6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes."

Transkript

1 Närvarande: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén, Carin Fröjd Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist Bilaga 1 Stymtidning Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 Uppdragslista & Beslutslista Bilaga 4 Utskotten 1. Mötets öppnande Patrick öppnade mötet. 2. Val av mötesfunktionärer Patrick valdes till mötesordförande, Josefin till mötessekreterare, Jakob och Salomon till justerare. 3. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes utan tillägg. 4. Föregående mötesprotokoll Josefin läste upp delar ur föregående mötesprotokoll. 5. Mårunda fördes ej. 6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes. Uppdrog Lovisa och Patrick att fortsätta arbeta med verksamhetsplanen för 2011/2012 Uppdrog Lovisa att gå vidare med ansökan till Google Grants, om det är något som passar för föreningen. 7. Mailbeslut Inga mailbeslut har tagits sedan föregående möte. 8. Årskomihåg Vi gick igenom årskomihåget och delade ut uppdragen som följer. Uppdrog Carin att påminna koordinatorn för Mötesplats:Naturen (Jenny Luukkonen) om att de ska söka Friluftsrådets organisationsbidrag. Uppdrog Carin att undersöka hur vi ska hantera löneförhandlingar. Uppdrog Salomon att forska i Statens kulturråds bidrag till Fältbiologen. Uppdrog Lovisa att påminna utskotten och nätverkens kontaktperson om att redovisningar och räkningar för 10/11 måste innan den 31 augusti.

2 Uppdrog Lovisa att rekvirera andra hälften av Naturskyddsföreningens bidrag. 9. Ekonomi Distriktet för Blekinge, Öland och Småland (BÖS) har lagt ned och deras pengarna kommer att tillfalla riksföreningen. 10. Kansli och anställda a) Rapportering Först pratade vi om hur bra det fungerar på kansliet just nu, det verkar som att rutinerna håller på att bli bättre och att överlämningen har gått bra till. Kul! Dropbox-kommunikationen har inte fungerat så bra mellan styrelsen och kansliet, Carin ska nysta i detta. Mötesplats: Naturen har anställt två nya, men det finns fortfarande lite kvar att göra inom anställningen, såsom semesterdagar och OB-tillägg. Det är totalt fem anställda inom projektet, som verkar taggade inför höstsäsongen! Johan, vår bokförare, kommer få löneavdrag för sin undertid. Det är mycket jobb med pensionsavtal just nu. Problemet är att pensioner till våra anställda inte betalats ut på flera år (sedan 2006). Carin nystar i det och ska se till att alla som inte fått sina pensionspengar än får det så snart som möjligt. Vi bestämde att Patrick och Jakob ska hjälpa till, när det finns behov. Uppdrog alla att kika på det reviderade policydokumentet i dropbox och se om det stämmer. Uppdrog Carin att till nästa Stym, den 9-11 september, komma med med ett förslag om hur vi ska använda Dropbox tillsammans med kanslisterna. b) Medlemsantalet Vi vill att redovisningen av medlemsantalet redovisas på ett mer överskådligt sätt, så att det är lätt att se förändring statistiskt. Vi diskuterade huruvida kanslisterna kan få mer betald övertid för att återvärva medlemmar som inte betalat sin medlemsavgift i år. Vi kom fram till att det är viktigt att inte tappa medlemmar som fortfarande har ett intresse i föreningen och att det därför är värt att lägga mer tid och pengar på återvärvning. Däremot hade vi för lite underlag för att besluta om hur mycket tid som behövs för att ringa runt. Beslutade att Carin får mandat till att besluta om hur mycket övertid kanslisterna får för att ringa till medlemmar som inte betalat sin medlemsavgift i år. 11. Värvarmaterial Magnus har sagt att han ska sätta igång med materialet under den kommande veckan. vill se en mer tydlig arbetsplan, så att föreningen får veta när det nya materialet kommer. Dessutom har kanslisterna lite frågor om materialet, eftersom de har varit tvungna att beställa mer kopior av det gamla. Uppdrog Josefin att svara på kansliets frågor om det nya värvningsmaterialet.

3 12. RÅM Vi pratade kort om hur det går med planeringen av riksårsmötet. Uppdrog Lovisa att kontakta Olof och Isak i RÅM-kommittén för att prata om hur det går med planeringen och föreslå Uppsala som plats för RÅM 2012 Uppdrog Lovisa och Salomon att förbereda mötesunderlag för planeringen av RÅM till nästa Stym. Uppdrog Josefin att höra av sig till valberedningen angående RÅM-kommitté. 13. Valberedningen Vi pratade om hur det går för valberedningen. En kommentar var att det finns ett behov att det finns mer information om vad det innebär att vara förtroendevald i våra olika kommunikationskanaler. Uppdrog Josefin att förbereda mötesunderlag om valberedningen till nästa Stym den 9-11 september. Uppdrog Josefin att hitta förstärkning till valberedningen, om de vill ha mer hjälp. Uppdrog styrelsen att tänka igenom vilka de skulle vilja satt på förtroendeuppdrag 2012 och lämna dessa förslag till valberedningen. 14. Utskott Vi pratade om hur vi vill att utskotten ska fungera och hur ett nytt ramverk ska utformas. För sammanställning av diskussionen se bilaga 4. Uppdrog Josefin och Carin att långsiktigt arbeta med att utvärdera och utveckla utskottens rutiner. Uppdrog Salomon att sammanställa en uppdaterad version av utskottens ramverk och ta med detta till Stym den 9-11 september. 15. Vision Under en promenad i Jämtlandsfjällen pratade om hur vi kände det i styrelsen och vad vi har för problem som grupp. 16. Kommunikation Jakob berättade om vilka olika idéer han har kommit fram till efter att ha bolla idéer och kikat på diskussioner vi har haft om kommunikation. Syftet var att få mer respons från styrelsen för att sedan kunna arbeta vidare med frågan. Under diskussionens gång uppkom följande frågeställningar: - Hur fångar vi upp de medlemmar som inte går in på hemsidan regelbundet? Hur ska vi informera om alla våra asgrymma aktiviteter om de inte läser kalendariet?! De lösningar vi pratade om var brevlåde-brev, sms och telefonsamtal till klubbkontakter. Jakob kommer jobba vidare med kommunikationsfrågorna och det får ta den tid det krävs för att hitta bra lösningar. Det är viktigt att diskussionerna vi har i styrelsen leder till resultat, men ännu

4 viktigare att de saker vi utför är genomtänkta och välplanerade. 17. SMS-kodord Vi diskuterade hur vi kan förenkla sms-tjänsten och därmed göra den mer tillgänglig och tillämpbar. Vi kom på tre alternativ för hur man ska bli sms-medlem. Genom att skicka: 1. Kodord+alla personuppgifter 2. Personnummer+mailadressen(för att få nyhetsbrevet) 3. Personnummer Beslutade att undersöka möjligheterna med sms-tjänst för medlemskap, där vi använder oss av personnummer. Uppdrog Patrick att undersöka möjligheterna med sms-tjänst: - kan naturskyddsföreningen använda SPAR:s tjänster för att behandla barn under 15 års personnummer? - Kan vi isåfall få använda Naturskyddsföreningens spartjänst? - Hur fungerar personnummer i vårt medlemsregister? Raderas de automatiskt efter en viss tid? - Ska vi spara personnummer överhuvudtaget i registret? - Vad gäller i lagväg för hantering av personnummer inom sms-tjänsten? - Höra av sig till organisationer som liknar oss och använder sig av sms-tjänsten för att få mer hjälp och tips - Utarbeta SMS-rutiner för kanslisterna (carin ordnar detta) - Formulera ett svars-sms - Ta med mötesunderlag om sms-tjänst till stym 9-11 september - Komma ihåg att ta med förslaget om personnummer+mailadress till mötesunderlaget 18. Övriga frågor a) Kontaktansvar Vi kollade igenom så att vår lista över kontaktansvar stämmer och ska lämna den uppdaterade listan till kansliet, så att de vet var de ska vidarebefordra olika sortera information, förfrågningar eller andra mejl. b) Projektanställningar När vi pratade om värvarmaterialet, så kom frågan om projektanställningar upp. Magnus kommer få betalt för att utarbeta materialets layout och det har varit luddigt vad det egentligen är han får betalt för och vi tror att det är bra att komma överens om exakt vad det är vi förväntar oss innan vi anställer eller gör upp ett avtal- en lösning på problemet kan vara en bra policy för vad som gäller vid kortare anställningar. Uppdrog Carin att skriva ihop riktlinjer för projektanställda och arvoderingar, samt ge några praktiska exempel på detta, till Tunga Papper c) Ottar-annonsen Förra styrelsemötet tog vi ett beslut om att annonsera i tidsskriften Ottar för max kr. Carin gav lite mer information om tidningen och vi hade en runda om hur förhöll oss till beslutet.

5 Det positiva var att den finns gratis på alla ungdomsmottagningar och att det är bra att annonsera bredd på olika och oväntade platser. Det negativa är att den, förutom ungdomsmottagningar, har en smal målgrupp med ganska radikala åsikter. Den annonsen som vi för närvarande har skulle kännas malplacerad i deras layout och det är bättre med en mer välplanerad annons som anspelar på deras tema. Detta för att vårt syfte ska bli mer klart. För övrigt kanske det var ett förivrat beslut, som vi tog för att vi ville annonsera någonstans på höstkanten. Beslutade att riva upp beslutet om Ottarannons, som togs på Stym i Valldastugan. Uppdrog Carin att spåna vidare på hur en Ottarannons skulle kunna se ut till våren d) Push Europe har fått ett mejl, där det står om en ny kampanj som ska startas i Sverige: Push Europe. Uppdrog Lovisa att vara koordinator för Push Europe och sprida information om projektet på hemsidan och via nyhetsbrevet. e) Monster Uppdrog Jakob och Salomon att förbereda mötesunderlag till planeringen av Monster till Stym den 9-11 september. f) Varg-exkursion Vi fick ett mail om reseersättning för en exkursion, som vi inte visste vem som skulle ansvara för att betala. Uppdrog Salomon att reda ut pengafrågan om Andreas Hansens vargexkursion. g) Way out West Göteborgsklubben har ansökt om 3000 för att medverka på Way out West. Beslöt att Göteborgsklubben får 3000 kr för att medverka på musikfestivalen Way out West. Uppdrog Josefin att informera Göteborgsklubben om styrelsens beslut att ge 3000 kronor för deras medverkan på Way out West, samt om vad som gäller angående RÅM-beslutet 2009 " går på festival". h) Aktivitetsstöd Under mötets gång kom frågan om hur klubbar söker pengar upp. Det känns orättvist att alla klubbar inte vet om att man kan få aktivitetsstöd, alltså mer pengar utöver verksamhetsbidraget. Vi kom fram till att det behövs ett gemensamt sätt för klubbarna att söka pengar, ett sätt som är väl känt inom föreningen. Denna mall kan även användas för nätverk. Uppdrog Josefin att arbeta fram ett förslag på blankett för aktivitetsstöd till stym den 9-11 september. i) Verksamhetsförlagshets

6 Vi vill att fler ska peppas till att göra aktiviteter, vi pratade om flera sätt att göra det på. Uppdrog Jakob, Salomon och Carin att ansvara för det kommande medlemsutskicket per post. j) Kärnkraftsläger i Finland Ett nytt kärnkraft planeras i Finland, Jordens vänner ska dit och uttrycka sitt motstånd. Salomon och Miahabo vill åka. Det kostar 500 kronor per person, Aktiviteten är utannonserad. Beslutade att ge 500 kronor i reseersättning till fältbiologer som åker på kärnkraftslägret i Finland i år, samt att de medverkande ska skriva en rapport till hemsidan för att få bidrag. 19. Uppdragslista Uppdragslistan skickas ut per mejl. 20. Kommande möten 9-11 september, Tjörn. Josefin & Lovisa Stymtidningsstopp: 31 augusti oktober, Örebro. Hilda & Carin 21. Utvärdering Finns sammanfattat för styrelsen i råprotokollet. 22. Mötets avslutande Patrick avslutade mötet. Mötesordförande, Patrick Scott Rossi Justerare, Salomon Abresparr Mötessekreterare, Josefin Årevall Justerare, Jakob Andrén

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Linn Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Lovisa Nilsson och

Läs mer

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Kleo Bartilsson & John Gustavsson ( 6), Johan Runesson

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi.

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Närvarande: Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Utom styrelsen: Jenny Luukkonen ( 17) Ej närvarande: Jakob Andrén Bilagor:

Läs mer

2011/12/09-11 Protokoll Nr 684/ 2011-2012:8. Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr

2011/12/09-11 Protokoll Nr 684/ 2011-2012:8. Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr Närvarande: Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr Utom styrelsen: Catarina, Tuvis Ej närvarande: Patrick Scott Rossi, Elsa Solberg, Hilda Bergström

Läs mer

Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr.

Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr. Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr. Catarina Antikainen, Johanna Salmi

Läs mer

Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen.

Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen. Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen. Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Hilda Bergström

Läs mer

2011/10/14-16 Protokoll Nr 680/ 2011-2012:4

2011/10/14-16 Protokoll Nr 680/ 2011-2012:4 Närvarande: Hilda Bergström, Josefin Årevall, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr, Patrick Scott Rossi, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén Utom styrelsen: Linn A n (15c) Ej närvarande: Bilagor: 1.

Läs mer

2011/03/04-06 Protokoll Nr 663/ 2010-2011: 14

2011/03/04-06 Protokoll Nr 663/ 2010-2011: 14 Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Carin Fröjd, Salomon Abresparr, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Patrick Scott Rossi, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén. Josefin Årevall, Elsa Sohlberg Bilaga

Läs mer

Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11

Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11 STYRELSEMÖTE Fältbiologerna Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11 Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sara B, Maria B, Sigrid, Maria K, Kitty, Sofia Utom styrelsen: Ej närvarande:

Läs mer

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sofia, Sara B, Maria B, Kitty, Maria K, Sigrid (endast under 7) Utom styrelsen: Ej närvarande: Sigrid (utom 7) Bilagor: Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga

Läs mer

Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012

Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012 Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012 Mötesordförande, Joel Haldosén (ordf.) - Hej och välkomna till remissdebatt. Vi ska ha en trevlig stund med styrelsen. Jag säger det

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 2 februari 2011 kl 19.45 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson (BA) IT-ansvarig

Läs mer

(Ordföranden) - Robin.

(Ordföranden) - Robin. Remissdebatt (Ordförande, Ylva Hazell): - Då börjar vi remissdebatten 2011 med att alla i styrelsen säger sitt namn och vad de har suttit på för post. - Linnéa Andersson, jag har varit sekreterare. - Salomon

Läs mer

Medlemsföreningsårsmöte

Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmötet är medlemsföreningens högsta beslutande organ, på samma vis som förbundsårsmötet är Svenska Celiakiungdomsförbundets (SCUF). De beslut som tas på medlemsföreningsårsmötet

Läs mer

GEOS. Protokoll, möte 9:e september 2001

GEOS. Protokoll, möte 9:e september 2001 GEOS Protokoll, möte 9:e september 2001 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen med följande tillägg; skåpproblemet och namnbyte 3. Val av justerare 4. Förra mötets protokoll 5. Meddelanden

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2016-06-21 Närvarande: Eva Gustavfsson, Fredrik Helgesson, Madeleine Ruuth, Nadine Ghawi, Erik Torstensson, Josefi Jönson (från punk 8a) Sekreterare: Fredrik Helgesson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 68 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 69 Diskussion om Tu Lajvs

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Förbundsstyrelsemöte Sammanträdesdatum: 2011-12-03, 04 Plats: RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Protokollet omfattar: 1 16 Beslutande: Även närvarande: Emelie Mire Åsell Vio Szabo Mats Mattias Bro'din

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada.

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. brev Alla Klippan-sektioner får här ett nyhetsbrev. Hoppas jag! Kanske får du detta brev, fast det egentligen någon annan borde

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 Plats WSP Stockholm Närvarande Delges: Åsa Vagland Annelie Paavo Ordförande Sekreterare N-dep., Stockholm Trafikverket Region Mitt Tobias Thorsson Vice ordförande WSP, Göteborg Björn Gunnarsson Anna Berlin

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mathilda Wihlborg

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum 2015 09 04 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen; Rasmus Johansson(Ordförande) Malin Zedigh (Vice Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Gregor

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Förhinder Ej tillämpbar Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 5. Mötets öppnande Gustaf Haag hälsade

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 !!!

Verksamhetsplan 2015 !!! Verksamhetsplan 2015 Den här verksamhetsplanen gäller för perioden 2015-03-01 till 2016-02-28. Fältbiologerna har egentligen brutet verksamhetsår som går från 1 sep till 31 aug, men eftersom verksamheten

Läs mer

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Protokoll 2016:11 Datum:

Protokoll 2016:11 Datum: 2016:11 Datum: 2016-10-11 Närvarande Förkortning Anna Arndt AGO Magnus Bernhardson MAG (ej efter punkt 6.1.2) Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Panagiotis Nikolis PJN Jakob Revellé JR David Udén DU Frånvarande

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl.

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. Protokoll nr 2 2013 Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. 18,30-21,00 Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Mats Nydesjö Mimmi Alburg Via sociala

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-03-25, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Irene Alvarsson,

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Styrelsemöte nr. 3 för Sverok Stockholm 2014, den 10/3-2014

Styrelsemöte nr. 3 för Sverok Stockholm 2014, den 10/3-2014 Styrelsemöte nr. 3 för 2014, den 10/3-2014 Närvarande: Agnes Ambrosiani Erland Nylund Kajsa Harnesk John Lundhgren Sebastian Krantz Zishan Ahmad Hedvig Lindström Ej Närvarande Rasmus Storkamp 1 Inledande

Läs mer

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 KALLELSE STYRELSEMÖTE Tid Måndagen 17:e Februari 2014 kl 18:30 Plats Ung Pirat - Stockholms kansli på Styrbjörnsvägen 3 i Hägersten Möteshandlingar Möteshandlingar

Läs mer

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Värvningshandbok Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård Reviderad 2006-05-31 Reviderad 2008-11-11 Reviderad 2015-08-25 Reviderad 2017-03-15 Innehållsförteckning

Läs mer

Tävling är öppen fram till den 29 november

Tävling är öppen fram till den 29 november Kårträff 25/9 Nya hemsidan- en rundtur Webbutbildning för kårer Nytt distriktsmärke Ny distriktstruktur Extra lägerbidrag Årsmötet/Stämman- viktigaste frågorna Regionala utbildningar Västra kansliet Gruppdiskussion

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C på Studiefrämjandet Södra Roslagen, Roslagsnäsby Centrum. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2008-10-18 2008-10-21 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-05-28, kl. 14.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Information om förtroendeuppdrag 2017

Information om förtroendeuppdrag 2017 Information om förtroendeuppdrag 2017 Såhär års börjar proceduren att välja folk till de olika förtroendeuppdragen inom Fältbiologerna. I det här dokumentet fnns all information som du behöver för att

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Onsdagen 12:e Februari 2014 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet klockan 19:16 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och

Läs mer

Handbok för att starta en hundungdomsklubb

Handbok för att starta en hundungdomsklubb Handbok för att starta en hundungdomsklubb Vad kul att du är intresserad av att starta en hundungdomsklubb! Det är en av de roligaste sakerna ni kan göra och ni kommer få vänner för livet. 1. Vilka är

Läs mer

Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012

Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012 Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012 Bilagor: Bilaga 1 - Dagordning Bilaga 2 - Röstlängd och deltagarlista Bilaga 3 - Viktiga papper Bilaga 4 - Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

För att få ett riktigt bra möte är det viktigt att förbereda sig. Här följer tre saker som är bra att tänka på:

För att få ett riktigt bra möte är det viktigt att förbereda sig. Här följer tre saker som är bra att tänka på: Bättre möten Elevrådets möten är en naturlig plats för medlemmarna att träffas. Om mötestekniken blir lika naturlig kommer ni att bli effektivare, mer inkluderande och dessutom ha ännu roligare! I det

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Datum: 17 september 2007

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Datum: 17 september 2007 Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Datum: 17 september 2007 Närvaro: Tina Kauppinen, Olle Carlsson, Barbro Collin, Johan Eriksson, Mikael Eriksson, adjungerad jaktansvarig

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

GEOS. Protokoll, möte 23:e januari 2002

GEOS. Protokoll, möte 23:e januari 2002 GEOS Protokoll, möte 23:e januari 2002 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justerare 4. Förra mötets protokoll 5. Meddelanden från institutionsstyrelsen och andra instanser

Läs mer

SRS:s Interna kommunikationsplan;

SRS:s Interna kommunikationsplan; SRS:s Interna kommunikationsplan; 2014-2016 Innehåll Introduktion och bakgrund... 2 Syfte och mål... 2 Kommunikativa behov och ageranden... 3 Information om styrelsen beslut... 3 Information om styrelsens

Läs mer

Stadgar för Fältbiologerna

Stadgar för Fältbiologerna Stadgar för Fältbiologerna Organisationsnummer 802004-2738 Senast reviderade 1. Syfte mom. 1 Fältbiologernas syfte är att: - samla natur- och miljöintresserade barn och ungdomar. - sprida kunskap om och

Läs mer

Att bilda en elevförening

Att bilda en elevförening Att bilda en elevförening Bilda en elevförening En elevförening är en förening där alla elever på kulturskolan kan vara med, oavsett om man spelar, sjunger, dansar, drillar, målar eller spelar teater.

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi

MÖTESPROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi Tid: 2015-12-01, kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande: Svante Nyman (Ordf), Elin Håkansson (Vice ordf), Emil Persson (Kassör),

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA!

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA! ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

Styrelsemöte SRRS mellan 100805

Styrelsemöte SRRS mellan 100805 Styrelsemöte SRRS mellan 100805 Närvarande: Ulrika Törnqvist, Sophia Greek, Karin Selin, Anna Liljenbring, Camilla Bergström. Meddelat förhinder: Karin Karlsson Plats: Ulrika Törnqvist, Lindesberg 1 Mötet

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Sverok Stockholms Styrelsemöte den 13/513

Sverok Stockholms Styrelsemöte den 13/513 Protokoll nummer 4 för den 13/5-2013 2013-05-13 1 s Styrelsemöte den 13/513 Närvarande: Filip Sundblad Leo Borg Mats Heden John Lundhgren Agnes Ambrosiani (via Videolänk) tills kl 20.36 (Efter punkt 2.7)

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

E-post detektiver. sök volontärer för att uppdatera medlemsregistret med aktuella e-postadresser

E-post detektiver. sök volontärer för att uppdatera medlemsregistret med aktuella e-postadresser E-post detektiver sök volontärer för att uppdatera medlemsregistret med aktuella e-postadresser Kristina Keyzer, Naturskyddsföreningen kansli Mälardalen 2016 (m.h.a. kansli Dalarna och kansli Väst) Lathund

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

Fältbiologernas stadgar

Fältbiologernas stadgar Fältbiologernas stadgar (Genomröstade en första gång vid riksårsmötet i Malmö 2014, en andra gång vid riksårsmötet i Jönköping 2015) 1. Syfte mom. 1 Fältbiologernas syfte är att: - samla natur- och miljöintresserade

Läs mer

VETA FÖR ATT ARRANGERA EN

VETA FÖR ATT ARRANGERA EN ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Styrelsemöte den 25 januari 2010 Närvarande: Ulf Bronner, Leif Dotevall, Andreas Mårtensson, Asli Kulane, Gabrielle Holmgren, Per

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 48 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 49 Höstschema Förra veckan

Läs mer

Styrelsen den

Styrelsen den KALLELSE Härmed kallas styrelsen till möte: Den: 16 maj, klockan 18.00. Plats: Helsingborgen Ärende till mötet anmälas senast fredag 13 maj, klockan 18.00. I tjänsten, dag som på ovan på Helsingborgen

Läs mer

** Mestadels om Marknadsföring **

** Mestadels om Marknadsföring ** Hur du skaffar fler kunder... en beprövad online-strategi I förra numret av nyhetsbrevet (http://www.webbutveckling.com/mestadels1238.php) pratade vi om kundanskaffning och kundvärde och hur du använder

Läs mer

Föregående protokoll lades till handlingarna.

Föregående protokoll lades till handlingarna. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte 20150413 35 Ordförande öppnade mötet 36 Dagordningen godkändes. 37 Beslutsmässighet. Beslutsmässighet föreligger.

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 1 2014-10-15 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 15:e oktober 2014, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research,

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Riktlinje. Riktlinje för genomförande av medborgardialoger. Beslutas av kommunstyrelsen och gäller för samtliga nämnder och förvaltningar

Riktlinje. Riktlinje för genomförande av medborgardialoger. Beslutas av kommunstyrelsen och gäller för samtliga nämnder och förvaltningar DIARIENUMMER: KS 136/2017 101 FASTSTÄLLD: KS 130/ 2017-08-14 VERSION: 1 SENAST REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Riktlinje Riktlinje för genomförande av medborgardialoger Beslutas

Läs mer

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 14.00~16.00 hos Magnus.

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 14.00~16.00 hos Magnus. Protokoll från WIBK:s styrelsemöte 2016-10-30, 14.00~16.00 hos Magnus. Närvarande: Fredrik Linderson (delvis) Karin Rosenmüller Lars Bertilsson Magnus Ragnarsson Marie Axelsson Lars-Ove Olsson (valberedningen)

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Maria Hultberg, Sara Rösare, Anna-Sara

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Information om nätverksaktiviteter

Information om nätverksaktiviteter Information om nätverksaktiviteter Genom nätverksaktiviteterna sprider Landsbygdsnätverket information om landsbygdsprogrammet. Nätverksaktiviteterna syftar även till att underlätta metodutbyte och erfarenhetsutbyte

Läs mer

Protokoll från Mästarråd

Protokoll från Mästarråd 1(8) från TraditionsMEsterIT 1 Formalia 1.1 Mötets högtidliga öppnande TraditionsMästare Björn Eklöf förklarade mötet öppnat klockan 17:06:59. 1.2 Val av mötesordförande Björn Eklöf valdes till mötesordförande.

Läs mer

Kallelse till styrelsemöte

Kallelse till styrelsemöte Kallelse till styrelsemöte Härmed kallas styrelsen till möte: Den: 14 januari, klockan 18:00. Plats: Helsingborgen Ärende till mötet anmälas senast 14 januari, klockan 15.00. I tjänsten, dag som på ovan

Läs mer

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Protokoll 160107: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Protokoll 150604: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Plats: Anne-Frank, Trädgårdsgatan

Läs mer

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll.

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 17 december 2012 Plats: Närvarande: Svenska Simförbundet, Stockholm Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Alexandros Vlastos

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer