SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Stefan Johansson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Stefan Johansson"

Transkript

1 Tid och plats B-salen, kl. 13:30 15:40 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare HSV Tjänstepersoner Övriga Justering Justerare Plats och tid Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Stefan Johansson Torvald Erlandsson Peter Holmqvist Kerstin Jacobsson Lise-Lott Naess Doris Wall Görel Gemzell Åhman Stefan Målberg Charlotte Gustafsson Brynielsson, hållbarhetschef, Kristina Thorvaldsson, projektledare, 41 Lena Tibblin, sekreterare samverkansrådet för nämnden för arbete och välfärd, omsorgsnämnden och överförmyndarnämnden, Rebecka Trolleryd, teckenspråkstolk Gitty Stensson, teckenspråkstolk Carin Högstedt (V) Kommunledningsförvaltningen Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Helen Karlsson Jacobsson 1 (22)

2 Ordförande Eva Johansson (C) Justerare Carin Högstedt (V) 2 (22)

3 Förteckning över kommunstyrelsen samverkansråd ärenden 13 december Dnr Justering av protokoll Dnr Allmänhetens frågestund Dnr Framtida organisation för samverkan - hållbarhetschef Charlotte Gustafsson Brynielsson informerar Dnr Information om ett projekt för att öka tillgängligheten i Växjö city - projektledare Kristina Thorvaldsson informerar Dnr Växjö kommuns tillgänglighetslinje - inkomna ärenden Dnr Inkommet protokoll från samverkansrådet för nämnden för arbete och välfärd, omsorgsnämnden och överförmyndarnämnden Dnr Meddelande till sammanträdet den 13 december Dnr Årsrapport 2018 för kommunstyrelsens samverkansråd Dnr Sammanställning av inkomna ärenden till Tillgänglighetslinjen från dess öppnande i juli 2016 till och med november Dnr Frågor från HSV till sammanträdet den 13 december Dnr Rapport från föreningar och Växjö kommun Dnr Övriga frågor (22)

4 38 Dnr Justering av protokoll s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd väljer Carin Högstedt (V) till justeringsperson. 4 (22)

5 39 Dnr Allmänhetens frågestund s beslut Ingen allmänhet närvarande. 5 (22)

6 40 Dnr Framtida organisation för samverkan - hållbarhetschef Charlotte Gustafsson Brynielsson informerar s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd tackar hållbarhetschefen för informationen. Bakgrund Hållbarhetschefen Charlotte Gustafsson Brynielsson berättar mer om hur planerna för kommunens samverkan med funktionshinderrörelsen ser ut framöver. Från och med 1 januari 2019 kommer hållbarhetsfrågorna (miljö, klimat, energi, folkhälsa, mångfald, tillgänglighet etc.) samt integrationsfrågorna att samlas under kommunstyrelsens hållbarhetsutskott. Ordförande för utskottet blir Magnus P. Wåhlin (MP). Frågorna lyfts helt enkelt till en annan nivå och blir en strategisk viktig fråga för Växjö kommun. Till utskottet kommer en tjänstepersonsorganisation att kopplas, bland annat kommer Charlotte att ingå i egenskap av hållbarhetschef. Hur exakt samverkansarbetet kommer att organiseras är inte klart ännu utan det ska hållbarhetsutskottet och tjänstepersonerna diskutera tillsammans i början på nästa år. HSV och Funkibator kan utse representanter till KS och NAV/ON/ÖFN samverkansråd redan nu. Liksom tidigare har alla förvaltningar, nämnder, bolag och styrelser fortsatt ansvar för att arbeta med frågorna. 6 (22)

7 41 Dnr Information om ett projekt för att öka tillgängligheten i Växjö city - projektledare Kristina Thorvaldsson informerar s beslut 1. Sekreterare skickar ut Kristinas uppdragsbeskrivning till alla ledamöter och HSV och Funkibator. Synpunkter på uppdraget skickas tillbaka till sekreterare senast den 20 januari Kommunstyrelsens samverkansråd tackar Kristina Thorvaldsson för informationen och ser fram emot att följa projektet framöver. Bakgrund Kristina Thorvaldsson som är projektledare för att ta fram en ny centrumvision för Växjö city berättar om de tankar som finns för att lyfta tillgänglighetsfrågorna för butiksägare och handlare i centrum. Kristina har gjort en uppdragsbeskrivning för konsultuppdraget som hon presenterar närmare och som hon önskar få in synpunkter kring. 7 (22)

8 42 Dnr Växjö kommuns tillgänglighetslinje - inkomna ärenden s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar sammanställningen över inkomna ärenden sedan senaste sammanträdet. Bakgrund Under 2018 har det hittills anmälts 24 ärenden. Efter föregående sammanträd har det anmälts ytterligare fyra ärenden. I två av ärendena ber man om råd och hjälp i samband med ombyggnationer, ett ärende är ett önskemål om att få en ramp installerad i en simbassäng i simhallen, och ett ärende gäller ett hinder vid en uteservering på Storgatan där blomlådor står i vägen. Kontakt har tagits med butiksinnehavaren och hindret är åtgärdat. 8 (22)

9 43 Dnr Inkommet protokoll från samverkansrådet för nämnden för arbete och välfärd, omsorgsnämnden och överförmyndarnämnden s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar inkommet protokoll från den 24 september Bakgrund Protokollet från sammanträdet den 24 september 2018 i samverkansrådet för nämnden för arbete och välfärd, omsorgsnämnden och överförmyndarnämnden delges kommunstyrelsens samverkanråd för kännedom. 9 (22)

10 44 Dnr Meddelande till sammanträdet den 13 december 2018 s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar inkommet meddelande. Bakgrund Den 16 oktober skickade Peter Holmquist in en skrivelse till Per Schöldberg (C) om problematiken runt Försäkringskassans handläggning av det statliga bilstödet. Mejlet besvarades på uppdrag av Schöldberg och Eva Johansson (C) av Helen Karlsson Jacobsson. Svaret var att eftersom bilstödet är ett statligt stöd som administreras av Försäkringskassan har Växjö som enskild kommun inget inflytande över vare sig handläggningen eller bedömningen av de här ärendena. Växjö kommun rekommenderar därför att Peter och hans förening vänder sig direkt till Försäkringskassan för att påverka dem att ta hänsyn till de problem som beskrivs. Vidare överlämnades Peters mejl med synpunkter till Försäkringskassan med en uppmuntran om att ta direktkontakt med Peter Holmquist och att även återkoppla tillbaka till Växjö kommun (Helen Karlsson Jacobsson). Försäkringskassan har meddelat Växjö kommun (Helen Karlsson Jacobsson) om att man tagit kontakt med Peter. Inget mer görs av Växjö kommun i detta ärende. 10 (22)

11 45 Dnr Årsrapport 2018 för kommunstyrelsens samverkansråd s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar årsrapporten för Bakgrund Under året 2018 har kommunstyrelsens samverkansråd sammanträtt 5 gånger. Vid dessa sammanträden har man haft lite olika besök som pratat om: Tillgängligheten kring Växjös tillfälliga resecentrum med gemensamt besök från Växjö kommun, Jernhusen och Länstrafiken Kronoberg. Besök från Annika Sandberg vid utbildningsförvaltningen, verksamhetschef enligt HSL och verksamhetsutvecklare för elevhälsan. Förankring av tankar kring tillgängligheten i det nya kommunhuset. Projektledare och anlitad tillgänglighetskonsult. Besök av VKABs vd Monica Skagne. Hon följde upp en tidigare rapportering och gav lite uppdaterad information om status för tillgänglighetsinventeringen av utomhusmiljön runt VKABs lägenhetshus. Besök från bygglovschefen som berättade om tillgänglighetsgranskningar i bygglovshanteringen och handläggningen av enkelt avhjälpta hinder. En så kallad 'stående punkt' vid varje sammanträde har varit en sammanställning av inkomna ärenden till tillgänglighetslinjen. Vidare gjorde kommunstyrelsens samverkansråd i början på augusti en tillgänglighetsgranskning av Grand Samarkand, detta som en uppföljning av den granskning som gjordes i september Granskningen leddes av certifierad tillgänglighetskonsult Maarit Lundvall vid Tyréns AB. Vid granskningen deltog nästan alla ledamöter från samverkansrådet och centrumchef Mats Jäderberg och fastighetsskötare. Anteckningarna är på grund av hög arbetsbelastning ännu inte helt klara att skickas ut. Granskningen uppmärksammades av t.ex. Sveriges Radio P4 Kronoberg som var på plats och gjorde ett antal intervjuer med olika granskningsdeltagare. 11 (22)

12 45 forts. I augusti genomfördes också en workshop om inriktning på arbetet under 2018/2019. Workshopen leddes av verksamhetsledare Suzana Mocevic. Anteckningarna från workshopen är arbetsmaterial och utgör grund för det fortsatta utvecklingsarbetet för under vilka former samverkan ska ske under Frågor som tagits upp i rådet och som besvarats skriftligen har handlat om: tillgänglighet i vallokaler, övergångsställen för synskadade, frågor om färdtjänst, parkeringsplatser i Växjö (en fråga som återkommer vid varje sammanträde), mikrofoner, säkerhet på alla skolor och förskolor, snöröjning, utrymningsvägar, Växjö kommuns webbsida, medlemskap i EPR (där en första informationskontakt har tagits med EPR och där fortsatt tjänstepersonshandläggning krävs) och att frågan om en vision för hur Växjö kommun kan och ska bli Sveriges mest tillgängliga kommun har lyfts. 12 (22)

13 46 Dnr Sammanställning av inkomna ärenden till Tillgänglighetslinjen från dess öppnande i juli 2016 till och med november 2018 s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar sammanställningen och grupperingen av ärenden. Bakgrund Tillgänglighetslinjen startade i juli 2016 och sedan dess har 87 ärenden anmälts till linjen (fram till 3 december 2018). Cirka 30 ärenden/år har anmälts. De ärenden som anmälts kan grupperas så här: Rådgivning eller allmänna frågor som besvarats direkt (t.ex. hur arbetar Växjö kommun med tillgänglighetsfrågorna, rådgivning om vilka regler som gäller vid t.ex. ombyggnation etc., önskad telefonkontakt, m.m.). Direkta fel och brister som går för direkt och snabb åtgärd i verksamheten. Tillsynsärenden av enkelt avhjälpta hinder. Dessa ärenden följer en separat handläggningsrutin hos byggnadsnämnden. Dessutom får fastighetsägaren alltid en viss tid på sig för att besvara anmälan. Anmälaren får sedan alltid vetskap om när ärendena är avslutade, något som dessvärre kan dröja tidsmässigt. Olika förbättringsförslag och/eller synpunkter som tas med i kommande ombyggnation, översyn eller utredning som är beslutad om att göras inom kort. De förslag och/eller synpunkter som hanteras så här bedöms inte vara så brådskande eller akuta att de behöver åtgärdas direkt, utan att de kan vänta något. Denna typ av ärende kallas passa-på-åtgärder. 13 (22)

14 47 Dnr Frågor från HSV till sammanträdet den 13 december 2018 s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar inkomna frågor och svar. Bakgrund Fråga/synpunkt: Jag fick i helgen information om att på en skola i Växjö Kommun finns elevassistent anställd som inte har någon som helst utbildning för arbetet. Enligt uppgift har vederbörande ingen som helst utbildning på Universitet eller liknande tex KY utbildning. Vederbörande har heller ingen utbildning inom NP området eller pedagogisk utbildning. Jag tycker det är ett hån mot "våra" barn som behöver mer särskild hjälp än andra. Jag har vid fler tillfällen påtalat problemet med elevassistenter och har inte någon gång fått tillfredsställande svar. Personligen tror jag att "man får vad man betalar" för. Ingen tillsvidareanställning i de allra flesta fall och många gånger inte heltid. Det skulle vara lätt att ordna med en bättre organisation. Hur som helst så anser jag att problemet är stort och att "våra" barn ska inte komma på undantag eller ses som en belastning för kommunen. Svar på fråga/synpunkt: Utifrån det rådande personalläget så kan säkert ovanstående äga sin riktighet på enskild enhet. Vid rekrytering är alltid första prioritet den som har utbildning och i vissa fall legitimation för uppdraget. I Växjö kommun eftersträvas att anställa elevassistenter med gymnasial barnskötarutbildning eller eftergymnasial assistentutbildning. I enskilda fall kan även utbildning inom hälso- och sjukvård vara aktuellt. Tyvärr är efterfrågan för stor i förhållande till behovet som det ser ut i dagsläget. I de lägen där utbildningsförvaltningen inte lyckas rekrytera utbildade elevassistenter så anställs i stället elevresurser som har bedömts ha en personlig lämplighet för uppdragen. Dessa anställningar blir alltid tidsbegränsade för att inte stoppa möjligheten att rekrytera utbildad personal. 14 (22)

15 47 forts. Ovanstående är alltså inte detsamma som att elever i behov av särskilt stöd lämnas med personal utan erfarenhet och utbildning, det finns flera sätt att lösa situationen såsom, Rektor/förskolechef ansvarar för att barnen/eleverna får det stöd som behövs för att de ska uppnå måluppfyllelse och utvecklas. Extra anpassningar planeras och genomförs inom ramen för ordinarie undervisning av lärare. Rektor kan utifrån en pedagogisk bedömning fatta beslut om särskilt stöd i skolan. Särskilt stöd planeras i samråd med elev och vårdnadshavare utifrån åtgärdsprogram. Ansvarig lärare planerar undervisningens upplägg och fördelar tillsammans med elevassistenten specifika arbetsuppgifter för lektionen. Elevassistenter vägleds/ handleds av legitimerad och utbildad personal. Utifrån rektors ansvar för att organisera sin verksamhet prioriteras tex gemensam planerings-/reflektionstid för arbetslag. Utöver ovanstående anordnar enskilda enheter introduktion som syftar till att ge nyanställda elevassistenter grunderna för att arbeta med barn i behov av särskilt stöd. Utbildningsförvaltningen har en ambition att utforma en övergripande introduktion för elevassistenter och elevresurser. Johan Arvung HR-chef utbildningsförvaltningen Annika Sandberg Verksamhetschef elevhälsan utbildningsförvaltningen -- Detta önskar vi i HSV tas upp vid årets sista möte 13/ ! Det berör tillgängligheten i Växjö centrum och Svenska kyrkan Växjö Frågor, som tagits upp tidigare under mandatperioden. Det mesta under det senaste året. Frågor och problem, som återkommer upprepade gånger, eftersom de inte åtgärdas. 15 (22)

16 47 forts. Fråga/synpunkt: I Växjö är det enligt Trafikenheten ett ständigt pågående arbete, att se över zoner och parkeringsmöjligheter. Man har minskat antal p-platser i centrum med c:a 500. Medan antalet p-platser för rörelsehindrade är oförändrat ett 60-tal, trots att det blir svårare att hitta en "vanlig" p-plats, när antalet p- platser generellt minskas. Man kan se var på kartan 'Parkera i Växjö City', som det finns p-platser för rörelsehindrade. Den är dock inte uppdaterad sen augusti 2017, så den kan delvis vara inaktuell. Det finns heller ingen skala angiven på kartan, så man kan inte själv se, hur långt det är mellan det mål som man vill besöka och de närmaste p-platserna för rörelsehindrade. Det finns verkligen behov av en parkeringsutredning, där man ser till att antalet p-platser för rörelsehindrade är tillräckligt inom rimligt avstånd från aktuella besöksmål. Man bör tänka på att max.50 m är ett rimligt avstånd. Det har gällt i tidigare rekommendationer. Ändå man har ex. missat det vid planeringen av det nya kommunhuset, där man hade planerat totalt 1 angöringsplats för Färdtjänst + 2 p-platser för rörelsehindrade och hade placerat dem 25 m öster om den östra gaveln på det 100 m långa huset, som skall rymma både kommunhus, resecentrum, butiker och restauranter! Det följer inte ens gamla rekommendationer och innebär en kraftig försämring av tillgängligheten för rörelsehindrade jämfört med dagens kommunhus. Så det behövs en genomarbetad parkeringsutredning snarast! Och en uppdaterad karta Parkera i Växjö City. Jag förutsätter, att man inte genom att försvåra för bilismen i centrum också samtidigt kraftigt försämrar tillgängligheten för rörelsehindrade! Så att vi utestängs från möjligheten att ta oss till olika besöksmål i centrum. Svar på fråga/synpunkt, samma svar som till sammanträdet den 4 oktober, 34: I centrala Växjö pågår en kontinuerlig förändring och förtätning, vilket gör att tillgänglighet och framkomlighet för alla trafikantgrupper måste ses över. Beträffande tillgången till parkering så har antalet platser sedan 2015 reducerats med ca 500 p-platser. Trots det finns ca 2250 st kommunala allmänt tillgängliga p-platser (zon 1&2), vilket inkluderar ett 60-tal p-platser för rörelsehindrad. Utöver de kommunala p-platserna finns ca 300 privata, allmänt tillgängliga p-platser. 16 (22)

17 47 forts. Simhallen som är kommunal, men inte ingår i zon 1&2 har ca 240 p-platser inklusive ett antal p-platser för rörelsehindrade. Beträffande lasarettet (Region Kronoberg) finns ca 200 besöksparkeringar inklusive ett antal p-platser för rörelsehindrade. Så totalt finns ca 3000 st allmänt tillgängliga p-platser i de centrala delarna i Växjö. Det finns nu ett uppdrag att genomföra en parkeringsutredning, just med tanke på de förändringar som har skett och kommer att ske. Utredningen kommer att innefatta allt ifrån provisoriska och nya parkerings-anläggningar, till behoven på befintliga och nya parkeringsytor. Det kan handla om tillgänglighet till och från parkeringar till centrum och publika målpunkter, men kan även komma att beröra specifika behov som p-platser för rörelsehindrade. Principen och normen vid offentliga lokaler, oavsett om de ligger i centrum eller inte, är att det ska finnas p-platser för rörelsehindrade. Men även här finns det säkert en förbättringspotential. I dagsläget sker en kontinuerlig parkeringsövervakning, vilket också bidrar till en ökad tillgänglighet till platser med specifika tillstånd. Vid fler frågor, ta direktkontakt med Magnus Nykvist, parkeringsansvarig på telefon eller e-post: magnus.nykvist@vaxjo.se så får ni svar direkt. Svar om parkeringskartan: Den webbaserade parkeringskartan är uppdaterad sen november 2018, och finns på Växjö kommuns hemsida ( Kartan redovisar allmänt tillgängliga parkeringsplatser för centrum och närliggande stadsdelar. I denna översiktskarta kan inga detaljer redovisas. Arbete pågår med att skapa en mer detaljerad parkeringskarta för centrum, där man bl.a. redovisar platser för rörelsehindrad och med skala. Fråga/synpunkt: Det behövs också en "checklista" vid marknader och mässor ex. Matmässan, så att p-platser för rörelsehindrade, som blivit blockerade av stängsel, stånd och arrangörsfordon ersätts med tillfälliga platser för rörelsehindrade utanför stängslet. Likaså behövs en "checklista", där man ställer krav på arrangörerna och tältuthyrarna samt de, som levererar strömkablar ang. 17 (22)

18 47 forts. tillgängligheten. Så att det finns ramper över stora kabelsjok och att det går att besöka tälten på mässan, även om man förflyttar sig med hjälp av rullstol, rollator eller permobil. Svar på fråga/synpunkt: När Växjö kommun genomför evenemang försöker tekniska förvaltningen så långt det går att ersätta de parkeringsplatser för rörelsehindrade som försvinner. Om de platserna hamnar för långt i väg, har vi inte ersatt dem. Vi kan bli bättre och kommer att ha med frågan på de större evenemangen framöver. Fråga/synpunkt: Växjö kommun behöver också kräva god tillgänglighet, när man ställer upp som medarrangör vid ett evenemang! Ett färskt exempel på urusel tillgänglighet är " Håll dig på benen" på Palladium 4/10 på em. Evenemanget riktade sig framförallt till personer över 65 år och bland dem är det erfarenhetsmässigt relativt fler, som är rörelsehindrade. För att ta sig in på Palladium, så krävs att man kan gå i 2 omgångar trappor. Toaletterna finns dessutom ytterligare 1 våning upp ovanför en mycket hög och brant trappa. Om Du är rullstolsburen eller har rollator, så krävs att Du kontaktar Folkets Bio i förväg, så att Du kan komma in från baksidan via en nödutgång. Om Du skulle behöva en handikapp-anpassad toalett, så finns en dylik bakom scenen, men då måste också Folkets Bio kontaktas långt i förväg, eftersom de behöver lägga ut en ramp över trappan upp till scenen. Detsamma gäller givetvis vid biobesök. Funderar att ta med egen potta vid nästa biobesök. Det finns ståpottor. Men det känns förnedrande! Svar på fråga/synpunkt: Synpunkter om detta har kommit in via mejl till både Regionen och till PRO. Så här löd svaren: Svar från Växjö kommun och Region Kronoberg: Växjö kommun, Region Kronoberg och pensionärsorganisationerna driver i samverkan Håll dig på benen. Vi är tacksamma över er skrivelse och kan verkligen beklaga vårt val av lokal för föreläsningen på Palladium. Det fanns en ingång från baksidan med ramp som skulle kunna användas vilken leder rakt in i lokalen. Vi fanns på plats för att tillsammans med Palladiums personal hjälpa till på bästa sätt. Vi är mycket ledsna över att detta åsamkat bekymmer och ska se till att det inte upprepas. 18 (22)

19 47 forts. På grund av ett strömavbrott genomfördes föreläsningen inte på Palladium utan för-lades i stället på Region Kronobergs lokaler på Nygatan, Växjö. Svar från PRO: Vi är jätteledsna att vi var så korttänkta när vi anordnade detta, och inte tänkte oss för, alla ska ha möjlighet att kunna delta i våra arrangemang, och i synnerhet när det handlar om förebyggande av fallolyckor. Det var strömavbrott, så vi fick i all hast flytta över till Regionens lokaler. Detta är ingen ursäkt för vårt handlande, men har fått oss att tänka till i fortsättningen, alla ska kunna komma. Vår förhoppning är att vi ska kunna göra om denna föreläsningen, med samma program, och en lokal som har bra tillgänglighet. Detta är inte acceptabelt från vår sida, och ska INTE upprepas. Fråga/synpunkt: Beträffande Svenska kyrkan Växjö, så fick jag igår svar från kanslichefen Jörgen Waldén, som inte ser något behov av förbättring av information om tillgängligheten beträffande kyrkor, församlingshem, sockenstugor och kapell! Där skriftlig info saknas, kan man nämligen 3-D-surfa! Det senare kan dock inte ge någon info om hörslingor finns eller handikapp-anpassade toaletter. Han anser trots detta, att de har en mycket hög ambitionsnivå, när det gäller tillgänglighetsfrågor och det kan jag hålla med om. Men det är viktigt, att det finns skriftlig info på hemsidan om tillgängligheten, eftersom den ändå kan vara olika hos de olika lokalerna. Det är viktigt, att man kolla i förväg utan att vara tvungen att ringa någon ansvarig och fråga! Svar från Växjö kommun: Detta är absolut viktig information att få ut på webben, det är ett viktigt påverkansarbete HSV gör för att tydliggöra Svenska kyrkans information till allmänheten. Fråga/synpunkt: Jag har först nu sett, att det står fel i 35 i protokollet från Samverkansrådet 4/10. Det var Görel Gemzell Åhman och inte Gudrun Rydh som rapporterade detta om Svenska Kyrkan. Svar från Växjö kommun: Misstaget är korrigerat. Tack! 19 (22)

20 48 Dnr Rapport från föreningar och Växjö kommun s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar rapporterna. Rapporter Ordförande Eva Johansson (C) berättar att Växjö kommun och HSV genomför konferensen och mötesplatsen genomför Bo, Leva, Verka den 15 april 2019, kl. 13:00 18:00 på Katedralskolan. Flyer lämnas ut. Stefan Johansson berättar att Funkibator jobbar gentemot Växjö kommuns föreningsliv för att understödja hur man kan jobba med funktionsnedsättning och olika teman på det. I samband med detta jobbar Funkibator exempelvis tillsammans med Växjö fältrittklubb i Bergunda som just nu tittar på tillgänglighetsfrågorna. Funkibator hoppas att få hit ett nationellt ungdomsläger för barn och ungdomar med rörelsenedsättning. Funkibator arbetar för att arrangera så kallade arbetsläger för volontärer. Det innebär att personer kommer hit till oss från olika europeiska länder där de under 2-3 veckor är här och arbetar med ett särskilt projekt inom föreningslivet. Island gör 50 stycken sådana här arbetsprojekt under sitt vinterhalvår medan man i Sverige inte har arrangerat några arbetsläger alls hittills. Funkibator håller därför på att lägga en grund för att börja arbeta med den här typen av internationella verksamheter, som är en del av Erasmus+ programmet. Som ni kanske vet lånar Funkibator ut fritidshjälpmedel. En utveckling på det temat är att ha ett "prylbibliotek" där man kan låna lite dyrare saker såsom t.ex. trädgårdsmaskiner, symaskiner, grejor för bil, barn unga och vuxna. Funkibator har fått beviljat ett lån av Växjö kommun för att tillgänglighetsanpassa sin fastighet så nu kan hissen byggas. Den beräknas bli klar i april (22)

21 48 forts. Lise-Lott Naess berättar att Regionteatern Kronoberg och Blekinge har påbörjat ett teaterprojekt som heter om att se som handlar om ledsynskadade. Till detta projekt har tre stycken från vår förening (SRF Växjö) blivit uttagna att vara med. Det är premiär någon gång i februari. Föreställningen riktar sig också till politiker och tjänstepersoner i Kronoberg. Görel Gemzell Åhman berättar att hon arbetar på att väcka liv i tillgänglighetsrådet på Regionteatern. Det är meningen att de ska bjuda in tillgänglighetsrådet under första kvartalet Torvald Erlandsson lyfter att det för stadsbussarna numera finns två avstignings- och påstigningsplatser precis intill det nya stationshuset. Stadsbussar gick ju tidigare förbi resecentrum utan att stanna. Det var fantastiskt att vi lyckades påverka det. 21 (22)

22 49 Dnr Övriga frågor s beslut Ordförande och vice ordförande tackar alla ledamöter för gott samarbete tillsammans under den gångna mandatperioden. Alla ledamöter tillönskas God Jul och Gott Nytt År! Bakgrund En ledamot har uppmärksammat att parkeringsavgifter måste betalas via en app istället för med kontanter. Ledamoten menar att det är något som åsidosätter tillgängligheten eftersom man behöver smartphone. Sekreterare kollar med tekniska förvaltningen om detta verkligen stämmer och återkopplar till ledamöterna. 22 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26 Beslutande Ledamöter, Växjö kommun Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare, Växjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Torvald Erlandsson Peter Holmquist Kerstin Jacobsson Lars-Håkan Johansson Gudrun Rydh

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Torvald Erlandsson Peter Holmquist Kerstin Jacobsson Lars-Håkan Johansson Gudrun Rydh Tid och plats C-salen, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Växjö kommun HSV Funkibator Övriga närvarande Tjänsteperson Övriga Justering Justerare Plats och tid Gunnar Nordmark (L), ordförande Rose-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Stefan Johansson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Stefan Johansson Tid och plats H-salen, kl. 13:30 15:00 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Funkibator HSV Gunnar Nordmark (L), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), 1:e vice ordförande Magnus Wåhlin (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:30 Tid och plats Beslutande Ledamöter Växjö kommun HSV Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:30 Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Catharina Winberg, (M) Torvald Erlandsson Peter

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 22 maj 2013 Klockan 16.00-17.30 Närvarande Rose-Marie Holmqvist (S) vice ordförande Kennerth Björn, FUB Gudrun Rydh, NHR Kerstin

Läs mer

Ingmar Svensson. Stefan Johansson, Julia Ahlrot, hållbarhetschef Emelie Savlid, inventerare Tillgänglighetsdatabasen, 1 6

Ingmar Svensson. Stefan Johansson, Julia Ahlrot, hållbarhetschef Emelie Savlid, inventerare Tillgänglighetsdatabasen, 1 6 Tid och plats Kl. 13:30 15:03 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Ledamot Funkibator Ideell Förening Övriga närvarande: Ersättare Funkibator ideell förening Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 24-32

Underskrifter Paragrafer 24-32 Sida 1 av 5 Tid och plats 2 december 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Patric Åberg (M), ordförande Inger Kjellberg Ingolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats H-salen, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Ledamöter HSV Ledamot Funkibator Ideell Förening Övriga närvarande Ersättare Växjö kommun Ersättare HSV Ersättare Funkibator Ideell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Tid och plats C-salen kl. 13:30 15:40 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB)

Läs mer

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Plats C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Gudrun Rydh,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen samverkansråd

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Funkibators lokaler på Infanterigatan 10, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare Funkibator HSV Gunnar Nordmark (L), ordförande Rose-Marie

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-10-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-10-26 Tid och plats E-salen, kl. 13:30 16:04 Beslutande Ledamöter Ledamöter HSV Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats A-salen, kl. 13:30 16:00. Stefan Johansson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats A-salen, kl. 13:30 16:00. Stefan Johansson Tid och plats A-salen, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Funkibator HSV Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Gunnar Storbjörk (S) Stefan Johansson Torvald

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll Datum: Måndagen den 20 november Tid: 17.00 18.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 8-13 Utses att justera: Bo Skoglund Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Anna-Carin

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-04-09. Tid Kl. 13:30 15.55. Beslutande. Carin Högstedt (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-04-09. Tid Kl. 13:30 15.55. Beslutande. Carin Högstedt (V) Plats G-salen Tid Kl. 13:30 15.55 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB) Kerstin

Läs mer

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl. 15.00 15.30. Justerat den 23/10 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 2011-01-10 Ärendelista Sid nr Justering...2 1 Information om Skönsmohuset - förändringar i lokalerna...3 2 Projektet Lika Värda...4 3 Referensgrupp för

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), 1:e vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-05-18 Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 10.00-11:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 29-37

Underskrifter Paragrafer 29-37 Sida 1 av 5 Tid och plats 28 november 2017 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2015-03-26 32 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 33 Remiss visioner och mål för Laholms kommun 34 Barn- och ungdomsnämndens

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Tid och plats 9 oktober 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 211-212, 221-227 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16:00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Christer Johnsson.

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b. Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00

Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b. Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00 Plats Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Kennerth Björn,

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård

Anneli Karlsson. Lena Kandergård Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Maria Rönnehäll (S) Bertil Nilsson (HSO) Agneta Wiss Carlsson (HSO)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 1 ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD PROTOKOLL Sammanträde 23 augusti 2012 Älvsjörummet Älvsjö stationsplan 11 Justerat 2012-08-24 Eva Sahlin Ordförande Sven Öberg Vice ordförande Närvarande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Kommunala Tillgänglighetsrådet 1 Uppdrag För att bereda personer med funktionsnedsättning medinflytande och insyn i handläggning av frågor av allmän karaktär skall finnas ett

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alfred Mujambere

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alfred Mujambere Tid och plats 19 juni 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 120-121, 145-148 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

30 maj 2017 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

30 maj 2017 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 5 Tid och plats 30 maj 2017 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S),

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Kommunala Rådet för 2010-04-08 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.45, Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp)

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB) Tid och plats A-salen, kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Catharina Winberg, ordförande Jon Malmqvist Maria Garmer Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 1-2017 1-21 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 2 februari 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf),

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson 1(12) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:09. Ingmar Svensson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:09. Ingmar Svensson Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:09 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Funkibator HSV Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Ingmar Svensson Torvald Erlandsson

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 Paragrafer 14-18 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Åsa Bergkvist Justerare

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Solveig Hallin (S) Marie

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-23 Ärendelista 40. Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 41. Remiss av förbättringsområden och ambitioner i handlingsprogram för skydd mot

Läs mer

Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn B-huset, lokal: Viksten, kl. 14: Beslutande

Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn B-huset, lokal: Viksten, kl. 14: Beslutande PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn B-huset, lokal: Viksten, kl. 14:00-15.55 Beslutande Daniel Adborn (L), ordförande Thomas Johansson (S) Harry Bouveng (M) Övriga deltagare Cristina Escobedo

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Sida 1 (13) Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående mötes protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 3 Handlingsplan

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kvistaberg, kl. 09.00-11.00 Ajournering Ledamöter Tina Teljstedt (KD) Kerstin Ahlin (S) Anders Åkerlind (M) Birgitta Haag (Röda korset) Kerstin Ståhlbrand (Svenska kyrkan

Läs mer

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Tid och plats 10.00 15.20, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar ande Pierre Edström fr o m 10 Landstinget Madeleine Rosenqvist fr o m 5 Landstinget Lena Segerberg adj, mötesordf

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 5 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 maj 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 25 / 5 2012 Ewa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00 Plats Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (L) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

1(5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1(5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1(5) Tid: Kl 10.00 11.35 Plats: Lokal: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, Älvsby parasort Lisbeth Vinberg, PRO Sören Nilsson, SPF Karl-Erik

Läs mer