IdrottOnline Klubb Hemsidan Arbeta med föreningens hemsida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IdrottOnline Klubb Hemsidan 3.1.1 100126. Arbeta med föreningens hemsida"

Transkript

1 Arbeta med föreningens hemsida

2 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbverktyget EPiServer, ett enkelt och flexibelt verktyg som är marknadsledande i Norden. Den grundversion föreningarna erbjuds innehåller standardfunktioner i EPiServer och är helt kostnadsfri. Utöver det kommer man vid behov kunna köpa tilläggsfunktioner. Utbildning SISU Idrottsutbildarna erbjuder introduktionsutbildningar för IdrottOnline i varje distrikt. I tillägg till det utarbetas en lärgruppsplan som kan laddas hem, antingen från SISU Idrottsutbildarnas hemsida, eller under fliken utbildning på Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor Här gäller detsamma som för föreningarna, även förbund och distrikt använder IdrottOnline. Det finns förbundsanpassade mallar medan hemsideslösningen är densamma både för föreningar och förbund. Information Löpande information gällande uppdateringar publiceras på Manualer Denna manual, Arbeta med föreningens hemsida, beskriver hur administratörer och redaktörer kan arbeta med hemsidan. Börja med att läsa de allmänna funktionerna och fortsätt sedan sida för sida. På finns ytterligare manualer: Kom igång, Medlemsregistret, Administrera rättigheter, Ansök om LOK-stöd och Ansök om Idrottslyftet. Operativsystem och webbläsare Administration av IdrottOnline Klubb sker bäst i PC-miljö och med webbläsaren Internet Explorer (IE6 och senare versioner). Det går även att använda andra webbläsare för visning och redigering, till exempel Firefox och Opera. Dock stöds inte vissa funktioner i dessa miljöer i den version av EpiServer (CMS 5) som används i IdrottOnline. Vi hoppas att dessa kommer att fungera i kommande version av EpiServer. Hjälp och support På finns en flik som heter Stöd för användare. Där har vi samlat all information och hjälp du som användare av IdrottOnline kan behöva. Där finns Support online, exempelföreningar, frågor och svar, utbildning, manualer samt all övrig information.

3 Innehållsförteckning Allmänna funktioner 4 Bildhantering 7 Länkar 8 Startsidan 9 Vanlig webbsida och webbsida bred 11 Nyhetslista 12 Nyhet 14 Arbetsrumslista 15 Arbetsrum 15 Kalender 16 Medlemslista 19 FAQ 19 Gästbok 20 Arkiv 20 Resultat 21

4 Allmänna funktioner Hemsidan Startsidan på er förenings hemsida hos IdrottOnline är uppbyggd av ett sidhuvud, en huvudmeny, en fri yta ovanför boxarna, ett antal boxar samt anslagstavlan i högerkolumnen. Logga in Du loggar in med ditt idrotts-id eller ditt personnummer och lösenord via hänglåset längst upp i sidans högra hörn. (Om du har ett användarnamn som du själv har valt sedan tidigare, kan du även använda det.) Välj därefter Redigeraläge. Instruktionerna i denna manual utgår från att du är inloggad. Beskrivning av flikarna När du loggar in på hemsidan och väljer redigeraläge ser du flikarna Struktur, Favoriter, KO Verktygslåda och ImageVault ovanför strukturträdet samt Visa, Redigera, Versionslista samt om du är administratör även Kommentarer ovanför sidan. Struktur Som administratör ser du alla sidor som finns placerade i menyraden via strukturen. Du når underliggande sidor genom att klicka på plustecknet. Favoriter Du kan högerklicka på en sida och välja Lägg till i favoriter om det är någon sida du ofta arbetar med. ImageVault Här administreras filer, både bilder och dokument. Visa Förhandvisning av hemsidan. Redigera Läget då du redigerar en sida. 4(22)

5 Versionslista En lista som visar tidigare versioner av hemsidan som ger en möjlighet att jämföra skillnaden mellan vissa sidor samt återgå till tidigare sparade versioner. Redigeringsfliken Fliken Redigera är den du använder mest när du förändrar hemsidan. Under Redigera hittar du olika funktioner beroende på vilken typ av sida du arbetar med. På startsidan finns Information, Boxinställningar, Avancerad information och Genväg/extern länk för dig som är redaktör. Är du administratör ser du även Grundinställningar och Kategorier. Information Under rubriken Innehåll hittar du på vissa sidor en menyrad som tillhör editorn. Där kan du bland annat ändra din text samt lägga till bilder och länkar. Menyraden har följande alternativ: fet stil 2. kursiv 3. skapa sifferlista 4. skapa punktlista 5. Vänsterjustera, 6. centrera eller 7. högerjustera text 8. Sök ord i texten 9. Ångra 10. Upprepa 11. Infoga bokmärke 12. Lägg till/redigera bild med ImageVault 13. Lägg till/redigera länk med MeridiumLinkEditor 14. Infoga tabell 15. Visa/dölj html-kod 16. Maximera/återställ editorn Du kan även välja starttid och sluttid för publicering, ange skribent samt begränsa åtkomsten till Tillgänglig för alla eller Endast medlemmar i en förening. Om du väljer Endast medlemmar i en förening krävs inloggning för att ta del av den information som finns där. Sidan visas endast i menyn om du är inloggad. Boxinställningar Här väljer du vilken information som ska visas i boxen på startsidan om sidan är vald i någon av boxarna. Det kan vara text, bild eller andra inställningar beroende på vilken sidmall du använder. Avancerad information Här väljer bland annat du om sidan ska visas i menyer eller vara dold samt ordningen på sidorna. 5(22)

6 Genväg/extern länk Här anger du om sidan ska länka till en annan sida. Du kan välja någon av nedanstående: Länk till den här sidan. Genväg till sida i EpiServer CMS (länka till en annan sida på webbplatsen). Ingen länk. Hämta data från sida i EpiServer CMS (sidan hämtar data från den sida du länkar till). Länk till sida på annan webbplats (och om sidan ska öppnas i samma fönster eller i ett nytt). Skapa ny sida När du ska skapa en ny sida finns det en mängd olika sidmallar att välja mellan. Alla sidmallar har en specifik funktion i IdrottOnline. Efter avsnitten om bildhantering och länkar beskrivs de olika sidmallarna en efter en. Under varje sidmall finns respektive funktionalitet beskriven. Du väljer sidmall beroende på vilken typ av sida du vill göra. Det är även viktigt med tanke på hur du vill att startsidan ska se ut. Det är nämligen bara följande sidmallar som kan visas i en box på startsidan: Vanlig webbsida, Nyhetslista, Nyhet, Resultat och Kalender. Hur du får en viss sida att visas i en box på startsidan finns beskrivet längre fram. Sorteringsordning på sidor Under fliken Avancerad information kan du välja i vilken ordning du vill att sidorna i menyn ska visas. På föräldern, det vill säga den sida som ligger över de underliggande sidorna i strukturen väljer du Enligt sorteringsindex. Det gör du på respektive sida: På respektive sida anger du sedan ett värde för Sorteringsindex. Lämpligast är om du använder dig av hela tiotal. Lägst sorteringstal kommer överst i menyer. (Exempel: Om sidan ska ligga överst i menyn väljer du tex sorteringsindex 10.) Du kan också välja att t ex sortera i alfabetisk ordning på sidnamn. 6(22)

7 Bildhantering Lägg till bild Klicka på fliken ImageVault och välj Öppna ImageVault. Välj sedan Ladda upp fil. Antingen klickar du på den översta knappen Browse... och letar upp rätt fil på din dator eller släpper du dina filer i fältet till höger. Klicka på Nästa och bilderna laddas in. Välj i vilket album bilden ska sparas genom att markera det och klicka på Nästa. Döp bilden och klicka på Nästa. Markera om du vill att bilden ska finnas i arkiv på hemsidan genom att kryssa i eller inte. Välj slutligen spara. Infoga bild på en sida När du befinner dig i redigerarläge på en sida som har en editor kan du ställa markören på den plats i editorn där du vill infoga en bild och klicka på symbolen: Lägg till/redigera bild med ImageVault. Du kommer då in i ImageVault och kan välja den mapp du vill hämta en bild från för att infoga alternativt välja Ladda upp fil om du ska hämta en bild från din dator (se avsnittet Lägg till bild). Välj om du vill Anpassa bild själv via bildverktyget eller Orginalformat. Om du tror att bilden passar bra som den är välj Orginalformat annars läs under Redigera bilder. Klicka på Slutför och ImageVault stängs. Redigera bilder När du infogar en bild från Image Vault har du möjlighet att i samband med uppladdning att välja att anpassa bild själv via bildverktyget. Ett redigeringsfönster öppnas där du kan göra om bilden. I fältet till höger finns en varningstext som talar om ifall bilden till exempel är för stor för hemsidan. Nu kan du välja att ändra storlek, konvertera till annat bildformat eller annan upplösning, rotera bilden, beskära den samt visa filinformation. När du gjort den editering du önskar väljer du Verkställ. Det går även att redigera bilder som du redan har laddat upp i ImageVault. Bläddra fram önskad bild i ImageVault, högerklicka på bilden och välj Editera. Rekommenderade bildstorlekar Topplogga 980 x 150 pixlar (valfri höjd beroende på vad man tycker är snyggt i höjdled) Bilder under menyraden på startsidan 780 x valfri höjd Nyhetsbilder 550 x valfri höjd Anslagstavla 195 x valfri höjd 7(22)

8 Länkar Länk till den här sidan Är standard när sidan skapas. Genväg till sida i EpiServer Du kan länka till en annan sida på hemsidan Hämta data från sida i EpiServer CMS Sidan hämtar den information som finns sparad på den sida som du länkar till. Länk till sida på annan webbplats Här kan du välja att länka sidan till en extern länk. Målram kan vara att sidan öppnas i samma fönster eller att den öppnas i ett nytt fönster (rekommenderas vid externa länkar). Infoga länkar i en text Om du vill infoga länkar i en text på hemsidan till externa sidor, lägga till en e-post eller länka till ett dokument så väljer du: Lägg till/redigera länk med MeridiumLinkEditor. Här kan du lägga till en Webbsida, Fil, E-post. Skriv in den länktext och information du vill ha. 8(22)

9 Startsidan Sidmallen Startsida fungerar som klubbens startsida och ligger högst upp i trädet. Denna sida går inte att lägga upp manuellt utan följer med från start när sidan skapas. På startsidan ändrar du grundinställningarna och bestämmer utseende på klubbens hemsida. Lägga till en bild eller logotyp i sidhuvudet Om du lägger in en bild eller en logotyp i sidhuvudet, ytan högst upp på hemsidan, kommer den att visas på alla underliggande sidor. I ett arbetsrum kan du ha en egen logga. Välj Redigera, Grundinställningar och därefter Hämta fil. Fönstret för ImageVault öppnas. Leta rätt på bilden och välj sedan Lägg till. (Bilden bör vara max 980 pixlar bred.) Vid Alt-text kan du skriva in Föreningens logga. Ändra webbplatsens färgtema Välj Redigera och tryck på fliken Grundinställningar. (Färgtema Blå gäller från start. Du kan nu byta till valfritt färgtema.) Klicka för önskad färgkombination och tryck antingen Spara och visa eller Spara och publicera. Färgtemat består av: En grundfärg som omger hela hemsidan och som även finns på toppen av startsidans boxar. En, oftast mörkare, nyans av grundfärgen som finns på länkar. En komplementfärg som t ex är bakgrunden i rutan för kontaktinfo uppe till höger på startsidan. Ytan ovanför boxarna I ytan mellan menyraden och boxarna kan du antingen ha text eller en bild. Välj Redigera, Information och arbeta i det vita fältet som heter innehåll. Skriv in önskad text eller klicka på ikonen Lägg till/redigera bild med ImageVault. Anslagstavlan Ytan i högerkolumnen kallar vi för anslagstavlan och den följer med på de flesta underliggande sidor. Här kan du lägga in klubbens sponsorer eller annan information som du vill ska synas på hemsidan. Välj Redigera, Grundinställningar och en bit ner finns Anslagstavla. I det vita fältet, editorn, väljer du vad som ska synas i Anslagstavlan. Innehåll i en box Följande sidor kan visas i en box på startsidan: Vanlig webbsida, Nyhetslista, Nyhet, Resultat och Kalender. Väljer du att visa en nyheslista i en box är det de senaste nyheterna som visas (se Nyhetslista i en box nedan). Väljer du någon av de andra sidorna kan du välja vad som ska visas i boxen, till exempel en bild. Öppna den sida vars innehåll du vill visa i en box. Välj Redigera och Boxinställningar. Beroende på om det är en vanlig webbsida, en nyhetslista etc får du nu olika alternativ. Fyll i samtliga fält. (För att innehållet ska visas i en box på startsidan måste du även redigera startsidan enligt nedan.) 9(22)

10 Nyhetslista i en box Öppna nyhetslistan och välj Redigera och Boxinställningar. Här kan du bestämma hur många nyheter som ska visas i boxen på startsidan. Ändra siffran i Antalet nyheter i listan. Här kan du även bestämma hur nyheten visas i boxen på startsidan. Antingen enkel (nyheterna med rubrik), fokus (nyheterna med rubrik och ingress) eller bildlistning (bild på de tre översta nyheterna samt rubrik och ingress). Boxarnas utseende Välj Redigera och Boxinställningar. Här kan du välja hur många boxar du vill ha samt styra placeringen. Börja med att välja utseende och sedan innehåll i boxarna. För att välja innehåll klickar du på den lilla fyrkanten med tre punkter i bredvid den box du vill förändra. Då visas trädet för din webbplats. Leta upp önskad sida och välj den. (Boxarna visas bara när du har kopplat en sida till en box. Läs under Innehåll i en box ovan för beskrivning.) Här kan du även välja boxarnas höjd i pixlar (maxhöjd är 1500 px.) 10(22)

11 Vanlig webbsida och webbsida bred Denna sidmall är kanske den mest använda sidmallen. En vanlig webbsida går i stort sett att skapa under vilken sida som helst i trädet. Denna sidmall använder du när du t.ex. vill lägga upp valfri text eller bild eller när du vill länka till någon annan sida. En Vanlig webbsida går att använda som box på startsidan. Skribentens namn Under fliken Innehåll finns egenskapen Skribent som automatiskt visar namnet på den som har skapat sidan. Det går att ändra namnet på skribenten efteråt om man så önskar. Skribent och tid för senaste uppdatering kommer att visas för besökaren längst ned på webbsidan. Tar du bort skribentens namn visas endast tid för senaste uppdaterering. Begränsa åtkomsten Under fliken Innehåll kan du begränsa åtkomsten till sidan. Tillgänglig för alla är standardvalet men du kan i stället välja: Endast medlemmar i förening. (Det innebär att medlemmen måste vara inloggad för att kunna se denna sida.) Befinner du dig i ett arbetsrum kan du även välja: Endast medlemmar i arbetsrum. (Du måste då vara inloggad i arbetsrummet för att kunna se sidan.) 11(22)

12 Nyhetslista Denna sidmall används för att lista nyheter. När klubbens hemsida skapas finns ett antal nyhetslistor med från start bland annat Egna nyheter och Nyheter från RF. En Nyhetslista går att använda som box på startsidan. Då du väljer boxlayout med totalt 7 boxar är box 1 endast avsedd för nyhetslista. Externa nyheter Under fliken Innehåll kan du välja vilken typ av nyhetslista du vill ha. Följande nyhetslistor är fördefinierade: Egna nyheter För klubbens egna nyhetslista. Denna nyhetslista är den enda lista där du själv har kontroll över vilka nyheter som ska listas genom att lägga upp, redigera och ta bort nyheter. Nyheter från RF Hämtar Riksidrottsförbundets nyheter. Under denna nyhetslista kan du inte skapa egna nyheter. Nyheter från SF Hämtar ert specialidrottsförbunds nyheter. Den går endast att välja om ni är en sektion. Under denna nyhetslista kan du inte skapa egna nyheter. Nyheter från DF Hämtar ert distrikts nyheter. Under denna nyhetslista kan du inte skapa egna nyheter. Nyheter från SDF Hämtar ert specialdistrikts nyheter. Denna lista går endast att välja om ni är en sektion. Du kan inte skapa egna nyheter i denna nyhetslista. Det går att hämta nyheter från vilken organisation som helst (förening/förbund) inom svenskidrott via IdrottOnlines Nyhetsflöde. Nyhetsflödet konfigureras i Åtgärdsfönstret och du kan kombinera flera externa nyhetskällor i en nyhetslista. Skapa en ny nyhetslista Ställ dig med muspekaren i trädet där du vill skapa din nyhetslista och högerklicka. Välj Skapa ny och Nyhetslista. Fyll i namnet på din lista och en eventuell inledande text. Längst ner på sidan väljer du om du vill publicera egna nyheter, nyheter från RF, nyheter från SF, nyheter från DF, nyheter från SDF eller nyheter från en extern organisation. Begränsa åtkomsten Under fliken Innehåll kan du begränsa åtkomsten till sidan. Tillgänglig för alla är standardvalet men du kan i stället välja: Endast medlemmar i förening. (Det innebär att medlemmen måste vara inloggad för att kunna se denna sida.) Befinner du dig i ett arbetsrum kan du även välja: Endast medlemmar i arbetsrum. (Du måste då vara inloggad i arbetsrummet för att kunna se sidan.) Boxinställningar Antal nyheter på startsidan Under fliken Boxinställningar kan du ställa in hur många nyheter som ska visas i nyhetslistan om du har valt att ha nyhetslistan i en box på startsidan, max 15 möjligt. 12(22)

13 Hur nyheterna ska listas på startsidan Under Boxinställningar kan du välja hur utförligt nyhetslistan ska presenteras på startsidan. Fokuslistning - Visar nyheter med både rubrik och ingress i boxen. Enkel listning - Visar nyheterna med rubrik. Bildlistning - Visar bild på de tre översta nyheterna om toppbild är inlagd på nyheten. Den första nyheten får en stor bild, de nästkommande två en mindre samt rubrik och ingress. Bakgrundsfärg i boxen på startsidan Under Boxinställningar kan du även markera om du vill att nyhetslistan i boxen inte ska ha någon bakgrundsfärg. Denna inställning har endast någon effekt om man använder ett färgtema där bakgrundsfärgen på boxarna är någon annan än vit. Visa nyheter från andra organisationer Öppna åtgärdsfönstret och välj Nyhetskonfiguering. Sök efter den organisation du vill få nyheter i från. Välj vilken typ av organisation du söker efter i det vita fältet Orgtyp. Skriv sedan organisationens fullständiga namn eller en del av namnet i det vita fältet och klicka på Sök. I Sökresultatet dyker då förhoppningsvis den önskade organisationen upp och klicka på Lägg till. Alla valda organisationer kommer då att visas på nyhetslistan, se bilden nedan. Öppna önskad nyhetslista och välj redigera. Under fliken information finns Hämta nyheter från längst ner på sidan. Markera den du önskar genom att bocka för den vita fyrkanten till vänster om den/de. Du kan endast kombinera flera nyhetskällor om de är externa. Egna nyheter kan inte kombineras med andra källor. Visa antal kommentarer på nyheterna i listan I en nyhetslista på startsidan visas antalet kommentarer tillsammans med en pratbubbla nere till höger. Vill du dölja antalet kommentarer i en nyhetslista gör du det under redigera och information. Längst ner finns en vit ruta och texten Dölj antal kommentarer. Markera den och klicka på spara för att inte visa antal kommentarer. 13(22)

14 Nyhet Denna sidmall används när du ska skapa en nyhet. Du kan bara skapa en nyhet under en nyhetslista som är inställd att visa Egna nyheter. En Nyhet går att använda som box på startsidan. Skapa en nyhet Sätt muspekaren på den nyhetslista där du vill lägga in en nyhet och högerklicka. Välj Skapa ny och en nyhetsida skapas automatiskt. (Man kan bara lägga till nyheter i nyhetslistor av typen Egna nyheter. Nyhetslistor som hämtar nyheter från en annan organisation hämtar ENDAST från den organisationen.) Fyll i namn (rubrik), ingress och brödtext. Om du vill att besökarna ska kunna kommentera nyheten kryssar du i rutan Kommenterbar. (Om du vill att andra organisationer ska kunna hämta era nyheter ska Publiceras externt vara ikryssad.) Skribentens namn Under fliken Innehåll finns egenskapen Skribent som automatiskt visar namnet på den som har skapat sidan. Det går att ändra namnet på skribenten efteråt om man så önskar. Skribent och tid för senaste uppdatering kommer att visas för besökaren längst ned på webbsidan. Tar du bort skribentens namn visas endast tid för senaste uppdaterering. Begränsa åtkomsten Under fliken Innehåll kan du begränsa åtkomsten till sidan. Tillgänglig för alla är standardvalet men du kan i stället välja: Endast medlemmar i förening. (Det innebär att medlemmen måste vara inloggad för att kunna se denna sida.) Befinner du dig i ett arbetsrum kan du även välja: Endast medlemmar i arbetsrum. (Du måste då vara inloggad i arbetsrummet för att kunna se sidan.) Lägg till en bild i en nyhet För att lägga till en toppbild (visas ovanför nyhetens rubrik) klickar du på Hämta fil. ImageVault öppnas då i ett nytt fönster. Om du i stället vill lägga till en eller flera bilder i texten gör du så här: Skriv texten i den stora vita rutan som heter brödtext. Sätt muspekaren och markera där du vill ha bilden. Klicka på Lägg till/redigera bild med ImageVault. ImageVault öppnas då i ett nytt fönster. Du kan även markera bilden och klicka i den höra dropdownrutan ovanför för att kunna göra enklare redigering (till exempel högerjustera bilden). Nyheten i en box Under fliken Boxinställningar kan du lägga till en bild och en text som kommer att visas i boxen om du väljer att visa nyheten i en box på startsidan. Länktext Läs mer är standard när sidan skapas. Den kan ändras till annan valfri text. Du kan också välja att dölja länktexten helt, nyhetens rubrik är däremot alltid klickbar. Välj redigera och Genväg/extern länk. 14(22)

15 Arbetsrumslista Denna sidmall finns från start på hemsidan och det är bara under denna sidmall du kan skapa ett Arbetsrum. En Arbetsrumslista listar alla skapade arbetsrum och visar datum när arbetsrummet senast ändrades. Du kan skapa flera arbetsrumslistor om du vill lägga arbetsrum på olika ställen på hemsidan. Aktivt arbetsrum Är du inloggad som administratör visas även kolumnen Aktivt som markerar om arbetsrummet är inställt på att visas utåt för besökare. Denna egenskap markerar du för respektive arbetsrum under fliken Avancerat, välj där Visa sidan i menyer. Arbetsrum Ett arbetsrum kan liknas vid en minihemsida inom en IdrottOnline sida. Det kan t ex vara en hemsida för ett lag, en grupp, en person eller ett arrangemang i klubben. Arbetsrum går bara att skapa under en Arbetsrumslista. Det går att begränsa åtkomst på ett arbetsrum om du vill att det bara ska vara synligt för en viss grupp. Sammanlagt 15 arbetsrum kan skapas för en hemsida men fler kan köpas till. Ett arbetsrum kan inte raderas men kan döljas för publicering för att återanvändas senare. Boxar kan användas även för arbetsrum. Du kan även ha egen logga samt eget färgtema. Skapa arbetsrum Öppna den Arbetsrumslista där du vill skapa ditt arbetsrum. Högerklicka på den listan i trädet, välj skapa ny. Nu ska du fylla i ett namn och typ på arbetsrummet. Du kan välja på: Lagsida, Gruppsida, Personlig sida och Sida för ett arrangemang. (Vilka funktioner de olika arbetsrummen har är beskrivet där du ska göra ditt val.) Markera det arbetsrum du vill skapa i den vita cirkeln. Vänta tills det nya arbetsrummet dyker upp i det vänstra fältet. OBS: Klicka inte innan det nya arbetsrummet är skapat. Välj redaktörer/medlemmar Välj, Redigera, Konfigurera arbetsrum. Klicka sedan på Välj till höger om medlems-/redaktörs-/administratörsrättighet. Ett nytt fönster öppnas med medlemsregistret. Du kan nu välja vilka personer i medlemsregistret som ska kunna logga in i detta arbetsrum. Leta upp rätt medlem och klicka på det röda krysset i kolumnen Redaktör, Medlem eller administratör. Ett mejl med inloggningsuppgifter skickas automatiskt till de personer du har valt. De personer dyker även upp på den sida som listar arbetsrummets medlemmar. Dölj ett arbetsrum Gå till arbetsrummets startsida, redigera och välj fliken Avancerad information. Avmarkera Visa sidan i menyer. Då visas arbetsrummet bara för administratören/ redaktören i inloggat läge men inte för besökare. Ett arbetsrum har en startsida och flera andra sidor med samma funktioner som föreningens huvudwebbplats. Se rubrikerna: Startsidan, Nyhetslista, Nyheter, Kalender, Gästbok och Serier och resultat. 15(22)

16 Kalender Denna sidmall visar klubbens aktiviteter i olika vyer. I kalendern kan både egna aktiviteter och aktiviteter från andra organisationer visas. En Kalender finns på hemsidan från start när sidan skapas. Kalendern kan presenteras som månadsschema eller veckolista och fylls med kalenderaktiviteter. Kalendern kan visas på följande sätt: Månadsschema - Visar alla aktiviteter för aktuell månad i ett månadsschema. Veckolista - Visar alla aktiviteter för aktuell vecka i en lista. Lista med kommande aktiviteter - Visar de X närmast kommande aktiviteterna. Det går också bra att kombinera månadsschema och lista med kommande aktiviteter. Bilden visar kalendern i box i schemaformat samt de fyra kommande aktiviteterna som visas under. Det är möjligt att ändra hur många kommande aktiviteter som ska visas dock max en månad framåt. Färgen på plopparna har följande betydelse: (blå och röd plopp är en extern aktivitet kompletterad med egen information.) Röd = Egen aktivitet Blå = Extern aktivitet (inhämtad från ex. annan förening eller förbund) Gul = Föreningsaktivitet (ex. årsmöte som huvudkalendern tvingat ner i alla kalendrar) Skapa en kalender Välj var i trädet du vill ha din kalender. Håll muspekaren där och högerklicka, välj Skapa ny - Kalender 2.0. Nu öppnas kalendern i det stora fältet till höger på sidan och du kan börja fylla i information. Skriv i namnet på kalendern och välj när kalendern ska börja publiceras och eventuellt när den ska tas bort. (Lämna fältet Sluta publicera tomt om du vill att kalendern alltid ska visas.) Under fliken Visa externa tävlingar eller matcher i kalendern har du tre val. Välj vilka som ska visas - Du får själv markera under fliken aktiviteter vilka matcher eller tävlingar som visas: Visa alla - Visar alla matcher och tävlingar under fliken aktiviteter. Visa inga - Visar inga aktiviteter som inte klubben själv lagt upp. Skriv en kort beskrivning av kalendern i rutan Inledande text. Gör samma val som ovan fast i fältet Visa utdelade aktiviteter från föreningens övriga kalendrar (under rutan för inledande text). Lägg till en aktivitet Har du valt att välja vilka aktiviteter som ska visas, kan du nu välja vilka aktiviteter som ska visas i kalendern genom att bocka för dessa i aktivitetslistan. Klicka på kalendern i det vänstra fältet så att sidan öppnas i det större fältet till höger. 16(22)

17 Välj fliken redigera och klicka på fliken som heter Aktiviteter. Klicka på knappen Skapa ny. Fälten markerade med en röd * är obligatoriska. Tänk på att fylla i alla tider i rätt format (ÅÅÅÅ-MM-DD 00:00). Det finns olika sätt att upprepa en aktivitet. Klicka i fältet Upprepa aktivitet för att de alternativen. Du kan även välja om man ska kunna anmäla sig till aktiviteten eller inte. Det gör du under fliken Anmälan. Upprepa aktivitet Det finns olika sätt att upprepa en aktivitet på i kalendern: Upprepa aktivitet När du skapar en aktivitet kan du skapa flera på samma gång om du vet att aktiviteten ska upprepas efter ett bestämt mönster. Ingen upprepning En vanlig aktivitet som bara inträffar vid det tillfälle som du har angivit. Varje dag En aktivitet som ska återkomma varje dag vid samma klockslag. Varje vecka En aktivitet som återkommer varje vecka vid samma klockslag t.ex.: Träning varje tisdag kl Varje månad veckodag En aktivitet som återkommer en speciell veckodag varje månad t.ex.: Möte första onsdagen varje månad. Varje månad datum En aktivitet som återkommer samma datum varje månad t.ex.: Städdag den 10:e varje månad. Varje år En aktivitet som återkommer samma datum varje år t.ex.: Årsmöte den 20 maj varje år. Sluttid för upprepning Ett fält för att ange vilket datum och tid då en upprepad aktivitet ska sluta upprepas. Koppla på deltagare på en aktivitet Klicka på kalendern och gå in i redigeraläge. Välj fliken Aktivitet. Skapa en ny aktivitet eller välj en redan skapad. Öppna den. Välj fliken Deltagare och välj om du vill hämta en grupp en person från medlemsarkivet. Välj den grupp eller den person som du vill koppla på denna aktivitet. Markera den och klicka på Lägg till. Gör om samma procedur innan du lagt till samtliga deltagare. Om kalendern ligger upplagd i ett arbetsrum kan du välja att lägga till de medlemmar som finns upplagda i arbetsrummet. Klicka isåfall på Lägg till alla arbetsrummets medlemmar. 17(22)

18 Visa kalendern i en box på startsidan Öppna kalendern i redigeraläge och klicka på fliken Boxinställningar. Välj hur kalendern ska visas. Antingen Lista med kommande aktiviteter, veckolista eller månadsschema. Välj hur många aktiviteter du vill visa. Klicka på Spara och publicera för att lägga till kalendern på startsidan. Gå till startsidan och redigeraläge. Välj Boxinställningar. Bestäm i vilken box du vill visa kalendern och leta rätt på kalendern i rätt box längst ner på sidan. Länka en aktivitet i kalendern direkt till en webbsida Klicka på kalendern och öppna i redigeringsläge. Klicka på rätt aktivitet. Längst ner på sidan under Övrig aktivitetsinformation kan du skriva in en aktuell webbsida. Visa en aktivitet i samtliga klubbens kalendrar Öppna kalendern och välj redigera. Klicka på Skapa ny och fyll i fältet enligt frågan Hur lägger jag till en aktivitet. Under det stora vita fältet finns ett fält som heter I förenings övriga kalendrar. Välj Dela aktiviteten som obligatorisk. OBS: En kalender som ligger i ett arbetsrum har inte denna funktionen. Du måste alltså lägga in aktiviteten i en kalender på huvudsidan. Däremot så syns den i samtliga arbetsrums kalendrar. 18(22)

19 Medlemslista Denna sidmall används endast i arbetsrum och listar alla medlemmar i aktuellt arbetsrum. I listan kan du sedan klicka på respektive person för att se kontaktuppgifter till personen. Lägg till en person som medlem i ett arbetsrum För att markera en person som medlem i ett arbetsrum markerar du arbetsrummets startsida, under fliken Konfigurera arbetsrum klickar du på Välj redaktörer/medlemmar, markera sedan personen som medlem. FAQ Denna sidmall används när du vill skapa en sida för frågor och svar. Under mallen FAQ kan du skapa frågor direkt eller kategorier för era frågor. FAQ-mallen listar sedan frågorna och dess kategorier, om det finns några. FAQ-kategori Denna sidmall används för att kategorisera frågorna som skapas i en FAQ. FAQ-fråga Denna sidmall används för att skriva själva frågan och svaret i en FAQ. Namnet på sidan kommer inte visas för annan än administratör/redaktör på hemsidan. Skapa en ny fråga Fråga - Under fliken Information skriver du in frågan i detta fält. Svar - Under fliken Information skriver du in svaret på frågan i detta fält. 19(22)

20 Gästbok Denna sidmall fungerar som en vanlig gästbok. I gästboken kan besökare skriva inlägg. Det finns även möjlighet att se avsändarens ip-nummer (den unika adressen i datornätverket), redigera eller ta bort meddelanden i gästboken. Begränsa åtkomsten Under fliken Innehåll kan du begränsa åtkomsten till sidan. Tillgänglig för alla är standardvalet men du kan i stället välja: Endast medlemmar i förening. (Det innebär att medlemmen måste vara inloggad för att kunna se denna sida.) Befinner du dig i ett arbetsrum kan du även välja: Endast medlemmar i arbetsrum. (Du måste då vara inloggad i arbetsrummet för att kunna se sidan.) IP-nummer Om du är inloggad som administratör kan du öppna gästboken och välj läget som heter Visa. IP-numret syns då under varje inlägg. Ta bort och ändra i inlägg Om du är inloggad som administratör kan du öppna gästboken och gå i visningsläge. Bocka för den lilla fyrkanten under det inlägg som du vill ta bort. Över det översta inlägget finns en grå knapp som heter Ta bort markerade. Klicka där och inlägget tas bort. Efter IP-numret finns en liten figur som föreställer ett papper och en penna (Redigera inlägget). Klicka där för att ändra i inlägget. Ändra texten och klicka på Posta inlägget. Arkiv Denna sidmall är en typ av galleri och används för att visa filer som finns sparade i klubbens filbibliotek ImageVault. I ImageVault markerar du vilka filer som ska synas i arkivet genom att sätta ett kryss i rutan Visa i bild- och dokukmentarkivet på hemsidan på respektive fil. Filerna visas i mindre tumnaglar, men klickar du på en bild öppnas bilden i större storlek och du kan sedan klicka dig framåt eller bakåt bland bilderna. Klickar du på ett dokument öppnas dokumentet i ett nytt fönster. Album Under fliken Innehåll kan du välja vilket album i ImageVault som ska kopplas till just detta arkiv. Hämta från alla underliggande album Under fliken Innehåll kan du kryssa i om arkivet även ska visa alla dokument från alla underliggande album. Begränsa åtkomsten Under fliken Innehåll kan du begränsa åtkomsten till sidan. Tillgänglig för alla är standardvalet men du kan i stället välja: Endast medlemmar i förening. (Det innebär att medlemmen måste vara inloggad för att kunna se denna sida.) Befinner du dig i ett arbetsrum kan du även välja: Endast medlemmar i arbetsrum. (Du måste då vara inloggad i arbetsrummet för att kunna se sidan.) Visning Du kan välja om du vill visa filerna som tumnaglar eller som deatljerad lista. Välj redigera och nästan längst ner på listan hittar du Visa filer i arkiv som där du kan välja tumnaglar eller detaljerad lista. Under kan du även välja antal filer per sida. 20(22)

21 Resultat Denna sidmall är en SF-specifik sidmall som visar resultat, tabell och kommande matcher för klubben. Sidmallen kan endast användas på en sektions hemsida eller dess underliggande arbetsrum eftersom den är kopplad till en specifik idrott. Resultat visar alla serier som klubben har deltagande lag i uppdelade per säsong. Via denna sidmall kan du även få information om arena, match och se hela seriens spelprogram. OBS: Sidmallen kan endast användas om ni är en förening vars SF administrerar serier och resultat i det system som Svensk Idrott tillhandahåller. Koppla serier och reultat till ett arbetsrum Öppna det arbetsrum/lagrum du vill koppla serier/resultat/lag till och välj Redigera. Under Konfigurera arbetsrum finns en knapp vid Välj serier/resultat/lag. Klicka där. Ett nytt fönster öppnas med Serier och resultat. Där listas de säsonger och serier som finns upplagda för din förening. Välj säsong och önskad serie. Du kan även välja tidigare serier. Klicka på Lägg till och sedan Nästa. Då visas aktuell laginfo som du måste godkänna. (Om inte måste du kontakta föreningens huvudadministratör för att få den ändrad.) Resultat i en box på arbetsrummets startsida Se till att du har resultat och serier kopplat till arbetsrummet enligt frågan ovan. Öppna den översta sidan i arbetsrummet. Den som är av sidtyp arbetsrum, Redigera och Boxintällningar. Välj vilken box du vill ska visa resultat och välj längst ner på sidan vad som visas i den. Klicka på den grå fyrkanten med tre punkter och leta upp rätt arbetsrum och rätt resultat. Markera sidan med resultat och klicka på Välj. 21(22)

22 Resultat i en box på föreningens startsida På föreningens sida finns oftast en egen resultatlista som listar alla föreningens serier. Öppna föreningens startsida, välj redigera och Boxinställningar. Välj vilken box du vill ska visa resultat och välj längst ner på sidan vad som visas i den. Klicka på den grå fyrkanten med tre punkter och leta upp rätt resultatsidan i föreningen. Markera sidan med resultat och klicka på Välj. Sortera alla matcher efter datum i stället för omgång Under fliken Innehåll finns denna egenskap. Sätter du ett kryss här kommer listan Visa alla matcher, som du hittar under sidmallen Resultat, lista matcherna i datumordning istället för uppdelat per omgång. 22(22)

Manual Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Tel: 08-699 60 00 Fax: 08-699 62 00 E-post: riksidrottsforbundet@rf.se Hemsida: www.rf.se

Manual Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Tel: 08-699 60 00 Fax: 08-699 62 00 E-post: riksidrottsforbundet@rf.se Hemsida: www.rf.se Manual Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 STARTSIDAN... 9 Beskrivning av flikarna... 9 Struktur... 9 Favoriter... 9 KO Verktygslåda...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyheter och nyhetslista 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyheter 4 Nyhetslista 4 Dela nyhetslistor med andra organisationer eller arbetsrum 6 Skapa en nyhetslista till

Läs mer

IdrottOnline Klubb Hemsidan. Arbeta med föreningens hemsida

IdrottOnline Klubb Hemsidan. Arbeta med föreningens hemsida Arbeta med föreningens hemsida Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver

Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver Innehållsförteckning INLEDNING...3 LOGGA IN I EPISERVER...3 BYTA LOGINUPPGIFTER...4 STRUKTUREN PÅ MIN LAGSIDA I EPISERVER...4 STRUKTUR...4 BESKRIVNING AV FLIKARNA...5

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Bildhantering

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Bildhantering Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Bildhantering 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Bildhantering 4 Infoga bild 4 Infoga dokument 5 Redigera bilder 7 Anpassa bild själv via bildverktyget 7 Anslagstavlan

Läs mer

Administrera behörighet

Administrera behörighet Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet 3.1.1 091116 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Uppdaterad 2011-03-09 Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet IdrottOnline Förbund Administrera behörighet Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2015-02-05 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. ImageVault

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. ImageVault Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund ImageVault 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Imagevault 4 Ladda upp fil 5 Ladda upp fler än fyra bilder samtidigt 7 Snabbuppladda bildalbum 9 Beskrivning kortkommando via

Läs mer

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18 Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Tillsätt roller och behörigheter -Lägg in person i grupp/lag/arbetsrum -Rollista -Tillsätt roll -Behörighetslista -Tillsätt behörighet 1 1 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

www.idrottonline.se IdrottOnline Klubb - en del av svenskidrott IdrottOnline Klubb tilläggsmanual

www.idrottonline.se IdrottOnline Klubb - en del av svenskidrott IdrottOnline Klubb tilläggsmanual IdrottOnline Klubb tilläggsmanual version 1.2 Bild & dokumenthantering Svenskidrott har sedan 1994 långsiktigt satsat på IT för att utveckla information och kommunikationsvägarna mellan förening och förbund.

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Klubben Online- en del av svenskidrott nya Klubben Online manual

Klubben Online- en del av svenskidrott nya Klubben Online manual nya Klubben Online manual version 1.0 Svenskidrott har sedan 1994 långsiktigt satsat på IT för att utveckla information och kommunikationsvägarna mellan förening och förbund. Nya Klubben Online är ett

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Aktivitet 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om aktivitet 4 Ny aktivitet 5 Aktivitet 6 Allmänt 6 Datum och tid 6 Upprepning 7 Ta bort deltagare 9 Skicka ut en kallelse

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Anslagstavlan

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Anslagstavlan Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Anslagstavlan 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Anslagstavlan 4 Sponsorlogga 4 Klickbar logga 5 Youtube film 7 Facebook gilla knapp 9 2 2 Skriv ej ut manualen! För att

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Lathund för redaktörer. Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar

Lathund för redaktörer. Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar 2014-11-17 Lathund för redaktörer Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar Åsa Widert Schoug Saco Box 2206 103 15 Stockholm Besök: Lilla Nygatan 14 Tel växel: 08-613 48 00 Fax:

Läs mer

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA För coacher, lagföräldrar och informationsansvariga Denna manual är väldigt kortfattad och går bara igenom det mest elementära. För mer information hänvisar vi

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Strukturträdet 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Hemsida 4 Redigerarläge 5 Vanliga fel 5 Strukturträdet 6 Redigera innehåll på sida 6 Lägg till undersidor 7 Navigera mellan

Läs mer

Uppdaterad: 2013-02-28. Medlemsregistret

Uppdaterad: 2013-02-28. Medlemsregistret Uppdaterad: 2013-02-28 Medlemsregistret 1 1 Innehållsförteckning Rubrikerna är klickbara Inledning 4 Funktioner 5 Logga in 5 Medlemmar 6 Lägg till ny medlem 6 Utländsk person 6 Prova på person 7 Gör prova

Läs mer

INLEDNING... 3 FÖRBEREDELSER... 4 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 5 REDIGERA... 8

INLEDNING... 3 FÖRBEREDELSER... 4 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 5 REDIGERA... 8 Manual Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRBEREDELSER... 4 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 5 REDIGERA... 8 Informationsfliken... 9 Toppbild och färgschema... 9 Utseende boxar på startsidan... 10 Välj

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Användarmanual HOIF.org

Användarmanual HOIF.org Användarmanual HOIF.org HOIF.org 2013-05-21 37 sidor Användarmanual för HOIF.org Introduktion Det här är en manual till alla användare på hemsidan HOIF.org Hur får jag ett användarkonto? För att kunna

Läs mer

Vad går vi igenom. I mån av tid: Visar vi också kalendern Arbetsrum Sorteringsindex Koppla idrott/lag

Vad går vi igenom. I mån av tid: Visar vi också kalendern Arbetsrum Sorteringsindex Koppla idrott/lag Hemsida Vad går vi igenom Introduktion i IdrottOnline Personliga uppgifter och inloggning Behörigheter Grundstruktur på respektive sektionssidor Skapa, spara och publicera text och bild Infoga länk och

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2014-03-18 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer,

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning för SDF Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 2 Godkänna evenemang och tävlingar...

Läs mer

Uppdaterad 2011-05-31. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system.

Uppdaterad 2011-05-31. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system. Anmälan i FRIDA Innan du börjar. För att kunna anmälas till en tävling i FRIDA måste man finnas med i medlemsregistret i IdrottOnline. Om du

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9 Manual Innehållsförteckning INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 REDIGERA... 9 Informationsfliken... 10 Toppbild och färgschema... 10 Utseende boxar på startsidan... 11

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2013-12-03 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd 3.1.1 091214 Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund SVEA Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida när du behöver

Läs mer

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan Kommentarer utbildning föreningar Bild 5 Närvarokort - Närvarokorten (manuella eller digitala i IdrottOnline) är föreningens värdehandling och grunden för LOK-stödsansökan. - Föreningen måste vara noga

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2013-12-03 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund redigera kontaktuppgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Uppdaterad: Lathund. Anslagstavlan

Uppdaterad: Lathund. Anslagstavlan Uppdaterad: 2014-02-10 Lathund Anslagstavlan 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Uppdaterad 2012-04-18 Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Manual för praktiker

Manual för praktiker Manual för praktiker Version: 2012-03-18 v.1 Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Hantering av

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1)

Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1) Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1) 1. LOGGA IN. VÄLJA RUM/KURS 4 3. SKRIVA IN INFORMATION OCH ÄNDRA PERSONLIGA UPPGIFTER. 4 4. ANVÄNDA HJÄLP-SYSTEMET 5 5. LÄSA MEDDELANDEN. 5 6. DELTA

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Importera medlemmar via Excel 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en

Läs mer

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Uppdaterad 2011-12-06 Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2013-10-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning 4 Logga in 5 Gruppadmin fliken 5 Lägg till person/personer i gruppen 7 Lägg till person(er) från

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7

Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7 Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7 Infoga, redigera och ta bort bilder på bloggen En webbsida bäddar inte in en bild i sidan som många andra program, till exempel Word. Alla bilder och bildobjekt

Läs mer

Att använda laget.se

Att använda laget.se 2012 Att använda laget.se för ungdomsledare i MSSK Dokumentet är framtaget för att hjälpa till att förenkla användningen av lagens webbsidor. Har du förslag på ändringar eller ser felaktigheter kan du

Läs mer

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Laget.se Vi flyttar vår sida från IdrottOnline till Laget för att få en modernare, aktivare och mer lättanvänd sida. Länken är ändrad på SIFs huvudsida

Läs mer

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras

Läs mer

Widgets i DynaMaster 5 Golf

Widgets i DynaMaster 5 Golf Widgets i DynaMaster 5 Golf En nyhet i DynaMaster 5 Golf är vårt system med widgets. Detta widgetsystem utvecklades för att göra det så flexibelt som möjligt för kunden att själv kunna bestämma hur innehållet

Läs mer

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 STARTSIDAN... 9 MALLAR... 14

INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 STARTSIDAN... 9 MALLAR... 14 Manual INLEDNING... 4 FÖRBEREDELSER... 5 AKTIVERA ER IDROTTONLINE SIDA... 6 STARTSIDAN... 9 Beskrivning av flikarna... 9 Struktur... 9 Favoriter... 9 KO Verktygslåda... 9 ImageVault... 9 Visa... 9 Redigera...

Läs mer

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se Manual för Kalmar kommuns Nya intranät piren.kalmar.se Innehåll Inloggning och aktivering av ditt konto... 3 Inställning vid första inloggning... 3 Arbetsytan på Piren... 4 Hjälp... 4 Dina profilinställningar...

Läs mer

Användarmanual för Hemsida

Användarmanual för Hemsida Användarmanual för Hemsida Sida 1 av 44 Inledning Detta dokument är en användarmanual för redigerbara hemsidor utvecklade av. Du kan själv, i ett wordliknande gränssnitt, enkelt uppdatera din egen hemsida

Läs mer

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text]

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text] 20111206 SCHOLA COMAI WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1 ELEV [Skriv text] Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.5 Start... 4 1.5.1 Grundinställning

Läs mer

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker Version: 2012-08-13 v.1.0 Manual för praktiker Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Redigera behandling...

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Handledning för redigering av lagsidor.

Handledning för redigering av lagsidor. Handledning för redigering av lagsidor. Hela sidan redigeras online vilket innebär att man sitter uppkopplad mot en server och utför sina kommandon. Kör igång webbläsaren och skriv in adressen: http://www.ronn.se/itw/

Läs mer

Manual Introduktionskurs SiteVision

Manual Introduktionskurs SiteVision Manual Introduktionskurs SiteVision sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 3 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING... 3 1.4 GENERELLA

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter!

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter! Manual Logga in 1. Klicka på Logga in överst på sidan 2. Fyll i lägenhetsnummer och lösenord och tryck på knappen Logga in 3. Lyckas inloggningen kommer man till lägenhetens profilsida. OBS! Kontrollera

Läs mer

1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se

1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se 1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se 3. Gå till det arbetsrum som du administrerar genom att välja i dropdown menyn

Läs mer

IdrottOnline Lathund för inmatning av Nyhet

IdrottOnline Lathund för inmatning av Nyhet Handledning för hur du lägger in en nyhet på hemsidorna för Roxen, OKS och IFK. Exemplen är från Roxen men principen är densamma för OKS resp. IFK. Adresser till hemsidorna: www.okroxen.se www.okskogsstrovarna.se

Läs mer

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan

Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Uppdaterad 2011-05-03 Arbeta med föreningens hemsida IdrottOnline Klubb Hemsidan Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Användarmanual. 1.0 Login

Användarmanual. 1.0 Login Användarmanual 1.0 Login 1. 2. Inlogning sker på via fälten till höger på webbuilders startsida. Se markering 1. Ditt användarnamn och lösenord får du via e-mai när du registrerar dig. Om du tappat bort

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

2007-03-28. Manual för Typo3 version 4.04

2007-03-28. Manual för Typo3 version 4.04 2007-03-28 Manual för Typo3 version 4.04 1 2 Innehåll: 1. Allmänt 4 2. Grunderna i Typo3 5 2.1 Knappar 5 2.2 Inloggning 5 2.3 Den inledande vyn 6 2.4 Sidträdet 7 3. Sidor 8 3.1 Skapa en ny sida 8 3.2 Redigera

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Mikromarc 2 Meddelandecenter

Mikromarc 2 Meddelandecenter Mikromarc 2 Meddelandecenter Version 2.6 och högre Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, september 2006 Bibliotekscentrum Sverige AB - 0470-532 530 - www.bibliotekscentrum.se Sida 1 av 59 Innehållsförteckning

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Denna manual innehåller följande ämnen: Strukturen för en lagsida Roller i IdrottOnline Logga in på IdrottOnline Publicera en nyhet Använda en bild (ladda upp

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Användarhandbok. Caupo Användarhandbok - 1 -

Användarhandbok. Caupo Användarhandbok - 1 - Användarhandbok Grattis till ditt val av Caupo! I din hand har du manualen till ett lättanvänt men kraftfullt verktyg. Trots att Caupos e- handelsmodul är fullspäckad med avancerade funktioner är den mycket

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall)

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall) Lathund Nyheter SiteVision har en inbyggd nyhetsfunktion. Den kan bland annat sättas upp för att visa en artikel på flera olika ställen på webbplatsen, tex som en notis på startsidan eller som ett arkiv

Läs mer