Val- och demokratinämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Val- och demokratinämnden"

Transkript

1 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist (M) Vice ordförande Ordförande Ersätter Ylva Karttunen Bark (Hob) Övriga närvarande Fredrik Fogelqvist (V) Wilhelm Tham (GL) Linnéa Hedqvist Thorsten Schnaars Ej tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Folkhälsostrateg, 12 Informatör, 18 Justerare Jan Svärd och Erkki Vuorijärvi Justeringens plats och tid Kommunkontoret Underskrifter Sekreterare Paragrafer 8-18 Gunnel Rundqvist Ordförande Samuel Eriksson Justerare Jan Svärd Erkki Vuorijärvi ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Val- och demokratinämnden Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Gunnel Rundqvist

2 2(12) 8 Information om medborgardialogen, 4.11/106 Förtroendevalda i kommuner och landsting som har ett särskilt ansvar för att utveckla dialogen med medborgarna har inbjudits att delta i ett nätverk för att utveckla medborgardialogen. Inbjudan kommer från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Målet för nätverket är att ge teoretisk och praktisk kunskap för hur kommuner och landsting kan arbeta med medborgardialoger som en del i styrningen och i utvecklingen av tjänster. Val- och demokratinämnden beslutade på sammanträde , 5 att ordföranden Samuel Eriksson och ledamoten Jan Svärd skulle delta i nätverket för utvecklande av medborgardialogen. Ordföranden informerar om att man inte kunnat delta i någon träff än på grund av att första mötet var fulltecknat. Man kommer att delta på nästa träff i stället. Skriften Medborgardialog som del i styrprocessen delas ut vilken ska tas upp för diskussion nästa sammanträde. Härmed läggs informationen till handlingarna.

3 3(12) 9 Information om SCB:s medborgarundersökning, dnr 6.11/119 SCB erbjuder kommunerna att utföra en medborgarundersökning. Kostnaden är kronor plus moms samt en extra kostnad för ett försättsblad på kronor. Ordföranden Samuel Eriksson fick på sammanträde , 7 i uppdrag att kontakta kommunstyrelsens ordförande och kommunchefen om möjlig finansiering för en medborgarundersökning. Ordföranden meddelar att man bestämt att ta upp frågan under hösten igen.

4 4(12) 10 Information från IT-gruppen, dnr 9.11/105 En arbetsgrupp bestående av ordförande Samuel Eriksson (V) samt ledamoten Robin Pleines (C) och ersättaren Fredrik Fogelqvist (V) utsågs på sammanträde , 4 att arbeta för att göra kommunens hemsida mera tillgänglig för allmänheten. Nämnden beslutade att gruppen ska återrapportera på nämndens sammanträde i maj Erkki Vuorijärvi (GL) framför att man inte ska glömma Hällefors Närradio när det är fråga om information till allmänheten. Närradion sänder för närvarande direkt från kommunfullmäktiges sammanträden. Kan sändningarna förbättras och nå fler med en slavsändare och finns medel till att finansiera detta? Susanne Grundström (S) föreslår att IT-gruppen får i uppdrag att även undersöka möjligheterna med närradion. Ordföranden ställer proposition på yrkandet vilket bifalls. Val- och demokratinämndens beslut - Förutom att arbeta för att förbättra kommunens hemsida ska arbetsgruppen även undersöka Hällefors Närradios möjligheter.

5 5(12) 11 Information om eventuell förtidsröstning, dnr 10.11/111 Den tidigare valnämndens sekreterare Ann-Britt Pettersson har inbjudits till sammanträdet för att informera om eventuell förtidsröstning. I samband med omval i vissa valdistrikt i bl.a. Örebro har man informerat om att det eventuellt ska erbjudas förtidsröstning även i andra kommuner än de direkt berörda av omvalet. Ann-Britt Pettersson meddelar att inget är klart avseende detta än, utan man får vänta och se vad beskedet blir. Ann-Britt Pettersson informerar också kort om vilken uppgift som väntar valoch demokratinämnden de år det är val är det val till riksdag och kommuner samt även val till EU-parlamentet, i juni respektive september. En handbok och olika handledningar med instruktioner ges ut i samband med val och dessa beskriver hur kommunerna ska arbeta inför och under valen. Ann-Britt Pettersson ska undersöka om det finns exemplar över från 2010 års val som val- och demokratinämnden kan få.

6 6(12) 12 Information om Ungdomsdialog, dnr 11.11/109 Folkhälsostrateg Linnéa Hedkvist har inbjudits till sammanträdet för att informera om projekt Ungdomsdialog. Kommunstyrelsen utsåg på sammanträde , 100 Linnéa Hedkvist till projektledare för projektet. Utgångspunkter för projektet har varit det sjunkande valdeltagandet och även ett sjunkande medlemsantal i de politiska partierna. Målet med projektet har bl.a. varit att utveckla kommunernas system och metoder för ungdomars delaktighet och inflytande samt att utveckla former för delaktighet för ungdomar, där dialogen och resultatet från dessa på ett systematiskt sätt ingår som en naturlig del i styr- och beslutsprocessen i kommunen. Antalet deltagare i Ungdomsdialog i dag är 50 kommuner och 6 landsting. I Hällefors har man bl.a. arrangerat en Open Space-dag angående elevrestaurangen, ett pilotprojekt angående säkra skolvägar i samverkan med Trafikverket, Hända-projektet genom Örebro Universitet m.m.

7 7(12) 13 Medarbetarenkät 2010, dnr 12.11/020 Kommunens anställda har för andra året besvarat en medarbetarenkät vilken delas ut och diskuteras. Endast ca 50 % av kommunens anställda har besvarat enkäten. En fråga i enkäten rörde personalens förtroende för den politiska ledningen vilket visade sig vara endast drygt 22 procent.

8 8(12) 14 Val av representant för oppositionen i presidiegruppen, dnr 3.11/001 Erkki Vuorijärvi (GL) föreslås ingå i presidiegruppen som representant för oppositionen. Val- och demokratinämndens beslut - Erkki Vuorijärvi (GL), Linnskällvägen 6, Grythyttan, utses att ingå i presidiegruppen.

9 9(12) 15 Dag för presidiegruppens träffar, dnr 3.11/001 Föreslås att presidiegruppens träffar ska ligga två veckor före nämndsammanträdet, på torsdagar kl Nästa möte äger rum , kl i lokal Valsverket. Val- och demokratinämndens beslut - Nämnden beslutar att presidiegruppens möten ska äga rum två veckor före nämndsammanträdet, på torsdagar kl

10 10(12) 16 Åtgärder enligt yttrande över Sture Beckmans motion beträffande ungdom i Hällefors kommun och en strategi, dnr 8.11/109 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 205, att överlämna Sture Beckmans motion till val- och demokratinämnden för åtgärder enligt yttrandet. Erkki Vuorijärvi (GL) yrkar att man får mera tid till att sätta sig in i frågan, gå djupare in i den. Susanne Grundström (S) bifaller Erkki Vuorijärvis yrkande. Hon yrkar också att det är viktigt att ordförande Samuel Ericson får delta i projekt Ungdomsdialog. Viktigt också att utreda gränsdragningsfrågor till bildnings- och omsorgsnämnderna med tanke på punkterna 1 och 2 i fullmäktiges beslut. Ta upp en diskussion angående detta med nämndernas ordförande. Projekt Ungdomsdialog bör vara en stående punkt på val- och demokratinämndens föredragningslista i fortsättningen. Ordföranden ställer proposition på yrkanden och förslag vilka samtliga bifalls. Val- och demokratinämndens beslut 1 Nämnden behöver gå djupare in i frågan och ordföranden får i uppdrag att med bildnings- och omsorgsnämndernas respektive ordförande diskutera gränsdragningsfrågor med tanke på fullmäktiges beslut , 205, punkterna 1 och 2. 2 Arbeta vidare i projekt Ungdomsdialog och ordförande Samuel Ericson ska ingå i styrgruppen för projektet. 3 Projekt Ungdomsdialog ska vara en stående punkt på nämndens föredragningslistor i fortsättningen.

11 11(12) 17 Godkännande av attestering av faktura gällande Dagens Samhälle, dnr 13.11/002 En faktura inkom till nämndens ordförande Samuel Ericson för attest. Fakturabelopp för nämndens del var 2 331,99 kronor och rörde prenumerationer på Dagens Samhälle till tre av nämndens ledamöter. Ordförande sökte hitta grundande beslut kring denna prenumeration men fann inget. Då fakturan rörde en redan gjord beställning ansåg sig ordförande tvungen att attestera fakturan för att det inte skulle uppstå ekonomiska efterföljder för kommunen. Val- och demokratinämnden skall därför formellt besluta att godkänna ordförandes attestering av fakturan. Val- och demokratinämndens beslut 1 Val- och demokratinämnden godkänner ordförandes attestering av fakturan. 2 Val- och demokratinämnden anser att kommunstyrelsen snarast bör lyfta ärendet och besluta huruvida kommunen skall prenumerera på Dagens Samhälle eller ej.

12 12(12) 18 Information om planerat medborgarkontor, dnr 14.11/105 Informatör och chef för kommande medborgarkontor Thorsten Schnaars presenterar sig. Han redogör för planerna på ett medborgarkontor. Syftet med det nya kontoret är att förbättra servicen till medborgarna. Här ska man kunna får hjälp med bl.a. ärenden som hör hemma i Bergslagens Miljö- och Bygg eller Bergslagens Kommunalteknik, lättare få kontakt med politiker, möjlighet att kunna påverka, parkeringstillstånd, försörjningsstöd, överförmyndarärenden, föreningsbidrag, lärcentra, förskola, fritid-kultur, reception/växel m.m. Medborgarkontoret ska vara en fysisk plats att gå till när man som kommuninvånare behöver hjälp med sina ärenden. Det ska vara lättillgängligt och lunchöppet, hög servicenivå. Eventuellt kaffeservering. Susanne Grundström (S) framför att val- och demokratinämnden borde ha möjlighet att kunna delta i medborgarkontorets uppbyggande. Uppdraget att planera medborgarkontoret har kommunchefen Lena Sahrblom varför frågan om deltagande i planeringen får ställas till henne eller till kommunstyrelsen.

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-14.25 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Ericson (V), ordförande Robin Pleines, (C) Jonas Domnauer (HOB), Erkki Vuorijärvi

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00-15.00 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Fredrik Fogelkvist (V) Samuel Ericson (V) Robin Pleines (C) Jonas Domnauer (HOB) Erkki Vuorijärvi

Läs mer

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S)

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Flygeln, Kl. 14.00-15.05 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) Ersättare

Läs mer

Samuel Ericson (V), ordf Susanne Grundström (S) Robin Pleines (C) Wilhelm Tham (GL) ers Erkki Vuorijärvi (GL) Fredrik Fogelqvist (V) ers Jan Svärd (S)

Samuel Ericson (V), ordf Susanne Grundström (S) Robin Pleines (C) Wilhelm Tham (GL) ers Erkki Vuorijärvi (GL) Fredrik Fogelqvist (V) ers Jan Svärd (S) 1(9) Plats och tid Hällefors Folkhögskola, Kl. 14.00 Beslutande Ledamöter Samuel Ericson (V), ordf Susanne Grundström (S) Robin Pleines (C) Wilhelm Tham (GL) ers Erkki Vuorijärvi (GL) Fredrik Fogelqvist

Läs mer

Datum Mathias Brandt, kommunsekreterare Birgitta Berggren, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Berggren

Datum Mathias Brandt, kommunsekreterare Birgitta Berggren, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Berggren 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, Kl. 14.00-16:10 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordförande Erkki Vuorijärvi (GL) Wilhelm Tham ersätter Arne Rubin (KD) Göran Strömqvist (M) Tommy

Läs mer

Datum Ersättare Maria Gustafsson (V) kl Birgitta Berggren, sekreterare

Datum Ersättare Maria Gustafsson (V) kl Birgitta Berggren, sekreterare 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00-17.00 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordförande Siv Sander ersätter Torbjörn Saxin (S) Erkki Vuorijärvi (GL) Wilhelm Tham ersätter Arne

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Datum Jessica Jansson, ekonomichef Birgitta Berggren, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Berggren

Datum Jessica Jansson, ekonomichef Birgitta Berggren, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Berggren 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordförande Siv Sander ersätter Torbjörn Saxin (S) Erkki Vuorijärvi (GL) Wilhelm Tham ersätter Arne Rubin

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23 Kommunstyrelsen 2008-04-22 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 10.00 10.40 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

"[Skriv övriga närvarande här]"

[Skriv övriga närvarande här] 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande "[Skriv övriga närvarande här]" Justerare Justeringens

Läs mer

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V)

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V) 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 16.00 16.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Abdel Majid Elmoussauoui (S) Ronnie Faltin (S) Per Karlsson (M) Vivianne Pettersson (M)

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Mikael Forssander, sekreterare Fredrik Cederblom, kommunjurist 8. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 3-8 Mikael Forssander

Mikael Forssander, sekreterare Fredrik Cederblom, kommunjurist 8. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 3-8 Mikael Forssander 1(8) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-13.40, 14.00-14.30 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Nils Matsson (M) Holger Forsberg (S), tjänstgörande ersättare Helena

Läs mer

Riitta Löfström och Birger Antonsson. Kanslichefens rum måndag

Riitta Löfström och Birger Antonsson. Kanslichefens rum måndag Kommunstyrelsen 2009-12-17 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Hällefors, kl. 14.00 17.10 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Riitta Löfström och

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 13.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson Justeringens

Läs mer

Valnämnden Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:00

Valnämnden Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:00 Malung-Sälens kommun Valnämnden 2017-04-07 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:00 Ronny Larsson (S), ordförande Sven-Ove Halvarsson Lill (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Utses att justera Inger Wenneberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Valnämnden (12)

Valnämnden (12) Valnämnden 2013-11-18 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 18 november 2013 kl. 13.00 16.05 Beslutande Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Hans Cedergren (KD) Ingrid Årdh-Strid

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 5, Onsdag 23 januari 2019 kl. 10:00 11:15 Utses att justera Margareta Henricsson Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2018-09-27 1 (9) Plats och tid B-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 14:00 16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 11-15 Justeringens plats och

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15.

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-01-18 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, 2018-01-18 kl. 14:00-15.00 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANKs sammanträdesrum kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice ordförande),

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl.

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 4 TIERPS 2016-04-14 1 (7) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-17:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-11 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Justeringens

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20

Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20 1 (7) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Ulf G Johansson (KD) Brita Nyman (S) Tord Tannenberg (M) Sten Grack (L) Elisabeth Därth (C) Anders V Nilsson (S) 15 Pernilla

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Cafeterian, Högbergsskolan kl. 11.00-14.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Paragrafer 41-44 Justeringens plats och tid Tisdag 23 januari,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (6) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-02-23 Plats och tid Lubeck, Förvaltningshuset, Gävle, kl.13.00-14.20 Paragrafer 1-8 Närvarande Se sidan 2 Justeringens tid 2012-02-24 Sekreterare

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50

Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50 2017-09-13 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50 Göran Dahlgren (S), Ordförande Bo Hansson (M), I:e vice ordförande Lena Johansson

Läs mer

Protokoll samverkansnämnden

Protokoll samverkansnämnden Klockan: 14:00-16.10 Plats: Kommunhuset i Forshaga, lokal Visten Protokoll samverkansnämnden 2011-11-03 Beslutande Mikael Johansson S Ordförande Kenneth Eriksson S Georg Forsberg C Anders Ljungsten M Övriga

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

VALNÄMNDEN. Protokoll 2012-01-24. Tisdagen den 24 februari 2012, kl 18-20 i Dialogen. Tid och plats

VALNÄMNDEN. Protokoll 2012-01-24. Tisdagen den 24 februari 2012, kl 18-20 i Dialogen. Tid och plats Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2012, kl 18-20 i Dialogen Beslutande Ledamöter Göran Löfgren (M), ordförande Bo Hammarlund (FP) Anna-Carin Stålgren (KD) Ann-Britt Lindberg (C) Madeleine Mjöberg

Läs mer

Datum Nämnd- och utredningssekreterare Malin Bergkvist. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 42-49

Datum Nämnd- och utredningssekreterare Malin Bergkvist. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 42-49 1(5) Valberedningen Plats och tid Kommunkontoret, Pyramiden, kl. 15.00-15.20 Beslutande Allan Myrtenkvist (S), ordförande Morteza Naderi (S) Katja Ollila (V), vice ordförande Maja Loiske (V) Ulrika Jonsson

Läs mer

Protokoll Valnämnden

Protokoll Valnämnden Tid Plats 10:00-10:50 Lillängen Beslutande ledamöter Arild Wanche (KD) (ordförande) Soveig Widstrand (S) Eva Hermansson (S) (vice ordförande) Lennart Eriksson (C) Arne Augustsson (C) ersätter Reidun Hannerz-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Biblioteket, Vänersborg

Biblioteket, Vänersborg 2009-02-05 1 (11) Plats Biblioteket, Vänersborg Tid Torsdagen den 5 februari 2009, kl. 15.00 17.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.35. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annette Hallberg (S) tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordf Gunnar Bengtsson (S) 1:e v ordf Fredrik Jönsson (C) 2:e vice ordf Bedrija

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Onsdag 9 augusti 2017, kl. 13:00-14:00, i Höga rummet, kommunhuset Beslutande Lars-Gösta Johansson (S) Margareta Ivarsson (C) Bosse Henriksson (M) Barbro Thelaus (KD) Louise Tikkanen (S)

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Katarina Strömgren Sandh

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Katarina Strömgren Sandh 2012-02-09 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 09.00 11.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), Ordförande Jonny Molander, SPF Argenta Sven-Åke Lundh, SPF Argenta Lars Eric Book, PRO

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(4) Plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl. 16.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl.18.00

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: ,

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: , PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-08-22 Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön 2017-08-22 kl. 10:00-12.00, 13.00-13.55 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Minnesanteckningar 1 (2) Datum 2012-11-05 Demokratiberedningen Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Deltagare: Björn Johansson (MP), Dag Bergentoft (M), Lotta Johnsson-Fornarve

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup Protokoll 1 (9) Plats och tid Holger, kommunhuset, 2018-06-27, kl. 15.00 15.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 13-17 Justeringens plats

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : 1 av 9 Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-14.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande s sekreterare Christian Björkqvist Utses att justera Egon Hanson (SPI) Justerade paragrafer

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan Valnämnden 2017-05-12 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan 8.30-10.15 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Lars-Erik Karlsson (C) Reine Antonér (M) Karl-Johan Wiktorp (L)

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 11 oktober 2017 kl.17:00-18:35 konferenssal Vällingen, Nykvarns kommunhus. Ajournering kl. 18:15-18:25 Anders Jönsson (M), ordförande Thorbjörn Wallin (NP),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00- Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars Peter Hållstrand Paragrafer 14-21 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

Mathias Brandt, kommunsekreterare. Ewa Lindbäck och Ritha Sörling

Mathias Brandt, kommunsekreterare. Ewa Lindbäck och Ritha Sörling 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 08.00-08.25 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Marjo Pruuki (S) Thomas Lönn (S) Ronnie Faltin (S) Per Karlsson (M) Robert Örtlund (M) Åsa Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(6) Plats och tid Solgården, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Kim Hellström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordförande

Läs mer

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:...

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:... 1 (5) Datum: fredag 16 mars 2018 Tid: 1000-1200 Plats: Beslutande: Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Närvarande: Pirjo Öster Socialt ansvarig samordnare

Läs mer

Torsdag 27 februari 2014 kl. 17:00-18:30 Sammanträdesrummet, kommunhuset i Torsby

Torsdag 27 februari 2014 kl. 17:00-18:30 Sammanträdesrummet, kommunhuset i Torsby VALNÄMNDEN Tid och plats Beslutande Torsdag 27 februari 2014 kl. 17:00-18:30 Sammanträdesrummet, kommunhuset i Torsby Rune Mattsson (S), ordförande Marianne Ohlsson (S) Lennart Eriksson (S) Anne-Marie

Läs mer

Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S)

Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Silvergruvan, kl. 15.00-16.45 Beslutande Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) Övriga närvarande

Läs mer

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg Tid och plats 17 januari 2019, kl. 09:00 10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Tomas Delgado Pinto Beslutande Ledamöter Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Fredag 22 september 2017, kl. 13:00-14:00 i Nämndrummet, kommunhuset Beslutande Lars-Gösta Johansson (S) Karin Bäckman (S) Margareta Ivarsson (C) Michael Hamberg (L) ersätter Bosse Henriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

PROTOKOLL Valnämnden Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Valnämnden Sammanträdesdatum: 1(16) Plats och tid Hövdingasalen, Kommunhus Nödinge, kl. 14:00-15:40 ande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Eva Eriksson (S), ordförande Catharina Elisasson (S), tjänstgör för Lena

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 19.00-19.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Göran Winér (S), ordförande Margareta Stenström (M), tjg ers för Leif Hägg (M) Anette Hallberg

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer