Månadsuppföljning, BUN. Lärcenter grundskola December 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Månadsuppföljning, BUN. Lärcenter grundskola December 2018"

Transkript

1 Månadsuppföljning, BUN Lärcenter grundskola December 2018

2 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport Verksamhetsbeskrivning Driftredovisning per enhet Budgetavvikelse Åtgärder med anledning av budgetavvikelse Överenskommelse förvaltning/politik Vad händer på din enhet närmaste månaden... 9 Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 2(11)

3 1 Månadsrapport Här kan man skriva en inledande text om så önskas Under verksamhetsåret följs kommunens ekonomi upp kontinuerligt via månadsrapporter. Den innehåller aktuell information om det ekonomiska läget och prognoser för hur man tror att årets bokslut kommer att se ut. De ekonomiska rapporterna behandlas i nämnden och kommunstyrelsen. Rektorer och enhetschefer träffar förvaltningschef, samordnare/enhetschef och controller månadsvis för att gå igenom utfall och prognos för helåret. Nämndens ordförande deltar också några tillfällen under året. Budgetansvariga uppmanas arbeta aktivt med anpassning av verksamheterna så att respektive budget hålls. Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 3(11)

4 2 Verksamhetsbeskrivning Grundfakta/verksamhetsbeskrivning Fyll i följande information (exempel visas nedan): Resultatenhet: Ullerud förskola och Olsäter skola Period: 2017 Budgetansvarig: Rektor och förskolechef Jennie Lindman Resultatenhet: Lärcenter grundskola Period: december 2018 Budgetansvarig: Rektorerna Birgitta Andersson och Maria Johansson Antal årsarbetare för enheten Januari April Augusti Antal barn på enheten 443 skola + 95 fritids Budgetram SEK Förskola Skola Gemensamt Total summa kr kr Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 4(11)

5 3 Driftredovisning per enhet Verksamhet T.o.m. innevarande månad Helår Nr Namn Verkligt utfall Avvikelse mot budget Förskola Projekt Fritidshem Förskoleklass Skolexpedition Ledningspersonal Skolhälsovård Psykolog och kurator SYV Vaktmästare Undervisning Verksamhetspengar Särskilt stöd Specialistkompetens Kompetensutveckling Obligatorisk särskola Ensamkommande barn IT-gem. nämd förd. kostn Summa Budget Prognos Avvikelse Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 5(11)

6 4 Budgetavvikelse Fyll i följande information: Maj 2018 Kommentera avvikelserna mot budget. Förklara avvikelserna och vad de beror på, jämför utfall/skillnad mot förra månaden, är trenden positiv/negativ framöver. Budgetprognosen pekar på ett underskott på kronor vid årets slut. Detta är en positiv trend. Från tidigare rapport kvarstår orsakerna till underskott. Dock pekar underskottet på en halvering då vi gjort ytterligare förändringar i tjänster, kompetensutveckling samt verksamhetspengarna. Augusti 2018 Budgetprognosen pekar på ett underskott på under förutsättning att vi kan spara i verksamhetspengar. Detta är svårt då vi har behov av skolmaterial. Vi har haft behov av att uppdatera klassuppsättningar i flera klasser samt möbler till ny lokal då förskoleklassen blev 25 elever. Vi har gjort ytterligare besparingar i tjänster, 50% då 1,5 personal har slutat och blivit ersatt av 1 resurslärare på lägre lön from september. Oktober 2018 Vårt underskott har ökat med ca vilket vi förstod redan i augusti månad eftersom det saknas skolmaterial som är nödvändig för våra elevers skolgång och ändamålsenliga lokaler med inventarier. Vi har under detta läsår haft färre antal elever i år 7 än vi brukar. Detta har inte möjliggjort färre tjänster. Även barn på fritids har slutat under året som inte fanns med i vår budgetplanering. Vår prognos är att underskottet blir ca kronor. Jan 2019 Vid årets bokslut visade bokslutet på vilket berodde på ytterligare kostnader vid ombyggnation i förskoleklass tex el, ljus, projektorer, inventarier. Vi har under detta läsår haft färre antal elever i år 7 än vi brukar. Detta har inte möjliggjort färre tjänster. Även barn på fritids har slutat under året som inte fanns med i vår budgetplanering. Elever som har varit i behov av särskilt stöd har haft tillgång till resurspersoner, en till en, undervisning, i grupp, inskolning i klass. Det här har genererat ett underskott i vår budget. Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 6(11)

7 5 Åtgärder med anledning av budgetavvikelse Fyll i följande information: Vilka åtgärder (konkreta) kommer du att vidta för att hålla budget (glöm inte ange när de ska vara vidtagna - kort -och långsiktiga åtgärder, vilken effekt i kronor förväntas de ge) Vad behöver nämnden/politiken veta för att förstå hur åtgärderna påverkar verksamheten (konsekvenser, beakta barnperspektivet) Maj 2018 För att nå 0 - budget behöver vi ta bort ett antal tjänster, då finns risk för att vi inte att kunna ge det stöd som elever har rätt till enligt skollag. Detta anser vi inte är rimligt. Då vi i nuläget "håller i" kompetensutvecklingspengarna samt verksamhets pengarna kommer underskottet bli mindre ( kr). Inför start av ht-18 kan olika tjänster ändras då förändringar kan ske. Exempelvis ersätter vi inte 1 styck tjänst 80 %. Detta tror vi kommer sluta på totalt kronor i underskott. Vissa nyanställningar kan generera lägre månadskostnader då de har lägre löner. Augusti 2018 Vi har gjort ytterligare besparingar i tillsvidare tjänster på 50% eftersom 1,5 tjänst ersätts av 1 resurslärare på på visstids anställning med lägre lön from sept. Vi gör allt vi kan för att hålla budget men elever i behov av särskilt stöd kostar i form av resurspersoner och nyanlända i form av studiehandledare. Oktober 2018 Vi reflekterar över nästa års budget och ser möjligheter att inte bl.a. ersätta pensionsavgångar och nerdragning av resurstjänst. Det kan bli ca 1,5 tjänst på 7-9 och 1 tjänst på F-6 = ca 2,5 tjänst. Vi får även fler elever till högstadiet i år 7 inför höstterminen, 96 elever. Januari 2019 Vi har personal som slutar sin anställning sista januari som vi inte ersätter utan gör en omfördelning bland befintlig personal. 5 personal har tjänstledig pga föräldraledighet, 20% var. Deras tjänsteledighet ersätter vi ej. Utifrån årsbudgeten ser vi möjligheter till fler neddragningar under höstterminen. Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 7(11)

8 6 Överenskommelse förvaltning/politik Fyll i följande information: Kommentarer från uppföljningsmötet Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 8(11)

9 7 Vad händer på din enhet närmaste månaden Fyll i följande information: Kommande event Temadagar/veckor Särskilda insatser/arbete Informationen ovan gäller enbart den närmaste månaden Maj 2018 Ombyggnad av lokal på 4-6 för fler elever/barn inför Ht-18 - beställt av Tekniska. Renovering av utemiljön - beställt av Tekniska. Detta ska ske under sommaren så det är klart inför ht-18. Augusti 2018 Vecka 36 startade ombyggnationen för förskoleklass, ej färdigställt. En programmeringsutbildning startar som elever tillsammans med personal på Lärcenter håller i för matte och No lärarna i kommunen. Planerad av kommunens programmeringsgrupp, samordnare Elisabeth Olofsson. Skolgårdens dag för F-6. Temat är samarbete, ansvar och delaktighet. Alla elever är med och arbetar med att gör sin skolgård attraktiv och lekfull. Elevrådet har varit aktiva i denna process. Materialförrådet har uppfräschat och gjorts om till ett förråd med material för uteverksamhet. Det ska skötas med ett utlåningssystem. Fritidspedagogerna fortsätter med sitt nätverk kring fritidspedagogik. Vi har fler deltagare från Lärcenter än tidigare. Skoljoggen 6-9 arrangeras på SISUgården. Personal och elever träffar skolverket och diskuterar Estetiska lärprocesser och hälsa och rörelser. Estetiska lärprocesser åk 4-9. Genom hälsoprojektet "Se hela människan" har vi fått möjligheten att få hit en idrottsforskare som ska utbilda oss i pulshöjande aktiviteter i åk 8. Personal, elever och vårdnadshavare kommer inbjudas till en föreläsning av Martin Lossman. Språkutvecklande arbetssätt F-6 över hela kommunen. Vår F-6 personal kommer att få möjligheten att få vara på Grossbol för ett kollegialt lärande under läsåret 18/19. Författarbesök under vecka 43. Under höstterminen arbetar elever och personal med FLL, First Lego League. Det innebär Teknik, Inovation, marknadsföring och programmering av robotar. Personalen och eleverna fortsätter att utvecklas i Googlemiljön. Viktigt att fortsätta arbeta Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 9(11)

10 aktivt med detta för att vårdnadshavarna ska känna sig delaktiga i sina barns skolarbete. Oktober- januari Våra elever i år 8 har deltagit i FLL och vunnit den Värmländska tävlingen och nu ska de åka till Oslo för den Skandinaviska tävlingen. De har jobbat ämnesövergripande med rymden och kommit på många bra uppfinningar som de tävlar med. Traditioner: Under de kommande månaderna har vi gemensamma samlingar i huset som adventsfirande, ucia, innebandy, juldans och hela huset sjunger. Vi har vår fina lucia tradition framför oss. Ett gemensamt Luciatåg för skolan och de Lussar även på Lintjärn. På F-3 har de dessutom ett eget Luciafirande i Folkets hus där förskolan inbjuds att delta. På kvällen sker det för vårdnadshavarna. Vi har haft klasskonferenser i alla våra klasser där elevhälsan alltid är med. Vi går igenom de skriftliga omdömena och diskuterar fortsatta insatser. Alla som får F i betyg ska informeras och det ska beskrivas i en studieplan hur vi hjälper eleven mot ett betyg. Betyg ska vara satta innan 12/12. Våra klasser i år 3,6 och år 9 genomgår nationella prov. All vår personal har fått utbildning i HLR av vår fritidspedagog Christer Jonsson. Mycket uppskattat och lärorikt. Vi fortsätter våra temaarbeten där bland annat estetiska lärprocesser, språkutvecklande arbetssätt och hälsa är tre områden som vi arbetar med. Språkutvecklande arbetssätt på F-6 är gemensamt i kommunen och våra lärare samarbetar med Grossbolskolans personal Vi fortsätter vår process med nyanlända och studiehandledarens och ämneslärarnas uppdrag. Forskare Ulla Wiklund inspirerar oss till att arbeta mera med parsamtal och Martin Lossman till mera pulshöjande aktiviteter. Vi fortsätter att arbeta med samtalet och kommer genom en arbetsgrupp att revidera samtalsmodellen som används vid utvecklingssamtalet. På onsdagar har vi utvecklat erfarenhetsutbytet då våra kollegor presenterar idéer, min profession och uppdrag. Vi ger och tar guldkorn vilket skapar en samsyn. Under oktober månad hade vi Hälsa /Gemenskap med personalen. På vår konferenstid spelade vi frisbeegolf och åt en gemensam taco måltid. Genom skolans utvecklingsgrupp som består av arbetslagsledarna och skolledningen har vi just nu ett fokusområde där vi tillsammans går igenom våra gemensamma blanketter och rutiner. Vi har under tre veckor haft fokus på läsandet genom Språket lyfter. Författare har varit på besök och gett oss inspiration och nyfikenhet till böcker. Under 5 dagar läser vi hela dagar med inslag av rörelse. Detta har lett till att F-6 har inlett intensivläsning varje dag för öka läsförmågan och intresse eftersom vi ser att det är ett förbättringsområde. En no lärare från varje arbetslag har ingått ett samarbete med universitetet. Det är ett Eu projekt som heter Innovation Park. I januari börjar våra ma/no lärare att läsa programmering på universitetet, 7,5p. Detta för att möta de nya kraven i LGR11. Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 10(11)

11 På F-6 arbetar lärarna och eleverna med grundläggande programmering. De äldre lär de yngre eleverna. Våra mellanstadieelever har även varit på Skivedsskolan för att delge sina lärdomar. I vår kommun har det startats ett nätverk för förskoleklassens personal. Två skolledare leder nätverket tillsammans med personalen. Deras fokusområde är läroplanens olika delar, erfarenhetsutbyte och reflektion utifrån deras egen profession. Detta blev mycket uppskattat och efterlängtat. Birgitta och Maria Januari 2019 Vi har börjat året med en mindre budget och stränga sparkrav så vi har blivit tvungna att dra ner på flera tjänster. Vilket inte känns bra då vi anser att vi behöver ett större anslag för att bedriva en skola med kvalitet. Vi har beskrivit vår verksamhet i bokslutet vilket ni gärna kan läsa där. Lärcenter fyller 10 år den 22 februari vilket vi kommer fira gemensamt med alla verksamheter i huset. Vi kommer satsa på rörelse och hälsa i idrottshallen bla. Elevrådet arrangerar denna aktivitet. Åk 4-6 åker till Dömle på friluftsdag i februari och tar med sin elever från 7-9 som ledare. 7-9 har sin årliga vinterfriluftsdag i Dömle. Vi kommer fortsätta arbeta med språkutvecklande arbetsätt, estetiska verksamheter och hälsa och rörelse. Elever i kullaget som arbetat med FLL åker vidare till Trondheim och fortsätter och visa upp sina kreativa tekniska förmågor. År 8 har vunnit tävlingen "klimatsmart skollunch" de ser fram emot en vinstcheck. År 3 arbetar med ett teknikprojekt vilket eleverna uppskattar mycket. Förskoleklass har börjat sin kulturresa i form av biblioteksbesök. Lärcenter grundskola, Månadsuppföljning, BUN 11(11)

Månadsuppföljning, BUN. Lärcenter grundskola Oktober 2018

Månadsuppföljning, BUN. Lärcenter grundskola Oktober 2018 Månadsuppföljning, BUN Lärcenter grundskola Oktober 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Skived grundskola December 2018

Månadsuppföljning, BUN. Skived grundskola December 2018 Månadsuppföljning, BUN Skived grundskola December 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol förskola December 2018

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol förskola December 2018 Månadsuppföljning, BUN Grossbol förskola December 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Ullerud förskola December 2017

Månadsuppföljning, BUN. Ullerud förskola December 2017 Månadsuppföljning, BUN Ullerud förskola December 2017 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol förskola Oktober 2018

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol förskola Oktober 2018 Månadsuppföljning, BUN Grossbol förskola Oktober 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol grundskola December 2018

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol grundskola December 2018 Månadsuppföljning, BUN Grossbol grundskola December 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Skived förskola December 2018

Månadsuppföljning, BUN. Skived förskola December 2018 Månadsuppföljning, BUN Skived förskola December 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2017-05-16, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 53-62 ande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande Sten Myreback (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL Plats och tid 2017-10-23, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 93-101 Beslutande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042 215-4-2 Johannes Pålsson Chef produktion barn och utbildning Johannes.Palsson@ekero.se Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 215 Dnr BUN15/5-42 Sammanfattning Produktionsområdet

Läs mer

Underlag budgetuppföljning till BUN

Underlag budgetuppföljning till BUN Underlag budgetuppföljning till BUN 190409 Analys budget 2018 Barn och utbildningsnämnden redovisade ett större underskott 2018 än prognostiserat. En analys har gjorts där orsaker identifierats. I detta

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos

Kvartalsrapport september med prognos Kvartalsrapport september med prognos Innehållsförteckning 1 Utbildningsnämnd...3 1.1 Förvaltningsberättelse...3 1.2 Periodens resultat...3 2 Nämnd och förvaltning...4 2.1 Periodens resultat...4 3 Förskola

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Delårsbokslut Barn och utbildning

Delårsbokslut Barn och utbildning Delårsbokslut 2019 Barn och utbildning Delårsbokslut 2019 2(8) Innehållsförteckning Viktiga händelser... 5 Ekonomiskt utfall/finansiell analys... 5 Framtiden... 6 Målområden... 6 Attraktiv kommun... 6

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Kristinedalskolans utvecklingsplan läsåret 16/17

Kristinedalskolans utvecklingsplan läsåret 16/17 Kristinedalskolans utvecklingsplan läsåret 16/17 Kristinedalskolan Platsen för möten, lärande och utveckling Detta dokument sammanfattar de grundläggande förhållningssätt, värderingar och arbetssätt som

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Nationella styrdokument

Nationella styrdokument Nationella styrdokument Nationella styrdokument Skollag 20010:800 Beslutas av riksdagen Skolförordning, SFS 2011:185 Utfärdas av regeringen Allmänna råd Rekommendationer från Skolverket Läroplaner Utfärdas

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan 2017 område grundskola. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden antecknar rapporten till protokollet.

Kompetensförsörjningsplan 2017 område grundskola. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden antecknar rapporten till protokollet. Västra Göteborg Rapport Utfärdat: 2017-03-02 Diarienummer: N137-0162/17 Sektor Utbildning, område grundskola Amanda Andersson Telefon: 365 00 00 E-post: amanda.andersson@vastra.goteborg.se Kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan förskoleklass utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan förskoleklass utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/förskolan styrs av nationella styrdokument som skollag (2010:800) och läroplaner, vilka är kopplade till respektive skolform. Dessutom styrs verksamheterna av kommunala

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022

Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022 Sammanfattning Prognosen för april är fortsatt -8 mnkr förutsatt att resultatenheterna vidtar ett antal

Läs mer

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105.

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 ÄNGKÄRR 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Övrigt arbete inom läroplansområdet...

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2019-08-27 klockan 08:30 Plats: Visten på förmiddagen och Klarälven på eftermiddagen Justerare: Majoriteten Tid för justering: 2019-09-03 Föredragningslista: Nr Ärende Diarienr Föredragande

Läs mer

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 i Anna-Karin Broström 20 augusti 2015 Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 Våren 2015 har kvalitetsarbetet på Grundsärskolan 7-9 ytterligare stärkts Mått/målet är nått när Processarbetet

Läs mer

Arbetsplan för förskolan Baronen. Läsåret

Arbetsplan för förskolan Baronen. Läsåret Arbetsplan för förskolan Baronen Läsåret 2018-2019 Förskolans arbete utgår från följande lagar och styrdokument: Skollagen(2010:800) Läroplanen för förskola (Lpfö-98/16) Lag om förbud mot diskriminering

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2019 samt plan för ekonomin åren 2020-2021 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid...

Läs mer

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola 2016-2017 Börje skolas vision Vi vill skapa en miljö där alla elever ska känna sig trygga och nöjda och med vilja och lust att lära. Vi vill skapa en

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Mogata skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2018/19 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 1 Barn och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 2 Nuläge 2 Systematiskt kvalitetsarbete enligt skollagens 4:e kapitel 2 Modellen för

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Kvalitetsredovisning LÄSÅRET 2012 2013. Fritidshemmet Yetin; Himalajaskolan Hjorted

Kvalitetsredovisning LÄSÅRET 2012 2013. Fritidshemmet Yetin; Himalajaskolan Hjorted Kvalitetsredovisning LÄSÅRET 2012 2013 Fritidshemmet Yetin; Himalajaskolan Hjorted Sammanfattning... 3 Inledning... 3 Förutsättningar... 3 Styrning och ledning... 3 Personaltäthet och elevgruppernas storlek

Läs mer

Kvalitetsrapport 2016/2017. Kommungemensam särskild undervisningsgrupp Modersmålslärare/studiehandledare. Uppdragsgivare: RAPPORT.

Kvalitetsrapport 2016/2017. Kommungemensam särskild undervisningsgrupp Modersmålslärare/studiehandledare. Uppdragsgivare: RAPPORT. RAPPORT 1(11) 2016/2017 Kommungemensam särskild undervisningsgrupp Modersmålslärare/studiehandledare Uppdragsgivare: 2(11) 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning... 2 2 Bakgrund... 3 3 Uppdrag och

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans. fritidshem

Kvalitetsrapport. Ramshyttans. fritidshem Kvalitetsrapport Ramshyttans fritidshem Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Skola och hem... 4 3. Enhetens prioriterade mål... 5 4. Fritidshemmet... 6 5. Rektors

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2013/2014

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2013/2014 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2013/2014 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmets uppföljningar och dokumentation under läsåret 2013/2014, samt arbetslagens

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 PÅFÅGELN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Övrigt arbete inom läroplansområdet...

Läs mer

Karlbergsskolan RO Läsårsplan

Karlbergsskolan RO Läsårsplan L Ä SÅR 2016/2017 Karlbergsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Karlbergsskolan RO, Läsårsplan 2(9) Vårt

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Tillsammans jobbar vi för att det aldrig ska vara bättre förr!

Tillsammans jobbar vi för att det aldrig ska vara bättre förr! Tillsammans jobbar vi för att det aldrig ska vara bättre förr! Innehållsförteckning F Ö R O R D... 3 1. VERKSAMHETSMÅLEN FÖR BARN OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN... 4 MÅL 1 GOD EKONOMISK HUSHÅLLNING... 4 MÅL 2

Läs mer

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015.

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 VÄSTRA SKOGEN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Övrigt arbete inom läroplansområdet...

Läs mer

Nyanlända elever. Örebro kommun. Jennypher Löfgren tel

Nyanlända elever. Örebro kommun. Jennypher Löfgren tel Nyanlända elever Örebro kommun Jennypher Löfgren jennypher.lofgren@ tel. 019-21 11 86 Mål och syfte Agenda Att berätta hur vi i Örebro kommun har strukturerat en stöttande organisation kring nyanländas

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor 20190131 Vad styr verksamheten? Skollagen Läroplanen Utbildningens syfte 2 Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport maj 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -06-14 Månadsrapport maj Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter maj månad en helårsprognos

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Plan för inskolning och överlämnande 2016

Plan för inskolning och överlämnande 2016 Plan för inskolning och överlämnande 2016 Frösön Orrviken Reviderad 20160222 Innehållsförteckning Utdrag ur läroplanerna 3 Rutiner för överlämnande 4 - Enskilda barn/elever 4 - Från förskola till skola

Läs mer

Månadsrapport februari 2019

Månadsrapport februari 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -03-15 Dnr /182-042 Månadsrapport februari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter februari

Läs mer

Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret

Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 2012/10/16 Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 Åkerö skola Flexgrupp 1 och 2 Särskola och Asbergerklass 1 Innehållsförteckning 1. Presentation av skolan 2. Beskrivning av årets verksamhet 3. Underlag

Läs mer

Språkutvecklingsplan FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH GRUNDSKOLA

Språkutvecklingsplan FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH GRUNDSKOLA Språkutvecklingsplan FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH GRUNDSKOLA SPRÅKUTVECKLINGSPLAN FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH GRUNDSKOLA Inledning Förskolans, förskoleklassens och grundskolans uppdrag är att lägga grunden

Läs mer

Kvalitetsplan

Kvalitetsplan Dnr KS/555/2015 Kvalitetsplan 2016 2018 Förskola, obligatoriska skolformer, gymnasie- och gymnasiesärskola samt fritidshem Kommunstyrelsen 2016-01-12, 20 Inledning Varje huvudman inom skolväsendet ska,

Läs mer

Verksamhetsplan. Enköpings naturvetenskap och teknik. för SLUTVER. 2015-12-11 1 (8)

Verksamhetsplan. Enköpings naturvetenskap och teknik. för SLUTVER. 2015-12-11 1 (8) SLUTVER. 2015-12-11 1 (8) Verksamhetsplan för Enköpings naturvetenskap och teknik 2015 2017 Foto: Mikael Bernövall Ansvarig för denna plan är styrgruppen för Enköpings naturvetenskap och teknik 2 (8) Del

Läs mer

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B Kvalitetsrapport läsåret 15/16 Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B 2 Innehåll NORMER OCH VÄRDEN... 3 SAMMANFATTNING... 3 Mål... 3 Resultat... 3 Analys...

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL Plats och tid 2016-06-14, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 56-63 Beslutande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Om nyanländas kunskapsutveckling och läroplanens värdegrund

Om nyanländas kunskapsutveckling och läroplanens värdegrund Regionalt utvecklingscentrum (RUC) Eva Westergren Holgén Nyanländas kunskapsutveckling och läroplanens värdegrund - 2012-10-10 Om nyanländas kunskapsutveckling och läroplanens värdegrund - Med betoning

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem

Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem Lokal arbetsplan för Sammilsdalskolan F-6 och Fritidshem Inledning Sammilsdalskolan är uppdelad i två enheter, F-6/fritidshem och åk 7-9. Sammilsdalskolan ligger vackert belägen i centrala Leksand. Närheten

Läs mer

STATUSRAPPORT Ht. 2014 Kvalitet i fritidshem

STATUSRAPPORT Ht. 2014 Kvalitet i fritidshem STATUSRAPPORT Ht. 2014 Kvalitet i fritidshem Sammanfattande projektstatus Projektet är på god väg mot projektmålen. Projektet kan inte ansvara för att projektmålen uppfylls för de skolor som valt att inte

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2015:564 Södertälje kommun Beslut för grundsärskola efter prioriterad tillsyn i Fornbackaskolan belägen i Södertälje kommun 2 (11) Tillsyn i Fornbackaskolan har genomfört tillsyn av Södertälje kommun

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14.

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2014-15. Laxå kommuns förskoleverksamhet

Kvalitetsredovisning Läsåret 2014-15. Laxå kommuns förskoleverksamhet Kvalitetsredovisning Läsåret 2014-15 Laxå kommuns förskoleverksamhet Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-28, 97, dnr BUN 2015057 611 1 Innehållsförteckning Utbildningens syfte: Sidan 3 Beskrivning av

Läs mer

PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande

PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande Läsåret 2016-17 PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande Bakgrund Den svenska skolan och även Pysslingens skolor står inför stora utmaningar. Alla elever når inte skolans mål och skillnaderna är många

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2014/2015 1 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmens uppföljningar och dokumentation under läsåret 2014/2015, samt arbetslagens

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola rn I Beslut Umeå montessoriskola AB Org.nr. 556623-1501 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Montessoriskola belägen i Umeå kommun ' Beslut 2(9) Uppföljning av

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Handlingsplan för nyanlända barn och elever i Kungsbacka kommun.

Handlingsplan för nyanlända barn och elever i Kungsbacka kommun. Handlingsplan för nyanlända barn och elever i Kungsbacka kommun. Varje barn ha rätt till utbildning. Undervisningen ska syfta till att utveckla barnets fulla möjligheter och respekt för mänskliga rättigheter.

Läs mer

Strategi för lönerevision 2017 för Lärarförbundet och LR i kombination med statlig satsning Lärarlönelyftet

Strategi för lönerevision 2017 för Lärarförbundet och LR i kombination med statlig satsning Lärarlönelyftet Lönerevision 2017 för Lärarförbundet och LR i kombination med statlig satsning Lärarlyftet Förskola, Grundskola och Gymnasieskola Information till medarbetare Strategi för lönerevision 2017 för Lärarförbundet

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

Dialogmöte. Habyskolan. 8 maj 2018

Dialogmöte. Habyskolan. 8 maj 2018 Dialogmöte Habyskolan 8 maj 2018 Verksamhet i barn- och utbildningsnämnden 2017 I egen regi 1 455 barn i förskolan 1 789 barn i fritidshem 4 056 elever i grundskola (inkl. förskoleklass) och grundsärskola

Läs mer

Kvalitetsarbete för Vasaskolan period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för Vasaskolan period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för Vasaskolan period 2 (okt dec), läsåret 2013 2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med september i barn- och

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning 2016/2017 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer