Styrelsens kommentar till tillståndet i föreningen Vad innebär det att vara medlem/delägare i en bostadsrättsförening?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsens kommentar till tillståndet i föreningen 2015. Vad innebär det att vara medlem/delägare i en bostadsrättsförening?"

Transkript

1 Styrelsens kommentar till tillståndet i föreningen 2015 Vad innebär det att vara medlem/delägare i en bostadsrättsförening? Medlemskap i en brf innebär att man äger en andel i föreningen, inte att man äger sin lägenhet. Sin lägenhet äger man bara en rätt att bo i. Styrelsen är vald av medlemmarna för att på bästa sätt förvalta föreningen. Detta innebär att medlemmarnas och föreningens intressen kortsiktigt kan skilja sig från varandra. Styrelsens uppdrag är att ha ett totalperspektiv på verksamheten. På lång sikt gynnas samtliga delägare av en stark ekonomi i föreningen vilket även avspeglar sig i ett allt högre saluvärde på lägenheterna. Ekonomiska grundbegrepp De ekonomiska grundbegrepp som används för att beskriva och styra verksamheten finns förklarade på årsredovisningens omslags bakre insida. Lönsamhet Lönsamheten är årets resultat efter avsättning till fonder. Den har under de senaste åren blivit allt bättre, särskilt beroende på att de höga bundna räntesatserna på våra topplån i mitten av 2006 kunde läggas om till betydligt lägre rörliga. Likviditet (eg. kassalikviditet) Detta begrepp visar vår kortsiktiga betalningsförmåga, dvs hur väl vi kan betala våra löpande kostnader. Likviditeten i bokslutet för 2013/2014 är mycket god, 410 %, med en uppgång från 373 % verksamhetsåret innan. Den stora uppgången det senaste året beror på att vi behöll 1 Mkr i likvida medel. Dessa hade vi ursprungligen tänkt använda för installation av solceller på våra tak för att på så sätt sänka våra elkostnader. (Se eget avsnitt nedan.) Med vår goda ekonomi har vi sannolikt utrymme för att göra extra amorteringar på 2 3 Mkr vid nästa låneomsättningstillfälle, dvs månadsskiftet februari/mars Soliditet Soliditeten betecknar den andel av våra tillgångar som vi betalt med egna medel. Soliditeten är också måttet på vår långsiktiga betalningsförmåga.

2 I vårt fall är den fortfarande så låg som 30 %. Genom amorteringar (inklusive de extra som vi gjorde i samband med låneomsättningar 2008, 2010, 2012 och 2013) har vi dock höjt soliditeten från 18 % 2005 till 30 % Ju högre soliditet, dvs ju lägre andel lån man har, desto större förmåga har man att uthärda räntehöjningar, driftskostnadsökningar och andra oförutsedda kostnader i sin verksamhet. Våra 30 % får i detta sammanhang fortfarande betecknas som lågt. Vi bör sträva mot en soliditet på minst 50 %, dvs att vi bara har lån till högst hälften av tillgångarnas värde. Lån i relation till taxeringsvärde Vi kan konstatera att 2007 var första gången sedan starten 1992, som summan av våra banklån understeg taxeringsvärdet. Det berodde dock inte på att våra skulder minskat väsentligt utan på att taxeringsvärdet höjdes detta år. Sedan dess har taxeringsvärdet höjts ytterligare två gånger så att det f.n. är drygt 125 Mkr. I bokslutet för 2013/2014 har vi lån till 62,7 % av taxeringsvärdet mot 63,2 % föregående verksamhetsår. För 2008/2009 var motsvarande värde 90 %. Ju större skillnaden är mellan lånesumma och taxeringsvärde desto lägre räntesatser kan man påräkna. Det är därför styrelsens uppfattning att föreningen bäst gynnas genom att i lika hög takt som hittills amortera av våra stora lån. Räntekostnaderna är som regel högre än de ränteintäkter vi kan få genom att behålla pengarna. En tänkbar orsak till att inte amortera i den takt vi förmår, kunde vara att vi skulle behöva pengarna för att genomföra större investeringar. För närvarande ser vi dock inga större underhålls-, reparations- eller investeringsprojekt de närmaste åren. Räntor Historiskt har det varit så att rörliga räntor över en längre tid alltid givit lägre räntekostnader för låntagaren. En fast räntesats innebär att banken måste lägga på en försäkringspremie för att gardera sig för oförutsedda kostnadshöjningar för sin inlåning. Om man vill utnyttja fördelen med rörliga räntor måste man dock ha en likviditetsreserv för kortare perioder med högre ränta. Därför har styrelsen strävat efter att balansera extra amorteringar mot en hög likviditet. Under de senaste två åren har relationerna mellan rörliga och fasta räntor varit en helt annan än tidigare. Styrelsens linje har tidigare varit att i huvudsak ha lån till rörliga (3-månaders) räntesatser och en mindre del till fast ränta med varierande löptider. I dag anses lån med ett eller två års löptid vara rörliga och har de lägsta räntesatserna. Styrelsen har därför anpassat lånestrukturen till den förändrade

3 ränterelationsbilden. Genom att binda lånen med skilda bindningstider och lämpligt stegade förfallodagar behåller vi en hög handlingsfrihet för att vid varje omsättningstillfälle söka bindningstider och räntesatser som är så gynnsamma som möjligt. Avgifter Fram till och med verksamhetsåret 2003/04 var vi tvungna (enligt avtal i samband med rekonstruktionen på 90-talet) att gradvis höja avgifterna för att säkra den ekonomiska stabiliteten. Sedan dess har avgifterna legat stilla. Det bedömdes i långtidsbudgeten 2006 att driftskostnadsökningar fram till 2009/10 skulle ha ätit upp utrymmet varför en avgiftshöjning då tedde sig sannolik, men som visade sig ej behöva genomföras. En uppdatering till dagens verklighet pekar mot oförändrade avgifter så långt fram som vi nu kan överblicka, dvs t.o.m. 2017/2018, vilket skulle innebära att vi lyckats hålla avgiftsnivån oförändrad i 14 år. Konsumentprisindex hade från 2003 till 2013 gått upp med 12,94 % samtidigt som index för hyror gått upp 28 %. Hyrorna i större städer har mellan 2012 och 2013 fortsatt stiga med 2,2 % och 2014 med 1,8 %, vilket i verkligheten innebär att inflationen har givit våra medlemmar en rejäl motsvarande avgiftssänkning med oförändrade avgifter. År 2012 tecknade föreningen ett gruppabonnemang för bredband och IP-telefoni, vilket för alla dem som utnyttjar dess tjänster innebär en kostnadssänkning på i storleksordningen 300 kr/månad. Styrelsen inriktar sig på att fortsätta undvika avgiftshöjningar och fortsätta att höja soliditeten till väsentligt högre nivå än i dag. Energieffektivisering och solceller I slutet på 2013 fick vi signaler om att installation av solceller skulle kunna ge oss lägre elkostnader till priset av en investering på ca 1,4 Mkr. Det fanns även möjligheter till statsbidrag på max 35 % av investeringskostnaden. En närmare kalkyl där vi försökte bedöma hur mycket av den producerade energin som vi skulle kunna tillgodogöra oss själva och vad vi skulle få betalt för överskottsproduktion visade dock att det, oavsett om vi fick statsbidrag eller ej, var klart gynnsammare för föreningens ekonomi att använda motsvarande investeringsbelopp till extra amorteringar nästa gång lånen ska omsättas, vilket kommer att ske i månadsskiftet februari/mars I framtiden kan ju priserna sjunka och effektiviteten höjas på solcellerna och då får man ta upp frågan på nytt. I stället har vi genomfört ändrad styrning av belysningen i garagen och effektivare armaturer, vilket redan givit utslag i form av lägre elförbrukning. Investeringen är betald redan efter 4 år och kommer att ge en rejäl besparing under de därpå följande 15 åren. Vi kommer att fortsätta på samma sätt även med trapphusen kommande år.

4 Den senaste tiden Under de senaste åren har en hel del större underhållsarbeten genomförts enligt vår underhållsplan. Sålunda har vi tätat alla våra dilatationsfogar (som tätar mellan större fasadpartier) vilka efter drygt 20 år börjat torka ut och spricka. Vidare har vi genomfört ventilationsåtgärder med fläktbyten och en omfattande inspektion av alla våtutrymmen i lägenheterna för att undvika vattenskador. Vi har även nyttiggjort en del hittills tomma vindsutrymmen till nya förråd. Posten har krävt fristående postboxar vid radhusen, vilket har kostat oss ca kr Vidare har vi 2013 genomfört en rensning av samtliga avloppsstammar i våra hus för undvikande av framtida stopp. Växtligheten på den södra sidan av Överstegatan mot Smiths plats hade blivit alltmer vildvuxen, delvis beroende på att tomtgränsen mellan vår mark och kommunens inte följer vad man uppfattar som en naturlig gräns. Efter att kommunen gått med på att de skulle ta ner två av de tre träd, vilka stod alldeles utanför vår tomtmark och som i alltför hög grad skuggat våra hus samt även en del vildvuxna buskage däremellan, har vi nu röjt och planterat slänten med buskar av olika slag samt en rad med 5 fem små klotkörsbärsträd. Dessutom har vi planterat vintergröna buskar längs trappan vid södra änden av Kaptensgatan 17. Efter de senaste årens omfattande underhållsarbeten och förbättringar av utemiljön har underhållsfonden minskat kraftigt. Styrelsen föreslår därför att vi i även i årets bokslut utöver den normala avsättningen på 730 tkr gör en extra avsättning till underhållsfonden på 500 tkr. Panncentralen Panncentralen är i dag uthyrd till Linköpings kommun minst fram till den 1 juli Daghemsverksamheten har flyttats till den förskola som byggts bakom Engelska skolan. Panncentralen används nu som fritidshem för tredjeklassare från Fridtunaskolan. Överskottet från uthyrningen fonderas i en särskild underhållsfond för framtida underhåll eller ombyggnader så att Panncentralen i största möjliga utsträckning finansierar sin egen framtid. Nya avtal Vid årsskiftet 2014/2015 löpte avtalet om service av hissar samt det stora förvaltningsavtalet som vi hade med Riksbyggen ut. Vi tog in anbud från flera tänkbara leverantörer, beträffande hissar och garageportar från 4 anbudsgivare. Resultatet blev att Nordisk Hiss gav det lägsta anbudet, varför det var ett lätt beslut att fortsätta med dem som leverantör.

5 För förvaltningsupphandlingen använde vi oss av en uppdaterad version av det mycket noggrant utarbetade underlag som låg till grund för det förra avtalet. Detta sändes ut till fem tänkbara anbudsgivare, varav tre svarade. Vid öppnandet av anbuden från dessa tre förvaltare visade sig Riksbyggen ligga högt över de båda andra, så högt att vi antog att de gjort en stor miss i sitt offertarbete. Vi gav dem därför tillfälle att räkna om sina kalkyler och återkomma. Även därefter låg de klart över det lägsta anbudet, såväl på det fasta priset som på de löpande timpriser som man tar ut på alla tillkommande större eller mindre arbeten. Då en tidigare riksbyggenförening i samma storleksordning som vår, vilken hoppat av för två år sedan och valt FF-fastighetsförvaltning, gav dem väldigt goda referenser, valde styrelsen att anta det anbud som FF-förvaltningsservice hade lämnat in. Detta avtal har nu trätt i kraft från årsskiftet. Att vi nu valt en annan leverantör än Riksbyggen resulterade i att vi även fick byta försäkringsbolag från Folksam (med vilka Riksbyggen tecknat ett ramavtal) till Länsförsäkringar Östergötland. Dessa visade sig faktiskt erbjuda en lägre premie för ett i det stora hela jämförbart skydd. Nya stadgar och nytt namn En annan effekt av leverantörsbytet blir att vi inte längre kan ha kvar riksbyggenstadgarna utan måste skriva om dessa, vilket inte torde vara så besvärligt, då det finns många bra förlagor på andra håll. Vi måste sannolikt även byta namn på föreningen. I det senare fallet tar styrelsen gärna emot förslag från medlemmarna gärna med anknytning till den tidigare verksamheten på området. Dessa frågor kommer att avgöras av en extra föreningsstämma någon gång i vår. På längre sikt Styrelsen anser att det är viktigast på längre sikt att fortsätta med att höja soliditeten, för att L 34 längre fram ska kunna stå emot driftskostnadsökningar och höjda räntekostnader. Det är därför styrelsens avsikt att avväga användningen av en del av det förbättrade utrymme, som nu synes uppstå genom våra förhållandevis låga räntekostnader, mellan amorteringar för att öka vår soliditet och investeringar för att sänka driftskostnaderna allt i det långsiktiga syftet att slippa höja avgifterna.

6 Det kan tyckas frestande att sänka avgifterna när vi har överskott i bokslutet, men det är styrelsens övertygelse att föreningen och dess medlemmar bäst gagnas av att vi konsoliderar vår ekonomi. Vi kan också konstatera att detta tycks bekräftas av att värdet på sålda bostadsrätter inom föreningen stigit brant de senaste åren. Sålunda har det genomsnittliga kvadratmeterpriset på våra bostadsrätter stigit från kr 2010 till kr i november 2014 en fördubbling på fyra år! För styrelsen i Brf Linköpingshus 34 Linköping Håkan Arbrandt ordf

BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018

BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018 BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018 Konjunkturinstitutet och andra officiella bedömare anser att konjunkturen kommer att stiga men har en skakig väg framför sig. Med konjunktur stiger även inflation, räntor och

Läs mer

Hur går det för vår bostadsrättsförening?

Hur går det för vår bostadsrättsförening? Hur går det för vår bostadsrättsförening? EN ÖVERSIKT OM HUR DU LÄSER ÅRSREDOVISNINGEN Läs bokslutet det handlar om dina pengar Varje år lämnar styrelsen i bostadsrättsföreningen inför ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Åldersfördelningen i föreningen, uppdelat i 5-årsintervall. Rött är kvinnor, blått är män. Alla medlemmar är medräknade, totalt 236 stycken.

Åldersfördelningen i föreningen, uppdelat i 5-årsintervall. Rött är kvinnor, blått är män. Alla medlemmar är medräknade, totalt 236 stycken. 1 Åldersfördelningen i föreningen, uppdelat i 5-årsintervall. Rött är kvinnor, blått är män. Alla medlemmar är medräknade, totalt 236 stycken. 2 Utvecklingen de senaste 12 åren av driftkostnader (förvaltning,

Läs mer

EKONOMI AVSKRIVNINGAR KASSAFLÖDEN OCH PLÅNBOK

EKONOMI AVSKRIVNINGAR KASSAFLÖDEN OCH PLÅNBOK EKONOMI AVSKRIVNINGAR KASSAFLÖDEN OCH PLÅNBOK BAKGRUND VAD HAR HÄNT? Nya regler från 1 jan 2014 Förenklingar och anpassningar Ingen praxis, tolkning pågår Stor osäkerhet om tillämpning VAD FÖRÄNDRINGEN

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Västerport Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Västerport Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Västerport 716448-1314 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Noter Underskrifter Likviditetsanalys

Läs mer

Årsredovisning 2014 Brf Linnégatan 41-45

Årsredovisning 2014 Brf Linnégatan 41-45 Årsredovisning 2014 Brf Linnégatan 41-45 Ekonomisk ordlista Årsredovisning Den redovisning styrelsen avger över ett avslutat räkenskapsår och som ska behandlas av ordinarie föreningsstämma. Den ska omfatta

Läs mer

Årsredovisning. BRF TORNHUSET 1/ / Org nr

Årsredovisning. BRF TORNHUSET 1/ / Org nr Årsredovisning BRF TORNHUSET 1/1 2015-31/12 2015 Org nr 769606-7193 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1

Läs mer

Budget Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018.

Budget Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018. November 2018 Budget 2019 Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018. Budgeten för 2019 presenteras här i form av resultaträkning där intäkter och kostnader

Läs mer

Analys och rekommendation från Hem och Fastighet avseende Räntestrategi för Brf Granatäpplet

Analys och rekommendation från Hem och Fastighet avseende Räntestrategi för Brf Granatäpplet Analys och rekommendation från Hem och Fastighet avseende Räntestrategi för Brf Granatäpplet Bakgrund... 2 Analys & rekommendation... 2 Sammanfattning... 5 Ordlista... 6 Bakgrund Hem och Fastighet har

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

Budgetförslag. BRF Gordion 1/ / Org nr Upprättad: Budgeten godkänd och fastställd 2015-

Budgetförslag. BRF Gordion 1/ / Org nr Upprättad: Budgeten godkänd och fastställd 2015- Budgetförslag BRF Gordion 1/1 2016-31/12 2016 Org nr 769612-9977 Upprättad: 2015-10-21 Budgeten godkänd och fastställd 2015- Historik År Typ av åtgärd 2013 Renoverat portar Beräknat underhåll 2015 Typ

Läs mer

Årsredovisning. RB Brf Nevishög / / Org nr

Årsredovisning. RB Brf Nevishög / / Org nr Årsredovisning RB Brf Nevishög 13.36 1/9 2015-31/12 2016 Org nr 769616-2721 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen har bestått av: Ekonomi. Föreningen har samtliga krediter i SEB och SHB med rörlig ränta

ÅRSREDOVISNING. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen har bestått av: Ekonomi. Föreningen har samtliga krediter i SEB och SHB med rörlig ränta Brf Petrejusvägen 79 1(12) ÅRSREDOVISNING Styrelsen for Bostadsrättsförening Petrejusvägen 79,, får härmed avge årsredovisning for räkenskapsåret 2017-01-01 - - 2017-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2017

Läs mer

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse 1 Allmänt 1 Styrelse och revisorer 2 Fastigheter 5 Förvaltning 5 Stadgeenlig besiktning 5 Föreningens lån 6 Ekonomisk

Läs mer

Föreningslokalen Blå huset. Budget Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015.

Föreningslokalen Blå huset. Budget Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015. December 2015 Brf Matrosen Föreningslokalen Blå huset Budget 2016 Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015. Månadsavgifterna 2016 förblir oförändrade.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen. Ralva

ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen. Ralva ÅRSREDOVISNING 2017 Bostadsrättsföreningen Ralva BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens medlemmar (bostadsrättshavare). Vem beslutar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen. Köpmännens hus. i Helsingborg

ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen. Köpmännens hus. i Helsingborg ÅRSREDOVISNING 2017 Bostadsrättsföreningen Köpmännens hus i Helsingborg BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens medlemmar (bostadsrättshavare).

Läs mer

Årsredovisning. BRF kastanjen 1 5 1/7 2012-30/6 2013 Org. nr. 725000-3576

Årsredovisning. BRF kastanjen 1 5 1/7 2012-30/6 2013 Org. nr. 725000-3576 Årsredovisning BRF kastanjen 1 5 1/7 2012-30/6 2013 Org. nr. 725000-3576 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med bank. Att bo i bostadsrätt En bostadsrättsförening

Läs mer

Ovanstående siffror och jämförelser ligger redan i årsredovisningen, men tas här med i sammanställd form eftersom föreningsstämman 2015 så begärde.

Ovanstående siffror och jämförelser ligger redan i årsredovisningen, men tas här med i sammanställd form eftersom föreningsstämman 2015 så begärde. 16 nyckeltal begärda av föreningsstämman () att ingå i den årliga budgetuppdateirngen 211 Nettoomsättning, kkr. 2 693 21 13 21 383 23 248 22 381 22 59 22 59 22 59 22 59 22 59 Resultat efter finansiella

Läs mer

ÅRSREDOVISNING HSB Bostadsrättsförening. Adolfsberg. i Helsingborg

ÅRSREDOVISNING HSB Bostadsrättsförening. Adolfsberg. i Helsingborg ÅRSREDOVISNING 2016 HSB Bostadsrättsförening Adolfsberg i Helsingborg BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens medlemmar (bostadsrättshavare).

Läs mer

ÅRSREDOVISNING HSB Bostadsrättsförening. Margaretaplatsen. i Helsingborg

ÅRSREDOVISNING HSB Bostadsrättsförening. Margaretaplatsen. i Helsingborg ÅRSREDOVISNING 2016 HSB Bostadsrättsförening Margaretaplatsen i Helsingborg BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens medlemmar (bostadsrättshavare).

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diana 23 769624-8454 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Diana 23 får härmed avge följande årsredovisning för föreningens förvaltning för tiden 2013-01-01-2013-12-31

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Myren i Borlänge

HSB Bostadsrättsförening Myren i Borlänge HSB Bostadsrättsförening Myren i Borlänge Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01 2017-12-31 Spara årsredovisningen, den kan behövas vid kontakt med din bank eller vid ev

Läs mer

Förvaltningsberättelse 2001 Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan Org.nr 769606-9330

Förvaltningsberättelse 2001 Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan Org.nr 769606-9330 Förvaltningsberättelse 2001 Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan Org.nr 769606-9330 Årsredovisning Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hornsgatan/Hornsbruksgatan avger härmed redovisning för föreningens 1:a

Läs mer

Årsredovisning. Riksbyggen Brf Valdemar i Lund 1/ / Org nr

Årsredovisning. Riksbyggen Brf Valdemar i Lund 1/ / Org nr Årsredovisning Riksbyggen Brf Valdemar i Lund 1/1 2015-31/12 2015 Org nr 716438-9319 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. Dagordning vid ordinarie årsstämma

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Grev Ture 1 716414-2510. Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för. Brf Grev Ture 1 716414-2510. Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Årsredovisning för Brf Grev Ture 1 716414-2510 Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GREV TURE 1 Org. Nr 716414-2510 ÅRSREDOVISNING 2011 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Grev

Läs mer

Årsredovisning. HARLÖSA FIBER SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1/ / Org nr

Årsredovisning. HARLÖSA FIBER SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1/ / Org nr Årsredovisning HARLÖSA FIBER SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1/1 2016-31/12 2016 Org nr 717916-5332 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(9) Brf Olofsbo stugor Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om

Läs mer

Årsredovisning 2010 HSB Bostadsrättsförening Kornet i Göteborg produkt Miljövänlig

Årsredovisning 2010 HSB Bostadsrättsförening Kornet i Göteborg produkt Miljövänlig Årsredovisning 2010 HSB Bostadsrättsförening Kornet i Göteborg Förklaringar Förvaltningsberättelse: Texten i årsredovisningen, där styrelsen berättar om verksamheten, kallas förvaltningsberättelse. Förvaltningsberättelsen

Läs mer

Årsredovisning 2010 / 2011 HSB Täppan Göteborg

Årsredovisning 2010 / 2011 HSB Täppan Göteborg Årsredovisning 2010 / 2011 HSB Täppan Göteborg Förklaringar Förvaltningsberättelse: Texten i årsredovisningen, där styrelsen berättar om verksamheten, kallas förvaltningsberättelse. Förvaltningsberättelsen

Läs mer

2008-06-18. Årsredovisning för. Brf Kullen 769604-6098. Räkenskapsåret 2007

2008-06-18. Årsredovisning för. Brf Kullen 769604-6098. Räkenskapsåret 2007 2008-06-18 Årsredovisning för Brf Kullen Räkenskapsåret 2007 Styrelsen för BRF Kullen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Föreningen registrerades den 1999-07-08.

Läs mer

Ordlista Anläggningstillgångar Tillgångar som är avsedda för långvarigt bruk inom föreningen. Den viktigaste anläggningstillgången är föreningens fastighet med ev. mark och byggnader. Ansvarsförbindelser

Läs mer

ÅRSREDOVISNING RÄKENSKAPSÅRET 2006

ÅRSREDOVISNING RÄKENSKAPSÅRET 2006 ÅRSREDOVISNING RÄKENSKAPSÅRET 2006 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Lötby får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under tiden 2006-01-01 till 2006-12-31 vilket är föreningens tjugonde

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Carlsro i Lund Org nr 745000-3434

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Carlsro i Lund Org nr 745000-3434 ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Carlsro i Lund Org nr 745000-3434 ATT LÄSA EN ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNINGEN Från och med år 2014 har årsredovisningarna fått ett delvis nytt utseende. Orsaken

Läs mer

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen.

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen. Malmö 2009-12-01 Till medlemmarna i Brf. Krabban Härmed kommer kallelsen till extra föreningsstämma den 8:e december. Det som mötet huvudsakligen kretsar kring är huruvida vi ska byta eller måla om/reparera

Läs mer

ÅRSREDOVISNING HSB Bostadsrättsförening. Ängslyckan. i Helsingborg

ÅRSREDOVISNING HSB Bostadsrättsförening. Ängslyckan. i Helsingborg ÅRSREDOVISNING 2016 HSB Bostadsrättsförening Ängslyckan i Helsingborg Bostadsrättsföreningen En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person = företag) som ägs av föreningens medlemmar/bostadsrättshavare.

Läs mer

Årsredovisning. BRF ANDEN 1/ / Org nr

Årsredovisning. BRF ANDEN 1/ / Org nr Årsredovisning BRF ANDEN 1/1 2015-31/12 2015 Org nr 738800-1120 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. Dagordning vid ordinarie årsstämma 1. Stämmans öppnande

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 1 Brf Kättingen 26 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA DAG: Måndagen den 26 maj 2014 klockan 19.30 LOKAL:Gemensamhetslokalen DAGORDNING: 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande

Läs mer

HSB BRF VALAND 9 ÅRSREDOVISNING

HSB BRF VALAND 9 ÅRSREDOVISNING HSB BRF VALAND 9 ÅRSREDOVISNING 2014-2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Frivilligt kapitaltillskott. Information till medlemmar i RB Brf Silfverdalen

Frivilligt kapitaltillskott. Information till medlemmar i RB Brf Silfverdalen Frivilligt kapitaltillskott Information till medlemmar i RB Brf Silfverdalen Agenda Presentation av Stefan Engberg, Fristående Affärsutveckling AB En titt bakåt i tiden Balansräkningen och avgiften idag

Läs mer

RIKTLINJER OCH BUDGET 2014

RIKTLINJER OCH BUDGET 2014 RIKTLINJER OCH BUDGET 2014 VERKSAMHETENS HUVUDSAKLIGA INRIKTNING 2014 Styrelsen räknar med att 2014 kommer att präglas av ett medelstort underhållsprojekt, trapphusrenoveringen och arbetet med energisparfrämjande

Läs mer

Bedömning av bostadsrätt. Sammanfattning

Bedömning av bostadsrätt. Sammanfattning Sida 1 / 6 Adress: Förening: Organisationsnr: Värderingsdatum: Kärrhöksgatan 9B HSB Brf Kranskötaren i 757200-9194 Kommun: Bostadsyta: Andelstal: 63,5 m² 1,26% Räkenskapsår: 2008 Sammanfattning Sid Marknadsvärde

Läs mer

ÅRSREDOVISNING RÄKENSKAPSÅRET 2005

ÅRSREDOVISNING RÄKENSKAPSÅRET 2005 ÅRSREDOVISNING RÄKENSKAPSÅRET 2005 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Lötby får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under tiden 2005-01-01 till 2005-12-31 vilket är föreningens nittonde

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 ² ² - sida 2 Resultaträkning 2012-01-01 2011-01-01 Belopp i kr Not 2012-12-31 2011-12-31 Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror 1 940 710 914 516 Hyres-

Läs mer

VÄSTRA STENFRUKTENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄSTRA STENFRUKTENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSREDOVISNING 2016 Styrelsen för Västra Stenfruktens samfällighetsförening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016, föreningens trettiosjätte verksamhetsår. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Under

Läs mer

Årsredovisning. Brf Torghuset i Lomma 1/ / Org nr

Årsredovisning. Brf Torghuset i Lomma 1/ / Org nr Årsredovisning Brf Torghuset i Lomma 1/1 2016-31/12 2016 Org nr 769613-3698 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. Dagordning vid ordinarie årsstämma 1.

Läs mer

Ekonomi. Genomgång av det gångna året

Ekonomi. Genomgång av det gångna året Ekonomi Genomgång av det gångna året Punkter för genomgången Ø Resultaträkning Ø Balansräkning Ø Kassaflödesanalys Ø Genomfört 2018 Ø Målsättning 2019 Ø Framtid Resultaträkning Rörelseresultat Skillnaden

Läs mer

BUDGET = beräkning av förväntade intäkter och kostnader i framtiden

BUDGET = beräkning av förväntade intäkter och kostnader i framtiden INRIKTNINGSMÅL Att arbeta värdeskapande för föreningens medlemmar genom att vid beslut beakta; de långsiktiga ekonomiska konsekvenserna, miljön och boende trivsel. BUDGET = beräkning av förväntade intäkter

Läs mer

11-ÅRSKALKYL BRF SKÄPPLANDSGATAN 13-17 769625-6721 2013-06-14

11-ÅRSKALKYL BRF SKÄPPLANDSGATAN 13-17 769625-6721 2013-06-14 11-ÅRSKALKYL BRF SKÄPPLANDSGATAN 13-17 769625-6721 2013-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Grunduppgifter... 3 2 Föreningens anskaffningskostnad... 3 3 Finansiering... 4 4 Föreningens utgifter... 5 4.1 Drifts-

Läs mer

Hur påverkar insatshöjningen bostadsrättsföreningen?

Hur påverkar insatshöjningen bostadsrättsföreningen? Bostadsrättsföreningen Nazaret Insatshöjning Undertecknade, Per-Olof Blad, Carl-Gustav Melén och Tryggve Ottosson, som fått styrelsens uppdrag att redovisa konsekvenserna av en insatshöjning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012-2013

ÅRSREDOVISNING 2012-2013 - ÅRSREDOVISNING 2012-2013 HSB Brf Marmorn Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 428 Gläntan i Vallentuna Nuvarande årsavgift 722 kr/m2 och år Budgeterad årsavgift 722 kr/m2 och år FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 kvm bostadsyta 3 489 Styrelsens förslag RÖRELSENS INTÄKTER Budget

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012-2013

ÅRSREDOVISNING 2012-2013 - ÅRSREDOVISNING 2012-2013 HSB Brf Taltrasten Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (=

Läs mer

B O K L O K F Y R E N ORG NR:

B O K L O K F Y R E N ORG NR: KOSTNADSKALKYL FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN B O K L O K F Y R E N ÄNGELHOLMS KOMMUN ORG NR: 769635-9459 INNEHÅLLSFÖRTECKNING A. ALLMÄNNA FÖRUTSÄTTNINGAR 2 B. BERÄKNADE KOSTNADER FÖR FÖRENINGENS FASTIGHETSFÖRVÄRV

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Västersjöns Samfällighetsförening

ÅRSREDOVISNING Västersjöns Samfällighetsförening ÅRSREDOVISNING 2017 Västersjöns Samfällighetsförening ANTECKNINGAR ANTECKNINGAR INFORMATION OM ÅRSREDOVISNINGEN Årsredovisning Bostadsrättsföreningens årsredovisning består av tre delar:

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(14) Brf Birkagatan 18 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 7 - balansräkning 8 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning för Brf. Svalan 32-38- verksamhetsåret 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 i Lidingö, 769617-7885, avger härmed redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Köpmannen Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Köpmannen Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Köpmannen 2 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-4 Resultaträkning 5 Balansräkning 6-7 Kassaflödesanalys 8 Noter 9-11 Underskrifter

Läs mer

Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013

Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013 Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013 Brf Klosters Fa lad_a rsredovisning 2013.indd 1 2014-05-29 13:02 Brf Klosters Fa lad_a rsredovisning 2013.indd 2 2014-05-29 13:02 Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLHJULET

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLHJULET BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLHJULET Till alla medlemmar i Bostadsrättsföreningen Solhjulet Edsberg precis i början av december 2016 En av Sveriges största affärsbanker rekommenderade just styrelsen i föreningen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Smyrna 716426-2763

Bostadsrättsföreningen Smyrna 716426-2763 RESULTATRÄKNING 1 JANUARI - 31 DECEMBER RÖRELSENS INTÄKTER Årsavgifter och hyror Not 1 6 844 970 6 570 505 Övriga rörelseintäkter 7 153 118 161 6 852 123 6 688 666 RÖRELSENS KOSTNADER Not 2 Fastighetsskötsel

Läs mer

Årsredovisning BRF S:t Lars Park Org nr:

Årsredovisning BRF S:t Lars Park Org nr: Årsredovisning 2018-01-01 2018-12-31 BRF S:t Lars Park Org nr: 769621-7665 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 3 Resultaträkning... 9 Balansräkning... 10 Kassaflödesanalys... 12 Noter... 13

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 2013-12-31 Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 Underhållsplan 2014 Budget (tkr) Fogning av murar och krön 250 Mossbekämpning av betongkanter på loftgångar och balkonger 50 Nya plåtdörrar i garaget

Läs mer

Årsredovisning. Brf 6:e kv Kommendantsängen

Årsredovisning. Brf 6:e kv Kommendantsängen Årsredovisning för Brf 6:e kv Kommendantsängen 769607-2920 Räkenskapsåret 2014 1 (12) Styrelsen för Brf 6:e kv Kommendantsängen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Allmänt om verksamheten

Läs mer

Brf Ivar Årsredovisning 2014

Brf Ivar Årsredovisning 2014 Brf Ivar Årsredovisning 2014 Brf Ivar 1(8) Org.nr. 717600-1068 ÅRSREDOVISNING för Bostadsrättsföreningen Ivar Styrelsen får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2014. Föreningen FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 Så här tolkar du Årsredovisningen Förvaltningsberättelsen Avsnittet ger en förklaring till verksamheten, t.ex. en beskrivning av fastigheten, utfört och planerat underhåll

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Årsredovisning. Brf Qvantenborg 6 1/ / Org nr

Årsredovisning. Brf Qvantenborg 6 1/ / Org nr Årsredovisning Brf Qvantenborg 6 1/1 2016-31/12 2016 Org nr 769610-8674 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse

Läs mer

BRF Kaptenen i Karlstad

BRF Kaptenen i Karlstad Årsredovisning för BRF Kaptenen i Karlstad Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Centralpalatset får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2007.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Centralpalatset får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2007. Bostadsrättsföreningen Centralpalatset Org.nr. 716438-9269 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Centralpalatset får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2007. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 HSB Brf Knutsgården i Lund Org nr

ÅRSREDOVISNING 2014 HSB Brf Knutsgården i Lund Org nr ÅRSREDOVISNING 2014 HSB Brf Knutsgården i Lund Org nr 745000-2055 ATT LÄSA EN ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNINGEN Från och med år 2014 har årsredovisningarna fått ett delvis nytt utseende.

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF ANDRA LÅNGGATAN 18 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Mösseberg Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Mösseberg Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Mösseberg 9 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-6 Resultaträkning 7 Balansräkning 8-9 Noter 10 Noter till resultaträkning 10-11

Läs mer

Brf Skuru i Nacka 1(7) Org nr Bostadsrättsföreningen Skuru i Nacka ÅRSREDOVISNING 2008

Brf Skuru i Nacka 1(7) Org nr Bostadsrättsföreningen Skuru i Nacka ÅRSREDOVISNING 2008 Brf Skuru i Nacka 1(7) Bostadsrättsföreningen Skuru i Nacka ÅRSREDOVISNING 2008 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Skuru i Nacka, får härmed avge förvaltningsberättelse rörande föreningens verksamhetsår

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Björkhagen. Räkenskapsåret

Årsredovisning. för. Brf Björkhagen. Räkenskapsåret Årsredovisning för Brf Björkhagen Räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 1 Bostadsrättsföreningen Björkhagen Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning...

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf. Humlegård i Bjärred

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf. Humlegård i Bjärred ÅRSREDOVISNING 2012 Brf. Humlegård i Bjärred Förklaringar från A-O Anläggningstillgångar Sådana tillgångar som är avsedda för långvarigt bruk inom föreningen. Den viktigaste anläggningstillgången är föreningens

Läs mer

Årsredovisning Brf Linnégatan 41 45

Årsredovisning Brf Linnégatan 41 45 Årsredovisning 2013 Brf Linnégatan 41 45 125 lägenheter Eget gym Fem garage Gemensam takterrass Gästlägenhet Toppmodern tvättstuga Biljardrum Långsiktiga lokalhyresgäster Miljöengagemang Egen hemsida:

Läs mer

Brf Pennan 22. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Brf Pennan 22. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Pennan 22 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Presentationer på Stämman 2015 Dennis Westin

Presentationer på Stämman 2015 Dennis Westin Presentationer på Stämman 2015 Dennis Westin Underhållsplan för Akalladalen Ritnings arkiv Individuell värmemätning. Hur går det Individuell värmemätning. Installationen Fortums debitering Samfällighets

Läs mer

INTÄKTER Hyresintäkter, årsavgifter 3021 Årsavgifter 895 895 604 805 3073 Kabel/TV-avgift momsfri 27 28 20 28

INTÄKTER Hyresintäkter, årsavgifter 3021 Årsavgifter 895 895 604 805 3073 Kabel/TV-avgift momsfri 27 28 20 28 Fastighetsnummer: 09748 Kundnamn: Stengodset 6 Brf v2.5 Budgetår: 2011 Medlemsnr: 17383 Adress: Bråvallagatan 3 113 36 Stockholm Fastighetsbeteckning: STENGODSET 6 Gå till Kontospec Gå till Kapitalbudget

Läs mer

11-ÅRSKALKYL BRF STORA MAGASINET UB *ORG NR*

11-ÅRSKALKYL BRF STORA MAGASINET UB *ORG NR* 11-ÅRSKALKYL BRF STORA MAGASINET UB *ORG NR* 2017-06-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Grunduppgifter...3 2. Föreningens anskaffningskostnad...3 3. Finansiering...3 4. Föreningens utgifter...4 4.1. Drifts- och

Läs mer

B O K L O K B O J E N ORG NR:

B O K L O K B O J E N ORG NR: KOSTNADSKALKYL FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN B O K L O K B O J E N ÄNGELHOLMS KOMMUN ORG NR: 769636-3063 INNEHÅLLSFÖRTECKNING A. ALLMÄNNA FÖRUTSÄTTNINGAR 2 B. BERÄKNADE KOSTNADER FÖR FÖRENINGENS FASTIGHETSFÖRVÄRV

Läs mer

Belopp i kr Not 2011-01-01-2010-01-01- 2011-12-31 2010-12-31

Belopp i kr Not 2011-01-01-2010-01-01- 2011-12-31 2010-12-31 Brf Domar nr 1 1(9) Resultaträkning Belopp i kr Not 2011-01-01-2010-01-01- Nettoomsättning Årsavgifter och hyror 1 1 100 462 1 063 947 Övriga intäkter 2 213 - S:a Nettoomsättning 1 102 675 1 063 947 Kostnader

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2004 Brf Solregnet 1(10) Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningen har

Läs mer

HSB BRF PEPPARKVARNEN

HSB BRF PEPPARKVARNEN HSB BRF PEPPARKVARNEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Barkborren 8 769618-4352

Bostadsrättsföreningen Barkborren 8 769618-4352 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Barkborren 8 Räkenskapsåret 2009-01-01 - Bostadsrättsföreningen Barkborren 8 1(8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Barkborren 8, Stockholm, får härmed avge

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 2011-12-05 Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 Brf. Segelflygaren 1 av 8 Mark Utvändigt Invändig VVS Ventilation Tak Garage Utrustning Underhållsplan 2012 Budget (tkr) Markarbeten innergård

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÅNGREVEN i ÖSTERSUND Org nr 76xxxxxxxx ÖSTERSUNDS KOMMUN KOSTNADSKALKYL

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÅNGREVEN i ÖSTERSUND Org nr 76xxxxxxxx ÖSTERSUNDS KOMMUN KOSTNADSKALKYL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÅNGREVEN i ÖSTERSUND Org nr 76xxxxxxxx ÖSTERSUNDS KOMMUN KOSTNADSKALKYL 2019-03-11 1 Innehållsförteckning Sida Allmänt 3 Beräknade kostnader för föreningens fastighet 3 Preliminär

Läs mer

BRF LÅNGKORVEN

BRF LÅNGKORVEN 1 BRF LÅNGKORVEN Styrelsen avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31. Innehåll: Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter 7 Sida Om inte annat

Läs mer

B O K L O K L A N D S K A P E T ORG NR:

B O K L O K L A N D S K A P E T ORG NR: KOSTNADSKALKYL FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN B O K L O K L A N D S K A P E T TRELLEBORGS KOMMUN ORG NR: 769635-9657 INNEHÅLLSFÖRTECKNING A. ALLMÄNNA FÖRUTSÄTTNINGAR 2 B. BERÄKNADE KOSTNADER FÖR FÖRENINGENS

Läs mer

Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning. Budget 2017

Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning. Budget 2017 November 2016 Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning Budget 2017 Denna budget för 2017 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 14 november 2016. Månadsavgifterna 2017

Läs mer

Brf Nya Hettemarkshuset

Brf Nya Hettemarkshuset Brf Nya Hettemarkshuset Årsredovisning 2013 BRFNyaHettemarkshusetorgnr76961497672 ÅRSREDOVISNING avseenderäkenskapsåret1januari 31december2013 Förvaltningsberättelse Föreningsinformation Bostadsrättsföreningenregistrerades2006307313undernamnetStIlian9:1,namnändradessedantill

Läs mer

1. Allmänna förutsättningar

1. Allmänna förutsättningar 1. Allmänna förutsättningar Bostadsrättsföreningen Tura med organisationsnummer 769636-6066 ("Föreningen"), registrerades hos Bolagsverket 2018-08-16 och har sitt säte i Helsingborgs kommun. Föreningens

Läs mer

RESULTATRÄKNING Not

RESULTATRÄKNING Not RESULTATRÄKNING Not 1 2017-01-01 2016-01-01 2017-12-31 2016-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning Not 2 5 547 689 5 525 352 Övriga rörelseintäkter Not 3 27 683 27 123 Summa rörelseintäkter 5 575 372 5

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kocksgatan 28

Årsredovisning. Brf Kocksgatan 28 Årsredovisning för Brf Kocksgatan 28 769603-7709 Räkenskapsåret 2015 1 (12) Styrelsen för Brf Kocksgatan 28 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Verksamheten Information

Läs mer

HSB BRF TRÄDGÅRDSSTADEN

HSB BRF TRÄDGÅRDSSTADEN HSB BRF TRÄDGÅRDSSTADEN ÅRSREDOVISNING 2018 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (=

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Hisingslunden

Bostadsrättsföreningen Hisingslunden Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Hisingslunden Organisationsnummer 769612-8086 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan 716421-9755 Räkenskapsåret 2014 1 (11) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer