Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret"

Transkript

1 Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb Räkenskapsåret 2013

2 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2013 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ture Svensson ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande, Sven Karlsson kassör, Lena Olsson sekreterare samt ledamöterna Mikael Bengtsson, Stig Svensson, Eva Johansson, Joakim Bolin, Marie Bengtsson samt suppleanter Lars Svensson och Ronny Anderberg Styrelsen har under året haft 12 st protokollförda styrelsemöten. Många viktiga händelser och beslut under året har på ett positivt sätt påverkat vår golfklubb och dess verksamhet så att vi med tillförsikt kan antaga de utmaningar som klubben står inför. Några av händelserna kan här noteras: Klubben genomförde damtävlingen Sölvesborgs Ladies Open på ett sätt som uppskattades av både Svenska Golfförbundet och de medverkande spelarna. Tävlingen kommer att arrangeras även under Golfklubben firade 25 år under sommaren vilket firades med särskild tävling samt supé och samkväm för inbjudna gäster och medlemmar. Vid jubileet kunde klubbens ordförande utdela förtjänsttecken till Jens Åberg. Klubben installerade ett nytt värmesystem som är tidsenligt och kommer att väsentligt sänka kommande års värmekostnader. Även ett nytt avloppssystem för klubbhus och maskinhall installerades.

3 Nytt femårigt avtal tecknades mellan golfklubben och Golfkrogen. Ett avtal där både styrelsen och Anders Emanuelsson med personal känner tillförsikt inför framtiden. I samband med avtalet har också nya möbler installerats i restaurangdelen. Arbetet i samband med att David Green slutade vid årsskiftet innebar många extra styrelsemöten i slutet av verksamhetsåret. Alla vet nu att vi beslutade att i egen regi driva shop o range. Det är styrelsens uppfattning att denna lösning just nu är den bästa för vår klubb. I slutet av året blev det också klart att klubben köper en mindre del av det markområde som klubben i dag arrenderar. Det är ett viktigt steg och det möjliggör att kunna köpa ytterligare områden i framtiden förhoppningsvis redan under Beslut togs dessutom bl.a om utökning av bagboden, ny masterplan, särskilda åtgärder i samband med elsäkerhet etc. Årets investeringar uppgick till ca kr varav den största delen innebär kostnad för det nya värmesystemet. Klubben redovisar för år 2013 ett positivt resultat om ca kr. Antalet medlemmar uppgår nu till Av dessa äger 634 spelrätter medan 224 hyr spelrätter. Övriga är juniorer, passiva etc. Sölvesborgs Golfklubb är den näst största golfklubben i Blekinge. Övriga händelser av vikt finns under kommittéernas rapporter.

4 Damkommittén Under verksamhetsåret har vi arrangerat 21 tävlingar och i snitt har mellan 40 och 50 damer deltagit vid varje tillfälle. Övriga aktiviteter var vårsamling med modevisning, bussutfärd samt nationell damgolfdag med 52 deltagare. Vi har ordnat Running eclectic, matchspel samt en tävling för alla seniorer vilken avslutades med grillparty. under säsongen. Vi har även deltagit i D40 och D50 serien. Vi har sponsrat damtävlingar och delvis nationell damgolfdag. Vi skänkte 1500 kronor till bröstcancer föreningen Viktoria Blekinge. Oldtimers Oldtimers har under 2013 arrangerat 19 tävlingar med i genomsnitt 45 deltagare, årligt återkommande tävlingar mot Olofströms GK (Axelssons Cup) samt ordnat bussresor till Söderåsens GK och Bolsjöklosters GK. Oldtimers arrangerade även klubbmästerskap för åldersklasserna D 60/70 och H 65/75. Tävlingskommittén Under det gångna året har tävlingskommittén genomfört 22 tävlingar med ett deltagarantal på ca spelare fördelade på de olika singel-resp. partävlingarna. Totalt sett är detta en minskning jämfört med föregående år med ca 250 st. Av dessa tävlingar har 11 varit singeltävlingar och 10 partävlingar.

5 En stor del av tävlingskommitténs uppgifter har varit att tillsammans med övriga kommittéer och styrelsen ansvara för genomförandet av Sölvesborgs Ladies Open. Tävlingskommittén har dessutom ansvarat för klubbmästerskapstävlingarna, 9-hålsserien, utslagningstävlingarna, shoot-outtävlingen, nybörjartävling samt olika serietävlingar inom klubbarna i distriktet. Hcp-Kommittén Hcp-kommittén har under året arbetat med årsrevisionen av medlemmarnas hcp. Vi arbetar efter EGA:s (European Golf Association) regler att genomföra en årlig hcp revision på samtliga spelare i klubben. För att ingå måste man ha minst 8 registrerade hcp-ronder. Under 2013 berördes ca 100 spelares hcp utöver redan gjorda höjningar eller sänkningar som registrerats i GIT vid tävlingar eller föranmälda sällskapsronder. Marknadskommittén Kommittén har under året haft följande sammansättning: Gunnar Lundahl, Tommy Nilsson, Sven Karlsson, Mikael Göransson, Ronny Anderberg, Jan Hagelbäck och Mikael Bengtsson. Adjungerade till Marknadskommitténs möten har varit klubbchefen Kristian Olsson. Kommittén har haft 12 protokollförda möten. Under 2013 har vi haft avtal med 75 st sponsorer. Våra sponsorintäkter blev :- och våra kostnader :-. Utöver detta hade vi

6 intäkter på :- för Sölvesborgs Ladies Open och kostnaderna för tävlingen hamnade på :-. Marknadskommittén ansvarar för kontakter och avtal med våra sponsorer och kommittén arbetar med att utveckla sponsor- och marknadsföringsverksamheten. Förutom de ökade intäkterna, som används till satsningar på banan, klubbhuset och juniorverksamheten, bidrar sponsorernas företagsgolf och representation till ökad omsättning för pro, golfshop och krögare. Indirekt gynnar detta alla medlemmar. Kommittén ansvarar även för information till medlemmar och greenfeegäster. Informationen sker via vår hemsida och genom nyhetsbrev som skickas ut via mail. Sociala medier ska också användas för kommunikation med klubbens intressenter. Information ges därför även via klubbens facebooksida. Marknadskommitténs arbete har dessutom varit att arrangera Sölvesborgs Ladies Open, arrangera sponsorgolfen och göra olika marknadsföringsåtgärder för att få fler medlemmar och fler greenfeegäster. Klubbhuskommittén Under året har ett nytt värmesystem installerats och tagits i drift efter att haverier inträffat i det gamla. Det nya värmesystemet bygger på en jordvärmepump. Värmeupptagningsslingor, ca 2700 m slang, har grävts ner utefter rangens vänstra sida. Både lokalvärme och

7 tappvarmvatten värms av värmepumpen. Genom denna förändring kommer ingen eldningsolja att användas längre och energiförbrukningen att minska. Radiatorytan har ökats i restaurangen för att få ut mer värme i lokalerna. Avloppssystemet har gjorts om. Den gamla infiltrationen för avloppet från klubbhuset var förbrukad. En ny fettavskiljare installerades liksom en pumpstation för återföring till kommunens avloppsstam i närheten av klubbhuset. Samma sak skedde senare under året med maskinhallens avlopp. I samverkan med golfkrogen har nya möbler till restaurangen anskaffats. Området bakom maskinhallen, utefter rangen, har snyggats upp och insynsskyddande staket satts upp. En av många efterlängtad nyhet är att det nu har installerats toalettstolar i båda toaletterna vid kiosken. Arbetet med en utökning av bagboden har startat. Sulan är gjuten och planen är att vara klar med bagboden inför vårsäsongen. Mycket av arbetet under året har kunnat göras med egenpersonal, bl. a. har all grävning skett i egen regi. Junior & Elitkommittén Junior och elitkommittén bestod 2013 av ordförande Eva Johansson, ledamot Ola Kindberg samt klubbens instruktörer David Green och Filip Oesten. Kommitténs mål med 2013 var att utöka antalet juniorer i träning, öka tävlingsdeltagandet hos de yngre juniorerna samt att förbättra informationen.

8 Skolprojekt med Haveliden och Mjällbyskola genomfördes under våren och var uppskattat bland elever och lärare. En tjejdag arrangerades och vi marknadsförde oss mot yngre juniorer med hjälp av skolor i närområdet. För att bli bättre på information gjordes en struktur, som ska göra det lätt för kommittén att ge information, samtidigt som juniorer och föräldrar snabbt ska kunna hitta information. Mailutskick, juniorkalendern, som man finner på klubbens hemsida samt kommitténs facebook-sida är de tre stora verktygen för att kommunicera. Tyvärr ökade inte tävlingsdeltagandet bland våra yngre juniorer. Två avgörande faktorer var att kristianstadortens juniorserie ställdes in eftersom några klubbar inte fick ihop lag samt att kommitténs ansvarig för Skandia Tour och rookieserien tidigt hoppade av kommittén. Sölvesborg har under året haft ca 75 junior och elitspelare i träning. Färre deltagare i breddverksamheten men en stor ökning i gruppen golfkul jämfört med föregående år. Verksamheten var igång från v.2 till v.44 Juniorlaget spelade junior SM lag och kom till andra matchspelsomgången. Damlaget var när ett avancemang till elitserien och herrarna spelade till sig en sjätteplats med ett av de yngsta lagen bland de deltagande lagen.

9 Bankommittén Det var en lång vinter och banan öppnades inte förrän i början på april. Arbetet under 2013 har naturligtvis präglats av arbetet med att kunna prestera en så bra golfbana som möjligt till de tävlingar som skulle genomföras. Tillsammans med de anställda, och med hjälp av bankonsulent från Svenska Golfförbundet är det vår uppfattning att resultatet av arbetet - både vad det gäller fairway och greener har blivit så bra att det har uppskattats av alla. Utöver sammanträden i kommittén har dessutom s.k. banvandringar skett under året. Det kan konstateras att dessa banvandringar är av mycket stort värde för de förändringar som ligger till grund för lång-och korttidsplanerna I arbetet för kommittén ingår också eventuella kompletteringar av maskinparken. Under året har en mindre del av maskinerna utbytts och nyinköpts eller leasats. De kort-och långsiktiga skötselplanerna har som tidigare år varit ledande i arbetet för att golfbanan även i framtiden skall motsvara de höga önskemål som finns både från våra medlemmar som greenfeespelare.

10 Sölvesborgs Golfklubb Org.nr RESULTATRÄKNING Budget Budget Rörelsens intäkter m.m. Årsavgifter Greenfee Greenfee PP Sponsorer Statliga/kommunala och övriga bidrag Bagskåp Tävlingar Försäljning Hyror Aktiverat arbete för egen räkning Vinst vid avyttring av immateriella och materiella anläggningstillgångar Stugor SLO intäkter Shop/DR intäkter Summa inkomster Rörelsens kostnader Admin Fastighet Banan Tävlingar Junior/Elit Arrende SLO kostnader Shop/DR kostnader Tjänster Personalkostnader Avskrivningar av materiella anläggningstillgångar Förlust vid avyttring av immateriella och materiella anläggningstillgångar Rörelseresultat Resultat från finansiella investeringar Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter Räntekostnader Resultat efter finansiella poster Årets resultat

11 Sölvesborgs Golfklubb Org.nr BALANSRÄKNING Not TILLGÅNGAR Byggnader och mark Maskiner och andra tekniska annläggningar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Skattefordran 0 Övriga fordringar 0 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital Balanserad vinst eller förlust Åretsresultat Summa eget kapital Långfristiga skulder Checkräkningskredit Medlemslån Banklån Summa långfristiga skulder Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Övriga kortfristiga skulder Uppluppna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER

12 Revisionsberättelse för Sölvesborgs Golfklubb Undertecknade, av Sölvesborgs Golfklubb valda revisorer, har granskat årsredovisningen och styrelsens förvaltning för år Årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och ger därmed en rättvisande bild av klubbens resultat och ställning. Vi har granskat väsentliga beslut, åtgärder och förhållanden i föreningen. Vi tillstyrker att årsmötet fastställer resultat- och balansräkningarna samt beviljar styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Sölvesborg Leif Dufva Tommy Nilsson

13 Slutord. Styrelsen vill rikta ett varmt tack till våra anställda och våra samarbetspartner för det arbete som gjorts på banan, vid tävlingar och för det goda bemötande som visats våra gäster och medlemmar. I den enkät som genomförts under året har vi fått många positiva omdömen inte bara om banans beskaffenhet utan särskilt om det bemötande greenfeegästerna fått vid besök. Vi vill också rikta ett varmt tack till de ideella krafter som verkar i alla kommittéer och till de medlemmar som tror på oss och lagt ner mycket ideellt arbete. Ett år som vi tycker har varit annorlunda på många sätt är nu till ända. Nu kämpar vi vidare tillsammans för att göra vår Golfklubb ännu bättre. Ture Svensson Gunnar Lundahl Lena Olsson Ordförande Vice ordförande Sekreterare Sven Karlsson Mikael Bengtsson Eva Johansson Kassör Marie Bengtsson Joakim Bolin Stig Svensson

14 Valnämndens förslag till styrelse- och revisionsledamöter Val av ordförande för årsmötet: Val av sekreterare för årsmötet: Björn Lager Lena Olsson Val av Ordförande på 1 år: Mikael Bengtsson nyval Ordinarie ledamöter på 2 år: Eva Johansson omval Marie Bengtsson omval Mikael Göransson nyval Lennart Reiz nyval Suppleanter på 1 år: Ronny Anderberg omval Lars Svensson omval Revisorer på 1 år: Leif Dufva omval Tommy Nilsson omval Rev. suppleanter på 1 år: Gerd Jonsson omval Joakim Melander omval Valnämnden på 1 år: NN (utses vid årsmötet) NN (utses vid årsmötet) Utses av styrelsen Justering av dagens protokoll Mötes ordförande NN NN (utses vid årsmötet) (utses vid årsmötet) För valnämnden/ Jan Tingstedt

15 Dagordning vid Sölvesborgs Golfklubbs årsmöte Mötet öppnas 2. Prisutdelning 3. Upprättande av röstlängd 4. Fråga om mötets utlysts på rätt sätt 5. Fastställande av föredagningslista 6. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet 7. Val av två justeringsmän tillika rösträknare 8. Styrelsens verksamhetsberättelse och förvaltningsberättelse 9. Revisorernas berättelse 10. Fastställande av Resultat- och Balansräkning 11. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 12. Fastställande av medlemsavgifter för 2014, styrelsen föreslår oförändrade medlemsavgifter 13. Verksamhetsplan och budget Val av ordförande för en tid av ett år 15. Val av 4 styrelseledamöter för en tid av två år 16. Val av 2 suppleanter för en tid av ett år 17. Val av 2 revisorer samt 2 suppleanter för en tid av ett år 18. Val av valberedning, 2 ledamöter för en tid av ett år, varav 1 ordförande 19. Val av ombud till Blekinge Golfförbunds årsmöte 20. Övriga frågor 21. Avtackning 22. Avslutning

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning ÅRSREDOVISNING 1 (6) 882601-9724 Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhetens art och inriktning Golfklubben

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 2 (9) Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för Tobo Golfklubb har nedtecknat följande verksamhetsberättelse för det gångna året. Styrelsens arbete under det gångna året har åter präglats av klubbens ekonomiska

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb Björklidens Golfklubb Årsredovisning och Koncernårsredovisning för Björklidens Golfklubb 897300-3844 Räkenskapsåret 2014 Björklidens Golfklubb 1(21) Styrelsen för ideella föreningen Björklidens Golfklubb

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

Årsredovisning. Marks Golfklubb

Årsredovisning. Marks Golfklubb Årsredovisning för Marks Golfklubb 865000-1749 Räkenskapsåret 2015 Marks Golfklubb 1 (9) Styrelsen för Marks Golfklubb får härmed avge åresredovinsing för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Väsentliga

Läs mer

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning.

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9

Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9 Bokslut för Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9 Räkenskapsåret 01.01.2013 31.12.2013 Innehållsförteckning Sida Kallelse till vårmöte 1 Verksamhetsberättelse 2-3 Resultaträkning 4-5 Balansräkning 6-7 Bokslutsprinciper/Noter/

Läs mer

Höstmöteshandlingar 2010 1(14)

Höstmöteshandlingar 2010 1(14) Höstmöteshandlingar 2010 1(14) TILL KLUBBENS MEDLEMMAR HÖSTMÖTE TORSDAGEN DEN 25 NOVEMBER 2010 KL 19.00 Medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb kallas härmed till allmänt möte i klubbhusrestaurangen.

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

Saltsjöbadens Golfklubb

Saltsjöbadens Golfklubb 1(16) Saltsjöbadens Golfklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning 7 - noter

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfklubb avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2 (9) Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för Tobo Golfklubb har nedtecknat följande verksamhetsberättelse för det gångna året. Styrelsen känner att Tobo GK är på rätt väg och vi börjar sakta simma över

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Samlingssalen på Falkenbergs Sparbank Tid: 2013-11-25 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2014 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2014 Styrelsen sammansättning var följande: Mikael Bengtsson Ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande,

Läs mer

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB Årsredovisning för Kinnaborg Golf AB 556569-0160 Räkenskapsåret 2015 Kinnaborg Golf AB 1 (7) Styrelsen för Kinnaborg Golf AB får härmed avge årsredovinsing för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2007 Verksamhetsberättelse för SkottaNet Ekonomisk Förening Organisationsnummer 769611-2797 1. Funktionärer Verksamhetsåret 2007 Styrelsen

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Övriga Joakim Jansson, sekreterare. 1 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna.

Övriga Joakim Jansson, sekreterare. 1 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 19 feb 2012 mellan kl 09.00-12.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014 KANSLI/SHOP 2014 Peter Falck som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, Greenfeegäster,

Läs mer

Årsredovisning Söralids Vägförening

Årsredovisning Söralids Vägförening Årsredovisning Söralids Vägförening 2(9) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 3 Balansräkning... 5 Resultaträkning... 6 Notförteckning... 7 Revisionsberättelse... 9 3(9) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31 ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

ÖJESTRAND GOLF CLUB. Org nr 889202-0259 RESULTATRÄKNINGAR

ÖJESTRAND GOLF CLUB. Org nr 889202-0259 RESULTATRÄKNINGAR 1 RESULTATRÄKNINGAR Resultaträkning Not 150101 140101 150101 140101-151231 -141231-151231 -141231 Rörelsens intäkter 1 6 896 134 6 581 120 1 259 709 1 147 810 Summa intäkter 6 896 134 6 581 120 1 259 709

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 1(19) Göteborgs Curlingklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för. Ågesta Golfklubb 814000-0392. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning för. Ågesta Golfklubb 814000-0392. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning för Ågesta Golfklubb Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007

Verksamhetsberättelse 2007 Verksamhetsberättelse 2007 Styrelsen för Norrköpings Fältrittklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31. Ridskolan har under hela året drivits i klubbens egen

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - tilläggsupplysningar 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Björkliden Bodaholm Golf AB

Björkliden Bodaholm Golf AB Årsredovisning för Björkliden Bodaholm Golf AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse Årsredovisning och Verksamhetsberättelse för Västra Husby Fiber Ekonomisk Förening (769626-0996) Räkenskapsåret 140101-141231 Västra Husby Fiber Ek.Förening Årsredovisning Sida 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Cederström. Org.nr. 735000-0878

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Cederström. Org.nr. 735000-0878 ÅRSREDOVISNING 214 Brf Cederström Org.nr. 735-878 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamheten Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Cederström i Karlskrona får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret Bostadsrättsföreningen Rådet, Org nr 712800-0176 Sid 1:11 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RÅDET Org nr 712800-0176 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Själevads 1 (6) Socialdemokratiska förening 9 februari 2009

Själevads 1 (6) Socialdemokratiska förening 9 februari 2009 Själevads 1 (6) Själevads 2 (6) Dagordning för årsmöte måndag 9 februari 2009 18:30 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av dagordningen 3 Godkännande av kallelse 4 Parentation 5 Val av Presidium: A. Ordförande

Läs mer

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559 Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg Styrelsen för Marknadsföreningen i Helsingborg Org nr 843002-3559 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari -

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 Riddartorps Koloniträdgårdsförening Dåntorpsvägen Jordbro Dagordning Kallelse till Årsmöte 201 LÖRDAG DEN APRIL KL. 13.00 i Skogsstjärnan 1. Mötets öppnande

Läs mer

HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB. Kronholmen 2013-11-23

HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB. Kronholmen 2013-11-23 HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB Kronholmen 2013-11-23 EN UTMANING ÄR ATT KLARA BALANSGÅNGEN MELLAN ATT FÖLJA MED I SIN TID OCH VARA SIN GRUNDIDÉ TROGEN 2013-11-23 HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB 2 Kronholmen Golf

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN

ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN visbygk.com INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖREDRAGNINGSLISTA VERKSAMHETSPLANER RESULTATBUDGET VALBEREDNINGENS

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2)

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ARSMÖTE för 2015 på Lilis Tallrik i Dalby 2016-03-30. Närvarande: 28 personer 1. Ordförande Sandy Heinmark hälsade mötesdeltagarna

Läs mer

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING Org.nr: 812800-2501 Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal 1. Mötets öppnas DAGORDNING 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Årsredovisning Brf Järven 8

Årsredovisning Brf Järven 8 Årsredovisning Brf Järven 8 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 1 (10) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Brf Järven 8 avger härmed följande årsredovisning. Alla belopp

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan.

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan. Pixbo Vägförening ga:2, organisationsnummer 852000-3123 Föreningsstämma 2014-03-17, Montesoriskolan, Pixbo Närvarolista/röstlängd upprättades (se bilaga). Innan den formella delen av årsstämman berättade

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2014-11-04 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5 HÖSTMÖTE 30 N OV E MBE R 201 5 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016

DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016 2015 DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016 1 Mötets öppnande. 2 Fastställande av dagordning. 3 Val av protokollsjusterare tillika rösträknare. 4 Frågan om mötets behöriga utlysande.

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15 Årsmöte 2016-01-15 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 15 januari 2016 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av två justeringsmän att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5)

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) VERKSAMHETSPLAN Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) NULÄGESANALYS Under 2012 har två träningsgrupper för ungdomar haft kontinuerlig träning med ett ledarlett pass i veckan. Totalt 30 ungdomar har deltagit med varierande

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30.

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafson, ordförande Ossian Nilsson Johan Grevelius

Läs mer

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening 79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst Årsredovisning 2014 Piteå Föreningschefen har ordet Nu har precis 2014 passerat och vi har ett intressant 2015 framför oss. Under det gångna året har vi investerat

Läs mer

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org.nr 712400-1467 Sida 1 av 13 HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org no:712400-1467 Årsredovisning För räkenskapsåret 2003 Org.nr 712400-1467 Sida 2 av 13 Årsredovisning Styrelsen för HSB:s Brf Sjötungan

Läs mer

!! Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011

!! Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011 Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011 HaningeStrand Golfklubbs kommittéer 2011.03.07 " #$%&'()"*++ Verksamhetsberättelser 2010 Vid årsmötet 2010 informerade styrelsen om den nya organisationen

Läs mer

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1(5) Tomelilla Golfklubb Höstmöte Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla Närvarande: personer Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 1. Fastställande

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN UTSIKTEN TORSBYFJÄRDEN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 22 mars 2011 kl 12.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö Styrelsen för Org.nr: 716407-1479 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-09-01-2014-08-31 Resultaträkning 2014-08-31 2013-08-31 Nettoomsättning Not 1 3 072

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb

Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb Tid: måndag den 11 januari 2016 klockan 19:00 Plats: Såstaholm Konferens i Täby Dagordning Inledning Prisutdelningar Mötesförhandlingar 1 Mötet öppnas

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38 769610-5829 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517

ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517 ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517 Innehållsförteckning s FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten... 3 Ekonomi... 3 Verksamhetsresultat... 3 Omhändertagande

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Org nr 802005-7132 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovising. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Sid 2(6]) Förvaltningsberättelse

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

Västerviks Kraft Elnät AB. Årsredovisning 2012

Västerviks Kraft Elnät AB. Årsredovisning 2012 Västerviks Kraft Elnät AB Årsredovisning 2012 Förvaltningsberättelse 2012 Västerviks Kraft Elnät Västerviks Kommun Förvaltnings AB, org nr 556528-1416, är moderbolag och upprättar koncernredovisningen.

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR ÅR 2012

ÅRSREDOVISNING FÖR ÅR 2012 ÖREBRO LÄNS FRÖODLINGSFÖRENING ÅRSREDOVISNING FÖR ÅR 2012 775000-2854 Föredragningslista Årsstämma den 27 februari 2013 kl. 18.30. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande 3. Val av protokollförare 4. Fastställande

Läs mer

Årsredovisning. Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla. Org.nr: 716421-1307

Årsredovisning. Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla. Org.nr: 716421-1307 Årsredovisning Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla Org.nr: 716421-1307 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 HSB:s Brf Pinjen I Järfälla

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård Räkenskapsåret 2005 Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård 1(11) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordf Ossian Nilsson

Läs mer

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater.

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater. SVENSKA TERRIERKLUBBEN Specialklubb inom Svenska Kennelklubben PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Terrierklubbens fullmäktige (TF) den 22 april 2012 på Scandic, Järva krog, Solna 1 Mötets öppnande

Läs mer

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015 ÅRSMÖTE Filipstads brukshundklubb 11 februari 2015 Dagordning vid årsmöte med Filipstads Brukshundklubb 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare,

Läs mer

1. Mötets öppnande Vice ordförande, Anya Kräusel hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat..

1. Mötets öppnande Vice ordförande, Anya Kräusel hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.. Kristianstads Brukshundklubb Protokoll från medlemsmöte Datum: 2010-10-13 Plats: Klubbstugan Gälltofta. 1. Mötets öppnande Vice ordförande, Anya Kräusel hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat..

Läs mer

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand HaningeStrand GK Höstmöte 2018 Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand Innehållsförteckning Kallelse... 2 Föredragningslista... 2 Förslag till HaningeStrand Golfklubbs

Läs mer

~rfs 0i. 1hobø. ri3~o~ Årsredovisning för Brf Skolallén. Org.nr: 769613-8424

~rfs 0i. 1hobø. ri3~o~ Årsredovisning för Brf Skolallén. Org.nr: 769613-8424 ~rfs 0i ri3~o~ 1hobø Årsredovisning för Brf Skolallén Org.nr: 769613-8424 Styrelsen far härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-3 1 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse Resultaträkningar

Läs mer

Det är viktigt att så många som möjligt deltar så att medlemmarnas önskan speglas på ett korrekt sätt. På mötet serveras det kaffe och bulle.

Det är viktigt att så många som möjligt deltar så att medlemmarnas önskan speglas på ett korrekt sätt. På mötet serveras det kaffe och bulle. KODE NORRA BREDBAN D w w w. k o d e b o r. s e Du som är medlem i Kode Norra Bredband ek. för. kallas härmed till föreningsstämma. Plats: Solberga Golf o Konferens. Tid:Tisdagen 20 Juni, Kl. 19:00. På

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229 Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 27 640 670 27 804 695 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 811 197-8 084 746 Planerat underhåll -993 453-546 079 Fastighetsskatt -1 899 000-2

Läs mer

Solö Sim-Skoleförening

Solö Sim-Skoleförening Årsbokslut för Solö Sim-Skoleförening Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Innehållsförteckning Sida Verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter, Underskrifter 4 Solö Sim-Skoleförening

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och

1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 5. Val av två protokolljusterare,

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 2014 802008-1587

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 2014 802008-1587 802008-1587 ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01 2014-12-31 Förbundsstyrelsen för Svenska Frisbeesportförbundet avger härmed följande årsredovisning Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning

Läs mer