G-salen, Växjö kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "G-salen, Växjö kommun"

Transkript

1 Plats G-salen, Växjö kommun Tid Kl Beslutande Ledamöter Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kerstin Jacobsson, Hjärt- och lungsjukas lokalförening i Växjö (HLF) Thomas Johansson, Handikappades Lokalförening i Växjö (DHR) Doris Wall, Reumatikerföreningen Växjö (R) Thorvald Erlandsson (Dövas förening i Kronobergs län (SDR) Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Fredrik Pettersson, sekreterare Ingrid Bengtsson, Växjö handikappidrottsförening Doris Wall Kommunkansliet Justerade paragrafer 1-15

2 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare.. Fredrik Pettersson.. Carin Högstedt.. Doris Wall

3 Förteckning över kommunstyrelsens samverkansråds ärenden den 13 februari Besök från Växjö handikappidrottsförening 2 Inställt besök från omsorgsförvaltningen 3 Protokoll från föregående möte med kommunstyrelsens samverkansråd Uppföljning av Handikappolitiska årsmötet Återkoppling från Trafikplaneringschefen efter besöket på sammanträdet i oktober Uppföljning av Handikapporganisationernas skrivelse om situationen i skol- och barnomsorgsnämndens samverkansråd Uppföljning av skrivelse till regionstyrelsen med anledning av de nya färdtjänstreglerna Uppföljning av nämnden för arbete och välfärds samverkansråd gällande "procentuell ambition av praktikplatser för personer med funktionsnedsättning" 9 Sommaravslutning 3 juni 10 Ändring av sammanträdestid i april 11 Rapporter från ledamöter 12 Protokoll från övriga nämnders samverkansråd 13 Meddelanden 14 Kallelse till samverkansrådets sammanträden 15 Information om temadagen "Våld mot kvinnor med funktionsnedsättning"

4 1 Besök från Växjö handikappidrottsförening beslutade den 25 oktober 2012 att bjuda in Växjö handikappidrottsförening till nästkommande sammanträde. Ingrid Bengtsson, kassör i föreningen, närvarar som representant för och berättar om verksamheten. Diskussion Ingrid Bengtsson berättar att föreningen bildades 1970 i syfte att ge funktionshindrade möjlighet att idrotta. I dagsläget är man 53 medlemmar men tidigare har man varit över 100 stycken. Anledningen till medlemstappet förklaras med att många funktionshindrade idag kan integreras i vanliga idrottsföreningar, vilket de tycker är bra. Man har en vilande ungdomssektion vilket också beror på den framgångsrika integrationen i de vanliga föreningarna. Föreningen är till för både de som tävlar i sin respektive idrott och vanliga motionärer. Föreningen erbjuder ett brett utbud av idrotter, bl.a. bordtennis, showdown, boccia, luftgevärsskytte, bågskytte, friidrott, innebandy, fotboll och mattcurling. I flera av idrotterna har föreningen flera framgångsrika utövare och man ska exempelvis skicka 4 representanter till SM i Skellefteå. Dessutom hoppas man nästa år få arrangera SM i mattcurling. Nyligen hade föreningen, tillsammans med kommunen, ett arrangemang för handikappidrott i Araby Park Arena, vilket lockade ett 100-tal personer. Carin Högstedt tycker det är bra att funktionshindrade kan integreras i de vanliga föreningarna men undrar om Växjö handikappindrottsförening tycker att kommunen ger dem tillräckliga resurser för att kunna utöva sina idrotter? Ingrid Bengtsson svarar att på det stora hela är man nöjd med stödet från kommunen. Hon menar dock att styrketräningslokalen de använder på Norremark är lite väl kostsam för föreningen. De har undersökt möjligheten att få vara på rehab-enheten på St. Sigfrids-området men har inte fått svar ännu. Rådet föreslår att de ska undersöka möjligheten att vara i kommunhälsans lokaler eller Idrottskliniken vid I11. Thorvald Erlandsson frågar efter namnet på en medlem i föreningen som tog guld i Paralympics för år sedan. Ingrid Bengtsson kan inte erinra sig

5 1 fortsättning detta, men nämner Gunilla Bolin som representerade föreningen och har tagit medaljer i Paralympics. Erlandsson tillägger att det också finns en idrottsförening för döva, Dacke, som mestadels håller på med bowling och minigolf. Carin Högstedt frågar om könsfördelningen i Växjö handikappidrottsförening och Ingrid Bengtsson svarar att det är ungefär jämt fördelat mellan män och kvinnor.

6 2 Inställt besök från omsorgsförvaltningen bjuder in omsorgsförvaltningen till sammanträdet den 18 april. beslutade den 25 oktober 2012 att bjuda in Kjell Magnusson från omsorgsförvaltningen för att diskutera väntetiden för hjälpmedel från resursenheten. Beslutsunderlag Omsorgschefen har meddelat att varken Kjell Magnusson eller Ulf Gustafsson (rehabchef) kan medverka vid sammanträdet efter att det flyttades från den 14 februari till den 13 februari.

7 3 Protokoll från föregående möte med kommunstyrelsens samverkansråd Dnr KS sam/2013:1 Samverkansrådet noterar protokollet. Uppföljning av föregående möte med kommunstyrelsens samverkansråd den 25 oktober Diskussion Doris Wall undrar om det gjorts någon utvärdering om hur hanteringen av färdtjänsten har fungerat sedan Regionförbundet tog över ansvaret från kommun. Carin Högstedt svarar att det ska göras en granskning och en utvärdering av det faktum att administrationskostnaden för färdtjänsten har ökat med 31 procent (motsvarande 1,6 miljoner kr) sedan Regionförbundet tog över. Meningen var att det i alla fall inte skulle bli dyrare och därför har kommunstyrelsen begärt en förklaring från Regionförbundet. Det ska påpekas att utvärderingen endast gäller kostnadsfrågan och berör inte eventuella kvalitetsförsämringar.

8 4 Uppföljning av Handikappolitiska årsmötet 2012 Dnr KS sam/2013:1 1. Samverkansrådet uppdrar till presidiet att ta fram en åtgärdslista baserad på förslagen från årsmötet. 2. Åtgärdslistan ska utröna vilka åtgärder som ska utföras, vem som ska göra dem och när det ska ske. 3. Sekretareren undersöker möjligheten till en Facebook-grupp för samverkansrådet. Den 13 december var datumet för 2012 års handikappolitiska årsmöte. Huvudtemat för mötet var en workshop anordnad av representanter från företaget Humana. Diskussion och beslutsunderlag På årsmötet tog Thomas Johansson upp problemet med handikapparkeringsplatserna i kommunen under vinterhalvåret. Framförallt p-platserna hos de privata markägarna underhålls inte som de bör. Han konstaterar att det är samma problem detta år. Doris Wall undrar om man ska skicka ut anteckningarna från årsmötet till ordförande i samtliga nämnder och bolag så att de får information om vad som behöver göras inom tillgänglighetsområdet. Carin Högstedt håller med om att detta måste göras men föreslår att samverkansrådet uppdrar till presidiet att sammanställa en mer överskådlig och detaljerat åtgärdslista som skulle underlätta för nämnderna och förvaltningarna. Detta skulle dessutom ge bättre möjligheter till uppföljning. Carin Högstedt undrar om Facebook vore en möjlighet för samverkansrådet att bättre nå ut med tillgänglighetsfrågorna. Kerstin Jacobsson anser parkeringsvakterna i Växjö har blivit bättre på att beivra felparkeringar. Doris Wall ser denna bransch som ett bra exempel på där kommunen kan sätta folk i arbete. Thorvald Erlandsson undrar om kommunen får behålla någon del av pengarna om verksamheten ligger hos

9 4 fortsättning en privat entreprenör. Carin Högstedt svarar att i sådant fall tillfaller pengarna det företaget.

10 5 Återkoppling från Trafikplaneringschefen efter besöket på sammanträdet i oktober Dnr KS sam/2012:4 Samverkansrådet noterar svaren. Den 25 oktober 2012 besökte trafikplaneringschefen samverkansrådet för en öppen dialog om tillgänglighetsfrågorna inom det tekniska området. Trafikplaneringschefen har nu återkommit med skriftlig återkoppling på de frågor som inte kunde besvaras vid mötet. Diskussion Carin Högstedt meddelar att man i juni i år kommer att börja trafikera de nya linjerna med de nya bussarna. Det är beslutat att en linje kommer att stanna utanför lasarettet. Dessutom hoppas man att en linje ska kunna stanna utanför pensionärernas hus. Kerstin Jacobsson menar att man måste förbättra busshållsplatsen vid Ulriksbergspromenaden. Doris Wall påpekar att det bör finnas soffor och helst busskurer vid alla busshållsplatser i anslutning till äldreboenden.

11 6 Uppföljning av Handikapporganisationernas skrivelse om situationen i skol- och barnomsorgsnämndens samverkansråd Dnr KS sam/2012:4 Samverkansrådet noterar skrivelsen. Handikapporganisationerna (HSV) har i en skrivelse till kommunstyrelsen daterad beskrivit situationen i skol- och barnomsorgsnämndens samverkansråd. Efter politisk beredning bestämdes att skrivelsen skulle överlämnas till skol- och barnomsorgsnämnden.

12 7 Uppföljning av skrivelse till regionstyrelsen med anledning av de nya färdtjänstreglerna Dnr KS sam/2012:9 Samverkansrådet uppdrar till presidiet att förbereda och sammankalla ett extrainsatt möte om färdtjänsten med Regionförbundet så snart som möjligt. Med anledning av de nya färdtjänstreglerna beslutade kommunstyrelsens samverkansråd att skriva till regionstyrelsen med synpunkter och frågor. Skrivelsen togs upp i regionstyrelsen den 16 januari. Diskussion och beslutsunderlag Kennerth Björn meddelar via ombud sina synpunkter på svaret samverkansrådet fick på sin skrivelse. 1. Regionstyrelsen skriver att de har stämt av reglerna med brukarorganisationerna. Detta stämmer inte. 2. Informationen om färdtjänstreglerna har inte heller gjorts tillgängliga på lättläst svenska. 3. Redogörelsen för planeringen av färdtjänst vid större evenemang är en undanflykt för att dölja det faktum att bokningarna inte samordnas. 4. Kennerth Björn har frågat Regionförbundet vem som är ansvarig för informationen om färdtjänsten de lägger ut på sin hemsida. Svaret han har fått är att det är Växjö kommun. Med anledning av de svar samverkansrådet fick på sin skrivelse föreslår Carin Högstedt att samverkansrådet sammankallar till ett extrainsatt möte med bara Regionförbundet för att diskutera frågan. Frågor bör formuleras och skickas till Regionförbundet före mötet så att de kan bemöta dem på ett tillfredställande sätt. Dessutom behöver det undersökas vilka personer från Växjö kommun som med fördel bör medverka vid mötet. Doris Wall poängterar att något ifrågasättande av samarbetet mellan Växjö kommun och Regionförbundet inte är en del av ärendet.

13 8 Uppföljning av nämnden för arbete och välfärds samverkansråd gällande "procentuell ambition av praktikplatser för personer med funktionsnedsättning" Dnr KS sam/2012:2 Samverkansrådet noterar paragrafen och konstaterar att det finns höga ambitioner vad gäller sommarjobb i Växjö kommun 2013 och att det rimligen också bör inkludera alla, oavsett fysiska förutsättningar. beslutade på sammanträdet att ta upp nämnden för arbete och välfärds samverkansråds 17 från Procentuell ambition av praktikplatser för personer med funktionsnedsättning vid nästa sammanträde.

14 9 Sommaravslutning 3 juni besöker den dagliga verksamheten på Annevik den 3 juni klockan beslutade den 25 oktober 2012 om sammanträdestider för I beslutet ingår en sommaravslutning den 3 juni med någon form av utflykt. Beslutsunderlag Samverkansrådets presidium har förslagit att rådet den 3 juni besöker den dagliga verksamheten på Annevik.

15 10 Ändring av sammanträdestid i april Samverkansrådets möte den 11 april flyttas till den 18 april klockan och beslutsunderlag P.g.a. krockar med andra sammanträden föreslås att samverkansrådets sammanträde den 11 april flyttas fram till den 18 april klockan

16 11 Rapporter från ledamöter Samverkansrådet uppdrar till presidet att undersöka möjligheten till ett besök på Fort Knox Arena och Telekonsult Arena under våren. Rapporter och diskussion 1. Thorvald Erlandsson undrar hur det blir med besöken på de övriga idrottsarenorna efter tillgänglighetsvandringen på Vida Arena. Rådet konstaterar att det nog är lämpligast att begränsa besöket till två av arenorna och väljer ut Fort Knox Arena och Telekonsult Arena som potentiella besök för nästa tillgänglighetsvandring. Thomas Johansson konstaterar att det nog vore bäst om Maarit Lundwall, tillgänglighetssamordnare på Idé- och kunskapscentrum, besöker arenorna före rådets besök. På så vis får hon lugn och ro att systematiskt undersöka arenorna och rådets ledamöter kan med hjälp av hennes rapport genomföra ett mer organiserat och givande besök. 2. Kerstin Jacobsson meddelar att det ibland är problem för rullstolsburna att komma på bussen i Hovmantorp. Om det exempelvis redan står en barnvagn i bussen får rullstolen helt enkelt inte plats. Hon anser det viktigt att de nya bussarna är bättre utrustade för detta. 3. Thomas Johansson tar upp de Volkswagen Caddies som Serviceresor använder. Som rullstolsbunden placeras man då ofta längst bak i bilen. Han undrar om detta förfarande riskerar säkerheten, exempelvis vid en brand och vad serviceresor har för säkerhetsrutiner om en sådan situation skulle uppkomma.

17 12 Protokoll från övriga nämnders samverkansråd Dnr KS sam/2013:2 1. noterar inkomna minnesanteckningar och protokoll. 2. Sekreteraren undersöker Kultur- och Fritidsnämndens samverkansråds 6 från den 21/8-12 och 4 från den 28/ Minnesanteckningar och protokoll från kommunkoncernens olika samverkansråd tas upp i kommunstyrelsens samverkansråd för kännedom. 1. Kultur- och fritidsnämndens samverkansråd Gatu- och byggnadsmiljökommittén Gatu- och byggnadsmiljökommittén Kultur- och fritidsnämndens samverkansråd Beslutsunderlag Carin Högstedt påtalar att två paragrafer från Kultur- och Fritidsnämndens samverkansråds möte den 21 augusti 2012 och 28 november 2012 har lämnats utan åtgärd.

18 13 Meddelanden Dnr KS sam/2013:1 1. Sekretareren undersöker hos Boverket vad reglerna säger om antalet handikapplatser i publika lokaler. 2. Samverkansrådet noterar att skrivelsen från HSV om ljudmiljön på Ulriksbergskolan har överlämnats till skol- och barnomsorgsnämnden. Följande meddelande har inkommit till samverkansrådet sedan senaste sammanträdet: 1. Carin Högstedt (V) inkom den 31 oktober 2012 med en motion om ett uttalande till Riksdag och Regering om att bristande tillgänglighet införs i diskrimineringslagen. Kommunfullmäktige tog beslut om motionen den 18 december HSV har i en skrivelse daterad 14 december 2012 som inkommit till kommunstyrelsen påtalat brister i ljudmiljön i skolmatsalen på Ulrikbergsskolan. Skrivelsen överlämnades till skol- och barnomsorgsnämnden. 3. Svar från Stadsbyggnadskontoret om regler för antal handikapplatser i publika lokaler. 4. Samverkansrådets ledamot Thomas Johansson har i ett medborgarförslag daterat föreslagit ett samarbete mellan kommunen och de privata assistansbolagen. 5. Carin Högstedt (V) inkom den 1 oktober 2012 med en motion om stöd till elöverkänsligas bostadsanpassning. Kommunfullmäktige tog beslut om motionen den 22 januari Diskussion och beslutsunderlag Stadsbyggnadskontoret har meddelat att de inte känner till att det finns några specifika regler för hur många handikapplatser det ska finnas i publika

19 13 fortsättning lokaler. Carin Högstedt ställer sig frågande till detta och önskar undersöka saken närmare. Rådet konstaterar att skrivelsen från HSV om ljudmiljön på Ulriksbergskolan är en fråga för skol- och barnomsorgsnämnden.

20 14 Kallelse till samverkansrådets sammanträden Samverkansrådets kallelse i pappersformat ska vara dubbelsidigt men inte med förminskad teckenstorlek. Beslutsunderlag Rådet påpekar att teckenstorleken på sammanträdets kallelse är i minsta laget.

21 15 Information om temadagen "Våld mot kvinnor med funktionsnedsättning" Carin Högstedt informerar om planeringen för temadagen Våld mot kvinnor med funktionsnedsättning som ska anordnas tillsammans med kvinnojouren Blenda. Preliminärt datum för temadagen är 15 april. Inbjudan ska gå ut till personal i handikapporganisationerna och omsorgen. Man räknar med ca 100 deltagare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Tid och plats C-salen kl. 13:30 15:40 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-04-09. Tid Kl. 13:30 15.55. Beslutande. Carin Högstedt (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-04-09. Tid Kl. 13:30 15.55. Beslutande. Carin Högstedt (V) Plats G-salen Tid Kl. 13:30 15.55 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB) Kerstin

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10 Närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats Benny Johansson (M) ordförande Rose-Marie

Läs mer

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Plats C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Gudrun Rydh,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26 Beslutande Ledamöter, Växjö kommun Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare, Växjö

Läs mer

Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte 13 december 2012

Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte 13 december 2012 Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte 13 december 2012 Plats: Idé- och Kunskapscentrum, Södra Vallviksvägen 4, Växjö Närvarande: Malin Adell Kind (C) Elisabeth Andersson Kerstin Andersson Tommy Andersson

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 22 maj 2013 Klockan 16.00-17.30 Närvarande Rose-Marie Holmqvist (S) vice ordförande Kennerth Björn, FUB Gudrun Rydh, NHR Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-10-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-10-26 Tid och plats E-salen, kl. 13:30 16:04 Beslutande Ledamöter Ledamöter HSV Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b. Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00

Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b. Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00 Plats Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Kennerth Björn,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 116 Dnr KS/2018:496-037 2019-05-29 1/2 Medborgarförslag om byggande av en multisporthall Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. medborgarförslaget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tillgänglighetsrådet 2014-05-19 Blad 1 (8) Plats och tid Almen, kommunkontoret i Strömsund, kl. 09.00 11.35 Beslutande Susanne Hansson (s), ordförande Björn Bloom (s) Jan-Olof Olofsson (m) Inez Krånglin

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2015-10-09 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Kosta Boda Art Hotel. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:00

Trafiknämnden. Plats: Kosta Boda Art Hotel. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:00 Trafiknämnden Datum: 2019-03-07 Tid: 09:00-11:00 Plats: Kosta Boda Art Hotel Ledamöter Carina Bengtsson (C) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande) Peter Freij (S) (2:e vice ordförande) Catharina

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-03-23. Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-03-23. Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande Tid och plats C-salen kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Ledamöter HSV Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö 2016-01-13 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-15.50 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 16:00 Beslutande Övriga Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelning) Barbro Johansson (Hagfors-Ekshärads reumatikerförening)

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

KALLELSE Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-01-28. Tid 2014-02-03, kl. 13:30 15:30

KALLELSE Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-01-28. Tid 2014-02-03, kl. 13:30 15:30 KALLELSE Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-01-28 Kommunstyrelsens samverkanråd kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 12. Tid 2014-02-03, kl. 13:30 15:30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 18.30-21.00 Ajournering kl. 19.20-19.30 Beslutande Ann Pettersson (M) Julius Hansson (S), tjg ers för Afrim Goxhuli (S) Gösta Nilsson (FP) Björn Nordström (C), tjg

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Plenisalen, Stadshuset, Hagfors kl 10:00 12:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 2014-12-16 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium Sida 1/5 Protokoll 2017-03-29 Sammanträdesrum Bladet, kl. 9.00 12.30 Närvarande: Revisorer Arne Nordqvist, ordförande Harriet Johansen Mikael Hellman Johan Holgersson, vice ordförande Övriga Alf Wahlgren,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck(fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida Kl 10:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sten Hamberg (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida Kl 10:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sten Hamberg (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Skurups Bibliotek, 2017-03-14, kl. 17.30 20.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Maria Christensen, Kulturchef Maria Tsakiris, Kultur

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Ulla Baugner. Kommunkontoret, Ödeshög...

Ulla Baugner. Kommunkontoret, Ödeshög... 2014-02-25 1 Plats och tid Närvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 25 februari 2014, klockan 10:00-11:40 Weine Bäck (KD) ordförande, socialnämnden Anne-Marie Samuelsson (SKPF)

Läs mer

Välfärdsberedningen (10)

Välfärdsberedningen (10) Välfärdsberedningen 2012-01-18 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 13.00 16.00 Beslutande Inger Bergman (M), ordförande Rolf Berger (S) Tord Rosenqvist (S) Birgitta Roskvist (S) Ylva

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande...

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Plats och tid Hembygdsgården, Ljusdal, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) ordf, Peter Engdahl (S) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Inez Tillqvist R, Otto Forsberg HRF, Tommy Olsson PSO,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-11-24 2 SN 145 Dnr 21.10 700 Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för oktober månad. Ekonomisk uppföljning daterad 2010-11-08 Arbetsutskottets

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10) 2009-12-03 1 (10) Plats och tid Ehrenborg, Ehrenborgsplan 3, Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Jonas Pettersson, v. ordf Yvonne Gustafsson, HRF Margit Lindberg, Astma Allergi

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 2 juni 2017

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 2 juni 2017 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-06-02 7/2017 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 2 juni 2017 Sid nr 66 Sammanträdets öppnande och justering... 2 67 Godkännande av dagordning... 2 68 Föregående

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

PROTOKOLL. Receptionen, Kommunhuset. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Maria West Mutiso. Ordförande... Marie-Louise Hellström

PROTOKOLL. Receptionen, Kommunhuset. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Maria West Mutiso. Ordförande... Marie-Louise Hellström Plats och tid Koppargården, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Marie-Louise Hellström (LB), ordförande Elin Jonsson, Demensföreningen Jörgen Brink, FUB Birgitta Eriksson, HRF Lena Nordberg, RSMH

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:10

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:10 Trafiknämnden Datum: 2019-01-31 Tid: 09:00-13:10 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Carina Bengtsson (C) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande) Peter Freij (S) (2:e

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Marie-Louise Hellström (-), ordförande Per-Gunnar Larsson (S) Elin Jonsson, Demensföreningen Jörgen Brink, FUB Ulla Lindberg, Reumatikerföreningen

Läs mer