Information till hemmen från

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information till hemmen från"

Transkript

1 Information till hemmen från Aktuellt under läsåret 2014/2015

2 Höstterminen 2014 Börjar onsdagen den 20 augusti Terminsavslutning fredagen den 19 december Höstlov vecka 44, oktober Vårterminen 2015 Terminsstart onsdagen den 7 januari (dock studiedag) Skolavslutning onsdagen den 10 juni Sportlov vecka 9, februari Påsklov vecka 15, 7-10 april (3 och 6 april röd dag) Lovdag 15 maj Studiedagar Tisdag 18/11 hela skolan stängd Onsdag 7/ fritids öppet som vanligt Måndag 23/ hela skolan stängd En gång i månaden stänger Edboskolan all fritidsverksamhet klockan för planering. Har ni behov av tillsyn någon onsdag efter klockan meddelar ni ert fritidshem detta. På jourfritids har vi inte ordinarie verksamhet eller ordinarie personal. Följande datum stänger fritidshemmen klockan 15.00: Höstterminen 2014 Vårterminen /9 4/2 8/10 11/3 12/11 15/4 10/12 13/5 Trivselregler Edboskolans värdegrund handlar om respekt för varandra och för vår gemensamma miljö. Jag respekterar alla människors lika värde och visar det genom att inte mobba eller kränka någon i ord eller handling. Jag kommer i tid till lektionen är förberedd, dvs. med rätt material till lektionerna och jag gör mitt bästa. Jag låter andra tala till punkt, jag räcker upp handen och jag bidrar till att skapa arbetsro i klassrummet. Min mobiltelefon är avstängd under lektionstid och gemensamma samlingar. Vid gemensamma samlingar och i restaurangen tar jag av mig ytterkläder. Om jag behöver lämna lektionen talar jag först med läraren. Jag håller rent och snyggt runt omkring mig och är rädd om vår gemensamma miljö. Jag utsätter inte mig själv eller andra för fara t.ex. ingen snöbollskastning, ingen cykel- eller mopedåkning på skolgården. Jag varken röker eller snusar inom skolans område. När jag är i biblioteket följer jag de regler som gäller där.

3 Hemmets ansvar Skolan ansvarar för barnens undervisning. Hemmet har en viktig stödjande funktion, genom att: se till att barnet får ordentligt med sömn, frukost, kommer i tid och har med sig det som behövs under skoldagen. Hjälpa och stötta barnet med läxarbetet, gå igenom skolans regler och rutiner tillsammans med barnet. Det här förväntar vi oss av dig som förälder: Att visa en positiv attityd till skolan inför ditt barn. Att stödja och uppmuntra barnet i allt skolans arbete. Att konstruktivt samarbeta med skolans personal för barnets bästa. Edboskolans ABC Betyg Betyg sätter vi enligt uppställda kriterier, som är kända för eleverna, och ges i år 6, 7, 8 och 9. Bibliotek Alla elever kan låna böcker i Edboskolans bibliotek. Böckerna ska registerars vid lån och när de lämnas tillbaka. Elever är återbetalningsskyldiga om böcker inte återlämnas eller lämnas i skadat skick. Cyklar/ kickboards/ skateboards etc. Cyklar ska ställas i cykelställ under skoltid. Detsamma gäller kickboards och dyl. Skolan ansvarar inte för förstörda eller stulna cyklar, kickboards, skateboards etc. Elevhälsa Skolans elevhälsoteam består av skolledning, skolpsykolog, skolsköterska, kurator och specialpedagog. Fotografering/ film All fotografering eller filmning på skolan sker under ordnade former. (Vårdnadshavare ska lämna in blankett för godkännande av medverkan på fotografi.) Fritidsverksamhet Edboskolan har integrerade fritidshem. Öppettiderna är klockan för elever i år F-3. Utöver finns öppen fritidsverksamhet, Club4uz för elever i år 4-6. Denna klubb har verksamhet mellan klockan och ligger i lokaler på Östra grundskolan. Försäkring Alla elever har en olycksfallsförsäkring som gäller under skol- och fritidstid, inklusive transport till och från skolan. Som skoltid räknas även lägervistelse med övernattning. Vid skada hämtas en blankett på expeditionen. Anmälan till försäkringsbolag bör göras med tanke på eventuella framtida men, även om inga ersättningsanspråk görs för tillfället. Skolan rekommenderar alla att förstärka elevens skydd med en privat olycksfallsförsäkring. Förvaring av ytterkläder och skolväskor Eleverna skall hänga ytterkläder och skolväskor på anvisad plats. Anvisningar i stöld och skador i skolan gäller.

4 Hemsida Edboskolans allmänna hemsida är: Huddinge kommun Huddinge kommun har en informativ hemsida. På hemsidan finner du blanketter och allmän information om grundskolor. Ledighet för elev Skollagen reglerar elevers möjlighet till ledighet under skolans terminer. Vi är mycket restriktiva gällande ledighet under terminerna. Ledighet ges endast då det finns synnerliga skäl. I samband med att klasserna gör nationella prov i åk 3, 6 och 9 beviljas ingen ledighet. Blankett för ansökan om ledighet finns på Huddinge kommuns hemsida: alternativt att hämta på skolans expedition. Mat/allergi Edboskolan är en helt nötfri skola, vilket innebär att nötter inte får förekomma i skolans lokaler. Har ditt barn någon form av födoämnesallergi fyller du i en blankett som du lämnar till skolan. Denna blankett ska fyllas i inför varje läsår. Material Om en elev åsamkar skada på skolans material är eleven/vårdnadshavare ersättningsskyldig. Mobiltelefoner/ läsplattor/ datorer Det inte tillåtet att ha mobiltelefonens ringsignal på under lektionstid, i biblioteket där skolarbete ständigt pågår och vid gemensamma samlingar i restaurangen och i idrottshallen. Observera att skolan inte tar något ansvar för privata mobiltelefoner, datorer eller läsplattor. Modersmålsundervisning Modersmålsundervisning erbjuder kommunen elever som har ett annat modersmål än svenska. En förutsättning är att språket talas hemma. Anmälan om modersmålsundervisning sker via en blankett som finns på kommunens hemsida och skolans expedition. Det måste också finnas minst 5 andra elever i kommunen som önskar detta språk och att det finns behöriga lärare att tillgå. Undervisningen kan komma att förläggas på närliggande skola. Det är vårdnadshavares ansvar att ta barnet till och från modersmålsundervisningen. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Edboskolan har en gemensam handlingsplan gällande hur vi arbetar mot diskriminering och kränkande behandling. Varje misstanke om någon form av kränkande behandling skall anmälas till vuxen på skolan. Rökning Edboskolan är en rökfri skola. Detta innebär att varken elever eller personal får röka inom skolans område. Skadeanmälan Om någon elev skadas i skolan, eller på väg till eller från skolan, skall detta meddelas expeditionen och skadeanmälan skrivas. (läs med under försäkringar.)

5 Skadeersättning och stöld Barnen är försäkrade under skoltid, se under försäkringar. Skolans policy är att om en eller flera elever medverkar till att skada sker på skolans eller annan elevs egendom ska skadan ersättas av de elever som orsakat skadan. Dock med hänsyn till ålder och mognad samt handlingens beskaffenhet. Grov skadegörelse polisanmäls. Eleven har själv ansvar för sina tillhörigheter under skoldagen. Skolan ersätter inte kläder, pengar eller värdesaker som försvunnit. Vid idrottsundervisning ska värdeföremål såsom kontanter, SL-kort, armbandsur, nycklar mm lämnas till läraren för förvaring i avsett utrymme. Om en elevs saker kommit bort ska eleven genast vända sig till den för tillfället undervisande läraren eller till sin klassföreståndare/mentor för att tillsammans med försöka återfinna det saknade. Skolan ersätter endast egendom då skolan är vårdslöst vållande. Stölder bör polisanmälas. Polisanmälan göras av föräldrar i första hand. Upphittade saker lämnas till expeditionen, kläder lämnas i återvinningskärlet utanför matsalen eller idrottshallen. Återvinningskärlen töms och resterande kläder skänks till klädinsamling i samband med jul- och sommarlov. Skolplikt Eleven har skolplikt. Det är vårdnadshavares ansvar att se till att deras barn kommer till skolan. (Skollagen (2010:800) 7). Klasslärare tar kontakt med berörd vårdnadshavare vid misstanke om olovlig frånvaro. Vid upprepade tillfällen meddelas skolledning som tar upp ärendet med elevhälsoteamet. Språkval Från och med årkurs 6 läser eleverna ytterligare ett modernt språk. Valalternativen är spanska, tyska och franska. Har eleven svårt att nå kunskapskraven i engelska och eller svenska kan hon/ han stället välja förstärkt engelska, vilket brukar rekommenderas av skolan. Tillsyn Skolan har tillsynsansvaret för barnen under skoltid. Vårdnadshavare har ansvara från det att eleven lämnar hemmet till dess att hon/ han kommit in på skolans område. Samma tillsynsansvar gäller i slutet av skoldagen. För elever som är inskrivna i fritidshem startar tillsynen i samband med att de kommer in i skolans fritidshemslokaler eller möter upp någon fritidspersonal på skolgården. Vårdnadshavare ska komma in och hämta sitt barn på fritidshemmen. Tolk Vårdnadshavare har alltid rätt till tolk om han/hon anser att behov föreligger. Meddela klasslärare i god tid vid önskemål om tolk. Utflyttning av elev Om en elev flyttar från skolan ska detta anmälas till expeditionen med en skriftlig utflyttsblankett. Byte av klass hanteras som elevhälsofråga och beslutas av rektor. Om en elev byter hemkommun men önskar gå kvar i skolan ska vårdnadshavare lämna in ansökan om detta till rektor. Blanketter finns på alternativt på skolan expedition. Utrymning Edboskolan har en utrymningsplan. Denna finns anslagen i skolans lokaler. Klasslärare ansvarar för att gå igenom denna med eleverna. En gång per termin tränas eleverna i en nödutrymning.

6 Uppsägning av plats på fritidshem Huddinge kommuns rutiner samt blanketter för uppsägning av plats på fritidshem finns på Huddinge kommuns hemsida, och på skolans expedition. Välkomna Vårdnadshavare är välkomna att besöka Edboskolan under skoltid. Meddela gärna klasslärare innan besöket. Edboskolan viktiga telefonnummer Rektor Anna Stjelke Bitr. rektor F-4 Ann-Kristin Källström Bitr. rektor 5-9 Carina Nilsson Bitr. rektor Fritidshemmen Charlotte Carlström Bitr. rektor särskilda undervisningsgrupper Gert Eriksson Intendent: Heli Niemelä Expedition: Eva Österkvist Vaktmästeri: Mikael Gustavsson Aare Pui Skolsköterska Jill Adamsson Kurator: Maria Jonsson Sjukanmälan av elev Innan kl 8.00: eller

Edboskolan - Viktigt på riktigt

Edboskolan - Viktigt på riktigt Edboskolan - Viktigt på riktigt Information till hemmen läsåret 2015/2016 Välkommen till Edboskolan läsåret 2015/2016 Höstterminen 2015 Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti Studiedag fredagen den

Läs mer

Välkommen till läsåret Bra att veta för dig som är vårdnadshavare

Välkommen till läsåret Bra att veta för dig som är vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2017-2018 Bra att veta för dig som är vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2017-2018 Höstterminen 2017 Höstterminen för eleverna börjar onsdagen den 21 augusti Höstlov vecka 44,

Läs mer

Välkommen till läsåret ! ABC, med information till vårdnadshavare

Välkommen till läsåret ! ABC, med information till vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2018-2019! ABC, med information till vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2018-2019! Läsårsdata Höstterminen 2018 Höstterminen för eleverna börjar måndag 20 augusti Höstlov vecka

Läs mer

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se Information till hemmen från Hemsida www.edboskolan.se Aktuellt under läsåret 2011/2012 EDBOSKOLAN VIKTIGA TELEFONNUMMER Rektor Margareta Grahn 535 354 03 Bitr. rektor F-3, fritidshem Ann-Kristin Källström

Läs mer

INFORMATION TILL HEMMEN FRÅN EDBOSKOLAN. Läsåret 2010/11 2009-08-03 AKTUELLT UNDER LÄSÅRET 2010/11

INFORMATION TILL HEMMEN FRÅN EDBOSKOLAN. Läsåret 2010/11 2009-08-03 AKTUELLT UNDER LÄSÅRET 2010/11 INFORMATION TILL HEMMEN FRÅN EDBOSKOLAN Läsåret 2010/11 AKTUELLT UNDER LÄSÅRET 2010/11 2009-08-03 Höstterminen - elever börjar måndagen den 23 augusti 2010 och slutar onsdagen den 22 december.2010 Höstlov

Läs mer

Regler och rutiner - elever

Regler och rutiner - elever Regler och rutiner - elever Innehåll Besök på skolan... 2 B-språk... 2 Bibliotek... 2 Borttappade saker... 2 Elevhälsa... 2 Elevuppgifter Stockholm Skolwebb... 2 Elevskåp... 3 Fotografering... 3 Frånvaro...

Läs mer

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2015-09-17 Välkommen till Kvarnbergsskolan 2015/2016 KVARNBERGSSKOLAN! Läsåret 2015/2016 har skolan cirka 650 elever i årskurserna

Läs mer

KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem

KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem Viken Kullen 6-8 år Magasinet 9-12 år Lå 10/11 VÅRA FRITIDSHEM PÅ KÄLLBY GÅRD - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - VIKEN KULLEN

Läs mer

Välkommen till Kastanjeskolan. Infoblad

Välkommen till Kastanjeskolan. Infoblad Välkommen till Kastanjeskolan Infoblad Läsåret 2014/2015 1 Telefonnummer Per-Olof Johansson Rektor 0417-18384 Martin Rodhe Bitr. rektor 0417-18495 Marion Andrée Skolassistent 0417-18362 Lisbeth Andersson

Läs mer

Information från. Bergfotens skola

Information från. Bergfotens skola Information från Bergfotens skola läsåret 2015-2016 Telefonlista samt adress till Bergfotens skola Adress: Skolans hemsida: Bergfotens skola Bergfotensvängen 2 135 37 Tyresö www.tyreso.se Tf rektor Iréne

Läs mer

A-Ö läsåret 2014-2015. Rålambshovsskolan Elever

A-Ö läsåret 2014-2015. Rålambshovsskolan Elever A-Ö läsåret 2014-2015 Rålambshovsskolan Elever Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 3 ARBETSPLAN... 3 BAL... 3 BESÖK UTIFRÅN... 3 BETYG... 3 BIBLIOTEK... 3 BRAND... 3 BROTT... 3 DROGER... 4 ELEVHÄLSA... 4 ELEVSKÅP...

Läs mer

Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola

Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola Upprättad höstterminen 2014 Elevrådet åk 7-9 Christel Nilsson Utvärderas vårterminen

Läs mer

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund VÅR VISION Fokus på Framtiden Kunskap och Kreativitet är våra ledstjärnor Trivsel och Trygghet ger arbetsglädje Detta kompendium

Läs mer

Klöxhultsskolan Läsåret 15-16

Klöxhultsskolan Läsåret 15-16 Klöxhultsskolan Läsåret 15-16 Klöxhultsskolan Klöxhultsskolan är en F-6 skola. Här finns också Montessoriskolan, grundsärskolan och Orion. Totalt finns det cirka 500 elever och ett hundratal medarbetare

Läs mer

A-Ö läsåret 2015-2016. Rålambshovsskolan Elever

A-Ö läsåret 2015-2016. Rålambshovsskolan Elever A-Ö läsåret 2015-2016 Rålambshovsskolan Elever Innehåll BAL... 3 BESÖK UTIFRÅN... 3 BETYG... 3 BIBLIOTEK... 3 BRAND... 3 BROTT... 3 DROGER... 3 ELEVHÄLSA... 4 ELEVSKÅP... 4 FRIENDS... 4 FRÅNVARO-ELEVER...

Läs mer

Banslättsskolans fritidshem

Banslättsskolans fritidshem s fritidshem informationsfolder 15 01 07 Välkommen till s fritidshem s fritidshem bedriver en verksamhet där målsättningen är att skapa förutsättningar för att eleverna ska utveckla sin sociala kompetens

Läs mer

Vision. Förväntansdokument. Ordningsregler. Läsåret 2014-2015

Vision. Förväntansdokument. Ordningsregler. Läsåret 2014-2015 * Vision Förväntansdokument Ordningsregler * Läsåret 2014-2015 Vision Habo ska bli Sveriges bästa skolkommun och Hagaboda 7-9 ska ha den bästa verksamheten! Hagabodaskolan strävar efter att utbilda sina

Läs mer

Bra att veta om Väröbackaskolan läsåret 13/14

Bra att veta om Väröbackaskolan läsåret 13/14 Bra att veta om Väröbackaskolan läsåret 13/14 Om skolan Väröbackaskolan är en av landsortsskolorna i Varbergs kommun. Skolan byggdes 1954 och var då en skola med elever från 7-12 år. I och med F-9-reformen

Läs mer

Värdegrundsplan Ekeby och Svalnässkolor. Mål. Vi vill

Värdegrundsplan Ekeby och Svalnässkolor. Mål. Vi vill Värdegrundsplan Ekeby och Svalnässkolor Mål Vi vill Ha barnens bästa i fokus när vi fattar beslut Barnen ska trivas, känna sig trygga och bekräftade och få ett gott självförtroende Barnen ska känna förtroende

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Skogsängsskolan läsår 14/15

VERKSAMHETSPLAN Skogsängsskolan läsår 14/15 Barn- och utbildningsnämndens mål KUNSKAPER Andel elever med högsta betyget A och B ska öka. Andelen elever med betyget A och B på enheten ska vara högre vt 2015 jämfört med vt 2014 2015 ska minst 85%

Läs mer

ABC för barn och föräldrar

ABC för barn och föräldrar ABC för barn och föräldrar Sågtorpsskolan Nacka kommun 2014 / 2015 Varmt välkommen till Sågtorpsskolan! Vi gör vårt bästa för att du ska trivas hos oss, känna dig trygg och inspirerad i ditt dagliga arbete.

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero.

Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero. Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero. Reviderad 150427 Nulägesbeskrivning utifrån elevenkät dec 14 samt antalet inrapporterade rapporter

Läs mer

Södra skolans likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling

Södra skolans likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling Södra skolans likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling Åmåls kommun Barn- och utbildningsnämnden Reviderad: 2014-12-10 INNEHÅLL 1. JURIDISK GRUND... 2 2. INLEDNING & SYFTE... 2 3. VISION... 2

Läs mer

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Förväntansdokument, ordningsregler Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Skolans läroplan (Lgr 11) Skolans uppdrag Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att

Läs mer

Välkommen till Solhemsskolan Lå 11/12

Välkommen till Solhemsskolan Lå 11/12 Välkommen till Solhemsskolan Lå 11/12 A-huset B-huset Solhemsskolan Sörgårdsvägen 40 163 52 Spånga tel: 508 412 81 solhemsskolan@stockholm.se www.solhemsskolan.stockholm.se Information till målsman för

Läs mer

Välkommen till Arlövs västra rektorsområde

Välkommen till Arlövs västra rektorsområde Välkommen till Arlövs västra rektorsområde Vi hälsar dig välkommen som elev på Arlövs västra rektorsområde och hoppas att du kommer att trivas här. Det är viktigt att vi kan nå dina anhöriga, om något

Läs mer

Välkomna till Snösätraskolan!

Välkomna till Snösätraskolan! Information till hemmet Sida 1 (16) 2014-08-12 Välkomna till! Foto: Eva Parmsäter Information till vårdnadshavare/föräldrar och elever läsåret 2014/2015 Sida 2 (16) Välkomna tillbaka till ett nytt läsår

Läs mer

Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet. orebro.se

Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet. orebro.se Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet orebro.se Innehållsförteckning Förskoleklassen Första steget in i skolan 7 Att välja skola 7 En smidig övergång till skolan 7 En typisk dag

Läs mer

Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola

Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola Upprättad höstterminen 2014 Sven Wolt Christel Nilsson Utvärderas vårterminen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015 Planen utvärderas varje år Övertygelse (vision) Alla människor har ett egenvärde och alla duger. Alla är olika och alla har

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Likabehandlingsplan för Gribbylunds kommunala F-9 skola

Likabehandlingsplan för Gribbylunds kommunala F-9 skola Likabehandlingsplan för Gribbylunds kommunala F-9 skola Lagen om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever, lag (2006:67), innebär att diskriminering på grund av kön,

Läs mer

Plan mot kränkande behandling och diskriminering Färjestadens skola 2015

Plan mot kränkande behandling och diskriminering Färjestadens skola 2015 1 Plan mot kränkande behandling och diskriminering Färjestadens skola 2015 Gäller för förskoleklasser, grundskola 1-6, grundsärskola, fritids och skoldaghem 2 Innehållsförteckning Vision.3-5 Rektors ansvar

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STUREBYSKOLAN LÄSÅRET 2015/2016

VÄLKOMMEN TILL STUREBYSKOLAN LÄSÅRET 2015/2016 STUREBYSKOLAN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (8) 2015-08-14 info LÄSÅRET 2015/2016 Häftet innehåller kort information för läsåret samt blanketter som skall fyllas i och lämnas till skolan. SID 2(8) VÄLKOMMEN

Läs mer

Innehåll. Sidan. 3 Värdegrund. Skolhälsovården Skolsköterska Kristin Harstad träffas på vår skola onsdagar kl. 8:20 10:00.

Innehåll. Sidan. 3 Värdegrund. Skolhälsovården Skolsköterska Kristin Harstad träffas på vår skola onsdagar kl. 8:20 10:00. Norra Vallbyskolan Besöksadress: Vallby Skolgata 2-4 Norra Vallbyskolan har samlad skoldag med förskoleklass, skola och fritidshem i ett nära samarbete. Det ger trygghet, kontinuitet och arbetsglädje.

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola

Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Rektorsområde förskola och grundskola Rektorsområde gymnasium Hultsfreds kommun rutiner för handläggning, utredning och beslut om mottagande

Läs mer

Välkommen till din skola!

Välkommen till din skola! Välkommen till din skola! Brearedsskolan Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran

Läs mer

2011-11-16 ELEVINFORMATION

2011-11-16 ELEVINFORMATION 2011-11-16 ELEVINFORMATION INTRODUKTIONSPROGRAM Läsåret 2011/2012 ÖDESHÖGS GYMNASIESKOLA LÄSÅRET 2011/2012 ELEVINFORMATION Behöver du förstärka ämneskunskaperna för att kunna börja ett nationellt program?

Läs mer

SDF södra innerstaden barn och Ungdom. Möllevångsskolans handlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling

SDF södra innerstaden barn och Ungdom. Möllevångsskolans handlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling SDF södra innerstaden barn och Ungdom Möllevångsskolans handlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling MÖLLEVÅNGSSKOLANS HANDLINGSPLAN MOT DISKRIMINERING OCH ANNAN KRÄNKANDE BEHANDLING

Läs mer

2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2015/2016 2015-08-18 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016 ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016 Skolans huvuduppdrag är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. Vi vill att

Läs mer

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete.

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete. Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium, till stora delar en fräsch och nyrenoverad skola. Målsättningen för skolan är att du tillsammans med skolans lärare och övrig personal

Läs mer

Elevernas delaktighet: Vårdnadshavarnas delaktighet: Personalens delaktighet:

Elevernas delaktighet: Vårdnadshavarnas delaktighet: Personalens delaktighet: 1 Vår vision: Vår vision på Långängskolan är att alla elever ska vara trygga, trivas och må bra. Ingen ska utsättas för diskriminering eller kränkande behandling. På Långängskolan skall alla elever och

Läs mer

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Information till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Brynässkolan F-5 Fridhemsskolan F-6 Hemlingby skola F-3 Sörbyskolan F-6 Vallbacksskolan 6-9 Läsåret 2015/2016 VISION Trygga elever

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 12/13 Välkommen till Aspero Idrottsgymnasium! Vi på Aspero Idrottsgymnasium har som mål att göra dig till vinnare - både studiemässigt,

Läs mer

Välkommen till Läsåret 2013-2014

Välkommen till Läsåret 2013-2014 Välkommen till Läsåret 2013-2014 VÄLKOMMEN TILL SALTÖSKOLAN - En skola att längta till - SALTÖSKOLAN har ett härligt läge, den ligger ett stenkast från hav och strand med naturen inpå knutarna, en skärgårdsskola

Läs mer

Välkommen till Vittra Forsgläntan. Läsåret 2015-2016

Välkommen till Vittra Forsgläntan. Läsåret 2015-2016 Välkommen till Vittra Forsgläntan Läsåret 2015-2016 Välkommen till oss på Vittra Forsgläntan Vi närmar oss nu skolstart läsåret 2015-2016, och jag vill passa på att hälsa dig och ditt barn välkommen till

Läs mer

Information till elever och vårdnadshavare

Information till elever och vårdnadshavare Information till elever och vårdnadshavare Läsåret 2014/2015 Välkommen till Vimmerby gymnasium! Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium. Målsättningen för skolan är att du tillsammans

Läs mer

Målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter och förhindra kränkande behandling. Valåsskolan Läsår 13/14

Målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter och förhindra kränkande behandling. Valåsskolan Läsår 13/14 Barnomsorgs-och utbildningsförvaltningen Valåskolan Målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter och förhindra kränkande behandling Valåsskolan Läsår 13/14 Grundskolan, Förskoleklassen

Läs mer

ABC för medarbetare. Förskolorna Kulingen och Kummelnäs. Nacka kommun

ABC för medarbetare. Förskolorna Kulingen och Kummelnäs. Nacka kommun ABC för medarbetare Förskolorna Kulingen och Kummelnäs Nacka kommun 2014/ 2015 Varmt välkommen till Sågtorpsskolan med förskolor! Vi gör vårt bästa för att du ska trivas hos oss, känna dig trygg och inspirerad

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Lunds skola F 9. Planen reviderad 2011

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Lunds skola F 9. Planen reviderad 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Lunds skola F 9 2011 2012 Planen reviderad 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen (2010:800)

Läs mer

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling Ålidhemsskolan 2009-08-20 Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling INLEDNING Vid Ålidhemsskolan ska det råda nolltolerans mot all diskriminering och annan kränkande behandling

Läs mer

Valås/Hällesåkersskolan Läsår 12/13

Valås/Hällesåkersskolan Läsår 12/13 Barnomsorgs-och utbildningsförvaltningen Valåskolan/Hällesåkersskolan Målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter och förhindra kränkande behandling Valås/Hällesåkersskolan Läsår

Läs mer

Handlingsplan för frånvaro

Handlingsplan för frånvaro Sjömarkenskolan F-6 Augusti 2014 Handlingsplan för frånvaro När träder handlingsplanen in? Vid Orosfrånvaro... då anmäld frånvaro överstiger något av följande kriterier: Ströfrånvaro överstigande 6 dagars

Läs mer

Grimsåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass och grundskola a för planen Rektor: Ewa Hermelin. Likabehandlingsgrupp:

Läs mer

Läsåret 15/16. Välkommen till ASKEBYSKOLAN. Askebykroken 22, 163 05 Spånga Telefon 08-508 41 000. Fax 08-508 41 006

Läsåret 15/16. Välkommen till ASKEBYSKOLAN. Askebykroken 22, 163 05 Spånga Telefon 08-508 41 000. Fax 08-508 41 006 Läsåret 15/16 Välkommen till ASKEBYSKOLAN Askebykroken 22, 163 05 Spånga Telefon 08-508 41 000. Fax 08-508 41 006 askebyskolan@stockholm.se www.askebyskolan.se Innehållsförteckning sida Välkommen till

Läs mer

Årlig likabehandlingsplan

Årlig likabehandlingsplan Årlig likabehandlingsplan för trygghet respekt ansvar på S:ta Gertruds skola Denna plan har utarbetats i samråd med personalen, föräldrasamrådet, elevvårdsteamet och elevrådet. reviderad mars 2010 Förord

Läs mer

LULEÅ KOMMUN. Borgmästarskolans likabehandlingsplan 2015/2016

LULEÅ KOMMUN. Borgmästarskolans likabehandlingsplan 2015/2016 LULEÅ KOMMUN Borgmästarskolans likabehandlingsplan 2015/2016 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola klass 1-3 och fritidshem. a för planen Det juridiska ansvaret för elevskyddslagens

Läs mer

Vår lokala likabehandlingsplan 2015. Järnforsens skola

Vår lokala likabehandlingsplan 2015. Järnforsens skola p Reviderad 2015-08-09 Vår lokala likabehandlingsplan 2015 Järnforsens skola På Järnforsen skola arbetar vi tillsammans för att alla ska kunna gå till förskoleklass, skola och fritidshem med glädje och

Läs mer

Ordningspolicy och ordningsregler

Ordningspolicy och ordningsregler Ordningspolicy och ordningsregler Antagen 2009-10-22 2. (5) Staffangymnasiets ordningspolicy Ordningsreglerna skall ge vägledning för elever, alla vuxna i skolan samt föräldrar om förhållanden eller situationer

Läs mer

Område Centrum Likabehandlingsplan samt plan mot Kränkande behandling

Område Centrum Likabehandlingsplan samt plan mot Kränkande behandling Bildningsförvaltningen Centrum Reviderad 150301 Område Centrum Likabehandlingsplan samt plan mot Kränkande behandling 2(15) Innehållsförteckning Diskrimineringslagen 3 Definitioner och begrepp 3 Personer

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2014/2015 Lackarebäcksskolan För verksamheterna grundskola, förskoleklass samt fritidshem 1( 12) Inledning Lackarebäcksskolans plan

Läs mer

Tomaslundsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling - sammanfattning

Tomaslundsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling - sammanfattning 2015-08-11 Tomaslundsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling - sammanfattning 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag Tomaslundsskolans plan mot diskriminering och kränkande

Läs mer

Så här arbetar vi mot kränkningar och mobbning på Ängaboskolan, Ängabo förskola, Stockslycke förskola och Herrgårdens förskola

Så här arbetar vi mot kränkningar och mobbning på Ängaboskolan, Ängabo förskola, Stockslycke förskola och Herrgårdens förskola 20090817 Så här arbetar vi mot kränkningar och mobbning på Ängaboskolan, Ängabo förskola, Stockslycke förskola och Herrgårdens förskola LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ÄNGABO ENHET Inget barn i förskolan, ingen

Läs mer

Värdegrund Ellös Skola F-6

Värdegrund Ellös Skola F-6 Värdegrund Ellös Skola F-6 Reviderad 141022 Värdegrunden Värdegrunden handlar om relationer mellan människor och om hur vi behandlar och värderar varandra som barn och vuxna. Alla har rätt till ett bra

Läs mer

Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015

Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015 Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015 Giltig 140602-150602 Borås stads vision: Lust att lära Möjlighet att lyckas 1 Likabehandlingsplan och plan

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Vindängens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vindängens plan mot diskriminering och kränkande behandling Vindängens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola, skolbarnsomsorg 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Brinells högstadiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Brinells högstadiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Brinells högstadiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundskolan 7-9, grundsärskolan, förberedelseklass Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkestaskolan 2015-2016 1 Innehåll Diskrimineringslagen och skollagen... 3 Definitioner av nyckelbegrepp... 3 Handlingsplikt och krav på aktiva åtgärder...

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts

Riktlinjer för skolskjuts Riktlinjer för skolskjuts Reviderade riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Upplands-Bro kommun. Fastställda av Utbildningsnämnden 2014-06-03 Un 32 kommun@upplands-bro.se 08-581 690 00 Skolskjuts enlig

Läs mer

Tjänstegarantier för Barn- och ungdomsnämnden

Tjänstegarantier för Barn- och ungdomsnämnden Dnr BUN07/80 Tjänstegarantier för Barn- och ungdomsnämnden Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2009-11-10 Reviderad 2010-10-05, att gälla från 2011-01-01 Dnr BUN07/80 2/8 Innehållsförteckning Inledning...

Läs mer

Mål- och verksamhetsplan för fritidshem i Finspångs kommun. Hästhagens fritidshem

Mål- och verksamhetsplan för fritidshem i Finspångs kommun. Hästhagens fritidshem Mål- och verksamhetsplan för fritidshem i Finspångs kommun Hästhagens fritidshem VT 2015 Våra ledstjärnor Ansvar Vi tar initiativ, är engagerade och genomför fattande beslut. Vi är medskapande och tar

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

SSP Svenska skolan i Paris

SSP Svenska skolan i Paris SSP Svenska skolan i Paris Likabehandlingsplan för att motverka diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling Läsåret 2015-16 1 Likabehandlingsplanen på Svenska Skolan i Paris Gäller klass

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

SVENSKA LÄTTLÄST. Välkommen till förskolan och grundskolan

SVENSKA LÄTTLÄST. Välkommen till förskolan och grundskolan SVENSKA LÄTTLÄST Välkommen till förskolan och grundskolan Skellefteå kommun Skellefteå kommun ligger i norra delen av Sverige längs Norrlandskusten. Kommunen har ungefär 72 000 invånare. I kommunen finns

Läs mer

2015-08-19 VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN

2015-08-19 VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN LÄSÅRET 2015/2016 HJALMAR STRÖMER Skolan har fått sitt namn efter prästen, författaren och folkbildaren Hjalmar Strömer, som föddes 1848 i närheten av Kärrnäset i Ströms

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (7) Reviderad juni 2010 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Västra skolan läsåret 2010/2011 Plan mot diskriminering och kränkande behandling utgår från skollagen (1985:1100) 14 a kap. samt

Läs mer

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 2012 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 Strängnäs kommun 2012-08-06 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht-2012 Skollag (2010:800)/ Nämndmål och Lokal arbetsplan Skollagen 1 kap 5 Utformning

Läs mer

HACKEBACKESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2015/16

HACKEBACKESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2015/16 1 HACKEBACKESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2015/16 Läs igenom och skriv under och lämna in sista sidan till skolan som bekräftelse på att du tagit del av Likabehandlingsplanen.

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010

Kvalitetsredovisning 2010 Kvalitetsredovisning 2010 FRITIDSHEM Ladubacksskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Tina Persson 2011-06-08 Innehåll 1 Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen 5 2 Åtgärder enligt föregående

Läs mer

Bakgrund och förutsättningar

Bakgrund och förutsättningar Bakgrund och förutsättningar Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2014/2015 Stråningstorpsskolan Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Innehållsförteckning Inledning... 3 Skolans syfte och

Läs mer

Likabehandlingsplan läsåret 2008/2009 Österstad skola

Likabehandlingsplan läsåret 2008/2009 Österstad skola Inledning Likabehandlingsplan läsåret 2008/2009 Österstad skola En ny lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever trädde i kraft den 1 april 2006. Enligt denna lag

Läs mer

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, förskoleklass och fritidshem är det som omfattas av planen. Ansvariga

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN LÄSÅRET 2012/2013 HJALMAR STRÖMER Skolan har fått sitt namn efter prästen, författaren och folkbildaren Hjalmar Strömer, som föddes 1848 i närheten av Kärrnäset i Ströms

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET

PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET 2009-200 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 MÅL OCH ÅTGÄRDER FÖR LÄSÅRET 09/0... 4 METODER...5 Ansvarsområden:...5...

Läs mer

Nyboda skola. Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013

Nyboda skola. Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013 Nyboda skola Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013 Verksamhetsbeskrivning Nyboda är en nybyggd skola i de centrala delarna av Tyresö. Skolan startade i augusti 2012. All personal är nyrekryterad

Läs mer

LÄRANDET I CENTRUM GEMENSAM VÄRDEGRUND ETT GOTT BEMÖTANDE

LÄRANDET I CENTRUM GEMENSAM VÄRDEGRUND ETT GOTT BEMÖTANDE LÄRANDET I CENTRUM GEMENSAM VÄRDEGRUND ETT GOTT BEMÖTANDE LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR BJÄRKE FÖRSKOLOR, SKOLOR OCH FRITIDSHEM VÅR VISION: LÄRANDET I CENTRUM GEMENSAM VÄRDEGRUND ETT GOTT BEMÖTANDE Skollagen

Läs mer

Elevs rätt till utbildning

Elevs rätt till utbildning Elevs rätt till utbildning Varje elev kan och vill Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och andra värden. För att kunna göra det måste eleven

Läs mer

Information. Steningeskolan

Information. Steningeskolan Information Steningeskolan 2015/2016 Skola F-6/fritidshem Orion Galaxen paviljonger Oriongatan 218 Uranusgatan 2 195 55 Märsta 195 56 Märsta tel rektorsexp 08-591 26613 e-post. rose-marie.hoglund@sigtuna.se

Läs mer

Utbildning i svenska för invandrare SFI

Utbildning i svenska för invandrare SFI Utbildning i svenska för invandrare SFI LÄSÅRET 2014/2015 2014-12-02 Allmän information För dig som har annat hemspråk än svenska och behöver lära dig svenska finns utbildning i svenska för invandrare

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt

Läs mer

Söderparkskolan. Likabehandlingsplan. och handlingsplan mot kränkande behandling för grundskola och grundsärskola Läsåret 2015/2016

Söderparkskolan. Likabehandlingsplan. och handlingsplan mot kränkande behandling för grundskola och grundsärskola Läsåret 2015/2016 Söderparkskolan Likabehandlingsplan och handlingsplan mot kränkande behandling för grundskola och grundsärskola Läsåret 2015/2016 1. Denna lag har till ändamål att motverka diskriminering och på andra

Läs mer

KLAGSTORP SKOLAS-ABC Läsåret 15/16

KLAGSTORP SKOLAS-ABC Läsåret 15/16 KLAGSTORPS SKOLOMRÅDE TRELLEBORGS KOMMUN KLAGSTORP SKOLAS-ABC Läsåret 15/16 A Allergi I skolan finns det flera elever som har allergi. För att hjälpa dem från att få allergiska reaktioner kan vi anpassa

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN. för arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling på.

LIKABEHANDLINGSPLAN. för arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling på. LIKABEHANDLINGSPLAN för arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling på Öregrunds skola 2015 2 (6) Avsiktsförklaring Likabehandlingsplanen syftar till att

Läs mer

Sunne gymnasieskola Broby Läsåret 2015/16

Sunne gymnasieskola Broby Läsåret 2015/16 Plan För att främja likabehandling och förebygga samt åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Sunne gymnasieskola Broby Läsåret 2015/16 Ronnie Palmquist rektor 1 Innehållsförteckning

Läs mer