Välkommen till Webax 3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Webax 3"

Transkript

1 KUNDMANUAL WEBAX 3

2 Välkommen till Webax 3 Ditt användarnamn är:. Ditt lösenord är:... Vid frågor, kontakta din Anticimex-tekniker på nummer:

3 KUNDMANUAL WEBAX 3 Hur jag loggar in? När jag loggat in Att utföra en kontroll.. Att utföra en kontroll utan avvikande värden. Att utföra en kontroll med avvikande värden. Att utföra en kontroll oftare än vad som är schemalagt / Dokumentation av Avvikelser. Kalender Särskilda Kontrollpunkter Allmänt. Kalender Särskilda Kontrollpunkter Hur jag planerar en särskild kontrollpunkt?... Kalender Särskilda Kontrollpunkter Hur jag utför en Särskild Kontrollpunkt?... Dokumentation Arkivet Dokumentation Bibliotek Ledighet Hur man gör vid uppehåll i verksamheten

4 Hur jag loggar in Innan du börjar kan det vara bra att veta att systemet fungerar bäst i vissa Webläsare, dessa är: Safari Google Chrome Mozilla Firefox Internet Explorer 8 eller 9 Använder du i vanliga fall en annan webläsare normalt bör du byta till någon av ovan nämnda, Chrome är den läsaren som fungerat bäst ihop med Webax 3 i PC-miljö och om du använder Appledator eller annan typ av hårdvara från Apple så använder du Safari. Öppna din webläsare och skriv i adressfältet. Tryck därefter Enter För att logga in gör du följande: Skriv ditt användarnamn i fältet Username Byt språk från Danish till Swedish (annars blir det danska menyer på sidan). Skriv ditt lösenord i fältet Password, lösenord får du av din servicetekniker från Anticimex.

5 När jag loggat in När du loggat in kommer du till det vi kallar förstasidan Här får du en överblick över vilka kontroller som ska utföras idag samt hur många av varje typ av kontrollpunkt som ska utföras. Härifrån är det också lättast att navigera till de olika platserna för de olika typerna av funktioner sidan innehåller. Du kan närsomhelst återvända till förstasidan genom att klicka på webaxknappen, markerad med röd ram på bilden nedan. Vi börjar med att utföra en kontroll. För att göra det klickar vi på en av de uppgifter/kontroller som är planerade att utföras idag. Vi börjar med en Hygienrond och klickar på alltså knappen där det står Hygienrond Allmän.

6 Att utföra en kontroll När du tryckt på typen av kontroll du vill utföra, listas kontrollerna av samma typ i en lista. Där klickar du på den kontrollen som ska utföras enligt bilden (man behöver inte klicka på Utför-länken, hela raden är klickbar. Syns på bilden). I Webax finns i huvudsak 2 typer av kontrollpunkter: Dels kontrollpunkter med Ja & Nej frågor där ett Nej genererar en avvikelse som bör hanteras på ett eller annat sätt. Dels kontrollpunkter där man ska dokumentera temperatur. Sedan finns också kontrollpunkter där både tid och temperatur ska dokumenteras eller temperatur och några frågor ska besvaras.

7 Att utföra en kontroll Utföra kontroll utan avvikande värden Om du utför en kontroll utan avvikande värden (dvs alla temperaturer är enligt uppsatta gränsvärden och frågorna besvaras enligt vad som är önskvärt = oftast Ja.) signerar du kontrollen och klickar Spara. Se bilderna nedan.

8 Att utföra en kontroll Utföra kontroll med avvikande värden Om du utför en kontroll med avvikande värden (dvs temperaturer är mer eller mindre än uppsatta gränsvärden och/eller frågorna besvaras annat än vad som är önskvärt = oftast Nej.) dyker en röd punkt upp i anslutning till frågan/temperaturen som avviker (se de två översta bilderna nedan). Hantera avvikelser När du får en avvikelse ska denna hanteras och dokumenteras. I samband med att avvikande värden registreras in i Webax dyker som sagt en röd punkt upp vid det felaktiga värdet, samtidigt kommer också en avvikelserapport fram längst ned på sidan. Här finns checkboxar med snabbval man ibland kan använda, men också två fält för fritext. Minst en checkbox måste vara ikryssad. Beskriv felet samt vad du gjort för att minimera konsekvenserna. Om inget snabbval passar den åtgärden i det specifika fallet kryssar man i annat och beskriver åtgärden själv istället. Se bilden längst ned.

9 Att utföra en kontroll Utföra kontroll oftare än vad som är schemalagt / Dokumentation av Avvikelser Ibland behöver man utföra och dokumentera kontroller oftare än vad som är schemalagt. Exempelvis om du vill dokumentera en avvikelse eller om du tar emot varor oftare än vad som är vanligt. Vid dessa tillfällen klickar du på Utför extrakontroll +. Med denna knapp kan du när som helst utföra och dokumentera samtliga kontroller du har schemalagda, detta kan vara bra vid exempelvis avvikelsehantering eller om varor tillfälligtvis tas emot oftare än vad som är vanligt eller som sagt schemalagt. När du klickat på Utför extrakontroll + väljer du vilken av dina kontrollpunkter som ska utföras. Därefter utför du kontrollen som vanligt och din kontroll arkiveras på dagens datum i arkivet.

10 Kalender Särskilda Kontrollpunkter Hur dokumenterar jag mitt planerade underhåll av mina lokaler eller planerade utbildningsinsatser för min personal? Särskilda Kontrollpunkter är ett dels påminnelseverktyg samt dokumentationsverktyg inom Webax och används: - Vid de tillfällen underhållsarbete behöver utföras men inte går att åtgärda direkt, exempelvis när man måste vänta några veckor på att hantverkare har tid alt. att en lågsäsong är förestående så att verksamheten blir mindre lidande om man väntar tills då, bör arbetet planeras in och kunna visas upp för kontrollmyndighet, en så kallad underhållsplan. -Det samma gäller utbildningsdokumentation, antingen att personer i verksamheten har relevanta kurser/utbildningar inbokade eller att man som arbetsledare har hållit en genomgång. För att använda Särskilda kontrollpunkter klickar du på Kalender(markerad med röd ram) Därefter klickar du på länken Särskilda kontrollpunkter (markerad med röd ram)

11 Kalender Särskilda Kontrollpunkter För att lägga till uppgift (underhållsarbete) eller bara för att dokumentera en genomgång med nytillkommen personal (exempelvis utbildning i hygienregler) Klicka på Lägg till uppgift (markerad med röd ram) I rutan Beskriv uppgiften skriver du lämpligt en rubrik på det du ska planera så att det är lätt att hitta uppgiften i efterhand. Därefter väljer du ett datum då det du planerat ska vara klart. Välj vem som ska vara ansvarig för uppgiften. Beskriv uppgiften lite tydligare i rutan Information uppgift. Klicka på Lägg till Uppgift längst ner till höger.

12 Kalender Särskilda Kontrollpunkter Den dagen uppgiften ska vara klar dyker uppgiften upp som en av knapparna på Förstasidan (markerad med röd ram). Du kommer till kalendern med den aktuella uppgiften högst upp på sidan. Klicka på raden enligt bilden nedan. I rutan Beskriv åtgärd beskriver du hur du löst uppgiften. Har du hittat några avvikelser klickar du i den rutan och beskriver avvikelsen enligt Utföra kontroll med avvikande värden Skriv din signatur i rutan Signera Klicka på Uppgift Klar Vill du se dina planerade åtgärder eller gå igenom vad som är inplanerat kan du när som helst få en överblick genom att klicka Kalender och därefter Särskilda kontrollpunkter.

13 Dokumentation - Arkivet Utförda kontroller, var hittar jag dem? Myndigheter, revisorer eller exempelvis kvalitetsansvariga inom företaget kan behöva titta på utförda kontroller. Arkivet med utförda kontroller finner du genom att först klicka på Dokumentation och sedan arkiv (se bilden, båda markerade med röd ram). Arkiverade kontroller När du klickat på Dokumentation visas först samtliga arkiverade kontroller en månad tillbaks. Det går att utöka intervallet, välja endast en ansvarig, endast ett kontrollprogram eller till och med endast en kontrollpunkt. Filtret är inringat med röd ram på bilden nedan. Avvikelser Avvikelser är i arkivet markerade med en röd punkt. Försenade kontroller Om en kontroll är utförd senare än vad som är schemalagt syns det i andra kolumnen från vänster på bilden ovan.

14 Dokumentation - Bibliotek Var hittar jag mina styrdokument? Ett egenkontrollprogram utgörs överlag av två delar, dels redovisande dokument och dels styrande dokument. I webax utgörs de redovisande dokumenten av de kontroller/registreringar du utför regelbundet och som i efterhand går att finna i arkivet. De styrande dokumenten finns inlagda under Bibliotek (se bilden nedan, markerad med röd ram). När du klickat på Bibliotek kommer du till platsen Dokument & Filer. Här finns dina styrande dokument, oftast rutiner i dagligt tal, dessa kan förutom arbetsbeskrivningar vara faroanalys, rengöringsprogram, arbetsmiljöpolicy eller liknande. För att öppna filerna klickar du på någon av de länkar du finner under Titel. Du kan också lägga till egna dokument, i så fall klickar du på Lägg till filer. Båda är markerade med Röd ram i bilden nedan.

15 Planera Ledighet När verksamheten tar en paus, exempelvis vid sommaruppehåll, julledighet eller liknande, är det bra om också kontrollpunkterna slutar genereras. För att planera in en ledighet i Webax klickar du på kugghjulet och därefter på Kontrollprogram (båda markerade med röd ram) Därefter klickar du på ditt kontrollprogram enligt bilden. Klicka därefter på gröna knappen högst upp till höger på sidan vid namn Planera Ledighet (markerad med röd ram på bilden nedan) Skriv in när ledigheten startar i Startdatum och när ledigheten avslutas i Slutdatum. Klicka därefter på gröna knappen Spara Ledighet. Nu kommer du under verksamhetens uppehåll inte längre få kontrollpunkter att utföra, ej heller påminnelser via e-post. Under ledigheten kommer kalendern se ut som om kontrollpunkterna fortsätter att generas. Dessa kommer således att försvinna när ledigheten avslutats. Anledningen till att kontrollpunkterna genereras i bakgrunden är att det ska gå att återgå till verksamhet tidigare än planerat utifall planerna ändras.

16

WEB KLIENT användarmanual

WEB KLIENT användarmanual WEB KLIENT användarmanual sida 1 av 11 Innehåll ANVÄNDARMANUAL... 3 LOGGA IN PÅ BOOMERANG... 4 SKAPA RAPPORTER... 8 HANTERA AVVIKELSER... 9 SUPPORT, FÖRSÄLJNING OCH INSTALLATION ETC.... 11 sida 2 av 11

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 3.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 3.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1 Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare Sida 1 Sida 2 Innehåll Inledning... 4 Allmänt... 4 Förutsättningar... 4 Plug-in... 4 Web-läsare... 4 Inloggning... 5 Användaruppgifter... 5 Inloggning... 5

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

INLOGGNING 1 (6) Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post

INLOGGNING 1 (6) Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post 1 (6) INLOGGNING Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post Om du väljer att aktivera inloggning med engångslösenord som genereras

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

Lägg in ett schema i Lärknuten

Lägg in ett schema i Lärknuten Lägg in ett schema i Lärknuten 1. Starta en webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Chrome) och gå till www.lärknuten.se eller www.larknuten.se. 2. Välj att logga in som

Läs mer

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (7) Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor i MS Word, OpenOffice

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Karlstads universitetsbibliotek

Karlstads universitetsbibliotek Karlstads universitetsbibliotek 2015 Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor

Läs mer

Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62

Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62 Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62 Sid 2 av 32 Innehåll Inledning 3 Välkommen till Kompetenskoll 4 Logga in - Byt lösenord Godkänn lagring av uppgifter och cookies 4 DEL 1: Överblick 6 Startsidan

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

VÅRDGIVARPORTALEN. Utbildningsmaterial HomeCare RMP. yyyy-mm-dd

VÅRDGIVARPORTALEN. Utbildningsmaterial HomeCare RMP. yyyy-mm-dd VÅRDGIVARPORTALEN Utbildningsmaterial HomeCare RMP INLOGGNING OCH WEBBLÄSARE Vårdgivarportalen är en webbapplikation. Telia HomeCare RMP är tillgängligt via webbläsarna Apple Safari, Google Chrome, Mozilla

Läs mer

Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer

Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer 2016-03-09 Fastighetsdivisionen 1 (6) Support: Anna Manecke Tel: 076 629 99 85 Supporttid: kl 10:00-11:00 och 13:00-14:00 Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer 2. Gå in

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök på allt

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5 Innehåll Skapa konto (Görs endast första gången) 1 Använda "mina katter" 3 Administrera mina katter 4 Anmäla katt till utställning 5 Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter: Skapa konto (Görs endast

Läs mer

Internet En enkel introduktion

Internet En enkel introduktion Internet En enkel introduktion Innehåll: Inledning 2 Datorns olika delar 3 Starta datorn 4 Hur du gör om du kan webbadressen 6 Hur du gör om du inte kan webbadressen 9 Kortfattad repetition 11 Jan Andrée

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Internet. En enkel introduktion. Innehåll:

Internet. En enkel introduktion. Innehåll: Internet En enkel introduktion Innehåll: Datorns olika delar Starta datorn Så gör du om du kan webbadressen Så gör du om du inte kan webbadressen Kortfattad repetition Alingsås bibliotek, 2012 2 3 4 6

Läs mer

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inloggning och skapa kommunfil i IdrottOnline... 3 2. Import av kommunfil till Aktivitetsstöd... 5 3. Kontrollera

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 5 Kursens rum (startsida) 6 Webblektion 7 Deltagare 8 Inlämning 9 Kalender 11 Diskussionsforum

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Användarmanual för administration av

Användarmanual för administration av Användarmanual för administration av www.skoftebynsif.nu 2011 02 18 Denna manual är ett första steg för att du skall kunna administrera din lagsida. Vissa saker kanske du kommer tycka är lite krångligare

Läs mer

BK Veteranernas hemsida och medlemsregister på Idrott Online

BK Veteranernas hemsida och medlemsregister på Idrott Online BK Veteranernas hemsida och medlemsregister på Idrott Online GRUNDERNA Man kan titta på, och skriva på hemsidan från en dator, en surfplatta eller en smartphone. I alla dessa enheter finns det s.k. webbläsarprogram

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

Användarguide för anslutning till MCSS

Användarguide för anslutning till MCSS Användarguide för anslutning till MCSS Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För tvåfaktorsautentisering via dator... 5 Logga in

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23 DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Systemkrav 3 2 Logga in 4 3 Översikt 5 4 Verktygsfält och funktioner 6 4.1 Översikt gränssnitt

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

1 Starta Internet Explorer och surfa till www.bokadinfrisor.nu/login. Ange användarnamn och lösenord för att logga in i bokningssystemet.

1 Starta Internet Explorer och surfa till www.bokadinfrisor.nu/login. Ange användarnamn och lösenord för att logga in i bokningssystemet. Innehållsförteckning Snabbstart... 1 Kom igång med bokningssystemet.... 2 Innan Du börjar... 2 Logga in i systemet.... 2 System menyn... 2 Start... 3 Inställningar... 3 Behandlingar... 3 Schema... 4 Bokningar...

Läs mer

Min Betong Thomas Betongs kundportal

Min Betong Thomas Betongs kundportal Min Betong Thomas Betongs kundportal Användarmanual - Kunder senast uppdaterad: 2017-09-10, version 8.1 Tel +46 0 104 50 50 00 info@thomasbetong.se www.thomasbetong.se 1 Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1

Läs mer

Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet

Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet Sida 1 av 10 Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet Innehållsförteckning Allmän information 1 Inloggning och startsidan 3 Användarinformation 4 Registrera resultat 5 Tidigare

Läs mer

TRACS Flow App - BDX

TRACS Flow App - BDX 1(8) - BDX Minimerad guide för att ta emot order och rapportera in uppdraget. Innehåll Inloggning... 2 Startmeny, Orderlista... 3 Acceptera, Neka, Visa Order... 4 Orderdetaljer... 4 Öka status på order...

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Upptäck det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (9) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänst Se och ändra ansvar för ensamkommande Senast uppdaterad: 2018-03-09 2 (9) Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2.

Läs mer

Kylmas lätta guider Till PlantWatch PRO3

Kylmas lätta guider Till PlantWatch PRO3 Kylmas lätta guider Till PlantWatch PRO3 Innehållsförteckning Ändra larmtext... 3 Skapa rapport... 5 Skriva ut rapport... 7 Skapa Epostrapport... 9 Kvittera larm... 12 Lägga till och ta bort värden ifrån

Läs mer

Manual till Möbelfaktas e-deklaration

Manual till Möbelfaktas e-deklaration Manual till Möbelfaktas e-deklaration Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Överblick deklarationer... 3 3. Ny e-deklaration... 3 4. Signera... 4 5. Förnyelsedeklaration... 5 6. Processen... 8 7. Logga ut...

Läs mer

Lägg in ett schema i Lärknuten

Lägg in ett schema i Lärknuten Lägg in ett schema i Lärknuten 1. Starta en webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Chrome) och gå till www.lärknuten.se eller www.larknuten.se. 2. Välj att logga in som

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20160201 v 1.2 orebro.se 2

Läs mer

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27 Innehåll Inloggning... 2 Aktivering... 2 Logga in... 5 Glömt användarnamn eller lösenord... 6 Certifierade lönesystem... 9 Lämna löneuppgifter... 10 Lämna fil från certifierat lönesystem... 10 Webbformulär...

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

Lägga in ett protokoll i en Dokumentlista i SharePoint

Lägga in ett protokoll i en Dokumentlista i SharePoint Lägga in ett protokoll i en Dokumentlista i SharePoint Så här loggar du in protokoll i SharePoint dokumenthanteringssystem Den röda texten tillsammans med de röda pilarna på bilderna visar vad du ska fylla

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Wilmaguide för vårdnadshavarna

Wilmaguide för vårdnadshavarna HELSINGFORS STAD 1(9) Wilmaguide för vårdnadshavarna Vad är Wilma? Wilma är en Internetanslutning för lärare och elever samt deras vårdnadshavare. Det är inget dataprogram som fungerar på användarens dator,

Läs mer

I.site Webbsidesverktyg handledning

I.site Webbsidesverktyg handledning I.site Webbsidesverktyg handledning Ingela Ek IT-pedagogisk utveckling Barn- och ungdomsförvaltningen Botkyrka kommun Senast uppdaterad 2007 Välkommen som webbredaktör till Botkyrka kommuns hemsidor Logga

Läs mer

aktivitetsfältet Mozilla Firefox Internet Explorer Google Chrome Safari

aktivitetsfältet Mozilla Firefox Internet Explorer Google Chrome Safari Internet Nu ska vi fortsätta med att titta lite på Internet. Man kan likna Internet med världens största bibliotek, där man kan hitta i princip allt, både sådant som är bra men också det som är dåligt.

Läs mer

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com Användarmanual 1.x Page 2 of 18 Innehållsförteckning BookitWise... 3 Systemkrav... 3 Logga in... 4 Kalenderförklaring... 5 Enkelt bokningsformulär... 6 Anvancerat bokningsformulär... 7 Avancerat Lägg till

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Timecare Pool i din mobiltelefon

Timecare Pool i din mobiltelefon Timecare Pool i din mobiltelefon Öppna webbläsaren i din mobiltelefon och skriv in tp.molndal.se i adressfältet (OBS: inget www). Du har samma användarnamn och lösenord som när du loggar in via en dator.

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Instruktion Medlemsregister RSMH

Instruktion Medlemsregister RSMH Instruktion Medlemsregister RSMH november 2018 RSMH har sedan en tid ett medlemsregister. Detta är ett viktigt verktyg för att kunna nå medlemmarna med relevant information både på ett lokalt samt ett

Läs mer

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01)

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Registrering, inloggning och genomföra prov i Maskinkörkortets provdel (Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Maskinkörkortet består i huvudsak av två delar, en

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Uppdatering av distrikts- och klubbsidor

Uppdatering av distrikts- och klubbsidor Uppdatering av distrikts- och klubbsidor Nytt Möte Ny Sida Ny Medlem se separat handledning E-postmeddelanden se separat handledning Annika Ahlqvist 2017-07-22 Uppdaterad 2017-07-30 För att kunna uppdatera

Läs mer

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan.

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan. Skapa konto För att använda Limesurvey måste du ansöka om ett separat datakonto, d.v.s. det är inte samma användaruppgifter som ditt datakonto vid HiG. Ansökan görs genom att kontakta Mats Brenner alt.

Läs mer

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0 0tid Transport Användarmanual Personal Rev 1.0 Innehållsförteckning 1.1.Inloggning 1.2.Snabbmenyn 1.3.Byta lösenord 1.4.Lämna in tidrapport 1.5.Mina uppdrag 1.5.Lämna in traktamenten 1.6.Översikt 1.1 Inloggning

Läs mer

batklubben.eu s hemsida

batklubben.eu s hemsida batklubben.eu s hemsida redigera din sida av webbplatsen 1. Skriv in http://www.din_doman.se/admin i browserns adressfält. 2. Skriv in ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan, och tryck OK. 3.

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

På de här sidorna hittar du en bruksanvisning till Checkpoint Probe:

På de här sidorna hittar du en bruksanvisning till Checkpoint Probe: Kom igång med Probe Välkommen som CheckPoint Probe-användare! Så här kommer du igång: 1. Sök efter "CheckPoint Probe" i App Store (Apple) eller Google Play (Android) och hämta appen till butikens surfplatta.

Läs mer

ProReNata Journal. Snabbstart

ProReNata Journal. Snabbstart Snabbstart sida 1 av 8 ProReNata Journal Snabbstart Välkommen till ProReNata Journal! Vi har lagt ner stor möda på att det här systemet ska bli ett tillförlitligt och enkelt verktyg som hjälper dig i din

Läs mer

ANVISNING Om det inte lyckas att logga in i Kelain på en Mac-dator Innehåll

ANVISNING Om det inte lyckas att logga in i Kelain på en Mac-dator Innehåll Innehåll 1 Kontrollera att DigiSign-kortläsarprogrammet har startat 2 1.1 DigiSign-ikonen 2 1.2 Starta programmet 2 1.3 Verifiera att kortet fungerar 4 2 Om din webbläsare är Mozilla Firefox eller Safari,

Läs mer

E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) Innehåll

E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) Innehåll E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) I detta dokument hittar du information om hur de vanligaste e-postklienterna påverkas i samband med flytten samt instruktioner för hur du ändrar e-postinställningarna

Läs mer

1 INLEDNING. Välkommen till det digitala utbildningskortet.

1 INLEDNING. Välkommen till det digitala utbildningskortet. INNEHÅLL 1 Inledning... 3 1.1 Typografiskt i manualen... 4 2 Systemkrav... 5 2.1 Webbläsare... 5 2.2 Internet... 5 3 Utbildningskortet... 6 3.1 Dagsschema... 6 4 Utbildningskort - Översikt... 10 5 De praktiska

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Provverktyget i Fronter för lärare

Provverktyget i Fronter för lärare Provverktyget i Fronter för lärare Det här är en guide för att skapa ett prov i Fronter. Skapad: 2011-08-16 Innehåll Hur skapar jag ett prov i Fronter?... 3 IKT-pedagogiskt centrum... 20 2 Hur skapar jag

Läs mer

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt 1. Inställningar / Kontaktuppgifter Uppgifter som matas in i den vyn ovan visas i sidfoten på hemsidan: 2. Skapa nya sidor Om man

Läs mer

Instruktioner för studenter

Instruktioner för studenter Instruktioner för studenter publicera studentuppsatser/examensarbeten DiVA Gör så här: 1. Logga in i DiVA https://hig.diva-portal.org/dream med ditt HiG-användarnamn och lösenord. 2. Välj publikationstyp:

Läs mer

12 Webb och kurshemsidor

12 Webb och kurshemsidor 12 Webb och kurshemsidor Många lärare använder sig av kurswebbsidor eller egna personliga webbsidor som ett ställe att samla information och dokumentation kring sitt arbete. Om du ska skapa en webbsida,

Läs mer

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda.

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Tänk på att bilder som ses här kommer från standard installationen av xvis och kan se

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 100915 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

DENACODE NUDDIS FÖRÄLDRAHANDBOK Älvsbyns Kommun mars Digitalt närvarosystem i förskolan

DENACODE NUDDIS FÖRÄLDRAHANDBOK Älvsbyns Kommun mars Digitalt närvarosystem i förskolan DENACODE NUDDIS FÖRÄLDRAHANDBOK Älvsbyns Kommun mars 2018 Digitalt närvarosystem i förskolan Vad är Nuddis? Denacode Nuddis är ett digitalt närvarosystem som införs på förskolorna i Älvsbyns Kommun under

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1 Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare Sida 1 Innehåll Inledning... 3 Allmänt... 3 Tekniska förutsättningar... 3 Plug-in... 3 Upplösning... 3 Webbläsare... 3 Användaruppgifter... 4 Inloggning...

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Handledning Time Care Pool

Handledning Time Care Pool Handledning Time Care Pool Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord. Användarnamnet

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra

Läs mer

timepoolweb2016.katrineholm.se

timepoolweb2016.katrineholm.se Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2017-06-26 timepoolweb2016.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 TIME CARE POOL WEBB... 3 1.1 Inloggning... 3 2 STARTSIDAN... 4 2.1 Startsidans delar... 4 2.1.1 Välja

Läs mer

Nordiskt frågeformulär om säkerhet på arbetsplatsen. Webbenkät utvecklad av Stilit AB

Nordiskt frågeformulär om säkerhet på arbetsplatsen. Webbenkät utvecklad av Stilit AB Nordiskt frågeformulär om säkerhet på arbetsplatsen Webbenkät utvecklad av Stilit AB Bakgrund Detta dokument innehåller en snabb instruktion för att på ett enkelt sätt komma igång med NOSACQ-50 enkätundersökningen.

Läs mer

Handledning för Exder VCM

Handledning för Exder VCM Handledning för Exder VCM Version 2.8.5 Expert Systems 2014 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 14-12-01 Exder VCM Sida 2 av 18 Innehållsförteckning

Läs mer

Kom igång med Dashboard

Kom igång med Dashboard Kom igång med Dashboard Välkommen som användare av Checkpoint Dashboard! Så här kommer du igång: Logga in med ditt personliga användarnamn och lösenord, länk till CheckPoint Dashboard Lösningen kräver

Läs mer

Användarhandbok Mealman

Användarhandbok Mealman Användarhandbok Mealman Mars 2015 Innehåll 1 Idén bakom Mealman... 2 2 Varför och hur ska Mealman användas?... 3 3 Installation... 4 3.1 Spara Mealman som en app-ikon.... 4 3.1.1 Jag använder Internet

Läs mer