Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8 Bilaga 2 STRUT Projektgrupp: Simon Billinger, Mathias Lien och Christopher Lin (samt Kasper Fantenberg) Presenterades: Syfte Detta beslutsunderlag baseras på ett material sammanställt av vice ordförande med utbildningsansvar tillsammans med ordförande och vice ordförande i utbildningsutskottet. Materialet i fråga syftar till att utgöra ett underlag för hur Uppsalaekonomernas studiebevakning och utbildningsrelaterade evenemang och aktiviteter ska samordnas under hösten 2017 och framåt. Materialet är tänkt att framförallt fungera som ett gemensamt dokument för vice ordförande med utbildningsansvar och utbildningsutskottet där motiveringar, arbetsfördelning och strategier dokumenteras, men om ändringar som genomförs kräver att reglementet justeras som i detta fall ska det även fungera som ett lättillgängligt styrelsematerial. Syftet med just detta beslutsunderlag är att ge förslag på hur arbetsuppgifter inom föreningens utbildningsbevakning kan ändras och omfördelas i syfte att minska arbetsbördan på vice ordförande med utbildningsansvar. Det kommer senare presenteras ett beslutsunderlag rörande förändringar i det Strategiska Utbildningsrådet. Bakgrund I januari 2017 började Kasper Fantenberg, dåvarande vice ordförande med utbildningsansvar, att dokumentera de problem han fann med hur hans roll och de organ han ansvarade för fungerade. Han döpte dokumentet till Framtidens Studiebevakning och den ursprungliga tanken var att ta upp materialet som en styrelsefråga. Av olika anledningar dök detta inte upp i styrelsen under våren 2017 utan istället blev det en del av den överlämning Kasper och Simon Billinger (sittande vice ordförande med utbildningsansvar) hade under slutet av våren. Trots att materialet aldrig togs upp i styrelsen innebar inte det att problemen löst sig, utan de finns fortfarande kvar och det är därför detta dokument nu 1 (13)

9 upprättas som en fortsättning på Kaspers erfarenheter och åsikter men nu även med input från Simon samt Mathias Lien och Christopher Lin (sittande ordförande respektive vice ordförande i utbildningsutskottet). Verksamhetsåret HT16-VT17 Den första juli 2016 fick Uppsalaekonomerna kårstatus för både den nationalekonomiska och den företagsekonomiska institutionen. Detta innebar stora förändringar i föreningen men ingen post påverkades kanske mer av detta än vice ordförande med utbildningsansvar. Enligt Kasper som satt som den förste arvoderade på posten ändrades ansvarsområdena till den grad att han fick en mycket begränsad överlämning från sin företrädare då i princip allt var nytt. Under verksamhetsåret HT16-VT17 låg följande arbetsuppgifter på vice ordförande med utbildningsansvar: Leda och organisera det Strategiska Utbildningsrådet (STRUT) Hantera fallärenden från enskilda studenter Ansvara för kontakten med andra kårer i studiefrågor Läsa och svara på studierelaterade mail (cirka 800 respektive 300 per månad) Skriva remissvar (cirka 1-2 per månad i varierande omfattning) Hantera frågor utanför universitetet (bostadsförmedling exempelvis) Vara en av föreningens två representanter i U9 Huvudstuderandeskyddsombud Representera föreningen vid ett flertal evenemang med universitetet (doktorspromotion, professorsinstallation, diplomeringsceremoni) Vara representant i följande organ (vilket inkluderar förberedande arbete inför varje möte): o STRUT (varje månad) o Kårsamverkan (cirka var tredje vecka) o Studentsamverkan (2-3 möten per termin) o Rektors ledningsråd (1-2 per månad och 1 internat per termin) o Förmöten inför Rektors ledningsråd (1 gång per vecka) o Dekanmöte (1-2 möten per termin) o Förmöten inför konsistoriet (cirka 4 per termin) o Förmöten inför områdesnämnd (1 per månad) 2 (13)

10 o Samrådsgruppen för ekonomprogrammet (cirka 2 per termin) o Intendenturstyrelsen (cirka 3 per termin) o Matrådet (cirka 2 per termin) o Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden (1 per månad) o Studiesociala gruppen (1 per månad) o Fallgruppen (varannan vecka) o Akademiska Senaten (cirka 2 per termin) o Institutionsstyrelsen (cirka 1-2 per månad) o Diverse tillfälliga arbetsgrupper och möten där vi förväntas delta Till detta tillkommer styrelsearbete (uppskattningsvis 10 timmar per vecka) samt ordföranderiarbete (uppskattningsvis timmar per vecka). De områden som Kasper menade var framförallt lidande av alla dessa ansvar var dels: den lokala studiebevakningen, möjligheten att arbeta proaktivt med att se över specifika kurser och jobba mot institutionerna för utbildningsförbättring samt även den (i dagsläget relativt begränsade) fallverksamheten. Alla tre utgör viktiga delar av en fungerande studiebevakning. BEC, MEC och STRUT Något som inte diskuteras i detta material och som inte kommer diskuteras vidare i nuläget är BEC och MEC (Bachelor s Education Committee och Master s Education Committee). Under verksamhetsåret har dessa haft problem både när det kommer till att tillsätta kursambassadörer, och att tiden inte har funnits för vice ordförande med utbildningsansvar att leda möten och ta emot information på ett tillfredsställande sätt. Då Kasper under sin tid la ett stort fokus på att få igång den centrala studiebevakningen och samarbeten mellan kårerna har BEC och MEC under våren lagts på is. I uppstartsfasen inför hösten kommer därför fokus ligga på att få till ett fungerande STRUT, istället för att lägga fokus på att få alla tre organ att fungera samtidigt. BEC och MEC lämnas således vidare till antingen våren 2018 eller senare. Det strategiska utbildningsrådet (STRUT) är ett råd som samlar representanter vid samtliga institutioner som Uppsalaekonomerna ämnar bedriva utbildningsbevakning vid, samt berörda utbildningsprogramsföreningar där avtal slutits om rätt till medlemskap i rådet. Det ska fungera som en informationsutbyteskanal, tillsätta representanter till lokala och centrala organ, 3 (13)

11 kvalitetssäkra föreningens arbete inom utbildningsbevakning, förfoga över de ekonomiska medel som STRUT tilldelats samt skapa föreningens åsiktsprogram. STRUT startades upp i samband med att föreningen blev kår 2016 men har under sitt första levnadsår inte levt upp till de förväntningarna som ställts. Detta på grund av flera anledningar men framförallt på problem med rekrytering till de olika posterna samt att första året som kår innebar stora förändringar för vice ordförande med utbildningsansvar (som är ordförande i STRUT) och då valdes det att prioritera att få ordning på de centrala uppdragen före de lokala. Således hamnade STRUT lite i skymundan men nu när det är dags för ett nytt verksamhetsår är det dags att försöka ta tag och omstarta STRUT igen. Det är dock projektgruppens åsikt att nuvarande utformning av STRUT inte är kompatibelt med hur intresset för utbildningsbevakning ser ut när det kommer till att fullfölja sina mål och därför bör ändringar ske. I dagsläget finns det flera olika problem när det kommer till hur STRUT är utformat och hur det bör fungera. Det första är att vice ordförande med utbildningsansvar inte haft tid eller möjlighet att på ett bra sätt organisera och sköta mötena. Nästa problem är att i och med att det varit svårt att rekrytera till dessa representantposter har STRUT sällan kunnat sammanträda på ett värdefullt sätt då det varit så pass få som faktiskt suttit på posterna. Ytterligare ett problem med STRUT är att dess syfte för vissa varit otydligt. Förändringar Problemet med vice ordförande med utbildningsansvars tid och möjlighet att arrangera STRUT föreslås motverkas på följande sätt: dels ska mötena för STRUT slås fast i början av terminen och de kan således annonseras ut direkt till de nya ledamöterna vilket bör underlätta planeringen av mötena. Arbetet med BEC och MEC läggs även på is tills vidare för att ge full möjlighet att fokusera planering och rekrytering av ledamöter till STRUT. För att öka kontinuiteten i STRUT och för att förbättra rådets funktion som utbyteskanal kommer även vice ordförande i utbildningsutskottet föreslås inkluderas i STRUT genom att ta sekreterarrollen. Detta blir speciellt värdefullt i början av varje höst då ordförande i STRUT just klivit på och kan då ta hjälp av sin vice ordförande som redan suttit en termin i rådet. 4 (13)

12 Problemet med rekrytering kommer motverkas på flera olika sätt. Dels kommer projektgruppen försöka göra ett bättre arbete med att locka deltagare till utbildningsrelaterade engagemang. Vidare kommer även utbildningsutskottets projektgrupp föreslås ingå i STRUT vilket skulle öka antalet deltagare och öka chansen att tillräckligt många kan dyka upp på mötena för att det ska vara värdefullt (ur ett informationsutbytesperspektiv). Detta skulle potentiellt kunna leda till att fler dessutom söker då det ökar möjligheten för utskottets engagerade att påverka. Att fokus i rekryteringen även kommer ligga på enbart studentstudiebevakare, styrelserepresentanter och projektgruppen för utbildningsutskottet vilka alla föreslås delta i STRUT och inte på BEC och MEC, kan göra att det blir lättare att fylla posterna i STRUT. Genom att inkludera utbildningsutskottets projektgrupp i STRUT hoppas vi kunna motverka det oklara syftet med STRUT STRUT ska i denna version framförallt fungera som en kanal för utbyte av information mellan samtliga involverade i utbildningsrelaterade engagemang i föreningen, det ska fungera som ett diskussionsforum för dessa personer där de kan lyfta problem de stöter på. STRUT ska även fungera som en enkel väg för vice ordförande med utbildningsansvar att ta reda på om någon är intresserad av olika centrala och lokala studentrepresentantuppdrag som utannonseras vid Kårsamverkan (vilket kan hjälpa att lätta arbetsbördan på vice ordförande med utbildningsansvar). Alla de uppdrag som enligt STRUT:s reglemente ligger på STRUT kan behållas, så inget behöver tas bort, men fokus läggs framförallt på informationsutbytet. Förslagen som presenteras nedan kan godkännas separat eller tillsammans, de är inte uteslutande utan kan kombineras. Det finns dock vissa synergieffekter i att godkänna förslagen tillsammans som kommer diskuteras efter de presenterats. Förslag Förslag 1 STRUT:s sekreterare Det första förslaget rör STRUT:s sekreterare. Det är en reglementesändring som skulle innebära att den sekreterare som STRUT skall utse för varje termin alltid ska vara vice ordförande i utbildningsutskottet (som därigenom inkluderas i STRUT). Detta skulle ge vice ordförande i utskottet möjlighet att förbereda sig inför sin termin som vice ordförande i rådet och även se till att integrera hela 5 (13)

13 utbildningsutskottet i STRUT. Det skulle även göra så att ingen annan i rådet behöver ta på sig rollen som sekreterare för terminen. Det skulle som nämnt tidigare öka kontinuiteten i rådet. I dagsläget utses en sekreterare som antingen är en extern person eller en ledamot i rådet, detta skulle således specificera vem denna skulle vara. Under HT16 var även vice ordförande i utbildningsutskottet STRUT:s sekreterare. Rörande huruvida vice ordförande i utbildningsutskottet bör ha rösträtt i STRUT finns det flera sidor. Å ena sidan kan man anse att vice ordförande i utskottet inkluderas framförallt i upplärande syfte och bör därför sakna rösträtt. Detta skulle även gå i linje med hur det ser ut i styrelsen. Å andra sidan kan man anse att denne bör vara precis lika insatt i ämnena som diskuteras som exempelvis institutionsstyrelserepresentanterna och bör därför ha rösträtt. I dagsläget har sekreteraren rösträtt när det är en medlem i STRUT som är sekreteraren, men saknar rösträtt om det är en extern person (frågan är om denna ändring gör sekreteraren till intern eller ej). På grund av dessa två sidor kommer Förslag 1 delas upp i två underförslag som är konkurrerande (de kan inte godkännas tillsammans men båda kan fortfarande godkännas i kombination med de andra förslagen i detta material) ett där sekreteraren ges rösträtt och ett där sekreteraren saknar rösträtt. Förslag 1.1 STRUT:s ständige sekreterare blir vice ordförande i utbildningsutskottet. Sekreteraren har rösträtt. Fördelar: Kan implementeras direkt Integrerar vice ordförande i utbildningsutskottet i STRUT Ger vice ordförande i STRUT en termins erfarenhet av hur rådet arbetar Ingen annan ledamot i STRUT behöver ta på sig rollen som sekreterare Ger sekreteraren möjlighet att påverka i beslut Nackdelar: Ökar arbetsbördan på vice ordförande i utbildningsutskottet Förslag 1.2 Att sekreteraren har rösträtt är inte standard i föreningen i övrigt 6 (13)

14 STRUT:s ständige sekreterare blir vice ordförande i utbildningsutskottet. Sekreteraren saknar rösträtt. Fördelar: Kan implementeras direkt Integrerar vice ordförande i utbildningsutskottet i STRUT Ger vice ordförande i STRUT en termins erfarenhet av hur rådet arbetar Ingen annan ledamot i STRUT behöver ta på sig rollen som sekreterare Att sekreteraren saknar rösträtt går i linje med hur det ser ut i andra organ i föreningen Nackdelar: Ökar arbetsbördan på vice ordförande i utbildningsutskottet Sekreteraren tillåts inte påverka besluten Förslag 2 Utbildningsutskottets projektgrupp Nästa förslag rör utbildningsutskottets projektgrupp. Grunden för detta förslag baseras framförallt på att intresset för engagemang inom utbildningsfrågor är lågt, och att både institutionsstyrelserepresentanterna och utbildningsutskottets projektgrupp tidigare har känt sig dåligt integrerade i föreningen. Vidare har även STRUT haft svårt att samla tillräckligt många deltagare på mötena för att fungera som en värdefull kanal för informationsutbyte. En integrering av utbildningsutskottets projektgrupp i STRUT skulle potentiellt kunna leda till att alla dessa problem motverkas samt att informationsutbytet och kunskapen bland samtliga engagerade inom utbildningsbenet ökar. Vidare är det också tydligt om samtliga som sysslar med utbildningsfrågor samlas på ett ställe regelbundet för att dela information och hjälpa varandra. Det största argumentet mot detta enligt oss skulle vara att det blir för många personer på mötet, men då intresset som sagt är lågt just nu för engagemang inom utbildning torde detta inte bli något problem då vi i projektgruppen har svårt att tro att deltagarna i STRUT skulle överstiga 15 även om utbildningsutskottets projektgrupp inkluderades. Även när det kommer till denna grupp och dess inkludering i STRUT finns delade meningar rörande rösträtt. I utbildningsutskottets rekrytering står inte (än) att det ingår att man ska delta i STRUT det gör det för de andra 7 (13)

15 medlemmarna i rådet. Vidare är som sagt syftet med inkluderingen att skapa en känsla av integration, informationsutbyte och ge möjlighet att få input från samtliga engagerade inte att förändra själva dynamiken i rådets beslutsfattande och omröstningar. Detta skulle alla vara argument för att projektgruppens medlemmar bör sakna rösträtt. Å andra sidan kan det bildas en märklig dynamik i rådet om vissa medlemmar saknar rösträtt, och i känsliga frågor kan det bli ett problem om studentrepresentanter med rösträtt och projektgruppen utan rösträtt tycker mycket olika. På grund av dessa två sidor kommer även Förslag 2 delas upp i två underförslag som är konkurrerande (de kan inte godkännas tillsammans men båda kan fortfarande godkännas i kombination med de andra förslagen i detta material) ett där projektgruppen ges rösträtt och ett där de saknar rösträtt. Förslag 2.1 Utbildningsutskottets projektgrupp läggs till som ledamöter i STRUT med rösträtt. Fördelar: Samlar alla som sysslar med utbildningsfrågor i föreningen i ett och samma forum Ökar informationsutbytet mellan institutionsstyrelsen, vice ordförande med utbildningsansvar, studentstudiebevakarna och utbildningsutskottet Ger både originalmedlemmarna i STRUT samt utbildningsutskottets projektgrupp en ökad känsla av integration i föreningen Kan fungera som substitut för delar av möten mellan projektgruppen och utbildningsutskottet ordförande och vice ordförande Ökar antalet personer involverade i studiebevakningen Ökar antalet infallsvinklar på frågor som diskuteras i STRUT Minskar risken att STRUT inte blir av för att för få deltagare inte kan ett visst datum Ger utbildningsutskottets projektgrupp en större möjlighet att påverka i frågorna som berörs i STRUT Nackdelar: Ökar potentiellt arbetsbördan för utbildningsutskottets projektgrupp Skulle kunna avskräcka någon som inte är intresserad alls av STRUT från att söka till utbildningsutskottet (STRUT är dock inte obligatoriskt) 8 (13)

16 Ökar eventuellt möteslängden på STRUT vilket kan göra det svårare att planera eller hinna med alla frågor som planerats Dynamiken i STRUT:s beslutsfattande förändras Förslag 2.2 Utbildningsutskottets projektgrupp läggs till som ledamöter i STRUT men utan rösträtt. Fördelar: Samlar alla som sysslar med utbildningsfrågor i föreningen i ett och samma forum Ökar informationsutbytet mellan institutionsstyrelsen, vice ordförande med utbildningsansvar, studentstudiebevakarna och utbildningsutskottet Ger både originalmedlemmarna i STRUT samt utbildningsutskottets projektgrupp en ökad känsla av integration i föreningen Kan fungera som substitut för delar av möten mellan projektgruppen och utbildningsutskottet ordförande och vice ordförande Ökar antalet personer involverade i studiebevakningen Ökar antalet infallsvinklar på frågor som diskuteras i STRUT Minskar risken att STRUT inte blir av för att för få deltagare inte kan ett visst datum STRUT:s beslutsfattande påverkas inte då de nya ledamöterna saknar rösträtt Nackdelar: Ökar potentiellt arbetsbördan för utbildningsutskottets projektgrupp Skulle kunna avskräcka någon som inte är intresserad alls av STRUT från att söka till utbildningsutskottet (STRUT är dock inte obligatoriskt) Ökar eventuellt möteslängden på STRUT vilket kan göra det svårare att planera eller hinna med alla frågor som planerats Kan orsaka en klyfta mellan de engagerade i och med att vissa har rösträtt och andra inte Reglementesändringar 9 (13)

17 Samtliga dessa fyra förslag skulle kräva vissa ändringar i reglementet för STRUT. Ändringarna för Förslag 1.1 och 1.2 respektive 2.1 och 2.2 är identiska förutom att rösträtten begränsas. Förslag 1.1 Kapitel 2. Ledamöter 1 Ledamöter Ledamot i Strategiska utbildningsrådet är: Vice Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott En av Strategiska utbildningsrådet utsedd sekreterare 2 Rösträtt Samtliga ordinarie ledamöter vilka definieras i 1, undantaget sekreteraren, äger rösträtt i Strategiska utbildningsrådet. Vid ordinarie ledamots frånvaro äger dennes suppleant rösträtt. Reglering av suppleanter definieras i respektive ordinarie ledamots beskrivning i Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott är Strategiska utbildningsrådets ständige vice ordförande och leder rådets möten vid frånvaro från Föreningen Uppsalaekonomernas vice ordförande med utbildningsansvar. Vid frånvaro av utbildningsutskottets ordförande är Föreningen Uppsalaekonomernas vice ordförande för utbildningsutskottet dennes suppleant. Suppleanten äger dock inte rätt att leda mötet. 7 Vice Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott En av Strategiska utbildningsrådet utsedd sekreterare Vice Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott är Strategiska utbildningsrådets ständige sekreterare. Strategiska utbildningsrådet skall vid första mötet för terminen utse en sekreterare. Detta kan vara en antingen extern person alternativt en ledamot i rådet. I händelse av en externt vald person äger denne inte rösträtt vid omröstningar. I annat fall tilldelas rösträtt i rådet som beskrivet under respektive ledamotspost. Vid ordinarie sekreterarens frånvaro ska Strategiska utbildningsrådet välja sekreterare bland rådets ordinarie ledamöter. Förslag (13)

18 Kapitel 2. Ledamöter 1 Ledamöter Ledamot i Strategiska utbildningsrådet är: Vice Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott En av Strategiska utbildningsrådet utsedd sekreterare 2 Rösträtt Samtliga ordinarie ledamöter vilka definieras i 1, undantaget sekreteraren, äger rösträtt i Strategiska utbildningsrådet. Vid ordinarie ledamots frånvaro äger dennes suppleant rösträtt. Reglering av suppleanter definieras i respektive ordinarie ledamots beskrivning i Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott är Strategiska utbildningsrådets ständige vice ordförande och leder rådets möten vid frånvaro från Föreningen Uppsalaekonomernas vice ordförande med utbildningsansvar. Vid frånvaro av utbildningsutskottets ordförande är Föreningen Uppsalaekonomernas vice ordförande för utbildningsutskottet dennes suppleant. Suppleanten äger dock inte rätt att leda mötet. 7 Vice Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott En av Strategiska utbildningsrådet utsedd sekreterare Vice Ordförande för Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott är Strategiska utbildningsrådets ständige sekreterare. Strategiska utbildningsrådet skall vid första mötet för terminen utse en sekreterare. Detta kan vara en antingen extern person alternativt en ledamot i rådet. I händelse av en externt vald person äger denne inte rösträtt vid omröstningar. I annat fall tilldelas rösträtt i rådet som beskrivet under respektive ledamotspost. Vid ordinarie sekreterarens frånvaro ska Strategiska utbildningsrådet välja sekreterare bland rådets ordinarie ledamöter. Förslag 2.1 Kapitel 2. Ledamöter 1 Ledamöter Ledamot i Strategiska utbildningsrådet är: 11 (13)

19 Samtliga projektmedlemmar i Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott Ändringarna av numren på paragraferna i 2 och 8 är baserade på att antingen Förslag 1.1 eller 1.2 godkänns. 2 Rösträtt Samtliga ordinarie ledamöter vilka definieras i 1, undantaget sekreteraren, äger rösträtt i Strategiska utbildningsrådet. Vid ordinarie ledamots frånvaro äger dennes suppleant rösträtt. Reglering av suppleanter definieras i respektive ordinarie ledamots beskrivning i Samtliga projektmedlemmar i Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott Samtliga projektmedlemmar engagerade i Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott är ordinarie ledamöter i Strategiska utbildningsrådet. 9 8 Medlemskrav i Föreningen Uppsalaekonomerna 10 9 Närvarorätt Förslag 2.2 Kapitel 2. Ledamöter 1 Ledamöter Ledamot i Strategiska utbildningsrådet är: Samtliga projektmedlemmar i Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott Ändringarna av numren på paragraferna i 2 och 8 är baserade på att antingen Förslag 1.1 eller 1.2 godkänns. 2 Rösträtt Samtliga ordinarie ledamöter vilka definieras i 1, undantaget sekreteraren och projektmedlemmarna i Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott, äger rösträtt i Strategiska utbildningsrådet. Vid ordinarie ledamots frånvaro äger dennes suppleant rösträtt. Reglering av suppleanter definieras i respektive ordinarie ledamots beskrivning i (13)

20 8 Samtliga projektmedlemmar i Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott Samtliga projektmedlemmar engagerade i Föreningen Uppsalaekonomernas utbildningsutskott är ledamöter i Strategiska utbildningsrådet. 9 8 Medlemskrav i Föreningen Uppsalaekonomerna 10 9 Närvarorätt Rekommendation I detta material skrevs i förslagsdelen att de kan godtas separat eller tillsammans, vilket stämmer. Det finns dock vissa fördelar med att godkänna båda förslagen gemensamt då detta skulle inkludera hela utbildningsutskottet i STRUT. Att bara godkänna att projektgruppen men inte vice ordförande i utskottet skulle exempelvis se mycket märkligt ut. På samma sätt skulle även att ge projektgruppen men inte sekreteraren rösträtt se konstigt ut. Det är därför projektgruppens rekommendation att styrelsen bör godkänna båda förslagen (med tillhörande reglementesändringar) men enbart om man godkänner Förslag 1.1 och 2.1 tillsammans eller Förslag 1.2 och 2.2 tillsammans. 13 (13)

Inköp av Mac-datorer Färdigställt 2017-08-02 Underlag till beslut gällande inköp av Macdatorer Projektgrupp: Aras Amin Presenterades: 2017-08-02 Syfte Det här underlaget syftar till att fungera som beslutsunderlag

Läs mer

Bilaga 2 Medlemskap i SFS

Bilaga 2 Medlemskap i SFS Bilaga 2 Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-08-31 Syfte Den här utredningen syftar till att utforska huruvida Uppsalaekonomerna bör ansöka om medlemskap i Sveriges Förenade Studentkårer

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Antaget av Strategiska utbildningsrådet den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter som Uppsalaekonomerna har angående utbildning

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Reviderat den Christopher Lin, Vice ordförande med utbildningsansvar, 2019-02-22 Antaget den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt 2018-02-27 För: Beslut/diskussion/information Arvoderingar Projektgrupp: Ordföranderiet Presenterades: 2018-03-05 Syfte Det finns organisatoriska problem med

Läs mer

Styrelseutredning Färdigställt 2018-03-13 För: Beslut/diskussion/information Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-03-05 Syfte Den här utredningen syftar till att utreda frågan kring huruvida

Läs mer

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA?

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA? Bilaga 4 - Projektgrupp: Aras Amin och Louise Jönsson Medverkande i utredningen: Christopher Lin, Frida Wallentheim, Nora Malmberg och Mikael Holmgren Presenterades: 2018-05-29 Syfte Att diskutera och

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt 2018-05-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-05-14 Syfte

Läs mer

Doktorandnämnden vid Uppsala universitet är, utöver ordförande och vice ordförande, sammansatt av representanter från varje fakultetsdoktorandråd:

Doktorandnämnden vid Uppsala universitet är, utöver ordförande och vice ordförande, sammansatt av representanter från varje fakultetsdoktorandråd: Ändringar i detta reglemente fastställs av Uppsala Studentkår. För träda i kraft måste reglementet godkännas av Uppsala teknolog- och naturvetarkår, Farmacevtiska studentkåren och Gotlands studentkår Rindi.

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Reversen Färdigställt 2017-11-01 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Reglementesändring Reversen Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-11-06 Syfte

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen :00

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen :00 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen 2015-08-28 13:00 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Louise Lindberg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Jakob Rasch, vice ordförande med ansvar

Läs mer

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 30 november 2015 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum

Läs mer

Befattningsbeskrivningar

Befattningsbeskrivningar Befattningsbeskrivningar Styrelsen Ordförande... 1 Förste vice ordförande och Utbildningsansvarig... 3 Andre vice ordförande... 5 Skattmästare... 6 Vice Skattmästare... 7 Näringslivsansvarig... 8 Marknadsföringsansvarig...

Läs mer

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär:

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: https://goo.gl/forms/q8jgnviaoyxfetb73 Valberedningen svarar på frågor om valet på val@gus.gu.se Från och med den 13 feb 2018 kan du

Läs mer

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015 för 2015 Sektionsordförande 2014: Theodor Hjortenhammar Vice sektionsordförande 2014: Awad Smew 1. Sammanfattning Sektionens verksamhet 2015 2. Framtidens läkarutbildning på NKS 3. Examinationer 4. Klinisk

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Reglemente för Sjukgymnastsektionen, SGS

Reglemente för Sjukgymnastsektionen, SGS för Sjukgymnastsektionen, SGS Antaget: 2010-05-27 Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Sjukgymnastsektionen är en sektion inom. Sektionen sammansluter de studerande vid Sjukgymnastprogrammet vid

Läs mer

Reglemente för Audionomsektionen

Reglemente för Audionomsektionen Reglemente för Audionomsektionen Antaget av Fullmäktige: 2007-12-17 Ändrat: 2015-01-08 Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Detta reglemente gäller utöver vad som i Medicinska Föreningens stadgar

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 5

Protokoll Styrelsemöte 5 Protokoll Styrelsemöte 5 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, 18.00 Plats: Villa Medici Rebecca Heimann, ledamot med ansvar för likabehandlingsfrågor (från 3.1) Närvarande ledamöter Samuel Nilsson,

Läs mer

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt Stadgar - BRINN Kapitel 1 Föreningen/Allmänt 1 Föreningsnamn BRINN Brandingenjörsstuderande i norra Norrland 2 Föreningens form BRINN är en ideell intresseförening. 3 Ändamål Föreningen ska värna om medlemmarnas

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU)

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Nyköpings Ungdomsfullmäktige har som uppgift Att ge ungdomar möjligheter att påverka i Nyköpings kommun. Att göra politiken mer levande och öka kvaliteten

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Ekonomiska sektionens

Ekonomiska sektionens Översikt av Ekonomiska sektionens verksamhet och studiebevakning November 2015 Sebastian Magnusson, ordförande Ekonomiska sektionen 2015/16 Karin Ottander, studiebevakare Ekonomiska sektionen 2015/16 Inledning

Läs mer

5 Sektionens medlemmar kan sända in förslag (motioner) till årsmötet.

5 Sektionens medlemmar kan sända in förslag (motioner) till årsmötet. Reglemente för Psykologsektionen PsyKI (Tidigare Reglemente för Psykologsektionen ) Antaget: 2008-02-06 Ändrat: 2009-10-26, 2014-02-20. 2015-01-08 Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Psykologsektionen

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 7/10/2014

Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 7/10/2014 Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 7/10/2014 1 Föreningens namn Uppsala Peace and Development Students Association 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Bilaga 1 - Förslag till propositioner till höststämman gällande stadgar Projektgrupp: Kasper Fantenberg, Sebastian Augustsson & Petter Granath Presenterades: 2016-11-01 Bakgrund Nedan kommer projektgruppen

Läs mer

U PPSA LAE KO N O M ER N A

U PPSA LAE KO N O M ER N A U PPSA LAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2019-02-25 Tid: 17:32-23:00 Plats: KPMG Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Evelina

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola utformat i samarbete med skolrådet Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Syfte Dokumentet beskriver hur elev och föräldrademokrati på Bergsåkers

Läs mer

Proposition om reform av styrelsen

Proposition om reform av styrelsen Sida 1 av 8 Proposition om reform av styrelsen Styrelsen genom Fabian Wahlgren, Styrelseledamot Bakgrund Nuvarande situation För närvarande har vi på sektionen något som kallas för funktionärsstyrelse.

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

Medlemsmöte, Humanitas

Medlemsmöte, Humanitas Medlemsmöte, Humanitas Tid: 2015-04-16 16:30 Plats: E 604 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Fredrik Kåreholt som mötesordförande

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson 1(6) PROTKOLL STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER Närvarande Caroline Edwall Alexandra Eriksson Ebba Hamrin Felix Olin Ibrahim Ibrahim Jakob Hambert Jennifer Andersson Michaela Larsson Sanna Lundgren Agnes Emborg

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK)

Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK) Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK) Antaget: 2003-01-15 Ändrat: Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Detta reglemente gäller Sjuksköterskesektion (SSEK) vid Karolinska Institutet (KI),

Läs mer

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy.

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy. Styrelseledamöter Styrelseledamöterna är en del av föreningens styrelse och fyra till antalet. De medverkar på styrelsemöten varannan vecka under terminerna. Inför dessa möten rapporterar de om hur arbetet

Läs mer

Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus

Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus Underlag till stormötet angående om Uppsalaekonomerna ska söka kårstatus Tisdag den 6 november 2012 Kl 17.00 H4, ekonomikum Författare Uppsalaekonomernas styrelse Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg 2015-01-07 Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg INNOVAIR bildades 2014 efter att Vinnova, Energimyndigheten och Formas tillsammans, på uppdrag av regeringskansliet, godkänt sex

Läs mer

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Förord 2 1. Föreningen 3 2. Syfte 3 3. Obundenhet 3 4. Verksamhetsåret 3 5. Medlemskap 3 6. Sektionsmöte 3 7. Årsmöte 4 8.

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Reglemente. Samrådsgruppen för finskt förvaltningsområde. Mariestad. Antaget av finska samrådsgruppen Mariestad

Reglemente. Samrådsgruppen för finskt förvaltningsområde. Mariestad. Antaget av finska samrådsgruppen Mariestad Reglemente Samrådsgruppen för finskt förvaltningsområde Mariestad Antaget av finska samrådsgruppen 2017-05-23 Mariestad Datum: Dnr: Sida: 2 (5) Reglemente för finska samrådsgruppen Mariestads kommun ingår

Läs mer

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund.

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet Stadgar för Saco-S-rådet vid Linköpings universitet 1 Definitioner Saco-S-rådet är Saco-S lokala arbetstagarorganisation vid LiU. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Propositioner Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Projektkoordinatorns uppgifter har under de gångna verksamhetsåren legat så pass nära vice ordförandens uppgifter

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA BILAGA 28 VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA BILAGA 28 VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA BILAGA 28 VID STOCKHOLMS UNIVERSITET BEFATTNINGSBESKRIVNINGAR Onsdag 8/4 2015 Wallenbergssalen, hus 3 - Kräftriket Kl. 17.00 22.00 ORDFÖRANDE Internt Ordförande skall kalla till samt

Läs mer

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Kapitel 1 Loks syfte 1:1 Lok är en religiöst-, politiskt- och fackligt obunden studerandeförening för studenter på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK)

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Styrelsens proposition om kårstatus

Styrelsens proposition om kårstatus Styrelsens proposition om kårstatus Med anledning av den utredning som genomförts under våren anser styrelsen att Juridiska föreningen i Uppsala bör ansöka om kårstatus för Juridiska fakulteten vid Uppsala

Läs mer

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Skriven av stationschef tillika ordförande Ingrid Broman Bakgrund Studentradion är en förening som växer och är i ständig utveckling. Vår önskan

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014 Kallelse till vårstämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Kallelse till höststämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp 1 BESLUT 2016-12-14 UFV 2016/1636 Konsistoriet Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från 2018-01-01 Konsistoriet Enligt 2 kap 8 högskoleförordningen anställs rektor genom

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län.

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län. Stadgar Kapitel 1 Säte, sammansättning och ändamål 1 Säte Södertörns s säte är Huddinge kommun i Stockholms län. 2 Sammansättning Södertörns är en opolitisk, icke religiös sammanslutning av studenter vid

Läs mer

STADGAR Augusti 2014

STADGAR Augusti 2014 STADGAR Augusti 2014 INNEHÅLL KAPITEL 1. ALLMÄNNA STADGAR 1 Namn 2 Ändamål 3 Obundenhet 4 Föreningens säte KAPITEL 2. VERKSAMHET 1 Verksamheten 2 Räkenskapsår KAPITEL 3. MEDLEMMAR 1 Medlemskap 2 Medlemskrav

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor.

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor. Styrelsemöte nr 14 Pharmen 161114 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ekonomiskt ansvar; Maria Melinder, vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor;

Läs mer

UTBILDNINGSRÅD HT 2012. Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus

UTBILDNINGSRÅD HT 2012. Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus UTBILDNINGSRÅD HT 2012 Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus SCHEMA Lördag 07.30 Frukost 08.30 Mötet inleds, punkt 1-6 Kort bensträckare 10.00 Utvärdering med prorektor 11.00 Fika 11.15 Intern kommunikation-

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande:

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: UPPSALAEKONOMERNA Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-12-20 Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: * Theo Örtengren a Nora Malmberg a Christopher Lin ii Julia Forssell ii Jessica

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet

Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet 2016-2019 Uppsala universitetets konsistorium Härmed ansöker Farmacevtiska Studentkåren (FaS) om att erhålla ställning

Läs mer

Proposition gällande styrelsens struktur

Proposition gällande styrelsens struktur Proposition gällande styrelsens struktur Bakgrund Idag består styrelsen för Industriell ekonomi utav tolv medlemmar, varav sex ledamöter från några av sektionens kommittéer samt sex förtroendevalda presidiemedlemmar.

Läs mer

Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet

Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet Kapitel 1. Om avtalet 1.1 Parter Detta avtal tecknas mellan Uppsala studentkår (org. nr. 817600-5497, nedan kallat US), Farmacevtiska studentkåren

Läs mer

Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 20/1/2017

Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 20/1/2017 Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 20/1/2017 1 Föreningens namn Uppsala Peace and Development Students Association 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Senast uppdaterad av Theo Örtengren, Ordförande & Christopher Lin, Vice ordförande med utbildningsansvar 2018-11-14 Innehåll Kapitel 1 Allmänna stadganden... 6 1 Namn...

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK17/382 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-12 183 Dnr KK17/382 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information

Läs mer

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp 1 Remiss PM 2016-10-27 UFV 2016/1636 Konsistoriet Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från 2018-01-01 Konsistoriet Enligt 2 kap 8 högskoleförordningen anställs rektor

Läs mer

K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA

K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 25 april 2016 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum Föredragningslista

Läs mer

Studentsektionen Sesam Stadgar

Studentsektionen Sesam Stadgar Studentsektionen Sesam Stadgar Antagna: Antagna på sektionsmöte 2016-02-09 samt 2016-04-07 och stadda i kraft 2016-04-07. Innehåll: 1. Allmänt 2. Sektionsmöte 3. Besvär 4. Valberedning 5. Styrelsen 6.

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Arbetsordning. för styrelsen för Högskolan på Åland. Behandlas av styrelsen den 2 mars 2011

Arbetsordning. för styrelsen för Högskolan på Åland. Behandlas av styrelsen den 2 mars 2011 Arbetsordning för styrelsen för Högskolan på Åland Behandlas av styrelsen den 2 mars 2011 1 Inledande bestämmelser Enligt reglemente för Högskolan på Åland 5, bör styrelsen anta en arbetsordning för sitt

Läs mer

Guide till att vara studentrepresentant

Guide till att vara studentrepresentant Guide till att vara studentrepresentant Välkommen som studentrepresentant inom Läkarsektionen (LS) på Karolinska Institutet (KI)! Studiebevakning utgör kärnan i vår verksamhet, och genom vårt arbete hoppas

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 Huvudområden Presidiet har följande fem huvudsakliga områden med arbetsuppgifter: 1. Utföra Fullmäktiges och Styrelsens beslut 2. Sköta utbildningsbevakning a. på fakultetsnivå

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS)

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS) NU GÄLLANDE STADGAR för Sektionen för industriell ekonomi Versionsdatum: 2014-03-04 Kapitel 1 Allmänt 1. Sektionen för industriell ekonomi, i fortsättningen benämnd I-sektionen, är en ideell förening för

Läs mer

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande:

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: Medlemsmöte, Novitas Tid: 2015-04-29 16:30 Plats: M402 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Helny Malmborg som mötesordförande

Läs mer

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Kårstyrelsens arbetsbeskrivning

Kårstyrelsens arbetsbeskrivning Kårstyrelsens arbetsbeskrivning Kårstyrelsen Kårstyrelsen är s operativa organ och har ansvar främst för att verkställa verksamhetsplanen. Kårstyrelsen: har det operativa ansvaret för organisationen representerar

Läs mer

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE 2015-10-01 Torsdag 1 oktober 2015 kl. 12 13 Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesfunktionärer: 2a. Val av mötesordförande 2b.

Läs mer

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 1. Uppgift Medicinska studierådet är en politiskt och religiöst obunden organisation som skall tillvarata läkarstuderandes intressen

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl

Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl Allmänna bestämmelser 1 Föreningen Sveriges Brandbefäl har till uppgift: att främja utvecklingen av samhällets skydd mot olyckor, kriser samt extraordinära händelser

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer