Anställningar och förlängningar manual för personalintendenter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anställningar och förlängningar manual för personalintendenter"

Transkript

1 Anställningar och förlängningar manual för personalintendenter Processen för att nyanställa ser ut på följande sätt: Beslut i AN/Yttrande från chef Skapar ärende Tar del av LSG/CSG Anst avtal Avslutar ärende Lön Denna process ersätter funktionen för att ta ut förordnande samt rutinen att skriva ut listor. I stället kommer detta till största delen ske i Primula. Denna manual beskriver de två steg ovan som är mörkblå ljusblåa steg är beskrivna i separata manualer och vitt steg är inte beskrivet alls (detta är en del av rekryteringsflödet, och har inte ändrats sedan tidigare). Skapa ärende Detta beskriver hur du skapar ärendet. Beslut i AN/Yttrande från chef Skapar ärende Tar del av LSG/CSG Anst avtal Avslutar ärende Lön 1. Logga in i hr-webben med ditt liu-id och lösenord. 2. Klicka på Handlägga och Nyanställning/förlängning. 3. Klicka på plus-tecknet.

2 4. Välj vilken typ av anställningsärende som avses: - LSG (nyanställning) för nyanställningar som ska för kännedom till LSG - LSG (förlängning förändrad anställning) för anställningar för personer som redan har varit anställd på LiU tidigare och som ska för kännedom till LSG - CSG (nyanställning) för nyanställningar som ska för kännedom till CSG - CSG (förlängning förändrad anställning) för anställningar för personer som redan har varit anställd på LiU tidigare och som ska för kännedom till CSG 5. När du har valt ett av förlängnings-ärende så får du söka fram den personen som det gäller. Notera: du kan enbart söka fram personer som är/har varit anställd på den institution som du har behörighet för. Om personen har arbetat på andra institutioner tidigare så får du använda Nyanställningsformuläret. Tips: när du ska söka fram personer så kan du använda delar av efternamnet eller delar av förnamnet, i formatet Efternamn, Förnamn (till exempel Sven, Pet hämtar alla Peter Svensson). 6. När den valda personen tidigare har haft flera olika anställningar så ska du nu välja vilken anställning som ska förlängas eller förändras. Notera: om personen tidigare har varit anställd som arvodist måste du lägga den dem i formuläret LSG (Nyanställning) eller CSG (Nyanställning).

3 7. När du använder formulären LSG (nyanställning) och CSG (nyanställning) får du ange alla uppgifter från början, i de övriga formulären hämtas mycket information från existerande data i systemet. Notera: om personens hemadress inte stämmer behöver det uppdateras för att det ska blir rätt på anställningsavtalet. Antingen ber du vederbörande att ändra själv genom att logga in i HR-webben och ändra där. Om hen inte är anställd och därmed inte kan ändra själv, skickar du den rätta adressen till lon@liu.se och ber dem uppdatera. Om personen saknar svenskt personnummer när ärendet skapas kan du lämna personnummerfältet tomt när du skickar det till facket för bedömning. 8. För att verifiera anställningshistorik kan du klicka på Anst. Info. 9. För att dölja igen, klicka på Stäng. 10. För att se LAS-tider, klicka på LAS (närmare beskrivet under LAS-funktionen under Handlägga). 11. Ange/ändra institution, avdelning, fakultet, tjänstgöringsställe, stationeringsort och kontering. Notera: tänk på att du måste ange avdelning. Du kan inte ange institution i rutan avdelning

4 på LIU är alla anställda på avdelningarna. Fakultet hämtas inte automatiskt ännu. 12. Ange/ändra omfattning (i hela procent), månadslön (i motsvarande heltidslön), huruvida hen ingår i nästa lönerevision, from och tom-datum samt om applicerbart anledning till tidsbegränsning. Om anställningen är ett vikariat ska detta också anges, och för vem det är vikariat. Notera: det är lätt att glömma att ändra from och tom. Dubbelkolla! 13. Ange/ändra befattning, huruvida det är en läraranställning och om beslutet ska skrivas på av rektor. Notera: Rektors påskrift ska kryssas i för professor, adjungerad professor, gästprofessor samt biträdande professor. Ämnesområde ska anges i formatet "i Pedagogiskt arbete med inriktning mot språk". Börja med liten bokstav och meningen ska inte avslutas med punkt så passar den in i texten i anställningsavtalet. Övrigt ska användas för att ange förenade anställningar som ska vara med i anställningsavtalet, tex "Professor i kardiologi förenad med specialistläkare vid universitetssjukhuset i Linköping". Om du behöver skicka med en anteckning eller anmärkning som inte ska synas i anställningsavtalet så anger du det Medd/bil längst ner i formuläret. 14. Kompetens ska anges/uppdateras när detta ändras. Notera: om personen har ändrat högsta examen (till exempel fått en docentur) ska den nya anges under Ändrad högsta examen. Den nuvarande högsta examen finns registrerad under

5 Högsta examen. 15. Ange Datum då beslut tas, Påskrift och Kontrasignering. Notera: Datum då beslut tas ska vanligtvis vara sju dagar från dagen då ärendet skickas till LSG/CSG för kännedom, och skrivs ut på anställningsavtalet. Om LSG/CSG har frågor eller kommentarer angående ärendet ska detta vara framfört innan detta datum. Under påskrift ska namn och titel på chef som skriver på anställningsavtalet anges, till exempel Per-Olof Brehmer, prefekt. Om anställningsavtalet ska skrivas under av rektor, ange här istället "Helene Dannetun, rektor". Om avtalet ska skrivas på av både rektor och HRdirektör anges HR-direktörs namn och titel i Kontrasign. 16. Om anställningen har varit utlyst ska detta också anges, samt huruvida anställningen ska anslås. Datum då anst avtal anslogs ska inte anges nu. 17. Bifoga beslut från anställningsnämnden eller yttrande från chef under Medd/Bil om detta är applicerbart. Ange sedan vad du har bifogat. Notera: om du har kommentarer eller anmärkningar till exempel varför en doktorand blir förlängd igen anges detta i Medd/Bil.

6 18. Klicka i beviljas och klicka på Skicka 19. När du fyller i ett formulär för Nyanställning fyller du också i Skickas till handläggare på. Notera: Detta ska vara samma som avdelningen personen ska anställas på. 20. Ditt ärende är nu skickat till LSG/CSG för kännedom. 21. KLART!

7 Hantera anställningsavtal Så fort ärendet är skickat till Beslut i AN/Yttrande från chef Skapar ärende LSG/CSG för kännedom så får du tillbaka det i din kö. För att se Tar del av LSG/CSG Anst avtal z Avslutar ärende Lön 1. Logga in i hr-webben 2. Klicka på Handlägga Nyanställning/förlängning Om du redan är inne och har skickat dina ärenden till LSG/CSG så försvinner de från din lista över ärenden. För att de ska synas igen, klicka på dubbelpilen för att hämta alla aktuella ärenden. 3. För att se vilka som inte ännu har tagit del av ärendet, så rullar du ner till längst ner på sidan. Varje rad med datum anger personer som ännu inte har tagit del av ärendet. Om den här listan är tom, så har alla inblandade tagit del av ärendet. Det finns för närvarande inget sett att se i ärendet vilka som har tagit del. 4. När Datum för beslut har inträffat så väljer du korrekt anställningsavtal under Blanketter och klickar Hämta. Om du behöver ändra något i formuläret efter att det har gått till LSG/CSG så följ instruktionen Ändra i pågående ärende längst ner i manualen.

8 5. Granska anställningsavtalet noggrant. 6. Få avtalet påskrivet av chef(er). 7. Skicka två exemplar av anställningsavtalet till den blivande medarbetaren för påskrift. 8. När anställningsavtalet har kommit tillbaka påskrivet: anslå anställningen i ReachMee i enlighet med manual i Administrativt rekryteringsstöd. 9. Gå ut med brev 2 till alla sökande som inte har fått anställningen. 10. Skicka anställningsavtalet till löneavdelningen för arkivering Notera: anställningsavtalet arkiveras enbart på löneavdelningen, och detta kan göras långt efter att anställningsärendet har behandlats i Primula. Du kan alltså inte skicka med instruktioner till löneavdelningen med anställningsavtalet. Detta ska du i stället skicka i Medd/Bil i Primula, se nedan. 11. Gå in i Primula och fyll i Datum då anst avtal anslogs.

9 12. Om du vill skicka med information eller instruktioner till löneenheten, klicka på Medd/bil. 13. Fyll i dina anteckningar eller bifoga ditt dokument och klicka Stäng. 14. Klicka i Beviljas, för att markera att anställningsavtalet är påskrivet och återskickat. 15. Klicka Skicka. Ärendet skickas nu till löneenheten som lägger in informationen i Primula.

10 Ändra i ett pågående ärende För att ändra i ett pågående ärende behöver man veta tre saker: 1. Var i processen befinner sig ärendet 2. Är förändringen av så pass avgörande betydelse att ärendet behöver skicka till LSG/CSG igen? 3. Hur skickar jag om det? Var i processen befinner sig ärendet? Med en stor mängd ärenden kan det ibland vara svårt att komma ihåg i huvudet var ett ärende befinner sig i processen. För att veta detta får man gå in i ärendet (det framgår inte i ärendehuvudet), och titta längst ner i ärendet. Ärenden som är synliga för kan befinna sig på tre olika ställen i flödet: Beslut i AN/Yttrande från chef Skapar ärende Tar del av LSG/CSG Anst avtal Avslutar ärende Lön I rutan längst ner ser man status i arbetsflödet: Figur 1 Detta ärende har ännu inte skickats - saknar beskrivning av arbetsflöde. Om du behöver ändra något i ett ärende som ännu inte är skickat så går du bara in i ärendet och ändrar. Det har ännu inte gått iväg till LSG/CSG och kan därför ändras hur mycket som helst.

11 Figur 2 Detta ärende har skickats till LSG/CSG för avstämning. Man ser dels lista över personer som ännu inte har godkänt, dels finns en beskrivning av arbetsflödet. Du kan nu behöva skicka om det till LSG/CSG igen, enligt instruktionen nedan. Figur 3 Ärendet har skickats tillbaka från löneavdelningen. Behöver hanteras. Du kan nu behöva skicka om det till LSG/CSG igen enligt instruktionen nedan. Är förändringen så pass avgörande att det ska till LSG/CSG igen? Om du behöver ändra något i formuläret efter att det har gått till LSG/CSG så kan du ibland behöva informera LSG/CSG om förändringen: Ändring som behöver kommuniceras till LSG/CSG Anställningens placering Avdelning Institution Fakultet Tjänstgöringsställe Stationeringsort Anställningsvillkor Omfattning Månadslön Lönerevision From-datum Ändring som inte behöver kommuniceras till LSG/CSG Personuppgifter Namn Personnummer Hemadress Anställningens placering Kontering Kompetens Högsta examen Ämneskod Antagen forskarutbildning år BESTA-koder

12 Tom-datum Anledning till tidsbegränsning Vikariat Befattning Avtal Övrigt Påskrifter Datum för beslut Utlyst anställning Anställningen anslås Bilagor I Medd/bil nedan har jag bifogat Påskrifter Påskrift, namn och titel Kontrasignering Utlyst anställning Datum då anställningen anslås (anges alltid efter LSG/CSG) LiU-dok diarienummer Hur skickar jag om ärendet igen om det ännu inte varit hos lön? 1. Om ärendet skickat till LSG/CSG men ännu inte till lön, klicka på Returnera 2. Ladda om ärendebunten 3. Gå in i ärendet och ändra, förklara förändringen i Medd/Bil, klicka Skicka. 4. Klart! Hur skickar jag om ärendet igen om jag har fått tillbaka det från lön? Ärenden som redan har varit hos lön och har skickats tillbaka går inte att returnera ytterligare ett steg. I stället måste kommunikation med LSG/CSG hanteras utanför Primula.

Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula

Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula 1 Version oktober 2018 Sektionen Personal Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula Funktioner Primula SSC Följande funktioner återfinns i Primula Webb

Läs mer

Lathund för Primula - Anställningar

Lathund för Primula - Anställningar Lathund för Primula - Anställningar Menyn Handlägga Formulären för anställningar finns under menyn Handlägga i vänsterspalten i Primula under Anställning/Avslut. Där finns följande formulär att välja:

Läs mer

MANUAL HR-WEBBEN. Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare. Redigerad

MANUAL HR-WEBBEN. Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare. Redigerad MANUAL HR-WEBBEN Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare Redigerad 05-0-9 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... HJÄLPTEXTER OCH MANUALER... SPRÅKVAL... MIN SIDA... INSTÄLLNINGAR.

Läs mer

MANUAL HR-WEBBEN FÖR DIG SOM BESLUTAR, YTTRAR ELLER TAR DEL AV. Redigerad

MANUAL HR-WEBBEN FÖR DIG SOM BESLUTAR, YTTRAR ELLER TAR DEL AV. Redigerad MANUAL HR-WEBBEN FÖR DIG SOM BESLUTAR, YTTRAR ELLER TAR DEL AV Redigerad 015-10-16 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... HJÄLPTEXTER OCH MANUALER... SPRÅKVAL... INSTÄLLNINGAR... Skicka

Läs mer

Lathund för hantering av timavlönad personal

Lathund för hantering av timavlönad personal 2018-10-10 1(8) Lathund för hantering av timavlönad personal Komplement till SSC:s Användarhandledning 2018-10-10 2(8) Verksamheten har ibland behov att erbjuda korta och tillfälliga anställningar som

Läs mer

GUIDE TILL LUNDS UNIVERSITETS NYANSTÄLLNINGSFORMULÄR (MÅNADSAVLÖNAD) I PRIMULA SEKTIONEN PERSONAL LUNDS UNIVERSITET

GUIDE TILL LUNDS UNIVERSITETS NYANSTÄLLNINGSFORMULÄR (MÅNADSAVLÖNAD) I PRIMULA SEKTIONEN PERSONAL LUNDS UNIVERSITET Nyanställningar Version 2 oktober 2018 GUIDE TILL LUNDS UNIVERSITETS NYANSTÄLLNINGSFORMULÄR (MÅNADSAVLÖNAD) I PRIMULA SEKTIONEN PERSONAL LUNDS UNIVERSITET Funktioner Primula SSC Nyanställning Registrera

Läs mer

Lathund för Primula - Arvoden, intermittenta anställningar och uppdragstagare utan lön

Lathund för Primula - Arvoden, intermittenta anställningar och uppdragstagare utan lön Lathund för Primula - Arvoden, intermittenta anställningar och uppdragstagare utan lön Utländska arvoden Utländska arvoden behandlas enligt ordinarie rutin med blankett som skickas med internpost till:

Läs mer

Lathund för hantering av timavlönad personal

Lathund för hantering av timavlönad personal 2019-02-05 1(9) Lathund för hantering av timavlönad personal Komplement till SSC:s Användarhandledning 2019-02-05 2(9) Verksamheten har ibland behov att erbjuda korta och tillfälliga anställningar som

Läs mer

Lathund för hantering av timavlönad personal

Lathund för hantering av timavlönad personal 2019-03-19 1(9) Lathund för hantering av timavlönad personal Komplement till SSC:s Användarhandledning 2019-03-19 2(9) Verksamheten har ibland behov att erbjuda korta och tillfälliga anställningar som

Läs mer

Lathund för förlängningsärenden /bemanningsärenden i Primula självservice. Uppdaterad:

Lathund för förlängningsärenden /bemanningsärenden i Primula självservice. Uppdaterad: Lathund för förlängningsärenden /bemanningsärenden i Primula självservice Uppdaterad: 2019-02-20 Innehållsförteckning Sid 1: Sid 2-5: Sid 6-9: Sid 10-13: Sid 14-17: Sid 18 Förlängningsärenden/bemanningsärenden

Läs mer

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul LATHUND För Primulas lönerevisionsmodul Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn: Bilden nedan kommer upp. Här måste du aktivt välja vilken

Läs mer

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad )

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad ) LATHUND För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad 180604) Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn: Bilden nedan kommer upp. Här måste du

Läs mer

Manual Anställningsärende

Manual Anställningsärende 2015-09-30 Manual Anställningsärende OBS! Det måste finnas ett Personärende i Primula innan ett Anställningsärende kan registreras. För att se informationsytan till vänster, välj Servicerutiner/Inställningar

Läs mer

Reviderad Manual HR-portalen Anställningsavtal Tibro

Reviderad Manual HR-portalen Anställningsavtal Tibro Reviderad 2016-11-16 Manual HR-portalen Anställningsavtal Tibro 1 Manual anställningsavtal Från HR-portalen via anställning välj ny anställning eller via pilen något av alternativen 1, Vid val ny anställning

Läs mer

Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör

Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör 2018-11-06 1(10) Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör 2018-11-06 2(10) Minirapporteringar Minirapporteringar är en funktion för att på ett enkelt sätt kunna

Läs mer

HR-nätverket 27 oktober 2016

HR-nätverket 27 oktober 2016 HR-nätverket 27 oktober 2016 Agenda Anställningsförordningen, AF 6 - information om lediga anställningar ska informeras om på lämpligt sätt om inte särskilda skäl talar emot det - utlysning AF 7 - skyldighet

Läs mer

För dig som är administratör eller handläggare

För dig som är administratör eller handläggare Uppsala universitet Personalavdelningen Eric Ålund EGENRAPPORTERING i PRIMULA För dig som är administratör eller handläggare Innehåll Introduktion... 2 Meddelande om ärende... 2 Logga in... 2 Månadsomställning...

Läs mer

EDGAR Uppsala universitets förhandlingssystem. Användarmanual för handläggare Reviderad

EDGAR Uppsala universitets förhandlingssystem. Användarmanual för handläggare Reviderad EDGAR Uppsala universitets förhandlingssystem Användarmanual för handläggare Reviderad 2016-10-31 Innehåll 1. Support och behörighet... 3 2. EDGAR ett stödsystem för facklig samverkan... 3 3. Rekryteringsunderlag...

Läs mer

Lathund Primula. Lönerevisionsmodul /10

Lathund Primula. Lönerevisionsmodul /10 Lathund Primula Lönerevisionsmodul 2018-10-17 1/10 Startsida i Primula När du har loggat in i Primula visas en startsida. På den vänstra sidan visas menyvalen Min sida, Handlägga, Tjänster, Lönerevision

Läs mer

Anvisningar anställning och huvudanställning vid Karolinska Institutet i Primula

Anvisningar anställning och huvudanställning vid Karolinska Institutet i Primula Anvisningar anställning och huvudanställning vid Karolinska Institutet i Primula Fastställd av HR-direktören, 2017-09-15 Gäller från och med 2017-10-01 Bilagor Detta dokument har följande bilagor kopplade

Läs mer

LATHUND PRIMULA. för Primulas lönerevisionsmodul. personal- och löneadministration

LATHUND PRIMULA. för Primulas lönerevisionsmodul. personal- och löneadministration LATHUND för Primulas lönerevisionsmodul PRIMULA personal- och löneadministration Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn Bilden nedan kommer

Läs mer

Marval MSM. Internt ärendehanteringssystem Manual Rev Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun

Marval MSM. Internt ärendehanteringssystem Manual Rev Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun Marval MSM Internt ärendehanteringssystem Manual Rev 1 2016-10-10 Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun Skapa nytt ärende Håll pekaren över Skapa nytt ärende och klicka på Begäran Ekonomisupport

Läs mer

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO För att registrera en ansökan eller offert går du in i EKO via Medarbetarportalen Verktyg. Logga in med ditt x-användarid samt ditt systemlösenord, obs använd gemener (små bokstäver) när du anger ditt

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2015-04-22

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2015-04-22 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE Redigerad 05-04- INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... ATTESTERARE... INSTÄLLNINGAR... E-post

Läs mer

Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3

Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3 Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3 Upprättat av personalavdelningen, KTH, maj 2015 Innehåll 1. Koppla rekryteringsärenden till W3D3... 2 1.1 Rekryteringssystemet

Läs mer

Snabbguide: Skapa användare och ge behörighet i e-rekryteringssystemet

Snabbguide: Skapa användare och ge behörighet i e-rekryteringssystemet Snabbguide: Skapa användare och ge behörighet i e-rekryteringssystemet Upprättad av personalavdelningen, KTH, september 2014. Uppdaterad: 2014-12-12 Skapa användare 1. Logga in i systemet och klicka på

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2014-06-17

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2014-06-17 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE Redigerad 0-06-7 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... ATTESTERARE... INSTÄLLNINGAR... E-post

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Innehåll: Steg 1. Godkänn lagring... 2 Steg 2. Granska användare... 4 Steg 3. Ange kontaktpersoner... 5 Steg 4. Hantera ärende och Lägg till ny lärare

Läs mer

Consilia Solutions Ab februari 2015

Consilia Solutions Ab februari 2015 FSSMF Membra tips Allmänt Då föreningarna använder Membra och håller kontakt- och adressuppgifter uppdaterade i programmet, har förbundet omedelbart tillgång till en del av uppgifterna och kan använda

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD Redigerad 0-04- INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... EGENRAPPORTERING... REGISTRERA SEMESTER... Ansöka om semester... Korrigera

Läs mer

Utbildningsmaterial Personec P Självservice. Ändring av redan anställd

Utbildningsmaterial Personec P Självservice. Ändring av redan anställd Utbildningsmaterial Personec P Självservice Ändring av redan anställd Innehållsförteckning 1. Förlängning av tidsbegränsad anställning... 3 2. Ändring av sysselsättningsgrad... 5 3. Tillfällig utökning

Läs mer

Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning vid nyanställning och när anställning upphör

Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning vid nyanställning och när anställning upphör Personalavdelningen 2017-05-05 Vägledning för chefer och HR-administratörer Innehållsförteckning Nyanställning... 2 Nyanställning i Beställningswebben... 3 Information som HR-administratören behöver från

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Innehåll Inloggning... 3 Skapa ärende... 3 Fylla i schaktformuläret... 4 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för att kunna spara ärendet:... 5 Icke

Läs mer

Sida 1 av 5 Vindelns kommun - Kommunstyrelsens förvaltning Anställningsunderlag VINDELN Anmälan Anmälan gäller Nyanställning (ange vem personen efterträder/ersätter) Efterträder/ersätter Ändring av pågående

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Fastställd av Konsistoriet 2018-10-15 Dnr: 1-877/2017 Gäller från och med 2018-10-15 Ersätter anställningsordning för Karolinska Institutet dnr

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet

Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet Innehåll: Öppna rekvisition för Lärarlönelyftet... 1 Påbörja rekvisition... 2 Rekvisitionen består av fem steg i Mina sidor... 2 Steg 1. Godkänn lagring...

Läs mer

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER - ARKIVERA UPPSATSER/EXAMENSARBETEN I DiVA Bilden visar processen för hur uppsatser/examensarbeten ska hanteras. Den inringade aktiviteten beskrivs i den här manualen.

Läs mer

PASS. Personaladministrativ självservice. vid Umeå universitet

PASS. Personaladministrativ självservice. vid Umeå universitet PASS Personaladministrativ självservice vid Umeå universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING PERSONALADMINISTRATIV SJÄLVSERVICE... 2 DU SOM ANSTÄLLD KAN:... 2 LÄSA... 2 Lönespecifikation... 2 Mina ärenden... 2 Personuppgifter...

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Bild 1. När du är inloggad som dig själv med ditt HSA-ID i datorn öppnar du Lisa. Där klickar du på System applikationer.

Bild 1. När du är inloggad som dig själv med ditt HSA-ID i datorn öppnar du Lisa. Där klickar du på System applikationer. Inrapportering av en avvikelse/förbättringsförslag/misstänkt läkemedelsbiverkan av personer som inte alltid arbetar på samma plats men som har sin anställning på en och samma enhet ex AT-läkare, ST-läkare

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-12-12

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Fastställd av Konsistoriet 2017-12-04 Dnr: 1-877/2017 Gäller från och med 2018-04-01 Ersätter anställningsordning för Karolinska Institutet dnr

Läs mer

Manual för ansökan om behörigheter och färranslutning

Manual för ansökan om behörigheter och färranslutning Manual för ansökan om behörigheter och färranslutning Innehåll Manual för ansökan om behörigheter och färranslutning... 1 Logga in... 1 Ansökan/Uppsägning av behörighet... 3 Allmänt... 3 Vård och Omsorg...

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

1 (11) LAS-rutin. Stödrutin till chefer för sammanhållen LAS-bevakning inom Nacka kommun enligt Lagen om anställningsskydd (LAS)

1 (11) LAS-rutin. Stödrutin till chefer för sammanhållen LAS-bevakning inom Nacka kommun enligt Lagen om anställningsskydd (LAS) 2013-09-17 1 (11) LAS-rutin Stödrutin till chefer för sammanhållen LAS-bevakning inom Nacka kommun enligt Lagen om anställningsskydd (LAS) 1 2 (11) Innehåll 1. Konvertering till tillsvidareanställning...

Läs mer

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan.

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan. Allmän information Vem kan ansöka ett bidrag från stiftelsen? För att du ska kunna ansöka om ett bidrag ska du: Ha en ålder av högst 21 år vid ansökningsårets utgång. Studera andra eller tredje på gymnasieskolan.

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

Lathund Beräkna anställningstid (LAS-tid)

Lathund Beräkna anställningstid (LAS-tid) 1[11] Lathund Beräkna anställningstid (LAS-tid) Lag (1982:80) om anställningsskydd 5 a En allmän visstidsanställning övergår till en tillsvidareanställning när en arbetstagare har varit anställd hos arbetsgivaren

Läs mer

Manual för godkännande av leverantörsfakturor

Manual för godkännande av leverantörsfakturor Manual för godkännande av leverantörsfakturor Författare: Ekonomiavdelningen l År: 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. Inloggning.. 3 2. Startsida.. 4 3. Godkännande av leverantörsfakturor.. 5 3.1 Minimera och

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 6

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 6 LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE Version 0-0-9 Sida av 6 INTRODUKTION... HANDLÄGGNING AV EGENRAPPORTERAT KOMPETENSÄRENDE... HANDLÄGGNING AV ANNAN ANSTÄLLDS KOMPETENSÄRENDE.... Sida av

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 5

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 5 LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE Version 00-08- Sida av 5 INTRODUKTION... HANDLÄGGNING AV EGENRAPPORTERAT KOMPETENSÄRENDE... HANDLÄGGNING AV ANNAN ANSTÄLLDS KOMPETENSÄRENDE.... Sida av

Läs mer

Rutin ro rande bisysslor

Rutin ro rande bisysslor RUTIN 1 Publicerad: 2014-10-06 Granskad: 2017-10-02 Reviderad: 2017-10-02 Kansli EHL, HR-funktionen Prefekter/chefer och personaladministratörer vid EHL Rutin ro rande bisysslor Bakgrund... 1 Anmälan av

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad 2012-09-05

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad 2012-09-05 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD Redigerad 0-09-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... EGENRAPPORTERING... REGISTRERA SEMESTER... Ansöka om semester... Korrigera

Läs mer

Europeiska yrkeskortet Manual för yrkesutövare

Europeiska yrkeskortet Manual för yrkesutövare Europeiska yrkeskortet Manual för yrkesutövare 28 september 2018 Version 1 Europeiska kommissionen GD GROW R2 Europeiska yrkeskortet MANUAL Europeiska yrkeskortet MANUAL Dokumentversioner Datum Version

Läs mer

LÅN Manual Koha. Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist

LÅN Manual Koha. Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist LÅN Manual Koha Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist 2017-05-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Registrera ny låntagare 3 Radera låntagare 4 Ändra PIN-kod eller personnummer 5 Utlån 6 Utskrift på lån 7 Återlämning

Läs mer

Heroma självservice för arbetsledare

Heroma självservice för arbetsledare Heroma självservice för arbetsledare 2015-09-17 1 Innehållsförteckning 3. Allmän orientering 4. Löneuppgifter Grundlista 5. Statistik 6. Godkänna frånvaroärende 7. Godkänna facklig ledighet och nationaldagsledig

Läs mer

Personec Genomgång HR specialister

Personec Genomgång HR specialister Personec Genomgång HR specialister Datum: 2018-10-05 Skapad: Lönekonsulterna Innehåll 1. SOLTAK AB HEMSIDA...3 2. ORGANISATIONSTRÄDET I WEBBEN...4 3. PERSONUPPGIFTER...5 4. ANSTÄLLNINGSUPPGIFTER...7 5.

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l A t t e s t e r i n g Version 5.21 2011-10-25 Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Nytt lösenord... 2 1.2 Tidplan för rapportering i Palasso... 2 1.3 Starta Egenrapportering... 2

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

MANUAL HSB PORTALEN MINA SIDOR

MANUAL HSB PORTALEN MINA SIDOR MANUAL HSB PORTALEN MINA SIDOR MEDLEM/BOENDE/BOSPAR INNEHÅLLSFÖRTECKNING: INNEHÅLLSFÖRTECKNING:... 2 HSB MINA SIDOR... 3 INLOGGNING... 3 INLOGGNINGSPROBLEM... 4 STARTSIDAN - ATT GÖRA... 5 STARTSIDAN -

Läs mer

Checklista för stöd till attestant

Checklista för stöd till attestant Checklista för stöd till attestant Reseräkning ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete. Senast ett år efter det att resan är avslutad ska resan vara registrerad och godkänd enligt

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp mars 2018 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Om ISP-systemet... 2 2. Behörighet och inloggning... 2 2.1 Behörighet...

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden. Treserva FH LSS. Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare

Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden. Treserva FH LSS. Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare FH LSS Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 33 A Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare 2 (28) Innehåll Nytt uppdrag... 3 Kontrakt...

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området

Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området 1 (6) BESLUT ON 2015-02-03 Vicerektor 2015-10-23 Bilaga till Delegationsordning Områdeskansliet för naturvetenskap Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området Bakgrund

Läs mer

Karolinska Institutet Regler för anställning efter 67 års ålder. Regler för anställning efter 67 års ålder Gäller från och med

Karolinska Institutet Regler för anställning efter 67 års ålder. Regler för anställning efter 67 års ålder Gäller från och med Karolinska Institutet Regler för anställning efter 67 års ålder Regler för anställning efter 67 års ålder Gäller från och med 2017-07-01 Karolinska Institutet Regler för anställning efter 67 års ålder

Läs mer

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Datum 2018-04-27 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Innehåll: Påbörja rekvisition för karriärtjänster... 1 Steg 1. Godkänn lagring... 2 Steg 2. Granska användare... 3 Steg 3. Ange kontaktpersoner... 4 Steg

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd Uppsala universitet Personalavdelningen Ulla Johnsson/Eric Ålund EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Stängt vid månadsomställning... 2 Logga ut...2 Semesteransökan...

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Instruktioner för studenter

Instruktioner för studenter Instruktioner för studenter publicera studentuppsatser/examensarbeten DiVA Gör så här: 1. Logga in i DiVA https://hig.diva-portal.org/dream med ditt HiG-användarnamn och lösenord. 2. Välj publikationstyp:

Läs mer

Antagning till Doktor senare del

Antagning till Doktor senare del Antagning till Doktor senare del Det finns tre alternativ: 1. Doktoranden antagen till Licentiatexamen vid KI och ska fortsätta läsa till Doktor inom samma ämne på KI 2. Doktoranden har läst till lic inom

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar Användarstöd KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och Version 1.4 Uppdaterat 2017-03-31 Hantera handlingar: o Gemensam utbildningsplan o Informativ rapport o Avvikelserapport Inleverans Innehåll Innehåll

Läs mer

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bokning Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Söka tider 3. Schemat

Läs mer

4 kap. Lärare. Inledande föreskrifter. Anställningar. 1 Lärare anställs av högskolan. Förordning (2010:1064). Förenade anställningar

4 kap. Lärare. Inledande föreskrifter. Anställningar. 1 Lärare anställs av högskolan. Förordning (2010:1064). Förenade anställningar 4 kap. Lärare Inledande föreskrifter Anställningar 1 Lärare anställs av högskolan. Förordning Förenade anställningar 2 En högskola får, efter medgivande av en sådan sjukvårdshuvudman som avses i 3 kap.

Läs mer

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör Manual DF Respons Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF Reviderad 2017-12-08 Lena Olsson, systemadministratör 1 Innehåll RAPPORTERA AVVIKELSE.... 3 LÄSA OCH HANTERA AVVIKELSERAPPORT I DF RESPONS... 5 INLOGGNING

Läs mer

Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området

Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området 1 (6) BESLUT ON 2018-01-31 Bilaga till Delegationsordning Områdeskansliet för naturvetenskap Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området Bakgrund Stockholms universitets

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Logga ut... 2 Schema... 2 Semesteransökan... 3 Ansökan om ledighet för vård av barn med tillfällig föräldrapenning (t ex sjukt barn)4

Läs mer

LiU-Inköp. Godkänna/neka beställningar. Manual för att: Linköpings universitets system för elektroniska beställningar. Uppdaterad:

LiU-Inköp. Godkänna/neka beställningar. Manual för att: Linköpings universitets system för elektroniska beställningar. Uppdaterad: LiU-Inköp Linköpings universitets system för elektroniska beställningar Manual för att: Godkänna/neka beställningar Uppdaterad: 2013-06-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING MANUAL GODKÄNNA BESTÄLLNINGAR Innehåll 1.

Läs mer

För dig som är mentor

För dig som är mentor För dig som är mentor Tack för att du ställer upp och stöttar en medstudent! Som mentor hjälper du en annan student med planering och strukturering av studierna. Du fungerar som bollplank kring studentens

Läs mer

Användarhandbok. Trafikverkets Chemsoft 2015

Användarhandbok. Trafikverkets Chemsoft 2015 Användarhandbok Trafikverkets Chemsoft 2015 Innehållsförteckning 1. Inloggningsuppgifter... 3 1.1 Var hittar jag Chemsoft?... 3 1.2 Hur får jag inloggningsuppgifter?... 3 1.3 Hur byter jag lösenord?...

Läs mer

INFORMATION samt RUTIN 1 Skapad: 2017-04-11 Uppdaterad 2017-11-13/K FEK/EK H Ann-Charlotte Johansson, personaladministratör Anneli Nilsson Ahlm, ekonom Personaladministratörer vid EHL Anställda vid EHL

Läs mer

Antagning till Licentiat

Antagning till Licentiat Antagning till Licentiat De olika stegen för att lägga in en antagning till Licentiat i Ladok 1. Etablering av personen i Ladok 2. Ämnestillfälle på forskarämnet 3. Koppla ämnestillfället till doktoranden

Läs mer

För att underlätta i Visma självservice för dig som chef

För att underlätta i Visma självservice för dig som chef För att underlätta i Visma självservice för dig som chef Prenumerationer Prenumerationer skapar du för att få ett meddelande om att en av dina medarbetare har varit inne och gjort en rapportering som kräver

Läs mer

Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning för extern personal

Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning för extern personal Personalavdelningen 2017-05-05 Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning för extern personal Vägledning för chefer och HR-administratörer Innehållsförteckning Uppläggning

Läs mer

Manual för slutattestering av leverantörsfakturor

Manual för slutattestering av leverantörsfakturor Manual för slutattestering av leverantörsfakturor Författare: Ekonomiavdelningen l År: 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. Inloggning.. 3 2. Startsida.. 4 3. Slutattestering av leverantörsfakturor.. 5 3.1 Minimera

Läs mer

Heroma Rese LFV Användarmanual - Chef

Heroma Rese LFV Användarmanual - Chef Instruktion 2015-10-02 2.0 D-2015-036982 1(9) Heroma Rese LFV Användarmanual - Chef Instruktion 2015-10-02 2.0 D-2015-036982 2(9) Innehåll 1 ATTESTFLÖDET... 3 1.1 Attestera och utanordna reseräkningar...

Läs mer

Föreskrifter om pensionerade professorers verksamhet

Föreskrifter om pensionerade professorers verksamhet BESLUT 1 2009-12-17 Dnr LS 2009/542 Rektor Föreskrifter om pensionerade professorers verksamhet Bakgrund Lunds universitet vill ha tydliga regler för pensionerade professorers fortsatta verksamhet. För

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd Uppsala universitet Personalavdelningen Eric Ålund EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Logga ut... 2 Schema... 2 Semesteransökan... 3 Ansökan om ledighet för vård av

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp April 2017 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Om ISP-systemet...3 2. Behörighet och inloggning...3 2.1 Behörighet...3

Läs mer