HÅLLBARHETSVECKAN I MÖLNDAL 6-13 APRIL 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÅLLBARHETSVECKAN I MÖLNDAL 6-13 APRIL 2019"

Transkript

1 HÅLLBARHETSVECKAN I MÖLNDAL 6-13 APRIL PROJEKTGRUPPENS RAPPORT 2019

2 1. Bakgrund I mars 2014 anordnades för första gången Hållbarhetsveckan i Mölndal. Veckan fick ett stort genomslag och redan när den hölls för andra gången i mars 2015 inkom drygt hundra programpunkter. Hållbarhetsveckan i Mölndal 2019 är ett samarbete mellan studieförbundet ABF Sydvästra Götaland och flera verksamheter inom Mölndals stad: SLF: enheterna samordning för hållbarhet samt kommunikation, TEF, KFF och SKF. Med Hållbarhetsveckan vill vi fokusera på de utmaningar samhället står inför och tillsammans testa lösningar som bidrar till en miljömässigt, ekonomiskt, och socialt hållbar levnadsmiljö. Veckan syftar till att skapa aktiviteter, mötesplatser, tankar och diskussioner kring frågorna. Hållbarhetsveckan känns nu etablerad i både stadens egna verksamheter och bland många aktörer i Mölndal. Inför 2019 stod det uttalat i stadslednings-förvaltningens verksamhetsplan att veckan ska genomföras. 2. Projektgruppen Projektgruppen har bestått av representanter från ABF Västra Götaland samt representanter för Mölndals stad; förvaltningarna KFF, TEF, SLF och SKF. - Lisa Järner, projektledare, SLF - Cecilia Rignell, biträdande projektledare, SLF - Åse Blomquist, kommunikatör, SLF - Carina Eriksson, verksamhetsutvecklare, SKF - Krister Andreasson, IT-bibliotekarie, KFF - Jessica Dahlström, samordnare, KFF - Robert Andersson, samordnare, KFF - Birgitta Pehrson, assistent, TEF - Anna Fallström, projektadministratör, SLF - Suzanna Tanev, ABF Sydvästra Götaland - Mikaela Tanev, praktikant, ABF Sydvästra Götaland Projektgruppen upplever att arbetet har fungerat bra. Det finns nu rutin och erfarenhet som gör att arbetet löper smidigt. Att vara två projektledare underlättar arbetet väsentligt, även om de ändå har upplevt en viss tidsbrist. Tack vare att vi hade en projektadministratör löpte det administrativa arbetet kring t.ex. anmälningar på bra. I år tog vi också med hjälp av projektadministratören ett stort kliv framåt vad gäller kommunikation i sociala medier. Projektdeltagarna själva tycker att de har haft en roll att fylla i gruppen, det har känts naturligt att vara med. Skolförvaltningens representation har minskat från tre personer till en. Deras representant känner att hon främst har representerat förskolan, den starka kopplingen till skolan har försvunnit. Nu har en ny person som bland annat ska jobba med hållbarhetsfrågor tillträtt på skolförvaltningen, så inför nästa år kommer det troligtvis att finnas en starkare koppling till skolan igen.

3 Bibliotekets representant, som är teknikansvarig för framförallt vår hemsida, har haft begränsade möjligheter att delta i arbetet i år. Inför kommande år hade det varit önskvärt att också ha med någon annan från biblioteket i projektgruppen, t.ex. någon programansvarig. ABF kommer eventuellt att ha en annan representant nästa år. En tydligare tidsplanering och ev. uppdelade ansvarsområden mellan projektgruppens medlemmar kan göra arbetet effektivare kommande år. Arbetsbördan för gruppen upplevs som rimlig. Gruppen har träffats vid nio tillfällen under november till maj. Arbetstiden för bedöms uppgå till ca 400 timmar totalt för de två projektledarna och för kommunikatören på SLF ca 110 timmar. Projektadministratören arbetade ca 10 timmar i veckan fr om februari fram t o m genomförandet av veckan. - Ha en kick-off så at vi lär känna varandra i gruppen. - Vi bör använda Mölndals projektmodell PRIM och projektverktyget Antura. - Försök att få med fler studieförbund och andra aktörer i gruppen. - Dela upp i arbetsgrupper med tydliga ansvarsområden. - Någon ansvarig för invigningen bör ingå i projektgruppen - Önskvärt att ha med någon programansvarig från biblioteket. 3. Aktiviteter Sammanlagt hade vi ca 100 programpunkter i år. Vi upplever att det var en hög kvalitet på aktiviteterna och att det fanns en bredd mellan olika typer av aktiviteter och att de olika aspekterna av hållbarhet täcktes in i programmet. Det fanns ett tag tankar om att ha ett tema för årets hållbarhetsvecka, men projektgruppen beslutade att inte ha det. Ett dilemma som vi har svårt att göra något åt är att i och med att det är såpass många aktiviteter kan det bli konkurrens om samma besökare, ibland på samma tider. - Uppmuntra fler aktörer i t. ex. Mölndals innerstad att delta. Det kan vara butiker som profilerar hållbara produkter, hållbar after work på någon restaurang etc. - Vi bör bli bättre på att ta reda på vilka olika aktiviteter som sker internt inom staden, t. ex. på skolor/förskolor, inom måltidsorganisationen o dyl. - Vi lyckades inte locka så många företag i år att arrangera aktiviteter, vi får försöka hitta nya vägar nästa år. - Fler aktiviteter direkt riktade till barn. - Kanske en ökad satsning på kultur som en aspekt av hållbarhetsbegreppet? 4. Kommunikation Vi hade en kommunikationsplan som vi i stort sett följde. Vi tog ett stort kliv framåt vad gäller kommunikation på sociala medier, bland annat genom vårt eget och hashtagen #hållbarhetsveckanimölndal. 4.1 Media Vi skickade pressmeddelande till G-P, Mölndals-Posten, Metro, G-T, SR, Västnytt och Norra Halland. Såvitt vi vet var det bara Mölndals-Posten som uppmärksammade Hållbarhetsveckan. G-P gjorde en intervju med

4 4.2 Hemsidan, Facebook med flera kanaler Hemsidan Vi har framförallt använt sidan för att uppmuntra arrangörer att anordna aktiviteter och i ett senare skede för att sprida programmet och uppmärksamma några evenemang. Vi har publicerat 11 inlägg om Hållbarhetsveckan De mest besökta inläggen var Programmet är klart och Hållbarhetsveckan - filmen. Totalt under 2019 hade vi ca unika besökare som gjorde drygt besök. Facebook - Hållbarhetsveckan i Mölndal Vi har publicerat cirka 81 inlägg på vår Facebook-sida, Hållbarhetsveckan i Mölndal. Det är tre gånger så många som under personer följer sidan. Inläggen har nått allt mellan 35 och personer. De flesta inlägg har nått ca personer. Vi har framförallt använt sidan för att uppmuntra arrangörer att anordna aktiviteter och i ett senare skede för att sprida programmet och uppmärksamma evenemang. I år skapade vi 22 evenemang som sammanlagt nådde mer än personer. I år genomförde vi 5 annonskampanjer för sammanlagt 300 kronor. De marknadsförda inläggen har nått mellan 140 och 900 personer. Totalt antal visningar på Facebook 2019:

5 2018: 2017: 4.3 Instagram Mölndals stad Under Hållbarhetsveckan fick vi möjlighet att visa upp vårt arbete på Mölndals stads stafettkonto. Vi publicerade 9 inlägg under veckan. Kontot har följare. 4.4 Instagram I år startade vi ett eget Vi är nöjda med utfallet; 49 inlägg publicerades och kontot har 86 följare. 4.5 Reklamfilm Inför veckan 2018 gjorde vi en reklamfilm för att sprida budskapet om att veckan äger rum. I år uppdaterades filmen och spreds i våra vanliga kanaler och fick många visningar på Facebook. Den visades också som reklamfilm ett 20-tal gånger före filmvisningar på biograf Möllan. Spridningen direkt på Youtube var dålig i år, endast 52 visningar. Via Facebook nådde den dock 340 personer. 4.6 Skärmar Vi har använt de digitala skärmar som finns på bibliotek, Aktiviteten, Mölndals innerstad m. fl. ställen för att annonsera om Hållbarhetsveckan som helhet och om invigningen. Vi hade också köpt annonsplats på gallerians skärmar. 4.7 Övrigt Övriga kanaler för kommunikation: - Facebook Mölndals stad Två inlägg om Hållbarhetsveckan publicerades, framförallt i anslutning till invigningen. - En nyhet publicerades för att marknadsföra programmet. - Intranätet Mölndals stad: Gruppen har knappast använts, och har bara 24 medlemmar.

6 - Kommunsidan i Mölndals-Posten annonser om Hållbarhetsveckan på stadens helsida i januari, februari och mars. - Ditt & mitt en notis i februari-numret ägnades åt Hållbarhetsveckan. - Before work - företagarfrukost. Hållbarhetsveckan och möjligheten att vara med och arrangera aktiviteter lyftes vid flera tillfällen, genom korta muntliga presentationer. Det verkar dock inte haft någon större inverkan på antalet företag som deltog med aktiviteteter. - Nyhetsbrev Mölndal växer - korta blänkare i januari, februari- och marsnumret med uppmaning att få företag att visa upp sitt hållbarhetsarbete. - Affischering - det är ont om platser att affischera på, men vi har affischerat där vi får, bl. a. på Åbybadet, Aktiviteten, Folkets Hus o dyl. platser. - Föreningsbrev Genom föreningsbrevet som går ut till samtliga föreningar i Mölndal spred vi information om möjligheten att delta i Hållbarhetsveckan. - LinkedIn ett inlägg publicerades på Mölndals stads LinkedIn-konto. - Intern kommunikation - programmet skickades till förskolor, skolor, fritidsgårdar, samhällsarbetarna, enheter inom vård-och omsorg m. fl. - Spridning av nyheter om aktiviteter - Vi publicerade också information om arrangemang på intranätet samt på evenemangskalendern på Reflektioner: - Använd våra olika kommunikationskanaler under hela året för att upprätthålla ett intresse för Hållbarhetsveckan. - De tips om marknadsföring som gick ut till arrangörerna var bra. - Vi ska be att få ha stadens Instagramkonto veckan innan Hållbarhetsveckan istället. Det ger en bättre inblick i våra förbererdelser och vad det innebär att arbeta med Hållbarhetsveckan. - Filmen bedöms hålla för visning ytterligare ett år, med uppdatering av texterna och logotyper. - Se över om intranätgruppen ska tas bort, alternativt utveckla den så att den fyller ett syfte. - Få större spridning och fler som gillar Facebooksidan. Använd fler kanaler inom facebook för att sprida information till Mölndalsbor, till exempel grupper i olika bostadsområden. - Vi bör även uppmuntra följare m.fl. att använda #hållbarhetsveckanimolndal. 5. Programmet 5.1 Layout Årets program fick en ny utformning och format som tabloid. Vi upplevde att det blev snyggt och tydligt. Det är viktigt att koppla bilderna till programpunkterna, vilket vi i stort sett lyckades med. 5.2 Tryck och distribution Programmet distribuerades till samtliga hushåll i Mölndal som en bilaga i Mölndals-Postens totalupplaga. Vi har fått signaler om enstaka hushåll som inte har fått detta nummer av tidningen och därmed inte heller programmet. I övrigt är vi mycket nöjda med den här lösningen. 5.3 Anmälan av aktiviteter En del tycker att det har varit krångligt att anmäla aktivitet på vår hemsida. Under våren bytte vi system för anmälan, till ett Google-formulär som förhoppningsvis upplevdes som enklare.

7 - Bör vi använda pictogram för tillgänglighet och för att markera till exempel aktiviteter som passar för barn? - Gör information om tillgänglighet obligatorisk vid anmälan. Arrangören ansvarar för uppgifterna. - Geografisk uppdelning/karta i programmet kan vara intressant. - Anpassa veckan i tid till Mölndals-Postens totalutgåva (sista torsdagen i varje månad) 6. Invigningen I år ägde invigningen rum på Mölndals torg, som stod färdigt precis innan invigningen. Mölndals paradorkester paraderade från biblioteket och ner till torget. Kommunalråd Merjem Maslo invigningstalade och invigde veckan och Amanda Borneke höll ett brandtal för klimatet. Kvarnby Singers underhöll med cykellåtar. Nytt för i år var öppen scen, där arrangörer av programpunkter under veckan fick möjlighet att presentera sitt arrangemang. Det var fem arrangörerer som utnyttjade den möjligheten. Författarna xxx fick möjlighet att presentera sin barnbok om hållbarhet; xxx. En ansiktsmålare fanns på plats och vi delade ut Fairtrade-bananer och information om att Mölndal är en Fairtrade city. Inne i biblioteket fanns en minimässa med några utställningar och Hållbarhetsveckans informationsdisk. Mölndalsbostäder hade loppis i anslutning till invigningen och tekniska förvaltningen hade cykeldag på torget. Avståndet mellan invigningen och cykeldagen kändes för stort, det kändes inte som att evenemangen riktigt hörde ihop. Kommunikation med Mölndalbostäder kan förbättras, om vi ska ha ett likande upplägg nästa år. Trots regn var det ganska mycket folk i början av invigningen, framförallt medan paradorkestern spelade. Bättre väder hade nog gjort att publiktillströmningen hade varit större. Under talen var det ganska glest mellan åhörarna. Att hålla invigningen utomhus är dyrare än inomhus, men når en större publik. Totalt kostade invigningen kr, ABF:s kostnader för ansiktsmålning ej inräknade. 7. Ekonomi Sponsorer Under hösten gjordes insatser för att hitta sponsorer för veckan. De erbjöds att bidra med antingen 6 000, eller kronor. I sponsorskapets olika alternativ ingick att få sin logotyp samt kortare text tryckt på programbladets baksida, resp. att dessutom få synas på Hållbarhetsveckans hemsida, resp. att dessutom få synas i reklamfilmen. De sponsorer som tackade ja till erbjudandet var Tekniska förvaltningen, Mölndala, Mölndal Energi, Mölndalsbostäder, Mölndals Parkeringsbolag, Förbo, Gunnebo, GoCo samt Aspelin och Ramm. Totalt bidrog sponsorerna med kronor. Förutom dessa sponsorer har Kulturhuset Möllan, Mölndal Galleria och Mölndals stad ställt upp med kostnadsfria lokaler under veckan. Vi fick visa vår reklamfilm utan kostnad på Biograf Möllans filmer.

8 Gemensamma kostnader för Hållbarhetsveckan - Tryck och utskick Invigning Varav scen och teknik Material Kommunikation Varav digital annonsering Övrigt Timanställd projektadministratör Summa Intäkter för Hållbarhetsveckan - Sponsorer SLF miljösamordning SLF folkhälsobudget TEF hållbart resande KFF samhällsarbete ABF Summa Enkät En enkät har skickats ut till alla arrangörer. Ungefär 35 % av dem har svarat. En del av dem hade flera programpunkter. De flesta hade varit med tidigare, och de flesta var relativt nöjda med antalet besökare på sin aktivitet. Alla som har svarat kan tänka sig att arrangera en programpunkt även nästa år! Se separat sammanställning i bilaga Övrigt 9.1 Lokaler Mölndal Galleria I år fick vi möjlighet att låna en ledig lokal i Mölndal Galleria gratis. Den var stor och funktionell på många sätt, men låg lite avsides. Vi hade några utställningar där, samt förskolornas utställning och workshop. Biblioteket Infodisk, utställningar I år hade vi vår infodisk på andra våningen och några utställningar i hörsalen biblioteket. Vi upplevde ett ganska litet intresse och få besökare hittade till infodisk och utställningar. - Fundera på hur vi sa locka fler besökare till utställningarna. - För tydlighetens skull enbart ha en central lokal. - Fundera på om det är värt att ha en infodisk överhuvudtaget. - Vid evenemang som vi i förväg vet kommer locka många besökare bör infodisken eller en informationspunkt vara med och bemannad. 9.2 Text om Hållbarhet på Inför nästa år kan det vara lämpligt att se över den grundläggande texten om Hållbarhetsbegreppet. Kanske ska kultur också vara med som en dimension av hållbarhet? 9.3 Hållbarhetsveckan Nästa års hållbarhetsvecka föreslås äga rum vecka 17, den april. Dock bör veckan anpassas i tid till Mölndals-Postens totalutgåva (sista torsdagen i varje månad)

9 Bilaga 1 Hållbarhetsveckan enkät till arrangörer Enkäten distribuerades via mail till 49 arrangörer, varav 17 svarade. En del arrangerar flera aktiviteter under veckan. Här hittar du sammanställningen av enkätens frågor:

PROJEKTGRUPPENS UTVÄRDERING AV HÅLLBARHETSVECKAN 2017

PROJEKTGRUPPENS UTVÄRDERING AV HÅLLBARHETSVECKAN 2017 PROJEKTGRUPPENS UTVÄRDERING AV HÅLLBARHETSVECKAN 2017 1. Om Hållbarhetsveckan I mars 2014 anordnades för första gången Hållbarhetsveckan i Mölndal. Veckan fick ett stort genomslag och när den hölls för

Läs mer

Hållbarhetsveckan i Mölndal slutrapport

Hållbarhetsveckan i Mölndal slutrapport Hållbarhetsveckan i Mölndal 2016 - slutrapport Maj 2016 Innehåll Om Hållbarhetsveckan...1 Organisation...2 Ekonomi...2 Genomförande...3 Marknadsföring och kommunikation...5 Press...5 Utvärdering...6 Bilagor...8

Läs mer

Rapport från 2015-05-07

Rapport från 2015-05-07 Rapport från 2015-05-07 Innehåll Bakgrund Organisation Marknadsföring och kommunikation Genomförande Ekonomi Press Resultat och erfarenheter Uppföljning Bilagor 1 Bakgrund Den 17-23 mars 2014 anordnades

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2015 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Lathund publikundersökning för biografer

Lathund publikundersökning för biografer Lathund publikundersökning för biografer Från Filminstitutet kan du söka stöd för lokalt publikarbete. Syftet med stödet är att stärka biografers arbete med att öka publiken till sina filmvisningar. För

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar är en årligen återkommande filmfestival med fokus på mänskliga rättigheter. Vi arrangerar

Läs mer

Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012. Bakgrund

Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012. Bakgrund Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 Britt-Inger Bårman strateg, regional utveckling ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012 Bakgrund Syftet med den gemensamma satsningen i Almedalen var att för tredje

Läs mer

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1 Hej! Här kommer en kort rapport om hur Korvfestivalen synts i digitala och sociala kanaler under första kvartalet samt fokus på i mars och själva festivalen. Korvfestivalens synlighet i Google under Q1

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

En presentation av. Rättvisemärkts kampanj 2007

En presentation av. Rättvisemärkts kampanj 2007 En presentation av Rättvisemärkts kampanj 2007 Under våren 2007, den 9-22 april, genomförde Rättvisemärkt en rikstäckande kampanj med syfte att skapa ökad uppmärksamhet och kännedom kring Rättvisemärkt

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum KOMMUNIKATIONSPLAN HELENA GRANATH Innovatum SYFTET MED KOMMUNIKATION- OCH INFORMATIONSINSATSER Det övergripande syftet med kommunikationen är att bidra till att projektet når uppsatta mål. STRATEGI För

Läs mer

Kommunikationsplan

Kommunikationsplan Kommunikationsplan Innehåll Inledning... 3 Kommunikationsmål... 3 Budskap... 4 Målgrupper... 4 Kanalval... 4 Tonalitet, logga och färger... 6 Uppföljning... 6 Aktivitetsplan... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

Utställning - Strömmar av plast. Rapport och uppföljning Maria Eléhn Anette Svahn TorBjörn Nilsson Linda Andersson

Utställning - Strömmar av plast. Rapport och uppföljning Maria Eléhn Anette Svahn TorBjörn Nilsson Linda Andersson WP2 SP Utställning - Strömmar av plast Rapport och uppföljning Maria Eléhn Anette Svahn TorBjörn Nilsson Linda Andersson 1. Deltagande i Västerhavsveckan Utställningen i Marstrand den 11 augusti 2017 Västerhavsveckan

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN Kommunikationsplan för Svenska Skyttesportförbundet Pistolsektionen Fastställd 2015-04-11 Bakgrund och syfte Det finns ett behov att utveckla sektionens kommunikation med målgrupperna, det visar de synpunkter

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Hälsoveckan 2013 Syfte Mål Aktiviteter 3 Hälsoveckan 2013 fyller 10 år 4 Inledning 4 Hälsoveckans temaområden

Läs mer

Kommunikationspolicy Stuvsta IF

Kommunikationspolicy Stuvsta IF Kommunikationspolicy Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Sida 1 av 9 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 ÖVERGRIPANDE MÅL... 4 MÅLGRUPPER... 4 POLICY

Läs mer

Välkommen som partner i Medicon Weekend!

Välkommen som partner i Medicon Weekend! Välkommen som partner i Medicon Weekend! Medicon Weekend så går det till! Målet med Medicon Weekend Synlighet kring hur Medicon Village bidrar till att skapa tillväxt Medicon Week(end) tillsammans med

Läs mer

Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff)

Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff) VALLENTUNA KOMMUN 2014-04-16 SID 1/8 Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff) Vi marknadsför Vallentuna som en kommun med ett rikt kultur och fritidsutbud Ha uppdaterad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 20 april kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 v ordförande Anna-Lisa Hellsing (L), Mölndals

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljönätverket (tidigare miljövårdsdirektörernas förening) att driva Miljösamverkan

Läs mer

Trafikverket. Rapport - kampanjen #stannahemma. Trafikverket

Trafikverket. Rapport - kampanjen #stannahemma. Trafikverket Rapport - kampanjen #stannahemma Sammanfattning Sociala medier-kampanjen #stannahemma har fått väldigt bra resultat. Med en total räckvidd på 412 612 personer och där kampanjen visats på en skärm över

Läs mer

Klimatveckan strategi för kommunikation och engagemang

Klimatveckan strategi för kommunikation och engagemang Klimatveckan strategi för kommunikation och engagemang Inledning Vintern 2018 ingick en projektgrupp från Jönköping University ett samarbete med Länsstyrelsen för att utveckla Klimatrådets kommunikation

Läs mer

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet?

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Bra (15) Mycket bra (5) Jag hann inte ta del av veckan i någon stor utsträckning Mycket bra initiativ, kanske kunde informationen

Läs mer

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning!

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning! Marknadsföringsaktiviteter som SLA stödjer med marknadsföringsbidrag - Inspiration och förslag för dig som arbetar på skolan eller är ledamot i skolans skogliga programråd. Branschen och SLA ser naturbruksskolorna

Läs mer

Genomförandeplan för kommunikation 2013 kulturförvaltningen

Genomförandeplan för kommunikation 2013 kulturförvaltningen Ärende 3 VALLENTUNA KOMMUN 2013-03-18 SID 1/8 Genomförandeplan för kommunikation 2013 kulturförvaltningen Hösten 2012 invigdes Vallentuna Kulturhus och Bibliotek och hösten 2013 invigs Vallentuna Teater.

Läs mer

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning Rapport 2015-05-19 Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning KS 2013/0967 Resultatet av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning rapporterades till projektgrupp

Läs mer

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på Digital närvaro inom besöksnäringen Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland Länkar till presentation och länkar finns på www.visitostergotland.se/coffice Innehåll Om Visit Östergötland

Läs mer

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se Dialogen om torget 27 mars 22 maj 2013 www.karlskoga.se 2 (8) Bakgrund Under juni 2012 beslutade kommunstyrelsen att en medborgardialog om hur framtidens torg i Karlskoga ska utformas. Dialogens syfte

Läs mer

Planeringsmall för samarbetsprojekt/maracaskampanjer

Planeringsmall för samarbetsprojekt/maracaskampanjer Planeringsmall för samarbetsprojekt/maracaskampanjer Namn på kampanjen: Barnboksveckor 2011 Tema: I fantasins värld, sagor och fantasy Målgrupp: Barn 0-12 år Fokus: Upplevelsen alla medier är tillåtna!

Läs mer

Projektplan: Gemensam Rekryteringsdag RäddsamVG

Projektplan: Gemensam Rekryteringsdag RäddsamVG Projektplan: Gemensam Rekryteringsdag RäddsamVG 180416r HR-gruppen Skriv diarienummer här www.rsgbg.se Projektplan Bakgrund och syfte RäddsamVG:s beredningsgrupp har givit HR-rådet i uppdrag att ge förslag

Läs mer

Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening MARKNADSFÖRING

Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening MARKNADSFÖRING Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening 2014 MARKNADSFÖRING INNEHÅLL 1 MEDIA... 3 2 ANNONSER... 4 3 SOCIALA MEDIER OCH WEBBEN... 5 4 TRYCKSAKER... 7 5 KOM IHÅG-LISTOR...

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans!

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! Gör en annan värld möjlig! Den här broschyren riktar sig till arrangörer som är på väg eller vill börja samarbeta

Läs mer

Analys Syfte och Mål:

Analys Syfte och Mål: Analys Syfte och Mål: Det är ett sviktande befolkningsunderlag i vår region och det geografiska läget är ett gemensamt problem. Det upplevs som svårt att rekrytera och behålla ledarkompetens. Det är få

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Information om Litteraturrundan 2016

Information om Litteraturrundan 2016 Information om Litteraturrundan 2016 Vad är Litteraturrundan? Litteraturrundan är ett fantastiskt tillfälle för författare och läsare att mötas. Konceptet är delvis samma som för Konstrundan, men med litteraturen

Läs mer

Informationskampanj till Konsumenter

Informationskampanj till Konsumenter Jordbruksverket Landsbygdsavdelningen 551 82 Jönköping Informationskampanj till Konsumenter - Klimatsmart mat och ursprungsmärkt verktyg för den medvetna konsumenten Sammanfattning... 2 Positiva effekter:...

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Kära trossamfund, Årets Earth Hour blev en enorm framgång. Den

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS?

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? RAPPORT KOMMUNUTVECKLARE 2018 Dante Mason Elicia Runmon Hugo Brottare Isabella Skogs Leo Verme Rim Haile HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? KOMMUNUTVECKLARE 201 8 Inledning Det här är en rapport skriven

Läs mer

Greppa Näringen 2010. Josefin Kihlberg Janne Andersson

Greppa Näringen 2010. Josefin Kihlberg Janne Andersson Verksamhetsberättelse för 2008 och 2009 SNABB FAKTA... 3 RÅDGIVNING OCH LANTBRUKARKURSER... 4 KURSER FÖR LANTBRUKARE... FEL! BOKMÄRKET ÄR INTE DEFINIERAT. INFORMATION... 7 FÖRBRUKADE MEDEL... 9 Greppa

Läs mer

RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING. Hallstahammars kommun

RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING. Hallstahammars kommun RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING Hallstahammars kommun hör sedan 1 januari 2010 till förvaltningsområdet för finska. Kommunen har gjort en kartläggning av de behov och önskemål som den sverigefinska minoriteten

Läs mer

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring Årets PrimörPremiär kommer gå av stapeln under Kristi Himmelfärdshelgen den 17-20 maj. Helgen innan, lördagen den 12 maj tjuvstartar vi med en Sparrispremiär utanför Österport i Visby. Årets Primörpremiär

Läs mer

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun Tjänsteskrivelse Sida 1 av 10 Information och kultur Christina Nilsson Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun 2014-2016 antagen av kommunfullmäktige 2014-06-18 Tjänsteskrivelse Sida 2 av 10 Inledning

Läs mer

Innehåll. Syfte med Flickbandyns Dag. Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och damspelare

Innehåll. Syfte med Flickbandyns Dag. Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och damspelare Innehåll Syfte med Flickbandyns Dag Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och dam Planering inför arrangemanget Genomförande av arrangemanget Marknadsföring Arbetet efter arrangemanget Projektledare

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-08- 25 Tid kl 15,30 17,00 Plats Friskis&Svettis Kungälv 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Content marketing i praktiken SiteVisiondagarna 2017

Content marketing i praktiken SiteVisiondagarna 2017 Content marketing i praktiken SiteVisiondagarna 2017 Stiftelsen Skogssällskapet: Verkar för en hållbar utveckling av skog och mark Allmännyttig stiftelse Grundades 1912 Det här gör vi: Sköter skog åt privata

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Snabbfakta Skolforum 2017

Snabbfakta Skolforum 2017 Snabbfakta Skolforum 217 139 utställare Ca 1 85 kvm nettoyta 5 924 besök Drygt 8 seminarier/workshops/aktiviteter bokades 25 ackrediterade journalister Prins Carl Philip invigde mässan Besökarundersökning

Läs mer

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning SWEDISH SOCIETY OF NUCLEAR MEDICINE sid. 1(4) Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning Allmänt om vårmöte i Nuklearmedicin Svensk Förening för Nuklearmedicin (SFNM)

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires!

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires! Grupper i Gloryfires Kören bygger på alla körmedlemmars engagemang och att vi fördelar arbetsuppgifter mellan oss. Vi är organiserade i 6 beslutsfattande grupper som träffas kontinuerligt för att leda

Läs mer

Sociala medier för organisationer

Sociala medier för organisationer Sociala medier för organisationer Christian Gustavsson Kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan Skåne Facebook: www.facebook.com/svskane Twitter: @svskane Vad är sociala medier? Internet öppnade för allmänheten

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

En sak i taget Rapport

En sak i taget Rapport En sak i taget Rapport Hur kan man med begränsad tid och utan experthjälp i huset på ett litet bibliotek arbeta med kompetensutveckling av personalen i sociala medier? Åsa Storck 2011-01-24 1 Ur Nationalencyklopedins

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Projektplan med kommunikationsplan

Projektplan med kommunikationsplan Projektplan med kommunikationsplan Projekt E-serviceverkstad 2013-09-01 2014-08-31 Projektägare Regional samarbetspartner Genomförs i Projektbidrag Projektets syfte Regionförbundet i Kalmar län, Christer

Läs mer

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult. Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.se 070-425 47 94 andreas@adreklamkonsult.se Vad är marknadsföring? För många är

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media Framtidens kollektivtrafik Kommunikation och media Detta är en delrapport inom det förvaltningsövergripande projektet Framtidens kollektivtrafik i Malmö. Detta pm är sammanställt av: Linda Herrström, Gatukontoret

Läs mer

Policy för Informationsspridning

Policy för Informationsspridning Policy för Informationsspridning Kommunikationskanaler All information från sektionen skall finnas att tillgå på tre ställen: Hemsidan www.i-chalmers.se Facebooksidan Industriell Ekonomi Onsdagsmailet

Läs mer

Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur

Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur Slutrapport - En dikt om dagen att marknadsföra smal litteratur Syfte Projektets syfte var att utifrån olika marknadsföringsåtgärder motverka en hyllifiering av den statligt stödda litteraturen eller med

Läs mer

Sociala medier. - vidga rekryteringsmöjligheterna. Sociala medier vidga rekryteringsmöjligheterna

Sociala medier. - vidga rekryteringsmöjligheterna. Sociala medier vidga rekryteringsmöjligheterna Sociala medier - vidga rekryteringsmöjligheterna Johan Gustafsson johan@j-gustafsson.com Emil Nyberg elkom3@hotmail.com Introduktion Hemsida Facebook Twitter Blogg Google+ YouTube Summering Frågor Översikt

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Sydkatten i samarbete med Katt & Company

Sydkatten i samarbete med Katt & Company Sydkatten i samarbete med Katt & Company Bakgrund Tidigt under sommaren 2015 kontaktade SVT Malmö Föreningen Sydkatten. SVT hade planer på att spela in en serie som skulle rikta sig till barn och familjer

Läs mer

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Tips på hur ni som kommun kan engagera era invånare att delta i Nordens största kuststädaraktion. Med stöd av: To-do 7 steg mot ett renare hav 1. Bestäm en dag och

Läs mer

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden.

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden. KFUK-KFUM Idéförklaring Kampanj 2011 Arbetsdokument senast uppdaterad 2011-03-07 Bakgrund och syfte Kampanjidén för KFUK-KFUM utgår från verksamhetsidén: Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m 2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

KOMMUNIKATIONSDOKUMENT FÖR SÖDRA VÄTTERBYGDENS FOLKHÖGSKOLA verksamhetsåren 2014-2015

KOMMUNIKATIONSDOKUMENT FÖR SÖDRA VÄTTERBYGDENS FOLKHÖGSKOLA verksamhetsåren 2014-2015 KOMMUNIKATIONSDOKUMENT FÖR SÖDRA VÄTTERBYGDENS FOLKHÖGSKOLA verksamhetsåren 2014-2015 1 Syfte och mål Kommunikationsdokumentet beskriver de informationsinsatser som ska utföras under verksamhetsåret i

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Hej alla organisationer! Årets Earth Hour blev en enorm framgång.

Läs mer

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning Digital tillgänglighet inom svensk besöksnäring Digital närvaro Hjälp vad ska jag prioritera?! Josefine Schön,

Läs mer

Rapport Passivhusdagarna 2009

Rapport Passivhusdagarna 2009 Rapport Passivhusdagarna 2009 Förord: Den 6-8 november anordnades Passivhusdagarna 2009 i Västra Götaland. Passivhusdagarna är från början ett tyskt initiativ och genomfördes för första gången av IG Passivhaus

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21

Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21 Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21 1. Vilket är syftet med marknadsföringen? Uppmärksamma Den digitalt nyfikne som målgrupp och öka kännedomen om bibliotekets utbud och information

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Mer information om kurserna

Kyrkan på Facebook. Mer information om kurserna Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook Under hösten 2016 arrangeras fyra kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling. Kurserna hålls i Helsingborg (18-19-20

Läs mer

26 sept 4 okt. Webb- och e-postadresser samt logotyper i pdfen är länkade. Klicka på aktuell länk för att aktivera den.

26 sept 4 okt. Webb- och e-postadresser samt logotyper i pdfen är länkade. Klicka på aktuell länk för att aktivera den. 26 sept 4 okt Webb- och e-postadresser samt logotyper i pdfen är länkade. Klicka på aktuell länk för att aktivera den. EKOPASSET Erbjudande under Ekomarknaden; Ta med Ekopasset till någon av alla butiker

Läs mer

Arkivera sociala medier och hemsidor

Arkivera sociala medier och hemsidor Arkivera sociala medier och hemsidor Så vårdar vi vår historia för idag och imorgon Arkivering av sociala medier Sociala medier kan vara en del av föreningens verksamhet eller kommunikation, både internt

Läs mer

Kommunikationsplan för Översiktsplan

Kommunikationsplan för Översiktsplan Kommunikationsplan för Översiktsplan Projektbeställare Kommunstyrelsen, genom Kent Gullberg (SBF-chef) Projektledare Charlotte Hedlund Datum 2015-12-01 Version 1.0 Projekt-, ärendenr. Dnr KS 2014/0321-212

Läs mer

KRIS & VISION. En utställning om hur Norrköping blev den stad den är idag som visas på både Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum.

KRIS & VISION. En utställning om hur Norrköping blev den stad den är idag som visas på både Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum. KRIS & VISION En utställning om hur Norrköping blev den stad den är idag som visas på både Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum. Norrköping har genom historien upplevt både stora framgångar och

Läs mer

Future City 2015 2016. Så här kan ditt företag delta i Future City:

Future City 2015 2016. Så här kan ditt företag delta i Future City: Så här kan ditt företag delta i Future City: Future City 2015 2016 Guldarrangör, max sex 100 000 kr Silverarrangör, max sex 50 000 kr Bronsarrangör 25 000 kr Partner Uppsats 25 000 kr Partner Minecraft

Läs mer

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Länsbibliotek Östergötland Box 1791 581 17 Linköping EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Bakgrund Biblioteken är viktiga för mångfalden i samhället. De är öppna för alla och de är en mötesplats.

Läs mer