Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7 Inköp av Mac-datorer Färdigställt Underlag till beslut gällande inköp av Macdatorer Projektgrupp: Aras Amin Presenterades: Syfte Det här underlaget syftar till att fungera som beslutsunderlag för en eventuell utökning av budget för inköp av två stycken Mac-datorer till Borgen. Bakgrund Styrelsen har under VT17 godkänt ett inköp av två stycken Mac-datorer till ett värde av kr. På grund av att detta inte hann genomföras under VT17 har Aras Amin i form av Vice ordförande med näringslivansvar under HT17 och VT18 ålagts att genomföra detta. Informationsinhämtning I samråd med tidigare Vice ordförande med näringslivsansvar Fredrik Geijer Haeggström, tidigare IT-ansvarig Christopher Lin, tidigare Art Director Christina Jolérus och nuvarande Vice ordförande i Marknadsföringsgruppen Theo Örtengren har följande specifikationer tydliggjorts som krav vid inköp av två Mac-datorer: 512 SSD-hårddisk 16 GB RAM-minne Vid jämförelse av imacs framkommer det tydligt att val av processor har stor påverkan på slutgiltig kostnad för datorerna. En processor är själva hjärnan i en dator. Om du ber en dator räkna ut vad blir, är det processorn som bestämmer att svaret är 4. Ju snabbare processor, desto snabbare räknar den ut svaret. Översatt till praktisk användning, innebär det att en snabbare processor startar program snabbare och utför kommandon snabbare. Efter att ha informerat både Fredrik och Christopher om denna prisskillnad gällande val av processor i hopp om att få tydligare kravspecifikationer gällande just processorer, har båda svårt att göra en bedömning av vilken typ av processor som är optimal för arbetet som ämnas. Det finns därmed ingen tydlig kravbild gällande datorernas processorer vilket lett till att detta underlag skapats för att kunna ta ett beslut. 1 (3)

8 Inköp av Mac-datorer Färdigställt Med denna information finns därför följande förslag: Förslag 1 Fördelar: Motsvarar de uttalade krav som ställts från föreningen Ryms inom nuvarande budget Nackdelar Innehar, tillskillnad från förslag 2 (endast) en 3,5 GHz fyrkärning sjunde generationen Core i5, Turbo boost upp till 4,1 GHz processor. 2 (3)

9 Inköp av Mac-datorer Färdigställt Förslag 2 Apple s senaste imac Fördelar: Motsvarar de uttalade krav som ställts från föreningen Innehar, till skillnad från förslag 1, en 4,2 GHz fyrkärning sjunde generation Intel Core i7 Turbo Boost upp till 4,6 GHz processor Nackdelar: Ryms inte inom nuvarande budget Kommentar Problematiken ligger alltså i det faktum att vi inte har den kompetens inom föreningen som behövs för att kunna avgöra vilken processor som är optimal för framförallt MG och Reversen. Skillnaden mellan förslag 1 och 2 är endast val av processor vilket leder till prisskillnaden. 3 (3)

10 Inköp av Mac-datorer Färdigställt Rekommendation Med denna information tillhands yrkar undertecknad för förslag 2 med huvudsakligt argument att vi i så fall bör vara på den säkra sidan gällande val av processor vilket även Fredrik öppnat för. Förvisso måste budgeten utökas men samtidigt är skillnaden endast ( ) * 2 = vilket bör anses vara lite pengar i sammanhanget. Med en ekonomisk livslängd på 5 år blir skillnaden (6 600/5) = kr/år. Räknar man på kr/dator, vilket är beloppet som godkändes av föregående styrelse, blir differensen givetvis mindre. 4 (3)

11 - Arbetsfördelning Projektgrupp: Simon Billinger, Mathias Lien och Christopher Lien (samt Kasper Fantenberg) Presenterades: Syfte Detta beslutsunderlag baseras på ett material sammanställt av vice ordförande med utbildningsansvar tillsammans med ordförande och vice ordförande i utbildningsutskottet. Materialet i fråga syftar till att utgöra ett underlag för hur Uppsalaekonomernas studiebevakning och utbildningsrelaterade evenemang och aktiviteter ska samordnas under hösten 2017 och framåt. Materialet är tänkt att framförallt fungera som ett gemensamt dokument för vice ordförande med utbildningsansvar och utbildningsutskottet där motiveringar, arbetsfördelning och strategier dokumenteras, men om ändringar som genomförs kräver att reglementet justeras som i detta fall ska det även fungera som ett lättillgängligt styrelsematerial. Syftet med just detta beslutsunderlag är att ge förslag på hur arbetsuppgifter inom föreningens utbildningsbevakning kan ändras och omfördelas i syfte att minska arbetsbördan på vice ordförande med utbildningsansvar. Det kommer senare presenteras ett beslutsunderlag rörande förändringar i det Strategiska Utbildningsrådet. Bakgrund I januari 2017 började Kasper Fantenberg, dåvarande vice ordförande med utbildningsansvar, att dokumentera de problem han fann med hur hans roll och de organ han ansvarade för fungerade. Han döpte dokumentet till Framtidens Studiebevakning och den ursprungliga tanken var att ta upp materialet som en styrelsefråga. Av olika anledningar dök detta inte upp i styrelsen under våren 2017 utan istället blev det en del av den överlämning Kasper och Simon Billinger (sittande vice ordförande med utbildningsansvar) hade under slutet av våren. Trots att materialet aldrig togs upp i styrelsen innebar inte det att problemen löst sig, utan de finns fortfarande kvar och det är därför detta dokument nu 1 (11)

12 upprättas som en fortsättning på Kaspers erfarenheter och åsikter men nu även med input från Simon samt Mathias Lien och Christopher Lin (sittande ordförande respektive vice ordförande i utbildningsutskottet). Verksamhetsåret HT16-VT17 Den första juli 2016 fick Uppsalaekonomerna kårstatus för både den nationalekonomiska och den företagsekonomiska institutionen. Detta innebar stora förändringar i föreningen men ingen post påverkades kanske mer av detta än vice ordförande med utbildningsansvar. Från att tidigare beskrivits som den ordföranderist med kanske lägst arbetsbörda ökade ansvaret så pass mycket att föreningen bedömde posten som värdig av heltidsarvodering från och med att föreningen fick sin kårstatus. Enligt Kasper som satt som den förste arvoderade på posten ändrades ansvarsområdena till den grad att han fick en mycket begränsad överlämning från sin företrädare då i princip allt var nytt. Trots heltidsarvodering upplevde Kasper ändå efter ett halvår på sin post att arbetsuppgifterna som lagts på vice ordförande med utbildningsansvar var för krävande. Han arbetade under hösten 2016 i genomsnitt 63 timmar i veckan och tyckte trots det att han inte kunde göra ett fullgott arbete och han menade att situationen i längden var ohållbar. Under verksamhetsåret HT16-VT17 låg följande arbetsuppgifter på vice ordförande med utbildningsansvar: Leda och organisera det Strategiska Utbildningsrådet (STRUT) Hantera fallärenden från enskilda studenter Ansvara för kontakten med andra kårer i studiefrågor Läsa och svara på studierelaterade mail (cirka 800 respektive 300 per månad) Skriva remissvar (cirka 1-2 per månad i varierande omfattning) Hantera frågor utanför universitetet (bostadsförmedling exempelvis) Vara en av föreningens två representanter i U9 Huvudstuderandeskyddsombud Representera föreningen vid ett flertal evenemang med universitetet (doktorspromotion, professorsinstallation, diplomeringsceremoni) Vara representant i följande organ (vilket inkluderar förberedande arbete inför varje möte): 2 (11)

13 o STRUT (varje månad) o Kårsamverkan (cirka var tredje vecka) o Studentsamverkan (2-3 möten per termin) Beslutsunderlag o Rektors ledningsråd (1-2 per månad och 1 internat per termin) o Förmöten inför Rektors ledningsråd (1 gång per vecka) o Dekanmöte (1-2 möten per termin) o Förmöten inför konsistoriet (cirka 4 per termin) o Förmöten inför områdesnämnd (1 per månad) o Samrådsgruppen för ekonomprogrammet (cirka 2 per termin) o Intendenturstyrelsen (cirka 3 per termin) o Matrådet (cirka 2 per termin) o Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden (1 per månad) o Studiesociala gruppen (1 per månad) o Fallgruppen (varannan vecka) o Akademiska Senaten (cirka 2 per termin) o Institutionsstyrelsen (cirka 1-2 per månad) o Diverse tillfälliga arbetsgrupper och möten där vi förväntas delta Till detta tillkommer styrelsearbete (uppskattningsvis 10 timmar per vecka) samt ordföranderiarbete (uppskattningsvis timmar per vecka). De områden som Kasper menade var framförallt lidande av alla dessa ansvar var dels: den lokala studiebevakningen, möjligheten att arbeta proaktivt med att se över specifika kurser och jobba mot institutionerna för utbildningsförbättring samt även den (i dagsläget relativt begränsade) fallverksamheten. Alla tre utgör viktiga delar av en fungerande studiebevakning. Förändringar Det finns två olika delar av förändringar som relaterar till Framtidens Studiebevakning. Dels de förändringar som syftar till att minska arbetsbördan på vice ordförande med utbildningsansvar, dels de som syftar till att lösa existerande problem med det Strategiska Utbildningsrådet. Då dessa båda lösningar är vitt skilda åt kommer beslutsunderlagen således presenteras separat men där bakgrunden till varför beslutsunderlaget tagits fram är densamma. Detta material kommer fokusera på arbetsdelningen för att minska arbetsbördan på vice ordförande med utbildningsansvar. 3 (11)

14 Då det i dagsläget inte finns möjlighet för vice ordförande med Beslutsunderlag utbildningsansvar att genomföra samtliga arbetsuppgifter på ett fullgott sätt och samtidigt arbeta proaktivt med studiebevakning är det tydligt att någon typ av förändring måste ske i dennes arbetsbörda. Frågan är vart och hur detta ska genomföras. Det finns två huvudsakliga områden där förändring har diskuterats både mellan före detta och sittande vice ordförande med utbildningsansvar och med utbildningsutskottet. Dessa områden är representation i vissa organ och studiebevakning. Representation i organ Då många av de möten och representantuppdrag som i dagsläget ligger på vice ordförande med utbildningsansvar innefattar informationsutbyte som är vital för genomförandet av central studiebevakning och kontakt med andra kårer så finns det inte många av arbetsuppgifterna som kan tas bort. Det finns dock några råd och organ som Kasper rekommenderade att hans efterträdare ej bör delta i: Intendenturstyrelsen, Matrådet, Institutionsstyrelsen och Akademiska senaten. Kasper föreslog också en ändring av hur rollen som studentstudiebevakare ser ut och om de förslagen skulle implementeras skulle även representation i Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden och Studiesociala gruppen tas bort. Möjligtvis skulle även dessa ändringar även leda till att representation i områdesnämnden också skulle ändras. Studiebevakning Den andra stora förändringsaspekten som diskuterats rör utbildningsutskottet och hur involverade de bör bara i studiebevakningen. I dagsläget ligger både central och lokal studiebevakning på vice ordförande med utbildningsansvar men ett förslag som kommer presenteras nedan är att det ska ske en uppdelning och att utbildningsutskottet ska ta ett större ansvar för den lokala studiebevakningen. Då detta är den mer operativa delen (hantering av fallärenden) ter sig detta som en rimlig uppdelning där utskottet bygger på den studentkontakt som redan infinner sig naturligt i och med deras projekt, samtidigt som det ger mer utrymme för vice ordförande med utbildningsansvar att arbeta mer med central studiebevakning (kontakt med kårer och hela universitetet), samt mer proaktivt och strategiskt vilket är mer passande för rollen. Detta skulle innebära att fallärenden skulle tas bort från vice ordförande med utbildningsansvars bord, och det skulle även öppna för att eventuellt se 4 (11)

15 över vem som representerar föreningen i Fallgruppen (en grupp för bollande av problem samordnade av de två student- och doktorandombuden som inkluderar fallansvariga vid flera olika kårer). Ett instick om kårlandskapet Något som potentiellt kan påverka båda dessa förslag till förändringar är hur kårlandskapet i Uppsala ser ut idag, och hur det kan komma att se ut i framtiden. I dagsläget finns det många problem med hur Kårsamverkan som organ (eller snarare faktumet att det inte är något organ) fungerar. Detta innebär att Kårsamverkan ibland tar upp en oproportionerligt stor del av vice ordförande med utbildningsansvars tid, men i och med hur samarbetet ser ut är det inte troligt att förändringar i kårarbetet som gör tidsbesparingar möjliga kommer kunna ske förrän om ett till två år. Vidare är även Uppsala Studentkårs framtid osäker. Organisationen som den ser ut idag är inte hållbar på lång sikt har de själva kommit fram till och under hösten kommer de se över en trolig omorganisation internt. Ett förslag på förändring som har dykt upp är att US delas upp i fyra olika kårer motsvarande de fyra sektioner som de just nu har. Ett annat förslag som varit på tal är att US går över till att fungera som en typ av paraplyorganisation för alla kårer och att de då skulle få en roll liknande den som Kuratorskonventet har för nationerna. Detta skulle då ersätta Kårsamverkan som det ser ut idag. Detta är dock bara spekulationer och efter att US presenterar hur de väljer att gå vidare med detta är det upp till Kårsamverkan och vår egen styrelse att ta ställning till förslaget. Av den anledningen fokuserar inga förändringsförslag i detta dokument på kårarbetet då framtiden där är något oklar och det är mycket troligt att det kommer ske externa förändringar inom en snar framtid. Det är dock viktigt att ha detta i bakhuvudet också vid övervägning av de förändringar som faktiskt föreslås nedan, och vad för konsekvenser ett förändrat kårlandskap kan ha. Förslag Förslag 1 - Studentstudiebevakare I dagsläget består STRUT av två ledamöter som kallas studentstudiebevakare. Dessa saknar specifika arbetsuppgifter utöver deltagande i STRUT vilket särskiljer dem från resterande ledamöter (övriga är representanter i exempelvis institutionsstyrelsen). Följande förslag syftar till att ge studiebevakarna en 5 (11)

16 större roll i arbetet med studiebevakning och skapa ansvarsområden med tydliga rollbeskrivningar. Ansvarsområden Studentstudiebevakare med studiesocialt ansvar Ansvarar för frågor som rör arbetsmiljö och psykisk ohälsa bland studenter Representerar föreningen i Intendenturstyrelsen och Studiesociala gruppen Ev. tar över rollen som Huvudstuderandeskyddsombud Studentstudiebevakare med representationsansvar Representerar föreningen i Akademiska senaten Representerar föreningen i Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Ev. representerar föreningen i Områdesnämnden Fördelar: Tydliga rollbeskrivningar och ansvarsområden för studentstudiebevakarna Studentstudiebevakarna blir mer insatta inom sina områden Ökar fokus på studiesociala frågor Involverar fler i studiebevakningen Förbättrar möjligheterna för föreningens representanter i nämnda organ att göra ett fullgott arbete Avlastar vice ordförande med utbildningsansvar Nackdelar: Kan vara svårt att rekrytera personer som vill ta detta ansvar Sprider ut kunskap och ansvar på fler personer vilket kräver ökad samordning från vice ordförande med utbildningsansvar Kräver en reglementesändring 6 (11)

17 Förslag 2 - Utbildningsutskottets roll i studiebevakningen Beslutsunderlag Förslag nummer två fokuserar på att utbildningsutskottet tar en större roll i studiebevakningen vilket inte är helt olikt hur det fungerade under delar av förra året då utskottet ansvarade för kontakten med kursambassadörerna. Distinktionen mellan vice ordförande med utbildningsansvar och utbildningsutskottet görs framförallt mellan studiebevakning på lokal och central nivå där utskottet fokuserar på fallärenden på institutionsnivå där de även kan ta hjälp av STRUT eller individuella institutionsstyrelserepresentanter, medan vice ordförande med utbildningsansvar behåller sina arbetsuppgifter relaterade till samordning av STRUT, kårkontakt och central studiebevakning. Arbetsfördelning Utbildningsutskottet Ansvarar för fallärenden Arbetar tillsammans med STRUT (och i framtiden BEC och MEC) i den lokala studiebevakningen mot lärare och institutioner Ev. representerar föreningen i Fallgruppen Vice ordförande med utbildningsansvar Fungerar som en assistans för utskottet i deras lokala studiebevakning med möjlighet att kontakta andra kårer och/eller student- och doktorandombuden vid behov Ansvarar för Uppsalaekonomernas centrala studiebevakning (fakultetsnivå och uppåt) Ordförande i STRUT och ansvarar med vice ordförande i STRUT för tillsättning av ledamöter Ansvarar för att skriva remissvar Ansvarar för externa frågor som inte rör studier Ansvarar för läsning och besvarande av studierelaterade mail (ej fallärenden) Ansvarar för representation mot universitetet samt kontakt och representation mot andra kårer 7 (11)

18 Fördelar: Kan implementeras direkt Avlastar vice ordförande med utbildningsansvar Beslutsunderlag Fördelar ansvaret för utbildningsbevakning på fler än en person Ger möjlighet att öka antalet totala timmar som läggs ned på utbildningsbevakning både på central och lokal nivå Ger utbildningsutskottet mer ansvar och arbete Ger tydligare koppling mellan utbildningsutskottet och STRUT och dess ledamöter vilket skulle kunna göra så att projekt som Tycka-till kan integreras till större utsträckning Nackdelar: Ökar arbetsbelastningen på utbildningsutskottet Ska utbildningsutskottet studiebevaka? Risk för försämrad kontinuitet i studiebevakningen då ordförande i utbildningsutskottet byts varje termin Om en paraplyorganisation bildas av Kårsamverkan - behövs förändringen på lång sikt? Implementering En fråga som är kritisk att besvara kring alla dessa förändringar är hur de eventuellt skulle implementeras för att garantera att ingen del av studiebevakningen inte har någon ansvarig, oavsett om personer hittas till samtliga uppdrag. Studentstudiebevakare En utav de nackdelar som nämns när det kommer till de nya studentstudiebevakarna är att det kan vara svårt att tillsätta personer som vill ta på sig detta ansvar. Ett förslag är att i rekryteringsprocessen göra tydligt att det söks två poster och vad posterna innebär, men att minimikravet på ansvaret som man måste ta på sig för att ta sig an posten är lägre än i förslaget. För att förtydliga skulle då alltså rekryteringen för studentstudiebevakare med studiesocialt ansvar göra klart att posten innefattar att vara en ledamot i STRUT, delta i Studiesociala gruppen samt hantera frågor som berör arbetsmiljö och psykisk ohälsa. Utöver detta kan rekryteringsmaterialet göra tydligt att posten även kan innefatta att personen representerar föreningen i 8 (11)

19 Intendenturstyrelsen men att det inte är ett krav. För studiebevakaren med representationsansvar skulle en liknande rekrytering se ut som att posten innefattar att vara ledamot i STRUT och Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden samt att posten kan innefatta att representera föreningen i Akademiska Senaten och eventuellt förmöte för områdesnämnden. Att rekrytera på detta sätt skulle få med sig fördelarna av att posterna har en mer konkret arbetsbeskrivning med tydliga roller, men öppna för att personerna som söker kan själva välja vad som är en rimlig nivå av engagemang för respektive roll. Då detta inte gjorts på detta sätt tidigare är det svårt att avgöra hur stor arbetsbördan blir på respektive studentstudiebevakare och att rekrytera på detta sätt skulle kunna fungera som ett test för arbetsbelastningen. Studiebevakning Ansvar för fallärenden skulle med dessa förändringar delas upp på följande sätt: Studiebevakare med studiesocialt ansvar Vice ordförande med utbildningsansvar Utbildningsutskottet Tanken är att utbildningsutskottet tar emot samtliga fallärenden och därefter är det upp till dem att bedöma om frågan som kommit in hamnar i en av tre olika kategorier: lokal, central eller arbetsmiljö. Är frågan på lokal nivå (vilket majoriteten torde vara baserat på en genomgång av gamla ärenden) hanterar utskottet själva frågan. Tycks frågan röra något som eventuellt skulle ha kopplingar till andra institutioner eller beröra frågor som hanteras på fakultetsnivå och över kategoriseras frågan som att den rör central studiebevakning och den hamnar då hos vice ordförande med utbildningsansvar. Skulle frågan istället röra arbetsmiljöfrågor eller psykisk ohälsa hos studenter vidarebefordrar utskottet frågan till studentstudiebevakaren med studiesocialt ansvar. Frågor som inte kan tydligt kategoriseras som någon av de tre typerna bör vidarebefordras till vice ordförande med utbildningsansvar. 9 (11)

20 Konkret innebär detta att utbildningsutskottet tar över ansvar för en mail dit alla studentärenden hänvisas (förslagsvis Denna skulle då antingen kunna göras till en separat mail-inbox à la hur Reversen har det, eller så skulle det fungera som en mailgrupp där man når utbildningsutskottet som har ansvar för att svara på mailen som inkommer inom tidsspannet satt av föreningens mail-policy. Förslagsvis ska även vice ordförande med utbildningsansvar ha tillgång till mailen - i alla fall initialt - för att övervaka att fallärendena hanteras i övergångsfasen. Tanken är även att vice ordförande med utbildningsansvar ska fungera som assistans till både utbildningsutskottet och studentstudiebevakaren vid osäkerhet. I övergångsfasen är det troligt att denna roll kommer vara större än vad den förhoppningsvis blir i framtiden då det behöver ske en överlämningsprocess som kommande år sker internt i utskottet respektive via dokumentation från studentstudiebevakarens företrädare. Skulle det uppstå problem med att tillsätta studentstudiebevakaren med studiesocialt ansvar faller frågorna som denne skulle hanterat på vice ordförande med utbildningsansvar tills vidare. Reglementesändringar För att implementera dessa ändringar skulle delar av reglementet behöva uppdateras. Förslag på dessa ändringar görs nedan. Kapitel 5. Utskottsbeskrivningar Utbildningsutskottet Skall ansvara för att arrangera projekt som främjar och kompletterar utbildningen, samt arbeta med studiebevakning genom att vara ett forum för studenter att påverka utbildningen samt assistera studenter i fallärenden på lokal nivå Skall ansvara för föreningens kontakter med universitetet och vår utbildningsbevakning Kapitel 7. Arbetsbeskrivning 7a) Styrelsen Vice ordförande med utbildningsansvar Vice ordförande med utbildningsansvar ansvarar för kontakt med universitetet, 10 (11)

21 studenter och andra kårer i utbildningsfrågor. Denne är högst ansvarig för föreningens studiebevakning och övriga frågor av utbildningsrelaterad karaktär. Vice ordförande med utbildningsansvar arbetar både på strategisk nivå med att utvärdera utbildningen och på aktiv nivå genom att påverka densamma. Arbetsuppgifter som ingår är att vara föreningens representant under diverse möten som är knutna till utbildningen, exempelvis med enskilda lärare, Samrådsgruppen för Ekonomprogrammet, Intendenturstyrelsen, Matrådet. Vice ordförande med utbildningsansvar ansvar för att tillsätta de poster Uppsalaekonomerna erbjuds i centrala organ genom avtal med andra kårer. Vice ordförande med utbildningsansvar är högsta ansvarig för fallärenden och arbetsmiljöfrågor från studenter och arbetar med att assistera utbildningsutskottet i fallärenden på lokal nivå Vice ordförande med utbildningsansvar arbetar med att assistera studenter i olika fallärenden och arbetsmiljöfrågor samt att svara på utbildningsrelaterade frågor från studenter och andra intressenter. 7b) Utskott Utbildningsutskottet Utbildningsutskottet anordnar projekt som främjar och kompletterar utbildningen exempelvis genom externa utbildningar, förmedling av kurslitteratur och alumniträffar. Utskottet förmedlar också information gällande utbytesstudier. Utöver detta arbetar utskottet med studiebevakning genom att vara ett forum för studenter att påverka utbildningen samt genom att hantera fallärenden från studenter på lokal nivå Rekommendation Projektgruppens rekommendation är att styrelsen godkänner samtliga förslag med tillhörande reglementesuppdateringar. 11 (11)

Bilaga 2 STRUT Projektgrupp: Simon Billinger, Mathias Lien och Christopher Lin (samt Kasper Fantenberg) Presenterades: 2017-09-11 Syfte Detta beslutsunderlag baseras på ett material sammanställt av vice

Läs mer

Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt 2018-02-27 För: Beslut/diskussion/information Arvoderingar Projektgrupp: Ordföranderiet Presenterades: 2018-03-05 Syfte Det finns organisatoriska problem med

Läs mer

Bilaga 2 Medlemskap i SFS

Bilaga 2 Medlemskap i SFS Bilaga 2 Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-08-31 Syfte Den här utredningen syftar till att utforska huruvida Uppsalaekonomerna bör ansöka om medlemskap i Sveriges Förenade Studentkårer

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Reviderat den Christopher Lin, Vice ordförande med utbildningsansvar, 2019-02-22 Antaget den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Antaget av Strategiska utbildningsrådet den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter som Uppsalaekonomerna har angående utbildning

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Reversen Färdigställt 2017-11-01 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Reglementesändring Reversen Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-11-06 Syfte

Läs mer

Styrelseutredning Färdigställt 2018-03-13 För: Beslut/diskussion/information Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-03-05 Syfte Den här utredningen syftar till att utreda frågan kring huruvida

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt 2018-05-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-05-14 Syfte

Läs mer

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA?

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA? Bilaga 4 - Projektgrupp: Aras Amin och Louise Jönsson Medverkande i utredningen: Christopher Lin, Frida Wallentheim, Nora Malmberg och Mikael Holmgren Presenterades: 2018-05-29 Syfte Att diskutera och

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 30 november 2015 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

U PPSA LAE KO N O M ER N A

U PPSA LAE KO N O M ER N A U PPSA LAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2019-02-25 Tid: 17:32-23:00 Plats: KPMG Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Evelina

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy.

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy. Styrelseledamöter Styrelseledamöterna är en del av föreningens styrelse och fyra till antalet. De medverkar på styrelsemöten varannan vecka under terminerna. Inför dessa möten rapporterar de om hur arbetet

Läs mer

U PPSALAE KO N O M ER N A

U PPSALAE KO N O M ER N A U PPSALAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2019-04-08 till 2019-04-09 Tid: 17:31- OO:O1 Plats: KPMG Arenan Närvarande: @ Theo Örtengren * Nora Ma!mberg * Christopher Lin

Läs mer

Kårstyrelsens arbetsbeskrivning

Kårstyrelsens arbetsbeskrivning Kårstyrelsens arbetsbeskrivning Kårstyrelsen Kårstyrelsen är s operativa organ och har ansvar främst för att verkställa verksamhetsplanen. Kårstyrelsen: har det operativa ansvaret för organisationen representerar

Läs mer

Befattningsbeskrivningar

Befattningsbeskrivningar Befattningsbeskrivningar Styrelsen Ordförande... 1 Förste vice ordförande och Utbildningsansvarig... 3 Andre vice ordförande... 5 Skattmästare... 6 Vice Skattmästare... 7 Näringslivsansvarig... 8 Marknadsföringsansvarig...

Läs mer

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen.

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. 1 (14) Arbetsbeskrivningar Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. Syfte Arbetsbeskrivningarnas syfte är att bidra till kontinuitet i kårledningens arbete och att

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus

Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus Tisdag den 6 november 2012 Kl 17.00 H4, ekonomikum Författare Uppsalaekonomernas styrelse Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2

Läs mer

Ekonomiska sektionens

Ekonomiska sektionens Översikt av Ekonomiska sektionens verksamhet och studiebevakning November 2015 Sebastian Magnusson, ordförande Ekonomiska sektionen 2015/16 Karin Ottander, studiebevakare Ekonomiska sektionen 2015/16 Inledning

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär:

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: https://goo.gl/forms/q8jgnviaoyxfetb73 Valberedningen svarar på frågor om valet på val@gus.gu.se Från och med den 13 feb 2018 kan du

Läs mer

Styrelsens proposition om kårstatus

Styrelsens proposition om kårstatus Styrelsens proposition om kårstatus Med anledning av den utredning som genomförts under våren anser styrelsen att Juridiska föreningen i Uppsala bör ansöka om kårstatus för Juridiska fakulteten vid Uppsala

Läs mer

Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens och doktoranders arbete i SFS

Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens och doktoranders arbete i SFS P6 Handläggare: Styrelsen Datum: 2019-03-03 Dnr: O412-6/1819 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens

Läs mer

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015 för 2015 Sektionsordförande 2014: Theodor Hjortenhammar Vice sektionsordförande 2014: Awad Smew 1. Sammanfattning Sektionens verksamhet 2015 2. Framtidens läkarutbildning på NKS 3. Examinationer 4. Klinisk

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Doktorandnämnden vid Uppsala universitet är, utöver ordförande och vice ordförande, sammansatt av representanter från varje fakultetsdoktorandråd:

Doktorandnämnden vid Uppsala universitet är, utöver ordförande och vice ordförande, sammansatt av representanter från varje fakultetsdoktorandråd: Ändringar i detta reglemente fastställs av Uppsala Studentkår. För träda i kraft måste reglementet godkännas av Uppsala teknolog- och naturvetarkår, Farmacevtiska studentkåren och Gotlands studentkår Rindi.

Läs mer

Stadfästande av val av Øverste

Stadfästande av val av Øverste Stadfästande av val av Øverste Kårhuset Lund, 2019-03-10 Fredric Ahrling, Nollegeneral Stadfästande av val av Øverste Bakgrund En till person har kandiderat till Øverste och både jag och Nolleamiralen

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplanen är utarbetad utifrån den verksamhetsplan som Örebro studentkår har gällande hela organisationen i upplägg och

Läs mer

BEFATTNINGSBESKRIVNINGAR UTSKOTTSORDFÖRANDEN. Reviderad 2014-03-25

BEFATTNINGSBESKRIVNINGAR UTSKOTTSORDFÖRANDEN. Reviderad 2014-03-25 BEFATTNINGSBESKRIVNINGAR UTSKOTTSORDFÖRANDEN Reviderad 2014-03-25 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET - Ordförande för Näringslivsutskottet ansvarar för att det sker löpande kontakt mellan sitt utskott och andra näringslivsrelaterade

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA BILAGA 28 VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA BILAGA 28 VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA BILAGA 28 VID STOCKHOLMS UNIVERSITET BEFATTNINGSBESKRIVNINGAR Onsdag 8/4 2015 Wallenbergssalen, hus 3 - Kräftriket Kl. 17.00 22.00 ORDFÖRANDE Internt Ordförande skall kalla till samt

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Proposition gällande styrelsens struktur

Proposition gällande styrelsens struktur Proposition gällande styrelsens struktur Bakgrund Idag består styrelsen för Industriell ekonomi utav tolv medlemmar, varav sex ledamöter från några av sektionens kommittéer samt sex förtroendevalda presidiemedlemmar.

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Antaget av SiS 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks mål- och visionsdokument som grund.

Läs mer

Styrelsematerial Arbetstider, flex och dyl. för heltidare Färdigställt 2016-11-10 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 3 - Flex för heltidare Projektgrupp: Kasper Fantenberg & Gustav Svensson Presenterades:

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen :00

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen :00 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen 2015-08-28 13:00 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Louise Lindberg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Jakob Rasch, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Subventio Färdigställt 2018-05-03 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Subvention Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades:

Läs mer

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson 1(6) PROTKOLL STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER Närvarande Caroline Edwall Alexandra Eriksson Ebba Hamrin Felix Olin Ibrahim Ibrahim Jakob Hambert Jennifer Andersson Michaela Larsson Sanna Lundgren Agnes Emborg

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Detta material syftar till att vara underlag för att gå till beslut i frågan gällande att köpa in insignie till föreningen.

Detta material syftar till att vara underlag för att gå till beslut i frågan gällande att köpa in insignie till föreningen. Styrelseutredning Insignie Färdigställt 2017-11-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Insignie Projektgrupp: Hanna Jansson Presenterades: 2017-11-07 Syfte Detta material syftar till att vara underlag

Läs mer

264 Mötet öppnas av ordförande Oskar Holmér kl. 17: Protokoll från styrelsemöte 11 den 13/9 godkänns med redaktionella ändringar.

264 Mötet öppnas av ordförande Oskar Holmér kl. 17: Protokoll från styrelsemöte 11 den 13/9 godkänns med redaktionella ändringar. Styrelsemöte nr 12 Pharmen 161004 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ekonomiskt ansvar; Maria Melinder, vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor;

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 INLEDNING... 1 DISPOSITION... 1 FOKUSFRÅGA STRÄVAN MOT DEN GODA UTBILDNINGEN... 2 1. ORGANISATION OCH LEDNING... 3 1.1 INTERNATIONALISERING... 3 1.2

Läs mer

Bilaga 1: Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2017:

Bilaga 1: Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2017: 3(7) Bilaga 1: Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2017: Studentrepresentantposter i universitetsgemensamma/centrala grupper, nämnder och råd: Konsistoriet ( 5

Läs mer

Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet

Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet 2016-2019 Uppsala universitetets konsistorium Härmed ansöker Farmacevtiska Studentkåren (FaS) om att erhålla ställning

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017

Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017 Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017 10 maj, 09:00 i H1, Ekonomikum Vice ordförande med näringslivsansvar (1 post) Namn: Aras Amin Det här är jag: Jag är 22 år och kommer från Västerås. För

Läs mer

Bakgrund. Beskrivning av RALV Stockholms universitets systematiska arbetsmiljö- och lika villkorsarbete. Juni 2018

Bakgrund. Beskrivning av RALV Stockholms universitets systematiska arbetsmiljö- och lika villkorsarbete. Juni 2018 1 (5) Juni 2018 Beskrivning av RALV Stockholms universitets systematiska arbetsmiljö- och lika villkorsarbete Bakgrund Den 25 juni 2015 fattade rektor beslut om att inrätta Rådet för arbetsmiljö och lika

Läs mer

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Propositioner Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Projektkoordinatorns uppgifter har under de gångna verksamhetsåren legat så pass nära vice ordförandens uppgifter

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2013 2014 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 130320 Inledning Denna verksamhetsplan är något mindre betungande än tidigare års och samtidigt som vi har begränsat

Läs mer

Kårutredningen 2014-2015

Kårutredningen 2014-2015 Kårutredningen 2014-2015 Isak Roth Jonathan McLachlan Sofia Björklöv Vi skulle särskilt vilja tacka David Sucasas Gottfridson, Peter Hedberg och UE:s styrelse HT12- VT13 för den grund som utredningen byggt

Läs mer

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Inledning Högskolan i Halmstads 1 kvalitetsarbete vilar på ett flerdimensionellt kvalitetsbegrepp:

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg

Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg Juridiska Föreningen 1. Juridiska Föreningens styrelse Samtliga ledamöter av Juridiska Föreningens Styrelse ska: delta vid styrelsemöten stå till

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA

K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 25 april 2016 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum Föredragningslista

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2012 2013 Consensus - en kår nära dig 1(9) Inledning Verksamhetsåret 11/12 har fokuserat mycket på att vara En kår nära dig. Det har skapats rutiner för att synas

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av SiS Fullmäktige 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20 Reviderat

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 Fastställd av fullmäktige 2014-05-14 Innehåll Bakgrund och Syfte... 3 Målgrupp... 3 Kvalitetshöjande utbildningsstruktur... 4... 4 Delmål 1: Likvärdig rättssäkerhet inom och mellan

Läs mer

SöderS organisationsplan 11/12

SöderS organisationsplan 11/12 SöderS organisationsplan 11/12 Fastställd av fullmäktige 2011-04-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: J

Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: J Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt 2017-09-18 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: Jan Gunell & Aras Amin Presenterades: 2017-09-25 Syfte

Läs mer

Yttrande Carl Larsson Utbildningsansvarig 2014-09-12. Umeå naturvetar- och teknologkår samt Umeå Medicinska Studentkår

Yttrande Carl Larsson Utbildningsansvarig 2014-09-12. Umeå naturvetar- och teknologkår samt Umeå Medicinska Studentkår UKÄ:s reg.nr: 32-205-14 Svaren nedan är från (härefter benämnt som US ) och avser Umeå universitet (härefter benämnt som UmU ) generellt, samt i vissa avseenden de organisatoriska delar av Umeå universitet

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande:

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: UPPSALAEKONOMERNA Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-12-20 Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: * Theo Örtengren a Nora Malmberg a Christopher Lin ii Julia Forssell ii Jessica

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 3 Pharmen Kl. 17:15

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 3 Pharmen Kl. 17:15 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 3 Pharmen 160218 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Jakob Rasch, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 4 Pharmen Kl. 17:15

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 4 Pharmen Kl. 17:15 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 4 Pharmen 160304 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ansvar för ekonomifrågor; Jakob Rasch, vice ordförande med

Läs mer

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG har som uppgift att agera som kontakten mellan kemisektionen och arbetsmarknaden.

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 5

Protokoll Styrelsemöte 5 Protokoll Styrelsemöte 5 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, 18.00 Plats: Villa Medici Rebecca Heimann, ledamot med ansvar för likabehandlingsfrågor (från 3.1) Närvarande ledamöter Samuel Nilsson,

Läs mer

Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet

Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet Kapitel 1. Om avtalet 1.1 Parter Detta avtal tecknas mellan Uppsala studentkår (org. nr. 817600-5497, nedan kallat US), Farmacevtiska studentkåren

Läs mer

UTBILDNINGSRÅD HT 2012. Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus

UTBILDNINGSRÅD HT 2012. Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus UTBILDNINGSRÅD HT 2012 Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus SCHEMA Lördag 07.30 Frukost 08.30 Mötet inleds, punkt 1-6 Kort bensträckare 10.00 Utvärdering med prorektor 11.00 Fika 11.15 Intern kommunikation-

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Dagordning Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Dagordning Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(7) Dagordning Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 28-11-2017 kl. 17.00. Närvarande: Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kommunikationsansvarig: Ordförande för Sociala utskottet Studierådets

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Till kårstyrelsens arbetsutskott delegeras:

Till kårstyrelsens arbetsutskott delegeras: Umeå studentkår Biblioteksgränd 6 907 36 Umeå Tel: 090-786 90 00 Styrdokument 2013-06-10 Med denna delegationsordning, delegerar kårstyrelsen beslutanderätt i vissa frågor inom sitt ansvarsområde till

Läs mer

Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2018 och behöriga intygsundertecknare:

Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2018 och behöriga intygsundertecknare: Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2018 och behöriga intygsundertecknare: 1. Studentrepresentantposter i universitetsgemensamma/centrala grupper, nämnder och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor.

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor. Styrelsemöte nr 14 Pharmen 161114 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ekonomiskt ansvar; Maria Melinder, vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor;

Läs mer

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra.

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra. Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har skyldighet utföra. Ursprungligen antagen under styrelsemöte S14-15/16. Uppdaterad följande

Läs mer

Program för lika villkor

Program för lika villkor Dnr: HISTFILFAK 2017/33 Program för lika villkor 2017 2020 Historiska-filosofiska fakulteten Fastställd av Historiska-filosofiska fakultetsnämnden 2017-04-18 1 Inledning Detta dokument ger mål och strategier

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 Huvudområden Presidiet har följande fem huvudsakliga områden med arbetsuppgifter: 1. Utföra Fullmäktiges och Styrelsens beslut 2. Sköta utbildningsbevakning a. på fakultetsnivå

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2015/16:3

Protokoll Styrelsemöte 2015/16:3 Protokoll Styrelsemöte 2015/16:3 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Gula rummet, Villa Medici Närvarande ledamöter Samuel Nilsson, ordförande Fredrik Nilsson, vice ordförande med

Läs mer