VÅRDGIVARPORTALEN. Utbildningsmaterial HomeCare RMP. yyyy-mm-dd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÅRDGIVARPORTALEN. Utbildningsmaterial HomeCare RMP. yyyy-mm-dd"

Transkript

1 VÅRDGIVARPORTALEN Utbildningsmaterial HomeCare RMP

2 INLOGGNING OCH WEBBLÄSARE Vårdgivarportalen är en webbapplikation. Telia HomeCare RMP är tillgängligt via webbläsarna Apple Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox och Microsoft Edge. Använd denna adress för att komma åt Vårdgivarportalen När sidan har laddat färdigt kan du skriva in dina inloggningsuppgifter och logga in.

3 INTRODUKTION, VÅRDGIVARPORTALEN I Vårdgivarportalen kan du: Skicka säkra meddelanden i form av text och bilder till patienten Se alla patienter och deras senast uppmätta värden i en översiktsvy Följa patientens hälsodata Se senast uppmätta värde, men även se tidigare mätningar, i en logglista eller som graf I färger se hur patienten förhåller sig till de gränsvärden som satts upp Få varningsmeddelanden om att ett värde från en mätning som patienten utfört är i en kritisk zon, det vill säga hamnat i det intervall som ni som vårdgivare valt att skapa en varning för. Exportera klinisk data Hantera kliniska mål för varje hälsoparameter som man vill följa för den enskilde patienten Skicka uppmaningar om mätning till patienten Skicka personliga återkommande automatiska meddelanden till patienten Skicka formulär till patienten vid ett tillfälle eller återkommande

4 FÖRSTA GÅNGEN DU LOGGAR IN Du kommer att få ett välkomstmail med inloggningsuppgifter Första gången du loggar in uppmanas du att ange ditt mobiltelefonnummer för att en kod ska kunna skickas till dig via SMS varje gång du loggar in. När det är gjort uppmanas du att ange den kod som skickats till dig via SMS. Om du inte fått någon kod, tryck på "Skicka den igen". Vid första inloggningen kommer du också att få byta ditt lösenord.

5 OM DU VILL ÄNDRA LÖSENORD ELLER HAR GLÖMT DET För att ändra lösenord klickar du på "Glömt ditt lösenord?" på inloggningssidan och anger din e-postadress. Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för återställning av ditt lösenord. Klicka på länken och välj ditt nya lösenord.

6 ÖVERSIKTSVYN Meddelanden Varningar Sökfält I panelen till vänster kan du se inkomna varningar samt de senaste meddelandekonversationerna i kronologisk ordning. I mittensektionen, översiktsvyn, kan du se anslutna patienter inom den organisation som du arbetar inom. Patienterna är också är sökbara via sökrutan. För att uppdatera all klinisk data i portalen kan du klicka på Uppdatera i den övre delen av skärmen. Du kan när som helst logga ut genom att klicka på ikonen i övre högre hörnet av skärmen.

7 VARNINGSMEDDELANDEN Varningsmeddelanden När det finns varningsmeddelanden visas det en röd siffra i högra hörnet av klockan, som symboliserar varningsmeddelanden. Tryck på klockan för att komma åt varningsmeddelanden. Varningsmeddelanden visas i den vänstra kolumnen. Varningarna visas också som röda värden i översiktsvyn.

8 HANTERA VARNINGSMEDDELANDEN För att hantera ett varningsmeddelande, tryck på det varningsmeddelande som du önskar hantera. Du får fram patientens samtliga varningsmeddelanden. Välj det varningsmeddelande som du ska hantera för patientens räkning och välj åtgärd. Kvittera, aktiv eller ignorera. Du kan skriva en anteckning till varför du valde en specifik åtgärd.

9 HANTERA MEDDELANDEN Tryck på pratbubblan som symboliserar inkomna meddelanden. Finns det inkomna meddelanden kommer det att visas en röd siffra bredvid pratbubblan.

10 BESVARA ETT MEDDELANDE Svara på meddelandet genom att skriva in text i rutan längst ner i mitten. Du kan också skicka med bilder eller filer i ditt meddelande.

11 SÖKA EFTER EN PATIENT Du kan söka efter en specifik patient genom att skriva in namn, personnummer eller e-postadress i sökrutan.

12 AVANCERAD SÖKNING AV PATIENT Du kan också göra en avancerad sökning efter patienter genom att klicka på Avancerad bredvid sökrutan. Där kan du söka med flera fält samtidigt.

13 SORTERING AV PATIENTDATA Du kan sortera patientdata baserat på en viss kolumn. För att sortera klickar du på kolumnens titel, en eller två gånger beroende på om du vill ha stigande eller sjunkande ordning. För att sortera på senast inkomna värden välj kolumnen sista aktiviteten, då ser du de senaste inkomna värdena.

14 SE PATIENTENS DATA För att se patientens värden i en logg kan du klicka på ett mätvärde i översiktsvyn. Där ser du alla mätningar som patienten utfört.

15 ANSLUTA EN NY PATIENT TILL HOMECARE RMP Det finns två olika sätt att ansluta en ny patient till HomeCare RMP 1. Inbjudan skickas via Vårdgivarportalen 2. Patienten registrerar sig genom att ladda ner HomeCare RMP-appen och registrerar sig för tjänsten med en tillgångskod

16 ANSLUTA EN NY PATIENT VIA VÅRDGIVARPORTALEN Välj inbjudan för att skicka en inbjudan till en patient.

17 ANSLUTA EN NY PATIENT VIA VÅRDGIVARPORTALEN Fyll i uppgifter om patienten och tryck på skicka. Ett välkomstmail kommer att gå ut till patienten.

18 SKICKA OM INBJUDAN TILL EN PATIENT Du kan skicka om ett välkomstmail till patienten genom att trycka på "skicka igen".

19 TA BORT INBJUDAN TILL PATIENT (RADERA PATIENT) Du kan ta bort en patient genom att trycka på "återkalla" Om du redan tidigare har bjudit in patienten kommer det välkomstmailet att finnas hos patienten, men patienten kommer inte kunna skapa ett konto efter att du återkallat din inbjudan.

20 ANSLUTA PATIENT TILL HOMECARE RMP, PATIENTEN REGISTRERAR SIG GENOM APPEN För att patienten ska kunna ansluta sig till HomeCare RMP behöver han eller hon en åtkomstkod. Åtkomstkoden är samma för alla patienter som ska anslutas till en och samma klinik. För att se åtkomstkoden som gäller för din klinik, tryck på "åtkomstkod.

21 ANSLUTA PATIENT TILL HOMECARE RMP, PATIENTEN SKAPAR KONTO När det visas en siffra i "Patienter som väntar på att godkännas" betyder det att det finns patienter som väntar på att bli anslutna till programmmet. Tryck på "Patienter som väntar på att bli godkända" En dialogruta visas och tryck på "nästa.

22 ANSLUTA PATIENT TILL HOMECARE RMP Tryck på godkänn om du vill att patienten ska vara med i HomeCare RMP.

23 ANSLUTA PATIENT TILL HOMECARE RMP Välj relevanta värden för patienten. Efter att du tryckt ja kommer patienten att finnas med bland de övriga anslutna patienterna.

24 SE PATIENTENS PROFIL För att komma åt patientens profil klicka på -ikonen bredvid patientens namn på hemskärmen. I den kliniska menyn som dyker upp väljer du Profil. Patientprofilen innehåller information om patienten samt en menyrad med samma knappar som i den kliniska menyn från hemskärmen.

25 PATIENTENS LOGGBOK VISAR ALL DATA I KRONOLOGISK ORDNING För att se en patients loggbok klickar man på Mätningar som finns i menyraden överst i patientprofilen. All data visas i kronologisk ordning.

26 FILTRERA I PATIENTENS LOGGBOK Om du endast vill se en typ av mätning kan du filtrera i patientens loggbok. Klicka på filterikonen högst upp på sidan. Klicka på parametrar för att lägga till eller ta bort dem ur filtreringen. Du kan också filtrera på tidsintervall.

27 SE DIAGRAM FÖR VARJE MÄTPARAMETER Klicka på diagramikonen till höger om loggboken för att visa en mätparameter i form av en graf. Du kan både välja parameter och vilken tidsperiod du vill titta på.

28 KLINISK LOGG Genom att klicka på Varningar i menyraden i patientprofilen kan du se inkomna varningar för den valda patienten. Du kan skriva en anteckning för varje varning som endast du och andra kliniska användare kan se. Anteckningen kan sparas oavsett om du ändrar status för varningen eller inte.

29 KONTAKT För att komma åt meddelandefunktionen klickar du på Kontakt - ikonen i menyraden i patientprofilen. Där kan du och patienten skicka säkra meddelanden till varandra, men även webblänkar, bilder och PDF-filer. Du kan också välja att skicka ett frågeformulär till patienten med appen i nedre vänstra hörnet.

30 MÅL OCH TRÖSKELVÄRDEN I menyraden i patientprofilen finns en ikon för Mål. Där kan du för varje hälsoparameter sätta ett målvärde för patienten och även fylla i vilka tröskelvärden som ska gälla för de olika zonerna. Färgkodningen kommer att synas i patientens app. Den kritiska zonen, den röda zonen = ger ett varningsmeddelande i Vårdgivarportalen. Varningen kommer i den vänstra panelen i Vårdgivarportalen. Det specifika värdet i kommer att färgas rött. Baslinje hög och Baslinje låg visar var den oranga zonen börjar. Värden som hamnar i den oranga zonen kommer inte att ge varningsmeddelanden, men det specifika värdet kommer att färgas orange Värden som hamnar mellan Baslinje hög och Baslinje låg kommer att visas i grönt.

31 VARNINGSMEDDELANDEN För att få varningar till vårdgivarportalen behöver tröskelvärden sättas för patienten. När patienten registrerar ett mätvärde som ligger i den kritiska zonen kommer en varning att visas som en notifiering i den kliniska översiktsvyn, i panelen till vänster i översiktsvyn, samt i patientens kliniska logg.

32 SKAPA EN RAPPORT För att generera en hälsorapport för en patient klickar du på Rapport -ikonen i menyraden i patientprofilen. Du kan där välja vilka parametrar som ska inkluderas i rapporten, samt vilken tidsperiod rapporten ska gälla för.

33 SKAPA EN VÅRDPLAN Från menyraden i patientprofilen kan du klicka på Vårdplan -ikonen för att skapa en vårdplan för patienten.

34 VÅRDPLAN - ATT SÄTTA MÅL OCH TRÖSKELVÄRDEN Första delen av vårdplanen är att sätta mål- och tröskelvärden för relevanta hälsoparametrar. Du kan lägga till eller ändra värdena genom att klicka på Lägg till + -knappen i övre högre hörnet.

35 VÅRDPLAN - SKAPA UPPGIFTER SOM PATIENTEN SKA UTFÖRA Nästa del i vårdplanen är att skapa mätuppgifter för patienten. Det innebär att du kan bestämma hur ofta patienten ska göra en specifik mätning. Du kan ange en tid eller välja att mätningen ska göras återkommande. Patienten kommer att få en uppgift i sin HomeCare RMP-app på mobiltelefonen om att det är dags att utföra en mätning. Du kan skriva en text som du vill ska visas för patienten i samband med uppgiften. Klicka på Lägg till+ -knappen under Observationer och välj vilken typ av mätning som ska göras, eventuell text samt när och hur ofta mätningen ska göras. Meddelanden hamnar under påminnelser i patientappen

36 VÅRDPLAN - AUTOMATISKA MEDDELANDEN TILL PATIENTEN Nästa del i vårdplanen är att lägga till personliga meddelanden som skickas till patienten vid bestämda tidpunkter. Klicka på Lägg till + -knappen, skriv in meddelandetexten, bestäm vid vilken tidpunkt meddelandet ska skickas och om det ska göras återkommande. Meddelandet kommer att dyka upp i patientens HomeCare RMP-app under "Påminnelser" I detta fält kommer den text upp som skrivits som meddelande till patienten.

37 VÅRDPLAN - SKICKA FRÅGEFORMULÄR TILL PATIENT Sista delen i vårdplanen är att välja om patienten ska svara på frågeformulär. Observera att formulären inte kan skapa varningsmeddelanden utan du måste aktivt gå in och titta hur patienten svarat. Du kan t ex. sortera på senaste aktivitet i översiktsvyn. Klicka på Lägg till + -knappen för att välja frågeformulär från en lista. Skriv också in eventuell text du vill skicka med, vilken dag och tid frågeformuläret ska skickas och om det ska göras återkommande.

38 ÄNDRA INSTÄLLNINGAR För att komma till inställningar klickar du på ikonen för inställningar i övre högra hörnet. Här kan du ändra olika inställningar såsom språk och mätenheter.

39 EXPORTERA PATIENTDATA För att exportera patientdata klickar du på knappen Exportera i övre högre hörnet av översiktsvyn. Du kommer då att få tre val för export: Mätresultat, Anteckningar (från klinisk logg) och Frågeformulär och Uppgifter. Välj det du vill exportera, och eventuellt för vilken tidsperiod och klicka sedan på Exportera och därefter Ladda ner CSV.

40 LOGGA UT Logga ut från HomeCare RMP Du

41 SUPPORT Om du stöter på tekniska problem med tjänsten är du välkommen att kontakta Telia Support via eller Telia Support har öppettider är vardagar 08:00-18:00.

PAINtIT Smärtdagbok Användarmanual för Patient

PAINtIT Smärtdagbok Användarmanual för Patient PAINtIT Smärtdagbok Användarmanual för Patient Senast uppdaterad 2018-03-29 Dokumentägare daniel.g.malm@vgregion.se Allmän Produktbeskrivning Min Smärtjournal är en applikation som låter patienter egenregistrera

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Användarmanual för C3-Cloud för Patienter & Anhöriga

Användarmanual för C3-Cloud för Patienter & Anhöriga Användarmanual för C3-Cloud för Patienter & Anhöriga v0.7 11/04/2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SYFTET MED C3-CLOUD... 3 ATT NÅ C3-CLOUD SYSTEM... 3 1.1. Inloggning... 3 2. ÖVERSIKT... 4 VÅRDPLAN... 5 2.1.

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

iphone app - Reports Net2 AN1114-SE Allmänt Starta Appen

iphone app - Reports Net2 AN1114-SE Allmänt Starta Appen iphone app - Reports Allmänt Denna app finns tillgänglig hos Apple App Store. Appen fungerar på alla iphone eller ipad med ios 5.1 eller högre. Starta Appen När Appen laddats ner och installerats finns

Läs mer

VAD ÄR IBD HOME? IBD HOME INNEHÅLLER EN RAD OLIKA KOMPONENTER, BLAND ANNAT:

VAD ÄR IBD HOME? IBD HOME INNEHÅLLER EN RAD OLIKA KOMPONENTER, BLAND ANNAT: IBD HOME VAD ÄR IBD HOME? IBD Home är en mobilbaserad tjänst som ska underlätta vardagen för personer som lever med inflammatorisk tarmsjukdom, IBD, Inflammatory Bowel Disease. IBD Home är en heltäckande

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK MANUAL FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurs...4 Register...4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle...5 Redigera kurstillfälle...5 Ta bort ett kurstillfälle...6 Bokningar...

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Min Betong Thomas Betongs kundportal

Min Betong Thomas Betongs kundportal Min Betong Thomas Betongs kundportal Användarmanual - Kunder senast uppdaterad: 2017-09-10, version 8.1 Tel +46 0 104 50 50 00 info@thomasbetong.se www.thomasbetong.se 1 Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1

Läs mer

Användarguide för Mendor Balance Personal

Användarguide för Mendor Balance Personal Användarguide för Mendor Balance Personal Kundsupport: support.balance@mendor.com Kundsupport tel. +358 45 145 1200 2014 Mendor Ltd. Alla rättigheter reserverade Vad är Mendor Balance? Mendor Balance Personal

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Instruktion för registrering

Instruktion för registrering Instruktion för registrering Introduktion Den här instruktionen visar steg för steg hur registrering går till. Här hittar du också vanliga problem som kan uppstå, de visas i en blå ruta. Vi använder ett

Läs mer

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18.

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18. Innehållsförteckning Avdelning Sida Användaradministration 2 Notiser 10 Nyheter 11 Meddelande 12 Annonsering 14 Design 15 Inställningar 18 Profilsida 19 1 Användaradministration Under Användaradministration

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5 Full Spårbarhet Full spårbarhet av dina DHL sändningar Benutzerhandbuch, November 2009 Seite 2 Innehållsförteckning Introduktion... 3 1.Åtkomst 4 2. Registrering...

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 3.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 3.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1 Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare Sida 1 Sida 2 Innehåll Inledning... 4 Allmänt... 4 Förutsättningar... 4 Plug-in... 4 Web-läsare... 4 Inloggning... 5 Användaruppgifter... 5 Inloggning... 5

Läs mer

Ändring av lösenord: Öppna en webläsare och gå till adressen Logga in enligt instruktion på skärmen.

Ändring av lösenord: Öppna en webläsare och gå till adressen   Logga in enligt instruktion på skärmen. Trio Referral App Appen Trio Referral kan laddas ner från Google Play eller från App Store. Sök efter trio referral. Innan du laddar ner och konfigurerar appen ska du ändra lösenord till appen Ändring

Läs mer

INLOGGNING 1 (6) Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post

INLOGGNING 1 (6) Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post 1 (6) INLOGGNING Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post Om du väljer att aktivera inloggning med engångslösenord som genereras

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Cloud. Manual. Version

Cloud. Manual. Version Cloud Manual Version 1.0 2016-10-31 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Kom igång... 3 Skapa konto... 4 Navigering, vad är det du ser... 5 Användning... 6 Vad ser du när du INTE är ansluten... 6 Anslut

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

EU Login. Verifiera din identitet med EU Login. Skapa ett EU Login-konto

EU Login. Verifiera din identitet med EU Login. Skapa ett EU Login-konto EU Login Verifiera din identitet med EU Login EU Login är en portal för inloggning i Europeiska kommissionens olika tjänster och/eller andra system. EU Login verifierar din identitet och tillåter säker

Läs mer

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering I denna manual beskrivs hur systemet Vitec Teknisk förvaltning fungerar och hur du som avtalsleverantör får meddelande om att du fått ett nytt ärende

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Användarguide för Mendor Balance Professional

Användarguide för Mendor Balance Professional Användarguide för Mendor Balance Professional Kundsupport: support.balance@mendor.com Kundsupport tel. +358 45 145 1200 2014 Mendor Ltd. Alla rättigheter reserverade Vad är Mendor Balance? Mendor Balance

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

MeetingDocs. Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar

MeetingDocs. Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar MeetingDocs Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar 1. Bakgrund Tjörns kommun har, i ett led att i större utsträckning effektivisera och digitalisera, börjat arbeta i ett nytt dokument

Läs mer

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för webbapplikationer

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för webbapplikationer Texttelefoni.se En förmedlingstjänst från PTS Informationsbroschyr och användarmanual för webbapplikationer Innehåll ALLMÄN INFORMATION Introduktion 3 Webbapp för dator 3 Logga in 4 Registrera dig som

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Inledning 2. Övre verktygsfältet 2 Sökfält 2 Sökresultat 2 Avancerad sökning 3 Projekt 5 Ditt konto 5

Inledning 2. Övre verktygsfältet 2 Sökfält 2 Sökresultat 2 Avancerad sökning 3 Projekt 5 Ditt konto 5 Innehållsförteckning Inledning 2 Övre verktygsfältet 2 Sökfält 2 Sökresultat 2 Avancerad sökning 3 Projekt 5 Ditt konto 5 Nedre verktygsfält 6 Zoomnivå 6 Översiktskarta 6 Legender 7 Fullskärmsläge 7 Guide

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning

RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning 3 steg för att komma igång med mobil applikation & Webbapplikation: 1. Installera Dermicus mobil applikation 2. Använda Dermicus mobil applikation

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1 Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare Sida 1 Innehåll Inledning... 3 Allmänt... 3 Tekniska förutsättningar... 3 Plug-in... 3 Upplösning... 3 Webbläsare... 3 Användaruppgifter... 4 Inloggning...

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten

Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten Introduktion för föreningar Uppdaterad 2018-07-03 Idrott & förenings e-tjänst är ett webbaserat hjälpmedel för föreningar och privatpersoner i Göteborgs Stad.

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Starta en webbläsare (t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari) Skriv in nedan adress:

Starta en webbläsare (t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari) Skriv in nedan adress: 1 (6) INLOGGNING Det finns två sätt att logga in i mot nya programportalen: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post Om du väljer att aktivera inloggning med engångslösenord

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN 2017 Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN Innehållsförteckning ANSÖKAN... 2 BEKRÄFTELSE... 3 PANELEN... 4 INLOGGNING... 4 STARTSIDAN... 5 BYTA BEHÖRIGHET ( ROLL )... 5 MIN PROFIL...

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Gudie för OptiWay GIS Online

Gudie för OptiWay GIS Online Gudie för OptiWay GIS Online Linnéa Åberg OPTIWAY AB Spannmålsgatan 7, Kristianstad INNEHÅLL Inledning... 2 Övre verktygsfält... 2 Sökfält... 2 Sökresultat... 2 Avancerad sökning... 3 Projekt... 6 Ditt

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Manual till Möbelfaktas e-deklaration

Manual till Möbelfaktas e-deklaration Manual till Möbelfaktas e-deklaration Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Överblick deklarationer... 3 3. Ny e-deklaration... 3 4. Signera... 4 5. Förnyelsedeklaration... 5 6. Processen... 8 7. Logga ut...

Läs mer

ProReNata Journal. Snabbstart

ProReNata Journal. Snabbstart Snabbstart sida 1 av 8 ProReNata Journal Snabbstart Välkommen till ProReNata Journal! Vi har lagt ner stor möda på att det här systemet ska bli ett tillförlitligt och enkelt verktyg som hjälper dig i din

Läs mer

idrive Användarmanual för kilometerrapportering

idrive Användarmanual för kilometerrapportering idrive Användarmanual för kilometerrapportering Innehåll 1. Registrera ny användare till idrive 2. Introduktion till idrive 3. Information om Ditt fordon 4. Rapportera privata- och tjänstekilometer 5.

Läs mer

E-post på ett säkrare sätt

E-post på ett säkrare sätt 1 (6) E-post på ett säkrare sätt Inledning För att kunna använda e-post i större utsträckning och samtidigt uppfylla kraven i personuppgiftslagen ska Sveriges domstolar börja skicka krypterad e-post. I

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Lägg in ett schema i Lärknuten

Lägg in ett schema i Lärknuten Lägg in ett schema i Lärknuten 1. Starta en webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Chrome) och gå till www.lärknuten.se eller www.larknuten.se. 2. Välj att logga in som

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

För studenter. Kom igång med Athena. IT-avdelningen

För studenter. Kom igång med Athena. IT-avdelningen För studenter Kom igång med Athena IT-avdelningen INNEHÅLL Introduktion... 3 Inloggning och inställningar av Athena... 3 Hur loggar jag in i Athena?... 3 Hur uppdaterar jag min profilbild i Athena?...

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 19 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation SMS Webb Handbok Logga in Du loggar in till SMS Webb via https://www.generic.se och kundlogin som du finner i det övre högra hörnet. Välj sedan SMS Webb i rullgardinsmenyn. Logga in genom att ange ditt

Läs mer

Ladda ner och konfigurera appen

Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner appen via App Store/Play Butik 1 2 1 Starta appen App Store/Play Butik och klicka på Sök. 2 Skriv 3frontoffice i sökrutan och tryck på Sök. 3 Klicka på Hämta följt

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

Instruktion för registrering

Instruktion för registrering Instruktion för registrering Introduktion Den här instruktionen visar steg för steg hur registrering går till. Här hittar du också vanliga problem som kan uppstå, de visas i en blå ruta. Vi använder ett

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Smartbudget handbok Sida 1 av 16

Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Introduktion Målet med Smartbudget är att det ska vara enkelt för alla att få koll på sin ekonomi oavsett kunskapsnivå och behov. Allt eftersom Smartbudget växer med funktioner

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag 2017-05-16 Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag Kulturdatabasen.se Projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att ansöka om och redovisa regionalt projektbidrag från Kultur och bildning,

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 0.9

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 0.9 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 0.9 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Införande... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Hur laddar jag ner böcker?... 3 Hur hittar jag mina böcker?... 4 Hur tar

Läs mer

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (7) Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor i MS Word, OpenOffice

Läs mer

Användarguide för anslutning till MCSS

Användarguide för anslutning till MCSS Användarguide för anslutning till MCSS Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För tvåfaktorsautentisering via dator... 5 Logga in

Läs mer

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky Aktivering av användarnamn första inloggning till Päikky Daghemmet har skapat åt dig som vårdnadshavare ett användarnamn baserat på din

Läs mer

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky Aktivering av användarnamn första inloggning till Päikky Daghemmet har skapat åt dig som vårdnadshavare ett användarnamn baserat på din

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 1.0 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Bokhyllan... 4 Ta bort en bok... 4 Appens

Läs mer

Användarmanual. Version för 3.2.0

Användarmanual. Version för 3.2.0 Användarmanual Office Version för 3.2.0 Visiba Care Office Visiba Care Office är verktyget för dig som är vårdgivare läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Med hjälp av verktyget

Läs mer