Dagens öppettider. användardokumentation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagens öppettider. användardokumentation"

Transkript

1 Dagens öppettider användardokumentation

2 2(15)

3 Introduktion Dagens öppettider är en tilläggsfunktion i Arena. Den bygger på Google Calendars API. Förutsättningen är alltså att biblioteket har ett konto på Google samt en kalender med aktuella öppettider. Axiell implementerar utifrån detta kopplingen mellan denna kalender och Arena. Denna instruktion beskriver funktionaliteten ur ett användarperspektiv. 3(15)

4 Google Calendar Logga in i Google med bibliotekets konto och öppna Google Calendar. Klicka på kugghjulet i övre högra hörnet och därefter på Inställningar. Klicka på Kalendrar. Under rubriken Kalender finns en förteckning över tillgängliga kalendrar (det kanske bara finns en). Klicka på Dela den här kalendern för den kalender som ska användas till de dynamiska öppettiderna. Markera kryssrutan Gör denna kalender offentlig och klicka sedan på Spara. Klicka på Tillbaka till kalender. Om biblioteket redan har en uppdaterad kalender behöver du därefter endast kontrollera att rubriken för respektive biblioteks öppettider innehåller bibliotekets namn, så som det ska visas i Arena, till exempel Almtuna bibliotek. Detta namn måste matchas exakt med namnet i formuläret där du ska lägga in enheterna. Det är alltså mycket viktigt att detta namn inte ändras efter att funktionen Dagens öppettider är implementerad. 4(15)

5 Om biblioteket inte har några öppettider inlagda ska du börja med att lägga in dem. Dubbelklicka på det ställe i kalendern där du vill börja lägga in, till exempel dagens datum. Ange bibliotekets namn i fältet överst (Händelse utan namn). Du har även möjlighet att fylla i plats (Var) och beskrivning (Beskrivning). Ange tidpunkt då biblioteket har öppet, t ex till Du behöver inte ändra själva datumet. Markera kryssrutan Upprepa. Välj inställningar i dialogrutan som öppnas: 5(15)

6 Exemplet ovan visar de ordinarie öppettiderna måndagar fredagar. Klicka på Klar och därefter på Spara. Klicka därefter på nästkommande lördag och lägg in motsvarande öppettider för lördagen. Spara. Klicka på Klar och därefter på Spara. Gör på motsvarande sätt om biblioteket har öppet även på söndagar. Om kalendern alltså saknar en händelse för aktuellt datum anger den Stängt i Dagens öppettider i Arena. Lägg därefter in undantag. Till exempel har biblioteket troligen inte öppet på midsommarafton. Bläddra dig fram till midsommarafton via kalendern och klicka på det aktuella datumet. Klicka på Radera. Klicka på Endast den här förekomsten. 6(15)

7 Klicka på Spara. Gör på samma sätt med de övriga dagar då biblioteket är stängt och alltså avviker från de ordinarie öppettiderna. 7(15)

8 Inställningar i Arena Dagens öppettider visas i Arena via Liferay-portleten Visa artiklar. Artikeln för detta ändamål består av ett formulär. Detta formulär lägger en konsult från Axiell på plats i samband med implementeringen, samt lägger in en av enheterna som exempel. Välj mallen calendarevents. Titeln är Öppettider Alla eller Bibliotekets namn öppettider (om endast ett bibliotek finns i listan). Mallen består av följande fält: municipalityname = Kommunnamn/gruppering* Denna översta nivå visas bara om Arena innehåller flera olika kommuner libraryname = Bibliotekets namn (måste matcha det i kalendern)* libraryurl = URL till annan sida om kalendern inte ska uppdateras på samma sida. noofdays = Antalet dagar som visas samtidigt efter klick på en enhets namn eller när endast ett bibliotek finns i listan (standardvärde finns) instanceid = Om du vill ha flera instanser på samma sida ska du ge varje kalender ett eget id (som du bestämmer själv) till 8(15)

9 exempel i1, i2, osv. calendarid = Google-konto (e-post)* apikey = API-nyckel* issinglelineperdayeventformat = Markera kryssrutan om du vill visa varje händelse på en rad. Rekommenderas om du inte vill visa plats och beskrivning. isshowlocation = Visa plats. isshowdescription = Visa beskrivning. librarylinktarget = target-attribut för länk (om den används). _self (samma flik) _blank (ny flik)(standardvärde _self) txtnext = Ledtext för bläddringsknapp Nästa (standardvärde finns) txtprevious = Ledtext för bläddringsknapp Föregående (standardvärde finns) txtback = Ledtext för bläddringsknapp Tillbaka (standardvärde finns) txtclosed = Ledtext för status Stängt (standardvärde finns) txtshowmore =Title-text för enheternas namn (visas vid hovring): Visa fler öppettider för xxx bibliotek (standardvärde finns) De obligatoriska fälten är markerade med en asterisk. Kryssrutorna Localizable används inte. Tänk på att lägga in kommuner och enheter i den ordning du vill visa dem i Arena, till exempel alfabetisk. För att lägga in fler bibliotek gör så här: Om du ska lägga in öppettider för en ny kommun klicka på plustecknet efter fältet Municipality name Därmed skapas en kopia av den kommuns enhet som är inlagd. De nya fälten har ljusblå bakgrund och lägger sig nedanför. Ändra fälten till det som gäller för denna kommun. 9(15)

10 Var noga med att matcha namnet i fältet libraryname exakt med det som är angivet i Google Calendar. Om du ska lägga in öppettider för en ny enhet klicka på plustecknet efter fältet libraryname. Därmed skapas en kopia av den kommuns enhet som är inlagd. De nya fälten har ljusblå bakgrund och lägger sig nedanför. Ändra fälten till det som gäller för denna kommun. Var noga med att matcha namnet i fältet libraryname exakt med det som är angivet i Google Calendar. Skapa egna öppettider på separata bibliotekssidor. Grundinställningen i öppettiderna är att när man klickar på ett bibliotek så laddas hela veckans öppettider direkt i portletten för det specifika biblioteket. Detta går dock att ändra. Man kan bygga så att när man klickar på ett bibliotek i öppettider så kommer man till en undersida, där man oftast då har biblioteksspecifik information och endast detta bibliotekets öppettider. Här är en instruktion för hur man bygger kalendereventfunktionaliteten i Arena med länkar till undersidor. Dvs hur ni lägger in länkarna samt sätter upp öppettiderna på undersidorna. I instruktionen utgår vi alltså från att ni redan skapat era undersidor för respektive bibliotek och att ni redan har fungerande öppettider på plats på startsidan. På startsidans öppettider, klicka på redigera artikel-symbolen i portletten. För varje bibliotek som ligger inlagt där, skriv i den dynamiska sökvägen till undersidan ni vill länka till i fältet libraryurl, se nedan bild. Portletten kommer då automatiskt känna av detta och länka till undersida vid klick i stället för att ladda in ny data. 10(15)

11 Länkadressen finner ni genom att gå till den undersida ni vill länka till och kopiera följande del av URLen: När detta är gjort för varje bibliotek i öppettiderna på startsidan är länkningen till undersidorna klar. På undersidorna ni länkar till behöver ni nu lägga upp öppettiderna för endast de specifika biblioteken. Så gå till undersidorna/undersidan ni vill göra detta på. För att lägga till artikeln och dess mall, gör följande. Se till att vara inloggad mot Liferay och under menyn Lägg till, lägg till portletten Visa artiklar. Se till att du har Edit controls checkat och lägg sedan till en artikel i portletten du precis lagt in. Klicka på kugghjulet för Mall. Välj mallen som heter CalendarEvents (eller snarlikt namn). Efter det ska formuläret komma fram för att kunna fyllas i. Fyll i följande information för biblioteket (Fast med er data för ert specifika bibliotek). Ni ska alltså bara fylla i information för detta specifika bibliotek till skillnad mot startsidans öppettider som har samtliga bibliotek, exempelvis: 11(15)

12 När detta är ifyllt. Hämta ert calendarid samt apikey från er artikel som visar samtliga öppettider på startsidan och skriv in dem. När detta är klart, spara. Nu ska öppettiderna för detta specifika bibliotek visas. Gör om detta på varje undersida/bibliotekssida ni vill ha specifika öppettider på. 12(15)

13 Inställningar för bokbuss - Google Logga in på Google med bibliotekets konto och öppna Google Calendar. Skapa en ny kalender och döp den till Bokbussen, namnet måste vara exakt då det matchas senare. Skapa dina bokbusskalenderhändelser på följande vis: Skapa titeln Bokbussen på varje händelse, namnet måste vara exakt då det matchas senare. Varje kalenderhändelse i kalendern Bokbussen ska ha denna titel. Lägg in din start- och stopptid på kalenderhändelserna. Välj om du vill att tiden ska upprepas i framtiden. I fältet var lägger du till hållplatsnamnet för varje kalenderhändelse. Så en kalenderhändelse för bokbussen ska så exempelvis se ut så här: Titel: Tid: Var: Bokbussen Måndag 08:00 09:00 (Upprepas varje vecka) Almtuna Skola Upprepa denna procedur tills alla kalenderhändelser/hållplatser för bokbussen är på plats. När alla kalenderhändelser är klara, klicka på kugghjulet i övre högra hörnet och därefter på Inställningar. Klicka på Kalendrar. Under rubriken Kalender finns en förteckning över tillgängliga kalendrar. Klicka på Dela den här kalendern för Bokbussen som ska användas till de dynamiska öppettiderna. Markera kryssrutan Gör denna kalender offentlig och klicka sedan på Spara. Klicka sedan på fliken Kalendrar och sedan på Bokbussen. 13(15)

14 På denna sida finns det en iframe-ruta med en del kod (Embedd-kod) som kan kopieras. Koden i sig är inte viktig, men du behöver plocka ut calendarid för bokbussen, då den inte kan vara samma som till din andra bibliotekskalender. Koden ser ut ungefär så här: <iframe src=" src=ipmtishqzjyep0hcge %40group.calen dar.google.com&ctz=europe/stockholm" style="border: 0" width="800" height="600" frameborder="0" scrolling="no"></iframe> Det som är markerat i orange är calendarid t för kalendern Bokbussen och är helt unikt för denna kalender. Kopiera ut detta då det ska användas i Arena för att koppla kalendern. Inställningar för bokbussen - Arena Bokbussens öppettider visas i Arena via Liferay-portleten Visa artiklar. Artikeln för detta ändamål består av ett formulär. Nedan visas endast de nödvändiga fälten/inställningarna för Bokbussen, för samtliga möjliga inställningar se Inställningar i Arena ovan. För att lägga till artikeln och dess mall, gör följande. Inloggad i Liferay, under menyn Lägg till lägg till portletten Visa artiklar. Se till att du har Edit controls klickat och lägg sedan till en artikel i portletten. Klicka på kugghjulet för Mall. Välj mallen som heter CalendarEvents (eller snarlikt namn). Efter det ska formuläret ligga rätt för att kunna fyllas i. Mallen består av följande fält: municipalityname = Skriv Bokbussen (Kalendernamnet) libraryname = Skriv Bokbussen (Namnet på alla kalenderevent) 14(15)

15 calendarid = Google-konto (Exempelvis ipmtishqzjyep0hcge %40group.calendar.google.com, se beskrivning ovan för att hämta rätt calendarid) Så här: apikey = Kopiera och klistra in denna från er artikel med era fasta bibliotek. isshowlocation = Klicka i checkboxen. Spara. 15(15)

Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser

Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser Innehåll 1 Introduktion... 2 2 Lägg xsl-fil i Dokumentbiblioteket... 3 3 Web service-koppling mot BOOK-IT:s resurser... 7 1 Axiell Bibliotek AB 1 Introduktion I Axiell

Läs mer

Roller i Liferay och Axiell Arena

Roller i Liferay och Axiell Arena Axiell Arena Roller i Liferay och Axiell Arena Introduktion I Axiell Arena finns det i praktiken två olika behörighetssystem ett för Liferayadministration och ett för administration av funktionaliteten

Läs mer

Karusell med länkade omslagsbilder

Karusell med länkade omslagsbilder [Skriv text] Axiell Arena Karusell med länkade omslagsbilder Axiell har tagit fram en funktion som presenterar titlar/katalogposter i Arena i form av en interaktiv karusell som visar omslagsbilder. Funktionen

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Samarbeta om artiklar

Samarbeta om artiklar 2014-12-06 Samarbeta om artiklar Introduktion Detta dokument beskriver hur biblioteken i Kalmar län kan samarbeta om redaktionellt material nedan benämnt artiklar. En förutsättning är att det är Arena-artiklar

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter.

Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter. Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter. När du är inloggad: 1. Klicka på plustecknet vid ditt ämne i innehållsträdet till vänster. Då fälls alla

Läs mer

RACCOON DEVELOPMENT AB

RACCOON DEVELOPMENT AB INNEHÅLL NYHETER 2-4 ARTIKLAR 5-7 BANNERS 8-10 SIDOR 11-15 AVDELNINGAR 16-17 MENY 18-20 TIDNINGEN 21-23 MEDARBETARE 24-26 FÖRSTASIDAN 27-28 Sid 2 NYHETER Hantera nyheter För att lägga till nyheter - klicka

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

1 LÄGGA TILL PRODUKT ELLER KURS I E-HANDELN

1 LÄGGA TILL PRODUKT ELLER KURS I E-HANDELN 1 LÄGGA TILL PRODUKT ELLER KURS I E-HANDELN Produkter och kurser hanteras lite olika i astra WEB om man vill lägga ut dem i e-handeln. Man kan även lägga ut snabbknappar både som innehåller bara produkter

Läs mer

Formulär i Sitecore. Innehåll. Inlogg sitecore:

Formulär i Sitecore. Innehåll. Inlogg sitecore: Formulär i Sitecore Inlogg sitecore: http://cms2.in.stofair.se/sitecore/login Innehåll Formulär i Sitecore... 1 Skapa formulär... 2 Lägga till fält... 3 List Type:... 5 Bekräftelsemail... 8 Peka ut formuläret...

Läs mer

Instruktioner för roedeers.se

Instruktioner för roedeers.se Instruktioner för roedeers.se Allmänna instruktioner Roller Gäst Anonym användare, ej inloggad Inloggad användare Inloggad användare Administratör Kan utföra allt och även fixa design osv, endast en eller

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Byalag.se Administrationsmanual

Byalag.se Administrationsmanual Byalag.se Administrationsmanual Snabbmeny: Återgå till huvudmenyn - Ladda hem Manual Skriv ut denna sida Inledning Du läser nu ett kompendie på hur man uppdaterar www.byalag.se på ett enkelt och smidigt

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

En personuppgift är information som kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Även kodade uppgifter kan anses vara personuppgifter.

En personuppgift är information som kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Även kodade uppgifter kan anses vara personuppgifter. Innehåll Vad finns i lathunden?... 2 Vad är Dataskyddsförordningen (GDPR)?... 2 Dataskyddsförordningen och formulär på webben... 2 Checklista inför skapandet av formulär... 2 Tacksida... 3 Formulärblock...

Läs mer

Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats.

Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats. Församlingens Webbplats Premium Manual Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats. I Församlingens Webbplats Premium ingår ett

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 2: Blogg

IT-körkort för språklärare. Modul 2: Blogg IT-körkort för språklärare Modul 2: Blogg Innehåll Gloslista 2 Logga in på bloggen (punkt 1-3) 3 Skapa och redigera sidor och undersidor (punkt 4 och 5) 4 Infoga dokument (punkt 6 och 7) 7 Skapa inlägg

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se

Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se Senast uppdaterad 2014-04-20 av Webbteamet Version: 1.0 Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se Den här snabbguiden tar bara upp de vanligaste momenten i Drupal. Du hittar hela manualen på webben:

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Manual för projektansvariga på arvsfonden.se 20140611, ver2. Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

Responsivt standardtema, lathund

Responsivt standardtema, lathund Responsivt standardtema, lathund Innehåll Introduktion... 3 Startsida... 4 Sökresultatsida... 5 Katalogpostsida... 6 Inspiration... 7 Barn... 8 Ung... 9 Vi erbjuder... 10 Öppet & Kontakt... 11 Mina sidor...

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

13. Ändra inställningar så att det passar er:

13. Ändra inställningar så att det passar er: Kom igång med Managed Google Play Detta dokument beskriver kortfattat hur man kommer igång med att börja använda Managed Google Play (MGP) i DuoSTATION MDM. Skapa koppling mellan MDM och MGP 1. Skapa ett

Läs mer

6. Gör en evenemangskalender

6. Gör en evenemangskalender 6. Gör en evenemangskalender I den här guiden skapar vi några evenemang samt en Evenemangssida som listar våra evenemang. Vi skapar också en "kalender" på startsidan där de fem nästkommande evenemangen

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund S2S SECRETS TO SPORTS Lathund BARKARÖ SK Hans Nehrman 2016-02-17 Detta dokument är en instruktion för användare av S2S Secrets to Sports 1. Logga in i S2S Syftet med dokumentet är att beskriva de vanligaste

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Webbpublicering på ki.se med Polopoly. Bilaga för huvudredaktörer

Webbpublicering på ki.se med Polopoly. Bilaga för huvudredaktörer Webbpublicering på ki.se med Polopoly Polopoly förvaltning Version 5 augusti 2010 2 Innehållsförteckning 1 HUVUDREDAKTÖR I POLOPOLY... 4 1.1 HANTERA BEHÖRIGHETER OCH KONTON FÖR EN NOD... 4 1.2 BESTÄLLA

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Tidsstyrningslistor, 3Växel administratör.

Tidsstyrningslistor, 3Växel administratör. Tidsstyrningslistor. Med hjälp av en tidsstyrningslista kan du automatiskt styra vilka tider ett nummer ska vara öppet eller stängt. Du börjar med att skapa en tidsstyrningslista, därefter kan du använda

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Handledning för Exder VCM

Handledning för Exder VCM Handledning för Exder VCM Version 2.8.5 Expert Systems 2014 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 14-12-01 Exder VCM Sida 2 av 18 Innehållsförteckning

Läs mer

DynaPahlm är användbart på många olika typer av webbplatser. Denna handbok ger dig tips och vägledning till hur du bäst använder DynaPahlm

DynaPahlm är användbart på många olika typer av webbplatser. Denna handbok ger dig tips och vägledning till hur du bäst använder DynaPahlm Användarhandbok (testsite http://www.pahlm.com/dynapahlm/ Förord DynaPahlm är levererat tillsammans med din webbplats från KM-Företagsutveckling. DynaPahlm är ett Content Management System (CMS), fritt

Läs mer

B.1.3.2-6 INSTRUKTION FÖR ELEKTRONISK KURSUTVÄRDERING I GOOGLE MED AUTOMATISK SAMMANSTÄLLNING

B.1.3.2-6 INSTRUKTION FÖR ELEKTRONISK KURSUTVÄRDERING I GOOGLE MED AUTOMATISK SAMMANSTÄLLNING Sida 1 av 6 B.1.3.2-6 INSTRUKTION FÖR ELEKTRONISK KURSUTVÄRDERING I GOOGLE MED AUTOMATISK SAMMANSTÄLLNING Öppna ett Google-konto 1. Du behöver ett Google-konto. Gå till Google och klicka på Logga in. 2.

Läs mer

Administrationsmanual för SCMS

Administrationsmanual för SCMS Administrationsmanual för SCMS Merea AB Box 69, 311 21 Falkenberg Tel: 0346-450 400 E-post: info@merea.se www.merea.se 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Skapa ny sida... 3 Skapa Nyheter...4 Redigera

Läs mer

SuperOffice Sales & Marketing

SuperOffice Sales & Marketing KALENDERN SuperOffice Sales & Marketing Innehåll Kalendern... 1 Navigera i fönstret Kalender... 1 Detaljkortet Aktiviteter... 2 Detaljkortet Försäljning... 3 Dagsvyn... 4 Veckovyn... 5 Månadsvyn... 5 Visa

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8

Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8 Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8 Häftet handlar om hur du redigerar de olika kontaktsidorna. Ett särskilt häfte finns för hur du länkar kontaktsidorna till högerspalten. Kontakter, Sunne kommun Kontaktsidorna

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA

Registrera och publicera i DiVA Uppsala universitetsbibliotek Uppdaterad februari 2019 Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera referenser istället för att registrera manuellt Istället för att registrera

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Berättarministeriet. Lathund Light

Berättarministeriet. Lathund Light Berättarministeriet Lathund Light 1 1.1 - Administrationspanelen 1.1 - Logga in För att göra ändringar på berattarministeriet.se måste du logga in i administrationspanelen. Du måste då skriva in adressen

Läs mer

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Snabbstartsguide Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Det här dokumentet har tagits fram för att hjälpa dig att snabbt kunna administrera utvärderingar

Läs mer

Internutbildning i Studentportalen

Internutbildning i Studentportalen Guide Internutbildning i Studentportalen Uppdaterad 2012-08-10 Om internutbildning... 2 Behörigheter... 2 Översikter... 2 Skapa internutbildning/internutbildningstillfällen... 3 Skapa internutbildning...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Instruktioner för bineros webmail.

Instruktioner för bineros webmail. Instruktioner för bineros webmail. För er som skaffat mejladress på civil2.se kommer här instruktioner på vanliga funktioner i bineros webbmejl. 1. Logga in 2. Webbmejlens innehåll 3. Börja mejla 4. Inställningar

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Lägga till artiklar i Joomla

Lägga till artiklar i Joomla Lägga till artiklar i Joomla från framsidan Logga först in så att du är inloggad. Klicka sedan på Lägg till ny artikel i menyn under hem. Skriv in en rubrik på rubrikraden ej för lång! Skriv sedan artikeln

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Manual Webb-admin för evenemang

Manual Webb-admin för evenemang Manual Webb-admin för evenemang Version: 001 Innehållsförteckning Logga in... 1 Lägg in nytt/redigera evenemang... 3 Prenumerant... 3 Evenemang eller Aktivitet... 3 Huvudtema och Tema... 3 Huvudkategori

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011 IdéTorget Manual Google kalender Skapa din kalender på Internet Uppdaterad oktober 2011 Googles kalender Att göra sin planering på en digital kalender har många fördelar. Det ger möjlighet att få hjälp

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för elever

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för elever Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för elever Innehåll 4 Aktivera konto 5 Söka Sök Boxar Filter Samsök 6 Strömma media 6 Dela/Skapa klipp 7 Favoriter 7 Inställningar 7 Glömt lösenordet? 7

Läs mer

Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA

Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA 1- Adress till webbplatsen Alla föreningar har tillgång till en webbplats (webbsajt) gratis via förbundet Webbplatsen är en undersida till www.spfpension.fi,

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

OBS! Lägg till planeringsområde

OBS! Lägg till planeringsområde Planering Fronter 19 har en ny planeringsfunktion som gör det enklare för lärare att organisera sin undervisning. Det är enkelt att lägga till valfritt material, oavsett om det ligger på datorn eller på

Läs mer

Användarinstruktion för etolk

Användarinstruktion för etolk Användarinstruktion för etolk 1 Välkommen till etolk! Innan du kan börja använda etolk måste du registrera dig för ett nytt konto och logga in och byta ditt engångslösenord. Följ instruktionerna i det

Läs mer

Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt

Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt Du kan använda synkroniseringsfunktionen för att hämta projektkonfiguration från ett SharePoint-bibliotek till ett tomt lokalt projekt.

Läs mer

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK Lathund Administratörshantering Kapitalflytt Interimslösning 2008-10-01 Dokumentägare: Anders Thomson, Collectum AB Sida 1 av 9 1 Generellt för flyttapplikationen...3 Introduktion...3 2 Logga in i flyttapplikationen...4

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Release notes. Axiell Arena version 3.3

Release notes. Axiell Arena version 3.3 Release notes Axiell Arena version 3.3 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiel l.com, www.axiell.se INNEHÅLL

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

WordPress-manual Version 1.0

WordPress-manual Version 1.0 WordPress-manual Version 1.0 Inloggning När det är dags att börja jobba med era sidor kommer ni att få era inloggningsuppgifter skickade till er. Sidan ni kommer att logga in på har då adressen: www.psoriasisforbundet.se/wp-admin

Läs mer

Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument

Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument /Fredrik Wiberg Detta dokument beskriver två enkla sätt att via mail göra allt ifrån snabba omröstningar till mer avancerade enkäter. Båda metoderna

Läs mer

Redigera din personliga sida

Redigera din personliga sida Vad är en personlig sida? Personlig sida är en innehållstyp som gör det möjligt att presentera medarbetare. Den personliga sidan visar kontaktinformation från LUCAT och publikationer från LUP. Du som medarbetaren

Läs mer

När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto:

När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto: Blogga från Word Starta Word. Gå in under Arkiv, välj Nytt >>> Blogginlägg: När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto: Börja med att klicka på listpilen och välja

Läs mer

Användarmanual för trvff.se

Användarmanual för trvff.se Användarmanual för trvff.se Om inget annat framgår så utgår alla beskrivningar ifrån att man är inloggad som en person med behörighet som administratör till en fritids förening. Innehållsförteckning Användarmanual

Läs mer

Lokala hemsidor Grundkurs

Lokala hemsidor Grundkurs Lokala hemsidor Grundkurs Inloggning 1 För att få inloggningsuppgifter till din lokalavdelning/ditt distrikt måste du höra av dig till hemsidan@skpf.se och uppge vilken mejladress vi ska skicka inloggningsuppgifter

Läs mer

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST.

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FASTTID LATHUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inloggningsuppgifter... 2 Nytt lösenord/återställning av

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer