Jul & Nyhetsbrev nr 8 22 december 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jul & Nyhetsbrev nr 8 22 december 2010"

Transkript

1 1 Jul & Nyhetsbrev nr 8 22 december 2010 Bästa medlemmar, Hoppas att ni alla har det bra så här i juletider och att ni försöker njuta av snön (finns ju inte så mycket val)! Styrelsen har, sedan vi tillträde för sex månader sedan, arbetat med såväl strategiska och strukturella som löpande fastighets- och föreningsfrågor vilka presenteras nedan i grova drag. Fastigheten Vi kan konstatera att vi bor i en gammal och vacker men genom åren ganska dåligt underhållen fastighet och vi har upptäckt en hel del saker som måste åtgärdas. Styrelsen har snabbt blivit tvungen att fokusera på en mängd akuta renoveringsprojekt såsom att taksocklar behöver lagas, jordfel på vinden, gårdsbelysningen, mm. Till att börja med kan jag berätta att vi nu har avslutat byggnationen med Metrolit. Styrelsen kommer presentera utfallet på ett informationsmöte (se nedan). Men, tyvärr har fastigheten ett vidare och omfattande renoveringsbehov. Vi behöver laga taket på många ställen, åtgärda fukten i källaren, laga och måla ytterfasaderna så att det inte faller ned puts på gatan, åtgärda gården så att det inte rinner in vatten i källaren, renovera och snygga till alla trapphus, effektivisera värmesystemet, se över sophanteringen, mm. Ja, listan är lång och utmanande. Allt behöver självklart inte göras direkt. För att fokusera på rätt saker och i rätt ordning har styrelsen tagit fram en prioriteringslista utifrån need-to-do och nice-todo. Detta kommer sedan att användas för att indela åtgärderna i ett antal delprojekt. För att bestämma hur vi skall finansiera alla renoveringsbehov kommer styrelsen därför kalla till en extra föreningsstämma (se nedan). Mer information om renoveringsbehoven kommer presenteras på informationsmötet och den extra föreningsstämman. Vidare har styrelsen påbörjat en utvärdering såväl kvalitets- som prismässigt av våra leverantörer för fastighetsskötsel. Vi har bytt ut hiss-skötselföretaget och snöröjningsfirman, samordnat snöröjning och städning av gatan tillsammans med alla föreningar längs Stureparken, mm. Styrelsen kommer arbeta vidare med dessa frågor.

2 2 Vi har prövat att stänga grovsoprummet under en tid pga misskötsel. Vi har nu, efter återkoppling från medlemmar, beslutat att öppna det igen till jul. Enligt medlemsundersökningen var en bra och fungerande sophantering en av de saker som medlemmarna prioriterar högt. Men, det innebär att alla gemensamt måste ta ansvar och sköta det på det sätt som efterfrågas. Här finns fortfarande en god förbättringspotential. För information ser schemat för hämtning av sopor ut på följande sätt: Hushållssopor mån + torsdag varje vecka Grovsopor varje torsdag Papper måndag jämna veckor Glas torsdag jämna veckor Småel (sladdar och smått som får plats i kärlet, OBS ej datorer) på avrop Styrelsen ber alla medlemmar att respektera en god ordning för att vi ska kunna upprätthålla en bra sophantering. Informationsmöte och extra föreningsstämma Styrelsen avser att kalla till en extra föreningsstämma inom kort vi letar lokal för att låta medlemmarna ta beslut om finansiering av renoveringsprojekten. Styrelsen förstår att det finns många frågor från medlemmarna om vad som händer med fastigheten och med föreningens ekonomi. Vi kommer därför inleda med ett informationsmöte och därefter avhålla den extra föreningsstämman. Informationsdelen av mötet beräknas hålla på i 2,5 timmar. Agenda för informationsmötet: 1. Styrelsens synsätt & arbetssätt 2. Medlemsfrågor 3. Fastighetsdriften 4. Ekonomi & finans 5. Byggnationen med Metrolit 6. Återstående ombyggnads- och renoveringsbehov 7. Alternativa lösningar för finansiering av ombyggnads- och renoveringsbehoven 8. Summering Därefter följer den extra föreningsstämman, där kallelse (med agenda) kommer skickas ut separat inom kort. Kallelsen kan skickas ut tidigast 4 veckor innan stämman och senast 1 vecka före den extra föreningsstämman.

3 3 Förslag till försäljning och ombyggnad av föreningens råvind, mm Underlag för omröstning vid föreningsstämma i Brf Stureparken 2 Styrelsen har under året arbetat med ett förslag till åtgärder vad avser försäljning av råvinden för inredning till bostadslägenheter. Råvinden beräknas få en total bruksarea om ca 1300 kvm. Styrelsen söker mandat vid stämman att sälja råvinden till bästa möjliga marknadspris på den öppna marknaden till ett byggföretag för ombyggnad till bostadslägenheter. Styrelsens inställning är att föreningen skall ta så liten marknadsrisk som möjligt och föreslår därför en direktförsäljning av råvinden till ett seriöst byggföretag för ombyggnad till bostadslägenheter. Styrelsen har tagit fram beslutskriterier inför valet. Som beslutsunderlag finns bl.a. värderingar från två välrenommerade mäklarföretag. Från medlemsundersökningen känner styrelsen till att det finns ett flertal medlemmar som är intresserade av att köpa del av vinden. För att säkerställa att föreningen får marknadspris kommer försäljningen ske direkt till ett byggföretag, vilket innebär att medlemmarna inte får hembud. Däremot kan medlemmar som så önskar förhandla direkt med byggföretaget. Föreningen minskar därmed riskerna och kraven på insatser. Styrelsen avser att styra upp byggföretagets tidplan, tillvägagångssätt och omfattning, mm. Styrelsen har för det ändamålet tagit fram ett utkast på ett regelverk och anlitat en rådgivare. Styrelsen avser att använda samma byggföretag som köper råvinden till att åtgärda renoveringsbehovet. Styrelsen föreslår att stämman beslutar om: Att ge styrelsen i uppdrag att flytta ned vindskontoren till källaren. Att ge styrelsen i uppdrag att upplåta föreningens råvind till bästa möjliga marknadspris på den öppna marknaden till ett seriöst byggföretag för ombyggnad till bostadslägenheter genom anbudsförfarande. Att intäkterna från dessa försäljningar skall användas för nödvändiga renoverings- och ombyggnadsåtgärder. En följd av beslutet blir att vi kommer bygga två hissar (Sturegatan 31 och Stureparken 4) och höja upp två hissar (Valhallavägen 98 och 100). Dessa kommer också behöva finansieras, vilket innefattas i totalfinansieringen.

4 4 Preliminär tidplan och process 1. Beslut om rådgivare klart 2. Beslut på stämman enligt ovan slutet jan/feb 3. Upphandling & avtal med projektledare/konsult för dokumentation av detaljerad åtgärdsplan slutet jan/feb 4. Rådgivaren tar fram beskrivning av föreningen, fastigheten, upplåtelseavtal, mm feb/mars 5. Ny ekonomisk plan tas fram feb/mars 6. Anbudsförfarande för val av byggföretag mars/april 7. Avtal träffas om försäljning av råvind och byggnation samt handpenning erhålls april/maj 8. Byggstart och slutlikvid erhålls maj/juni. Bygget beräknas ta 2-3 år (börjar förmodligen med källaren) För de som tyvärr inte kan delta på den extra föreningsstämman går det bra att lämna fullmakt. Dock endast en per medlem. Förslag på fullmaktsdokument kommer bifogas kallelsen till extra föreningsstämman. Föreningen Resultaträkning och kassaflöde En initialt viktig strategisk fråga för styrelsen var fastställande av en ny finansiell strategi och policy, där Den styrande principen är att minimera negativ påverkan på resultat och kassaflöde från kortsiktiga rörelser i de finansiella marknaderna och att begränsa finansiell spekulation. Den finansiella strategin har två huvudprinciper: Säkerställa att Bostadsrättsföreningen har tillgång till en likviditetsreserv. Skapa stabilitet och prognostiserbarhet i kassaflöde, resultat & balansräkning. Det innebär att vi skall inte spekulera i vart räntorna tar vägen, utan se till så att vi begränsar påverkan på resultaträkningen från kortsiktiga ränteförändringar och minskar risken för höjda avgifter i framtiden. Vidare innebär det att vi skall säkerställa att vi kan sköta våra kortfristiga betalningsåtaganden. Styrelsen räknar med att kunna behålla samma avgift under 2011 och 2012 utifrån den preliminära budgeten och den information som vi har idag. Förvisso får föreningen från och med 2011 inget bidrag från den tidigare ägaren (Diligentia), som för 2010 gav föreningen cirka 1,2 mkr i extra bidrag, och även om kostnader för uppvärmning, snöskottning och underhållskostnaderna beräknas bli högre, räknar styrelsen med att ha en ekonomi i balans. En viktig bidragande orsak till att vi kan behålla samma avgift är att styrelsen under september säkrade räntorna flera år framåt. Mer information om detta kommer presenteras på informationsmötet. Styrelsen har också påbörjat en utvärdering av hyresavtalen och av den kamerala förvaltningen. Styrelsen kommer arbeta vidare med dessa frågor.

5 5 Balansräkning Föreningen har tyvärr en av de sämsta balansräkningarna på Östermalm med alldeles för stor lånebörda. Föreningen har ca kr/kvm i lån mot ca kr/kvm i snitt för andra nybildade bostadsrättsföreningar på Östermalm. Det finns ingen ordentlig statistik, varför jämförelsen (i oktober) gjordes utifrån vad som var till salu på marknaden (på Hemnet). Siffrorna har därefter verifierats med mäklare. För att ytterligare stärka upp vår ekonomiska sits har därför en översyn skett av hur vi kan frigöra värden, vilket har lett till ett positivt utfall. Styrelsen har tagit fram en åtgärdsplan för att kunna hamna på ungefär samma nivå som snittet ovan och vi har därför goda förhoppningar om en klar förbättring av balansräkningen. Detta kommer presenteras på informationsmötet. Styrelsen kommer arbeta vidare med balansräkningsfrågorna. Medlemmarna Styrelsen har utvecklat ett antal regelverk för att skapa tydlighet kring vad som gäller inom föreningen. Dessa omfattar Trivselregler (kallas oftast för ordningsregler, men styrelsen ville ha ett positivt laddat ord istället), framtagande av Instruktioner för hantering av nya medlemmar, mfl. I syfte att fånga upp vad medlemmarna tycker och deras prioriteringar genomförde styrelsen en medlemsundersökning under sommaren. Utifrån den har vi omprioriterat en del av vårt arbete, såsom t.ex. informationsgivningen. Vi skickar därför ut information löpande. Styrelsen kommer presentera en sammanställning av utfallet på informationsmötet. Styrelsen vill passa på och välkomna Sanna Broman med familj till föreningen och fastigheten. Styrelsen Den ansvarsfördelning som styrelsen gemensamt bestämde vid starten i juni (och tidigare informerat om) har fungerat bra. Styrelsen kommer presentera sitt synsätt och arbetssätt på informationsmötet. Tyvärr kommer vår duktige kassör, Ulf Hermelin, att avgå till årsmötet för att ägna sig mer åt sin fru Louise och deras nyfödda pojke Peder. Varför vi söker en ny förmåga, vilket valberedningen kommer att återkomma om. Övrigt Jag vill passa på och tacka alla i styrelsen och andra frivilliga (trädgårdsgruppen, mfl) i föreningen för ett fantastiskt arbete under 2010! Samtidigt vill styrelsen tacka för allt det stöd som vi löpande får från alla medlemmar. Tänk på att vara försiktiga med levande ljus och öppna spisar samt sänk gärna värmen om ni reser bort. Föreningen har goda framtidsutsikter i vår vackra kulturminnesvärda fastighet med möjlighet att genomföra nödvändiga renoveringar och åstadkomma en betydligt starkare ekonomi. Låt oss alla arbeta för att ta tillvara på dessa förutsättningar och skapa en trivsam förening. God jul och Gott nytt år önskar styrelsen!

Nyhetsbrev nr 1 28 januari 2011. Bästa medlemmar, Nedan kommer en summering av informationsmötet och den extra föreningsstämman:

Nyhetsbrev nr 1 28 januari 2011. Bästa medlemmar, Nedan kommer en summering av informationsmötet och den extra föreningsstämman: Nyhetsbrev nr 1 28 januari 2011 Bästa medlemmar, Nedan kommer en summering av informationsmötet och den extra föreningsstämman: I den ursprungliga ekonomiska planen ingick att sälja råvinden. Men, det

Läs mer

KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016

KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016 KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016 Redan 2013 började de första idéerna kring möjligheter med gårdshuset att diskuteras i styrelsen. I samband med föreningsstämman

Läs mer

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 BRF Blåklinten 4 Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 Tid: tisdag den 6 maj 2014, klockan 18.00 Plats: Församlingsvåningen Gustav Vasa, Västmannagatan 63,

Läs mer

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter...

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 2 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2 3. Processgång... 3 4. Ekonomi... 3 5. Kontaktuppgifter... 4 6. Kallelse till informationsmöte samt extra föreningsstämma...5

Läs mer

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 1. Bakgrund I början av 2011 visade en enkät att intresset av att bygga balkonger var stort bland bostadsrättsföreningens medlemmar. Därefter bilades

Läs mer

Stockholm den 12 november 2015

Stockholm den 12 november 2015 1 Stockholm den 12 november 2015 Informationsmaterial från balkonggruppen och styrelsen inför kommande informationsmöte och extra föreningsstämma gällande förslag om balkongbyggnation. 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24 Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 Version 1.1-2006-03-01 1 Inledning... 1 1.1 Underhåll av planen... 2 2 Kortsiktig teknisk plan plan för innevarande år... 3 3 Långsiktig teknisk plan... 4 3.1

Läs mer

Styrelse och revisorer

Styrelse och revisorer Årsredovisning 2009 för Bostadsrättsföreningen Folkungaträdet 4 Styrelsen för Brf Folkungaträdet 4 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Renen 21 716419-6987

Bostadsrättsföreningen Renen 21 716419-6987 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Renen 21 716419-6987 Räkenskapsåret 2005-09-01-2006-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 3-4 Resultaträkning 5 Balansräkning 6-7 Ställda säkerheter

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JOHANNEBERGSVÄGEN 30 ÅRSREDOVISNING

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JOHANNEBERGSVÄGEN 30 ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JOHANNEBERGSVÄGEN 30 Org nr 769614-0727 ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Johannebergsgatan 30 får härmed avge årsredovisning för

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Bostadsföreningen Hemfrid UPA 746000-1584 Personligt meddelande till alla medlemmar i Bostadsföreningen Hemfrid u.p.a. Kallelse till årsmöte 2015 Datum: Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 18.00-20.00 Plats:

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma Brf Slottsterrassen Kallelse till ordinarie föreningsstämma Styrelsen för Brf Slottsterrassen kallar härmed till föreningsstämma och hoppas att alla medlemmar har möjlighet att delta. Tid: torsdag 10 maj

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Motion a. Hej. Det är tråkigt att behöva jaga folk som parkerar på ens privata plats. Mvh Rickard Sleipnergatan 20

Motion a. Hej. Det är tråkigt att behöva jaga folk som parkerar på ens privata plats. Mvh Rickard Sleipnergatan 20 Motion a From: hugin-styrelse@googlegroups.com on behalf of Rickard Bengtsson To: hugin-styrelse@googlegroups.com Subject: [Hugin-styrelse] motion - märk upp parkeringsplatserna Date: den 19 februari 2011

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diana 23 769624-8454 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Diana 23 får härmed avge följande årsredovisning för föreningens förvaltning för tiden 2013-01-01-2013-12-31

Läs mer

Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13

Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13 Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter under nyttjanderätt

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D. Viktoriagatan 15 C D

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D. Viktoriagatan 15 C D Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D Viktoriagatan 15 C D C Innehåll 1 Välkomna! 1 Styrelsen 1 Stämman D 2 Stadgar 2 Fastigheten 3 Fastighetstekniska

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12 Org. nr: 769609-9394 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2015.01.01-2015.12.31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE för Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 1 Brf Kättingen 26 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA DAG: Måndagen den 26 maj 2014 klockan 19.30 LOKAL:Gemensamhetslokalen DAGORDNING: 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande

Läs mer

Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder.

Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder. Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder. Nu har du chansen att påverka ett väldigt viktigt beslut gällande ditt boende och därmed din investering.

Läs mer

Information om föreningsformenf och styrelsearbetet

Information om föreningsformenf och styrelsearbetet Information om föreningsformenf och styrelsearbetet Föreningsformen En bostadsrättsförening är en speciell form av ekonomisk förening som omfattas av: Bostadsrättslagen (1991:614) Lagen om ekonomiska föreningar

Läs mer

Frivilligt kapitaltillskott. Information till medlemmar i RB Brf Silfverdalen

Frivilligt kapitaltillskott. Information till medlemmar i RB Brf Silfverdalen Frivilligt kapitaltillskott Information till medlemmar i RB Brf Silfverdalen Agenda Presentation av Stefan Engberg, Fristående Affärsutveckling AB En titt bakåt i tiden Balansräkningen och avgiften idag

Läs mer

Medlemsbladet. Brf. Oden 2. Brf. Oden 2 i Märsta. 16 Maj 2011 Årgång 23 nummer 2. Org.nr. 716420 2124 Stationsgatan 23 B, gård 195 42 Märsta

Medlemsbladet. Brf. Oden 2. Brf. Oden 2 i Märsta. 16 Maj 2011 Årgång 23 nummer 2. Org.nr. 716420 2124 Stationsgatan 23 B, gård 195 42 Märsta Brf. Oden 2 i Märsta Org.nr. 716420 2124 Stationsgatan 23 B, gård 195 42 Märsta Av årsmöten beslutad policy och styrelseuppdrag Oden 2. Brf. Oden 2 är en 100% äkta bostadsrättsförening med 140 st. bostadsrätter

Läs mer

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen.

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen. Malmö 2009-12-01 Till medlemmarna i Brf. Krabban Härmed kommer kallelsen till extra föreningsstämma den 8:e december. Det som mötet huvudsakligen kretsar kring är huruvida vi ska byta eller måla om/reparera

Läs mer

KALLELSE EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DAGORDNING

KALLELSE EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DAGORDNING HSB: s Brf Eken 2012-06-08 HSB:s Brf Eken i Organisationsnummer 746000-5270 KALLELSE EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i HSB:s Brf Eken i kallas härmed till extra föreningsstämma. Stämman skall ta beslut

Läs mer

Järvastaden Solvändan

Järvastaden Solvändan Stockholm 14 mars 2014 Solvändan informationsbrev mars 2014 Hej! Nu har det blivit dags för ytterligare ett informationsbrev för Solvändan. I takt med att ljuset börjar återkomma och att dagarna blir lite

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Barkborren 8 769618-4352

Bostadsrättsföreningen Barkborren 8 769618-4352 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Barkborren 8 Räkenskapsåret 2009-01-01 - Bostadsrättsföreningen Barkborren 8 1(8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Barkborren 8, Stockholm, får härmed avge

Läs mer

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i Utbyvägens Garage- och Ledningssamfällighetsföreningar kallas till ordinarie föreningsstämma. TISDAGEN

Läs mer

Åldersfördelningen i föreningen, uppdelat i 5-årsintervall. Rött är kvinnor, blått är män. Alla medlemmar är medräknade, totalt 236 stycken.

Åldersfördelningen i föreningen, uppdelat i 5-årsintervall. Rött är kvinnor, blått är män. Alla medlemmar är medräknade, totalt 236 stycken. 1 Åldersfördelningen i föreningen, uppdelat i 5-årsintervall. Rött är kvinnor, blått är män. Alla medlemmar är medräknade, totalt 236 stycken. 2 Utvecklingen de senaste 12 åren av driftkostnader (förvaltning,

Läs mer

BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018

BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018 BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018 Konjunkturinstitutet och andra officiella bedömare anser att konjunkturen kommer att stiga men har en skakig väg framför sig. Med konjunktur stiger även inflation, räntor och

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2012-03-25 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

Styrelsen får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2011.01.01-2011.12.31

Styrelsen får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2011.01.01-2011.12.31 Sidan 1 av 9 Org nr 716444-1615 ÅRSREDOVISNING för Bostadsrättsföreningen Höjdena Styrelsen får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2011.01.01-2011.12.31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Fastighet Inom

Läs mer

Styrelsens konstituering

Styrelsens konstituering Styrelsens konstituering Efter val på föreningsstämman och konstituering har styrelsen följande utseende och ledamöterna följande ansvarsområden: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Styrelseledamot

Läs mer

3 AVGIFTER 4 3.1 VAD INGÅR I MÅNADSAVGIFTEN? 4 3.2 HUR OFTA BETALAS AVGIFTEN? 4 3.3 PANTSÄTTNINGSAVGIFT? 4 3.4 ÖVERLÅTELSEAVGIFT?

3 AVGIFTER 4 3.1 VAD INGÅR I MÅNADSAVGIFTEN? 4 3.2 HUR OFTA BETALAS AVGIFTEN? 4 3.3 PANTSÄTTNINGSAVGIFT? 4 3.4 ÖVERLÅTELSEAVGIFT? De vanligaste frågorna till BRF STÄMJÄRNET I det här dokumentet finner du de vanligaste frågorna som mäklare och de som vill flytta till vårt hus och förening ställer och de svar som vi då ger. Innehållsförteckning

Läs mer

Information om ombildning av fastigheterna Malmö Thora 5 & 6

Information om ombildning av fastigheterna Malmö Thora 5 & 6 Sida 1 av 8 Förvärvet Information om ombildning av fastigheterna Malmö Thora 5 & 6 Ägaren av bolaget Rörsjöborg AB har erbjudit Brf Sankta Thora att förvärva bolaget Rörsjöborg AB, vars enda tillgång är

Läs mer

Brf Skuru i Nacka 1(7) Org nr Bostadsrättsföreningen Skuru i Nacka ÅRSREDOVISNING 2008

Brf Skuru i Nacka 1(7) Org nr Bostadsrättsföreningen Skuru i Nacka ÅRSREDOVISNING 2008 Brf Skuru i Nacka 1(7) Bostadsrättsföreningen Skuru i Nacka ÅRSREDOVISNING 2008 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Skuru i Nacka, får härmed avge förvaltningsberättelse rörande föreningens verksamhetsår

Läs mer

Mäklarinformation Q&A

Mäklarinformation Q&A Mäklarinformation Q&A BRF Jordgubben 18 Organisationsnummer: 769605-0660 Kontaktuppgifter för spekulanter info@brfjordgubben18.se Allmän information föreningen och fastigheten Fastigheten byggdes 1937

Läs mer

Brf Sprundet

Brf Sprundet Årsredovisning för Brf Sprundet Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Kassaflödesanalys Tilläggsupplysningar Noter Underskrifter

Läs mer

Årsredovisning. Brf Jernet 7

Årsredovisning. Brf Jernet 7 Årsredovisning för Brf Jernet 7 Räkenskapsåret 2007 Brf Jernet 7 1(10) Styrelsen för Brf Jernet 7 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Fastighet: Järnet 7 Styrelse

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Till boende i Styrelsens förslag till beslut gällande motionen Ny typ av finansiering Bakgrund För tre år sedan gjorde vi en utredning om att lösa föreningens lån. Det vi kom fram till då var att vi skulle

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

BRF PER LINDESTRÖMS VÄG 64-70 Org nr 769606-3846. Styrelsen för BRF Per Lindeströms väg 64-70 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

BRF PER LINDESTRÖMS VÄG 64-70 Org nr 769606-3846. Styrelsen för BRF Per Lindeströms väg 64-70 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. , Org nr 769606-3846 ÅRSREDOVISNING FÖR TIDEN 2013-01-01 -- 2013-12-31 Styrelsen för BRF Per Lindeströms väg 64-70 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Styrelsen har under året haft

Läs mer

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007 BRF Målarprinsen Föreningsstämma Strandskolans Matsal Den 25 april 2007 Stämmoprotokoll 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Jonas Carvbo hälsade alla närvarande varmt välkoma och förklarade mötet

Läs mer

Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö. Infoblad november

Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö. Infoblad november Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö Infoblad november BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2 (4) Hösten är över oss och snart kommer kylan krypandes Alla helgona är runt knuten och snart stundar julen. Tänk på att det är

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning för Brf. Svalan 32-38- verksamhetsåret 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 i Lidingö, 769617-7885, avger härmed redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

BRF LÅNGREVEN 14. Årsredovisning. Styrelsen för. Org nr får härmed avge. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2006

BRF LÅNGREVEN 14. Årsredovisning. Styrelsen för. Org nr får härmed avge. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2006 Styrelsen för BRF LÅNGREVEN 14 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2006 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år!

Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år! Till Bostadsrättsinnehavarna BRF Duetten Skogås den 7 december 2010 Hej! Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år! Vi kommer att under denna månad att passera

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Prästgården i Göteborg

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Prästgården i Göteborg Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Prästgården i Göteborg Org. nr: 757202-6255 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2016.07.01-2017.06.30 Bilaga till förvaltningsberättelse

Läs mer

Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten

Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten Stockholm 2013-09-10 Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten Det finns idag möjligheter för bostadsrättsföreningar att utnyttja ROT-avdraget som bostadsrättsinnehavarna har rätt till avseende

Läs mer

Motion till årsstämman O2 Ekonomisk förening 2015

Motion till årsstämman O2 Ekonomisk förening 2015 Förslag till förbättring av Andelstorget. Vid föreningsstämmorna 2013 och 2014 motionerades om förmedling av andelar i föreningen. 2013 års motion bifölls vilket hittills resulterat i att en kolumn med

Läs mer

Brf Loket. 7 maj 2009

Brf Loket. 7 maj 2009 Brf Loket Föreningsstämma 7 maj 2009 Välkomna! Presentation av styrelsen Magnus Strandh, ordförande Miklos Dénes, vice ordförande Frank Sonander, kassör Kristina Garmer, sekreterare Lars-Ove Hansson, suppleant

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA TORSDAGEN DEN 26 MARS, kl. 19.00 Plats: gårdshuset, 2 tr., hos Santérus-Sjödin Medlemmarna i Brf Kamelian 20 kallas härmed till extra föreningsstämma med anledning av:

Läs mer

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Bäste Medlem Som styrelsen informerade vid 2014 års föreningsstämma så har vi undersökt möjligheten att genomföra ett projekt att både öka storleken på våra

Läs mer

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Kronkvarnen 31

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Kronkvarnen 31 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Kronkvarnen 31 Styrelsen för Kronkvarnen 31 avger härmed nedan årsredovisning för verksamhetsåret 2004. Förvaltningsberättelse Förvaltningsberättelsen avser perioden

Läs mer

Inledning. Del 1 - Ekonomi. 1.1.Hur insatta är ni i föreningens ekonomi? 1.2. Anser ni att vår ekonomiska informationen är tydlig?

Inledning. Del 1 - Ekonomi. 1.1.Hur insatta är ni i föreningens ekonomi? 1.2. Anser ni att vår ekonomiska informationen är tydlig? Sammanställning av boendeundersökning 216 Inledning Nu håller du i din hand sammanställningen av boendeundersökningen som genomfördes i maj 216. Vi kan glädjande meddela att 63 lägenheter deltog i undersökningen.

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden

Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden Tid och plats: torsdagen den 24 oktober 2013 kl. 19.00 i lokal Rättaren, Farsta Gård. Detta är samtidigt föreningsstämma i Ekonomiska föreningen

Läs mer

Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009

Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009 Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009 Dag Tisdagen den 2 juni 2009 Tid Kl 18.30 Plats Bondens Bar och Restaurang, Bondegatan 1D 1 Stämmans öppnande Föreningens ekonomiansvarige Mats Brolin

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Till boende i Styrelsens kommentarer och förslag inför extra stämma onsdagen den 12 mars 2008. Gruppen som vill ha en ny typ av finansiering har begärt att få en ny extra stämma. Styrelsen har en mycket

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Fabriken

Bostadsrättsföreningen Fabriken Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Fabriken 27 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Tilläggsupplysningar/underskrifter

Läs mer

Brf Fältöversten. Kallelse till fortsatt årsstämma. Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28. Bilaga

Brf Fältöversten. Kallelse till fortsatt årsstämma. Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28. Bilaga Brf Fältöversten Kallelse till fortsatt årsstämma Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28 Bilaga Bilaga till fortsatt ordinarie årsstämma 2011 Sida 1 Innehållsförteckning Sidan 2 Innehållsförteckning

Läs mer

,

, , 2016-03-01 591 479 241 2016-03-01 Styrelsen för BRF Katthuvudet 14 avger härmed redovisning av föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. Föreningens verksamhet Föreningens firma

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma för Postsäcken 11

Kallelse till föreningsstämma för Postsäcken 11 Kallelse till föreningsstämma för Postsäcken 11 Bostadsrättsföreningen Postsäcken 11 s ordinarie föreningsstämma (årsmöte) äger rum torsdagen den 24 april klockan 19.00. Vi i styrelsen hoppas att så många

Läs mer

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 12 maj 2013 kl 16:00 Brf Lönnparkens lokal Grusåsgränd 47-139 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Ett speciellt tack till våra egna tomtenissar som fixat en sådan grann gran till torget.

Ett speciellt tack till våra egna tomtenissar som fixat en sådan grann gran till torget. December 2010 Hösten förvandlades snabbt till vinter och lång och kall ser den ut och bli! Det medför ett och annat att tänka på som att till exempel hushålla med värmen och se upp för istappar och för

Läs mer

ATT BO I BOSTADSRÄTT.

ATT BO I BOSTADSRÄTT. ATT BO I BOSTADSRÄTT. BOSTADSRÄTTSFÖRENING En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter

Läs mer

Exploatering av HSB Brf Morkullan i Stockholms vindar en uppdatering (26 mars 2014)

Exploatering av HSB Brf Morkullan i Stockholms vindar en uppdatering (26 mars 2014) Exploatering av HSB Brf Morkullan i Stockholms vindar en uppdatering (26 mars 2014) En bakgrund till Vindsprojektet Den historiska bakgrunden till vindsprojektet är att styrelsen under tidigare år ansåg

Läs mer

Summa intäkter 31 001 500

Summa intäkter 31 001 500 HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING STORSTUGAN I TÄBY Budget BRF Storstugan 2010 Status: 2009-12-04 Not Budget 2010 Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror Årsavgifter, bostäder 29 452 500 Hyror, lokaler 1 129 000

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Brf Sjömannen 7 till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Onsdagen den 14 juni 2007 klockan 19:00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie

Läs mer

Årsstämma 28 november 2013

Årsstämma 28 november 2013 Handlingar för årsstämma 28:e november 2013 sida 1 av 14 Årsstämma 28 november 2013 Observera att varje fastighet har 1 röst. Om ni är 2 som äger huset gemensamt och bara en närvarar på årsstämman, måste

Läs mer

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Korsö 1

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Korsö 1 Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Korsö 1 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KORSÖ 1 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Korsö 1 Räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse ÅRSREDOVISNING BRF STENKULLEN I VÄRMDÖ Org nr 769607-3449 1 Verksamhetsberättelse För räkenskapsåret 2011 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Om inget särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgift inom

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika Torsdagen den 5 maj 2011 kl 19.00 (insläpp från 18.40) St Pauli församlingshem Kungsgatan 17 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Godkännande av dagordningen

Läs mer

RIKTLINJER OCH BUDGET 2014

RIKTLINJER OCH BUDGET 2014 RIKTLINJER OCH BUDGET 2014 VERKSAMHETENS HUVUDSAKLIGA INRIKTNING 2014 Styrelsen räknar med att 2014 kommer att präglas av ett medelstort underhållsprojekt, trapphusrenoveringen och arbetet med energisparfrämjande

Läs mer

Allmänt om bostadsrätt som boendeform

Allmänt om bostadsrätt som boendeform Sidan 1 av 5 Allmänt om bostadsrätt som boendeform Det finns idag några olika boendeformer. Man kan bl.a. bo i villa, radhus, ägarlägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt. Det finns även andra boendeformer

Läs mer

Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med bank.

Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med bank. Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med bank. Sjöfruns samfällighetsförening Org nr Årsredovisning 1/1 2011-31/12 2011 Förvaltningsberättelse Förslag till disposition

Läs mer

Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21.

Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21. Org.nr 702001-1354 1(10) Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21. Styrelsen för Brf Knoppen 21 får härmed avge årsredovisningen för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2004-01-01 2004-12-31. Fastighet

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Väster

Bostadsrättsföreningen Väster Sida+1+av+11 Bostadsrättsföreningen Väster Organisationsnummer 726000-2634 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen för bostadsrättsförening Väster, Jönköpings kommun, avger härmed

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma. Vi bygger. fiber tillsammans. Välkomna! Flaten & Gårdveda fiber! i samarbete med

Ordinarie föreningsstämma. Vi bygger. fiber tillsammans. Välkomna! Flaten & Gårdveda fiber! i samarbete med Ordinarie föreningsstämma Vi bygger fiber tillsammans Välkomna! Dagordning på föreningsstämman 2015-05- 27 1. val av ordförande vid stämman och anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare 2. godkännande

Läs mer

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Kronkvarnen 31

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Kronkvarnen 31 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Kronkvarnen 31 Styrelsen för Kronkvarnen 31 avger härmed nedan årsredovisning för verksamhetsåret 2006. Förvaltningsberättelse Förvaltningsberättelsen avser perioden

Läs mer

HSB Brf Stranden i Ekerö

HSB Brf Stranden i Ekerö HSB Brf S T R A N D E N Ekerö HSB Brf Stranden i Ekerö Organisationsnummer: 716418-6905 Årsredovisning För räkenskapsåret 2013 Org,nr: 716418-6905 Sid 2/5 Styrelsen för bostadsrättsföreningen Stranden

Läs mer

Information info r extra fo reningssta mma om balkongutbyte i Brf Bjo rkla ngen

Information info r extra fo reningssta mma om balkongutbyte i Brf Bjo rkla ngen HSB Brf Björklången 2018-12-15 Information info r extra fo reningssta mma om balkongutbyte i Brf Bjo rkla ngen Styrelsen kommer att kalla till extra föreningsstämma för att besluta om balkongutbyte. Tid:

Läs mer

Årsredovisning. Brf Jernet 7

Årsredovisning. Brf Jernet 7 Årsredovisning för Brf Jernet 7 Räkenskapsåret 2006 Brf Jernet 7 1(10) Styrelsen för Brf Jernet 7 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Fastighet Järnet 7 Styrelse

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer

Styrelsen för Brf Soltunet

Styrelsen för Brf Soltunet Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr 71 64 22-1231 får härmed avge KVARTALSRAPPORT för perioden 1 januari - 30 september 2015 Sidan Förvaltningsberättelse samt ekonomisk redogörelse 1 Resultaträkning

Läs mer

Brf Pennan 22. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Brf Pennan 22. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Pennan 22 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Förvaltningsberättelse 2001 Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan Org.nr 769606-9330

Förvaltningsberättelse 2001 Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan Org.nr 769606-9330 Förvaltningsberättelse 2001 Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan Org.nr 769606-9330 Årsredovisning Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hornsgatan/Hornsbruksgatan avger härmed redovisning för föreningens 1:a

Läs mer

Vi skapar attraktiva bostäder och optimerar värdet Vi är den nya generationens fastighetsutvecklare

Vi skapar attraktiva bostäder och optimerar värdet Vi är den nya generationens fastighetsutvecklare Vi skapar attraktiva bostäder och optimerar värdet Vi är den nya generationens fastighetsutvecklare Vi lokaliserar, omdisponerar och optimerar ytor för att skapa attraktiva bostäder med ett ökat värde.

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2015-11-24 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Postsäcken 11 1

Bostadsrättsföreningen Postsäcken 11 1 1 Årsredovisning 2010 för BRF Postsäcken 11 Orgnr:769607-0858 Styrelsen för Brf. Postsäcken 11 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010 samt förvaltningsberättelse

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Fabriken 27 769603-0779

Bostadsrättsföreningen Fabriken 27 769603-0779 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Fabriken 27 Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Bostadsrättsföreningen Fabriken 27 1(8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Fabriken 27, Stockholm, får härmed

Läs mer

Vad är det för skillnad. bostadsrätt?

Vad är det för skillnad. bostadsrätt? Vad är det för skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt? Vem äger huset? Hyresrätt Företag eller privat hyresvärd Bostadsrätt Bostadsrättsföreningen = medlemmarna i bostadsrättsföreningen Vem sköter huset?

Läs mer

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse 1 Allmänt 1 Styrelse och revisorer 2 Fastigheter 5 Förvaltning 5 Stadgeenlig besiktning 5 Föreningens lån 6 Ekonomisk

Läs mer

Brf Adlern Mindre 32 Org. Nr 769608-1053

Brf Adlern Mindre 32 Org. Nr 769608-1053 Brf Adlern Mindre 32 Org. Nr 769608-1053 Årsredovisning Styrelsen för Brf Adlern Mindre 32 i Stockholm (Org.nr 769608-1053) avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01 2010-12-31. Fastigheter

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer