KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA"

Transkript

1 KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA TORSDAGEN DEN 26 MARS, kl Plats: gårdshuset, 2 tr., hos Santérus-Sjödin Medlemmarna i Brf Kamelian 20 kallas härmed till extra föreningsstämma med anledning av: nödvändiga ändringar i föreningens stadgar. förslag om införande av upplåtelseavgift samt avgift för andrahandsuthyrning. inkommen ansökan om att få bygga balkong med hänvisning till stämmobeslut från Medlem som företräds genom ombud ska utfärda fullmakt för ombudet. Utkast till fullmakt delas ut tillsammans med denna kallelse. Förslag till dagordning 1. Öppnande av stämman. 2. Val av ordförande vid stämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Val av en eller två justeringsmän. 5. Fråga om stämman blivit utlyst i stadgeenlig ordning. 6. Beslut att anta nya stadgar enligt Bilaga 1 7. Beslut om huruvida stämmans beslut från 1999 ska kunna åberopas för att få bygga nya balkonger. 8. Beslut om huruvida nya balkonger ska få byggas. 9. Stämmans avslutande. Kallelsen har denna dag lagts i medlemmarnas brevlådor och även satts upp på föreningens anslagstavla. Stockholm Brf Kamelian 20 Styrelsen

2 Beslutsunderlag och förslag till beslut Antagande av nya stadgar (punkt 6) Styrelsen föreslår att föreningens stadgar ändras i enlighet med följande: 1. Ändring av 4 4 ändras genom att hänvisningen till att täckande av kostnader i stycke två och tre ändras till att istället avse täckande av utgifter. Detta föranleds av att avskrivningar är en kostnad och inte en utgift. Med tidigare skrivning så innebär det att även föreningens avskrivningar, för närvarande uppgående till kr, ska täckas av årsavgifterna. Nuvarande lydelse: "Föreningens kostnader finansieras genom att bostadsrättshavaren betalar en årsavgift till föreningen. föreningens kostnader för underhåll av balkonger, fördelas lika på de lägenheter som har balkong. föreningens kostander för annat än underhåll av balkonger, fördelas på lägenheterna i förhållande till lägenheternas andelstal. Upplåtelseavgift och årsavgift, såvitt avser föreningens kostnader för underhåll av balkonger, får tas ut efter beslut av styrelsen Förslag på ny lydelse: "Föreningens utgifter finansieras genom att bostadsrättshavaren betalar en årsavgift till föreningen. föreningens utgifter för underhåll av balkonger, fördelas lika på de lägenheter som har balkong. föreningens utgifter för annat än underhåll av balkonger, fördelas på lägenheterna i förhållande till lägenheternas andelstal. Upplåtelseavgift och årsavgift, såvitt avser föreningens utgifter för underhåll av balkonger, får tas ut efter beslut av styrelsen." 2. Införande av möjlighet att ta ut upplåtelseavgift och avgift för andrahandsuthyrning I stadgarna ( 4) införs möjlighet för föreningen att ta ut en avgift vid andrahandsuthyrning. Avgiften för en lägenhet kan årligen maximalt uppgå till 10 % av gällande prisbasbelopp, för närvarande motsvarar detta kr per år och lägenhet. I stadgarna införs även möjligheten att ta ut en upplåtelseavgift då en lägenhet upplåts med bostadsrätt för första gången. Detta kommer inte att påverka nuvarande lägenheter då samtliga redan har upplåtits med bostadsrätt. Däremot möjliggör detta för föreningen att ta ut en avgift för det fall föreningen väljer att göra om vindarna till lägenheter. Mot bakgrunda av ovanstående föreslår styrelsen att följande tillägg görs i 4 i stadgarna: "Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift och avgift för andrahandsuthyrning.

3 Upplåtelseavgift är en särskild avgift som en förening kan ta ut tillsammans med insatsen, när bostadsrätten upplåts första gången. Avgiftens storlek bestäms av styrelsen. Avgiften för andrahandsupplåtelse får för en lägenhet årligen uppgå till högst 10 % av prisbasbeloppet enligt 2 kap. 6 och 7 socialförsäkringsbalken (2010:110). Om en lägenhet upplåts under en del av ett år, beräknas den högst tillåtna avgifter efter det antal månader lägenheten är uthyrd." 3. Ändring av 10 andrahandsuthyrning Med anledning av den lagförändring som trädde i kraft den 1 juli i år föreslår styrelsen att 10 i stadgarna ändras som följer (jfr bostadsrättslagen (1991:614) 7 kap 11 ): Nuvarande lydelse "En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Styrelsen skall lämna sådant samtycke om bostadsrättshavaren har beaktansvärda skäl för upplåtelsen och föreningen inte har någon befogad anledning att vägra samtycke. En bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall på det sätt som styrelsen bestämmer ansöka om samtycke till upplåtelsen" Förslag på ny lydelse "En bostadsrättshavare får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. I ansökan ska skälet till upplåtelsen anges, vilken tid den ska pågå samt till vem lägenheten ska upplåtas. Tillstånd ska lämnas om bostadsrättshavaren har skäl för upplåtelsen och föreningen inte har någon befogad anledning att vägra samtycke. Styrelsens beslut kan överprövas av hyresnämnden. En bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall på det sätt som styrelsen bestämmer ansöka om samtycke till upplåtelsen." 4. Ändring av beräkningsgrund för avsättande till fond för yttre underhåll Föreningen avsätter i dagsläget kr per år till fonden för yttre underhåll. Beloppet är baserat på 0,3 % av anskaffningsvärdet för byggnaden. Av föreningens stadgar framgår dock att avsättning ska göras med 0,3 % av taxeringsvärdet för fastigheten, vilket motsvarar en avsättning om kr per år. För att finansiera en sådan avsättning måste avgifterna högas med 10 %. Efter konsultation med Rådrum, som bl.a. sköter föreningens bokföring, anser styrelsen att nuvarande nivå för avsättning om kr per år är tillräckligt i dagsläget. Styrelsen föreslår därmed att avsättningen till fonden för yttre underhålla skall utgöras av 0,3 % av fastighetens anskaffningsvärde, eller sådant annat belopp som följer av föreningens underhållsplan. Baserat på ovanstående föreslår styrelsen att 31 i stadgarna ändras som följer:

4 Nuvarande lydelse "Inom föreingen skall finnas följande fonder. Fond för yttre underhåll Fond för underhåll av balkonger Dispositionsfond Till fond för yttre underhåll skall årligen avsättas ett belopp motsvarande minst 0,3 procent av fastighetens taxeringsvärde." Förslag på ny lydelse "Inom föreingen skall finnas följande fonder. Fond för yttre underhåll Fond för underhåll av balkonger Dispositionsfond Till fond för yttre underhåll skall årligen avsättas ett belopp motsvarande minst 0,3 procent av fastighetens anskaffningsvärde eller sådant annat belopp som följer av föreningens underhållsplan." Stadgarna, med de ändringar som föreslås av styrelsen, bifogas härtill som Bilaga 1. Beslut från 1999 om att uppföra balkonger (punkt 7 och 8) Bakgrund Det har till styrelsen inkommit en förfrågan om att få bygga balkong på gårdshusets fasad mot gathuset (se bifogat underlag, Bilaga 2). I dagsläget finns inga balkonger på aktuell fasad och det finns inte heller något bygglov härför. Styrelsen har kunnat konstatera att då föreningen 1999 fattade beslut om att bygga de balkonger som finns idag söktes inget bygglov för aktuell fasad och enligt utfallet av beslutet är det oklart huruvida beslutet omfattade balkonger på fasaden i fråga. För att få bygga nya balkonger krävs att bygglov för det söks. En förutsättning för att bygglov ska beviljas är att fastighetsägaren, dvs. föreningen, godkänner byggnationen. Eftersom flertalet av de medlemmar som fattade beslutet 1999 har flyttat och nya medlemmar har tillkommit representerar möjligtvis inte 1999 års beslut föreningens (och därmed även fastighetsägarens) vilja idag. Mot bakgrund härav är styrelsen av uppfattningen att styrelsen inte kan bevilja uppförandet av nya balkonger baserat på stämmans beslut från Styrelsen vänder sig därmed till föreningsstämman för beslut om huruvida beslutet från 1999 fortfarande bör gälla. Styrelsens förslag till beslut Mot bakgrund av ovanstående samt baserat på de skäl som anges nedan föreslår styrelsen att föreningsstämman fattar följande beslut: 1. Punkt 7 - Beslutet från 1999 om att få bygga balkong upphör att gälla och ska inte kunna ligga till grund för uppförande av nya balkonger. 2. Punkt 8 - Beslut om att nya balkonger inte ska få byggas på de fasader som inte har balkonger idag.

5 Skälen för styrelsens förslag Styrelsens förslag till beslut grundar sig på följande: 1. Som anges ovan har flertalet av de medlemmar som fattade beslutet 1999 flyttat och nya medlemmar har tillkommit vilket gör att beslutet från 1999 möjligtvis inte representerar föreningens vilja idag; 2. Eftersom bygglov aldrig har sökts för fasaden mot gathuset har de tekniska förutsättningarna för att bygga balkonger på fasaden inte undersökts. Dessa tekniska förutsättningar måste således undersökas närmare för att kunna avgöra var på fasaden balkonger kan uppföras; 3. Utöver det faktum att de tekniska förutsättningarna inte är kända har lägenheterna i gårdshuset genom åren även genomgått flertalet förändringar, såsom sammanslagningar av lägenheter, och lägenheterna är därmed inte längre placerade i enhetliga rader såsom ursprungligen tänkt; och 4. Givet att det inte i dagsläget går att avgöra var på fasaden balkonger kan och bör uppföras går det inte heller att bedöma de estetiska aspekterna av att uppföra balkonger på gårdshusets fasad mot gatuhuset. Baserat på ovanstående är det styrelsens uppfattning att det inte är rimligt att ett beslut från 1999 ska gälla för envar medlem som idag önskar bygga balkong. Ett sådant beviljande ska endast kunna ges av styrelsen efter ett godkännande från föreningsstämman. Det är därtill styrelsens bedömning att såväl de tekniska som de rent praktiska förutsättningarna (givet lägenheternas placering) måste utredas närmare om det ska vara aktuellt att bygga balkonger på fasaden mot gårdshuset varvid även de estetiska aspekterna bör beaktas. Endast efter en sådan utredning kan det bli aktuellt för föreningsstämman att ta upp en fråga om huruvida balkonger ska kunna byggas. Intill dess att dessa förutsättningar utretts anser styrelsen att bestlutet från föreningsstämman bör vara att några nya balkonger inte ska få byggas på de fasader som inte har balkong idag. Den medlem som önskar bygga balkong är självklart välkommen att inkomma med sin förfrågan/motion till årsstämman som då kommer att ta upp och behandla förslaget. Visar det sig att intresset för att bygga balkong stöds av mer än 10 % av antalet medlemmar kan frågan även tas upp på en ny extra föreningsstämma. *****

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma Stockholm 2016-10-18 Kallelse till ordinarie föreningsstämma Samtliga medlemmar i Bostadsrättsföreningen Sjökatten 10 kallas till ordinarie föreningsstämma söndagen den 6 november 2016 klockan 18.00. Mötet

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGEÄNDRING, NR 1 BALKONGFOND

FÖRSLAG TILL STADGEÄNDRING, NR 1 BALKONGFOND FÖRSLAG TILL STADGEÄNDRING, NR 1 BALKONGFOND Tidigare lydelse Insats, årsavgift samt i förekommande fall balkongfondsavgift samt upplåtelseavgift fastställs av styrelsen. Ändring av insats ska dock alltid

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Tisdagen den 30 juni 2009 klockan 19.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Kastanjen i Solna stad.

1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Kastanjen i Solna stad. STADGAR för Bostadsrättsföreningen Kastanjen i Solna stad, Förrådsgatan 1 Organisationsnummer 769615-3365 Antagen den 14 oktober 2006 med ändring den 2 november 2009, den 23 november 2009 och den 11 maj

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA. Måndagen den 15 juni 2015 kl. 19:00. Föreningslokalen, Lokföraregatan 17 A

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA. Måndagen den 15 juni 2015 kl. 19:00. Föreningslokalen, Lokföraregatan 17 A Brf Lokföraren FÖRENINGSSTÄMMA 2015-06-15 Org.nr. 745000-0505 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Måndagen den 15 juni 2015 kl. 19:00 Föreningslokalen, Lokföraregatan 17 A Förslag till dagordning: 1. Mötets

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 2014-05-18 Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 Plats: Bingohallen, S:t Eriksgatan 31 Dag: Måndag 18 maj, 2015 Tid: kl. 19.00 Dagordning 1. Öppnande Eva Ekermann förklarade stämman

Läs mer

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg KALLELSE till Extra Föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg Dag: Tisdag den 16 september 2014 Klockan: 19:00 Plats: Dalheimers Hus DAGORDNING 1. Stämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen JASMINEN 3 1 Föreningens namn antagna den 10 januari 2006 Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar Brf Valdemarsro

Stadgar Brf Valdemarsro Bostadsrättsförning Valdemarsro 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Brf Valdemarsro. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14, 2011-04-20, 2015-09-17 och 2017-11-19 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1 2 Ändamål

Läs mer

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF Med anledning av gällande lagstiftning behöver Hanaholm 789 BRF uppdatera sina stadgar senast 30 juni 2018. En ändring av stadgar kräver genomröstning vid två stämmor, varpå vi ordnar med en extra-stämma

Läs mer

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Läckögården. Föreningen har till ändamål att främja sina medlemmars ekonomiska intressen genom att i

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen Antages 2013-05-01 1 Föreningsnamn Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Biografen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖREHUS 4 Antagna

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖREHUS 4 Antagna STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖREHUS 4 Antagna 2017-10-17 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Örehus 4. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Åre Sjö 6 Stadgar för Åre Sjö 6 Antagna den 8/1 2008 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 6. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

STADGAR BRF LÖTTORPS VILLAGE

STADGAR BRF LÖTTORPS VILLAGE STADGAR BRF LÖTTORPS VILLAGE 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Löttorps Village. Föreningen har till ändamål att främja sina medlemmars ekonomiska intressen genom

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014.

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014. Lund 2015-04-21 Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014.

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Vandraren 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 1 av 5 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 Antagna 2011-05-17 Ändrade 2015-05-24 1 Föreningen namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Kallelse. Ordinarie föreningsstämma. Dagordning. Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Onsö 1 kallar härmed till. Tid: klockan 19.

Kallelse. Ordinarie föreningsstämma. Dagordning. Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Onsö 1 kallar härmed till. Tid: klockan 19. kallar till föreningstämma onsdagen den 15 april 2015 Kallelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Onsö 1 kallar härmed till Ordinarie föreningsstämma Tid: 2015-04-15 klockan 19.00 Plats: Lokal Tuben,

Läs mer

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden 1 Föreningens firma, ändamål och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Tunabostaden. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar. Brf Kyrkbypark. Med senaste ändring

Stadgar. Brf Kyrkbypark. Med senaste ändring Stadgar Brf Kyrkbypark Med senaste ändring 2017-05-10 Stadgar för bostadsrättsföreningen Kyrkbypark Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Kyrkbypark. Föreningens organisationsnummer

Läs mer

1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Residens Sannegården. Föreningens organisationsnummer är:

1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Residens Sannegården. Föreningens organisationsnummer är: Stadgar för Bostadsrättsföreningen Residens Sannegården Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Residens Sannegården. Föreningens organisationsnummer är: 769621-9950. Föreningen

Läs mer

ATT BO I BOSTADSRÄTT.

ATT BO I BOSTADSRÄTT. ATT BO I BOSTADSRÄTT. BOSTADSRÄTTSFÖRENING En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter

Läs mer

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter...

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 2 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2 3. Processgång... 3 4. Ekonomi... 3 5. Kontaktuppgifter... 4 6. Kallelse till informationsmöte samt extra föreningsstämma...5

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Skogen 9

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Skogen 9 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Skogen 9 Firma och ändamål 1 Föreningen firma är Bostadsrättsföreningen Skogen 9. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 HSB BRF 97 KUNGSÄNGSPORTEN VÄLKOMMEN TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 Härmed kallas medlemmarna i HSB BRF 97 Kungsängsporten i Uppsala till extra föreningsstämma. DATUM: Torsdagen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Lagerkransen i Borås

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Lagerkransen i Borås Stadgar för Bostadsrättsföreningen Lagerkransen i Borås l Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Lagerkransen i Borås. 2 Ändamål och verksamhet Bostadsrättsföreningen Lagerkransen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Reg nr: 469625-4502 Antagna den 8 april 2013, 19 maj 2015, 2 mars och x juli 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsförenimgen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Roslagstullsbacken Antagna den

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Roslagstullsbacken Antagna den Stadgar för Bostadsrättsföreningen Roslagstullsbacken Antagna den 2013-10-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Roslagstullsbacken. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Stadgar Bostadsrättsföreningen Chokladfabriken Organisationsnummer: Antagna den 22/maj 2018

Stadgar Bostadsrättsföreningen Chokladfabriken Organisationsnummer: Antagna den 22/maj 2018 Stadgar Bostadsrättsföreningen Chokladfabriken Organisationsnummer: 769626-6134 Antagna den 22/maj 2018 Contents 1 Föreningsnamn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Medlemskapsprövning - juridisk person...

Läs mer

Sedan föreningen registrerade sina nuvarande stadgar under 2007 har flera lagändringar genomförts.

Sedan föreningen registrerade sina nuvarande stadgar under 2007 har flera lagändringar genomförts. Västerås 2017-01-27 Jur kand Patrik Esfandi Patrik.esfandi@sbc.se 08-775 72 13 Brf Björkslingan Att: Theresia Silander Hagström Halmstadsvägen 44 121 53 Johanneshov Inges endast per e-post E-post: styrelsen@bjorkslingan.se

Läs mer

Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder.

Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder. Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder. Nu har du chansen att påverka ett väldigt viktigt beslut gällande ditt boende och därmed din investering.

Läs mer

OM FÖRENINGEN. 1 Namn, säte och ändamål Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Göta. Styrelsen har sitt säte i Göteborg, Göteborgs kommun.

OM FÖRENINGEN. 1 Namn, säte och ändamål Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Göta. Styrelsen har sitt säte i Göteborg, Göteborgs kommun. OM FÖRENINGEN 1 Namn, säte och ändamål Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Göta. Styrelsen har sitt säte i Göteborg, Göteborgs kommun. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Bäste Medlem Som styrelsen informerade vid 2014 års föreningsstämma så har vi undersökt möjligheten att genomföra ett projekt att både öka storleken på våra

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

Gemensam el med individuell mätning IMD-el

Gemensam el med individuell mätning IMD-el Brf Tornet 2 // 2018-03-07 Gemensam el med individuell mätning IMD-el När IMD-el införs sägs samtliga privata el-abonnemang upp och all el köps in gemensamt via föreningens fastighetsabonnemang där parterna

Läs mer

Dags att planera för stadgerevision. Varför behöver vi nya stadgar? Hur byter vi stadgar?

Dags att planera för stadgerevision. Varför behöver vi nya stadgar? Hur byter vi stadgar? Dags att planera för stadgerevision. Den 1 juli 2016 trädde nya regler i kraft som innebär att alla föreningar måste anta nya stadgar. Det är hög tid att börja planera bytet av stadgarna. Varför behöver

Läs mer

REVISION AV STADGARNA

REVISION AV STADGARNA REVISION AV STADGARNA Ändrad lagstiftning och behov av tydligare skrivning av såväl styrelsens som bostadsrättshavarens ansvar och skyldigheter gentemot föreningen medför att styrelsen föreslår ett antal

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Sköldskivlingen nr 2.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Sköldskivlingen nr 2. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SKÖLDSKIVLINGEN NR 2 Antagna den 11/12 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Sköldskivlingen nr 2. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14 och 2011-04-20 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1. 2 Ändamål och verksamhet.

Läs mer

Kallelse till extra föreningsstämma

Kallelse till extra föreningsstämma Kallelse till extra föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Essinge Mälarstrand till extra föreningsstämma. Tid: måndagen den 23:e februari 2015 kl 19.00 Plats: Föreningens lokal,

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Antagna den 21 oktober 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen. Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen. Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen. 546385-1 5 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen Antagna 25 september 215 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Floragården Antagna den 22 april 2002 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Floragården 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

En överlåtelse av bostadsrätt är ogiltig om den som en bostadsrätt överlåtits till en som inte antas till medlem i föreningen.

En överlåtelse av bostadsrätt är ogiltig om den som en bostadsrätt överlåtits till en som inte antas till medlem i föreningen. STADGAR Bostadsrättsföreningen Lidingöfyren FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Lidingöfyren. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Sedan föreningen registrerade sina nuvarande stadgar under 2004 har flera lagändringar genomförts.

Sedan föreningen registrerade sina nuvarande stadgar under 2004 har flera lagändringar genomförts. Västerås 2016-12-23 Jur kand Patrik Esfandi Patrik.esfandi@sbc.se 08-775 72 13 Brf Tullplatsen 3 Att: Lars Svensson Mälargatan 4 A 722 10 Västerås Inges endast via e-post E-post: lsv@telia.com Stadgerevision

Läs mer

Stadgar Brf HK 18 i Göteborg

Stadgar Brf HK 18 i Göteborg Stadgar Brf HK 18 i Göteborg STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HK18 I GÖTEBORG 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen HK18 i Göteborg. Föreningen har till ändamål

Läs mer

Utdrag ur befintliga stadgar för Brf Roslags Kulle och förslag till ändring

Utdrag ur befintliga stadgar för Brf Roslags Kulle och förslag till ändring BEFINTLIGA PARAGRAFER FÖRSLAG TILL NY SKRIVNING Avgifter 7 För bostadsrätten utgående insats, andelstal och årsavgift fastställs av styrelsen. Ändring av insats och andelstal skall dock alltid beslutas

Läs mer

Stadgar för Brf Gripen. 1 Föreningens namn. 2 Ändamål, verksamhet. 3 Medlemskap och överlåtelse. 4 Medlemskap juridisk person

Stadgar för Brf Gripen. 1 Föreningens namn. 2 Ändamål, verksamhet. 3 Medlemskap och överlåtelse. 4 Medlemskap juridisk person Stadgar för Brf Gripen Antagna den 2011-12- 20 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Gripen. 2 Ändamål, verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 1. Bakgrund I början av 2011 visade en enkät att intresset av att bygga balkonger var stort bland bostadsrättsföreningens medlemmar. Därefter bilades

Läs mer

Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Strandlyckan. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Antagna den 23 maj 2018. 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Duetten. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Avgifter. Bostadsrättshavares rättigheter och skyldigheter

Avgifter. Bostadsrättshavares rättigheter och skyldigheter Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ekbacken i Högdalen Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ekbacken i Högdalen Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Riggen Gröndal Antagna den 24 mars 2015

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Riggen Gröndal Antagna den 24 mars 2015 Mall Stadgar Brf (2).doc 14 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Riggen Gröndal Antagna den 24 mars 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Riggen Gröndal. 2 Föreningens

Läs mer

MARIEKÄLLAI SÖDERTÄLJE

MARIEKÄLLAI SÖDERTÄLJE BRF MARIEKÄLLAI SÖDERTÄLJE Sätersgatan 2 15144 SÖDERTÄLJE Org nr 769610-5068 STADGAR för Bostadsrättsföreningen MARIEKÄLLAI SÖDERTÄLJE Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Mariekälla

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Inedal 3. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5)

NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5) NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5) 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Solrosen Gröna gränd 7 19, 831 36 ÖSTERSUND. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tuben 14

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tuben 14 1 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tuben 14 Antagna den 3 maj 2012. Organisationsnummer: 716419-7019 Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Tuben 14. 2 Föreningen har till ändamål

Läs mer

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen.

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen. 219498/12 Stadgar för ii311 Havsterassen Antagna den 2012-04-26 20 12060406105 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Havsterassen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar BRF Hornsgatan/Hornsbruksgatan Datum 2015-04-07 version 1.2a sida 1 (10) STADGAR. BRF Hornsgatan/Hornsbruksgatan

Stadgar BRF Hornsgatan/Hornsbruksgatan Datum 2015-04-07 version 1.2a sida 1 (10) STADGAR. BRF Hornsgatan/Hornsbruksgatan Stadgar BRF Hornsgatan/Hornsbruksgatan Datum 2015-04-07 version 1.2a sida 1 (10) STADGAR BRF Hornsgatan/Hornsbruksgatan Stadgarna är baserade på Bostadsrättslag (1991:614) och Lag (1987:667) om ekonomiska

Läs mer

KALLELSE. Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE. Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Tid: Onsdagen den 3 november 2010 klockan 19.00 Plats: Bostadsrättsföreningens Dammens

Läs mer

STADGAR & KODEN VARFÖR NYA STADGAR? SPRÅK OCH STRUKTUR HUR ÄNDRAR MAN STADGAR? KALLELSE STÄMMOPROTOKOLLET. Förändringar i samhället

STADGAR & KODEN VARFÖR NYA STADGAR? SPRÅK OCH STRUKTUR HUR ÄNDRAR MAN STADGAR? KALLELSE STÄMMOPROTOKOLLET. Förändringar i samhället VARFÖR NYA STADGAR? STADGAR & KODEN HSB NORMALSTADGAR FÖR BRF Förändringar i samhället Vi måste följa lagen Levande dokument SPRÅK OCH STRUKTUR Språkliga justeringar Tydligare struktur HUR ÄNDRAR MAN STADGAR?

Läs mer

Föreningens firma och ändamål. Föreningens säte. Medlemskap i föreningen. Räkenskapsår och årsredovisning

Föreningens firma och ändamål. Föreningens säte. Medlemskap i föreningen. Räkenskapsår och årsredovisning Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Loket7. Föreningen har till ändamål att i föreningens hus upplåta bostadslägenhet för permanent

Läs mer

STADGAR. för Bostadsrättsföreningen Skutskepparen 52

STADGAR. för Bostadsrättsföreningen Skutskepparen 52 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Skutskepparen 52 1 NAMN, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Skutskepparen 52. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Strandlycka i Annedal

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Strandlycka i Annedal Stadgar för Bostadsrättsföreningen Strandlycka i Annedal Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Strandlycka i Annedal. Föreningens organisationsnummer är:769619-3965. Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Lobo. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MURAREN 1 (org nr )

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MURAREN 1 (org nr ) STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MURAREN 1 (org nr 715200-1090) FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen MURAREN 1. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Stadgar Brf M3 1 (8) STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN M3 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är bostadsrättsföreningen M3 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

STADGAR. Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Sångfågeln 10.

STADGAR. Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Sångfågeln 10. STADGAR 1. ALLMÄNT Föreningens organisation och verksamhet regleras i huvudsak av vad som föreskrivs i lag, i synnerhet Bostadsrättslagen (1991:614) och lagen (1987:667) om ekonomiska föreningar. I övrigt

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gavelvägen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gavelvägen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gavelvägen Firma, ändamål och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gavelvägen. Styrelsen har sitt säte i Lidingö kommun. Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTFÖRENINGEN FABRIKEN 32 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTFÖRENINGEN FABRIKEN 32 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTFÖRENINGEN FABRIKEN 32 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Fabriken 32. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Leoparden 5

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Leoparden 5 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Leoparden 5 Antagna vid föreningsstämma 12 maj 2015. Föreningens namn och säte 1. Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Leoparden 5. Styrelsen har sitt säte i Solna.

Läs mer

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Sida 1 av 7 Tid 2015-05-06, kl 19:00 Plats Aulan, Åsö gymnasium Stämman öppnas Bostadsrättsföreningens ordförande Martin Samuelsson öppnar stämman och lämnar ordet till Ove Schramm.

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Masken 13, Majorsgatan 27

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Masken 13, Majorsgatan 27 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Masken 13, Majorsgatan 27 852 38 Sundsvall med organisationsnummer 716414-2072 Antagna den 2009-08-14 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Antagna den 2014-05-26 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Stavgränd med organisationsnummer 769622-5551. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HK18 I GÖTEBORG. Föreningens räkenskapsår omfattar tiden 1 januari till 31 december.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HK18 I GÖTEBORG. Föreningens räkenskapsår omfattar tiden 1 januari till 31 december. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HK18 I GÖTEBORG 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen HK18 i Göteborg. Föreningen har till ändamål att främja sina medlemmars ekonomiska

Läs mer

Sedan föreningen registrerade sina nuvarande stadgar under 2010 har flera lagändringar genomförts.

Sedan föreningen registrerade sina nuvarande stadgar under 2010 har flera lagändringar genomförts. Stockholm 2018-01-29 Jur kand Patrik Esfandi Patrik.esfandi@sbc.se 08-775 72 13 Brf Slottsträdgården Att: Rolf Pettersson Slottsstigen 1 722 11 Västerås Stadgerevision Föreningen har lämnat mig uppdraget

Läs mer

Brf Östermalmstorg 5 Protokoll nr 8/2015

Brf Östermalmstorg 5 Protokoll nr 8/2015 Brf Östermalmstorg 5 Protokoll nr 8/2015 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma den 8 juni 2015 Närvarande: Medlemmar representerande 24 av föreningens 45 bostadsrättslägenheter. Sammanlagt är 34 personer

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 (org.nr. 769619-1803) Antagna den 7 mars 2011, reviderade den 28 november 2012, den 2 september 2013 och den 17 juni 2015. 1 Föreningens namn och firmateckning

Läs mer

Stadgar för BRF Kvarteret Humlan i Södertälje.

Stadgar för BRF Kvarteret Humlan i Södertälje. Stadgar för BRF Kvarteret Humlan i Södertälje. Stadgarna ändrades 2015-06-04 Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Kvarteret Humlan. Föreningens organisationsnummer är: 769620-6064

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MONTEBELLO 6

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MONTEBELLO 6 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MONTEBELLO 6 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Montebello 6. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Lötsjöhöjden

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Lötsjöhöjden 1 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Lötsjöhöjden Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Lötsjöhöjden. Föreningens organisationsnummer är: 769613-7541 Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BULTEN 23. Antagna den 26 september 2013

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BULTEN 23. Antagna den 26 september 2013 STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BULTEN 23 Antagna den 26 september 2013 Reviderade den 4 juni 2015 INDEX FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE... 3 MEDLEMSKAP OCH ÖVERLÅTELSE AV BOSTADSRÄTT... 3 INSATS OCH AVGIFTER

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Antagna den 27/3 2007 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Välten 9. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO. 3 Föreningens säte Föreningens styrelse har sitt säte i Lunds kommun, Skåne län.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO. 3 Föreningens säte Föreningens styrelse har sitt säte i Lunds kommun, Skåne län. 370302/18 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Lobo. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Innehåll 1 Firma... 2 2 Ändamål och verksamhet... 2 3 Föreningens säte... 2 4 Insats och årsavgift... 2 5 Styrelsen... 3 6 Firmatecknare... 3 7 Förvaltning...

Läs mer

STADGAR. Bostadsrättsföreningen Safiren i Lund FÖR. Organisationsnummer: Stadgar antagna vid föreningsstämmorna och

STADGAR. Bostadsrättsföreningen Safiren i Lund FÖR. Organisationsnummer: Stadgar antagna vid föreningsstämmorna och FÖR Bostadsrättsföreningen Safiren i Lund Organisationsnummer: 769616-5328 Stadgar antagna vid föreningsstämmorna 2015-05-27 och 2016-05-23 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MALMÖ MORKULLAN. Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Malmö Morkullan.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MALMÖ MORKULLAN. Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Malmö Morkullan. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MALMÖ MORKULLAN 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Malmö Morkullan. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Unionen Södra

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Unionen Södra 1(8) Stadgar för Bostadsrättsföreningen Unionen Södra Antagna vid konstituerande stämma den 26 januari 2003 och ändrade vid föreningsstämma den 14 juni 2006 samt vid föreningsstämma den 16 juli 2008. FIRMA,

Läs mer