Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg"

Transkript

1 Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 25 oktober 2011 kl Plats: Fullmäktigehuset, rum 4434, Borås Närvarande: Kerstin Thomsen Maria Oskarsson Ingela Sunneskär Elisabeth Jonsson Auli Karlsson Ulrika Fast Kerstin Fredriksson Laila Nilsson Annika Wester Gun Carlsson Carina Rödebäck Nina Brandström Katarina Kalju Sonja Nilsson Berit Axelsson Erik Wessman Frånvarande: Annette Olofsson Eva Öhrvall Gun Nilsson Christina Ottosson Ann-Marie Bystedt Mikael Volmer Marie Eriksson Alingsås kommun Alingsås sjukhus Bollebygds kommun Borås stad Borås stad Herrljunga kommun Lerums kommun Marks kommun Primärvården Södra Älvsborg, PVO Borås Bollebygd Primärvården Södra Älvsborg, PVO MUST Svenljunga kommun Södra Älvsborg, Närvårdskansliet Södra Älvsborgs Sjukhus Södra Älvsborgs Sjukhus Tranemo kommun Vårgårda kommun Alingsås, Carema VC, privat PV Alingsås, Sävelången VC, privat PV Alingsås, VC Centrum, privat PV Borås, Mark, Ulricehamn, privat PV Primärvården Södra Älvsborg, PVO Mittenälvsborg Ulricehamn, Hälsobrunnen, privat PV Ulricehamns kommun 72. Välkomna! Nina hälsade välkommen och presenterade dagens agenda, som stuvats om pga av sitt myckna innehåll för att hinna med alla punkter. Tillägg av övriga frågor. 73. Minnesanteckningar från föregående möte läggs tillhanda. 74. Rapport från SAMSA och Siemens användarkonferens a. Nödvändig medicinsk information ( Good enough ). SAMSA har av styrgrupp SVPL fått i uppdrag att kontakta sjukhus- och PV förvaltningarna i sina resp. områden för att få fram underlag till ett nytt förslag om good enough dokument. SAMSA anser att de saknar medicinsk kompetens för att att hantera dokument själva eftersom så uppdraget går tillbaka till styrgrupp SVPL tillsammans med önskemål om skapande av en arbetsgrupp med representanter från både SAMSA och chefläkargruppen. Delregionala gruppen instämmer i att det är mycket viktigt att kunskap/kompetens finns om rutinen för KLARA SVPL vid framtagandet av ett nytt dokument.

2 2(5) Beslut/åtgärd: Avvakta ytterligare besked/resultat. b. Tekniska nyheter från Siemens: lägga till, såsom dokument, wordfiler, rapporter mm. I KLARA går datum över automatiskt från Elvis. De rutor man inte skriver i syns i inte/ är inte med i visningsläget. Olika flikar i SysAdm gör det mer användarvänligt. Epikris länkas över till KLARA. Om inte epikrisen är klar kan man förboka den i KLARA, när den sedan är skriven finns den där. Diskussion om vad som kan förbokas och vad som skall finnas som rutin. Åtkomst diskuterades även. 75. Åtkomst, Signering, Öppenvårdsplanering En sammanställning av delregionala gruppens synpunkter angående Åtkomst, Signering och Öppenvårdsplanering inför en eventuell kravspecifikation har delvis framförts muntligt vid SAMSA-möte Beslut/åtgärd: Delregionala gruppens åsikter kommer att ytterligare syntetiseras och framföras skriftlig till SAMSA. 76. Egenvård - uppdrag från Styrgrupp SVPL Styrgrupp SVPL har uppdragit till SAMSA att ta fram ett förslag på hantering av dokumentation av egenvård i KLARA SVPL. Uppdraget har gått vidare till rutingruppen i SAMSA. Diskuterades därför inte ytterligare i delregionala gruppen. Ett förslag är att via KLARA kunna nå Västkoms blankett/rutin för egenvård. Beslut/åtgärd: Inväntar resultat från rutingruppen. 77. Karensdagar vid demensutredning uppdrag från Styrgrupp SVPL. Styrgrupp SVPL har uppdragit till SAMSA att specificera hur demensutredningar görs i delregionerna. I södra Älvsborg görs basala demensutredningar via primärvården i första hand. Patienterna är inte inneliggande varken inom psykiatri (30 karensdagar) eller medicinsk slutenvård (5 karensdagar). I de andra delregionala grupperna är rutinerna annorlunda. Någon specifik rutin behövs inte, tyckte vi. Beslut/åtgärd: Informationen om rutiner för utredning av demens i Södra Älvsborg framförs till SAMSA. 78. Tidsgränser meddelande - uppdrag från Styrgrupp SVPL. Endast kallelsen är kl övriga Problem kan bli med utskrivningsklar om det skickas Planera hemgången på annat sätt? Diskussion om att flytta fram till 19.00, vi enades om att det vore dumt att lägga till nya tider. För kommunernas del är det ingen skillnad om det senareläggs till kl 19.00, det blir lika illa. Beslut/åtgärd: Gruppens åsikter framförs till SAMSA om att nuvarande tidsgränser inte upplevs som ett problem. 79. Manualer Vårdbegäran, Förberedd vårdbegäran och Information vid utskrivning. Hur ska det ser ut i rutorna? Skall vara det fysiska, psykiska och sociala tillståndet samma i förberedd som i vanlig vårdbegäran. Insats SoL ska uppdateras. Det som skall ligga där ska vara stabilt och till hjälp så att det finns någon (om än så lite) information att få. Behovet förändras över tid. Är den förberedda ofullständig kan sjukhuset be om komplettering. Kanske räcker med kontakter och datum. Pga av tidsbrist avslutades diskussionen prematurt.

3 3(5) Beslut/åtgärd: Vi fattade inget beslut. Diskussionen om förberedd vårdbegäran kommer att fortsätta. 80. Lokala tillägg. I gamla minnesanteckningar hittas inga uppgifter om när beslut om att införa lokala tillägg är tagna. Vid föregående möte beslutades att tillagda texten i Regional tillämpning Vårdplan skrivs ut till patienten tas bort, eftersom innehållet inte är begripligt, pga att man skriver för lite. (Se minnesanteckningar , punkt 78 b). 81. Inskrivningsmeddelandet skall alltid aviseras till huvudinkorgen i kommunen oavsett vilken korg vårdbegäran kommit via. SÄS representant tar med sig frågan till SÄS för översyn av rutinen, innan beslut fattas. (Se minnesanteckningar , punkt 78 c) Beslut/åtgärd: TryggVE kan stå kvar i det lokala tillägget, tyckte vi. Diskussionen om avisering till Inkorg fortsätter vid nästa möte. 82. Delregional organisation utkast. Synpunkter på dokumentet lämnas till delregional samordnare före 8 november. (Känner vi igen oss, saknas något?) Dokumentet kommer att först lämnas till Referensråd och sedan till Styrgrupp Närvård för fastställande. Beslut/åtgärd: synpunkter på innehållet i dokumentet lämnas före 8 november. 83. Terminologi. Den fastställda terminologin i KLARA SVPL är delvis obegripligt för patienten, därför är det viktigt utskrifter som lämnas till patienten innehåller ord som patienten förstår. Viktigt att vårdplanerna blir bra och riktigt skrivna. Samverkansproblem leder till otydlighet. Logistikproblem att idag skriva vårdplanen tillsammans. KLARAS SVPL kan idag upplevas som ett rapporteringssystem, vilket det inte ska vara. Lerums kommun har en rutin med egen meddelandelapp där insatser som skall utföras tydligt framgår, som delges patienten. Något att ta efter? Beslut/åtgärd: fortsätta arbetet med att öka kvalitén på innehållet i meddelanden i KLARA SVPL. Skriv så att det blir begripligt för läsaren! 84. Stokepatienters tidigarelagda hemgång. Det finns tidigarelagd hemgång från SÄS med eget Rehab-team. Auli har fått svar på sin tidigare frågeställning kring detta. 85. Permission för rehabpatienter. Fråga hur permissioner hanteras i KLARA SVPL. Gäller på SÄS avd R 45 då de yngre många gånger går på permission innan hemgång, för att testa, som hanteras i KLARA och slår tillbaka angående betalningsansvaret. I andra områden används inte permissionen via KLARA. I kallelsen ska det framgå att det är vårdplanering inför permission ifall KLARA används. Kommer fram till att det bästa är att inte använda KLARA i nuläget. Kan det ses som en tvåpartsplanering? En gemensam rutin via SAMSA bör ske. Att ha en ruta för permission? Smidigast att ta det vid sidan om idag eftersom KLARA startar system angående betalningen. Beslut/åtgärd: frågan framförs till SAMSA.

4 4(5) 86. Utökad användning Info-knapp. Kan man även lägga andra viktiga saker än överkänslighet och allergi under Info- knappen i KLARA SVPL? Flera önskemål finns i regionen om utökad användning av Info-knapp. Ett nationellt arbete med en symbol för varningar pågår. Ett förslag om utökad användning av Info-knapp till att också omfatta observandum och inte bara varning är framförts till SAMSA som lämnat över ärendet till. Rutingruppen. Beslut/åtgärd: inväntar besked från Rutingruppen. 87. Läkarflik i KLARA. Elisabeth undrar om man kan undersöka om en specifik läkarflik kan införas i KLARA för att slippa remisserna. Det är inte löst angående ansvarstagandet för primärvården och sjukhusen. Telefonkontakt fungerar inte heller idag. Brist på signeringsfunktion i KLARA SVPL kan vara en orsak till att det inte fungerar idag. Vad vill läkarna själva, kan vi ta reda på det? Hur ska vi få ökad delaktighet för alla i KLARA? Beslut/åtgärd: Förslag på läkarflik läggs tills vidare på is. Vi avvaktar resultatet av kommande signeringsfunktion och integration med Melior. 88. Avvikelser. Avvikelser från v 20 är grupperade enligt kommun, sjukhus och primärvård och sammanställda. I genomsnitt skrivs 10 avvikelser per vecka. Under v 20 skrevs 37 st. Detta talar för ett stort mörkertal. Under vecka 20 skrevs 15 avvikelser till sjukhus, 14 till primärvård och 6 till kommunen. Resultatet visar att fortsatt arbete med förbättring av kvalitet på informationen på vårdplaner mm bör ske. Detta måste lyftas i Närvårdssamverkan. Vårdplanerna ff lika dålig kvalitet, kallelserna har dock blivit bättre. Vi tar ett kliv i taget. Beslut/åtgärd: Maria O och Katarina K utbildar delregionala gruppen i rapporter och logg, på nästa möte. Alla beaktar resultatet av avvikelserna vecka 20 och fortsätter arbetet med förbättringar i den egna organisationen. 89. Mötesdatum. Ändringsförslagslistan (ÄF) gås igenom 8 november. Alla är välkomna. Nästa delregionala möte är den 6 december i Borås, därefter 7 februari i Borås, 20 mars i Borås, 8 maj i Alingsås. Klockan Endast tre möten, men med lite längre dagar. Kan Skype eller telefonkonferens användas i framtiden? 90. Information, ansvar och medverkan för de olika professionerna ffa läkargruppen, gällande KLARA, påpekades av gruppen. Delregionala gruppens bidrag för att öka medverkan är att förbättra kvalitén i meddelandena i KLARA SVPL. Brister som finns i organisationen framförs till Nina. Beslut/åtgärd: Synpunkterna från delregionala gruppen förmedlas till SAMSA och Närvårdskansli (närvårdssamverkan).

5 5(5) 91. Övriga frågor. a. Radioknappar i KLARA SVPL i samtliga funktionsstatus, finns nu som förslag på ändringsförslagslistan (ÄF). Se även minnesanteckningar , punkt 76. b. Ändringsförslagslistan. Prioriteringsmöte den 8 nov Borås, Stadshusets stora sessionssal, heldag. Har ni nya ändringsförslag är sista dagen för inlämning 28 oktober, till Katarina, kl Katarina mailar ut nya förslag från Siemens det som tillkommit. Saknas något? Kolla! c. Utebliven utskrivning. När sjukhuset skickar kallelse och underlag och sedan skickar utebliven utskrivning, för att patienterna inte är utskrivningsklara, hur hantera detta? Karensdagar går igång och patienten är inte klar, kommunen får inte komma på vårdplanering. Det blir konstigt att avsluta/ avbryta processen. Man borde göra en ny kallelse. Dock kan inte sjukhuset garantera vad som händer med patienten en timme efter att kallelsen gått, något kan tillstöta. Om man byter sjukhus bör utebliven utskrivning ske så att det blir en karensdag mindre eftersom den dagen bortgår då vårdplanering ej kan ske under den aktuella dagen. Beslut/åtgärd: Kan sjukhusen ta med sig frågan och se över hur man jobbar eftersom detta är ett nytillkommet problem? Rapportering vid nästa möte. d. Betalningsdagar. Hur räknar man betalningsdagar då kallelsen gått fel, (fel kommun)? Svar: Den ska vara rätt kommun, tillhanda. Meddelandet skall omgående gå tillbaka som felsänt, för att man skall kunna upptäcka detta. e. Budget, avtal. Budget/ avtal undrar Gun över. Vad gäller inför 2012? Är det klart? Beslut/åtgärd: Frågan framförs till SAMSA. Besked lämnas på nästa delregionala möte. f. Förbättring av loggfunktionen finns som ändringsförslag men är lågprioriterat enligt uppgift från styrgrupp SVPL säger Katarina. Vi behöver jobba med detta. Beslut/åtgärd: Frågan tas upp igen på nästa delregionala möte. Avslut Nina tackar för dagens möte och avslutar det samma. Antecknat av Ingela Sunneskär och Nina Brandström

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 6 december 2011 kl Plats:

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 6 december 2011 kl Plats: Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 6 december 2011 kl. 9.00 14.30 Plats: Stadshuset Borås Närvarande: Maria Oskarsson Auli Karlsson Elisabeth Jonsson Annika Wester

Läs mer

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: tisdagen den 7 februari kl Plats:

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: tisdagen den 7 februari kl Plats: 1(6) Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: tisdagen den 7 februari kl. 9.00 15.30 Plats: Stadshuset Byggnadsnämndens stora sessionssal, plan 7, Borås Närvarande: Kerstin Thomsen

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid delregional samordningsorganisation för SVPL/Södra Älvsborg

Minnesanteckningar förda vid delregional samordningsorganisation för SVPL/Södra Älvsborg Minnesanteckningar förda vid delregional samordningsorganisation för SVPL/Södra Älvsborg 2011-02-22 Närvarande: Elisabeth Jonsson, Borås Stad Auli Karlsson, Borås Stad Ulrika Fasth, Herrljunga kommun Carina

Läs mer

Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg

Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 6 september kl. 9.00 14.30 Plats: Utsikten, Alingsås Närvarande: Auli Karlsson, Borås stad Berit Axelsson, Tranemo kommun Carina Rödebäck,

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan Plats:

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan Plats: de DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan 9.00 15.30 Plats: SÄS Konferenscentrum, ingång 10. Lokal: Åke Bauer. Närvarande Kerstin Thomsen Alingsås

Läs mer

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 20 mars kl Plats:

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 20 mars kl Plats: Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 20 mars kl. 9.00 15.30 Plats: Stadshuset Byggnadsnämndens stora sessionssal, plan 7, Borås Närvarande: Kerstin Thomsen Alingsås

Läs mer

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPLprojektet inom ReKo Sjuhärad i Borås

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPLprojektet inom ReKo Sjuhärad i Borås Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPLprojektet inom ReKo Sjuhärad 2010-01-14 i Borås Närvarande: Eva Claesson, Projektledare Ingrid Björkman, Tranemo kommun Berith Axelsson, Tranemo

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Tisdagen den 8 maj klockan 9.00 15.30 Plats: Kafferummet, Alingsås lasarett, Alingsås Närvarande: Kerstin Thomsen Alingsås kommun Maria

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Tisdagen den 22 januari klockan Plats:

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Tisdagen den 22 januari klockan Plats: de DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Tisdagen den 22 januari klockan 9.00 15.30 Plats: Borås, Stadshuset, Stadsbyggnadskontorets stora sessionssal Närvarande Kerstin Thomsen

Läs mer

Presentationsrunda. Nya deltagare: Therese Mybäck ny chef för vpl-enheten Borås, Anna Lindh samordnare vårdplaneringsenheten Alingsås.

Presentationsrunda. Nya deltagare: Therese Mybäck ny chef för vpl-enheten Borås, Anna Lindh samordnare vårdplaneringsenheten Alingsås. DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 20 mars 2015 9.00-14.00 Plats: Olovsholmsgatan 32,. Lokal: Bredared Omfattning: P 53-62 Närvarande Kerstin Thomsen Alingsås

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan Plats:

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan Plats: DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan 9.00-13.00 Plats: Olovsholmsgatan 32, Borås Lokal Borgstena Omfattning: P 36-41 Närvarande Kerstin

Läs mer

Minnesanteckningar från Delregionala arbetsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering (DRAG)

Minnesanteckningar från Delregionala arbetsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering (DRAG) Minnesanteckningar från Delregionala arbetsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering (DRAG) Tid: 2016-12-14 kl. 13.00 14.45 Plats: Skype Omfattning: Punkt 62 65 Närvarande Kerstin Thomsen Alingsås kommun

Läs mer

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad 2008-11-25 i Borås Närvarande: Eva Claesson, Projektledare Ingrid Björkman, Tranemo kommun Gun Carlsson, Primärvården

Läs mer

Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2011

Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2011 Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2011 Under 2011 när Närvårdssamverkansorganet i Södra Älvsborg bildades har det inte funnits någon arbetsgrupp som gemensamt har analyserat de rapporter om avvikelser

Läs mer

Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL

Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Regional SAMSA Version: version 3.0 baserad på Gemensam Rutin i Västra Götaland

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvården

KLARA SVPL Lathund för Primärvården KLARA SVPL Lathund för Primärvården Innehåll Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden Inkomna meddelanden Kvittera Inkomna meddelanden Felsänt meddelande Administrativt meddelande Ändra/Lägga till

Läs mer

Samordnad vårdplanering - SVPL

Samordnad vårdplanering - SVPL Samordnad vårdplanering - SVPL Regional tillämpning av Gemensam rutin för samordnad vårdplanering samt IT stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Regional SAMSA Version: version 1.0, baserad på Gemensam Rutin

Läs mer

Rapport om Förkortad process

Rapport om Förkortad process 0.8 Utgåva (1)11 Rapport om Förkortad process Uppdrag till SAMSA från Styrgrupp SVPL 2 0.8 Utgåva (2)11 Arbetsutskottet inom SAMSA som arbetat fram förslaget till Förkortad process Maria Fredriksson GITS

Läs mer

Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad

Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: 2018-05-31 Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad Linda Augustsson, Mark och Svenljunga kommun Raija Karlsson,

Läs mer

DRAG Ps. Varför? Statistik och avvikelser talar för brister. Hur? Egengranskning? Vad? Kvantitet och kvalitet i informationsöverföring.

DRAG Ps. Varför? Statistik och avvikelser talar för brister. Hur? Egengranskning? Vad? Kvantitet och kvalitet i informationsöverföring. Oktober 2014 träffades representanter med ansvar för den samordnade vårdoch omsorgsprocessen inom psykiatrin i Södra Älvsborg för att påbörja arbete att ta fram metoder för egengranskning och förbättringsarbete

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Minnesanteckning från DRAG

Minnesanteckning från DRAG Minnesanteckning från DRAG Tid: 2017-09-15 kl.09.00-15.00 Plats: SÄS Södra Älvsborgs sjukhus Lokal: Svante Blomstrand Närvarande:Charlotte Bliesener Falkenström, Marie Elm, Paula Nordling, Linda Augustsson,

Läs mer

Regional tillämpning med lokala tillägg för Södra Älvsborg Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL

Regional tillämpning med lokala tillägg för Södra Älvsborg Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Regional tillämpning med lokala tillägg för Södra Älvsborg Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Uppdragstagare: Regional SAMSA Arbetsgrupp

Läs mer

Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering

Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering Datum: 2018-01-23 Plats: Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund, Skaraborgsvägen 1A. Närvarande: Pernilla Berglund, Eva Österlund Hjort, Ingela Thorell,

Läs mer

Superanvändarträff 2011-09-15 Minnesanteckningar

Superanvändarträff 2011-09-15 Minnesanteckningar Superanvändarträff 2011-09-15 Minnesanteckningar Närvarande: Berit Lindell, Marie Winesh, Gunilla Augustsson, Maria Skön, Iris Lang, Gunilla Höglind, Lena Larsson, Inga-Lill Wikström, Gulli Lissledal,

Läs mer

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg Handläggare: Delregional arbetsgrupp SVPL Dokumenttyp: Rutin Sakkod: 1 Antal bilagor: 0 Reviderad av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2017-12-14 Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2015-05-11

Läs mer

27. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

27. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Minnesanteckningar Uppdragsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering Datum: 2017-10-24 Tid: 09.00-12.00 Plats: Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund, Skaraborgsvägen 1A. Närvarande: Marie Elm, Linda

Läs mer

Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vårdplanering samt IT-stödet KLARA SVPL

Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vårdplanering samt IT-stödet KLARA SVPL Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vårdplanering samt IT-stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Styrgrupp SVPL Version 9 Arbetsgruppen inom regional SAMSA med representation för kommun, sjukhus

Läs mer

Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Uppdragsgivare: Styrgrupp SVPL. Version 3

Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Uppdragsgivare: Styrgrupp SVPL. Version 3 Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering samt IT-tjänsten SAMSA Uppdragsgivare: Styrgrupp SVPL Version 3 Arbetsgruppen SAMSA med representation för kommun, sjukhus

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Södra Älvsborgs sjukhus (Borås och Skene) Statistik mars 218 och Trendriktning Distansmöten Juni 217- mars 218 Södra Älvsborg Borås sjukhus mars 218 12 1 8 6 4 Totalt antal möten Delaktiga vc Närhälsan

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun Arbetsgrupp start juni 2017 Uppdrag för att se vad kan den nya lagen innebära för kommunen Finns kritiska punkter

Läs mer

68. Välkomna Delregional samordnare hälsade alla välkomna, Mötets syfte är en workshop för att öka kvaliteten i elektroniska meddelande i KLARA SVPL.

68. Välkomna Delregional samordnare hälsade alla välkomna, Mötets syfte är en workshop för att öka kvaliteten i elektroniska meddelande i KLARA SVPL. DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Tisdag 12 november klockan 9.00 15.00 Plats: Borås, Stadshuset, Sammanträdesrummet plan 1 Närvarande Kerstin Thomsen Alingsås kommun

Läs mer

Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering

Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering Delregional arbetsgrupp SVPL (DRAG) 2014-01-20 * arbetsseminarium eller verkstad betonar problemlösning, påtaglig praktisk övning och kräver att deltagarna

Läs mer

Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL

Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Regional SAMSA Version: version 3.0 baserad på Gemensam Rutin i Västra Götaland

Läs mer

Reviderad och beslutad av/datum: Uppdragsgrupp SVOP/Styrgrupp närvård Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL

Reviderad och beslutad av/datum: Uppdragsgrupp SVOP/Styrgrupp närvård Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL Handläggare: Uppdragsgrupp SVOP Reviderad och beslutad av/datum: Uppdragsgrupp SVOP/Styrgrupp närvård 2018-12-14 Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2015-05-11 In- och utskrivning i hemsjukvård

Läs mer

Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende

Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende Presentation Styrgruppen för närvårdssamverkan sjuhärad 2017-09-01 Kay Eriksson Ordförande Uppdragsgruppen Barn och unga Varför skall vi samverka??

Läs mer

Sammanställning av avvikelserapporter gällande Informationsöverföring och samordnad vårdplanering för tiden

Sammanställning av avvikelserapporter gällande Informationsöverföring och samordnad vårdplanering för tiden Sammanställning av avvikelserapporter gällande Informationsöverföring och samordnad vårdplanering för tiden 100901-101031 Först redovisas de avvikelser som har skett i kommunerna. Under denna period har

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 170406 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. SAMSA- nuläge Förfrågan till gruppen om hur vi tycker det fungerar och de

Läs mer

Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg

Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg 9. Nio punkter Den 23 oktober 2013 satte vi samverkansparter oss ner vid samma bord för att prata om de mest sjuka äldre. Vi upptäckte att vi hade väldigt olika bilder av vår gemensamma verklighet. Men

Läs mer

_ ~ lil. Närvårdssamverkan Södra Älvsborg. ...,. '='t~~'i~~'d2...::::.. :-,.:~.. Styrgrupp närvård Södra Älvsborg. Underskrifter

_ ~ lil. Närvårdssamverkan Södra Älvsborg. ...,. '='t~~'i~~'d2...::::.. :-,.:~.. Styrgrupp närvård Södra Älvsborg. Underskrifter Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Styrgrupp närvård Södra Älvsborg Tid kl. 13:30-16:30 Plats Stadshuset, Borås Omfattning 32-43 Närvarande Göran Nyman Bengt Sernland Gunilla Bothem Suzanne Guregård Hans

Läs mer

Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering samt IT-stödet SAMSA

Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering samt IT-stödet SAMSA Regional tillämpning av Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering samt IT-stödet SAMSA Uppdragsgivare: Styrgrupp SVPL Version 2 AU Dokumentation inom regional SAMSA med representation för

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2015-08-13 Version 2

KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2015-08-13 Version 2 KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus 1 Innehåll Bakgrund och beskrivning 3 Grafisk ärendeöversikten 4 Sök ärende 5 Registrera kontakter 6 Kallelse och underlag till vårdplanering 7 Samordnad plan

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Riktlinje för samordnad vårdplanering inom LGS-området Beslutad av ledningsgruppen för samverkan, LGS

Riktlinje för samordnad vårdplanering inom LGS-området Beslutad av ledningsgruppen för samverkan, LGS Riktlinje för samordnad vårdplanering inom LGS-området 2011 Beslutad av ledningsgruppen för samverkan, LGS 2011-03-21 Gäller from1april 2011 2 2011-07-07 A. Allmänt 1. Inkomna meddelanden (Inkorgen) ska

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Primärvård sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden 7 Felsänt meddelande Ändra / Lägga till medverkande

Läs mer

Välkomna! Petronella Billing, Biståndshandläggare, Borås stad Linda Carslöv, Distriktssköterska,Borås stad Marie Elm, MAS Borås Stad Ingela Thorell,

Välkomna! Petronella Billing, Biståndshandläggare, Borås stad Linda Carslöv, Distriktssköterska,Borås stad Marie Elm, MAS Borås Stad Ingela Thorell, Välkomna! Petronella Billing, Biståndshandläggare, Borås stad Linda Carslöv, Distriktssköterska,Borås stad Marie Elm, MAS Borås Stad Ingela Thorell, förvaltare/processledare för Samordnad plan vid utskrivning

Läs mer

KLARA SVPL webb Lathund Primärvård

KLARA SVPL webb Lathund Primärvård KLARA SVPL webb Lathund Primärvård En kortare version utifrån originalet Meddelanden som ingår i ett ärende: Vårdbegäran (se sidan 6,7 i original Lathund) Meddelande till Vård och omsorg (se sidan 8 i

Läs mer

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part 28 MARS 2019 HANDLINGSPLANER FÖR SAMVERKAN VID IN- OCH UTSKRIVNING FRÅN SLUTEN HÄLSO-OCH SJUKVÅRD Förslag på åtgärder utifrån av workshop 31 januari 2019 Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Kommun Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Ändra / Lägga till medverkande

Läs mer

SAMSA, rutin för hantering av meddelanden

SAMSA, rutin för hantering av meddelanden SAMSA, rutin för hantering av meddelanden Rutin/gäller för Äldreomsorgen, Funktionshinder, Socialpsykiatrin, Individ- och familjeomsorgen i Borås Stad SAMSA, rutin för hantering av meddelanden 1 Ur Borås

Läs mer

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Den gemensamma checklistan är övergripande och vänder sig till alla parters chefer. Syftet är

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Primärvård sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Inkomna meddelanden Kvittera 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Ändra / Lägga till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 Förbättringsteam Osteoporos

Verksamhetsberättelse 2009 Förbättringsteam Osteoporos Medlemmar i förbättringsteamet Verksamhetsberättelse 2009 Förbättringsteam Osteoporos Christina Fredriksson sjukgymnast Primärvårdsrehab Primärvården Borås/Bollebygd Jan Carlsson distriktsläkare Trandareds

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 171010 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. Pia Johansson delger aktuell SAMSA information Ny patch kommer 14 nov: -

Läs mer

Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04. Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00

Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04. Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00 2014-06-11 Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04 Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00 Närvarande: Gunilla Augustsson, Niclas Lundström, Johanna Karlsson, Mervi Qvarnström, Åsa

Läs mer

Utvecklingsrådet för personer med psykisk ohälsa

Utvecklingsrådet för personer med psykisk ohälsa Utvecklingsrådet för personer med psykisk ohälsa Datum: 2015-08-27 Tid: 13.15 15.30 Plats: Röda Rummet Solhem Borås Omfattning: punkt 47-53 Närvarande: Pernilla Jansson ordf Britt Thorell Anders Thorstensson

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 9

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 9 KLARA SVPL Lathund för Primärvård 05-- Version 9 sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Admin/internt meddelande 7 Inkomna/Felsänt meddelanden

Läs mer

Minnesanteckningar Förvaltarträff KLARA SVPL 2016 03 09 Vänerparken, FoU-enheten, Lokal Glöden

Minnesanteckningar Förvaltarträff KLARA SVPL 2016 03 09 Vänerparken, FoU-enheten, Lokal Glöden Minnesanteckningar Förvaltarträff KLARA SVPL 2016 03 09 Vänerparken, FoU-enheten, Lokal Glöden Närvarande: Maria Fredriksson, Carina Johansson, Lena Larsson, Ulla-Britt Broberg, Karin Gustafsson, Maria

Läs mer

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Tid: Plats: Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Omfattning: 36 46/2013 Närvarande: Ordinarie deltagare Malin Camper Boråsregionen/Sjuhärads

Läs mer

Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad

Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad Mötesanteckning Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad Mötesdatum: 2017 04 20 Tid: Kl. 16.30 17.20 Plats: Distansmöte via Skype Deltagare Maritha Bäck, Roland Mattsson, Suzanne Guregård Övriga deltagare

Läs mer

DRAG startade december 2012 med att kartlägga och kategorisera problem

DRAG startade december 2012 med att kartlägga och kategorisera problem LÄKARE13 poäng Primärvård delaktighet. Läkarnas brist på planering för patienten. Epikris. Uppföljning läkare, läkemedel epikris, m.m. KVALITET13 poäng För snabba kallelser. Otillräckligt underlag. Snabba

Läs mer

Projekt samsjuklighet

Projekt samsjuklighet Projekt samsjuklighet Projektets mål Kommunerna, psykiatrin och primärvården ska i samverkan arbeta för målgruppen personer med psykisk störning/sjukdom och ett samtidigt missbruk tas om hand inom ramen

Läs mer

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland ReKo Sjuhärad

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland ReKo Sjuhärad 1.00 Utgåva 1 (5) STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland ReKo Sjuhärad Februari 2010 månads rapport 1.00 Utgåva 2 (5) INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 GENOMFÖRDA

Läs mer

Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg Genomgång av Ändringsförslag (ÄF) Tid: klockan Plats:

Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg Genomgång av Ändringsförslag (ÄF) Tid: klockan Plats: MINNESANTECKNINGAR 2011-11-08 DELREGIONAL SAMORDNINGSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Delreginal samrdningsgrupp SVPL Södra Älvsbrg Genmgång av Ändringsförslag (ÄF) Tid: 2011-11-08 klckan 9.00-16.00 Plats: Stadshuset,

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Närsjukvård Sjuhärad. Arbetsdag 25 augusti 2016

Närsjukvård Sjuhärad. Arbetsdag 25 augusti 2016 Närsjukvård Sjuhärad Arbetsdag 25 augusti 2016 Agenda 25 augusti 2016 13.00-13.30 Deltagare och förväntningar En blick tillbaka Händelse under våren och aktuell status 13.30-14.10 Regional status och uppföljningsprocess

Läs mer

PROTOKOLL STYRGRUPPNÄRVÄRD (6)

PROTOKOLL STYRGRUPPNÄRVÄRD (6) Närvårdssamverkan Säd ra Älvsborg Styrgrupp närvård Södra Älvsborg Tid kl. 13:30-17:00 Plats Borås Stad Omfattning 32-53 Närvarande Magnus Haggren John Henriksson Rita Johansson Gunnel Wessbo Maria Terins

Läs mer

Arbetskopia 1 för pilot

Arbetskopia 1 för pilot SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård 06-x-x 06-x-x SAMSA SAMSA - AU - AU Dokumentation Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint, Klint,

Läs mer

Avvikelser i vårdsamverkan för perioden 1 januari 31 december 2009

Avvikelser i vårdsamverkan för perioden 1 januari 31 december 2009 1--1 Avvikelser i vårdsamverkan för perioden 1 januari 31 december 9 Bakgrund och syfte Vårdgivare inom ReKo Sjuhärad har sedan 3 arbetat med avvikelser i vårdsamverkan. Respektive huvudman/verksamhet

Läs mer

Arbetsutskott Styrgrupp närvård

Arbetsutskott Styrgrupp närvård P 1-21 Arbetsutskott Styrgrupp närvård Tid:, 08:30-12:00 Plats: Hälso- och sjukvårdskansliet, Borås Närvarande: Ullabritt Martinson Hans Holmberg Nils-Gunnar Främberg Anna Grill Eva Claesson Vice ordförande

Läs mer

Regional tillämpning Samordnad vård- och omsorgsplanering Gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL

Regional tillämpning Samordnad vård- och omsorgsplanering Gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Regional tillämpning Samordnad vård- och omsorgsplanering Gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Med tillägg av Riktlinjer för LGS-området Uppdragsgivare: Uppdragstagare: Godkänd av:

Läs mer

Minnesanteckningar Referensråd

Minnesanteckningar Referensråd Minnesanteckningar Referensråd Datum: Tid: 13.15 16.00 Plats: Plan 8, Solhem Blå rummet Omfattning: P. 49-60 Närvarande: Charlotte Bliesener Falkenström, Närvårdskansliet, Ordförande Maria Björkman, Borås

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inskrivningsmeddelande returnerat 7 som Felsänt Ändra/ Lägga

Läs mer

OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov.

OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov. OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov. Funktionen finns sedan april 2011 Används endast inom LGS som Pilotprojekt - Kallelse skickas med förslag att använda

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad

Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad Minnesanteckningar Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad Mötesdatum: 2018-01-25 Tid: Kl. 11.00 12.30 Plats: Skype-möte Deltagare Roland Mattsson, Ingela Sunneskär (i ca 15 min), Marie Elm, Suzanne Guregård,

Läs mer

Måltavlor för kommuner i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Statistiken är hämtad ur Kvalitetsportalen

Måltavlor för kommuner i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Statistiken är hämtad ur Kvalitetsportalen Måltavlor för kommuner i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Statistiken är hämtad ur Kvalitetsportalen -04-19 Innehållsförteckning Översikt Södra Älvsborg 1 Alingsås 6 Bollebygd 9 Borås 12 Herrljunga 15

Läs mer

Hälso- och sjukvården Samordnad vårdplanering på Gotland rutiner

Hälso- och sjukvården Samordnad vårdplanering på Gotland rutiner MANUAL 1(7) Samordnad vårdplanering på Gotland rutiner Samverkan vid in och utskrivning av patienter i slutenvård. (SOSFS 2005:27 ) 1) Signal till socialtjänsten vid inläggning. Vid inskrivning av samtliga

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Bakgrund Närvårdssamverkan Södra Älvsborgs målgrupp är de patienter och grupper i befolkningen som samtidigt och samordnat har behov av vård- och

Läs mer

Sammanfattning av Samverkansdialogen

Sammanfattning av Samverkansdialogen Sammanfattning av Samverkansdialogen In- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2019-04-10 Lena Arvidsson, processledare SAMLA Målsättning med samverkan vid in och utskrivning från sluten hälso-

Läs mer

HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM:

HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM: HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM: 2014-04-11 NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG VERKSAMHETSPLAN 2014 Verksamhetsplan 2014 Närvårdssamverkan Södra

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Sjukhus Akuten

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Sjukhus Akuten SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkorg Kvittera meddelande 5 Ta bort meddelande i Inkorg 6 Sök ärende i Inkorg

Läs mer

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem Start Att göra Vem 2017-12-01 Förberedd vårdbegäran 2017-08-25 Vårdbegäran, idag skriver primärvården remiss för bedömning, ingen remiss för inskrivning (3.1) 2017-08-25 Kan finnas flera fasta vårdkontakter,

Läs mer

Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås

Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås Tid: Tisdagen den 18 sept 2017 kl 13.30-15.15 Plats: Ramnåsgatan 1, Pressaren, plan 1 Närvarande Ritva Lidskog, ordförande Linda Weiland, sekr Marie Elm

Läs mer

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se 2014-04-15 Rapport Rapportera mera Avvikelsehantering i samverkan mellan kommun och region inom Göteborgsområdet Hösten 2013 2014-04-15 Sammanställt av: Andreas Ericson, Göteborgs stad Anita Nilsson, processledare,

Läs mer

Indikatorer för process uppföljning maj 2019

Indikatorer för process uppföljning maj 2019 Indikatorer för process uppföljning maj 2019 kopplad till Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Läs mer

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL 2014-06-17, 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Närvarande: Carina Deall, Carina Fors, Britt Collin, Helen Thorsson, Lena Andersson, Berith

Läs mer

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Ingela Thorell, Primärvården, projektledare Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 4 Arbetsformer...

Läs mer

Avvikelser i vårdsamverkan, helårsrapport för 2007

Avvikelser i vårdsamverkan, helårsrapport för 2007 8--6 Avvikelser i vårdsamverkan, helårsrapport för 7 Bakgrund Vårdgivare inom ReKo Sjuhärad har sedan 3 arbetat med avvikelser i vårdsamverkan. En arbetsgrupp finns som består av representanter från alla

Läs mer

Plan för förbättringsarbete

Plan för förbättringsarbete Plan för förbättringsarbete Mobila vårdcentralsläkare Ansvarig Mattias Öman, projektledare Närsjukvård Sjuhärad Ansvarig för ansökan Carita Brovall, ordf. styrgrupp Närsjukvård Sjuhärad Kontaktuppgifter

Läs mer

Sammanställning av avvikelserapporter gällande Informationsöverföring och samordnad vårdplanering för tiden

Sammanställning av avvikelserapporter gällande Informationsöverföring och samordnad vårdplanering för tiden Sammanställning av avvikelserapporter gällande Informationsöverföring och samordnad vårdplanering för tiden 131-143 Först redovisas de avvikelser som har skett i kommunerna. Under denna period har rapporterats

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Samir Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs på sjukhuset Uppdaterad 2018-09-12 Version 1 AU Dokumentation

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård 06-x-x 07-0 SAMSA 0 SAMSA - AU Dokumentation - AU Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint, Klint,

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal

Vårdsamverkan FyrBoDal Minnesanteckningar, Superanvändarträff 090505, Riverside Uddevalla Medverkande från centrala SVPL projektet, Jan Carlström, Christina Wisser Jan och Christina presenterade sig. De är ordf. i centrala styrgruppen

Läs mer

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Talarmanus Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Fallbeskrivning somatik Rutin och IT tjänst SAMSA 2016-10-27 SAMSA AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg

Läs mer

Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2010

Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2010 Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2010 Bakgrund och syfte Vårdgivare inom ReKo Sjuhärad har sedan 2003 arbetat med avvikelser i vårdsamverkan. Respektive huvudman/verksamhet har handlagt och genomfört

Läs mer

Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lars

Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lars Talarmanus Samordnad vård- och omsorgsplanering Lars Fallbeskrivning psykiatri - somatik Rutin och IT tjänst SAMSA 2016-11-06 SAMSA AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård Rehab

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård Rehab SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård Rehab 06-x-x 06--08 SAMSA SAMSA - AU Dokumentation - AU Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint,

Läs mer

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland 1.00 Utgåva (1)6 STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland Maj månads rapport 1.00 Utgåva (2)6 INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 GENOMFÖRDA AKTIVITETER SENASTE MÅNADEN...

Läs mer