Marknadsföringslistor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marknadsföringslistor"

Transkript

1 Marknadsföringslistor Inledning I dokumentet beskrivs hur man i MiRiaM skapar en så kallad marknadsföringslista. En marknadsföringslista är en lista över personer i MiRiaM som man valt ut för ett specifikt ändamål. Marknadsföringslistan sparas med ett namn. Marknadsföringslistan kan innehålla alla medlemmar eller ett urval av medlemmar. Alla medlemmar som den som skapar marknadsföringslistan har möjlighet att se kan ingå i marknadsföringslistan. Marknadsföringslistan har flera användningsområden. Man kan göra ett mailutskick till alla som ingår i marknadsföringslistan Man kan styra så att alla i en marknadsföringslista ska få ta del av en förmån Det finns två typer av marknadsföringslistor. 1. Dynamisk 2. Statisk För att kunna göra en marknadsföringslista behöver man känna till hur avancerad sökning i MiRiaM fungerar. Läs därför även dokumentet Manual Avancerad sökning. Dynamisk marknadsföringslista En dynamisk marknadsföringslista kommer att ändras med tiden när nya medlemmar som uppfyller villkoren för att ingå i listan tillkommer, eller medlemmar som fanns i listan från början försvinner. Om vi till exempel har skapat en dynamisk marknadsföringslista med alla medlemmar som är födda 1942, så är det kanske 680 stycken när listan skapas. Efter några månader har fyra medlemmar avslutat sitt medlemskap. De kommer då med automatik försvinna från listan. Två nya medlemmar har tillkommit som är födda De kommer då med automatik läggas till i listan. Varje gång listan öppnas eller används görs en ny sökning av systemet av vilka medlemmar som ska finnas med. Statisk marknadsföringslista En statisk marknadsföringslista kommer bara innehålla de medlemmar som fanns i listan när den skapades. För att nya medlemmar ska läggas till eller befintliga tas bort måste du gå in och ändra i listan. Mer om hur man gör det senare. 1 (24)

2 Skapa en ny dynamisk marknadsföringslista 1. Klicka först på de tre horisontella linjerna uppe till vänster för att få upp huvudmenyn och Klicka därefter på Medlemscenter. 2. Klicka på Marknadsföringslistor under rubrik Medlemsförmåner. 1 2 Sidan marknadsföringslistor öppnas. 3. Klicka på +Nytt. 3 2 (24)

3 Ett formulär för en ny marknadsföringslista öppnas. 4. Fyll i fälten under Sammanfattning först. Namn. Marknadsföringslistans namn. Ange ett bra namn som skiljer listan från andra listor. Till exempel Alla aktiva medlemmar födda Listtyp. Statisk eller Dynamisk. Se beskrivning ovan. I vårt exempel väljer vi Dynamisk. Riktas in mot. Vilken posttyp ska listan riktas mot. Kan vara Konto, Kontakt eller Lead. Ange Kontakt här vilket betyder medlem/person. Källa. Behöver inte användas. Låst. Behöver inte användas. Eventtillfälle. Behöver inte användas. Beskrivning. Lägg en beskrivande text här så är det lättare att skilja ut marknadsföringslistan från andra listor. 5. Klicka på Spara (24)

4 Nästa steg efter att du sparat är att lägga till medlemmar. 6. Klicka på + till höger vid rubriken Medlemmar. 6 Ett fönster öppnas som liknar det fönster som används för avancerad sökning. Det är också på samma sätt som vid avancerad sökning som man letar fram de medlemmar som ska ingå i marknadsföringslistan. 4 (24)

5 För att underlätta sökningen kan man utgå från en befintlig vy. I vårt exempel kan vi använda vyn Medlemmar med aktiva medlemskap, och lägga till villkoret att de ska vara födda Klicka på Använd sparad vy och välj vyn Medlemmar med aktiva medlemskap i den lista som visas. 7 I den nedre delen av fönstret visas villkoren som vyn använder sig av. Det är att Statusorsak på medlemskapet inte ska vara avslutad eller inaktiv. 5 (24)

6 Vi ska lägga till villkoret att födelseår ska vara Klicka i fältet Välj som ligger under Statusorsak och en lista på fält visas. Vi ska söka i posttypen Person efter postort. Vi måste då scrolla ned i listan för att komma till rubriken Relaterad och där först välja Person Därefter kan vi tala om vilket fält vi ska söka i. Det är fältet personnummer som du hittar om du klickar på Välj. Alla fält som tillhör Person visas. Leta reda på fältet Personnummer och klicka på det. 9 6 (24)

7 10. Nu ska vi tala om att personnumret ska börja på Klicka på rubriken Lika med. Ett antal andra val visas. Välj Börjar med. 11. Ange sedan att personnumret ska börja med 1942 genom att skriva in 1942 i fältet Ange text Nu är frågan färdig. Du kan titta på resultatet genom att klicka på Sök (24)

8 Resultatet visas. Kontrollera om det verkar innehålla det du tänkt dig. 13. Om det är några ändringar du vill göra kan du klicka på Tillbaka till fråga. 14. Om listan innehåller det du tänkt dig klickar du på Använd fråga. Alla medlemmar som sökningen resulterade i listas nu i din marknadsföringslista (24)

9 Varje gång marknadsföringslistan används kommer de personer som uppfyller villkoren alltså att komma med. Om du ska skicka ett mail till alla i marknadsföringslistan kommer alla dessa medlemmar att få ett mail, om en förmån gäller alla dessa medlemmar så kommer de att få förmånen. Och som sagt, nya medlemmar som är födda 1942 kommer med automatik att komma med i listan. Samma sak gäller såklart andra villkor som du ställt när du tog fram villkoren för din marknadsföringslista. 9 (24)

10 Skapa en ny statisk marknadsföringslista 1. Klicka först på de tre horisontella linjerna uppe till vänster för att få upp huvudmenyn och Klicka därefter på Medlemscenter. 2. Klicka på Marknadsföringslistor under rubrik Medlemsförmåner. 1 2 Sidan marknadsföringslistor öppnas. 3. Klicka på +Nytt (24)

11 Ett formulär för en ny marknadsföringslista öppnas. 4. Fyll i fälten under Sammanfattning först. Namn. Marknadsföringslistans namn. Ange ett bra namn som skiljer listan från andra listor. Till exempel Medlemmar som vill vara med och planera för sommarfesten. Listtyp. Statisk eller Dynamisk. Se beskrivning ovan. I vårt exempel väljer vi Statisk. Du vill bara lägga in de personer du pratat med specifikt om sommarfesten. Riktas in mot. Vilken posttyp ska listan riktas mot. Kan vara Konto, kontakt eller lead. Ange Kontakt här vilket betyder medlem/person. Källa. Behöver inte användas. Låst. Behöver inte användas. Eventtillfälle. Behöver inte användas. Beskrivning. Lägg en beskrivande text här så är det lättare att skilja ut marknadsföringslistan från andra 5. Klicka på Spara (24)

12 Nästa steg efter att du sparat är att lägga till medlemmar. 6. Klicka på + till höger vid rubriken Medlemmar. 6 Ett fönster öppnas där du ska ange hur du vill välja ut medlemmar. I och med att listan är statisk kan du välja medlemmar på olika sätt. Vi kommer att gå igenom de första tre alternativen här. 12 (24)

13 Lägg till med hjälp av Slå upp Om du väljer Lägg till med hjälp av Slå upp öppnas ett fönster där du kan söka efter en specifik person eller ett antal personer. Det går till exempel att söka efter namn, personnummer, e-post, adress. 1. Klicka på ringen intill rubriken. Nu blir knappen Fortsätt valbar 2. Klicka på Fortsätt (24)

14 14 (24)

15 3. Antag att Anna Al och Yngve Ohlsson meddelat att de vill delta i planeringen. Skriv först in Anna Al i fältet Sök och klicka på symbolen för förstoringsglas intill namnet. Alla som heter Anna och vars efternamn börjar på Al visas nu (24)

16 4. Ställ markören framför Anna Als namn och klicka. 5. Klicka sedan på knappen Välj. Anna Als namn läggs in rutan för valda poster (24)

17 6. Du kan sedan söka rätt på Yngve Ohlsson genom att ändra i fältet Sök till Yngve Ohlsson och göra om samma procedur, utan att stänga ned fönstret. 7. Klicka slutligen på Lägg till. När du är klar har du lagt till Anna Al och Yngve Ohlsson i din marknadsföringslista (24)

18 8. Nu har du lagt till Anna Al och Yngve Ohlsson i din marknadsföringslista. 18 (24)

19 Lägg till med hjälp av avancerad sökning Du kan också lägga till medlemmar i din statiska marknadsföringslista med hjälp av avancerad sökning. Tillvägagångssättet är då exakt samma som när man skapar en dynamisk marknadsföringslista. Se tidigare avsnitt i detta dokument. Undantaget är att listan inte uppdateras när medlemmar som uppfyller villkoren tillkommer eller försvinner, utan de medlemmar som hittas med hjälp av avancerad sökning när listan skapas ligger kvar i listan tills man tar bort dem manuellt. 1. Klicka på ringen intill rubriken. Nu blir knappen Fortsätt valbar 2. Klicka på Fortsätt (24)

20 Ta bort med hjälp av avancerad sökning För att ta bort medlemmar ur en lista som redan är skapad ska du välja detta alternativ. 1. Klicka på ringen intill rubriken. Nu blir knappen Fortsätt valbar 2. Klicka på Fortsätt (24)

21 Ett fönster för avancerad sökning öppnas. I fältet Sök efter står Person, det går inte att ändra i och med att marknadsföringslistan avser personer. 3. Du kan välja att använda en vy för att söka efter medlemmar. De medlemmar som finns i listan och stämmer med villkoren för vyn kommer då att visas. 4. Alternativt kan du direkt klicka på Sök så visas medlemmarna i din marknadsföringslista (24)

22 Resultatet om du direkt klickar på Sök ser ut så här. Listan visar de personer som ingår i din marknadsföringslista 22 (24)

23 Nu kan du välja att ta bort personer från marknadsföringslistan. 5. Markera raden för den person du vill ta bort genom att klicka framför namnet. Observera att alternativet Ta endast bort valda medlemmar från marknadsföringslistan är markerad. Då försvinner endast de du har markerat. 6. Klicka sedan på Ta bort från marknadsföringslista (24)

24 Resultatet är nu att Yngve inte längre ingår i marknadsföringslistan. 24 (24)

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Sökning i medlemsregistret

Sökning i medlemsregistret Sökning i medlemsregistret Allmänt I denna manual beskrivs de direkta sökningar och sorteringar/filtreringar man kan göra i Miriam. OBSERVERA SÖKNING PÅ OLIKA NIVÅER 1 4 NEDAN. 1.Sökning i hela CRM, dvs

Läs mer

Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17

Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17 Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17 1. Klicka på de tre horisontella linjerna uppe till vänster för att få upp menyn. 2. Klicka på Event. 3. Klicka på Eventtillfällen. Lathund:

Läs mer

Skicka e-post från medlemsregistret

Skicka e-post från medlemsregistret Skicka e-post från medlemsregistret Att skriva och skicka ut e-post från medlemsregistret kan göras både till en grupp mottagare eller till enskild mottagare. Dessa beskrivs nedan som A och B. A. Skicka

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Övergång från gamla till nya systemet

Övergång från gamla till nya systemet 2 Övergång från gamla till nya systemet 9 november kommer Föreningssupport att släckas ner. UPPDATERA NU!! Gamla hemsidor finns tillgängliga till 31 december Se till att det gamla systemet är uppdaterat

Läs mer

Skicka e-post utan bilaga.

Skicka e-post utan bilaga. Skicka e-post utan bilaga. Att skriva och skicka ut e-post från medlemsregistret kan göras både till en grupp mottagare eller till enskild mottagare. Dessa beskrivs nedan som A och B. A. Skicka e-post

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Registrera och avsluta uppdrag

Registrera och avsluta uppdrag Registrera och avsluta uppdrag Kapitel 1 och 2 nedan hanterar uppdrag genom att gå in på personens medlemskort och hantera allt för en person. Kapitel 3 och 4 nedan hanterar alla uppdrag i en förening.

Läs mer

Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam)

Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam) Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam) Registrera ny medlem direkt... 1 Registrera ny medlem anmäld via hemsidan... 1 Avregistrera medlemskap eller godkänd medlemsansökan... 2 Återöppna

Läs mer

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord.

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord. Guide för att logga in på Portal (F5) som ersätter Mobility Guard Ett nytt sätt och ny adress att logga in/ut på. Adressen är portal.trollhattan.se Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten

Läs mer

2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass

2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass 2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass Här söker du fram de elevrapporter du vill titta på eller ändra. Vill du gå direkt till en specifik elev fyller du i fältet personnummer. Vill du

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar.

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS OBS! Outlook kommer att påstå att något är fel, det är inte fel. Läs noga och

Läs mer

Grundkurs i släktforskning på distans

Grundkurs i släktforskning på distans Grundkurs i släktforskning på distans Steg 1 Den här lektionen går ut på att du ska lära dig använda databasen Sveriges befolkning 1970. När du kommit underfund med hur den fungerar kan du testa att söka

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Importera och använda en textdatabas i Excel

Importera och använda en textdatabas i Excel Importera och använda en textdatabas i Excel I denna beskrivning tänkte jag visa hur man kan hantera information från en databas, som är sparad som en semikolonseparerad textfil. Textfilen kommer att behandlas

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Gymnasieskola Användarhandbok

Gymnasieskola Användarhandbok Gymnasieskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studeranderapportering Augusti 2016 1.1 Skicka egen fil med elevrapport Den här sidan används av skolor som rapporterar elever genom att skicka

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte Version 1.2, uppdaterad mars 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

Inloggning Support och Navigering

Inloggning Support och Navigering Inloggning Support och Navigering Innehåll Inloggning Support och Navigering... 1 1. Inloggning och support... 1 2. Navigering, Övergripande.... 3 3. Navigering i huvudmenyn och modulerna.... 5 4. Ta fram

Läs mer

Lathund - Redaktörer

Lathund - Redaktörer Lathund - Redaktörer 1. Logga in sid 3 2. Ladda upp/publicera dokument...sid 4-6 2.1 Att lägga till ett dokument...sid 5 2.2 Var publiceras mitt dokument...sid 6 3. Jobba i befintligt dokument...sid 7

Läs mer

Manual Version För registrering av aktiviteter på

Manual Version För registrering av aktiviteter på Manual Version 2013-01-23 För registrering av aktiviteter på www.postenfritid.se 1. Gå in på adressen http://info.citybreak.com och logga in med era användningsuppgifter* 2. Klicka på Skapa ny produkt,

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version 160831 Manual för SPF Seniorernas medlemsregister MiRiaM Den här manualen innehåller inloggningsuppgifter till övningsregistret. Övningsregistret är

Läs mer

Manual för användare av Nya Readsoft Online

Manual för användare av Nya Readsoft Online Hogia Performance Management AB Manual för användare av Nya Readsoft Online Användarinstruktion för Nya Readsoft Online användare 0 Innehåll Hur får jag in fakturorna i Readsoft Online?... 2 Kom igång

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Observera att reservnummer inte får tas ut i test- eller utbildningssyfte.

Observera att reservnummer inte får tas ut i test- eller utbildningssyfte. INSTRUKTION 2016-10-03 RGS IT Utveckling och förvaltning Magdalena Hellerstedt Instruktion för uttag av reservnummer Reservnumren är gemensamma för Region Kronoberg och skapas i Cosmic. Generering av reservnummer

Läs mer

1. Filtrera. 1. Enkelt filter 2. Avancerat filter 3. Beräknande filter 4. Spara filtreringar 5. Ta bort filter

1. Filtrera. 1. Enkelt filter 2. Avancerat filter 3. Beräknande filter 4. Spara filtreringar 5. Ta bort filter 1. Filtrera I detta kapitel beskriver vi olika sätt att filtrera på. Kapitlet är indelat i 5 olika delar. Funktionaliteten för filtrering funkar likadant i hela systemet. Nedan har filtrering i kundlistan

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben Omvårdnadspersonal Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben Omvårdnadspersonal Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2018-03-14 Omvårdnadspersonal 1.0.3 Sida 2 av 26 Innehåll Mitt skrivbord...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Datum 2018-04-27 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5.

Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5. Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5. l Författare: Ekonomiavdelningen År: 2016 Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inlogg via VPN... 3 2 Startsidan... 5 2.1 Aktivitetsmenyn...

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

Manual Lifecare Meddelanden

Manual Lifecare Meddelanden 1 (8) Kommunförvaltningen Ansvarig Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad av Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad den 2016-10-19 Reviderad den 2016-10-19 Manual Lifecare Meddelanden I samband med

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Administration av grupper och användare i Winst

Administration av grupper och användare i Winst Administration av grupper och användare i Winst 1 Uppsättning för att arbeta med elektroniska beställningar Beskrivning och tips för användar- och gruppadministration 1.1 Gruppadministration i WINST Användare

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Denna snabbguide ger dig en överblick över de vanligaste momenten en användaradministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en enkel guide till utbildade användaradministratörer. Översikt

Läs mer

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0)

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1.1 Gruppadministration i WINST Användare kan antingen läggas direkt under förvaltningen/bolaget/kommunen eller i grupper som motsvarar verksamheten.

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Medlem online innehåller en funktion där du kan göra ett utskick till de medlemmar som har en e-post registrerad i systemet. Observera att de medlemmar

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 2018-02-02 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 10... 3 Öppna hemkatalogen... 3 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

ATT LÄGGA TILL KONTROLLPUNKTER I DIN KONTROLLPLAN! Klicka på Kontrollplans knappen.

ATT LÄGGA TILL KONTROLLPUNKTER I DIN KONTROLLPLAN! Klicka på Kontrollplans knappen. LATHUND Nr.2 Att anpassa och arbeta i kontrollplanen Lägga upp Organisationen Överblicka ditt projekt Möten Bjud in/skicka protokoll Skriv ut Kontrollplanen Att ladda upp egna mallar Att anpassa och arbeta

Läs mer

Starta Egenrapportering automatiskt i Windows

Starta Egenrapportering automatiskt i Windows EGENRAPPORTERING WINDOWS Starta Egenrapportering automatiskt i Windows En förutsättning för att starta Egenrapportering är att man har Java installerat på sin dator. Vi rekommenderar av säkerhetsskäl att

Läs mer

Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop

Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop Vad är en spellista? En spellista är ett sätt att visa en lista över filmer (eller ljudklipp) som hör ihop med varandra. En spelare

Läs mer

En arbetssätt du bör lära dig Så använder du ort- och kartfunktionen

En arbetssätt du bör lära dig Så använder du ort- och kartfunktionen Lär dig mer om Disgen 8 del 63 Disgen 8 har två specialfunktioner ortfunktionen och kartfunktionen som är mycket intressanta att använda. I artikelserien Lär dig mer om Disgen kommer nu flera avsnitt i

Läs mer

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide Använda Internet med hjälp av Internet Explorer Nybörjarguide Av Carl Ewnert 1 Innehåll: 1. Introduktion 3 2. Utseendet 4 3. Verktygsfältet 4 4. Börja Surfa. 5 5. Att söka på Internet 5 6. Spara en sida

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan Treserva Kapitel 6 Tidbok Läkarmedverkan Riktlinjer för bokning av läkartid... 1 Tidbokning i Treserva... 2 Läkarnas tidböcker Objekt... 3 Utskrift av bokningar... 6 Riktlinjer för bokning av läkartid

Läs mer

Skapa e-postmallar med bilaga.

Skapa e-postmallar med bilaga. Skapa e-postmallar med bilaga. Detta är det sätt på vilket bilagor kan skickas i ett e-postmeddelande från Miriam. Mailmallar skapas innan meddelandet skall skickas. Sen skickas den exakt som den är. Tillägg

Läs mer

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 1 Pingpong-guide Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 2 Innehåll Introduktion... 2 Innan kursen startar... 3 Välkommen till kursen... 3 Lathund: Lägg in/byt en bild... 4 Kursinformation...

Läs mer

Lathund: 21. Logga in och navigera i Eventmodulen i MiRiaM Sida 1 av 11

Lathund: 21. Logga in och navigera i Eventmodulen i MiRiaM Sida 1 av 11 Lathund: 21. Logga in och navigera i Eventmodulen i MiRiaM Sida 1 av 11 Nu ska vi titta på hur man loggar in och navigerar i eventmodulen. Jag är inloggad som en användare från ett distrikt. För att den

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Manual för Min enhet

Manual för Min enhet Carin Rosenqvist Sida: 1 (7) Manual för Min enhet Carin Rosenqvist Sida: 2 (7) Innehåll 1 Basfakta... 2 2 Min enhet... 2 3 Mina låneenheter... 5 4 Excelfil och sökningar... 6 5 Att skapa ett serviceärende...

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

Välja aktivitet ( hänvisning)

Välja aktivitet ( hänvisning) i Softphone Välja aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en aktivitet för ditt nummer kan du stänga din telefon för samtal under exempelvis ett möte. Den som ringer till dig får som standard höra att

Läs mer

Användarhandbok Kommunala utförare

Användarhandbok Kommunala utförare Användarhandbok Kommunala utförare 2018-06-20 stockholm.se 1 Knappar i toppmenyn... 4 2 Logga in i ParaGå privat... 5 2.1 Starta ParaGå privat med genväg... 5 2.2 Starta ParaGå privat utan genväg... 5

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag 5. Gå igenom inställningar för anställda och företag I år har det skett förändringar i rutinen för kontrolluppgifter på grund av Skatteverkets nya regler gällande kontrolluppgifter. För att du med automatik

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Krister Holm. EPiServer Att skapa formulär, old school

Krister Holm. EPiServer Att skapa formulär, old school 2016-12-18 Krister Holm Innehållsförteckning 1 Introduktion 2 2 Det äldre formulärfunktionen 2 2.1 Redigera ditt nya formulär 4 2.2 Tabelllayout och Formulärfält 4 2.2.1 Flervalslista, alternativknapp,

Läs mer

Dokumentation - Fälthanteraren

Dokumentation - Fälthanteraren BITNET Skapad av: Ramtin Aslani Dokumentation - Fälthanteraren Fälthanteraren och den sidopanel som aktiveras i samband med den kan användas för allt från att föra anteckningar och se ärendets faktura

Läs mer

Pyramid Business Studio - e-line & Betalkort

Pyramid Business Studio - e-line & Betalkort Pyramid Business Studio - e-line & Betalkort 21 mars 2005 Pyramid E-handel med betalkort via DebiTech fr om 3.39A Betalningssätt I kontaktregistret har val av betalningssätt tillkommit betalkort eller

Läs mer

Licenshantering. IdrottOnline

Licenshantering. IdrottOnline Licenshantering IdrottOnline Steg i processen: Föreningen: 1. öppnar sin IdrottOnline sida. 2. registrerar sina medlemmar. 3. skapar lag 4. kopplar medlemmar till lag. 5. ansöker om licens 6. Att ansöka

Läs mer

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual LUVIT Resource Centre 1.4 Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 PORTALEN... 2 LOGGA IN... 2 SJÄLVREGISTRERING... 2 ÖPPNA KURSER... 3 NYHETER... 4 DEN PERSONLIGA MENYN... 4 MENYN...

Läs mer

Bädda in spellista Publicera spellistor i Mymoodle eller på webbsida

Bädda in spellista Publicera spellistor i Mymoodle eller på webbsida Bädda in spellista Publicera spellistor i Mymoodle eller på webbsida Vad är en spellista? En spellista är ett sätt att visa en lista över filmer (eller ljudklipp) som hör ihop med varandra. En spelare

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Användardokumentation Beställning via rekvisition

Användardokumentation Beställning via rekvisition 2019-03-21 1 (14) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning via rekvisition Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa via

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 2019-02-21 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 10... 2 Öppna hemkatalogen... 2 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Aktivitetsstöd Ledare

Aktivitetsstöd Ledare Aktivitetsstöd Ledare Sidan 1 (18) Datum: 2012 01 11 Version 1.0 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 6 1.4 Huvudmeny

Läs mer

Marval MSM. Internt ärendehanteringssystem Manual Rev Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun

Marval MSM. Internt ärendehanteringssystem Manual Rev Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun Marval MSM Internt ärendehanteringssystem Manual Rev 1 2016-10-10 Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun Skapa nytt ärende Håll pekaren över Skapa nytt ärende och klicka på Begäran Ekonomisupport

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019 Grupper I den nationella lathunden Administrera resultatrapportering finns ett avsnitt där man går igenom hur man gör grupper i systemet. Vi har lyft ut den delen och här gjort en egen manual för det.

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer