Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.0"

Transkript

1 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Allmänt Tekis-FB innefattar följande komponenter: Tekis-FB Avisering 7.0 Databasuppgradering TekisWebb (alla flikar) Tekis-FIR Webbrapport Tekis-Byggnad Webbrapport Tekis-KID Webbrapport Tekis-FIR Inteckningar (ersätter Tekis-FIR Penninginteckningar) Tekis-KID RiksSök Officiella vyer och webbtjänster Tekis-FB Hjälpprogram Samtliga delar måste uppgraderas för att det ska fungera med ÖFF Installation av aviseringsprogram samt databasuppgradering måste göras innan inläsning av den första ÖFF filen. Följande ÖFF filer har kommit under vecka 39: En vanlig aviseringsfil Ett engångsuttag som består av många filer Eventuellt ytterligare en aviseringsfil Eventuellt ett engångsuttag på informationsgrupp 17A Förutsättningar Installationen kräver att Tekis-KID och Tekis-FIR databasen är uppgraderad till följande versioner: Tekis-FIR databasversion Senaste version av Tekis-KID databasen är men det spelar ingen roll för Tekis-FB 7.0 Följande fil levereras: FirKidAvis700.zip för dokumentations- och programfiler. Extrahera alla filer i installationsmappen och läs igenom versionsmeddelandet FirKidAvis700_Vm.pdf 1(13)

2 Sammanfattning av installationsförfarande 1. Kontrollera att alla ÖFF filer är aviserade. 2. Stäng av eventuell automatisk avisering av fastighetsinformation 3. Backup av databas 4. Sammanslagning av engångsuttag 5. Installera Tekis-FB Avisering backup av databas måste finnas för att gå vidare 6. Uppgradera databasen till 7.0 (all inskrivningsinformations töms från databasen) 7. Om Oracle används som databas: Skapa synonymer 8. Koppla om tabeller i ECOS och ECOS Rapp (meddela systemansvarig för ECOS) 9. Uppdatera Statistik i databasen 10. Avisera ÖFF filer 11. Uppdatera Statistik i databasen (igen) 12. Skapa vyer 13. Uppgradera TekisWebb 14. Uppgradera webbrapporter 15. Uppgradera Tekis-FIR Webbtjänst 16. Installera eventuellt Tekis-FIR Inteckningar 17. Installera eventuellt Tekis-KID RiksSök 1. Kontrollera så att alla ÖFF är aviserade Se till att hämta hem samtliga filer från Lantmäteriets hämtplats och lägg i katalogen för aviseringsfiler. Starta Tekis-FB Avisering 6.3.x och prova att köra den aviseringsfil som står på tur för att försäkra dig om att alla ÖFF filer verkligen är körda. Du ska köra Tekis-FB Avisering 6.3.x tills du får nedanstående felmeddelande vid valideringen av aviseringsfilen. Först då är du säker på att alla ÖFF filer är aviserade. Om ingen fil visas när Tekis-FB Avisering 6.3.x startas saknas någon fil i aviseringskatalogen måste det utredas varför innan ni går vidare. Börja med att kontrollera då att alla filer har hämtats hem från Lantmäteriets hämtplats. 2(13)

3 Det går också att kontrollera i Aviseringskontrollen vilka filer som är aviserade och om aviseringen har gått igenom. Det ska finnas ett kryss i Kvitt 1 och Kvitt 2 om filen är klar. 2. Stäng av eventuell automatisk avisering Om ni använder er av automatisk avisering bör denna stoppas efter att samtliga ÖFF filer har aviserats. Ett sätt att stoppa den är också att tillfällig lägga kommande aviseringsfiler i en undermapp till den katalog där filerna normalt ligger. 3. Backup av databas Innan uppgradering, kontrollera att ni har korrekta backuper av databasen! Förutom normala backuper bör man ta ut en export på databasschemat för tabellägaren (vanligtvis tefat eller winfir). För Oracle, kontrollera att sista raden i exporten är: Export terminated successfully without warnings. 4. Sammanslagning av engångsuttag Lantmäteriet kommer from ÖFF att leverera samtliga engångsuttag med en fil per informationsgrupp/tabell. Samtliga filer i ett och samma engångsuttag får samma löpnummer, datum etc. Detta gör det omöjligt för aviseringsprogrammet både att läsa in dem och att kontrollera att alla filer verkligen blivit inlästa. Exempel på engångsuttagsfiler från Lantmäteriet För att möjliggöra och underlätta inläsningen av engångsuttagen så har vi skapat ett nytt program, ForenaAvisFiler 7.0. Tillvägagångssätt för installation och sammanslagning 1. Kontrollera att du hämtat hem ALLA nya filer från Lantmäteriets hämtplats. 2. Kontrollera att du hämtat hem programmet AvisFilMerge.zip 3(13)

4 3. Lägg filen AvisFilMerge.zip i valfri mapp (på den dator som aviseringsklienten finns) och zippa upp den. 4. Starta programmet genom att köra filen ForenaAvisFiler.Client.exe. 5. Försäkra dig om att du tagit hem samtliga filer från hämtplatsen. Bekräfta detta i programmet. 6. Peka ut katalogen där filerna finns och klicka på OK. 7. Alla filer av typen nya engångsuttag i den katalogen hittas då av programmet. Endast ni som lagt till informationsgrupp 17A för nytt uttag får engångsuttaget för den, så det vanligaste är att det bara finns en löpnummerserie med engångsuttag. 8. Klicka på Skriv ut för att slå samman den/dem till en fil per löpnummer. 9. Tag en kopia på högra delen av filen och klipp in en textfil. Markera dem med Ctrl+A, tag kopian med Ctrl+C och klistra in i ett textdokument. Detta för att ha dokumenterat vilka filer som ingick i sammanslagningen. 10. Slutresultatet blir en E-fil per varje unikt löpnummer som hittas där alla filer med samma löpnummer är sammanslagna. Exempel: 4(13)

5 11. Sen är det bara att avisera på som vanligt eftersom filerna nu hamnar i rätt ordning. I exemplet nedan blir det följande fyra filer att avisera. De ska aviseras i nedanstående ordning, dvs löpnummerordning, oavsett klockslag på filerna. Det spelar ingen roll om filerna med tabellnummer i slutet ligger kvar i samma katalog, dessa kommer inte att hittas av aviseringsprogrammet. a. AD _070102_ A b. AD _070102_ E (skapad av programmet) c. AD _070102_ A d. AD _070102_ E (skapad av programmet) Aviseringsfilen och engångsuttaget som i vårt exempel kom efter det stora engångsuttaget förekommer endast i ett fåtal leveranser. 5(13)

6 5. Installera Tekis-FB Avisering 7.0 Filhämtning Gå till Tekis hemsida Produkter Tekis-FIR Logga in under Inloggning För Tekis kunder med o Anv: tefat-fir o Lösenord: firman Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.0, releasedatum Klicka på Filhämtning. Följ sedan instruktionerna på hemsidan. För närvarande behövs inloggning två gånger pga tekniska problem med hemsidan. Hämta filer från följande kataloger: o Aktuell Version samtliga installationsfiler för Tekis-FB 7.0 inkl installationsanvisningar o Användarstöd övrig dokumentation o Aktuella Systemkrav under Aktuella Sytemkrav finns gällande systemkrav. 6(13)

7 Välj katalog Aktuell version Tekis-FB Avisering för att hämta hem filen Desktop Avisering Client (v7.0.0) x64 Install.zip. Hämta även hem de dokument som finns i katalogen Installationsdokument. Aktuell dokumentation av officiella databasvyer finns direkt under katalogen Aktuell version. Om rätt filer inte syns kan det bero på att webbläsaren cachat gammal information. Rensa webbläsarens cache-minne (man kan trycka på F5-tangenten) och ladda om sidan så ska filerna dyka upp. Samtliga filer går även bra att hämta från Tekis-KID:s användarsidor på motsvarande sätt. Installation Packa upp innehållet i den komprimerade zip-filen som innehåller installationsprogrammet för aviseringsklienten. Ta även del av användarhandbok, versionsmeddelande samt uppgraderingsinstruktion. Installera den nya versionen av aviseringsprogram, version 7.0.0, med hjälp av medföljande installationsprogram. (Kör setup.exe). Kontrollera att det står version då programmet startar. För mer information om att köra installationen, se Tekis- FIR:s användarhandbok. Om du nu försöker avisera en ÖFF fil nu, dvs före databasuppdatering, ger aviseringsprogrammet följande felmeddelande: 7(13)

8 6. Uppdatering av databas Förberedelse Kontrollera att det finns en aktuell export på databasschemat för tabellägaren samt att det finns utrymme i databasen för att läsa om den nya informationen från Lantmäteriet (för Oracle). Databasuppdatering Databasuppdateringen kan ta mellan 5 minuter och 2 timmar och det är viktigt att inte avbryta den mitt i en databasuppdatering, det kan också se ut som om programmet hänger sig men den jobbar ändå i bakgrunden. Ett onlineprogram används för uppdatering av databasen, FB-Underhåll. Databasuppgraderingen innefattar: Borttag av befintliga tabeller som berör inskrivningsinformation Nya tabeller och vyer för ÖFF Uppdaterade officiella vyer för Tekis-FIR Inloggning i FB-Underhåll Gå till Om det blir problem att nå programmet, kör webbläsaren som administrator. Klicka på FB-Underhåll för att hantera databasunderhåll Klicka på Run och sedan eventuellt Run igen Applikationen startas Ange inloggning för systemanvändare och tabellägare samt välj den databas du ska köra mot. Tryck sedan på logga in. 8(13)

9 Eventuell konfiguration av databas Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.0, releasedatum Om databas saknas i drop-downlistan ovan måste en koppling mot databasen göras eller byta till en dator där konfigurationen redan är gjort, t ex applikationsservern för TekisWebb. Se dokument Tekis-FB 700 hjälpprogram handbok.pdf för installationsanvisningar. Kontroll av databasversion Efter inloggning visas versioner av databaser till höger i det blå fältet. Kontrollera att du har följande versioner: Oracle Database (varnar med röd text vid längre version, se bild ovan) Databasversion FIR: Databasversion KID: (inte ett måste men alltid bra att ha senaste version) Om du har Oracle Databas version eller tidigare bör du snarast planera in en uppgradering av Oracle databasen. Det går dock bra att gå vidare med Tekis-FB även på äldre versioner av Oracle men utan stöd för spatialt FB och med avsevärt sämre prestanda. Klicka på Kör databas-kontroll för att kontrollera om det finns några nya uppgraderingar. När kontrollen är utförd kommer en ruta upp, databaskontroll utförd. Uppgradering till version För Tekis-KID behövs ingen databasuppgradering om du har som är senaste version av databasen. För Tekis-FIR behövs uppgradering till version Om du mot förmodan skulle sakna tidigare databasversioner så måste de först köras för att du ska komma vidare med uppdateringen. Klicka på för att uppgradera databasen till version Databasuppgraderingen kan ta alltifrån någon minut till ett par timmar (den kan också bli vit/hänger sig under uppgraderingen men den jobbar ändå i bakgrunden). Avbryt inte programmet utan vänta tills bilden återigen syns och texten Uppdatering klar visas, se bild nedan. 9(13)

10 Kontrollera att det inte finns några röda rader i körningen. Om alla rader har OK så har körningen gått igenom utan problem. Ett snabbare sätt att kontrollera om det blivit något fel (eftersom det är så många rader) är att välja funktionen Kopiera felrader till clipboard och sedan ta upp ett tomt textdokument och klistra in informationen där. Blir det tomt så fanns det inga felrader! Om det finns felrader, kontakta Tekis support och bifoga loggfil (c:\twdatabaseupdaterlog.txt). En konsult kopplas då in och får utreda vad som gått snett. Efter utförd uppgradering bör versionerna se ut enligt nedan: För nyinstallation/uppgradering av GeoPunkt, GeoYta och FB-Integration kontakta Tekis konsult. Tekis-FB är inte beroende av dessa versioner utan det är bara tilläggsmoduler. Senaste version av modulerna är Skapa synonymer (endast Oracle) För er med Oracle som databas är det viktigt att även synonymer skapas om. Detta görs med kommandot Vyer -> Uppdatera/Installera Standardsynonymer. Nu är databasuppgraderingen helt klar och databasen är tömd på inskrivningsinformation, såsom t ex lagfaren ägare. Denna information kommer gradvis att återställas allteftersom engångsuttaget läses in det är därför viktigt att komma igång med aviseringarna så snart som möjligt efter slutförd databasuppgradering. 8. Koppla om tabeller i ECOS För att ECOS ska fungera efter uppgradering av Tekis-FIR databasen behöver man koppla om tabeller i ECOS. Detta görs av systemansvarig till ECOS, inloggad i ECOS. Detta kan göras innan laddning av engångsuttaget men databasuppgraderingen måste vara utförd först. Meddela systemansvarig att Tekis-FB databasen är klar och att tabeller kan kopplas om. 10(13)

11 9. Uppdatera Statistik i databasen Eftersom många tabeller nu har förändrats i databasen så bör statistiken uppdateras. Välj Underhåll - > Uppdatera statistik i databasen. Detta kan ta några minuter. 10. Avisera filer 1. Starta inläsning av den första ÖFF aviseringsfilen. Det är en liten vanlig aviseringsfil som går snabbt att läsa in. 2. Starta inläsning av det sammanslagna engångsuttaget. Uppskattat tid 3-12 timmar med supporterade versioner av databasmiljö. Tiden varierar beroende på prestanda på databasserver, maskin för aviseringsklient samt nätverkskommunikationen mellan dessa båda. 3. Läs in eventuella efterföljande ÖFF filer som kom under samma vecka. Det kan finnas ett engångsuttag samt en aviseringsfil. Detta engångsuttag består av endast en fil men måste bytas till ett vanligt namn för att kunna aviseras. Detta görs manuellt i utforskaren eller med programmet Förena Aviseringsfiler. Exempel: o AD _070102_ A.E döps om till AD _070102_ E i utforskaren 11. Uppdatera statistik Eftersom stora mängder data har lästs in i databasen så bör statistiken uppdateras igen. Välj Underhåll -> Uppdatera statistik i databasen. Detta kan ta några minuter. 12. Uppdatera vyer Skapa om alla vyer genom att välja Uppdatera/Installera Standardvyer. 11(13)

12 13. Uppgradera TekisWebb Nytt är att TekisWebb 7.0 kräver.net4! Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.0, releasedatum För TekisWebb ingår följande moduler i uppgraderingen: Ramverk Tekis-Område kräver avinstallation av nuvarande version först Tekis-FIR Tekis-Byggnad Tekis-Lägenhet Tekis-KID Tekis-KID Statistik Samtliga delar inom Tekis-FB som ni har måste uppgraderas till version 7.0 för att TekisWebb ska fortsätta att fungera! Se dokument Installation Tekis-FB 700.pdf för installationsanvisningar. 14. Uppgradera webbrapporter Tekis-FB 7.0 releasen omfattar samtliga webbrapporter men det är endast i rapporten fastighetsinformation som det skett några egentliga förändringar. Övriga webbrapporter är bara lyfta till.net 4.0. Nyheter i Tekis-FIR Webbrapport: Uppdaterad till.net 4 Stöd för ÖFF 11 Kartbild som visar fastigheten samt grannfastigheter. Fungerar endast om Tekis-GI används i TekisWebb Mindre buggrättningar som förskjutning i gränssnittet på arealinformation samt en bugg på åtgärder om SQL server används som databas Nytt är också att vi har ett rapportpaket av samtliga Tekis-FB:s webbrapporter så att de kan köras fristående. Det gäller rapporterna för: Fastighetsinformation Byggnadsinformation Lägenhetsinformation Personinformation 15. Uppgradera webbtjänster Tekis-FB 7.0 omfattar nya versioner av: Tekis-FIR Webbtjänst stöd för ÖFF Tekis-KID Webbtjänst nya metoder som gör den identisk med att slå direkt mot Skatteverkets Navet Person online men med den fördel att man kan slå i första hand mot den lokala databasen och om ingen träff fås så går den vidare till Skatteverkets tjänst. Den nya versionen av Tekis-KID Webbtjänst har dock något senare releasedatum så information kommer när den är testad och klar. 16. Installera Tekis-FIR Inteckningar Tekis-FB 7.0 omfattar även en ny version av Tekis-FIR Penninginteckningar. Tekis-FIR Inteckningar kräver ingen installation bara en aktivering i FB-Underhåll ( Se dokument Installation Tekis-FB 700.pdf för installationsanvisningar. 12(13)

13 17. Installera Tekis-KID RiksSök Tekis-FB 7.0 omfattar även en ny förbättrad version av Tekis-KID RiksSök. Tekis-KID RiksSök kräver ingen installation bara en aktivering i FB-Underhåll. Se dokument Installation Tekis-FB 700.pdf för installationsanvisningar. Applikationsmässiga förändringar Se versionsmeddelande FirKidAvis700_Vm.pdf. Frågor, support mm Supportärenden kan, som vanligt, registreras via Tekis hemsida. Det går också att ringa Tekis support (lokal samtalstaxa) eller mejla support@tekis.se 13(13)

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.3

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.3 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.3 Allmänt Tekis-FB 7.0.3 innefattar följande komponenter: Tekis-FB Avisering 7.0.3 Officiella vyer och webbtjänster 7.0.3 Tekis-FB Hjälpprogram 7.0.3 Tekis-KID

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.0 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.1 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för FB Innehåller även patchar på 7.2.x

Uppgraderingsinstruktion för FB Innehåller även patchar på 7.2.x Uppgraderingsinstruktion för FB 7.3.0 Innehåller även patchar på 7.2.x Helen Ekelöf 21. nov. 2016 SOKIGO Box 315 731 27 Köping 0221-168 70 info@sokigo.com www.sokigo.se Org.nr: 556550-6309 ALLMÄNT FB 7.3.0

Läs mer

Versionsmeddelande för FB 7.3 Innehåller även patchar på 7.2.x

Versionsmeddelande för FB 7.3 Innehåller även patchar på 7.2.x Versionsmeddelande för FB 7.3 Innehåller även patchar på 7.2.x Helen Ekelöf 21. nov. 2016 SOKIGO Box 315 731 27 Köping 0221-168 70 info@sokigo.com www.sokigo.se Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Versionsmeddelande för FB 7.4.2

Versionsmeddelande för FB 7.4.2 Versionsmeddelande för FB 7.4.2 Helen Ekelöf 17.dec. 2018 uppdaterad senast 17 december 2018 SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com www.sokigo.se Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Att koppla FB till AD-inloggning

Att koppla FB till AD-inloggning Att koppla FB till AD-inloggning Helen Ekelöf 16. nov. 2017 (uppdaterad 10.april 2018) SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com http://www.sokigo.com Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Att koppla FB till AD-inloggning

Att koppla FB till AD-inloggning Att koppla FB till AD-inloggning Helen Ekelöf 16. nov. 2017 (uppdaterad 22.maj 2018) SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com http://www.sokigo.com Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Tekis-FB 7.1.0. Systemkrav

Tekis-FB 7.1.0. Systemkrav 7.1.0 Systemkrav Systemkrav 2015-09-17 MAAN 2 (2) Systemkrav 7.1.0 Dokumentet beskriver de krav som systemet ställer på maskinvara och programvara i de servrar och klientdatorer som ska användas för systemet.

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se -

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - (Läs hela anvisningen innan du installerar)!denna installationsanvisning innehåller förändringar från tidigare versioner! 1. Programmets syfte...

Läs mer

1. Revisionsinformation

1. Revisionsinformation 7.4.2 Systemkrav Systemkrav 2018-12-06 2 (27) Systemkrav 7.4.2 Dokumentet beskriver de krav som systemet ställer på maskinvara och programvara i de servrar och klientdatorer som ska användas för systemet.

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

FB Hjälpprogram handbok

FB Hjälpprogram handbok FB 7.4.1 Hjälpprogram handbok Helen Ekelöf uppdaterad senast 22. mars. 2018 SOKIGO Box 315 731 27 Köping 0221-168 70 info@sokigo.com www.sokigo.se Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Inledning...3

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

W i n T i. Uppgradering till version 12.3.0 HRM

W i n T i. Uppgradering till version 12.3.0 HRM W i n T i d Uppgradering till version 12.3.0 HRM Innehåll 1. OM DOKUMENTET... 3 1.1 DOKUMENTETS MÅL... 3 1.2 TILL VEM ÄR DOKUMENTET SKRIVIT TILL?... 3 1.3 UPPBYGGNAD OCH FÖRVARING... 3 1.4 ANSVARLIG FÖR

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640 Installation av CW KeyDesign/DoorDesign Detta program görs och underhålls av C/W CadWare AB. CW KeyDesign/Doordesign säljs alltid med underhållsavtal med telefonsupport samt programuppdateringar på websidan:

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 1 (10) Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 2 (10) Installationsguide ROPA ROPA version Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Avdelningen för utbildning,

Läs mer

1. Säkerhetskopiera den eller de byråer du har arbetat med via i Visma Klient.

1. Säkerhetskopiera den eller de byråer du har arbetat med via i Visma Klient. Visma Byråstöd Installationsanvisning Innehåll Viktigt att tänka på innan du påbörjar installationen... 1 Nya versioner... 1 Uppdatering från Visma Klient i samband med datorbyte... 1 Gör så här när du

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Installation av HogiaLön Plus version 14.0 samt anvisningar till IT-ansvarig eller IT-tekniker Installation på Terminal Server: En korrekt installation i Terminal

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen Kontrollera systemkraven. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller de systemkrav som är specificerade. Vid installering av Engineering

Läs mer

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Innehållsförteckning 1 Maskinkrav innan installation 2 Konfigurera IIS 3 Installationsanvisningar

Läs mer

Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå

Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå Det är viktigt att du följer dessa anvisningar noga. Tänk på att starta tidigt då det kan ta lång tid. Allt mellan 30 minuter till 8 timmar beroende

Läs mer

Installationsanvisningar VISI Klient

Installationsanvisningar VISI Klient Installationsanvisningar VISI Klient 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång

Läs mer

Installation av RIB Huvudprogram 1.3

Installation av RIB Huvudprogram 1.3 RIB Huvudprogram, version 1.3.0 Sidan 1 av 8 Installation av RIB Huvudprogram 1.3 Bakgrund RIB Huvudprogram är en informationskälla för alla som arbetar inom området samhällsskydd och beredskap, till exempel

Läs mer

7 Mamut Client Manager

7 Mamut Client Manager 7 Mamut Client Manager Tilläggsprodukten Mamut Client Manager består av programmen Client Start och Client Update. Med hjälp av Mamut Client Manager kan du från ett fönster öppna, uppdatera och administrera

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen På Aucotecs hemsiad www.aucotec.com kan du kontrollera de aktuella systemkraven för Engineering Base. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller

Läs mer

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Installation av HogiaLön Plus version 14.1 samt anvisningar till ITansvarig eller IT-tekniker Installation av HogiaLön Plus Se separat installationsanvisning på Kundtorget.

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Installationsanvisning 3L Pro Version 1.2 [Externt Dokument] VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ NKÖPING PRESENTATION En presentation av applikationen Aktivitetsstöd för NÄRVAROREGISTRERING Ett begrepp vi vill försöka använda oss av MEN FÖRSTF RST Finns det några idrottsföreningar

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installation Med den här installationen kan du installera HogiaLön Plus på Windows XP, Vista, Windows 7 och Windows 8. Om du vill installera en MSI-installation finns

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro Installationsanvisning HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där det ska köras och kopplas sedan samman med

Läs mer

Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen.

Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen. CADCAM-it Toolbox 2011 Installationsanvisning - Installation - Licensregistrerting - Avinstallation 1. Installation Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen. Avinstallera

Läs mer

MinTid. Uppgradering till version HRM

MinTid. Uppgradering till version HRM Uppgradering till version 6.8.1 HRM Innehåll 1. OM DOKUMENTET... 3 1.1 DOKUMENTETS MÅL... 3 1.2 TILL VEM ÄR DOKUMENTET SKRIVET TILL?... 3 1.3 UPPBYGGNING OCH FÖRVARING... 3 1.4 ANSVARLIG FÖR UNDERHÅLL

Läs mer

MONA-handledning. 1. Inloggning. Version 2 1(5) Användarhandledning - UTKAST MONA-support. 1. Inloggning 2. Användning 3.

MONA-handledning. 1. Inloggning. Version 2 1(5) Användarhandledning - UTKAST MONA-support. 1. Inloggning 2. Användning 3. Version 2 1(5) MON-handledning 1. Inloggning 2. nvändning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MON-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på det användarvillkor

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Hogia Administration AB bedriver kontinuerlig utveckling av programmen och reserverar sig för avvikelse mellan program och handbok.

Hogia Administration AB bedriver kontinuerlig utveckling av programmen och reserverar sig för avvikelse mellan program och handbok. Innehållsförteckning Systemkrav....................................3 Val av installation..............................12 Behörigheter..................................12 InstallationsCD................................13

Läs mer

Installations- och startguide. För DataPage+ 2013

Installations- och startguide. För DataPage+ 2013 För DataPage+ 2013 Senast uppdaterad: 25 juli, 2013 Innehållsförteckning Installera komponenter som krävs... 1 Översikt... 1 Steg 1: Kör Setup.exe och starta guiden... 1 Steg 2: Godkänn licensavtalen...

Läs mer

Smartair System. TS1000 Version 4.23

Smartair System. TS1000 Version 4.23 Smartair System TS1000 Version 4.23 Denna manual är ett komplement till: 2069-1001 Smartair System Installations och driftsättningsmanual version 4.20A Denna manual beskriver nyheter i Smartair TS1000

Läs mer

Installation xvis besökssystem, Koncern

Installation xvis besökssystem, Koncern Installation xvis besökssystem, Koncern Inledning För att installera xvis besökssystem, koncernversion, behövs följande; * SQL Server * Kan vara en express-version, eller en fullständig. *.NET 3.5 * Internet

Läs mer

Installationsanvisning för LUQSUS version 2.0

Installationsanvisning för LUQSUS version 2.0 Avd. för arbets-och miljömedicin & Inst. för psykologi, Lunds universitet Installationsanvisning för LUQSUS version 2.0 Systemkrav Innan du börjar installationen bör du kontrollera att operativsystem och

Läs mer

Installation av Debatt på klientdator med Oracle10g Debatt version 4

Installation av Debatt på klientdator med Oracle10g Debatt version 4 Installation av Debatt på klientdator med Oracle10g Debatt version 4 1 (20) A Förberedelser 3 B Klientinstallation av Oracle10g 4 Installera programvaran... 4 Konfigurera databaskoppling/-ar... 8 C.NET

Läs mer

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Installation av HogiaLön Plus version 12.1.14 samt anvisningar till IT-ansvarig eller ITtekniker Viktig information för Terminal Server installation För att programmet

Läs mer

Installationsanvisningar VisiMIX. Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund

Installationsanvisningar VisiMIX. Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund Sida: 1(5) Installationsanvisningar VisiMIX Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund Detta dokument Detta dokument beskriver hur man installerar Visi Mix på en server.

Läs mer

När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord.

När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord. Inställningar i CW Door-applikationer 1. Lägga upp ny användare 1.1 Användar-ID När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord.

Läs mer

Versionsnyheter FEBDOK 5.5.04

Versionsnyheter FEBDOK 5.5.04 2014-12-18 Sida 1/6 Versionsnyheter FEBDOK 5.5.04 FEBDOK-uppdatering 5.5.04 Vi lanserar nu en ny fullversion av FEBDOK. Version 5.5.04 fungerar också som en uppdatering, den kan uppdatera från version

Läs mer

1. ActiveGPS 2.00 by TJ

1. ActiveGPS 2.00 by TJ 1.1 Inställningar 1. ActiveGPS 2.00 by TJ För att ändra inställningarna i ActiveGPS så måste man först trycka på Hämta inställningar först då tänds alla rutor upp. Istället för att visa avstånd fram till

Läs mer

Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB

Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB Välkommen till systemet för mikrodataåtkomst, MONA. Denna handledning hjälper dig att snabbt komma igång och arbeta med MONA-systemet. Om du stöter

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system INSTALLATIONSGUIDE Uppdatering av ditt Mamut-system DETALJERAD GUIDE OM HUR DU STEG-FÖR-STEG UPPDATERAR DIN VERSION AV MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRÅN VERSION 9.0 ELLER SENARE Mamut Kunskapsserie, nr. 5-2007

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Inledning Från och med version 2010.1 finns möjlighet att installera Tidbok på en server och sedan låta alla användare jobba mot denna installation I detta dokument finns

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

PSTYR OBS! Om du ska installera på en dator med Microsoft Windows XP så måste servicepack 3 vara installerad.

PSTYR OBS! Om du ska installera på en dator med Microsoft Windows XP så måste servicepack 3 vara installerad. Installationsanvisningar PSTYR 5.x Det finns två installationsfiler för PSTYR 5.x, en patch och en fullständig installation. Dessa två installationer är avsedda att installeras i skogsmaskinerna, inte

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Programinstallation Datorbaserat handsmörjningssystem

Programinstallation Datorbaserat handsmörjningssystem Programinstallation Datorbaserat handsmörjningssystem ASSALUB AB - 1 - www.assalub.se ASSALUB AB - 2 - www.assalub.se I26101-S-11.02 Innehållsförteckning 1 SYSTEMKRAV... 4 2 INSTALLATION... 5 2.1 Inkopiering

Läs mer

HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT

HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT installationsanvisning HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter

Läs mer

Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b

Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b Avd. för arbets-och miljömedicin & Inst. för psykologi, Lunds universitet Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b Systemkrav Innan du börjar installationen bör du kontrollera att operativsystem

Läs mer

Nyckelbrickshantering

Nyckelbrickshantering Användarinstruktion Nyckelbrickshantering Svenska Stöldskyddsföreningen/ID-system Användarinstruktion Nyckelbrickshantering SSFs Nyckelhanteringsprogram 1 Innehållsförteckning SSFs Nyckelhanteringsprogram

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Installera och konfigurera. Monitor ERP System AB

Installera och konfigurera. Monitor ERP System AB Installera och konfigurera Monitor ERP System AB Installera och konfigurera MONITOR G5 Denna handbok vänder sig till systemadministratörer och omfattar de steg som behöver utföras innan utbildning och

Läs mer

Installera din WordPress med 9 enkla steg

Installera din WordPress med 9 enkla steg Installera din WordPress med 9 enkla steg Den här artikeln förutsätter att du har satt upp en webbserver eller har köpt ett webbhotell där du kan placera din nya WordPress hemsida. Om du inte har det,

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Installation/Flytt av Rebus

Installation/Flytt av Rebus Installation/Flytt av Rebus 2015-05-11, Åbergs DataSystem AB En Microsoft SQL Server måste installeras på den nya servern. SQL Server bör installeras i mixed mode så att man kan förutom Windows auktorisation

Läs mer

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 5.x till 6.0

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 5.x till 6.0 Instruktioner för uppdatering från Ethiris 5.x till 6.0 Nedan följer instruktioner för hur man går till väga vid uppdatering av ett Ethirissystem version 5 till version 6. När man uppdaterar Ethiris från

Läs mer

Installation, Novaschem 2005

Installation, Novaschem 2005 Installation...2 Hämta Novaschem...2 Att tänka på vid installation...2 Aktivering...2 Starta installationsprogrammet...2 Lokal installation...2 Licensavtal...3 Installationstyp...3 Databaskomponenter...3

Läs mer

WinTid DataCollection. Uppgradering till version HRM

WinTid DataCollection. Uppgradering till version HRM Uppgradering till version 6.6.1 HRM Innehåll 1. OM DOKUMENTET... 3 1.1 DOKUMENTETS MÅL... 3 1.2 TILL VEM ÄR DOKUMENTET SKRIVET?... 3 1.3 UPPBYGGNAD OCH FÖRVARING... 3 1.4 ANSVARLIG FÖR UNDERHÅLL AV DOKUMENTET...

Läs mer

INSTALLATIONS ANVISNING

INSTALLATIONS ANVISNING INSTALLATIONS ANVISNING AMA BESKRIVNINGSVERKTYG V E R S I O N 1. 0 V E R K T YG F Ö R V E R K L I G H E T E N INNEHÅLL Tack för att du valt att använda AMA beskrivningsverktyg. Vi hoppas att AMA beskrivningsverktyg

Läs mer

Manual Godman Redovisning

Manual Godman Redovisning Installation Sid 2 Avinstallera Sid 4 Installation från CD Sid 6 Uppdateringar Sid 7 Manual Godman Redovisning Sid 8 Skapa huvudman, God man Sid 8 Skapa ditt första räkenskapsår Sid 8 Bankkonton Sid 9

Läs mer

Innehåll. Installationsguide

Innehåll. Installationsguide Innehåll Innehåll... 2 Förberedelser... 3 Rättigheter... 3 Installera programmen... 3 Konfiguration av databas... 5 Installera databasserver... 5 Konfigurera en databas på en befintlig databasserver...

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Nedan följer instruktioner för hur man går till väga vid uppdatering av ett Ethirissystem version 4 till version 5. När man uppdaterar Ethiris från

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installation Med den här installationen kan du installera HogiaLön Plus på Windows XP, Vista och Windows 7. Om du vill installera en MSI-installation finns en separat

Läs mer

Installation av Butiksdata

Installation av Butiksdata Installation av Butiksdata Starta installationsfilen Butiksdata.exe eller kör installationen från CD-skivan/USB minnet. Följande dialoger visas. Tryck Next Ange registreringsuppgifter och vill man inte

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT 2018-12-04 INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT version 10.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014

Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014 Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014 PLM Group Sverige AB www.plmgroup.se Stenfalksvägen 2 info@plmgroup.se 331 41 Värnamo, Sverige VAT: SE 556420145601 Telefon: +46 370 69 09 50 Telefax

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån MONA-handledning 1. Inloggning 2. Användning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MONA-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på ett rekommenderat brev som

Läs mer

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server 1. Inledning För att den i Arx interna Jetty Web servern skall kunna skapa temporära filer måste den ha tillgång till en användarkatalog (ett användarkonto)

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån MON-handledning 1. Inloggning 2. nvändning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MON-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på det användarvillkor som skickats

Läs mer

Installationsanvisningar

Installationsanvisningar Installationsanvisningar Hogia Webbrapporter INNEHÅLLSFÖRTECKNING Systemkrav version 2011.XX 3 Installation av IIS för Windows Server 2003 5 Installation av IIS för Windows Server 2008 8 Nyinstallation

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

Installationsanvisning Boss delad databas

Installationsanvisning Boss delad databas Installationsanvisning Boss delad databas sid 2 (25) Innehåll 1 Inledning 3 2 Systemkrav klient 3 3 Serverinstallation 3 3.1 Systemkrav 3 3.2 SQL Server 3 3.3 Behörighet vid installation 4 3.4 Behörighetskontroll

Läs mer

Innehållsförteckning. Användarmanual för Lockbee Backup Databas 2009

Innehållsförteckning. Användarmanual för Lockbee Backup Databas 2009 1 LB-M-DB 0001 2010 Användarmanual för Lockbee Backup Databas 2009 Användarmanualen är avsedd att ge en närmare introduktion av Lockbee Backup Databas 2009 funktioner och nyttjande. Vi rekommenderar att

Läs mer

Dovado Tiny - installationsguide

Dovado Tiny - installationsguide Dovado Tiny - installationsguide KONTROLL Kontrollera följande steg innan ni påbörjar installationen av Dovado Tiny router Använder ni routern från SwedfoneNet? Har ni fått en Dovado router från annan

Läs mer

Installationsanvisningar

Installationsanvisningar Installationsanvisningar Hogia Webbrapporter INNEHÅLLSFÖRTECKNING Systemkrav version 2013.x 3 Installation av IIS för Windows Server 2008 5 Nyinstallation av Hogia Webbrapporter 8 Installation och inloggning

Läs mer

Installera SoS2000. Kapitel 2 Installation Innehåll

Installera SoS2000. Kapitel 2 Installation Innehåll Kapitel 2 Installation Innehåll INSTALLATION MDAC och ODBC...2 Installera SoS2000 i arbetsplatsen...2 SoS2000 serverprogramvara...2 SoS2000 och övriga Office program...3 Avinstallera SoS2000...3 Brandväggar...3

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office Installation av Vitec Mäklarsystem Office 2016-02-18 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 A. Förberedelser... 3 B. Läs noga igenom manualen... 3 C. Systemkrav - minimum... 3 D. Programsupport/Teknisk

Läs mer

Din guide till. Byte av databas. Från MSDE till SQL Express

Din guide till. Byte av databas. Från MSDE till SQL Express Din guide till Byte av databas 123 Från MSDE till SQL Express Innehållsförteckning 1. Tekniska krav... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Kundservice/Teknisk support... 2 4. Byte av MSDE till SQL Express...

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som filserver men det

Läs mer

Uppdaterad EDP Future Uppdateringsanvisningar från 1.7x. Sida 1

Uppdaterad EDP Future Uppdateringsanvisningar från 1.7x. Sida 1 EDP Future 2.23 Uppdateringsanvisningar från 1.7x Sida 1 Innehåll... 1 Uppdateringsanvisningar EDP Future version 2.23... 3 Tekniska förutsättningar (IT)... 3 EDP Future 2.23... 3 Viktig information om

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Systemkrav för Ecos. Bilagor denna Del. Postadress Tfn Fax Internet Org nr Säte Löfströms Allé 1

Systemkrav för Ecos. Bilagor denna Del. Postadress Tfn Fax Internet Org nr Säte Löfströms Allé 1 Datum Upprättad av 2015-01-20 Lars Holgersson Magnus Nilsson Affärsområde Handling / beteckning Tekis-R Systemkrav Ecos Dokumentbeteckning Systemkrav Ecos 1.99 Systemkrav för Ecos Upprättad / ändrad den

Läs mer

Installationsmanual ImageBank 2

Installationsmanual ImageBank 2 Document information ID: P001 Appendix D Rev: 3 Author: Ingvar Falconer Product nr: Title: Reviewed by: Approved by: P001 Installation Manual Product name: Tomas von Peltzer Date: 2014-10-22 Sign: Mattias

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Checklista Kontrollera Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 Ladda ner och starta installationen av HogiaLön Plus Installera SQL komponenterna i rätt ordning Starta HogiaLön

Läs mer