4 Jord och Skog, Verksamhetsberättelse Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt bilaga.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "4 Jord och Skog, Verksamhetsberättelse 2005. Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt bilaga."

Transkript

1 PROTOKOLL DATUM DIARIENR Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet KUS Jord och Skog, Verksamhetsberättelse 2005 Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt bilaga. Nämnden beslutade att godkänna verksamhetsberättelse för år 2005 för Jord och Skog, samt att överlämna den till landstingsstyrelsen. Denna paragraf förklarades omedelbart justerad Bilaga Verksamhetsberättelse Jord och Skog 2005 med bilagor Protokollsutdrag Akten Landstingsstyrelsen Revision Box 314, Nyköping * besök Ö.Trädgårdsgatan 2 Tel: +46 (0) Fax: +46(0) e-post: diariet.kuf@kuf.dll.se

2 KUS VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANFATTNING Jord och Skog har under året genomfört ett antal såväl planerade som oplanerade renoveringsarbeten på permanentbostäder, fritidsbostäder, ekonomibyggnader och anläggningar samt avslutat ett säkerhetsförbättrande arbete vid Nynäs slott. Arbetena har till stor del genomförts med egen arbetskraft och personal vid Bygghyttan. För lönekostnaden för arbetsledaren vid Bygghyttan utgår inga anslag utan tjänsten finansieras genom omfördelning av medel från fastighetsunderhåll. Av tidigare fonderade medel har 398 tkr tagits i anspråk under året. Besöksantalet har minskat något både på Nynäs slott och till parkaktiviteterna jämfört med föregående år. Även besöksantalet vid Långmaren ligger på en lägre nivå än Resultatmässigt redovisar Jord och Skog ett överskott på 726 tkr. Främst bidrar lägre arbetskraftskostnader och ökade skogsintäkter till detta. 2. VERKSAMHET Jord och Skogs engagemang på Nynäs består av fem delar, jordbruk, skogsbruk, fastighetsförvaltning, friluftsliv och naturvård samt organiserad publik verksamhet. På Hedlandet bortfaller den organiserade publika verksamheten. Några genomgripande förändringar jämfört med tidigare år har inte ägt rum. Beträffande byggnadsbeståndet på Nynäs och Hedlandet noteras större renoveringar av Rösten och Lilla Unnekroka (Nynäs) samt mindre reparationer vid Sketorp och Milsätter (Hedlandet). Målning av fasaden på f d inspektorsbostaden (Nynäs). Vid Mellanstugan och Bränntorp (Nynäs) har taket bytts på två ekonomibyggnader. Renovering av permanentbostaden Hjälpkällan har påbörjats under hösten och kommer att slutföras under jan NYKÖPING besök Tingshusplatsen 2 tel fax e-post ulla.karlsson@jos.dll.se Nynäs slott tel fax ORG NR h:\nämnden\2006\02 febr\04_bilaga.doc Utskriftsdatum: :22 SID 1(1)

3 En permanentbostad på Nynäs blev totalförstörd p g a brand under december månad. Beslut om huruvida bostaden kommer att repareras eller ej väntas inom kort. I Nynäs slottspark har en mur förstärkts med ankare för att förhindra att stenar rasar ned. Även omläggning av befintlig mur bakom slottsbyggnaden har utförts under året. På uppfarten mot Nynäs slott har 26 alléträd bytts. De nyplanterade träden är svartlind och i själva slottsparken har planterats vitpil, koloradogran, lönn och pyramidek. Den kraftiga stormen i början av året har gjort att avverkningsvolymerna blev betydligt större än budgeterat både på Nynäs och Hedlandet, totalt ca 57%. Detta har naturligtvis påverkat resultatet såtillvida att skulle samma totalvolym plockats ut i normalfall skulle resultatet bli högre. Spritt virke över fastigheterna har fördyrat avverkningskostnaden med losskapning och längre skotningsavstånd. Försäkringsärendet av den stormskadade skogen ligger hos landstingets försäkringsmäklare för bevakning. Utbetalning av försäkringsersättning beräknas ske under våren -06. Den upphandling av skogsförvaltning med Skogssällskapet som påbörjades under våren avbröts under hösten och har startar upp på nytt med hjälp av skoglig expertis från Öknaskolan. Jord och Skog har fr o m våren -05 övertagit dispositionsrätten till samtliga byggnader vid Månbacken och Utängsstugan efter överenskommelse med Föreningen Sörmlandsleden. Den byggnad Sörmlandsleden ägde vid Månbacken har inköpts för 25 tkr. Utängsstugan är uthyrd som fritidsbostad med årskontrakt medan Månbacken även fortsättningsvis kommer att utnyttjas för korttidsuthyrning. Detta innebär, att inom Nynäsområdet finns nu 21 bäddar för korttidsuthyrning. Gruslagret i Nynäs grusgrop är nedskrivet efter en inventering gjord av vägverket. Innevarande gruslager vid årsskiftet är 850 m3. Antalet besökare på Nynäs slott, guidade visningar och annan programverksamhet, uppgick under året till cirka 3700 personer, vilket är något mindre än föregående år. Därtill kommer cirka 2300 personer som såg temautställningen Herrgårdsbarn små änglar och svarta får. Av de fyra konserter som ägde rum på slottet var tre näst intill fullsatta, d v s totalt 120 personer. ORG NR h:\nämnden\2006\02 febr\04_bilaga.doc Utskriftsdatum: :22 SID 2(7)

4 Den särskilda programverksamheten som varit förlagd till slottsparken har även i år varit välbesköt. De fem program som utgjorde sommaraktiviteterna drog tillsammans omkring 4000 besökare vilket är något mindre jämfört med sommaren -04. De besöksmässigt största arrangemangen var visdagen (1000 besökare) och barnens Nynäs (1000 besökare). Konstnärsföreningen KKV-Sörmland (Konstnärernas Kollektivverkstad) arrangerade under sommaren en utställning med grafik, foto- och videokonst samt småskulpturer i gamla Stallet och Fähuset vid Nynäs. Utställningen var mycket uppskattad och besöktes av cirka 2400 personer. Även i år har arrangemangen vid museigården Långmaren bestått av ett tiotal öppet hus söndagar och ett större arrangemang Långmarendagen. Totalt har cirka 1200 personer besökt Långmaren i samband med dessa aktiviteter vilket också är något färre än föregående år. Länsstyrelsen ersätter ekonomiskt en person som med gamla redskap, metoder och sädesslag sköter ett mindre museijordbruk på Långmaren. En del av programverksamheten har genomförts i samarbete med Hemslöjdsföreningen Sörmland, Trädgårdsbutiken och Öknaskolan. Se vidare avsnitt Aktiviteter enligt uppdrag nedan. 3. EKONOMI 3.1 Kostnader och intäkter Jord och Skog redovisar för 2005 ett resultat på 726 tkr. Det innebär en positiv budgetavvikelse på motsvarande belopp. På intäktssidan svarar bl a skogsbruket för en positiv budgetavvikelse på 392 tkr. Det förklaras till största delen av den kraftiga stormen i början av året. Vägverket har betalt ut ett extra anslag på 48 tkr till lagning av sättningsskador på Klacka vägsamfällighet. Utöver detta finns en budgetavvikelse som dock endast påverkar bruttoomslutningen. Det är projektledaren vid Bygghyttan som får bidrag från Galaxen Bygg AB och en kundfaktura som bedöms som en osäker fordran. ORG NR h:\nämnden\2006\02 febr\04_bilaga.doc Utskriftsdatum: :22 SID 3(7)

5 På kostnadssidan har arbetskraftskostnaderna gett ett överskott på 379 tkr, vilket kommer sig av sjukskrivning och minskad tjänstgöringsgrad för förvaltningschefen, även projektledaren vid Bygghyttan är sjukskriven till 25% fr o m maj månad. Övriga kostnader har överskridit budget med ca 200 tkr vilket i huvudsak beror på ökade kostnader för fastighetsskatt och förvaltningens integrering i Öknaskolan. En engångsersättning till respektive kommun för övertagande av tillsyn av kanotleden Åker-Vagnhärad påverkar också utfallet. Enligt styrmodellen ser årsprognosen ut enligt nedan: tkr Budget 2005 Utfall 2005 Utfall 2004 Nynäs slott Programverksamhet Nynäs slott Ofinansierat fastighetsunderhåll Kanotleder Självfinansierad del Summa Som framgår av ovanstående tabell är det den självfinansierade delen som står för överskottet. Dels redovisas skogsintäkterna här och dels påverkas den till relativt stor del av de lägre kostnaderna för arbetskraft. Även Nynäs slott påverkas en del av överskottet avseende arbetskraft. Programverksamhetens underskott är till största delen ökade kostnader för arbetskraft och marknadsföring. P g a tidigareläggning av fasadmålning av inspektorsbostaden på Nynäs ökade kostnader för ofinansierat fastighetsunderhåll. Engångsersättning till kommunerna påverkar kanotledens utfall. 3.2 Tillgångar och skulder De likvida medlen ligger på en förhållandevis hög nivå liksom i fjol. Det positiva resultatet påverkar positivt, medan de använda 398 tkr ur fondering av fastighetsunderhåll påverkar likviditeten i motsatt riktning. Soliditeten har ökat något från 64% i fjol till 67% ORG NR h:\nämnden\2006\02 febr\04_bilaga.doc Utskriftsdatum: :22 SID 4(7)

6 3.3 Investeringar Budget 2005 Utfall 2005 Utfall 2004 Maskiner och inventarier Byggnader Summa Två obudgeterade investeringar har gjorts under året. En trädgårdstraktor har köpts in till Nynäs slottspark. Byggnadsinvesteringen är den inköpta sovstugan vid Månbacken som tidigare ägdes av Sörmlandsleden. 4. PERSONAL Den fast anställda personalen uppgår till 5,5 årsarbetare varav 0,4 bekostas av Nationalmuseum. 1,0 av de anställda är projektanställd och övriga tillsvidareanställda. Under sommarmånaderna tillkommer ett antal timanställda guider och en viss förstärkning i slottsparken. Personalomsättning har inte förekommit under året. Utöver denna personal tillkommer 4-6 personer knutna till bygghyttan och externt finansierade, främst av arbetsförmedlingen. Styrkan är inte anställd av Jord och Skog men Jord och Skog disponerar personalresurserna fullt ut. 5. AKTIVITETER ENLIGT UPPDRAG Stan utnyttjas för korttidsuthyrning Det under 2004 renoverade huset i Stan har möblerats under våren och använts för korttidsuthyrning. Trots sen marknadsföring har huset varit uthyrt sexton nätter. Ytterligare ett hus i anslutning till Nynäs slott kommer att användas för korttidsuthyrning, det är f d Smedjan som Café Orangeriet hyr fr o m 1 maj. Reparation av ladugård på Nynäs Under året har arbetet med att byta ut delar av den bärande konstruktionen och innertaket i den stora ladugården vid huvudgården på Nynäs slutförts. ORG NR h:\nämnden\2006\02 febr\04_bilaga.doc Utskriftsdatum: :22 SID 5(7)

7 Bryggorna på Nynäs Utbyte av vissa delar på bryggan vid småbåtshamnen påbörjades under november/december månad men fick avbrytas p g a snö och kyla. Reparationen kommer att slutföras så fort vädret tillåter under -06. Ladugården vid Mellanstugan. Taket på ladugården/logen var i mycket dåligt skick. Under hösten har det tidigare tegeltaket ersattes med ett plåttak. Ny skötselplan för Nynäs Länsstyrelsen har hos Naturvårdsverket ansökt om bidrag till uppdatering av gamla skötselplaner däribland Nynäs naturreservat. Naturvårdsverket beviljade ansökan och Länsstyrelsen tilldelade kr till detta objekt. En inventering av Länsstyrelsen med konsult Jan Elmhag påbörjades under våren och ambitionen var att skötselplanen skulle vara klar till årsskiftet. Arbetet fortsätter dock in på nästa år och beräknas vara klart våren -06. Information om Nynäs Under våren startade ett projekt Information om Nynäs med projektledare Anna Avilov, Skogssällskapet. Syftet med projektet är att förbättra informationen på reservatet. En ny informationskarta har tagits fram och tio stycken informationstavlor kommer att placeras ut på lämpliga platser på reservatet. Arbetet har försenats p g a förvaltningschefens sjukfrånvaro men beräknas vara slutfört under våren -06. Säkerheten runt kalkugnarna Skogsvårdsstyrelsen har lämnat en offert på stängsel runt kalkugnarna på Nynäs. Under hösten gjordes en bidragsansökan hos länsstyrelsen ur medel vård av fornlämningar -06. I väntan på besked angående bidraget har varningsskyltar om raskrisk satts upp runt ugnarna. Jord och Skog förvaltar ungefär 310 byggnader, de allra flesta uppförda under 1800-talet och början av 1900-talet. Byggnadsbeståndet som består av ett 20-tal permanentbostäder och ett 80-tal fritidsbostäder samt ca 210 ekonomibyggnader fordrar stora underhålls- och reparationsinsatser. ORG NR h:\nämnden\2006\02 febr\04_bilaga.doc Utskriftsdatum: :22 SID 6(7)

8 Uppdrag från landstingsstyrelsen Intern kontrollplan 2004 På grund av omorganisation har ingen internkontroll skett under Nyköping Kultur & Utbildning Jord och Skog Tord Domargård ORG NR h:\nämnden\2006\02 febr\04_bilaga.doc Utskriftsdatum: :22 SID 7(7)

9 Chvk35 Bokslut 2005 Förvaltning: Jord och skog (tkr) Spec resultaträkning Period: Helår Budget Bokslut Bokslut Verksamhetens intäkter Hyresintäkter Arrendeavgifter Skogsbruk Vägbidrag Övriga intäkter Summa verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Kostn för arbetskraft (kkl 4) Fastighetsunderhåll Övriga kostnader Summa verksamhetens kostnader Avskrivningar byggnader Avskrivningar maskiner och inventarier Verksamhetens nettoresultat Finansiella intäkter Finansiella kostnader Resultat efter finansnetto Förändring av eget kapital Intäkter per kundgrupp Landstinget Sörmland: Uppdragsersättning Landstinget Sörmland: Övriga Andra landsting Statliga myndigheter Primärkommuner Företag och organisationer Privatpersoner Summa

10 Bokslut 2005 Förvaltning: Jord och skog Chvk35 Balansräkning Period: (tkr) Helår Budget Bokslut Bokslut TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Imateriella tillgångar Byggnader Mark och markanläggningar Pågående ny-, till- eller ombyggnad IT Övr maskiner och inventarier Konst Aktier och andelar Långfristiga fordringar Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Varulager Kortfristiga fordringar Kassa/Bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR EGET KAP, AVSÄTTN, SKULDER Eget kapital Eget kapital därav årets resultat Summa eget kapital Avsättningar Avsatt till fastighetsunderhåll Avsatt till pensioner Avsatt till ersättningsreserv LÖF Summa avsättningar Långfristiga skulder Checkkredit (I) Långfristiga skulder Summa långfristiga skulder Kortfristiga skulder Sem.skuld inkl uppeh löneskuld (exkl PO) Komp skuld (exkl PO) 0 0 0

11 Chvk35 Bokslut 2005 Investeringsspecifikation Förvaltning: Jord och skog Period: (tkr) INVESTERINGAR Helår Budget Bokslut Bokslut Imateriella tillgångar Byggnader Mark och markanläggningar Pågående ny-, till- eller ombyggnad IT Landstingshjälpmedel (endast Hjälpm.nämnden) Övriga maskiner och inventarier Konst Delsumma Hjälpmedel avseende kommun/annan huvudman "Externa" byggnader Delsumma SUMMA INVESTERINGAR FÖRSÄLJNINGAR Byggnader Mark och markanläggningar IT Övriga maskiner och inventarier Konst SUMMA FÖRSÄLJNINGAR UTRANGERING/NEDSKRIVNING Typ av anläggningstillgång: Maskiner o inventarier Byggnader SUMMA UTRANGERING/NEDSKRIVNING NYLEASING

12 04_Bilaga 4 Ekon Bokslut 2005 Mått - verksamhet, ekonomi Förvaltning: Jord och skog Period: Helår Budget Bokslut Bokslut VERKSAMHETSMÅTT Bostäder Antal bostäder Antal uthyrda Uthyrningsgrad, % 0,0% 0,0% 100,0% 100,0% 100,0% Båtplatser Antal båtplatser Antal uthyrda Uthyrningsgrad, % 0,0% 0,0% 75,0% 57,5% 58,9% Camping Antal campingnätter EKONOMISKA MÅTT Soliditet, % 0% 0% 62% 67% 64% Andel lokalhyra av verks kostn 1,1% 1,05% 1,1% Osäkra fordringar, tkr Resultat totalt, tkr varav självfinansierad del, tkr varav landstingsfinansierad del, tkr

13 04_Bilaga 5 Pers Bokslut 2005 Mått - Personal Förvaltning: Jord och skog Period: Helår Budget Bokslut Bokslut ARBETAD TID Arbetad tid (1 000 tim) 12,0 10,9 12,0 - varav övertid/fyllnadstid (1 000 tim) 0,0 0,1 0,0 - varav övertid/fyllnadstid (%) 0,0% 0,9% 0,0% - varav timtid (1 000 tim) 2,0 1,9 2,0 - varav timtid (%) 16,7% 17,4% 16,7% ANTAL ANSTÄLLDA Antal anställda (t v + visstid) Antal anställda omräknat till heltid 5,5 5,5 5,5 Antal timanställda Antal visstidsanställda Genomsnittlig sysselsättningsgrad (%) 91,7 91,7 91,7 Andel män (%) 83,0 83,0 83,0 PERSONALOMSÄTTNING Antal nyanställda i Lt (t v) omräknat till heltid - % av antal anställda 0,0% 0,0% 0,0% Antal som lämnat Lt (t v) omräknat till heltid - % av antal anställda 0,0% 0,0% 0,0% - varav på egen begäran omräknat till heltid - varav ålderspension omräknat till heltid - varav sjukersättning omräknat till heltid 50% 50% 50% - varav särskild ålderspension omräknat till heltid - varav uppsagda omräknat till heltid - varav övrigt omräknat till heltid FRÅNVARO Frånvaro avseende perioden S:a frånvaro (dgr/anst) OBS! Exkl flex 86,5 43,8 - varav semester (dgr/anst) 32,2 37,8 - varav sjukfrånvaro (dgr/anst) 52,5 4,8 Frånvaro vid viss tidpunkt Antal långtidssjukskrivna > 90 dgr % av antal anställda 0,0% 33,3% 0,0% Antal långtidssjukskrivna > 60 dgr % av antal anställda 0,0% 33,3% 0,0% Antal långtidssjuka (> 60 dgr) sjukskrivna på deltid av sin tj.g.grad % av antal långtidssjuka (> 60 dgr) totalt 0,0% 50,0% 0,0% Frånvaro avseende 12 månader Antal anställda med fler än 6 sjukfrånvarotillfällen % av antal anställda (anst hela perioden) Antal nytillkomna fall med sjukfrånvaro > 28 dgr % av antal anställda (anst hela perioden) 33,3 0 Antal anställda utan sjukfrånvaro % av antal anställda (anst hela perioden) 50,0 50,0

Tertialrapport nr 1 2008. för. Folktandvården Sörmland

Tertialrapport nr 1 2008. för. Folktandvården Sörmland Tertialrapport nr 1 2008 för Folktandvården Sörmland 1. Sammanfattning Folktandvården Sörmland är till för de många sörmlänningarna och vi skall var det självklara valet för dem Vi har sedan hösten 2007

Läs mer

Brf Linnégatan 41-45

Brf Linnégatan 41-45 Brf Linnégatan 41-45 ÅRSREDOVISNING 1 januari 31 december 2012 Bostadsrättsföreningen Linnégatan 41-45 796909-5228 Nyckeltal Kostnadsfördelning 2012 2011 (exklusive fönster & fasadprojekt 2012) Planerat

Läs mer

Delårsrapport januari sept 2010 2010-11-12

Delårsrapport januari sept 2010 2010-11-12 2010-11-12 Delårsrapport januari sept 2010 Juli Sept i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 15 926 (16 389) KSEK Rörelseresultatet uppgick till 7 882 (6 840) KSEK Rörelseresultatet efter finansiella

Läs mer

Månadsuppföljning per den 30 april 2014

Månadsuppföljning per den 30 april 2014 20 maj 2014 KS-2014/284.182 1 (9) HANDLÄGGARE Strandqvist Ralph 08-535 302 59 ralph.strandqvist@huddinge.se Kommunstyrelsen Månadsuppföljning per den 30 april 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Länssjukhuset i Halmstad Leif Johansson Inger Andersson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt:

Läs mer

Revisionsrapport. Emmaboda kommun. Granskning av årsredovisning 2011. Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe

Revisionsrapport. Emmaboda kommun. Granskning av årsredovisning 2011. Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe Revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 11 april 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Revisionsfråga

Läs mer

Delårsrapport. Jan oktober 2012 Naturbruksgymnasiet

Delårsrapport. Jan oktober 2012 Naturbruksgymnasiet Delårsrapport Jan oktober 2012 Naturbruksgymnasiet Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Produktionsenhetschefens reflektion 1 Fördjupad ekonomisk analys 3 Ekonomisk redovisning Helårsbedömning:

Läs mer

12:2 Kommunens verksamhetsredovisning 2003, mnkr

12:2 Kommunens verksamhetsredovisning 2003, mnkr Kommunens finanser 96 12:1 Kommunens verksamhet i sammandrag 2001-2003 2001 2002 2003 Antal invånare, 31/12 117 896 118 581 119 340 Antal årsarbetare i kommunen enligt budget 8 625 9 111 9 100 Verksamhetens

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 september 2001 Wihlborgs förvärvar Postfastigheter AB Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza Utvecklingen under tredje

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 1 (6) Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 Org nr 716417-1956 Styrelsens sammansättning Peter Lindén, ordförande Göran Randquist, kassör Helena Nildén, sekreterare

Läs mer

Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30

Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30 1(6) Nordanstigs Bostäder Aktiebolag Org nr 556410-7745 Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 Om inte annat

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29 2013-08-29 Delårsrapport januari juni 2013 Nettoomsättningen ökade med 20 % under andra kvartalet mot föregående år Det andra kvartalet är numer ett kvartal med god lönsamhet Händelse efter rapportperioden:

Läs mer

Delårsrapport januari september 2009

Delårsrapport januari september 2009 2009-11-05 *nya arkitektritade hus på Västerås Mälarcamping inför säsongen 2010 Delårsrapport januari september 2009 Rapportperiod (juli-september 2009) Nettoomsättningen ökade till 16 883 (14 779) KSEK

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(14) Brf Stora Badhusgatan 30 i Göteborg Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

Månadsuppföljning per den 30 september 2013

Månadsuppföljning per den 30 september 2013 16 oktober 2013 KS-2013/254.182 1 (11) HANDLÄGGARE Strandqvist Ralph 08-535 302 59 ralph.strandqvist@huddinge.se Kommunstyrelsen Månadsuppföljning per den 30 september 2013 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Delårsrapport tertial 1 2014

Delårsrapport tertial 1 2014 Delårsrapport tertial 1 Dals-Eds kommun Kommunstyrelsen -05-28 Innehållsförteckning 1 DRIFTBUDGET... 3 2 KOMMENTARER TILL PROGNOS TERTIAL 1... 4 3 KOMMUNCHEFSDIALOG... 5 4 INVESTERINGSBUDGET... 6 5 RESULTATBUDGET...

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Diligensen 4

Bostadsrättsföreningen Diligensen 4 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Diligensen 4 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Bostadsrättsföreningen Diligensen 4 1(12) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Diligensen

Läs mer

Fastställd av landstingsfullmäktige Dnr 2013-036 2013-11-26

Fastställd av landstingsfullmäktige Dnr 2013-036 2013-11-26 Fastställd av landstingsfullmäktige Dnr 2013-036 2013-11-26 Finansplan 2014 2016 Tjänstemannaförslag 2013 10 21 Innehåll 1. Inledning 2 2. Ekonomi 2 3. Utdebitering 2 4. Balanskrav 2 5. Ekonomiska förutsättningar

Läs mer

Delårsrapport. För perioden 2012-01-01 2012-08-31

Delårsrapport. För perioden 2012-01-01 2012-08-31 Delårsrapport För perioden 2012-01-01 2012-08-31 RONNEBY KOMMUN DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2012-01-01-2012-08-31 I nedanstående kommenteras den finansiella utvecklingen avseende rapportperioden, jämte

Läs mer

Delårsrapport. För perioden 2008-01-01 2008-08-31

Delårsrapport. För perioden 2008-01-01 2008-08-31 Delårsrapport För perioden 2008-01-01 2008-08-31 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2008-01-01 2008-08-31 I nedanstående kommenteras den finansiella utvecklingen avseende rapportperioden, jämte prognos för helåret.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(12) Brf Bullaren i Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter 8 Om

Läs mer

12:1 Kommunens verksamhet i sammandrag 2002-2004

12:1 Kommunens verksamhet i sammandrag 2002-2004 Kommunens finanser 96 12:1 Kommunens verksamhet i sammandrag 2002-2004 2002 2003 2004 Antal invånare, 31/12 118 581 119 340 119 927 Antal årsarbetare i kommunen enligt budget 9 111 9 100 9 336 Verksamhetens

Läs mer

Datum: 2010-08-18. Date: Provkod: TEN1 Exam code: Kursadministratör: Azra Mujkic, tfn 1104, azra.mujkic@liu.se

Datum: 2010-08-18. Date: Provkod: TEN1 Exam code: Kursadministratör: Azra Mujkic, tfn 1104, azra.mujkic@liu.se LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA Institutionen för Ekonomisk och Industriell utveckling, IEI Avdelningen för Industriell Ekonomi Sofi Rehme TEAE01 INDUSTRIELL EKONOMI ONSDAGEN den 18 AUGUSTI 2010, KL 8-12

Läs mer

Månadsbokslut Landstinget Blekinge september 2015 1

Månadsbokslut Landstinget Blekinge september 2015 1 Månadsbokslut Landstinget Blekinge september 2015 1 Landstinget Blekinge Christer Rosenquist 2015-10-19 Dnr 2015/00756 Landstingsstyrelsen Månadsbokslut september 2015 Sammanfattning Ackumulerat resultat

Läs mer

Koncernrapport Augusti 2007

Koncernrapport Augusti 2007 Koncernrapport Augusti 2007 Innehållsförteckning Sammanfattning 1 AB Vänersborgsbostäder 3 Fastighets AB Vänersborg 5 Fyrstads Flygplats AB 6 Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund 7 Vattenpalatset Vänerparken

Läs mer

RÄDDNINGSNÄMNDEN BOKSLUT 2009 ÅRSANALYS. Viktiga förändringar

RÄDDNINGSNÄMNDEN BOKSLUT 2009 ÅRSANALYS. Viktiga förändringar RÄDDNINGSNÄMNDEN BOKSLUT 2009 ÅRSANALYS Viktiga förändringar Året har fortsatt att präglas av den nya lagen, Lagen om skydd mot olyckor. Inom det förebyggande arbetet bedrivs arbetet enligt tillsynsmodellen

Läs mer

Delårsrapport 2013. Januari mars (Helårsbedömning) Trafiknämnden

Delårsrapport 2013. Januari mars (Helårsbedömning) Trafiknämnden Delårsrapport 2013 Januari mars (Helårsbedömning) Trafiknämnden Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Inledning 1 Medborgar / kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Ekonomiperspektivet 4 Fördjupad

Läs mer

Månadsuppföljning. November 2012

Månadsuppföljning. November 2012 A Månadsuppföljning November 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 november 2012 Skatteunderlagsprognosen per oktober pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Bokslutsdokument RR KF BR Närhälsan vårdvalsverksamhet Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 2 827 724 2 546 597 Verksamhetens kostnader 2-2 753 537-2 514 775 Avskrivningar

Läs mer

Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum

Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum Delårsrapport jan-mars 2011 Informationscentrum INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Uppföljning av verksamhet och resultat 4 MEDBORGAR-/ KUNDPERSPEKTIVET...4

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren 1(15) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Org. nr avger härmed årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 01.01.2014-31.12.2014

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(15) Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren nr 3-5 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 7 - balansräkning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI JUNI 2013 Lucent Oil AB (publ)

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI JUNI 2013 Lucent Oil AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI JUNI 2013 Lucent Oil AB (publ) Perioden januari - juni 2013 i sammandrag Koncernen Nettoomsättning uppgick till 5 647 (6 127) tkr Resultat före avskrivningar uppgick

Läs mer

Årsredovisning. Brf Doktor Lindh

Årsredovisning. Brf Doktor Lindh Årsredovisning för Brf Doktor Lindh 716444-9758 Räkenskapsåret 2014 1 (12) Styrelsen för Brf Doktor Lindh får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Verksamheten Allmänt om verksamheten I

Läs mer

Årsredovisning 2014 NYBODA 9. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 NYBODA 9. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen NYBODA 9 Årsredovisning

Läs mer

8.5. Värdering av anläggningstillgångar

8.5. Värdering av anläggningstillgångar Redovisning 1 8.1 Ur bokföringen för AB Beonator har hämtats nedanstående upplysningar. Upprätta med hjälp av boken en kostnadsslagsindelad resultaträkning för företaget med delad redovisning av avskrivningarna

Läs mer

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Resultaträkning Belopp i kr Not Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Fastighetskostnader Drift 1, 5-6 720 466-6 802 262 Reparationer och underhåll -6 135 182-1 638

Läs mer

Eskilstuna Ölkultur AB

Eskilstuna Ölkultur AB Eskilstuna Ölkultur AB 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5 Redovisningsprinciper

Läs mer

Granskning av skogsförvaltningen

Granskning av skogsförvaltningen Revisionsrapport Granskning av skogsförvaltningen Landstinget Halland 2008-12-17 Tomas Ekblad Leif Johansson Innehållsförteckning 1 Uppdrag...3 2 Syfte, metod och avgränsning...3 3 Policy och regelverk...3

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF ODENSE Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkningar

Läs mer

BRF Stenhagen i Tollered

BRF Stenhagen i Tollered Organisationsnummer 769601-8360 BRF Stenhagen i Tollered ÅRSREDOVISNING OCH REVISIONSBERÄTTELSE AVSEENDE RÄKENSKAPSÅRET 2006-01-01--2006-12-31 769601-8360 Sid 1 (8) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Härmed får styrelsen

Läs mer

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen POPPELN nr 12

Läs mer

Delårsrapport. För perioden 2015-01-01 2015-08-31

Delårsrapport. För perioden 2015-01-01 2015-08-31 Delårsrapport För perioden 2015-01-01 2015-08-31 RONNEBY KOMMUN DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2015-01-01-2015-08-31 I nedanstående kommenteras den finansiella utvecklingen avseende rapportperioden, jämte

Läs mer

Västernorrlands läns landsting. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 13

Västernorrlands läns landsting. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 13 Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 13 142168-15 Rapport beträffande delårsgranskning.docx Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Bedömning av mål med betydelse för

Läs mer

Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ)

Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ) Sida 1(4) Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ) Sammanfattning Nettoomsättningen uppgick till 153,7 (129,4) mkr, rörelseresultatet blev 2,4 (0,2) mkr vilket gav

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Bockhornsgatan 13

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Bockhornsgatan 13 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Bockhornsgatan 13 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Bokslutsrapport. Rikshem AB-koncernen. Kvartal 1 2012

Bokslutsrapport. Rikshem AB-koncernen. Kvartal 1 2012 Bokslutsrapport Rikshem AB-koncernen Kvartal 1 2012 Bokslutsrapport Kvartal 1 2012 Nettoomsättningen uppgick till 298 Mkr (134) och driftnettot uppgick till 148 Mkr (62) för perioden. Periodens resultat

Läs mer

BALANSRÄKNING. Summa tillgångar 1 256 804 1 195 297 1 169 738. Eget kapital (Not 14) 853 622 814 613 787 970 Därav årets resultat 39 009 26 643 51 241

BALANSRÄKNING. Summa tillgångar 1 256 804 1 195 297 1 169 738. Eget kapital (Not 14) 853 622 814 613 787 970 Därav årets resultat 39 009 26 643 51 241 BALANSRÄKNING Balansräkningarna för de tre senaste årens årsredovisningar visas nedan. Beloppen är angivna i kkr. Sammanställningen är för samtliga år uppställd och redovisad enligt gällande regler. TILLGÅNGAR

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. januari mars 2008

DELÅRSRAPPORT. januari mars 2008 DELÅRSRAPPORT januari mars 2008 Feelgood är en strategisk samarbetspartner i hälsofrågor och en ledande aktör inom svensk företagshälsovård. Med vår helhetssyn på hälsa ser vi till att dina medarbetare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. för. Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. för. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 för Regionsjukhuset Karsudden (RSK) 1. Sammanfattning Under 2008 har en förlängning av det avtal som reglerar uppdraget kring slutenvård mellan RSK och Landstinget Sörmland,

Läs mer

8. KOMMUNTOTALT OCH PER NÄMND 2014-2016... 14

8. KOMMUNTOTALT OCH PER NÄMND 2014-2016... 14 Verksamhetsplan 2014-2016 8. KOMMUNTOTALT OCH PER NÄMND 2014-2016... 14 8.1. DRIFTBUDGET...14 8.2 RESULTATBUDGET...21 8.3 BALANSBUDGET...22 8.4. NOTER...23 Verksamhetsplan 2014-2016 14 8. Kommuntotalt

Läs mer

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 Tertialrapport 1/1 30/4 2015 Fastställt av : Kommunfullmäktige : 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 TERTIALRAPPORT Sida 3(15) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 5 Resultat och balans...

Läs mer

Årsredovisning för Linköpings kommun 2011

Årsredovisning för Linköpings kommun 2011 1 (6) Kommunledningskontoret 2012-03-13 Dnr KS Stig Metodiusson Kommunstyrelsen Årsredovisning för Linköpings kommun 2011 FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN 1. Kommunstyrelsen bedömer att kommunens mål för god

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén Bokslutsdokument RR KF BR 2016-04-14 13:35 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1603 1503 Verksamhetens intäkter 1 0 258 Verksamhetens kostnader 2,3-7 874-8 305 Avskrivningar och nedskrivningar 4-1 -1 Verksamhetens

Läs mer

Inom Barn- och ungdomshabiliteringen överstiger hjälpmedelskostnaderna ersättningen med uppskattningsvis 3 mkr.

Inom Barn- och ungdomshabiliteringen överstiger hjälpmedelskostnaderna ersättningen med uppskattningsvis 3 mkr. Till Landstingsstyrelsen Närsjukvården i centrala Östergötland Helårsbedömning 08 2005 I helårsbedömningen befaras ett underskott efter åtgärder på 30 mkr. För att hantera underskottet krävs i första hand

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2009

Granskning av årsredovisning 2009 Revisionsrapport Mars 2010 Lena Sörell Godkänd revisor Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 Våra noteringar från granskningen för respektive avsnitt framgår

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården Org nr 769606-7185

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården Org nr 769606-7185 ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården ÅRSREDOVISNING Brf Finagården Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2012

Läs mer

Årsredovisning. 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641

Årsredovisning. 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641 Årsredovisning 2015-01-01-2015-12-31 Brf Lisö 1 Org.nr 769616-5641 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 6 Balansräkning 7 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 8 Tilläggsupplysningar

Läs mer

VACSE AB (PUBL) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2014

VACSE AB (PUBL) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2014 VACSE AB (PUBL) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2014 PERIODEN I KORTHET Hyresintäkterna uppgick till 268,3 mkr (186,6) Driftsöverskottet ökade med 44 procent till 236,5 mkr (164,3) Förvaltningsresultatet

Läs mer

Bokslutsrapport. Rikshem AB-koncernen 2011

Bokslutsrapport. Rikshem AB-koncernen 2011 Bokslutsrapport Rikshem AB-koncernen 2011 Bokslutsrapport 2011 Årets resultat efter skatt blev 157 mkr. AMF Pensionsförsäkring AB blev ny delägare till Rikshem den 29 april 2011. Fjärde AP-fonden kvarstår

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 5 DELÅRSRAPPORT För perioden 2004-09-01 2005-02-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Orren 5

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Orren 5 2015 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Orren 5 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Orren 5 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Brf Diariet 6. Årsredovisning 2013. Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31

Brf Diariet 6. Årsredovisning 2013. Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diariet 6 Årsredovisning 2013 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 7 Årsredovisning Styrelsen för, Bromma,

Läs mer

Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan

Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan Org Nr: 556530-4523 Styrelsen för Aktiebolaget Bjurholmsgatan Org.nr: 556530-4523 får härmed avge årsredovisning för bolagets verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Styrelsen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Garm 717600-0573. Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Garm 717600-0573. Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Garm Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 6 Tilläggsupplysningar

Läs mer

JM BYGGNADS OCH FASTIGHETS AB (publ) TREMÅNADERSRAPPORT 1 JANUARI - 31 MARS 1999

JM BYGGNADS OCH FASTIGHETS AB (publ) TREMÅNADERSRAPPORT 1 JANUARI - 31 MARS 1999 JM BYGGNADS OCH FASTIGHETS AB (publ) TREMÅNADERSRAPPORT 1 JANUARI - 31 MARS 1999 KONCERNENS RESULTAT OCH VERKSAMHET SAMMANDRAG JANUARI - MARS 1999 Resultatet efter finansiella poster uppgick till 272 (42)

Läs mer

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006 Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006 Resultat efter finansiella poster uppgick till 7,2 Mkr (f.å. 5,8 Mkr) Intäkterna uppgick till 1,7 Mkr (1,0 Mkr) Resultat per aktie

Läs mer

Delårsrapport jan-mars 2007 Lunnevads folkhögskola

Delårsrapport jan-mars 2007 Lunnevads folkhögskola Delårsrapport jan-mars 2007 Lunnevads folkhögskola Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN UTSIKTEN TORSBYFJÄRDEN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Månadsrapport oktober

Månadsrapport oktober Månadsrapport oktober Resultat jan-okt 58,1 mkr Årsprognos 31,9 mkr (1,5%) Årsprognos sept 27,7 mkr (1,7%) Budget 41,2 mkr (2,2 %) Avvikelse -9,3 mkr Prognos investeringar 214 mkr (69 % av budget 312 mkr)

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Bilaga till skrivelse 2013-02-12. Särredovisning. Vatten och avlopp

Bilaga till skrivelse 2013-02-12. Särredovisning. Vatten och avlopp Bilaga till skrivelse 2013-02-12 Särredovisning Vatten och avlopp 2012 Förvaltningsberättelse Uppdrag Vatten och avloppsverksamheten ska tillgodose efterfrågade vatten- och avloppstjänster av god kvalitet.

Läs mer

Bokslutsrapport. Rikshem AB-koncernen. Kvartal 2 2012

Bokslutsrapport. Rikshem AB-koncernen. Kvartal 2 2012 Bokslutsrapport Rikshem AB-koncernen Kvartal 2 2012 Bokslutsrapport Kvartal 2 2012 Nettoomsättningen uppgick till 617 Mkr (270) och driftnettot uppgick till 329 Mkr (134) för perioden. Överskottsgraden

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376 Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 Innehåller Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Revisionsberättelse

Läs mer

Årsredovisning 2014 BLÅVINGEN 4. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 BLÅVINGEN 4. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen BLÅVINGEN 4

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Årsredovisning 2014 STOLMAKAREN 6. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 STOLMAKAREN 6. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen STOLMAKAREN

Läs mer

Revisionsrapport Skurups kommun Building a better working world

Revisionsrapport Skurups kommun Building a better working world Revisionsrapport 2013 Genomförd på uppdrag av revisorerna Mars 2014 Skurups kommun Granskning av årsredovisning 2013 EY Building a better working world Innehåll 1. Inledning 2 2. Resultatutfall mot budget

Läs mer

Delårsrapport januari-oktober 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland

Delårsrapport januari-oktober 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Delårsrapport januari-oktober 2007 Bildmedicinskt centrum i Östergötland Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier

Läs mer

Tentamen i: Industriell ekonomi E

Tentamen i: Industriell ekonomi E 1 Tentamen i: Industriell ekonomi E Kurskod: IEK415 Tisdagen den 11 mars, fm (kl 08.30-11.30) i V-huset, år 2014!!! Tillåtna!hjälpmedel:" Tillåtna hjälpmedel (nivå 2) Typgodkänd räknare, linjal Presentation

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarn Petrol Ek.för

Årsredovisning. Gunnarn Petrol Ek.för Årsredovisning 2010 Gunnarn Petrol Ek.för Inledning Verksamhetsår Gunnarn Petrol kan nu redovisa resultatet från verksamhetsåret 2010. Föreningen har inte nått upp till budgeterade försäljningsvolymer

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 Året i korthet Vårdval inom den specialiserade vården Under 2012 har tre vårdvalssystem enligt lagen om valfrihetssystem införts inom specialistvården. De tre vårdvalen gäller för

Läs mer

Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat

Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat Marknad och försäljning Under året steg New Waves omsättning med 43 % till 352 (246) Mkr. Affärsområde Profils omsättning ökade med 43 % till 207 (102)

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Storuman Energi AB Org.nr 556801-1729

ÅRSREDOVISNING. för. Storuman Energi AB Org.nr 556801-1729 ÅRSREDOVISNING för Storuman Energi AB Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för Storuman Energi AB för perioden 1 januari 2015-31 december 2015. Styrelsen och

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 Årsredovisning 2013/2014 Nätraälven högst i Sverige! (Sommarjobbaren Veronica Norberg på Kebnekaises topp sommaren 2014) Nätraälvens Virkesförsäljningsförening ÅRSREDOVISNING 2008/2009 1 (12) Styrelsen

Läs mer

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615 MVV International Aktiebolag ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009-01-01-2009-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för MVV International Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Brf Nr 1 Näset Lidingö

Brf Nr 1 Näset Lidingö Årsredovisning för Brf Nr 1 Näset Lidingö Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfklubb avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. 2013-01-01 2013-12-31 Brf Stengodset Bråvalla 769604-5439

Årsredovisning. 2013-01-01 2013-12-31 Brf Stengodset Bråvalla 769604-5439 Årsredovisning 2013-01-01 2013-12-31 Brf Stengodset Bråvalla 769604-5439 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 8 Balansräkning 9 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 10 Kassaflödesanalys

Läs mer

Årsredovisning 2014 FREGATTEN NR 34. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 FREGATTEN NR 34. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen FREGATTEN NR

Läs mer

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229 Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 27 640 670 27 804 695 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 811 197-8 084 746 Planerat underhåll -993 453-546 079 Fastighetsskatt -1 899 000-2

Läs mer

Årsredovisning 2012. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu

Årsredovisning 2012. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Årsredovisning 2012 BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Sida 1 (12) ÅRSREDOVISNING 2012 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Masken 34 i Stockholm, org

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KLOCKHAMMAREN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Ki) Landstingsstyrelsens förvaltning TJÄNSTEUTLÅTANDE SLL Ekonomi och Finans 2015-01-23 LS 1412-1432 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Ankom Stockholms läns landsting 2015-01-

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av bokslut och årsredovisning 2015-12-31

Revisionsrapport Granskning av bokslut och årsredovisning 2015-12-31 Revisorerna i Nordanstigs kommun Nordanstigs kommun Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium 2016-03-16 Revisionsrapport Revisionen har via KPMG genomfört en granskning inom ovanstående

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Lugnvattnet 1 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning

Läs mer