SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Torvald Erlandsson Peter Holmquist Kerstin Jacobsson Lars-Håkan Johansson Gudrun Rydh

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Torvald Erlandsson Peter Holmquist Kerstin Jacobsson Lars-Håkan Johansson Gudrun Rydh"

Transkript

1 Tid och plats C-salen, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Växjö kommun HSV Funkibator Övriga närvarande Tjänsteperson Övriga Justering Justerare Plats och tid Gunnar Nordmark (L), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), 1:e vice ordförande Magnus Wåhlin (MP), 2:e vice ordförande Torvald Erlandsson Peter Holmquist Kerstin Jacobsson Lars-Håkan Johansson Gudrun Rydh Annette Andersson Sanne Vader, bygglovsingenjör Matilda Hamlin, teckenspråkstolk Rebecca Trolleryd, teckenspråkstolk Rose-Marie Holmqvist (S) Kommunledningsförvaltningen Justerade paragrafer 9 15 Underskrifter Sekreterare Charlotte Gustafsson Brynielsson Ordförande Gunnar Nordmark (L) Justerare Rose-Marie Holmqvist (S) 1 (14)

2 Förteckning över kommunstyrelsen samverkansråd ärenden den 3 juni Dnr Justering av protokoll Dnr Allmänhetens frågestund Dnr Utbildning i tillgänglighet för fastighetsägare och personal på stadsbyggnadskontoret och tekniska förvaltningen Dnr Uppdatering om vad som händer i projektet Hållbara Växjö Hållbarhetschef Charlotte Gustafsson Brynielsson berättar Dnr Workshop kring utvecklingsområdena. Hållbarhetschef Charlotte Gustafsson Brynielsson processleder Dnr Frågor från HSV till sammanträdet den 3 juni Dnr Övriga frågor (14)

3 9 Dnr Justering av protokoll s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd utser Rose-Marie Holmqvist (S) till att justera dagens protokoll. 3 (14)

4 10 Dnr Allmänhetens frågestund s beslut Ingen allmänhet närvarande. 4 (14)

5 11 Dnr Utbildning i tillgänglighet för fastighetsägare och personal på stadsbyggnadskontoret och tekniska förvaltningen s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar informationen och lägger den till handlingarna. Bakgrund Sanne Vader, bygglovsingenjör i Växjö kommun var med på utbildningen som gavs för personalen på fastighetskontoret, plan- och bygglovsavdelningen och tekniska förvaltningen. Sanne går igenom upplägget för själva utbildningen som hölls av Maarit Lundvall på Tyréns. Fokus under förmiddagen var utbildning i vad som krävs kopplat till enkelt avhjälpta hinder och brister i utformning i inredning och i olika typer lokaler i enlighet med plan- och bygglagen. Personalen fick en hel del tips och information om viktiga incitament för att fler fastighetsägarna ska åtgärda brister, bland annat genom föreläggande och viten. Eftermiddagens övning handlade om att få möjlighet att testa hur det är att försöka ta sig fram i Växjö stadsmiljö i rullstol från Konserthuset till resecentrum samt med förbundna ögon från resecentrum och över bron till World Trade Center. Formuleringen enkelt avhjälpta hinder är inte alltid enkla. Det beror nämligen också på vem det är som ska stå för de åtgärder som krävs; ägare till fastigheten eller hyresgäster samt om denne har ekonomiska möjligheter att åtgärda det som krävs. Om så inte är fallet så räknas det inte som enkelt avhjälpta hinder. Synpunkter och reflektioner från HSV Frågan ställs om det inte borde finnas en fond för att åtgärda enkelt avhjälpta hinder i Växjö - exempelvis där fastighetsägaren inte har råd? Ett annat minimikrav borde vara att, i de fall kommunen är arrangör, ska man alltid använda sig av lokaler där alla har möjlighet att ta sig in. 5 (14)

6 11 forts. Förra årets Håll dig på benen placerade sitt evenemang på Palladium där tillgängligheten är begränsad. Viktigt att ta med det här med tillgänglighet i utvecklingsarbetet av olika arrangemang. Det är kanske viktigt att vi gör kultur- och fritidsförvaltningen uppmärksam på att de måste ta med sig detta i alla sina evenemang framåt. Ytterligare en fråga lyftes om vilka krav som egentligen ställs när det gäller tillgänglighet kopplat till bygglov etc. Sanne Vader svarade, förklarade och berättade om de krav som ställs. Om det inte efterföljs så kan man exempelvis stoppa byggnaden från att tas i bruk. Bygglovsavdelningen tar dock oftast hjälp av en certifierad tillgänglighetskonsult för att säkerställa att detta blir korrekt gjort. Som ett komplement till detta nämns att vi nu också ser över samverkansformerna för dialogen med funktionshinderrörelsen i Växjö. En viktig del i detta är att få till dialog redan inledningsvis i byggprocesserna Det gör att vi bygger mer rätt från början. 6 (14)

7 12 Dnr Uppdatering om vad som händer i projektet Hållbara Växjö Hållbarhetschef Charlotte Gustafsson Brynielsson berättar s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar informationen. Bakgrund Charlotte Gustafsson Brynielsson berättar hur arbetet med att ta fram ett hållbarhetsprogram fortskrider. Nu har nio (9) utvecklingsområden identifierats, något som ska diskuteras närmare under nästa mötespunkt. Presentationen läggs som bilaga till protokollet. 7 (14)

8 13 Dnr Workshop kring utvecklingsområdena. Hållbarhetschef Charlotte Gustafsson Brynielsson processleder s beslut Synpunkterna från workshopen lämnas till verksamhetsutvecklare på hållbarhetsavdelningen som arbetar med hållbarhetsprogrammet. Bakgrund Transporter och resande Bra med cykellederna! Samhällsbyggande Tillgänglighet till många små gröna lungor är viktig också för invånare med olika former av funktionshinder. Isolerglasen i nya byggnader begränsar solljus och kan i längden bidra till ökad psykisk ohälsa Konsumtion, produktion och mat Beakta att många inte har råd att handla närproducerat. Ojämlika löner- /ersättningsnivåer påverkar konsumtion, mat och hälsa Man efterfrågar att kunna känna sig trygg i att veta vad man faktiskt köper/äter Hur kan vi tillsammans bli bättre på att gynna vårt egna närproducerade sortiment av frukt och grönsaker? Arbete, sysselsättning och näringsliv Regioner, kommun och stat måste bli bättre på att anställa personer med olika former av funktionsnedsättning. Behövs också mer kunskap. Hur kan vi få fler privata näringsidkare att ta ansvar för ovan anställningar? Stödja, handleda? Hur tillvarata större del av den befintliga arbetskraften? Poängteras också i flera frågor att det också handlar om beteendeförändringarna och individens egna ansvar. 8 (14)

9 13 forts. Det är viktigt med väl fungerande arbetsresor för personer med funktionshinder. Lyfts också att det blivit väldigt stora skillnader vad gäller så kallade bilstöd. 9 (14)

10 14 Dnr Frågor från HSV till sammanträdet den 3 juni 2019 s beslut 1. Kommunstyrelsens samverkansråd noterar inkomna frågor och svar. 2. HSV tar direktkontakt med chefen för elevhälsan på utbildningsförvaltningen, Annika Sandberg. 3. Gunnar Nordmark (L) redogör för ärendet kring elevassistenter och HSV är nöjda med svaret. 4. HSV uppmanas att inkomma med synpunkter kring förslaget om detaljplan Växjö 8:30 (Kulturkullen) senast den 24 juni. Bakgrund Fråga I senaste protokollet från KS Samverkansråd , 7 sista stycket kan man läsa att vi på nästa Samverkansråd 3 juni ska prata om projektet Hållbara Växjö och dess målsättningar. Det står också att bästa tillfället att komma med inspel är den 3 juni. Personligen är jag och några fler ledamöter inte alls införstådda med projektet och har svårt för att idag komma med förslag på inspel. Vi hoppas att det kommer att avsättas tid till information och diskussion om det den 3 juni. Växjö kommuns svar Det har vi planerat för. Se punkt 4-5 på dagordningen för sammanträdet den 3 juni. Fråga Jag vill också ta upp följetongen Elevassistenter. I Smålandsposten 29 april 2019 fanns en insändare från en förälder, som var besviken över att hens hörselskadade barn inte får sitt behov av stöd i skolan. Dvs. mindre klass som ger hörselskadade barn större möjligheter att hänga med och det blir inte lika mycket störande ljud i en mindre klass jämfört med en stor klass. Jag vet också att Växjö kommun envisas med att anställa outbildade elevassistenter, det stora flertalet elevassistenter är visstidsanställda termin för termin efter vad jag får fram när jag gjort lite informella undersökningar. 10 (14)

11 14 forts. Samtidigt kan man i Smålandsposten 3 maj läsa att Växjö ger inte upp någon signerat ett antal politiker i Växjö. Inlägget syftar på att alla elever i Växjö ska ha samma möjlighet att lyckas. Jag anser att Växjö kommun måste göra en rejäl satsning på elevassistenter för att tillgodose alla barns lika möjligheter, även de med olika funktionsnedsättningar och funktionsvariationer. Har Växjö tex en utbildning för elevassistenter. Växjö kommuns svar Vid sammanträdet den 13 december 2018 lämnade utbildningsförvaltningens HR-chef tillsammans med verksamhetschefen för elevhälsan en utförlig redovisning kring arbetsgången vid rekrytering av elevassistenter, men även hur Växjö kommun vidareutbildar och stöttar sina elevassistenter genom arbetslivet med mera. Läs hela svaret i 47/2018. Hela protokollet kan läsas på webben, I de fall det finns ett specifikt problem runt en viss skolsituation är det lämpligast att kontakt tas med rektor på den specifika skolan. Uttrycker HSVs medlemmar ett behov av att driva ett förbättrings- och utvecklingsarbete i frågan om elevassistenter, så uppmuntrar Växjö kommun HSV att ta en direkt kontakt med utbildningsförvaltningen för närmare dialog. Kontakta verksamhetschefen för elevhälsan Annika Sandberg på telefon eller annika.sandberg@vaxjo.se. Fråga Jag anser/insisterar på att Växjö kommun omprövar beslutet att elever med ej godkänt betyg i svenska och matematik också ska kunna få ett sommarjobb inom kommunen. De elever som inte har godkända betyg är ofta de elever som allra mest behöver få ett arbete och förstå att de måste plugga för att fixa sin framtid. Några av de eleverna är våra barn och de har funktionsnedsättningar t.ex. dyslexi, dyskalkyli olika NP diagnoser som gör att vissa saker är väldigt svåra. 11 (14)

12 14 forts. Växjö kommuns svar Elever i behov av särskilt stöd är undantagna från att behöva gå i sommarskola. Det gäller bland andra de elever som nämns i frågan. Det förtjänas också att nämna att förväntan att gå sommarskola endast gäller de elever som är intresserade av kommunens praktikplatser. För så kallade vanliga sommarjobb finns inget krav på sommarskola. Om HSV vill driva frågan om omprövning vidare bör man skicka in en skrivelse om detta till nämnden för arbete och välfärd. Då framförs argumenten direkt till rätt nämnd, samtidigt som HSV får ett svar direkt tillbaka. Fråga I Smålandsposten den 22/5 står de om förslaget till ny detaljplan för Kulturkullen på Kristineberg/Ringsberg, där man bl.a. planerar att det skall byggas ett bryggeri på grusplanen vid p-platsen vid Kulturskolan. Så att det bara blir 2 st p-platser kvar, om för rörelsehindrade eller inte nämns inte. Roland Hybelius, områdeschef för skolorna i centrum vid Utbildningsförvaltningen tycker att det blir problematiskt. Påpekas kan att här ligger också Fria ordets hus och p-platser behövs även till detta! Samt för besökare till barer och restauranger på Kulturkullen. Även för rörelsehindrade! När vi fick en dragning om detta projektet förra året någon gång på Vallhagen, så påpekade vi detta med behovet av bättre tillgänglighet för projektledaren, men det tycks inte ha haft någon effekt! Fast hon lovade att ta hänsyn till detta! Växjö kommun tycks över huvud taget lätt glömma det här med tillgängligheten för rörelsehindrade! Minskar man tillgängligheten till vanliga p-platser, så måste man öka tillgängligheten till p-platser för rörelsehindrade! Det var också en hel del nivåskillnader och trappor... Så återigen, så visar det sig, att det skulle behövas ett systematiskt arbete för bättre tillgänglighet för funktionshindrade! Hur skall vi få kommunen att verkligen åstadkomma det? Även, när det gäller förslag till ny detaljplan för Kulturkullen? Med vänliga hälsningar/görel Gemzell Åhman 12 (14)

13 14 forts. Växjö kommuns svar angående parkeringsplatser för rörelsehindrade i samband med en specifik detaljplan, Växjö. Denna detaljplan (Växjö 8:30) är just nu ute på samråd med senaste svarstid 24 juni. För bästa hantering uppmuntras därför HSV till att skicka in sina skriftliga synpunkter direkt till byggnadsnämnden. Växjö kommuns svar angående systematiskt arbete för bättre tillgänglighet för rörelsehindrade. Den här frågan diskuteras inom ramen för det strategiska utvecklingsarbetet som pågår under Utvecklingsarbetet sker i dialog med utsedda representanter från HSV och Funkibator. 13 (14)

14 15 Dnr Övriga frågor s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar den övriga frågan. Bakgrund På webbsidorna för både kommunstyrelsens samverkansråd och för arbete och välfärd, omsorgsnämndens och överförmyndarnämnden Östra Kronobergs samverkansråd är inte uppgifterna om HSVs ledamöter kompletta. Där saknas både namn och mejladresser, något som skulle kommit in till sekreteraren. Hur ska detta godkännas? Detta ska åtgärdas till vi träffas nästa gång! 14 (14)

15 Hållbara Växjö 2030 Juni 2019

16 Status och tidplan för framtagandet av Hållbara Växjö 2030 Färdigt styrdokument i september 2019, projektavslut Steg 1 KUNSKAP OM NULÄGET Mars 2019 Steg 2 VALIDERING AV RESULTATET Maj 2019 Steg 3 MÅL- FORMULERING September 2019 Genomförande Kartläggning Dialog m. invånare, forskare, näringsliv, civilsamhälle Vår påverkan & rådighet Prioriteringar Gemensam riktning & målbilder Integrera i ledningssystem och process

17 Resultat Underlag för att formulera mål och ge input till genomförandet av Hållbara Växjö 2030 Nio utvecklingsområden (VAD) I riktning mot Växjö kommun 2030 (VART) Input till genomförande (HUR)

18 Resultat: Nio utvecklingsområden (VAD) Identifierade utvecklingsbehov inom nio verksamhetsöverskridande områden Biologisk mångfald & ekosystem Transporter & resande Samhällsbyggande Konsumtion, produktion & mat Kunskap, livslångt lärande & utbildning Arbete, sysselsättning & näringsliv Hälsa & välbefinnande Jämlikhet Trygghet, tillit & inflytande

19 Resultat: Riktning för 2030 (VART) Identifierade riktnings-/värdeord i dialog med invånare, forskare, civilsamhälle, näringsliv, medarbetare och politiker Expansivt och växande För barn och unga med goda uppväxtvillkor, skola och hälsa Ansvarstagande Grönt Klimatvänligt och fossilfritt Tryggt, inkluderande och jämlikt Hållbart och uthålligt Hälsosamt och omtänksamt Cirkulärt och resurseffektivt Samarbetande och samverkande

20 Resultat: Medskick till genomförande (HUR) Identifierade riktnings-/värdeord i dialog med invånare, forskare, civilsamhälle, näringsliv, medarbetare och politiker Struktur, riktning, kultur Fokus på unga Invånardialog och samskapande Kunskap och utbildning Innovation, kreativitet och mod Påverkan och beteendeförändring Kommunens roll som utjämnare till sociala klyftor Modiga politiker som vågar investera i omställning Vi-känsla Samverkan Organisation för implementering Ledarskap och utveckling

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26 Beslutande Ledamöter, Växjö kommun Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare, Växjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Stefan Johansson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Stefan Johansson Tid och plats H-salen, kl. 13:30 15:00 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Funkibator HSV Gunnar Nordmark (L), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), 1:e vice ordförande Magnus Wåhlin (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Plats C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Gudrun Rydh,

Läs mer

Protokoll 1 (10) Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan

Protokoll 1 (10) Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan Protokoll 1 (10) ande organ Plats och tid ande Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan 13.30 14.40 Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Stefan Johansson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Stefan Johansson Tid och plats B-salen, kl. 13:30 15:40 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare HSV Tjänstepersoner Övriga Justering Justerare Plats och tid Eva Johansson (C), Ordförande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

FoU-beredningen. Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-15:35

FoU-beredningen. Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-15:35 FoU-beredningen Datum: 2018-06-14 Tid: 13:00-15:35 Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Carin Högstedt (V) (ordförande) Elizabet Peltola (C) (2:e vice ordförande) 23-31 Peter Freij

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över remiss angående innovationsprogram för Göteborgs Stad

Yttrande till kommunstyrelsen över remiss angående innovationsprogram för Göteborgs Stad Tjänsteutlåtande Förvaltningscontroller Utfärdat: 2017-04-05 Simon Flodén Diarienummer: N136-0214/17 Telefon: 366 00 24 (eller Göteborgs Stad växel 365 00 00) E-post: simon.floden@afh.goteborg.se Yttrande

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

Hälsoplan för Årjängs kommun

Hälsoplan för Årjängs kommun Kommunfullmäktige Birgitta Evensson, 0573-141 32 birgitta.evensson@arjang.se PLAN Antagen av KF 2018-06-18 211.10 Paragraf 94 1(8) Hälsoplan för Årjängs kommun 2(8) Inledning Befolkningens hälsa är en

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB) Tid och plats A-salen, kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Catharina Winberg, ordförande Jon Malmqvist Maria Garmer Eva Johansson

Läs mer

Protokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan

Protokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan Protokoll 1 (9) ande organ Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan 13.30 14.50 ande Övriga deltagare Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Jesper Englundh

Läs mer

Ingmar Svensson. Stefan Johansson, Julia Ahlrot, hållbarhetschef Emelie Savlid, inventerare Tillgänglighetsdatabasen, 1 6

Ingmar Svensson. Stefan Johansson, Julia Ahlrot, hållbarhetschef Emelie Savlid, inventerare Tillgänglighetsdatabasen, 1 6 Tid och plats Kl. 13:30 15:03 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Ledamot Funkibator Ideell Förening Övriga närvarande: Ersättare Funkibator ideell förening Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Tid och plats C-salen kl. 13:30 15:40 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB)

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16:00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Christer Johnsson.

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-04-26 1 (9) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.10 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Folkhälsoplan Folkhälsorådet. Hjo kommun

Folkhälsoplan Folkhälsorådet. Hjo kommun Folkhälsoplan 2019 Folkhälsorådet Hjo kommun Inledning Folkhälsoarbetet handlar om att med fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser åstadkomma en god och jämlik hälsa för hela befolkningen. Ett

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-03-27 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 27 mars 2019 kl 14:00-16:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice

Läs mer

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande 33-40

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande 33-40 PERSONALUTSKOTTET 2016-12-07 1 Plats och tid Paletten Nämndhuset, kl. 13.15-15.00 Beslutande Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande Beslutande ersättare Ulrica Truedsson

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Folkhälsoberedningen Datum: 2018-12-06 Tid: 09:00-12:00 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) Pernilla Tornéus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10 Närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats Benny Johansson (M) ordförande Rose-Marie

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14 Miljöskyddsnämnden 11-14 2 Information och överläggningar... 6 Årsplanering 2015 (Miljöreda 2015-0171)... 7 Flerårsstrategi (Miljöreda 2015-0038)... 8 Verksamhetsberättelse 2014 (Miljöreda 2014-0650)...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare Protokoll 1 (12) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan 13.30 15.40 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2017-05-23 08:45-08:50 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Bolmen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S), ordförande Robert Olesen (S), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 17:00-20:40 ande ledamöter Annika Bjerrhede (MP), ordförande Johanna Rantsi (M), vice ordförande Rasha Riad Sandén (S) Tomas Angervik (S) Dylan Abdali (V), 113-117

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet

Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet Datum Dnr 2017-02-01 BMK.2017.18 Jelinka Hall jelinka.hall@varmdo.se 08-570 481 49 Avdelningschef Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden Tjänsteskrivelse Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 22 maj 2013 Klockan 16.00-17.30 Närvarande Rose-Marie Holmqvist (S) vice ordförande Kennerth Björn, FUB Gudrun Rydh, NHR Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18 KS SU PROTOKOLL !t:. HEDEMORA 1 (8) Kommunstyrelsens strateg i utskott Plats och tid Rådhuset, lokal Rådhussalen, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S), ordförande Kristina Lundgren (C)

Läs mer

Lokala nämnden Varberg

Lokala nämnden Varberg Lokala nämnden Varberg Tid: kl. 08:30-16:00 Plats: Hotell Havanna, Krabbes väg 4, Varberg Ledamöter Göran Gunnarsson (S), vice ordförande Madelene Thomsen (M) Peter Sjöholm (M) Helén Andersson (C) Göran

Läs mer

1\atrineholms kommun. Ateljen klockan 13.15 13.35. Johan Hartman (M), Ewa Gallhammar (FP) och Inger Fredriksson (C) Tony Karlsson (S)

1\atrineholms kommun. Ateljen klockan 13.15 13.35. Johan Hartman (M), Ewa Gallhammar (FP) och Inger Fredriksson (C) Tony Karlsson (S) 1\atrineholms kommun PERSONALUTSKOTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-04 1 Plats och tid Beslutande Ateljen klockan 13.15 13.35 Johan Hartman (M), Ewa Gallhammar (FP) och Inger Fredriksson (C) Beslutande

Läs mer

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll Datum: måndagen den 3 september 2018 Tid: 17:00-17.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset Lilla Edet Justeringsdag: torsdagen den 6 september Paragrafer: 5-8 Utses att justera: Bo Skoglund, Trollhättans handikappförening,

Läs mer

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Diarienummer 241/17 Digitaliseringsstrategi för Hallstahammars kommun Dagens samhällsutveckling drivs och formas till stor del av digitalisering. Digitaliseringen för med sig att vi kan göra helt nya saker

Läs mer

Viktiga ord i planen. Kommunens plan Ett samhälle för alla är en del av kommunens arbete för mångfald.

Viktiga ord i planen. Kommunens plan Ett samhälle för alla är en del av kommunens arbete för mångfald. Ett samhälle för alla Plan för funktionshinderspolitiken i Jönköpings kommun år 2015-2018 Jönköpings kommun arbetar för mångfald. Mångfald betyder bland annat att alla människor ska vara välkomna i samhället.

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Styrelsen för BT Kemi Efterbehandling. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Styrelsen för BT Kemi Efterbehandling. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 09.00 11.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 09.45 10.15 Hans-Inge Svensson (S), ordförande Birgit Landquist (C), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Mira Wedenberg (M), Ordförande Elisabet Edlund (S), 1:e vice ordförande Lennart Pettersson (V) Jonas Palmqvist (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Mira Wedenberg (M), Ordförande Elisabet Edlund (S), 1:e vice ordförande Lennart Pettersson (V) Jonas Palmqvist (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(8) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 09:00 10.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg (M), Ordförande Elisabet Edlund (S), 1:e vice ordförande Lennart Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00 Plats Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (L) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kvistaberg, kl. 09.00-11.00 Ajournering Ledamöter Tina Teljstedt (KD) Kerstin Ahlin (S) Anders Åkerlind (M) Birgitta Haag (Röda korset) Kerstin Ståhlbrand (Svenska kyrkan

Läs mer

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan Protokoll 1 (11) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan 13.30 15.45 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen kl. 13.00-15.45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

FoU-beredningen. Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45

FoU-beredningen. Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45 FoU-beredningen Datum: 2018-04-13 Tid: 09:00-11:45 Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö Ledamöter Carin Högstedt (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2016-12-15 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) 50 Pernilla Tornéus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09:

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09: 1 Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2013-09-19 Kl. 09:00 10.30 Beslutande: Övriga närvarande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (11) Paragrafer 1-9 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.30 14.30 Beslutande Övriga närvarande Johan Pettersson (S), ordförande Kenneth Dådring (M) Christer Johansson (C) Kerstin Persson (S) Tommy

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:42 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-16.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial FP) Kommunstyrelsen, ersättare Laila Neck

Läs mer

I\atrineholms kommun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

I\atrineholms kommun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL I\atrineholms kommun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSONALUTSKOTTET 2013-10-16 1 Plats och tid Atelj en klockan 13.15 14.15 Beslutande Pat Werner (S) Johan Hartman (M) Anneli Hedberg (S) Inger Fredriksson (C)

Läs mer

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 12 Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sammanträdestid 13.15 - Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Pat Werner (S), Anneli Hedberg (S), Ewa Gallhammar (FP) Karin Frisk (S), Tony Karlsson (S)

Pat Werner (S), Anneli Hedberg (S), Ewa Gallhammar (FP) Karin Frisk (S), Tony Karlsson (S) ~~ ~ TI 1\atrineholms kommun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSONALUTSKOTTET 2014-12-03 1 Plats och tid Atelj en, Nämndhuset klockan 13.15 13.45 Beslutande Pat Werner (S), Anneli Hedberg (S), Ewa Gallhammar

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S)

Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 12:55-14:25 Beslutande Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S) Ersättare och övriga närvarande Anna Nises Borgström, personalchef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen samverkansråd

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Funkibators lokaler på Infanterigatan 10, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare Funkibator HSV Gunnar Nordmark (L), ordförande Rose-Marie

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet REGLEMENTE FÖR Kommunala handikapprådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2018-11-26 246 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kanslichef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer KS 2018/00577

Läs mer

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi Camilla Sundkvist 46. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi Camilla Sundkvist 46. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 sid 54 Plats och tid Dessans Café i Pello, tisdagen den 17 juni 2014 kl 09.00-13.00 Beslutande Desirée Waaranperä Krutrök (S), ordförande Magnus Pettersson (S) Marina

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

Peter Göthblad (L) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad (L) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-03-10 1 (7) Plats Rum 522, 4:e vån, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 10 mars, 2016 kl: 09:20 10:45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2017 KS-2016/2917 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 20 februari 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17.30, A-salen,

Läs mer

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns kommuner Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Ortsdialoger

Uppdragsbeskrivning Ortsdialoger 2018-04-06 BILAGA TILL TJÄNSTEUTLÅTANDE ORTSDIALOGER I SERVICEORTER, 2018-04-06, BN 2018/00331 1/5 Stadsbyggnadsförvaltningen Eva Widergren Förslag inför godkännande i BN Uppdragsbeskrivning Ortsdialoger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

Evy Gahnström (V), Ordförande Magnus Jacobsson (KD) Stefan Skoglund (S) Jarmo Uusitalo (MP)

Evy Gahnström (V), Ordförande Magnus Jacobsson (KD) Stefan Skoglund (S) Jarmo Uusitalo (MP) Sammanträde Plats och tid Ramnerödsskolan, 08:30-12:00 Ledamöter Övriga Evy Gahnström (V), Ordförande Magnus Jacobsson (KD) Stefan Skoglund (S) Jarmo Uusitalo (MP) Pia Strömsholm, chef arbetsmarknadsenheten

Läs mer

FoU-beredningen. Protokoll Datum:

FoU-beredningen. Protokoll Datum: FoU-beredningen Tid 2016-12-01 13:00-16:30 Plats Konferensrum Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-05-18 Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 10.00-11:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson

Läs mer

Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15

Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15 Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15 Därför valde jag denna workshop Berätta för personen bredvid dig social hållbarhet definition

Läs mer