T R A F I K D I R E K T Ö R E N I N F O R M E R A R

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "T R A F I K D I R E K T Ö R E N I N F O R M E R A R"

Transkript

1 T R A F I K D I R E K T Ö R E N I N F O R M E R A R Ledningen för kollektivtrafik inom Region Värmland sammanställer aktuell information till varje nämndmöte. Rapporten delges även regiondirektören. Verksamhetsstyrning Organisation Kontorsflytten Karlstad. Perioden fram till nu har präglats av flytten från Lagergrens gata 8 och Samhällsbyggnadshuset till Lagergrens gata 7. Trots det korta geografiska avståndet är det trots allt många delar som behöver koordineras och falla på plats. Strategisk planering Kommunturnén påbörjad Vi har besökt Kristinehamns kommun. Ett bra möte med en kommun med höga ambitioner om utveckling av kollektivtrafik och samhällsplanering. ÖP arbete pågår och ska snart ut på samråd. Vi ska lämna våra intryck av befintligt utkast. Viljan att utveckla utbud och koncept mellan Kristinehamn i båda riktningar längs med E18 är stor vilket också omhändertas i E18 gruppen. Måndagen 8 april besöks Säffle kommun och sedan står Sunne kommun på tur. Processen för långsiktig planering Avdelningen har tagit fram en idé om hur processen för planering på sikt kan se ut. Tanken är att Målbildsarbetet 2040 kopplas till revidering av RTFP och sedan kopplar till diverse aktiviteter där upphandlingen 2025 är den främsta och största aktiviteten. Vi eftersträvar att skapa en röd tråd i planeringsarbetet som hänger ihop från kommande planeringsperiod via Trafikförsörjningsprogrammet som tar sikte mot målbilden för Arbetet synkas med utvecklingsavdelningen. Depå tågtrafik Kristinehamn Del av avdelningen (Mattias och Mattias) har besökt Tågab och förevisats verkstad samt fått beskrivet möjliga förbättringsområden på kort och lång sikt. Konferens Gröna bilister Vi deltog på konferensen Gröna Bilister som ägde rum 5-6 mars i Karlstad. Det finns ett stort intresse över Karlstads arbete med snabbusstråk och BRT inspirerat koncept. Paris vice borgmästare deltog på konferensen och åkte med snabbusslinjen.

2 Busstrafik Linjetrafik buss I trafiken är det inga större problem. Gällande sabotaget på väderskydden på Hammarö så har tips på personer kommit från allmänheten in till polisen. Infrastruktur Projektet upprustning av busstationen i Årjäng och centralen i Töcksfors har påbörjats tillsammans med Årjängs kommun. Skoltrafik Utveckling pågår med att ta fram en applikation för skoltrafik. Skoltrafikapplikationen syftar främst till att vara en tjänst för vårdnadshavare och elever. Möjlighet att kunna få störningsinformation, se vart bussen befinner sig, in- och utcheckningsfunktion m.m. Allt i enlighet med fokusmålen om Trygg och säker resa samt Korrekt information vid störning. Idag finns det inget enkelt sätt för vårdnadshavare och elever att få information om läget i skoltrafiken, här ser vi att applikationen kan underlätta. Skoltrafikapplikationen kommer vara Region Värmlands produkt och syftar till att stärka varumärket. För vår del blir applikationen betydelsefull för att få in data, lära känna våra resenärer och utveckla- samt förbättra vår trafik. Vårdnadshavarna ska känna en ännu större trygghet att låta deras barn åka med oss och eleverna ska känna att upplevelsen är trygg men också kul! Tätortstrafik Karlstad I januari 2018 fick vi besked om att Västra bron i Karlstad var i så dåligt skick att den omgående skulle stängas för tung trafik. Som en följd av detta har de berörda stadstrafiklinjerna (2, 5 och 8) letts om via Hamngatan, Karl IX:s gata och Våxnäsgatan. Denna omledning har inneburit höga trafikkostnader i form av extra ersättningar till entreprenören för fler körda kilometer och fler körda timmar. För våra kunder i bl a Henstad, Skåre och Stodene har det inneburit en extra restid på 2-5 minuter beroende på destination och tidpunkt på dygnet. Karlstads kommuns plan var att under 2018 förbereda en upphandling av broreparationen och att genomföra arbetet under våren/sommaren I slutet av mars i år beslutade sig dock Karlstads kommun för att avbryta upphandlingen då man endast fått in ett anbud. I samband med detta besked lät kommunen också meddela att det genomförts kompletterande mätningar och beräkningar av bron som visar att det trots allt går att köra tung trafik på bron så länge som de mest utsatta delarna av bron undviks. Karlstads kommun har därför beslutat sig för att omgående utrusta bron med barriärer och därefter öppna den för tung trafik. Beskedet är naturligtvis välkommet för stadstrafiken då det innebär lägre kostnader och kortare restid för våra kunder. Eftersom den nuvarande tidtabellen innehåller mer körtid

3 på de berörda linjerna finns det ingen möjlighet att börja trafikera bron med mindre än att vi genomför en ny tidtabellsplanering. Den tidtabell som börjar gälla 10 juni var egentligen redan färdigplanerad av både oss och entreprenören Keolis, men då denna förändring är så pass angelägen har vi gemensamt med Keolis beslutat om en ny planeringsinsats för att få till förändringen redan i juni. Kommunens plan är att genomföra en ny upphandling under hösten och att reparationsarbetet istället kommer att verkställas under våren/sommaren Nyligen fick vi även besked om att Engholmsbron kommer att stängas 8 april då Karlstads Energi ska lägga fjärrvärmeledningar på bron under ca 12 veckor. För vår del innebär det att linje 8 får omlagd körväg och en extra körsträcka om ca 2 km. Konsekvensen kommer bli förseningar på eftermiddagarna vilket får lösas med förstärkningsbussar. Båda dessa händelser belyser vikten av god samverkan med Karlstads kommuns teknik och fastighetsförvaltning som är ansvarig väghållare. Vi har under många år påtalat vikten av god framförhållning kring underhåll när det gäller gator i allmänhet och broar i synnerhet. Tyvärr har kommunen inte lyckats nå upp till de förväntningar vi har i de två aktuella fallen. Vi har haft dialog med ansvarig chef på kommunen och vi är överens med honom om att detta behöver hanteras på ett bättre sätt framöver. Båtbusstrafik Dialogen fortsätter med de berörda kommunerna (Kristinehamn, Grums Hammarö och Karlstad) för att enas kring de tillköpsavtal som krävs för att kunna bedriva båtbusstrafiken framöver. Målsättningen är att hitta en temporär lösning för att hantera de administrativa kostnaderna under 2019 och få till en permanent lösning från 2020 och framåt. Tågtrafik Det blev fel på uppgifterna om punktlighet 2018 i förra rapporten. Punktlighet ankomst RT+5min Tidtabell 2018 Tidtabell 2019 YTD Fryksdalsbanan Värmlandsbanan Totalt 87 % 89% Förberedelserna inför upphandlingen fortgår som planerat. Möten och diskussioner pågår med jurist. Tidtabellen för T20 skall vara inlämnad till Trafikverket 8 april, vilket våra operatörer sköter och som innehar TRAV-avtalet (trafikeringsavtalet) med Trafikverket. SJ:s ledning besöker oss den 4 april i Karlstad.

4 Servicetrafik Vi har hållit affärsmöten med samtliga fyra upphandlade trafikföretag inom servicetrafiken. Vi kan konstatera att vi har en bra relation och samarbetsformer samt att vi nu kan börja fokusera på utvecklingsfrågor efter en strulig höst med krånglande teknik. Vecka 13 invigdes en ny reningsutrustning i Arvika-Eda Taxitransporters depå i Arvika. Detta som en direkt följd av de krav Värmlandstrafik ställt i upphandlingar. Kraven som ska uppfyllas handlar om hållbara lösningar vad beträffar miljö, kvalitet, personal med mera. Anders Wahlén, trafikchef servicetrafik, fanns på plats och kunde även meddela att Arvika-Eda tilldelas en kvalitetsbonus för trafiken under 2018 sedan bolaget nått 97 % kundnöjdhet för de färdtjänst- och sjukresor som utförts. Reningsutrustningen som invigdes har levererats av Arvikabaserade Westmatic, som också förevisade tekniken, och är av spjutspetskaraktär. Företaget levererar på en världsmarknad där Arvika Eda numera ingår. Kund och kommunikation Med de fina nöjdhetssiffrorna i Kollektivtrafikbarometern har Karlstadsbuss i samarbete med Keolis genomfört en kampanj för att uppmärksamma det särskilt. Vi har precis startat igång ett fördjupat marknadssamarbete med Keolis med syfte att öka resandet ännu mer i Karlstad tätort. Det har funnits ett liknande arbete tidigare och det finns även på regiontrafiken med Nobina och Tågkompaniet. Men det som nu är uppstartat med Keolis är mer omfattande. Vi har en dialog igång med Karlstads kommun där de söker samarbete kring påverkansaktiviteter när bygget av Vikenförbindelsen drar igång. Det är väldigt positivt att vi kan komma in i ett tidigt skede i processen och kunna påverka projektet till att bli så bra som möjligt för kollektivtrafiken. Det kommer att bli mycket trafikstörningar under byggnationen av Vikenförbindelsen och senare även Resecentrum, där kan kollektivtrafiken vara ett hjälpmedel för att minska trafikvolymerna.

5 Eventuell ändrad hantering av förseningsersättningar. Det finns en EU-förordning som styr hur vi behöver ersätta resenärer vid förseningar. Vi har följt förordningen mer generöst än nödvändigt avseende ersättningsnivå till kund. Skälet till det är att inte behöva lägga så mycket administration på varje enskilt ärende. Nu ser vi att kostnaderna har ökat successivt med detta som bakgrund och vi tittar på att justera hanteringen och följa förordningen mer strikt. Innan vi gör det ska vi ha en dialog med Konsumentverket som har tillsynsansvaret på delar av förordningen. Trafiknära teknik Vi har fullt fokus på att genomföra en flytt av servermiljö och dataförbindelse som drivits ur vårt lokalbyte på LG8 till LG7 i helgen april. Operationen sysselsätter många aktörer och personal både från Trafiknära teknik och Region IT för att hantera alla uppkomna risker på bästa sätt. Så snart flytten är genomförd är det återgång till projekt som avrapporterades senast tillsammans med en hel del kraftsamling runt frågeställningarna KITS, Gemensamma arbetsformer och Regionbildning i stort. Hela kollektivtrafikverksamheten sjuder just nu av projekt för modernisering, kund-i-fokus och nya digitala tillämpningar. Utvecklingstakten har aldrig varit högre. Extra glädjande är det därför att en systemutvecklare kommer att vara verksam inom trafiknära teknik om en månad. Verksamhetsområdet bedriver också en rekrytering för att ersätta medarbetare som valt att ta sig an andra utmaningar utanför Region Värmland. Utveckling och innovation Inget nytt att rapportera denna gång. Samverkan och dialog TTU och AU hålls troligtvis i Kristinehamn den 3 maj. Karlstad Jessika Lundgren Trafikdirektör

Informationspunkter Länsdelsmöte 2018

Informationspunkter Länsdelsmöte 2018 Länsdelsmöten 2018 Informationspunkter Länsdelsmöte 2018 RTFP 2017-2021 Remiss förslag trafikutveckling 2019-2021 Bakgrund, syfte, arbets- och tidsplan i stort Framtida organisering och finansiering av

Läs mer

Framtida organisering och finansiering av kollektivtrafiken i Värmland Remiss och inriktning fortsatt arbete

Framtida organisering och finansiering av kollektivtrafiken i Värmland Remiss och inriktning fortsatt arbete Framtida organisering och finansiering av kollektivtrafiken i Värmland Remiss och inriktning fortsatt arbete Uppdrag fortsatt utredning 2017 Utredning 2016 om framtida organisering och finansiering av

Läs mer

Din resa. 2015. En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015.

Din resa. 2015. En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015. Din resa. 2015 En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015. Innehåll Tidtabeller Åka buss och tåg Så köper du din resa Värmlandskortet

Läs mer

AVTAL Vänertrafik. Karlstads kommun, , kontaktperson: Meddelas senare av Karlstads kommun.

AVTAL Vänertrafik. Karlstads kommun, , kontaktperson: Meddelas senare av Karlstads kommun. AVTAL Vänertrafik 1 Parter Karlstads kommun, 212000 1850, kontaktperson: Meddelas senare av Karlstads kommun. Hammarö kommun, 212000 1793, kontaktperson: Meddelas senare av Hammarö kommun. Kristinehamns

Läs mer

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland Sida 1(6) Enheten för kollektivtrafik Datum 2015-11-26 Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland PM Region Värmland - kommunalförbund Postadress Box 1022 651 15 KARLSTAD Besöksadress

Läs mer

Galaxen, Regionens hus, kl.09:30-16:00

Galaxen, Regionens hus, kl.09:30-16:00 1 / 21 Plats och tid Galaxen, Regionens hus, kl.09:30-16:00 ande Jesper Johansson (MP) (ordförande) Tomas Riste (S) (vice ordförande) Margareta Nisser Larsson (M) (2:e vice ordförande) Börje Wahlund (M)

Läs mer

Översyn av regionalt trafikförsörjningsprogram avseende trafikutveckling

Översyn av regionalt trafikförsörjningsprogram avseende trafikutveckling Kollektivtrafiknämnden PM 1(13) 3 Bilagor Översyn av regionalt trafikförsörjningsprogram 2017-2021 avseende trafikutveckling 2019-2021 Minst en gång varje mandatperiod ska det genomföras en större revidering

Läs mer

TALARE ANDREAS ALMQUIST - VD DANIEL MODIGGÅRD - TRAFIKCHEF DANIEL BERNHARDT - CHEF SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK

TALARE ANDREAS ALMQUIST - VD DANIEL MODIGGÅRD - TRAFIKCHEF DANIEL BERNHARDT - CHEF SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK AGENDA Inledning Hallandstrafikens målbild från vision till verkstad - Det här är Hallandstrafiken - Nöjdaste kunder och invånare i landet! - Kundvård genom ny teknik och marknadsaktiviteter Dagens trafik

Läs mer

[Skriv här] Tertial

[Skriv här] Tertial [Skriv här] Tertial 1 2018 Innehållsförteckning Sammanfattning Tertialrapport T1 2018... 3 Ekonomi... 4 Resultat Värmlandstrafik AB T1 2018... 5 Utfall Marknadsintäkter 2018... 5 Likviditet... 6 Biljettförsäljning...

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Tertial 1, 2015 Innehållsförteckning Värmlandstrafik AB... 2 Sammanfattning 2015 Tertial 1... 3 Ekonomi... 4 Resultat Värmlandstrafik AB Tertial 1... 5 Prognos Intäkter och Resultat helåret 2015... 6 Utfall

Läs mer

AVTAL OM ANSVAR FÖR DEN REGIONALA KOLLEKTIVTRAFI- KEN I VÄRMLANDS LÄN

AVTAL OM ANSVAR FÖR DEN REGIONALA KOLLEKTIVTRAFI- KEN I VÄRMLANDS LÄN AVTAL OM ANSVAR FÖR DEN REGIONALA KOLLEKTIVTRAFI- KEN I VÄRMLANDS LÄN Detta avtal ersätter hittillsvarande konsoitialavtal mellan Landstinget i Värmland och länets kommuner, nedan parterna, om den kollektiva

Läs mer

Fossilfria transporter i Värmland hur lyckas vi med omställningen?

Fossilfria transporter i Värmland hur lyckas vi med omställningen? Fossilfria transporter i Värmland hur lyckas vi med omställningen? Nästan 50% av C02-utsläpp i Värmland kommer från transporter Minska transporter Effektivare transporter Förnybara drivmedel Vad finns

Läs mer

Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län. Remissversion maj 2012

Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län. Remissversion maj 2012 Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län Remissversion maj 2012 1. Inledning Ny kollektivtrafiklag Begreppsförklaring Beslut om allmän trafikplikt Trafikförsörjningsprogram Organisation

Läs mer

2018 bästa byggåret sedan 1992

2018 bästa byggåret sedan 1992 2018 bästa byggåret sedan 1992 Efter många magra år sköt byggsiffrorna i höjden 2015 och 2018 nåddes en ny nivå: Nära 1 500 nya bostäder blev klara. Så många bostäder har inte byggts i Värmland något enskilt

Läs mer

Workshop kollektivtrafiknämnden

Workshop kollektivtrafiknämnden Workshop kollektivtrafiknämnden Elina Svensson & Per Hanning Utvecklingsenheten 2019-03-21 Workshop kollektivtrafiknämnden 190321 Syftet med workshopen är att ta fram kollektivtrafiknämndens inriktning

Läs mer

R apport om den al l m än n a trafikpl ikten för kol l ektivtrafiken i Västra Götal an ds l än och 201 7

R apport om den al l m än n a trafikpl ikten för kol l ektivtrafiken i Västra Götal an ds l än och 201 7 Kollektivtrafik - och Infrastrukturavdelningen Västra Götalandsregionen 2018-12 - 17 R apport om den al l m än n a trafikpl ikten för kol l ektivtrafiken i Västra Götal an ds l än 201 6 och 201 7 Dnr KTN

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Värmlandstrafik AB... 2 Sammanfattning... 2 Ekonomi... 3 Resultat Värmlandstrafik AB 2014... 4 Utfall Marknadsintäkter... 5 Likviditet... 6 Resor... 7 Alla resor inklusive övergångar...

Läs mer

Trafikinformation från Kalmar Länstrafik

Trafikinformation från Kalmar Länstrafik 2017-10-25 Mats Reimbertsson Trafikinformation från Kalmar Länstrafik Mats Reimbertsson, Trafikplanerare Jobbar på kontoret i Högsby Lite punkter Fyra grundbultar i trafiken Trafikupphandlingen 2017 Starten

Läs mer

1. Betydelsen av trafikhändelserapportering (THR)

1. Betydelsen av trafikhändelserapportering (THR) VÄGLEDNING FÖR EN TRYGG OCH SÄKER KOLLEKTIVTRAFIK TRAFIKHÄNDELSERAPPORTERING (THR) 2017 Innehållsförteckning 1. Betydelsen av trafikhändelserapportering (THR) Sid 2 2. Förare och övrig ombordpersonals

Läs mer

Tåg i tid. Nu tar vi första steget mot framtidens tågtrafik

Tåg i tid. Nu tar vi första steget mot framtidens tågtrafik Tåg i tid Nu tar vi första steget mot framtidens tågtrafik Sedan våren 2011 har Region Värmland och Karlstads kommun tillsammans med Trafikverket drivit projektet Tåg i tid. Aktörerna har arbetat fram

Läs mer

Årlig uppföljning av Regionalt trafikförsörjningsprogram

Årlig uppföljning av Regionalt trafikförsörjningsprogram Kollektivtrafikstaben RAPPORT Datum 2018-03-22 Sida 1(28) Ärendenummer Dnr RVKN2018-9 Årlig uppföljning av Regionalt trafikförsörjningsprogram 2017-2021 Uppföljningen avser 2017 Region Värmland - kommunalförbund

Läs mer

Trafikförsörjningsprogram ett verktyg för att välja avtalsformer

Trafikförsörjningsprogram ett verktyg för att välja avtalsformer Trafikförsörjningsprogram ett verktyg för att välja avtalsformer Trafikförsörjningsprogrammens innehåll Omfattning och behov av regional kollektivtrafik i länet Mål för kollektivtrafikförsörjningen Minskad

Läs mer

Ranking 2015 Värmland

Ranking 2015 Värmland Ranking 2015 Värmland Om företagsklimat Företagsklimat är summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som möter företagaren i vardagen. -John F. Svenskt Näringslivs definition av företagsklimatkennedy

Läs mer

Innehållsförteckning. Rapport Tertial 2, 2015 Författare: VTAB Sida 1 av 30

Innehållsförteckning. Rapport Tertial 2, 2015 Författare: VTAB Sida 1 av 30 Tertial 2, 2015 Innehållsförteckning Sammanfattning Tertialrapport... 3 Ekonomi... 4 Resultat Värmlandstrafik AB Tertial 1 & 2... 5 Prognos Intäkter och Resultat helåret 2015... 6 Utfall Tertial 1 & 2

Läs mer

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare:

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare: Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00 Deltagare: Leif Nilsson, ordf. Region Dalarna Claes Annerstedt, VD Dalatrafik Bengt Benjaminsson, Trafikchef Dalatrafik Bakgrund: Idag den 9 februari presenterar

Läs mer

Årlig rapport om kollektivtrafiken i Värmland 2014

Årlig rapport om kollektivtrafiken i Värmland 2014 Enheten för kollektivtrafik Mattias Landin, 054-701 11 02 mattias.landin@regionvarmland.se Datum 2015-11-26 Ärendenummer RVKN2015-37 Sida 1(10) Årlig rapport om kollektivtrafiken i Värmland 2014 Enligt

Läs mer

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-04-17 Sida 1(1) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Läs mer

Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:00

Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:00 1 / 23 Plats och tid Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:00 Beslutande Jesper Johansson (MP) (ordförande) Tomas Riste (S) (vice ordförande) Margareta Nisser Larsson (M) (2:e vice ordförande) Börje Wahlund

Läs mer

Företagsklimatet i Storfors kommun 2017

Företagsklimatet i Storfors kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Kollektivtrafiken i Östergötland. En kunskapsöversikt

Kollektivtrafiken i Östergötland. En kunskapsöversikt Kollektivtrafiken i Östergötland En kunskapsöversikt 2017-11-16 Östgötatrafiken Varför har vi kollektivtrafik? Minska människans påverkan på miljö och klimat Förbättra framkomligheten i städerna genom

Läs mer

Galaxen, Regionens hus, kl.09:30-16:00

Galaxen, Regionens hus, kl.09:30-16:00 1 / 22 Plats och tid Galaxen, Regionens hus, kl.09:30-16:00 Beslutande Jesper Johansson (MP) (ordförande) Tomas Riste (S) (vice ordförande) Margareta Nisser Larsson (M) (2:e vice ordförande) Börje Wahlund

Läs mer

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande Kommersiell kollektivtrafik i Skåne Ett samlat erbjudande Oktober 2013 Tillsammans för en växande kollektivtrafik Det ska vara grönt, lönt och skönt att åka kollektivt i Skåne. Alla goda krafter måste

Läs mer

Att resa med Värmlandstrafik

Att resa med Värmlandstrafik Att resa med Värmlandstrafik Lättläst version 2012 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLL Tidtabeller... Att åka buss med Värmlandstrafik... Åka tåg med Värmlandstrafik... Värmlandstrafiks kort... Värmlandstrafik

Läs mer

Bostadsplanering och kollektivtrafikförsörjning. Tema-PM inom Strukturbild Blekinge

Bostadsplanering och kollektivtrafikförsörjning. Tema-PM inom Strukturbild Blekinge Bostadsplanering och kollektivtrafikförsörjning Tema-PM inom Strukturbild Blekinge April 2019 Hur hänger det ihop? Samhällsplanering och samhällsutveckling är idag komplexa frågor med många olika aktörer

Läs mer

Samverkansrutin, kontaktvägar lokal del Barn och Unga

Samverkansrutin, kontaktvägar lokal del Barn och Unga Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Instruktion Barn- och ungdomspsykiatri 1 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Kerstin Karlsson Utvecklingsledare Börje Ehinger Områdeschef

Läs mer

Resultat av genomförda samråd

Resultat av genomförda samråd Sida 1(5) Enheten för kollektivtrafik Datum 2015-11-26 Resultat av genomförda samråd PM Region Värmland - kommunalförbund Postadress Box 1022 651 15 KARLSTAD Besöksadress Lagergrens gata 2 Telefon 054-701

Läs mer

700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors

700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors 700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors DAGAR M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F Tur 001 003 005 007 009 011 013 015 017 019 021 023 025 027 029 Körs av NOB NOB NOB NOB NOB NOB NOB NOB

Läs mer

Årlig uppföljning av Regionalt trafikförsörjningsprogram 2014-2018

Årlig uppföljning av Regionalt trafikförsörjningsprogram 2014-2018 Enheten för kollektivtrafik RAPPORT Datum 2015-03-26 Ver 0.3 Ärendenummer RVKN2015-9 Sida 1(26) Årlig uppföljning av Regionalt trafikförsörjningsprogram 2014-2018 REGION VÄRMLAND - KOMMUNALFÖRBUND Postadress

Läs mer

T R A F I K D I R E K T Ö R E N I N F O R M E R A R

T R A F I K D I R E K T Ö R E N I N F O R M E R A R T R A F I K D I R E K T Ö R E N I N F O R M E R A R Verksamhetsstyrning Hållbarhet Regionen har en grupp som arbetar med en handlingsplan för hållbarhet. Syftet med den gruppen är att ta fram en handlingsplan

Läs mer

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf Borås Stad Från: Charlotta Tornvall Skickat: den 20 december 2018 09:54 Till: Borås Stad Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr 2018-00507 Bifogade filer: Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Läs mer

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande Kommersiell kollektivtrafik i Skåne Ett samlat erbjudande Kommersiellt erbjudande Region Skåne riktar detta erbjudande till trafikföretag som vill bedriva kommersiell regional kollektivtrafik i Skåne enligt

Läs mer

Månadsrapport Buss: Nobina. Februari Sammanfattning av alla avtalsområden. Den här rapporten avser mätningar till och med Februari 2018.

Månadsrapport Buss: Nobina. Februari Sammanfattning av alla avtalsområden. Den här rapporten avser mätningar till och med Februari 2018. Månadsrapport Buss: Nobina Sammanfattning av alla avtalsområden Februari 218 SL Den här rapporten avser mätningar till och med Februari 218. Följande källor används som underlag för rapporten: - Entreprenörens

Läs mer

700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors

700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors 700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors DAGAR M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F Tur 001 003 005 007 009 011 013 015 017 019 021 023 025 027 029 Körs av NOB NOB NOB NOB NOB NOB NOB NOB

Läs mer

Uddevalla. Kollektivtrafik

Uddevalla. Kollektivtrafik 2016-05-17 Uddevalla Kollektivtrafik Från Trafikförsörjningsprogram till kundffrrån trafikförsörjningsprogram till kund Dialog om kollektivtrafikens utveckling Steg 1: Övergripande utvecklingsplan & Affärsutvecklings

Läs mer

Förbättringar i verksamheten för ökad kundnytta SAMMANFATTNING KVARTAL 2

Förbättringar i verksamheten för ökad kundnytta SAMMANFATTNING KVARTAL 2 Förbättringar i verksamheten för ökad kundnytta SAMMANFATTNING KVARTAL 2 2013 Skånetrafiken Rapport Juli 2013 1 Förbättringar i verksamheten för ökad kundnytta Kvartal 2 2013 Uppföljning av aktivitetsplanerna

Läs mer

700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors

700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors 700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors DAGAR M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F Tur 001 003 005 007 009 011 013 015 017 019 021 023 025 027 029 Körs av FB NOB FB FB FB NOB NOB FB NOB

Läs mer

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen!

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! 17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! Så här blir det Det var över 30 år sedan sist. Nu är det äntligen dags för en ny busstrafik i hela Dalarna, anpassad efter hur resbehovet ser ut idag.

Läs mer

Uppföljningsrapport Kollektivtrafik KRONOBERG Daniel Malmqvist Regionala kollektivtrafikmyndigheten Dnr. 17RK1556

Uppföljningsrapport Kollektivtrafik KRONOBERG Daniel Malmqvist Regionala kollektivtrafikmyndigheten Dnr. 17RK1556 Uppföljningsrapport Kollektivtrafik KRONOBERG 2016 Daniel Malmqvist Regionala kollektivtrafikmyndigheten Dnr. 17RK1556 Artikel 7 ur EU:s kollektivtrafikförordning 1370/2007. Varje behörig myndighet ska

Läs mer

Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel

Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel 0771-32 32 00 Information om hur du bokar din resa med servicetrafiken, våra servicelinjer eller buss och tåg i ordinarie linjetrafik.

Läs mer

Detta PM beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors.

Detta PM beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors. Sida: 1 (4) Detta beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors. Allmänt Ådalsbanan är den 18 mil långa järnvägen mellan Sundsvall och Långsele via Timrå, Härnösand och Kramfors. Ådalsbanan

Läs mer

Upphandlingsschema

Upphandlingsschema Upphandlingsschema 2017-2023 2017-11-22 Upphandlingsschema 2017 Skånetrafiken Helsingborg stad Buss 90 201710 201806 201906 Region Jämtland Härjedalen Buss 2018 Buss 95 201704 1712 1812 SLL E31 (Sigtuna

Läs mer

Granskning av den gemensamma driftsoch servicenämnden

Granskning av den gemensamma driftsoch servicenämnden Revisionsrapport Granskning av den gemensamma driftsoch servicenämnden Karlstads kommun Maria Jäger Cert. kommunal revisor Granskning av den gemensamma drifts- och servicenämnden Innehållsförteckning Sammanfattande

Läs mer

Världens modernaste stadstrafik

Världens modernaste stadstrafik Världens modernaste stadstrafik Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting, Järfälla kommun och Nobina om flera nya och unika kollektivtrafiksatsningar i Barkarbystaden i västra Stockholm Målbild

Läs mer

Förslag på utformning av Affärsutvecklingsavtal

Förslag på utformning av Affärsutvecklingsavtal Förslag på utformning av Affärsutvecklingsavtal Bakgrund Ett gemensamt arbetssätt för att nå de övergripande målen om en förbättrad kollektivtrafik och en ökad marknadsandel är att Beställare och Trafikföretag

Läs mer

[Skriv här] Helårsrapport 2018

[Skriv här] Helårsrapport 2018 [Skriv här] Innehållsförteckning Sammanfattning helårsrapport... 3 Ekonomi... 4 Resultat Värmlandstrafik AB... 5 Utfall marknadsintäkter... 5 Likviditet... 6 Biljettförsäljning... 7 Biljettförsäljning...

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl. 09.30-11.30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: Ordförande: Mats Gunnarsson

Läs mer

Arkivcentrum, Almqvistsalen, Hööksgatan 2 Karlstad, kl.09:30-16:30

Arkivcentrum, Almqvistsalen, Hööksgatan 2 Karlstad, kl.09:30-16:30 1 / 16 Plats och tid Arkivcentrum, Almqvistsalen, Hööksgatan 2 Karlstad, kl.09:30-16:30 Beslutande Jesper Johansson (MP) (ordförande) Tomas Riste (S) (vice ordförande) Margareta Nisser Larsson (M) (2:e

Läs mer

Rapport om kollektivtrafiken i Skåne juli 2018

Rapport om kollektivtrafiken i Skåne juli 2018 Full fart framåt! Rapport om kollektivtrafiken i Skåne juli 2018 En bra kollektivtrafik för Skåne framåt Centerpartiet anser att en bra kollektivtrafik i hela Skåne är avgörande för att klara miljö- och

Läs mer

Företagsklimatet i Årjängs kommun 2017

Företagsklimatet i Årjängs kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 4

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 4 Norrtågs kvalitetsredovisning År Kvartal 4 1 Kvalitetsrapport kvartal 4 7 % Resandeökning Vi är glada över att närmare 1,5 miljoner resenärer väljer att resa med Norrtåg. Jämfört med trafikstarten 212

Läs mer

PM Skatteväxling av kollektivtrafiken i Värmlands län

PM Skatteväxling av kollektivtrafiken i Värmlands län Bilaga 3 1(7) Kollektivtrafikstaben Bilaga 3 PM Skatteväxling av kollektivtrafiken i Värmlands län År 2012 infördes en ny kollektivtrafiklag. I samband med lagens införande valde landsting och kommunkollektiv

Läs mer

Internbudget

Internbudget Internbudget 2018 2017-11-13 INTÄKTER Kkr B 2018 B 2017 Diff Diff i % Biljettintäkter 2 912 790 2 793 200 119 590 +4,3% Övriga Intäkter 125 264 98 813 26 461 +26,8% Serviceresor 196 500 185 340 11 160

Läs mer

KOLBAR Kundnöjdhet

KOLBAR Kundnöjdhet 27-1-1 Bilaga 3. Kollektivtrafikbarometern och Barometer för anropsstyrd trafik Sammanställning riksresultat, stadstrafik och lokala resultat Svenska Lokaltrafikföreningens (SLTF) kundbarometer kollektivtrafikbarometern

Läs mer

Beslut: Skärholmens stadsdelsnämnd beslutar att

Beslut: Skärholmens stadsdelsnämnd beslutar att Sida 16 (42) Del 2 Öppna delen 31 Inför trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 - Svar på remiss. Dnr: 289/2015 Beslut: stadsdelsnämnd beslutar att 1. Godkänna förvaltningens förslag till svar på remissen.

Läs mer

Region Värmland och SJ 4 sep -19

Region Värmland och SJ 4 sep -19 SJs tågtrafik i Värmland Stockholm-Karlstad-Oslo Göteborg-Karlstad Kort om SJ SJ i korthet 140 000 resenärer per dag 4 600 medarbetare 284 stationer 7 900 MSEK i omsättning (2018) 468 MSEK i rörelseresultat

Läs mer

Effekter av incitament i svenska busskontrakt (preliminära resultat)

Effekter av incitament i svenska busskontrakt (preliminära resultat) Effekter av incitament i svenska busskontrakt (preliminära resultat) Andreas Vigren, tillsammans med Roger Pyddoke K2 Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik VTI Statens väg- och transportforskningsinstitut

Läs mer

Det övergripande målet för Hallandstrafikens verksamhet är att: Resandet med kollektivtrafik ska öka och vara attraktivt

Det övergripande målet för Hallandstrafikens verksamhet är att: Resandet med kollektivtrafik ska öka och vara attraktivt Månadsrapport September 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

Bana väg för framtiden. Handlingsplan för trafikutveckling på bana och väg 2016 2025 med beskrivning av nödvändiga förändringar av infrastrukturen.

Bana väg för framtiden. Handlingsplan för trafikutveckling på bana och väg 2016 2025 med beskrivning av nödvändiga förändringar av infrastrukturen. Bana väg för framtiden. Handlingsplan för trafikutveckling på bana och väg 2016 2025 med beskrivning av nödvändiga förändringar av infrastrukturen. Version 2.0 15 09 18 Innehåll Inledning 3 Handlingsplan

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST LÄTTLÄST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en taxi eller minibuss för dig som har svårt att röra dig. Du betalar en avgift varje

Läs mer

Möjligheter med kommersiell trafik nu och i framtiden. Hans Weinehall SvTF

Möjligheter med kommersiell trafik nu och i framtiden. Hans Weinehall SvTF Möjligheter med kommersiell trafik nu och i framtiden Hans Weinehall SvTF Taxibranschen Taxi finns överallt 15 900 fordon & fler än 25 000 årsarbeten i landet (uppåt 40 000 av och till) I Norrbotten: Drygt

Läs mer

Kalmar länstrafik Region Kalmar län. kalmarlanstrafik.se klt.se

Kalmar länstrafik Region Kalmar län. kalmarlanstrafik.se klt.se Kalmar länstrafik Region Kalmar län klt.se Månadsrapport Uppföljning av resande och intäkter Marknadsaktiviteter, kundnöjdhet Spaning Övrigt Information från Verksamheten, Kalmar länstrafik Nyckeltal Medborgare

Läs mer

BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:2-7 SKOLA ÅNGE KOMMUN

BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:2-7 SKOLA ÅNGE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:2-7 SKOLA ÅNGE KOMMUN Sid 1 av 10 Diarienr

Läs mer

Krösatågen och Kustpilen SIU

Krösatågen och Kustpilen SIU Krösatågen och Kustpilen SIU 2019-04-25 Välkomna Gemensam SIU för Samordna oss för framtiden Agenda Presentationsrunda Bakgrund Vilka är beställarna Vad gör vi tillsammans Bakgrund till SIU Ge information

Läs mer

Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28

Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28 Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28 Ägardirektiv för Värmlandstrafik AB Ägardirektiv för verksamheten i Värmlandstrafik AB (nedan bolaget) antagna av Region Värmlands (nedan regionen) fullmäktige

Läs mer

VÄSTTÅGSUTREDNINGEN. Kortare sammanfattning om uppdraget Fokus NÄL Hur kommer vi vidare?

VÄSTTÅGSUTREDNINGEN. Kortare sammanfattning om uppdraget Fokus NÄL Hur kommer vi vidare? VÄSTTÅGSUTREDNINGEN Kortare sammanfattning om uppdraget Fokus NÄL Hur kommer vi vidare? Västtågsutredningen - regionfullmäktiges uppdrag till KTN Komplettera Målbild Tåg 2035 för att uppnå pågatågseffekten

Läs mer

Information. Karl-Johan Bodell

Information. Karl-Johan Bodell Information Denna information användes vid samråd med entreprenörer som hölls den 20 aug 2014. Från denna tidpunkt fram till underlaget är klart och entreprenörer har kvalificerat sig kommer inget annat

Läs mer

Mål och strategier för Skånetrafiken. KTN den 6 februari 2017

Mål och strategier för Skånetrafiken. KTN den 6 februari 2017 Mål och strategier för Skånetrafiken KTN den 6 februari 2017 Skånetrafikens uppdrag Verksamhetsplan vs Trafikförsörjningsprogram 2016 Grunder för kollektivtrafikens utveckling i Trafikförsörjningsprogrammet

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Ack oktober 2017

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Ack oktober 2017 Norrtågs kvalitetsredovisning År Ack oktober Sid 1 Innehållsförteckning En positiv resandeutveckling + 7 %... 3 Punktlighet 88 %... 4 Var orsakar förseningarna?... 6 Regulariteten 92 %... 7 Resandeutveckling

Läs mer

En gemensam e-tjänsteplattform i Värmland drifts- och servicenämnden

En gemensam e-tjänsteplattform i Värmland drifts- och servicenämnden Dnr DSN-2015-9 Dpl sid 1 (6) TJÄNSTEYTTRANDE KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-enheten 2015-06-29 Per-Erik Karlsson, 054-540 12 20 Per-erik.karlsson@karlstad.se Drifts- och Servicenämnd En gemensam e-tjänsteplattform

Läs mer

Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2014 Svenska Tågkompaniet AB

Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2014 Svenska Tågkompaniet AB Kvalitetsrapport järnvägstrafiken 2014 Svenska Tågkompaniet AB Innehåll Allmän information om vår järnvägstrafik 2014 3 Information och biljetter 3 Punktlighet, hantering av trafikstörningar samt krissituationer

Läs mer

AFT19. Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde. Värmlands län. Datum: / 20. Sida:

AFT19. Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde. Värmlands län. Datum: / 20. Sida: n 1 / 20 1701 Bostad 1780067 Karlstad, Arkaden 1780069 Karlstads inre centrum S om Stora Torget utom Arkaden 1780070 Bryggudden,Innerstaden utom inre centrum S om Stora Torget 1780072 Karlstad tätorts

Läs mer

Uppföljningsrapport allmän kollektivtrafik Rapport enligt artikel 7.1 i EU:s kollektivtrafikförordning

Uppföljningsrapport allmän kollektivtrafik Rapport enligt artikel 7.1 i EU:s kollektivtrafikförordning Uppföljningsrapport allmän kollektivtrafik 2017 2018 Rapport enligt artikel 7.1 i EU:s kollektivtrafikförordning Beslutad 2019-06-11, av: Regionala utvecklingsnämnden, 115 Uppföljningsrapport allmän kollektivtrafik

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Översiktsplan Årjängs kommun. Synpunkter som inkommit under samrådstiden april-maj 2006: Länsstyrelsen Sammanfattning

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Översiktsplan Årjängs kommun. Synpunkter som inkommit under samrådstiden april-maj 2006: Länsstyrelsen Sammanfattning SAMRÅDSREDOGÖRELSE Översiktsplan Årjängs kommun Översiktsplanen har, under april-maj 2006, varit ute på samrådsremiss till kommunala nämnder och förvaltningar, politiska partier, byalag, föreningar, angränsande

Läs mer

700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors

700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors 700 Karlstad - Årjäng - Töcksfors DAGAR M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F Tur 001 003 005 007 009 011 013 015 017 019 021 023 025 027 029 031 Körs av NOB NOB NOB NOB NOB NOB

Läs mer

Genomförandeavtal Elbuss Ystad

Genomförandeavtal Elbuss Ystad Emma Eriksson emma.eriksson@skanetrafiken.se 0451-284000 2018-04-27 Genomförandeavtal Elbuss Ystad 1 Parter och avtalets bakgrund Mellan Ystads kommun, org. nr 212000-1181 nedan benämnt Kommunen, och Region

Läs mer

2016 körde Stadsbussarna i Gävle kilometer fossilfritt! Helena Werre, Gävle Kommun Henrik Nyquist, Nettbuss Stadsbussarna

2016 körde Stadsbussarna i Gävle kilometer fossilfritt! Helena Werre, Gävle Kommun Henrik Nyquist, Nettbuss Stadsbussarna 2016 körde Stadsbussarna i Gävle 4 000 000 kilometer fossilfritt! Helena Werre, Gävle Kommun Henrik Nyquist, Nettbuss Stadsbussarna Bakgrund 46 bussar i 10 år i Gävle från 2010 Från incitamentsavtal till

Läs mer

Åtgärdsvalsstudie (ÅVS) stråket Stockholm Oslo

Åtgärdsvalsstudie (ÅVS) stråket Stockholm Oslo Åtgärdsvalsstudie (ÅVS) stråket Stockholm Oslo TMALL 0141 Presentation v 1.0 Jan Lindgren 2017-05-09 Åtgärdsvalsstudie inom stråket Stockholm Oslo Projektledare Trafikverket Intressenter/deltagare Norska

Läs mer

Finansiering av miljöbussar

Finansiering av miljöbussar 1(5) 2009-08-18 Vår referens Gunnel Forsberg 08 686 1418 Styrelsen Dokumenttyp Finansiering av miljöbussar Bakgrund SLs inriktning har, alltsedan upphandling av busstrafiken inleddes i början på 1990-talet,

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIK OCH TILLVÄXT. Helena Leufstadius, Svensk Kollektivtrafik

KOLLEKTIVTRAFIK OCH TILLVÄXT. Helena Leufstadius, Svensk Kollektivtrafik KOLLEKTIVTRAFIK OCH TILLVÄXT Helena Leufstadius, Svensk Kollektivtrafik Tillväxt Regionförstoring Samhällsnytta Kollektivtrafikens roll Funktionella regioner Värmland "Tillväxt är bra, tillväxt ska vi

Läs mer

Upphandlingsschema

Upphandlingsschema Upphandlingsschema 2018-2024 2019-04-10 Upphandlingsschema 2018 AB Östgötatrafiken Stadstrafik Linköping Buss 80 201809 201902 202006 AB Östgötatrafiken Stadstrafik Norrköping Buss/Spv 50 201809 201902

Läs mer

Kunddriven och effektiv planering av trafikutbud. Workshop 3

Kunddriven och effektiv planering av trafikutbud. Workshop 3 Kunddriven och effektiv planering av trafikutbud Workshop 3 Bakgrund och nuläge Vi har nu en gemensam affärsmodell för fördubblad kollektivtrafik Vi har en gemensam avtalsprocess Vi har ett gemensamt modellavtal

Läs mer

Välkommen till kickoffseminarium Härnösand 20 februari

Välkommen till kickoffseminarium Härnösand 20 februari V Välkommen till kickoffseminarium Härnösand 20 februari 2018 V Dagens program 09.30 09.45 Välkommen och projektinformation Mathias Sundin, Region Västernorrland 09.45 10.25 Trafikoptimering i Mittstråket

Läs mer

Samrådssammanställning av Nytt trafikupplägg längs Östhammarstråket

Samrådssammanställning av Nytt trafikupplägg längs Östhammarstråket 2017-01-25 Dnr KT2016-0233 Samhälle och trafik Daniel Lund Tfn 018-611 19 91 E-post daniel.e.lund@ul.se Samrådssammanställning av Nytt trafikupplägg längs Östhammarstråket Kollektivtrafikförvaltningen

Läs mer

Uppföljningsrapport Kollektivtrafik KRONOBERG Daniel Malmqvist Regionala kollektivtrafikmyndigheten Dnr. 18RGK1189

Uppföljningsrapport Kollektivtrafik KRONOBERG Daniel Malmqvist Regionala kollektivtrafikmyndigheten Dnr. 18RGK1189 Uppföljningsrapport Kollektivtrafik KRONOBERG 2017 Daniel Malmqvist Regionala kollektivtrafikmyndigheten Dnr. 18RGK1189 Artikel 7 ur EU:s kollektivtrafikförordning 1370/2007. Varje behörig myndighet ska

Läs mer

BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:8 ÅNGE KOMMUN

BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:8 ÅNGE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:8 ÅNGE KOMMUN Sid 1 av 10 Datum 2014-12-01

Läs mer

REGION VÄRMLAND. Verksamhetsuppdrag för Värmlandstrafik 2014

REGION VÄRMLAND. Verksamhetsuppdrag för Värmlandstrafik 2014 REGION VÄRMLAND Regionala kollektivtrafikmyndighetens Verksamhetsuppdrag för Värmlandstrafik 2014 RKM VU 2014 VTAB Beslutad av Kollektivtrafiknämnden 2013-10-31 Enheten för kollektivtrafik Datum 2013-10-31

Läs mer

Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland med utblick till samt avstämning av kollektivtrafikens samverkansformer

Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland med utblick till samt avstämning av kollektivtrafikens samverkansformer Remiss till kollektivtrafikråden: Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland 2017-2020 med utblick till 2035 - samt avstämning av kollektivtrafikens samverkansformer Hösten 2012 fastställde

Läs mer

Företagsamheten 2017 Värmlands län

Företagsamheten 2017 Värmlands län Företagsamheten 2017 Värmlands län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

Samverkan för utveckling av stadstrafiken i Jönköping

Samverkan för utveckling av stadstrafiken i Jönköping MISSIV 1(1) 2013-04-15 Dnr LJ 2013/ 488 Avsändare Landstingsstyrelsen Samverkan för utveckling av stadstrafiken i Jönköping Överenskommelse mellan Landstinget i Jönköpings län, Keolis och Jönköpings kommun

Läs mer

Västtrafik Om att ställa krav, följa upp krav och att vara en del av utvecklingen

Västtrafik Om att ställa krav, följa upp krav och att vara en del av utvecklingen Västtrafik Om att ställa krav, följa upp krav och att vara en del av utvecklingen Västtrafik i siffror 7,1 miljarder kronor i omsättning 280 anställda 390 000 personer genomför 940 000 resor per dygn 10

Läs mer