2011/03/04-06 Protokoll Nr 663/ : 14

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2011/03/04-06 Protokoll Nr 663/ 2010-2011: 14"

Transkript

1 Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Carin Fröjd, Salomon Abresparr, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Patrick Scott Rossi, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén. Josefin Årevall, Elsa Sohlberg Bilaga 1 Stymtidning Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 Beslutslista Bilaga 4 Uppdragslista Bilaga 5 - Kontaktansvar 1. Mötets öppnande Salomon öppnade mötet. 2. Val av mötesfunktionärer och genomgång av mötesordning Salomon valdes till mötesordförande, Lovisa till sekreterare, Patrick till justerare och Hilda till tidsunderlättare. 3. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes enligt bilaga Mårunda Ej protokollförd. 5. Rapportering a) Huvudsaklig rapportering se Stymtidning, bilaga 1. Tillägg: Robin Pranter har hoppat av förlagsutskottet. Uppdrog Hilda att tipsa om Sara och Arto till valberedningen. Uppdrog Salomon att rådda vidare med artiklar till Kupé. Uppdrog Salomon att göra en mall för rapportering i dropbox. Beslutade att adjungera in Matilda Andrén i aktivitetsutskottet. b) Uppdragslistan Uppdrog Patrick att hjälpa Lovisa skriva ett tackbrev till familjen Forselius. Beslutade att Hilda är uppdragslista-general resten av året. 6. Årskomihåg. Se stymtidning, bilaga 1. Uppdrog Lovisa att ta reda på om vi fått pengarna från Naturskyddsföreningen eller inte. Uppdrog Hilda att ta kontakt med internationella nätverket och höra om de vill söka pengar från Olof Palmes minnesfond. Uppdrog Lovisa och Hilda att se till att någon åker på Färnebo Folkhögskolas årsmöte. Uppdrog Salomon att se till att påminnelsebreven skickas ut i god tid. Uppdrog Hilda att maila alla klubbar om KÅM och verksamhetsberättelse. 1 av 8 Justeras:

2 Uppdrog distriktskontakter att ringa till sina respektive klubbar och påminna om KÅM och verksamhetsberättelser. Beslutade att skicka ut en verksamhetsberättelsemall till alla klubbar med förtryckt medlemsantal. Uppdrog Klas att uppdatera mallen för verksamhetsberättelser och se till att den skickas ut. Uppdrog Josefin att påminna Västsvenska om att se över sitt välkomstbrev. Uppdrog Carin att påminna Mellis om att se över sitt välkomstbrev. Uppdrog Salomon och Klas att göra ett välkomstbrev för Nordsvenska. 7. Ekonomi Vi har inte fått halvårsbokslutet än, Johan jobbar på det. Vi diskuterade också ansökning om pengar från fonder och att vi inte bör gå plus några år framöver. Uppdrog Klas att uppmana Ellinor att i fortsättningen skicka in sina räkningar i tid. 8. Kansli och anställda a) Kanslisterna Eva och Jennie I onsdags hade vi en arbetsplatsträff. Salomon och Hilda från styrelsen var med, Linnéa från kansli- och anställdautskottet. Hilda sammanfattade vad de pratade om. Det viktigaste syns i uppdragen och besluten nedan. I övrigt kommer portomaskinen bytas ut, det är fel färg på bläcket. Uppdrog Jakob att utreda möjligheterna om en molnbaserad server. Uppdrog Lovisa att ringa protokollrevisorn och fråga om stymtidningen är offentlig och ta med det till telefonmötet. Uppdrog Carin att skriva in att mötessekreteraren ska skicka protokollet till kanslisterna i att fixa ett stym dokumentet, samt att stymfixarna ringer kanslisterna efter stym. Beslutade att starta ett facebookkonto för s rikskansli. Beslutade att kanslisternas telefontider är måndagar och onsdagar Uppdrog Lovisa och Patrick att lägga upp de nya telefontiderna på hemsidan. Beslutade att införskaffa en nummerpresentatör till kansliet. Uppdrog Hilda att prata med kanslisterna om facebookkonto, nummerpresentatör, lämna posten på hög, tala om de nya telefontiderna för kanslisterna samt höra vilka andra föreningar som behöver tiderna. Uppdrog Carin att prata med Kansli och anställdautskottet om biblioteket. Uppdrog Hilda att informera Jennie om styrelsens beslut angående posten som läggs på hög. Beslutade att kanslisterna låter styrelsen gå igenom posten varje gång de kommer till. Beslutade att Jennie får gå Mysoft grundkurs samt faktura- och reskontrakurs. Uppdrog Hilda att ta reda på vad kurserna kostar samt meddela Jennie att hon får gå. Uppdrog Hilda att be Jennie prata med Patrik Hagman och fråga om böckerna han sålde på RÅM. Uppdrog Salomon att kolla hur många som läser E-riksnytt. Uppdrog Hilda att lägga upp anteckningarna från arbetsplatsträffen på dropbox. 2 av 8 Justeras:

3 b) Bokförare Johan Johans arbete är mer självgående än kanslisternas. Borde vi ändå ha mer kontakt med honom? Uppdrog Hilda att ringa Johan och prata om hur han vill ha kontakten till styrelsen. 9 Styrelsens funktion a) Dropbox Vi är överens om att dropbox är väldigt bra, men det kan bli väldigt många olika mappar ibland. Uppdrog Lovisa och Patrick kolla över strukturen i Dropbox. b) Mejllistan Några upplevde det som ett problem att det kommer så mycket mail och att det blir svårt att hitta. Uppdrog Patrick att utreda ett sorteringssystem på maillistan. Uppdrog Lovisa och Salomon att forma riktlinjer för maillistan. c) PP Beslutade att ha minst två PP:ar varje stym med start i Arvika. Uppdrog Carin att ordna en matris för PP och lägga upp på dropbox. 10 Nytt värvarmaterial Många i föreningen vill trycka nytt värvarmaterial och vill inte vänta till RÅM. Förslag på arvodering finns, men många i styrelsen är emot. Beslutade att trycka upp nytt värvarmaterial. Uppdrog Salomon att kontakta värvarmaterialgruppen och be om ett verksamhetsförslag. 11 Medlemsföreningar och externa representanter a) Kontaktpersoner till medlemsföreningar Vi delade upp kontakter till externa samarbeten, se bilaga 5. b) Informationsansvar hos de externa representanterna Vilken information vill vi ha från våra externa representanter? Uppdrog Patrick att skriva en guide för externa representantskap. Uppdrog alla att ta kontakt med sina representanter i externa föreningar och komma överens om hur kontakten mellan dem och styrelsen ska fungera i år. 12 Mötesplats: Naturen a) Beslut om anställning Beslutade att visstidsanställa John Gustafsson, , Victor Håkansson, , och Louise Hämäläinen, , på 75 % fr.o.m t.o.m för att driva projektet Mötesplats: Naturen i Malmö av 8 Justeras:

4 Beslutade att visstidsanställa Jenny Luukkonen, , på 20 % fr.o.m t.o.m för att koordinera projektet Mötesplats: Naturen i Malmö Uppdrog Carin att utforma anställningsavtal till Mötesplats: Naturen Uppdrog Carin att teckna försäkring och anmäla pension på Collectum för Mötesplats: Naturen Uppdrog Carin att skicka utbetalningsorder till Johan för Mötesplats: Naturen Beslutade att Elsa, Carin och Hilda är kontaktpersoner till Mötesplats: Naturen. Uppdrog Carin och Hilda att be Jenny skicka sina räkningar rörande Mötesplats: Naturen till Klas. b) Mötesplats: Naturen 2010 Patrik Hagman har skickat en utvärdering som han vill att styrelsen tittar på och kommer med synpunkter. Uppdrog Hilda, Carin och Elsa att ha ett telefonmöte med Mötesplats: Naturen. Uppdrog Salomon att tacka för utvärderingen vi fått av Mötesplats: Naturen. c) Attesträtt Mötesplats: Naturen 11 Beslutade att ge attesteringsrätt till Jenny Luukkonen på konto: 1520, samt Uppdrog Carin att meddela Jenny vilka konton hon har attesteringsrätt till. d) Böcker Beslutade att Mötesplats: Naturen får beställa 10 ex av Mötesplats: Naturen en handbok för 300 kr. 13 Kanslinycklar Andreas har lämnat tillbaka sin nyckel. Slarga har fortfarande en. Uppdrog Hilda att meddela Eva att Slargas nyckel kommer under våren. 14 PR (Public Relations) a) Globalportalen Globalportalen har hört av sig och frågat om vi vill annonsera med en banner på deras hemsida. Diskussionen gick att det var rätt målgrupp, men att en banner gör att man hamnar på vår hemsida, som inte är så informativ just nu. Beslutade att inte annonsera med banner på Globalportalen. b) Ofog Ofog frågar om vi vill annonsera i deras tidning. Det största vi kan annonsera är 8x8 cm och då kostar det 1000 spänn. Beslutade att inte annonsera i Ofogs tidning. Uppdrog Salomon och Hilda att höra av sig till Sveriges Botaniska Förening, Sveriges Ornitologiska Förening och Sveriges Entomologiska förening om eventuella annonsmöjligheter. 4 av 8 Justeras:

5 c) Piraja Piraja mailade för några veckor sedan och frågade om vi fått offerten, men det har vi inte fått. De har inte heller hört av sig om vårt bud på kr för två helsidesannonser. Uppdrog Carin och Jakob att förbereda en PR-punkt till nästa stym. 15 Förankrande av aktivitetsbeslut Det har i föreningen tidigare kommit upp förslag om att styrelsen inte ska sitta och besluta vilka aktiviteter som ska genomföras. Det ska istället finnas en demokratisk struktur i nätverken, så att aktiviteterna ska förankras där. Vi pratade om hur vi vill arbeta med förankring i fortsättningen. Beslutade att vi fortsätter ha principen i styrelsen under 2011 att vi vill att aktiviteter ska vara förankrade i nätverk/klubbar/utskott/distrikt. Uppdrog Lovisa att skriva ett utkast till en proposition om förankring. Uppdrog Lovisa att skriva in tankar om RÅM i dropbox-dokumentet. 16 Boken Medlemsmodellen Det har kommit en bok om hur man kan behålla och värva nya medlemmar. Beslutade att köpa in 2 exemplar av boken Medlemsmodellen. Uppdrog Lovisa att beställa böckerna. 17 Hemsidan Uppdrog Lovisa att ta med diskussionerna om hemsidan till Agnes. a) Rapport 28 februari Vi läste upp rapporten från Agnes. Se bilaga 1, stymtidning. b) Menystruktur/Arkitektur Vi har satt upp papper på en stor tavla som vi jobbar med under helgen. c) Kajplatsen Vi diskuterade om vi vill ha ett forum på den nya hemsidan och hur detta ska se ut. d) Tillgänglighet Vi tycker att det är viktigt att hemsidan är tillgänglig så gott det går. Vilka funktioner vill vi ha? Uppdrog Patrick, Carin och Hilda att vara drivande angående tillgänglighetsfunktionerna på hemsidan. e) Kartfunktion vårtecken Vårtecken ingår inte i offerten som den ser ut nu. Ska vi satsa på den? Vill vi ha en karta? Under diskussionen kom vi fram till att vi vill ha en stor vårteckenrapportering. 18 Föreningsutskottets Växjömöte 5 av 8 Justeras:

6 Föreningsutskottet har haft möte i Växjö. De har pratat om Monster och allmän föreningsstruktur. Vi gav dem respons på planeringen inför Monster. Uppdrog Salomon att ta vidare diskussionen om Monster till föreningsutskottet. 19 KRAV:s styrelse Christoffer Cedergren vill inte sitta som representant längre. Efter att vi utlyste den lediga tjänsten på RÅM kom det önskemål från Sofie Karlsson om att få sitta som representant. Beslutade att Sofie Karlsson är s representant i KRAV:s styrelse. Uppdrog Hilda att kontakta Sofie och Christoffer om KRAV:s styrelse. 20 Blogg och facebook Det verkar som att många i föreningen uppskattar vår blogg. Ett bra sätt att synas och visa vad vi gör. Vill vi fortsätta med den? Vill vi starta ett facebookkonto? Beslutade att starta ett facebookkonto s riksstyrelse och återuppta bloggen. Beslutade att Lovisa är ansvarig bloggare och Salomon ansvarig facebookare. Uppdrog Salomon, och Carin att utforma riktlinjer för blogg och facebook. Uppdrog Lovisa att skriva en rapport från stym på bloggen. Uppdrog Carin att lägga upp ny styrelsebild på hemsidan och skicka till redaktionen samt skicka stymbilder till Lovisa. 21 Medlemsantalet Vi var 1618 medlemmar i 7-25 års ålder den 31 december. Frågan är hur många som betalat 2010? FBI har i nuläget inga medlemmar, för att de inte kan sorteras på postnummer. Uppdrog Patrick att be Eva skicka ett klagobrev till Mysoft angående postnummersorteringen. Uppdrog Hilda att fortsätta jaga FBI. Uppdrog Salomon och Hilda att hetsa Brommaklubben att ha ett årsmöte och lämna och lämna in en verksamhetsberättelse. Uppdrog Salomon och Hilda att ta fram nya postnummerintervall för Stockholm. Uppdrog Salomon och Carin att skriva tackrev till Naturskyddsföreningen och angående medlemsvärvningen. 22 Lokal förankring Punkten ströks. 23 MKGs årsmöte MKG vill ha nomineringar till ledamot i styrelsen, ersättare och ett ombud som kan rösta på deras årsmöte. Beslutade att Anna Sundahl sitter som ledamot i MKG:s styrelse för 2011/2012. Uppdrog Jakob att fråga om Arvid vill sitta kvar som suppleant i MKG:s styrelse. 6 av 8 Justeras:

7 Uppdrog Carin att ta upp diskussionen om rutiner för externa representanter på styrelsemötet i Arvika. Uppdrog Salomon att se till att någon åker på MKG:s årsmöte. 24 Naturskyddsföreningen Jenny Luukkonen har varit på sitt första styrelsemöte med Naturskyddsföreningen. Hur vill vi sköta kontakten med henne så att vi får det samarbete vi vill ha? Jenny vill att vi formulerar varför är bra för Naturskyddsföreningen. Detta kom vi fram till: Vi kan folkbilda ungdomar genom eget engagemang. Vi är en plantskola för de Fältbiologer som vill gå vidare till Naturskyddsföreningen. De vill egentligen vara radikalare och kan då dra nytta av att vi är det. Vi är bättre på att uppmuntra till ideellt engagemang är lite pengar för att få in gamla fältbiologer i Naturskyddsföreningen. Vi besitter mycket kunskap! Uppdrog Patrick och Lovisa att bjuda in Jenny till stym i Arvika och utforma en punkt om samarbetet med Naturskyddsföreningen. Uppdrog Patrick att kolla hur mycket Naturskyddsföreningens traineeprogram kostar. Beslutade att kontaktpersonerna till Jenny Luukkonen har god kontakt inför och efter Naturskyddsföreningens styrelsemöten. Samt att hon skriver en utförlig rapport. 25 Övriga frågor a) Stockholms minifältisar Stockholms minifältisar har startat. De har antagit stadgar och har 5 personer i styrelsen. Beslutade att godkänna uppstarten av Stockholms minifältisar. b) Styrelsens resepolicy Funderingar kom upp på om vi i styrelsen ska ha fler riktlinjer angående våra resor. Beslutade att inte upprätta ett policydokument för styrelsen. c) Salomons konstituering Beslutade att konstituera Salomon som informationssekreterare. d) Studiefrämjandets årsmöte Vill vi skicka någon till studiefrämjandets förbundsstämma den maj i Karlstad? Uppdrog Josefin att se till att någon åker som ombud på Studiefrämjandets förbundsstämma. Uppdrog Carin att skicka informationen om förbundsstämman till Josefin. 26 Uppdragslista Se bilaga 4. 7 av 8 Justeras:

8 27 Kommande möten mars Arvika? Stymtidningsstopp kl 12 den 20 mars. 17 mars kl skypemöte. 28 Utvärdering Vi var överens om att det är smidigt att vara på kansliet och kunna träffa kanslisterna. Innan mötet fick vi en väldigt utförlig stymtidning så att alla kunde förbereda sig. En sak som vi kan tänka på är att skicka stymtidningen även till de som inte kommer. Under mötet måste vi bli bättre på att låta folk prata till punkt, men samtidigt uppmana folk till att framföra sina åsikter kort och koncist. Under helgen hann vi med en kort utflykt mot hamnen och en hel del verifikat såg sina sista dagar. 29 Mötets avslutande Salomon avslutade mötet. Mötesordförande, Salomon Abresparr Mötessekreterare, Lovisa Nilsson Justerare, Patrick Scott Rossi 8 av 8 Justeras:

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi.

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Närvarande: Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Utom styrelsen: Jenny Luukkonen ( 17) Ej närvarande: Jakob Andrén Bilagor:

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

2011/12/09-11 Protokoll Nr 684/ 2011-2012:8. Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr

2011/12/09-11 Protokoll Nr 684/ 2011-2012:8. Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr Närvarande: Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr Utom styrelsen: Catarina, Tuvis Ej närvarande: Patrick Scott Rossi, Elsa Solberg, Hilda Bergström

Läs mer

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Linn Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Lovisa Nilsson och

Läs mer

Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen.

Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen. Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen. Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Hilda Bergström

Läs mer

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Kleo Bartilsson & John Gustavsson ( 6), Johan Runesson

Läs mer

6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes.

6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes. Närvarande: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén, Carin Fröjd Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist Bilaga

Läs mer

Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr.

Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr. Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr. Catarina Antikainen, Johanna Salmi

Läs mer

2011/10/14-16 Protokoll Nr 680/ 2011-2012:4

2011/10/14-16 Protokoll Nr 680/ 2011-2012:4 Närvarande: Hilda Bergström, Josefin Årevall, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr, Patrick Scott Rossi, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén Utom styrelsen: Linn A n (15c) Ej närvarande: Bilagor: 1.

Läs mer

Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11

Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11 STYRELSEMÖTE Fältbiologerna Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11 Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sara B, Maria B, Sigrid, Maria K, Kitty, Sofia Utom styrelsen: Ej närvarande:

Läs mer

(Ordföranden) - Robin.

(Ordföranden) - Robin. Remissdebatt (Ordförande, Ylva Hazell): - Då börjar vi remissdebatten 2011 med att alla i styrelsen säger sitt namn och vad de har suttit på för post. - Linnéa Andersson, jag har varit sekreterare. - Salomon

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012

Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012 Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012 Mötesordförande, Joel Haldosén (ordf.) - Hej och välkomna till remissdebatt. Vi ska ha en trevlig stund med styrelsen. Jag säger det

Läs mer

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sofia, Sara B, Maria B, Kitty, Maria K, Sigrid (endast under 7) Utom styrelsen: Ej närvarande: Sigrid (utom 7) Bilagor: Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) 35 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 36 Planering inför hösten v. 36 Carpe

Läs mer

Protokoll Föreningsutskottet 2013-11- 05

Protokoll Föreningsutskottet 2013-11- 05 Protokoll Föreningsutskottet 2013-11- 05 Närvarande: Andreas Estmark (fram till punkt 6.I), Henrik Almén, Ellinor Ugland, Oliver Jonstoij Berg. 1. Mötets öppnande. Ellinor Ugland öppnade mötet. 2. Val

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Förhinder Ej tillämpbar Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 5. Mötets öppnande Gustaf Haag hälsade

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 68 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 69 Diskussion om Tu Lajvs

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 48 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 49 Höstschema Förra veckan

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-05-28, kl. 14.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2016-06-21 Närvarande: Eva Gustavfsson, Fredrik Helgesson, Madeleine Ruuth, Nadine Ghawi, Erik Torstensson, Josefi Jönson (från punk 8a) Sekreterare: Fredrik Helgesson

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s konstituerande möte i Borlänge 2010-03-06 Närvarande: Ulrica Thorén, Anna Rexlinger, Ingela Plahn Lindström, Carina Johansson, Veronica Nilsson, Patrik Ohlsson, Ann-Sofie Modin, Anna

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s konstituerande möte i Sundsvall 2012-03-03 Närvarande: Helén Wallman, Patrik Ohlsson, Ingela Sundqvist, Ann-Git Rammus Susanne Backman, Tord Sivén och Malin Åsander Anmält förhinder:

Läs mer

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Sida 1 av 5 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Närvarande: Caroline Bergström, Alice af Jochnick, Cecilia af Jochnick, Alexander Johansson, Joel Johansson,

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Västra Svealand

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Västra Svealand ST Arbetsförmedlingen Protokoll 2013-11-28 Tid: 09:00-15:00 Plats: Videokonferens Lämnat återbud: Mikke Sandberg, Jonas Hed 1) Mötets öppnande 2) Närvarande: Johan Eklund, Ann-Kristin Kallesgården, Marita

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Stadgar för Fältbiologerna

Stadgar för Fältbiologerna Stadgar för Fältbiologerna Organisationsnummer 802004-2738 Senast reviderade 1. Syfte mom. 1 Fältbiologernas syfte är att: - samla natur- och miljöintresserade barn och ungdomar. - sprida kunskap om och

Läs mer

Medlemsföreningsårsmöte

Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmötet är medlemsföreningens högsta beslutande organ, på samma vis som förbundsårsmötet är Svenska Celiakiungdomsförbundets (SCUF). De beslut som tas på medlemsföreningsårsmötet

Läs mer

Information om förtroendeuppdrag 2017

Information om förtroendeuppdrag 2017 Information om förtroendeuppdrag 2017 Såhär års börjar proceduren att välja folk till de olika förtroendeuppdragen inom Fältbiologerna. I det här dokumentet fnns all information som du behöver för att

Läs mer

Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012

Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012 Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012 Bilagor: Bilaga 1 - Dagordning Bilaga 2 - Röstlängd och deltagarlista Bilaga 3 - Viktiga papper Bilaga 4 - Verksamhetsberättelse

Läs mer

Styrelsemöte nr. 3 för Sverok Stockholm 2014, den 10/3-2014

Styrelsemöte nr. 3 för Sverok Stockholm 2014, den 10/3-2014 Styrelsemöte nr. 3 för 2014, den 10/3-2014 Närvarande: Agnes Ambrosiani Erland Nylund Kajsa Harnesk John Lundhgren Sebastian Krantz Zishan Ahmad Hedvig Lindström Ej Närvarande Rasmus Storkamp 1 Inledande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10)

Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10) Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10) Protokoll 2010-01-09 Styrelsemöte nr 11 Fastställd dagordning Protokoll 2010-01-09... 1 Styrelsemöte nr 11... 1 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande...

Läs mer

Protokoll för Distriktsstyrelsemöte Plats : Stockholms stiftskansli.

Protokoll för Distriktsstyrelsemöte Plats : Stockholms stiftskansli. Protokoll för Distriktsstyrelsemöte 2 2018-05-14 Plats : Stockholms stiftskansli. Närvarande: Ludwig Andersson Daniel Andersson Patrik Anglebjer Amanda Ahlgren Madeleine Friberg Ahlm Julanda Jenseg Timonin

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-07 Tid: 17:15 Plats: S2 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Benjamin

Läs mer

Årsmöte Norra Bohusläns Sportryttarförening

Årsmöte Norra Bohusläns Sportryttarförening Årsmöte Norra Bohusläns Sportryttarförening Tid och plats 3/2-2017, Kl:19.00 på Husebo Gård Närvarande Mai-Britt Johannessen Petra Palm Monica Karlsson Josefin Samuelsson Jon Kleppe Celine Kleppe Nadine

Läs mer

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 8.30-12.30 Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen, ledamot Lina Arvidsson, ledamot Jonatan Arblom

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, NICKLAS NULAND, CAROLINE REMULA TILL OCH MED 7.8, JOSEFINE PETTERSSON, LAILA MÄLLINEN,

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 18 november 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.21 av styrelsens ordförande Emma Wennberg

Läs mer

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21 Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: 2014-10- 21 kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande: Joel Oredsson (Ordf), Hedda

Läs mer

Närvarande: Runar Adamsson, Mia Cleryd, Madeleine Larsson, Lisa Hellman, Per Hellman, Kristina Mjörndal, Arne Olofsson, Lars-Olof Sohlberg

Närvarande: Runar Adamsson, Mia Cleryd, Madeleine Larsson, Lisa Hellman, Per Hellman, Kristina Mjörndal, Arne Olofsson, Lars-Olof Sohlberg orgnr 875003-0861 Protokoll TUG 190114 Närvarande: Runar Adamsson, Mia Cleryd, Madeleine Larsson, Lisa Hellman, Per Hellman, Kristina Mjörndal, Arne Olofsson, Lars-Olof Sohlberg 1 Mötet öppnades. 2 Arne

Läs mer

Mötesprotokoll för STYRELSEMÖTE

Mötesprotokoll för STYRELSEMÖTE 1 Mötets öppnande. Simon Rose förklarar mötet öppnat klockan 17.16. 2 Val av mötesordförande. Simon Rose väljs till mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. Markus Lyckman väljs till mötessekreterare.

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH STATSVETENSKAP LINKÖPINGS UNIVERSITET Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-11- 23 Tid: 13:00-15:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Fältbiologernas stadgar

Fältbiologernas stadgar Fältbiologernas stadgar (Genomröstade en första gång vid riksårsmötet i Malmö 2014, en andra gång vid riksårsmötet i Jönköping 2015) 1. Syfte mom. 1 Fältbiologernas syfte är att: - samla natur- och miljöintresserade

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens skypemöte 2014-03-03

Protokoll fört vid styrelsens skypemöte 2014-03-03 Protokoll fört vid styrelsens skypemöte 2014-03-03 Sundsvall Närvarande: Carina Östberg, Anders Flodin, Agneta Östlund, Åsa Åberg. Närvarande fr sektion: Agneta Östlund - Sundsvall Örnsköldsvik Närvarande:

Läs mer

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Torsdagen den 26 mars 2015, Karlavägen 66, Östermalm, Stockholm, Klockan 19.35 20.00 Närvarande: Göran Fjällborg, Jenny Kvam, Niklas Waitong, Dani Balladares,

Läs mer

Handbok för att starta en hundungdomsklubb

Handbok för att starta en hundungdomsklubb Handbok för att starta en hundungdomsklubb Vad kul att du är intresserad av att starta en hundungdomsklubb! Det är en av de roligaste sakerna ni kan göra och ni kommer få vänner för livet. 1. Vilka är

Läs mer

Styrelsemöte Riks FTF 2015:05

Styrelsemöte Riks FTF 2015:05 Styrelsemöte Riks FTF 2015:05 Datum: 08 maj 2015 Mötesform: fysiskt möte Närvarande: Camilla Backlund, ordförande Jenny Morin, kassör, delvis Elisabeth Selander, sekreterare Ann-Beth Antonsson, delvis

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 17/2-10 Närvarande: Andreas ( 80-81) Jenny ( 80-81) Karin ( 80-81) Kamil ( 80-81)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 17/2-10 Närvarande: Andreas ( 80-81) Jenny ( 80-81) Karin ( 80-81) Kamil ( 80-81) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 17/2-10 Närvarande: Andreas ( 80-81) Jenny ( 80-81) Karin ( 80-81) Kamil ( 80-81) 80 Öppnande av möte Vice ordförande öppnar mötet. 81 Årsmöteshandlingar och kallelse

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-03-25, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Irene Alvarsson,

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-02 Tid: 12.15 Plats: P30 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Gustav

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl.

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. Protokoll nr 2 2013 Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. 18,30-21,00 Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Mats Nydesjö Mimmi Alburg Via sociala

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok Medlemsförening Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok - Medlemsförening i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF Senast uppdaterad: 8 september 2016 Inledning Det här är en handbok som

Läs mer

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 22-50 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson 22-49 Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Meddelat förhinder: Susanna

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Styrelsemöte den 25 januari 2010 Närvarande: Ulf Bronner, Leif Dotevall, Andreas Mårtensson, Asli Kulane, Gabrielle Holmgren, Per

Läs mer

Tips och Råd. Svårt? Krångligt? Jobbigt? Inte alls! Läs mer här om hur lätt det är egentligen. till er som vill bilda en ny ungdomsklubb

Tips och Råd. Svårt? Krångligt? Jobbigt? Inte alls! Läs mer här om hur lätt det är egentligen. till er som vill bilda en ny ungdomsklubb Tips och Råd till er som vill bilda en ny ungdomsklubb Svårt? Krångligt? Jobbigt? Inte alls! Läs mer här om hur lätt det är egentligen. 1 Innehåll Om SDU och denna broschyr 3 Nybörjare eller veteran? 4

Läs mer

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet.

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Fysiskt möte 160619, kl. 12.00, Scandic Jönköping Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Datum: Plats: Löpnummer: 1 maj 2018 Påarp Scoutkår Möte 5, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

Protokoll 12/6 AU 2006

Protokoll 12/6 AU 2006 Protokoll Internationella Kvinnoförbundet E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll 12/6 AU 2006 Närvarande: Ansa Eneroth Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Petra Tötterman Andorff Maria Pilar Reyes 1 Formalia

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

SDS Protokoll nr 2. Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte

SDS Protokoll nr 2. Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte Närvarande: Frånvarande: Louice Hagman Johanna Eklund Mimmi Johnsson Berger Caroline Karlsson Tikkanen Louise Edlund Cecilia Ström Nanne Brandt

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-05-12, kl. 10.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 1 2014-10-15 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 15:e oktober 2014, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research,

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Styrelsemöte 140325. Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75

Styrelsemöte 140325. Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75 Styrelsemöte 140325 Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75 Närvarande röstberättigande: Närvarande övriga: Ekonomiansvarig Adjungerande Skåne Nation Amanda Lindborg Jonas Kjällgren Simon Göransson Marta

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/10 Konstituerande styrelsemöte verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2012-05-31 Tid: Kl. 16.17-18.30 Plats: Himlabacken, gräsmattan vid Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka

Läs mer

Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11.

Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11. Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11. 1. Mötets öppnande Ordförande Sarah Galien hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS1 Konstituerande möte Plats: Söderledskyrkan, Hökarängen

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS1 Konstituerande möte Plats: Söderledskyrkan, Hökarängen Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS1 Konstituerande möte 2019-04-13 Plats: Söderledskyrkan, Hökarängen Närvarande Jessica Regnér Signe Wolf Daniela Marovic Amanda Ahlgren Richard Sefyrin Lund Madeleine

Läs mer

Ej närvarande Therese Gunnarsson (Janeth tar Therese röst), Linda Weinitz (anmäld frånvaro) och Arto Ala- Häivälä (icke anmäld frånvaro).

Ej närvarande Therese Gunnarsson (Janeth tar Therese röst), Linda Weinitz (anmäld frånvaro) och Arto Ala- Häivälä (icke anmäld frånvaro). Protokoll styrelsemöte Skype 2011-12-11, kl. 19.00-21.00 Kallade Ledamöter: Håkan Ozan, Björn Rhodin, Karin Edenius, Therese Gunnarsson, Linda Weinitz, Arto Ala-Häivälä. Suppleanter: Janeth Augustsson,

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013 Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013 Datum: 2013-02-02, 13.00- cirka 15.00 Plats: Kirsebo Närvarande: Staffan Gadd Anja Wadén Peter Kornevi Alexander Ebbinghaus Fredrik Holmkvist Kasper

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag 20141013 kl 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Harald Börestam, Emelie Hedlund Nilsson, Alfred Holgersson, Daniela Backlund, Melinda Winninge, Joel Carlsson,

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubben/AfR:s konstituerande möte i Jönköping 2013-03-02 Närvarande: Anglina Ohlsson ordförande, Helén Wallman vice ordförande, Ingela Sundqvist sekreterare, Ann-Git

Läs mer

Kallelse till styrelsemöte

Kallelse till styrelsemöte Kallelse till styrelsemöte Härmed kallas styrelsen till möte: Den: 14 januari, klockan 18:00. Plats: Helsingborgen Ärende till mötet anmälas senast 14 januari, klockan 15.00. I tjänsten, dag som på ovan

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer