmående samt att va topp när vi jobbar på Borgen. Vanliga utgångar/fester omfattas ej av detta. Vid osäkerhet om flex bör vi höra av oss till styrelsen för tolkning av eventuell regel. 5 (1)

Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt 2018-02-27 För: Beslut/diskussion/information Arvoderingar Projektgrupp: Ordföranderiet Presenterades: 2018-03-05 Syfte Det finns organisatoriska problem med

Läs mer

Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: J

Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: J Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt 2017-09-18 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: Jan Gunell & Aras Amin Presenterades: 2017-09-25 Syfte

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID

Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID Innehåll Vanliga ord 6 Heltidsarbete som norm 8 Håll utkik! I materialet hittar du några symboler. Dessa är framtagna för

Läs mer

Tips från forskaren Arbete

Tips från forskaren Arbete Tips från forskaren Arbete Stressforskningsinstitutet Arbete Här listas forskarnas tips kring förbättrad arbetsmiljö och hur man kan handskas med ovanliga arbetstider. Att tänka på vid skiftarbete Forskare

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt 2018-05-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-05-14 Syfte

Läs mer

Förslag till beslut om nytt flextidsavtal

Förslag till beslut om nytt flextidsavtal Förslag till beslut om nytt flextidsavtal Sammanfattning Arbetsgruppen har gått igenom gällande avtal och överenskommelser. Det finns brister i hur flextidsöverenskommelserna ser ut på lokal nivå. Arbetsgruppen

Läs mer

KORT INSTRUKTION AV AD-HOC MODUL OM ARBETSTID OCH ARBETETS ORGANISATIN

KORT INSTRUKTION AV AD-HOC MODUL OM ARBETSTID OCH ARBETETS ORGANISATIN Bilaga 4 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(1) KORT INSTRUKTION AV AD-HOC MODUL OM ARBETSTID OCH ARBETETS ORGANISATIN De personer som denna modul åsyftar att titta på är i första hand de som är anställda. Och

Läs mer

Styrelseutredning Färdigställt 2018-03-13 För: Beslut/diskussion/information Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-03-05 Syfte Den här utredningen syftar till att utreda frågan kring huruvida

Läs mer

Här är en praktisk handbok om semestertid. Vi tar ditt företagande personligt. Varsågod! För dig som ska anställa eller är ny som arbetsgivare.

Här är en praktisk handbok om semestertid. Vi tar ditt företagande personligt. Varsågod! För dig som ska anställa eller är ny som arbetsgivare. Varsågod! För dig som ska anställa eller är ny som arbetsgivare. Här är en praktisk handbok om semestertid. Senast uppdaterad: 2016-04-28 Vi tar ditt företagande personligt Din guide i lönedjungeln är

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Reversen Färdigställt 2017-11-01 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Reglementesändring Reversen Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-11-06 Syfte

Läs mer

Arbetsmiljöverkstad Organisatorisk och social arbetsmiljö

Arbetsmiljöverkstad Organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkstad Organisatorisk och social arbetsmiljö 2 Målet med dagen är att Få en inblick i och förståelse för OSA Förstå hur dessa frågor kan integreras i ett systematiskt arbetsmiljöarbete Få

Läs mer

Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset. Vårdförbundet Avdelning Uppsala

Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset. Vårdförbundet Avdelning Uppsala Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset Vårdförbundet Avdelning Uppsala Akademiska - ett stort sjukhus, med stora problem Vårdförbundets arbetsmiljöenkät visar att pressen på Akademiska Sjukhusets sjuksköterskor

Läs mer

MAN FÅR ETT LIV Sjuksköterskors och undersköterskors upplevelser av arbetstidsförkortning GUNNAR ANDERSSON, HELENA MÜLLER & KRISTINA GYLLENSTEN

MAN FÅR ETT LIV Sjuksköterskors och undersköterskors upplevelser av arbetstidsförkortning GUNNAR ANDERSSON, HELENA MÜLLER & KRISTINA GYLLENSTEN MAN FÅR ETT LIV Sjuksköterskors och undersköterskors upplevelser av arbetstidsförkortning GUNNAR ANDERSSON, HELENA MÜLLER & KRISTINA GYLLENSTEN Syfte med studien Undersöka sjuksköterskors och undersköterskors

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

EXEMPELTEXTER SKRIVA D EXEMPELTEXTER SKRIVA D Beskriv Må bra (s. 13) En god hälsa är viktig. Om man vill ha ett långt och bra liv, måste man ta hand om både kropp och själ. Jag försöker äta rätt för att må bra. Jag väljer ofta

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Inrättande av en Kåruppförande Kod för Kårens arvoderade och anställda

Inrättande av en Kåruppförande Kod för Kårens arvoderade och anställda 1 (5) Inrättande av en Kåruppförande Kod för Kårens arvoderade och anställda 1 Inledning Studentkåren Malmö har funnits som en sammanslutning av studerande vid Malmö Högskola sen 2001. Organisationen är

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 26-02-2018 kl. 17.00. Närvarande: Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kommunikationsansvarig: Ordförande för sociala utskottet Studierådets

Läs mer

En bransch att må bra i

En bransch att må bra i En sammanfattning av slutsatser och åtgärder 2012 2013 Lotta Linderson 2013-10-18 1 Bakgrund och syfte I december 2011 gjordes en medlemsundersökning med fokus på stress. Nära hälften av medlemmarna, 6019

Läs mer

PRAKTISKA EXEMPEL EXEMPEL 1: SJUK HELDAG

PRAKTISKA EXEMPEL EXEMPEL 1: SJUK HELDAG PRAKTISKA EXEMPEL Vi har tagit fram ett antal praktiska exempel för att belysa hur de nya reglerna ska tillämpas. Om den situation som uppstått på ert företag inte finns med bland dessa, kontakta gärna

Läs mer

juli 2014 En undersökning om småföretagares semestervanor

juli 2014 En undersökning om småföretagares semestervanor En undersökning om småföretagares semestervanor Innehållsförteckning... 1 Sammanfattning... 2 Jobbar du på semestern?... 4 Hur många timmar en vanlig semestervecka ägnar du åt företaget?... 7 Upplever

Läs mer

Ta tuffa samtal på måndagen

Ta tuffa samtal på måndagen Ta tuffa samtal på måndagen Näringsliv SvD 2011-08-18 08.03 Torsdag den 18 augusti Dalarö 16 Klart.se Ta tuffa samtal på måndagen PROFIL Namn: Jenny Rosberg. Ålder: 44. Bor: Söder om söder. Familj: Man

Läs mer

Nattugglans trivselregler

Nattugglans trivselregler Nattugglans trivselregler 151008 Välkommen till oss på Nattugglan! Nattugglan Backa Förskola Flintlåsgatan 1 271 80 Ystad 0411-577555 Förskolechef Kerstin Lellky 0411-577519 Schema För er som har arbetsschema

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Bilaga 2 Medlemskap i SFS

Bilaga 2 Medlemskap i SFS Bilaga 2 Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-08-31 Syfte Den här utredningen syftar till att utforska huruvida Uppsalaekonomerna bör ansöka om medlemskap i Sveriges Förenade Studentkårer

Läs mer

10 Sjuklön mom.4:2 Sjukdom t.o.m. 14:e kalenderdagen per sjukperiod

10 Sjuklön mom.4:2 Sjukdom t.o.m. 14:e kalenderdagen per sjukperiod 1903avt bilaga 2 Arbetsgivaralliansen vård och omsorg 10 Sjuklön mom.4:2 Sjukdom t.o.m. 14:e kalenderdagen per sjukperiod För varje frånvarotimme på grund av sjukdom görs sjukavdrag per timme med: För

Läs mer

Sammanställning av Dagligverksamhet enligt LSS för Östergötland 2017.

Sammanställning av Dagligverksamhet enligt LSS för Östergötland 2017. Sammanställning av Dagligverksamhet enligt LSS för Östergötland 2017. Nu kommer en sammanställning av alla svar. Svaren är kopierade rakt av och sedan inklistrade under respektive fråga. Du ser frågor

Läs mer

Vad VILL VI GÖRA? D. Viktigt för att lyckas Vilka initiativ har vi lyckats med hos oss? Vad är det som har gjort att de har blivit bra?

Vad VILL VI GÖRA? D. Viktigt för att lyckas Vilka initiativ har vi lyckats med hos oss? Vad är det som har gjort att de har blivit bra? Vad VILL VI GÖRA? Genom att se vad andra har gjort, kan man ibland få egna idéer om vad man själv vill göra. I den här övningen ska vi därför titta på initiativ från andra arbetsplatser för att komma fram

Läs mer

Bilaga 2 STRUT Projektgrupp: Simon Billinger, Mathias Lien och Christopher Lin (samt Kasper Fantenberg) Presenterades: 2017-09-11 Syfte Detta beslutsunderlag baseras på ett material sammanställt av vice

Läs mer

2014-05-09 Dnr 2014:806

2014-05-09 Dnr 2014:806 2014-05-09 Dnr 2014:806 Hur stort skulle skattebortfallet vara om en arbetstidsförkortning till 35 respektive 30 timmar per vecka införs? Vad skulle effekterna bli för kommuner och landsting? Att beräkna

Läs mer

Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation.

Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation. Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation. 1 Inledning Unionen har i tidigare studier sett att arbetslivet har förändrats för tjänstemännen. Tjänstemannaarbetet

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Dialogunderlag om arbetstider för chef/ rektor och medarbetare

Dialogunderlag om arbetstider för chef/ rektor och medarbetare Detta material består av ett antal frågor som är tänka att använda i samtal mellan chef/ respektive. Materialet inleds med en text som är bra att läsa igenom innan samtalet. Efter avslutat samtal är det

Läs mer

Faktaunderlag till Kommunals kongress i Stockholm 28-31 maj 2013. kongressombud. välfärdssektorn

Faktaunderlag till Kommunals kongress i Stockholm 28-31 maj 2013. kongressombud. välfärdssektorn Faktaunderlag till Kommunals kongress i Stockholm 28-31 maj 2013 2013 2013 Att Delade vara turer i kongressombud välfärdssektorn Delade turer i välfärdssektorn Faktaunderlag Rapport av Kristina Mårtensson

Läs mer

Produktportfölj Uniaden

Produktportfölj Uniaden Umeå arbetsmarknadsdag Sid 2 Produktportfölj Uniaden Uniaden arbetar för att ge studenter de bästa möjliga förutsättningarna att nå dit dom vill. Detta gör vi genom att erbjuda en plattform fylld av mötesplatser

Läs mer

Arbetstidens inverkan på sömn och återhämtning

Arbetstidens inverkan på sömn och återhämtning Arbetstidens inverkan på sömn och återhämtning En jämförande studie mellan en Medicinavdelning med EU-arbetstider och en med traditionellt arbetsschema 1 ABCD-schema, Ssk 100% A-tur 06:45 16:00 (rast 45

Läs mer

Integrationsträffar för unga

Integrationsträffar för unga Integrationsträffar för unga en kortguide för föreningar Sverok Västerbotten Här kommer en föreningsguide för att arrangera träffar för asylsökande ungdomar, och vad som kan vara bra att tänka på som

Läs mer

Dialogunderlag om arbetstider för arbetsgrupper

Dialogunderlag om arbetstider för arbetsgrupper Dialogunderlag om arbetstider för arbetsgrupper Detta material är tänkt att användas för gruppdiskussioner inom arbetslag, på APT eller inom samverkansgrupper. Varje frågeområde har en kort inledning följt

Läs mer

A3 SEMESTERLÖN, SEMESTERERSÄTTNING OCH SEMESTERPREMIE

A3 SEMESTERLÖN, SEMESTERERSÄTTNING OCH SEMESTERPREMIE A3 SEMESTERLÖN, SEMESTERERSÄTTNING OCH SEMESTERPREMIE Beräkningsregler för semesterlön Valet av beräkningsregel för semesterlön beror på vilket avlöningssätt och vilken intjäningsregel som har tillämpats

Läs mer

RAPPORT FÖRSTA LINJENS CHEFER ARBETE, UTVECKLING OCH ORO Kund: Akademikerförbundet SSR Kontakt: Stina Andersson, Anna Ihrfors-Wikström

RAPPORT FÖRSTA LINJENS CHEFER ARBETE, UTVECKLING OCH ORO Kund: Akademikerförbundet SSR Kontakt: Stina Andersson, Anna Ihrfors-Wikström RAPPORT FÖRSTA LINJENS CHEFER ARBETE, UTVECKLING OCH ORO Kund: Akademikerförbundet SSR Kontakt: Stina Andersson, Anna Ihrfors-Wikström Datum: 8 mars, 2012 Kicki Molin Tel: 0709-957015 Kicki.molin@novusgroup.se

Läs mer

Detta material syftar till att vara underlag för att gå till beslut i frågan gällande att köpa in insignie till föreningen.

Detta material syftar till att vara underlag för att gå till beslut i frågan gällande att köpa in insignie till föreningen. Styrelseutredning Insignie Färdigställt 2017-11-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Insignie Projektgrupp: Hanna Jansson Presenterades: 2017-11-07 Syfte Detta material syftar till att vara underlag

Läs mer

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat.

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat. Hej! Här kommer en sammanställning av den information som vi har publicerat på www.korvetten.se sedan förra utdraget som skickades ut den 2010-07-02. Hemsidan innehåller dock en mängd information i fasta

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer

Handbok för dig som ska sommarjobba

Handbok för dig som ska sommarjobba Handbok för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats: Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats: Adress: Chef på arbetsplatsen Handledare: Telefonnummer: Annan kontaktperson: Telefonnummer:

Läs mer

AVSÄNDARE CREDO SVERIGE LUNTMAKARGATAN 84 113 51 STOCKHOLM

AVSÄNDARE CREDO SVERIGE LUNTMAKARGATAN 84 113 51 STOCKHOLM AVSÄNDARE CREDO SVERIGE LUNTMAKARGATAN 84 113 51 STOCKHOLM MED SKÖRDEN I SIKTE Psalm 126:5-6 De som sår under tårar skall skörda med jubel. Gråtande går de och sår sin säd. Jublande kommer de och bär sina

Läs mer

Träningsbelastningar kan också varieras på olika sätt. Det kan handla om:

Träningsbelastningar kan också varieras på olika sätt. Det kan handla om: TRÄNINGSLÄRA Glädjefaktorn I vårt moderna samhälle har vi byggt bort de flesta möjligheter till naturlig motion. Många gör sitt bästa för att slippa anstränga sig. Vissa är så ovana vid fysisk belastning

Läs mer

MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ

MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ 1 MOTION NR 1 Jag önskar vi får tillbaka möjligheten för oss dagkortsmotionärer kunna gå på gruppträning även efter kl 16.00 på sommaren. (som vi kunde sommaren 2016) Erika Husberg

Läs mer

Stressundersökningen. Kontakt Novus: Kajsa Bergvall & Katarina Hajdu Datum: Novus All rights reserved.

Stressundersökningen. Kontakt Novus: Kajsa Bergvall & Katarina Hajdu Datum: Novus All rights reserved. Stressundersökningen 2019 x x Kontakt Novus: Kajsa Bergvall & Katarina Hajdu Datum: 2019-01-23 11 Novus 2019. All rights reserved. www.novus.se Bakgrund & genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Kf 1991-11-25 108 1992-01-01 1991/556-024 Kf 2007-01-29 7 2007-01-01 2007/40-006 Kf 2013-06-17 109 2013-07-01

Läs mer

T I LL D I G S O M KÄN N E R

T I LL D I G S O M KÄN N E R TILL DIG SOM KÄNNER Förord Den här boken är vad du vill att den ska vara. Något att hålla hårt i handen. Eller våga släppa taget om. Att läsa tyst för dig själv. Eller högt så att alla hör. Den här boken

Läs mer

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Att arbeta hemifrån som vårdadministratör. Karlstads Teknikcenter Tel

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Att arbeta hemifrån som vårdadministratör. Karlstads Teknikcenter Tel Karlstads Teknikcenter Examensarbete 2017 Titel: Författare: Uppdragsgivare: Tina Andersson Karlstads Teknikcenter Tel + 46 54 540 14 40 SE-651 84 KARLSTAD www.karlstad.se/yh Examensarbete YhVA15 2017-05-04

Läs mer

Talarmanus att använda vid introduktion av nyanställda eller information på arbetsplatser

Talarmanus att använda vid introduktion av nyanställda eller information på arbetsplatser Talarmanus att använda vid introduktion av nyanställda eller information på arbetsplatser Till varje bild har vi tagit fram punkter på vad du kan prata om. Se dessa som inspiration och stöd till dina egna

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Stressundersökningen. Kontakt Novus: Kajsa Bergvall & Katarina Hajdu Datum: Novus All rights reserved.

Stressundersökningen. Kontakt Novus: Kajsa Bergvall & Katarina Hajdu Datum: Novus All rights reserved. Stressundersökningen 2019 x x Kontakt Novus: Kajsa Bergvall & Katarina Hajdu Datum: 2019-01-23 11 Novus 2019. All rights reserved. www.novus.se Bakgrund & genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts

Läs mer

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa reglemente för flexibel arbetstid ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa reglemente för flexibel arbetstid ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy regel reglemente för flexibel arbetstid program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2017-10-16 139 Ansvarig:

Läs mer

Den gränslösa arbetsplatsen

Den gränslösa arbetsplatsen Manpower Work life Rapport 2011 Den gränslösa arbetsplatsen Tidigare Work Life studier visar att gränsen mellan privat och professionellt liv suddas ut på arbetsmarknaden, mycket tack vare sociala mediers

Läs mer

Bilpool för tjänstebilar

Bilpool för tjänstebilar 1(5) Kommunstyrelsen 2014-05-26 Bilpool för tjänstebilar Ärendet Kommunens tjänstebilar (bilar som används i tjänsten) hanteras av respektive förvaltning. Endast ett fordon klarar de miljökrav som är beslutade

Läs mer

Effektivitet på jobbet

Effektivitet på jobbet Effektivitet på jobbet RAPPORT BASERAD PÅ RESULTATEN FRÅN MANPOWER WORKLIFE, APRIL 2012 EFFEKTIVITET PÅ JOBBET NÄSTAN EN TIMME OM DAGEN FÖRSVINNER I STRUL Många drömmer nog om den perfekta arbetsplatsen,

Läs mer

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

SEKTIONEN SVERIGES ARBETSMILJÖINSPEKTÖRER SSAI

SEKTIONEN SVERIGES ARBETSMILJÖINSPEKTÖRER SSAI SEKTIONEN SVERIGES ARBETSMILJÖINSPEKTÖRER SSAI MEDLEMSENKÄT -2003 Vi har sedan några år tillbaka frågat våra medlemmar hur de upplever sin arbetssituation inom några områden. I sammanställningen har vissa

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig? SOC. skola 2014-12-03

Hur kan vi hjälpa dig? SOC. skola 2014-12-03 Hur kan vi hjälpa dig? SOC skola Samordnad Individuell Plan i dialog Långsiktigt mål 1. Ha det bra med familj och kompisar 2. Gå i skolan och delta i undervisningen 3. Förstå vad som händer och kunna hantera

Läs mer

Arbetsplats & arbetsmiljö

Arbetsplats & arbetsmiljö Arbetsplats & arbetsmiljö Policy antagen av SöderS styrelse 2018-06-27 Innehållsförteckning med sidhänvisning Arbetsledare och arbetstagare 3 Arbetstid 3 Ledighet 3 Arvode och friskvård 3 Morgonmöten och

Läs mer

Rätt till heltid. Vad kan ni göra i kommun, region och landsting? Vänsterpartiet i SKL tipsar

Rätt till heltid. Vad kan ni göra i kommun, region och landsting? Vänsterpartiet i SKL tipsar Rätt till heltid Vad kan ni göra i kommun, region och landsting? Vänsterpartiet i SKL tipsar 1 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Fakta... 4 Var finns flest deltider?... 4 Delade turer... 5 Framgångsfaktorer

Läs mer

Personalhandbok Lön & Förmåner

Personalhandbok Lön & Förmåner 1. Innehåll I det här avsnittet hittar du information om de villkor som gäller kring lön och förmåner. Lön (2) Månadslön (2.1) Lönerevision och lönepolicy (2.2) Timlön/timlöneavdrag (2.3) Daglön/daglöneavdrag

Läs mer

Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden

Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden REGLEMENTE Datum Antagen av Kommunfullmäktige Reviderad datum Paragraf 85 1(7) Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden 2015-2018 2(7) Reglemente för ersättning till förtroendevalda

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Uppföljning av fritidsklubbsverksamheten

Uppföljning av fritidsklubbsverksamheten Uppföljning av fritidsklubbsverksamheten Ewa Franzén november 2010 2010-11-17 1 (7) Innehåll SAMMANFATTNING...2 1. BAKGRUND OCH SYFTE...2 2. METOD...2 3. REDOVISNING...2 4. ANALYS...5 5. SLUTSATSER OCH

Läs mer

Remissvar Motion från Helena Falk (V) och Jesper Sahlén (V) Genomför försök med 6 timmars arbetsdag, KS 2019/0143

Remissvar Motion från Helena Falk (V) och Jesper Sahlén (V) Genomför försök med 6 timmars arbetsdag, KS 2019/0143 Vård- och omsorgsförvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (5) Gemensam administration Helena Falk 046-355405 helena.falk@lund.se Vård- och omsorgsnämnden Remissvar Motion från Helena Falk (V) och Jesper Sahlén

Läs mer

Resultat av enkät nr 2 Testresenären

Resultat av enkät nr 2 Testresenären Resultat av enkät nr Testresenären Maj 010 010-0-04 Innehållsförteckning Bakgrund...3 1. Hur ofta åkte du buss den första månaden?... 3. Vilka arbetstider har du?... 4 3. Vilket yrke har du?... 4 4. Vilken

Läs mer

Bättre Kommunala Tjänste resor inom hemsjukvården och äldreomsorgen

Bättre Kommunala Tjänste resor inom hemsjukvården och äldreomsorgen Bättre Kommunala Tjänste resor inom hemsjukvården och äldreomsorgen Trafikverkets koncept Bättre Kommunala Tjänsteresor (BKT) är ett verktyg som tagits fram för att skapa ett smart, enkelt och effektivt

Läs mer

Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2009

Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2009 Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2009 En utvärdering genomförd under hösten 2009 För Terapikolonier AB Ulrika Sundqvist Sammanfattning föräldraenkäter Terapikolonier AB:s verksamhet utvärderas

Läs mer

Om inte annat överenskommits, skall lönen betalas ut på den sista dagen i lönebetalningsmånaden. Lönebetalningsperioden då anställningen upphör

Om inte annat överenskommits, skall lönen betalas ut på den sista dagen i lönebetalningsmånaden. Lönebetalningsperioden då anställningen upphör A. LÖNEUTBETALNING A1 TIDPUNKTER FÖR LÖNEUTBETALNING Löneutbetalningstid Med lönebetalningsperiod avses den tid för vilken lön betalas. Lönebetalningsperioden får i regel vara högst en månad lång. Om arbetstagarens

Läs mer

Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015. Page 1

Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015. Page 1 Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015 Page 1 Testresenär vår 2015 Page 2 Syfte Att introducera bussen för bilister Att få fler att prova åka buss Att få fler att pendla med buss Att få synpunkter från ovana

Läs mer

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen Äntligen! Den 5-10 april 2019 är det dags att bli Det här är en resa jag verkligen längtat efter, att få ta med er till underbara Portugal. Vi börjar i Porto, och via den vackra Duorodalen tar vi oss ner

Läs mer

Löneform, löneperiod och lönetillägg.

Löneform, löneperiod och lönetillägg. NR 4 Vad är rätt lön Löneguide nr 4 för dig som är eller ska bli löneadministratör. Löneform, löneperiod och lönetillägg. Senast uppdaterad: 2016-05-31 Vi tar ditt företagande personligt Din guide i lönedjungeln

Läs mer

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för Fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Introduktion Vävaren har funnits som fritidsgård sedan starten 1996. Strömsbro IF driver gården som ligger

Läs mer

Balans i arbetslivet. Vad betyder arbetstiderna? Docent Göran Kecklund

Balans i arbetslivet. Vad betyder arbetstiderna? Docent Göran Kecklund Balans i arbetslivet Vad betyder arbetstiderna? Docent Göran Kecklund goran.kecklund@su.se Arbetstider i Sverige* Kvinnor Män Har arbetstider som avviker från dagtid (motsvarande kl. 07-18) 39 % 40 % Kan

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Medicinska Föreningen Uppsala Styrelsemöte

Medicinska Föreningen Uppsala Styrelsemöte Medicinska Föreningen Uppsala Styrelsemöte Tid: Tisdagen den 6 Oktober, 2015 kl. 18.00 Plats: Rappesalen, Ing 10, UAS 1. Mötets öppnande Adam Edholm förklarar mötet öppnat. 1.1. Närvarande medlemmar Adam

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Wi-fi: CCC Guest High Speed Lösenord:

Wi-fi: CCC Guest High Speed Lösenord: Välkomna! Wi-fi: CCC Guest High Speed Lösenord: 20172017 Alla 90-minuterspass, gå ut och gå över gatan till NORRA LATIN. Alla 40-minuters pass, stanna här i FOLKETS HUS. Bättre början mildrar krocken och

Läs mer

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift.

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift. Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2013 11 12 2014 05 13 Raderat Tillagt Omformulerat från Omformulerat till Flyttat från Flyttat till Tänk: Rött, lila och blått ska bort

Läs mer

Stress och Sömn. Kortvarig stress kan därför verka positivt vid vissa tillfällen.

Stress och Sömn. Kortvarig stress kan därför verka positivt vid vissa tillfällen. Stress och Sömn Stress När man talar om stress menar man ibland en känsla av att man har för mycket att göra och för lite tid att göra det på. Man får inte tiden att räcka till för allt som ska göras i

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Jag har min arbetstid. och behöver min fritid TILLSAMMANS MOT ETT RÄTTVIST ARBETSLIV

Jag har min arbetstid. och behöver min fritid TILLSAMMANS MOT ETT RÄTTVIST ARBETSLIV Jag har min arbetstid och behöver min fritid TILLSAMMANS MOT ETT RÄTTVIST ARBETSLIV Inom vårdbranschen har undantaget blivit regel. Ständigt flexande och övertidsarbete hör inte hemma i ett rättvist arbetsliv.

Läs mer

Läsnyckel. Spelar roll? Författare: Camilla Jönsson. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. Spelar roll? Författare: Camilla Jönsson. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel Spelar roll? Författare: Camilla Jönsson Spelar roll? är en fristående fortsättning på boken Vem bryr sig? Här får vi lära känna förövaren, Sigge, han som mobbade och misshandlade. Nu har Sigge

Läs mer

ARVODESREGLEMENTE FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN

ARVODESREGLEMENTE FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN ARVODESREGLEMENTE FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN Antaget av fullmäktige 2014-01-27, 7 Reviderat 2015-02-23, Kf 30 ARVODESREGLEMENTE FÖR FÖRTROENDEVALDA I GULLSPÅNGS KOMMUN FÖR MANDATPERIODEN 2015-2018 ALLMÄNNA

Läs mer

Inköp av Mac-datorer Färdigställt 2017-08-02 Underlag till beslut gällande inköp av Macdatorer Projektgrupp: Aras Amin Presenterades: 2017-08-02 Syfte Det här underlaget syftar till att fungera som beslutsunderlag

Läs mer

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Golven vill du ha strålande, dina fönster ska vara glasklara och att toaletten alltid är ren och fräsch är ett krav. Men det fungerar inte alltid som du vill, och

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28 Styrelsemötesprotokoll Playstar spelförening Datum: 2012-04-28 2 Playstars styrelsemöte 2012-04-28 Innehåll Dagordning:... 3 Bilagor:... 4 Bilaga 1 Röstlängd... 7 Bilaga 2 Adjungeringar... 8 Bilaga 3 Beslutsunderlag:

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Utbildningsmaterial. Aditro Windows Tid. Medarbetarens flex självservice

Utbildningsmaterial. Aditro Windows Tid. Medarbetarens flex självservice Utbildningsmaterial Aditro Windows Tid Medarbetarens flex självservice 1 Innehållsförteckning Flex för medarbetaren 2 Flex Stämpling 2 Flex Koder 3 Flex Korrigering 4 Flex Rapport 6 2 Flex för medarbetaren

Läs mer

Centrala förhandlingar. De nya lokförarbevisen Föräldralediga som vill gneta. X 60 utbildning i Bro. Södertäljeförare som åker som handledare.

Centrala förhandlingar. De nya lokförarbevisen Föräldralediga som vill gneta. X 60 utbildning i Bro. Södertäljeförare som åker som handledare. *Lokförarbladet* Nr 38, April 2013, Facklig medlemsinformation från SEKO Lok på Stockholmståg Snart kommer fönstertvätten igång igen. Som förare är det bra om du rapporterar till Ståg om fönstertvätt i

Läs mer