Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs"

Transkript

1 Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för dig som har liten eller ingen kunskap om Facebook och vill lära dig allt från grunden. En fördjupningskurs för dig som kan en del och vill fördjupa dina kunskaper. En kurs om Facebook-annonsering för dig som vill lära dig att annonsera framgångsrikt på Facebook. Kursledare är kommunikatören David Rutström. Stockholm Göteborg Malmö Grundkurs! Grundkurs!! Grundkurs Måndag 24 feb.!! Måndag 17 mar.! Måndag 7 apr. Fördjupning! Fördjupning!! Fördjupning Tisdag 25 feb.!! Tisdag 18 mar.! Tisdag 8 apr. Annonsering!! Annonsering!! Annonsering Onsdag 26 feb.!! Onsdag 19 mar.! Onsdag 9 apr. Mer information om de tre kurserna Sid 2: Grundkursen!!! Sid 5: Kursanmälan Sid 3: Fördjupningskursen!! Sid 6: Pris, kursintyg m m. Sid 4: Kursen om annonsering Sid 1 (6)

2 Grundkursen Ett stort antal församlingar och deras anställda använder idag Facebook som en naturlig och viktig del i sin kommunikation. Har du också funderat på att börja använda Facebook men vet inte riktigt hur du ska göra? Eller vill du uppdatera dina grundkunskaper? Då är denna kurs helt rätt för dig! Vi går igenom allt från grunden Under kursen får du en introduktion till hur du kan komma igång och använda Facebook. Vi går igenom allt tillsammans från grunden, steg för steg, tydligt och metodiskt. Målet är att du som deltagare efter kursen ska känna dig trygg i dina kunskaper och smidigt kunna använda Facebook på egen hand. Vi arbetar tillsammans Tillsammans kommer vi grundligt att gå igenom och praktiskt arbeta med bland annat följande områden på Facebook: 1. Starta konto, skaffa användarnamn, lösenord 2. Hantera vänförfrågningar, hitta vänner 3. Ordna profilinformation, profilbild, omslagsfoto 4. Ställa in kontoinställningar 5. Gå igenom sekretessinställningar, se hur blockeringar fungerar 6. Skapa fotoalbum, gå igenom taggning 7. Publicera på tidslinjen, skicka meddelanden, chatta 8. Starta grupper, evenemang och sidor på Facebook 9. Använda Facebook i sin smarta mobil Vi diskuterar gränsdragningar Under kursen kommer vi att diskutera förhållandet mellan privat och yrkesmässig användning av Facebook. Vi tittar även på tänkbara lösningar som kan underlätta gränsdragningen. Vi går också igenom senaste nytt från Facebook. Vi startar konton och sidor Du kommer även att få hjälp med att starta ditt eget Facebook-konto. Om önskemål finns kan vi även starta en Facebook-sida åt församlingen där du är anställd.! Datum för grundkurser Stockholm!! Göteborg!! Malmö Måndag den 24 feb.! Måndag den 17 mar.! Måndag den 7 apr. Sid 2 (6)

3 Fördjupningskursen Framgångsrik kommunikation på Facebook gör att församlingen syns bättre, får fler som gillar och följer Facebook-sidan och kan också öka delaktigheten och vi-känslan i församlingen. Du kommer under fördjupningskursen att få tips och exempel på hur arbetet kan planeras och genomföras, strategiskt och metodiskt. Vi planerar kampanjer Under kursen varvar vi korta föreläsningar med intensiva och praktiskt upplagda grupparbeten. Vi kommer att i grupper tillsammans planera för olika kampanjer på Facebook. Dessa kampanjplaner ska var och en som deltar under kursen kunna ta med sig till sin församling och sedan sätta i verket. Vi kommer att planera för konfirmationskampanj, sommar- och höstkampanj samt påsk- och julkampanj. Vi arbetar praktiskt I respektive kampanjövningar kommer vi att individuellt och i grupp praktiskt arbeta med bland annat följande områden: 1. Strategier för att allt ska hänga ihop och leda till att målen uppnås 2. Annonser och erbjudanden på Facebook 3. Facebook-sidor och platser, evenemang och grupper 4. Retorik på Facebook 5. Att skriva kort och koncist 6. Att kommunicera smidigt på Facebook-sidan med den smarta mobilen 7. Filmklipp på Youtube, Bambuser och Instagram 8. Twitter, bland annat som ett komplement till Facebook 9. Att fotografera och redigera bilder Vi analyserar nyhetsflödet Vi kommer under kursen att gå igenom hur man kan göra för att bättre synas i nyhetsflödet och hur man smart kan använda olika funktioner på Facebooksidan för att nå ut bra. Vi startar kanaler Vi kommer att hjälpa till att starta Facebook-sida (om sådan saknas), kanaler för Youtube och Bambuser samt konton för Twitter och Instagram. Vi kommer att gå igenom bra appar att använda i sin smarta mobil i arbetet med sociala medier, för film och vid fotoredigering. Vi går också igenom senaste nytt från Facebook. Datum för fördjupningskurser Stockholm Göteborg Malmö Tisdag den 25 feb.!! Tisdag den 18 mar. Tisdag den 8 apr. Sid 3 (6)

4 Kursen om Facebookannonsering Annonsering på Facebook är ofta betydligt billigare, träffsäkrare och ger många gånger mycket bättre resultat än att annonsera i papperstidningar. Facebook-annonser går att rikta till olika målgrupper, t ex personer på en specifik ort, personer i en viss ålder eller med ett speciellt intresse. Under kursen kommer du att få veta hur ett annonskonto på Facebook hanteras och hur träffsäkra Facebook-annonser utformas. Vi går igenom hur det fungerar Under kursen går vi igenom hur du ska göra för att komma igång med annonsering på Facebook. Vi varvar föreläsningar med individuellt arbete och intensiva grupparbeten. Du kommer att få praktiska tips och idéer på hur du kan utforma och rikta annonser till olika målgrupper för att uppnå bra resultat till låg kostnad. Vi arbetar aktivt och konkret Vi kommer att arbeta aktivt och konkret med bland annat följande avsnitt om Facebook-annonsering: 1. Att rikta annonser till olika målgrupper - på specifika orter, i vissa åldrar och med speciella intressen 2. Utforma annonser med målgruppsanpassade texter och bilder 3. Att sätta konkreta mål för annonseringen 4. Budgetering av annonsering och kampanjer 5. Olika annonstyper - bland annat gilla-annonser, marknadsförda inlägg, sponsrade händelser 6. Följa upp annonskampanjer, resultat och kostnad 7. Starta, pausa och avsluta annonser 8. Läsa av information på annonskontot 9. Att gå tillväga för att starta ett annonskonto Vi visar exempel Under kursen ska vi visa lyckade och även mindre lyckade exempel på annonser och annonserings-kampanjer på Facebook. Vi kommer även att visa hur arbetet med annonser på Facebook går till i praktiken. Vi hjälper till med att starta annonskonton åt de församlingar som önskar det. Vi går också igenom senaste nytt från Facebook. Datum för kurser om Facebook-annonsering Stockholm Göteborg Malmö Onsdag den 26 feb.!! Onsdag den 19 mar. Onsdag den 9 apr. Sid 4 (6)

5 Kursanmälan För anmälan till någon av kurserna mejla uppgifterna nedan till A. Namn på kursen, t ex Facebookannonsering B. Kurstillfälle, t ex Stockholm 26 feb C. Namn på deltagare D. Mejl och telefon till deltagare E. Församling/motsvarande F. Särskilda önskemål vad gäller mat G. Mejladress dit fakturan ska skickas H. Postadress dit kursintyg ska skickas I. Vid anmälan till fördjupningskurs - ange även vilken kampanj du/ni helst vill vara med och planera Grundkurser Grundkursen startar kl och avslutas kl Kurstillfälle: Stockholm 24 feb. Sista anmälningsdag 17 feb. Kurstillfälle: Göteborg 17 mar. Sista anmälningsdag 10 mar. Kurstillfälle: Malmö 7 apr. Sista anmälningsdag 31 mar. Kurser om Facebookannonsering Kursen om Facebook-annonsering startar kl och avslutas kl Kurstillfälle: Stockholm 26 feb. Sista anmälningsdag 19 feb. Kurstillfälle: Göteborg 19 mar. Sista anmälningsdag 12 mar. Kurstillfälle: Malmö 9 apr. Sista anmälningsdag 2 apr. Fördjupningskurser Fördjupningskursen startar kl och avslutas kl Kurstillfälle: Stockholm 25 feb. Sista anmälningsdag 18 feb. Kurstillfälle: Göteborg 18 mar. Sista anmälningsdag 11 mar. Kurstillfälle: Malmö 8 apr. Sista anmälningsdag 1 apr. Kurslokaler I Stockholm äger kurserna rum i ABF-huset på Sveavägen 41. I Göteborg äger kurserna rum i ABF:s lokaler på Södra Allégatan 1B. I Malmö äger kurserna rum i Svenska kyrkan i Malmös lokaler på Fiskehamnsgatan 3. Sid 5 (6)

6 Pris, kursintyg m m. Tidigare omdömen om kurser Det var en väldigt bra kurs. Jag är mycket nöjd. Den gav mig jättemycket. Jag fick med mig mycket bra kunskap och idéer. Inspirerande. Väldigt bra dag. Tack för en toppenbra kurs. Tack för en givande och inspirerande kurs! Vi blev mycket inspirerade av din kurs. Pris för deltagande Priset för deltagande i någon av kurserna är kr exklusive moms per person. Erbjudande Kom fyra betala för tre. I kursen om Facebook-annonsering ingår förmiddagsfika. I grundkursen och fördjupningskursen ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Alla kursdeltagare får ett kursintyg med en beskrivning av vilka delar som ingått i kursen. Ta gärna med Till kursen är det bra om du tar med dig egen utrustning, som till exempel bärbar dator och/eller surfplatta och/eller smart mobil. Bekräftelse Bekräftelse skickas när anmälan kommit in. Faktura och mer information kommer sedan att skickas ungefär en vecka innan kursen genomförs. Välkommen att höra av dig! För frågor, kontakta mig, David Rutström, tfn Mejl david@mimedia.se Webb Jag är kommunikatör med eget företag som sedan några år tillbaka hjälper församlingar med Facebook. Tidigare har jag bland annat jobbat som informationschef på Internationella programkontoret. Varmt välkommen med din anmälan! Sid 6 (6)

Kyrkan på Facebook. Mer information om kurserna

Kyrkan på Facebook. Mer information om kurserna Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook Under hösten 2016 arrangeras fyra kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling. Kurserna hålls i Helsingborg (18-19-20

Läs mer

Kyrkan på Facebook 2017

Kyrkan på Facebook 2017 Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook 2017 I mars och maj 2017 arrangeras workshops om appar och fortbild- ningskurser om Facebook för dig inom kyrka och församling. Workshopen ger dig praktiskt kunnande

Läs mer

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK Rapport av David Rutström om Svenska kyrkan Sofia församlings i Stockholm verksamhet på Facebook för perioden 4 februari 2010 till och med 31 januari 2013. Förord

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag EN INTRODUKTION Materialet tillhör Idenfors & Idenfors AB och får användas av dig som kursdeltagare eller prenumerant av vårt nyhetsbrev, men inte kopieras, säljas eller användas

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Varför Facebook? Facebook är ett socialt forum där det är enkelt att hålla kontakt, uppdatera medlemmar om aktuella händelser och så vidare.

Läs mer

Lathund för annonsering på Facebook

Lathund för annonsering på Facebook Stockholm 2013-12-03 Delprojekt webb och sociala medier Partistyrelsens expedition Lathund för annonsering på Facebook I denna PM hittar du tips för annonsering på Facebook. Inledning Förutsättningarna

Läs mer

Facebook-skola, steget vidare

Facebook-skola, steget vidare 2013-06-24 13/63 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser BAKGRUND/ SYFTE Facebook har idag över 4,5 miljoner användare i Sverige, varav 3,1

Läs mer

Ditt bästa verktyg är du!

Ditt bästa verktyg är du! Ditt bästa verktyg är du! Välkommen till Göteborg Design, mitt i Göteborg, vid Kungsportsplatsen. Vi ger dig som kursdeltagare en spännande, utvecklande och rolig period med våra kurser. Våra undervisningsgrupper

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

Bildproducent -4 dgr. Inriktning bild eller film

Bildproducent -4 dgr. Inriktning bild eller film Bildproducent -4 dgr Inriktning bild eller film Kurspaketet ger dig grundläggande kunskaper inom bildproduktion. Du lär dig behärska de programvaror som används i reklambranschen, att kommunicera ut ditt

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

Skogen i Skolan. Kurserna vänder sig i första hand till dig som arbetar som eller kommer att arbeta som pedagog med barn i alla åldrar, från F-9.

Skogen i Skolan. Kurserna vänder sig i första hand till dig som arbetar som eller kommer att arbeta som pedagog med barn i alla åldrar, från F-9. Välkommen att välja bland sex olika utbildningstillfällen där vi vill ge dig ökad skoglig kunskap och inspiration till att utnyttja skogen och naturen i din Rankhyttan undervisning! 12 juni Grundkurs Rankhyttan

Läs mer

SIKTA IKT Viveka Gulda Annika Möl er Larsson Lisa Stenström

SIKTA IKT Viveka Gulda Annika Möl er Larsson Lisa Stenström Genom SIKTAs (Skolans IKT-Arbete i Lund) IKT-fortbildning erbjuds kommunens alla pedagoger och skolledare det senaste inom IKT! Grundtanken med SIKTA är att "pedagoger lär pedagoger - att lära av varandra".

Läs mer

Sociala medier för organisationer

Sociala medier för organisationer Sociala medier för organisationer Christian Gustavsson Kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan Skåne Facebook: www.facebook.com/svskane Twitter: @svskane Vad är sociala medier? Internet öppnade för allmänheten

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

En introduktion till Community i Mediakatalogen

En introduktion till Community i Mediakatalogen En introduktion till Community i Mediakatalogen Välkommen till Community! Om Community Community är ett verktyg i Mediakatalogen som kan liknas vid ett Facebook för skolan. Det som skrivs och skapas i

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Medlemsträffar Datorhjälp Kurser

Medlemsträffar Datorhjälp Kurser Medlemsträffar Datorhjälp Kurser Våren 2016 Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Aktuell information finns på vår hemsida www.seniornetnacka.se Medlemsträffar Tisdagar kl. 14.00 16.00

Läs mer

En Lathund. om kyrkans närvaro i Sociala medier. för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping

En Lathund. om kyrkans närvaro i Sociala medier. för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping En Lathund om kyrkans närvaro i Sociala medier för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping Inledning Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för kyrkan. Många

Läs mer

Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier. En lathund

Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier. En lathund Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier En lathund Inledning Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för kyrkan. Många av Svenska kyrkans anställda använder dagligen

Läs mer

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen!

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen! LÄRARNYTT NR 1 13/14 Vi lanserar våra nya, fräscha webb! Kolla in årets kalendarium! Kickoff den 24 september i Kungsbacka och Halmstad Fortbildning: gruppdynamik och konflikthantering den 11 december

Läs mer

Lathund sociala medier

Lathund sociala medier Lathund sociala medier Att komma igång och ha en aktiv närvaro i sociala medier behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Men det gör sig inte själv och det behöver underhållas och man behöver ha en

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor

Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor 2014-11-21 15/22 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor BAKGRUND/ SYFTE De sociala

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier på Malmö högskola

Riktlinjer för sociala medier på Malmö högskola 1(5) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsdatum: 2013-04-04 Beslutande/Titel: Rektor Stefan Bengtsson Giltighetstid: Tillsvidare Dokumentansvarig/Funktion: Kommunikationschef Diarienummer:

Läs mer

Program hösten 2016. Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Gå på kurs och medlemsträffar

Program hösten 2016. Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Gå på kurs och medlemsträffar Program hösten 2016 Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Gå på kurs och medlemsträffar Aktuell information finns på vår hemsida www.seniornetnacka.se Medlemsträffar Tisdagar kl. 14.00

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation.

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Välfärdskonferens Vänersborg augusti 2014 Pedagog: Elisabeth Ericson, Lindfors & Co 070-797 87 20 elisabeth@lindforsco.se Kulturkapital Alla företag,

Läs mer

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE #Twitterboken - smarta tips från första kvittret till att flyga fritt En grundläggande manual såväl som affärstips kring hur du får ut det bästa av twitter. Innehåller essutom

Läs mer

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014 Sociala medier #val14 #svpol #eupol #ep2014 Samtalens betydelse är beroende av hur väl de samverkar med annan väljarpåverkan Samtal Arrangemang Direktkontakt Webb/ Sociala medier Väljare 2014 Media Direktreklam

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

IT-kurs för datorovana

IT-kurs för datorovana IT-kurs för datorovana TELEFONI Välkomna! Förändringar i telefonin i Skeppsås Telias lösning När förändringen kommer Hur den fungerar Hur den installeras Fungerar den? Alternativ till Telias lösning Mobiltelefon

Läs mer

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna Du som företagare skapar jobben SMÅFÖRETAGEN Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna SMÅFÖRETAG SKAPAR STOR TILLVÄXT Det är lätt att tro att alla jobb skapas av de stora och multinationella företagen.

Läs mer

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto 1 Skapa ett Youtube-konto Det är dags att skaffa ett användarkonto på Youtube! Youtube är den största internetsajten i världen när det gäller videodelning, och Youtube

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 PM Version 4 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Inläsningstjänst startar en utbildningsverksamhet inom området läs- och skrivsvårigheter och dyslexi. Under våren 2014 planeras

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010 Du - ett varumärke Umeå 17-18 mars 2010 Curomed Utbildning, Håkmark 213, 905 91 UMEÅ, tel 090-38375, fax 090-38331 e-post info@curomed.se, www.curomed.se 1 DU ETT VARUMÄRKE Du - Ett Varumärke Ditt personliga

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016. Uppdaterad 6 november 2015. Sida 1 av 14

STOCKHOLMS LÄN. KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016. Uppdaterad 6 november 2015. Sida 1 av 14 STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016 Uppdaterad 6 november 2015 Sida 1 av 14 Välkommen till kurser och träffar! Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildningar som ska inspirera

Läs mer

Att mäta hastighet - kursplan för funktionärsutbildning

Att mäta hastighet - kursplan för funktionärsutbildning Att mäta hastighet - kursplan för funktionärsutbildning Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande 1 Inledning Funktionärsutbildningen Att mäta hastighet är en grundkurs i olika mättekniker, tekniska

Läs mer

KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter!

KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter! KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter! Genom SIKTAs (Skolans IKT-Arbete i Lund) IKT-fortbildning erbjuds kommunens alla pedagoger och skolledare det senaste inom IKT! Grundtanken med

Läs mer

Bambusermanual - Plattformen distans

Bambusermanual - Plattformen distans Bambusermanual - Plattformen distans Av: Sofie Sjöstrand, Nätverket SIP Senast reviderad: 2012-09-16 Innehåll Om Bambuser och manualen... 2 Registera ett konto... 3 Dashboard - din startsida... 4 Dashboard

Läs mer

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar i följd samt tre fristående dagar, totalt fem dagar. Datum: 17-18 februari,

Läs mer

IT-utbildningar för seniorer

IT-utbildningar för seniorer IT-utbildningar för seniorer För dig 65 + i Rinkeby-Kista! tt i r sf d Våren 2018 a tn s o K Välkommen på IT-utbildning Du som är över 65 år och bor i Rinkeby-Kista har möjlighet att gå kostnadsfria kurser

Läs mer

TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA

TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna= dövrealia och dövkultur. Kostnad

Läs mer

Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning

Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning Simrishamn 3 jan 8 januari 2019 Skriva färdigt Vad handlar din text om? Hur kan den utvecklas? Kan dialogerna trimmas? Hur använder du bildspråk och

Läs mer

Manual gjord av Liv Zetterling 2010

Manual gjord av Liv Zetterling 2010 när man filmar på bambuser är det smidigt att länka från bambuser till andra sociala media. Med några enkla inställningar kan du få ett automatiskt flöde till din facebook, din twitter, din hemsida mm.

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar) i samtliga rödakorskretsar och RKUF

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Kursprogram Våren 2019

Kursprogram Våren 2019 Kursprogram Våren 2019 Unga vuxna Välkommen till Adhd-center www.habilitering.se/adhd-center Välkommen till oss på Adhd-center! Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern

Läs mer

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll.

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Ledarutveckling Du är viktig! Vi vill ge dig som arbetar med människor i grupp och dig som är aktiv i en organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Som cirkelledare, förtroendevald,

Läs mer

Marknadsför inlägg via en Facebooksida

Marknadsför inlägg via en Facebooksida Marknadsför inlägg via en Facebooksida Genom sociala medier når man effektivt fler och genom att komplettera scoutkårens kommunikation i rekyteringskampanjen i sociala medier har man större chans att nå

Läs mer

Att göra mål FORTBILDNING AT T G Ö R A M Å L. Att göra mål. INBJUDAN Kursanmälan. Svenska Ishockeyförbundet. www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1

Att göra mål FORTBILDNING AT T G Ö R A M Å L. Att göra mål. INBJUDAN Kursanmälan. Svenska Ishockeyförbundet. www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1 FORTBILDNING Att göra mål INBJUDAN Kursanmälan Svenska Ishockeyförbundet 2006 www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1 Du står här inför den stimulerande utmaningen att lära dig bli en bättre tränare när

Läs mer

Central utbildningskatalog. Central utbildningskatalog CHÖSTEN 2010

Central utbildningskatalog. Central utbildningskatalog CHÖSTEN 2010 C Central utbildningskatalog Central utbildningskatalog CHÖSTEN 2010 C Centralt arrangerade utbildningar för ABFs centrala medlems organisationer och organisationer med samarbetsavtal hösten 2010 Arbetarnas

Läs mer

10 500 ekonomer väljer FAR Akademi varje år!

10 500 ekonomer väljer FAR Akademi varje år! 10 500 ekonomer väljer FAR Akademi varje år! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013 För dig som är: Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Redovisningsassistent Controller Mycket bra kurs som varvade teori

Läs mer

Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent. Vilken utbildning väljer du?

Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent. Vilken utbildning väljer du? Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent Vilken utbildning väljer du? Kurser våren 2014 Ekonomichef, controller, redovisningsansvarig Bokslutsredovisning Ort Jan

Läs mer

Gillas Facebook? Dorothy Béen Dataträff 27 okt 2016

Gillas Facebook? Dorothy Béen Dataträff 27 okt 2016 Gillas Facebook? Dorothy Béen Dataträff 27 okt 2016 Om hur man kan använda Facebook. Om möjligheter, risker och garderingar På Seniornets hemsida www.snso.se kommer vi att presentera ett sammandrag samt

Läs mer

Strategi för Högskolan på Ålands närvaro på sociala medier 2014-2015

Strategi för Högskolan på Ålands närvaro på sociala medier 2014-2015 Strategi för Högskolan på Ålands närvaro på sociala medier 2014-2015 OÖ vergripande ma l En social media strategi har vanligen en av följande målsättningar 1) Öka synligheten, 2) Etablera eller skydda

Läs mer

Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur.

Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur. Tuff våren 2014 Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur. Kostnad Undervisning, barnomsorg

Läs mer

Riktlinje. Sociala medier. Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18

Riktlinje. Sociala medier. Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18 Riktlinje Sociala medier Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18 2016 2019 sidan 1 av 6 Sociala medier definition Sociala medier avser aktiviteter som kombinerar teknik, social interaktion och användargenererat

Läs mer

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på Digital närvaro inom besöksnäringen Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland Länkar till presentation och länkar finns på www.visitostergotland.se/coffice Innehåll Om Visit Östergötland

Läs mer

Facebook. bli vän med nätets sociala jätte. En guide av Jennifer Erlandsson och

Facebook. bli vän med nätets sociala jätte. En guide av Jennifer Erlandsson och Facebook bli vän med nätets sociala jätte En guide av Jennifer Erlandsson och Facebook är den största mötesplatsen på nätet just nu. Sajten har i maj 2012 strax över 900 000 000 miljoner användare (enligt

Läs mer

Unionens #twitterskola

Unionens #twitterskola Unionens #twitterskola Inledning Det finns framförallt två anledningar till att Twitters korta meddelanden på 140 tecken blivit en sådan succé. Den ena är att människor formulerar sig klart och tydligt

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

XOVATION. Anneli Bengtsson

XOVATION. Anneli Bengtsson XOVATION Anneli Bengtsson Projekttid aug 2009 juli 2012 Triple Helix Om XOVATION XOVATION är ett spännande utvecklingsprojekt som vill finna nya vägar till dialog mellan människorna och det offentliga

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

Program våren Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Gå på kurs och medlemsträffar

Program våren Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Gå på kurs och medlemsträffar Program våren 2017 Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Gå på kurs och medlemsträffar Aktuell information finns på vår hemsida www.seniornetnacka.se Medlemsträffar Tisdagar kl. 14.00

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa talare

Läs mer

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar (internat) samt tre fristående dagar. Datum: 17-18 augusti, 24 september, 22 oktober samt 14 januari 2016. Ort

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn kunskaps tisdagar Peter Tilling 2011 Sociala medier B2B KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011 Peter Tilling konsult i SEMSEO SEMSEO hjälper SME företag hitta nya affärer Utbildar i e-handel, SEO, SEM, sociala medier Fd. rådgivare/konsult

Läs mer

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra Att utveckla styrelsens kompetens löpande är en investering för hela bostadsrättsföreningen VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA ER TILL VÅRA KURSER Att engagera sig i styrelsearbetet ger möjlighet

Läs mer

Equmeniakyrkan på sociala medier

Equmeniakyrkan på sociala medier Februari 2015 Equmeniakyrkan på sociala medier Sociala medier används för att kommunicera, skapa relationer, främja dialog och dela kunskap. Sociala medier som exempelvis Twitter, Facebook och bloggar

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Katrineberg folkhögskola Vidareutbildning för skyddsombud och arbetsmiljöansvariga 2 ARBETSMILJÖ- UTBILDNINGAR I SKÅNE 2018

Katrineberg folkhögskola Vidareutbildning för skyddsombud och arbetsmiljöansvariga 2 ARBETSMILJÖ- UTBILDNINGAR I SKÅNE 2018 Katrineberg folkhögskola Vidareutbildning för skyddsombud och arbetsmiljöansvariga 2 ARBETSMILJÖ- UTBILDNINGAR I SKÅNE 2018 Information BRA ATT VETA Vi på Albins folkhögskola har dokumenterat mycket duktiga

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Säkrare Facebook. med10 supersmarta tips. 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje

LAJKA-GUIDE. Säkrare Facebook. med10 supersmarta tips. 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje Säkrare Facebook med10 supersmarta tips 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje Så här gör du för att säkra Facebook Många är nervösa för säkerheten Facebook,

Läs mer

Välkommen till Loka Brunn! Marie Lagergren, Loka Brunn

Välkommen till Loka Brunn! Marie Lagergren, Loka Brunn DOKUMENTATION Workshop Bergslagssatsningen Tema: Digital marknadsföring och försäljning Loka Brunn Torsdag den 31 mars Välkommen till Loka Brunn! Marie Lagergren, Loka Brunn Marie Lagergren, vice VD för

Läs mer

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor Manual Att skapa lokala Facebooksidor Skapa en Facebooksida 1. Logga in på Facebook med din vanliga, privata inloggning. När du har skapat sidan kommer du alltid att publicera på sidan som just sida, och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM Linköpings Universitet 2014.08.13 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM LiU-ID Som ny student behöver du först skapa ett temporärt LiU-ID (studentkonto). På www.liu.se/antagen finns anvisningar

Läs mer

Wilhelms mamma Rosa kommer in och säger att det finns kaffe och tårta. Tårtan är från dagen innan då Wilhelm hade födelsedagsfest.

Wilhelms mamma Rosa kommer in och säger att det finns kaffe och tårta. Tårtan är från dagen innan då Wilhelm hade födelsedagsfest. 1 Hålla kontakt - Grundläggande om sociala medier Sammanfattning av filmen 1. Vid datorn i Wilhelms rum Wilhelm och hans kusin Simon spelar ett onlinespel. De tar kort på varandra med Wilhelms nya mobiltelefon.

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Avflyttningsbesiktning av lägenheter grundkurs med praktisk besiktning För att genomföra en lägenhetsbesiktning

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

Kurs för förberedande svetsansvar för att klara kraven i SS-EN 1090-2

Kurs för förberedande svetsansvar för att klara kraven i SS-EN 1090-2 Datum 2013-03-25 rev 3 Kurs för förberedande svetsansvar för att klara kraven i SS-EN 1090-2 Utbildning av produktionspersonal för att klara kraven, som svetsansvarig. Utbildningen bygger på de delar,

Läs mer

Sociala medier strategier och affärsnytta för företag. Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011

Sociala medier strategier och affärsnytta för företag. Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011 Sociala medier strategier och affärsnytta för företag Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011 Peter Tilling Konsult/affärsutvecklare i SEMSEO - SEMSEO hjälper små/medelstora företag med IMF Utbildar

Läs mer

SYV I VID BEMÄRKELSE SE MÖJLIGHETER!

SYV I VID BEMÄRKELSE SE MÖJLIGHETER! SKOLSAMVERKAN SYV = Hela skolans ansvar SKOLSAMVERKAN SYV I VID BEMÄRKELSE SE MÖJLIGHETER! Välkomna Studie- och yrkesvägledare, lärare, skolledare, utvecklingsledare och övriga intresserade på grundskolan

Läs mer

Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI. Av: Annie Gunnarsson

Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI. Av: Annie Gunnarsson Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI Av: Annie Gunnarsson Senast uppdaterad 16-05-2016 1. Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Mål och syfte 3 2. Resultat 3 2.1 Researchområde 1: Nulägesanalys 4 2.1.1

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Våren 2011 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-KURS OM AUTISM 2. PÅ SPÅRET - FÖRDJUPAD BAS-KURS 3. KOMMUNIKATION I

Läs mer

Informationsoch. utbildningsträffar Datorhjälp Kurser. Våren 2015. Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon

Informationsoch. utbildningsträffar Datorhjälp Kurser. Våren 2015. Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Informationsoch utbildningsträffar Datorhjälp Kurser Våren 2015 Lär dig hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon Aktuell information finns på vår hemsida www.seniornetnacka Informationsoch utbildningsträffar

Läs mer

NyhetsBrevnr 2 2013. Tinnitus - en dold folksjukdom

NyhetsBrevnr 2 2013. Tinnitus - en dold folksjukdom Vintern är på väg över mot vår, solen kikar fram bakom molnen och påsken står för dörren. På ABF är verksamheten i full gång. Här kan du läsa om några av våra nyheter. Håll även utkik efter intressant,

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning

Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning Ystad 26 jan 31 januari 2017 Att skriva färdigt Vårt skrivretreat vänder sig till dig som har kommit en bit i skrivandet och som vill ta ytterligare

Läs mer

Högskoleutbildning i LSS - lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 7,5 högskolepoäng, Vt 2016 Göteborg

Högskoleutbildning i LSS - lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 7,5 högskolepoäng, Vt 2016 Göteborg rééçê~öëìíäáäçåáåöëéåüéíéå== = ~åçêçå~ê=ìééçê~öëìíäáäçåáåö=á Högskoleutbildning i LSS - lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 7,5 högskolepoäng, Vt 2016 Göteborg Inledning Sedan 2011 krävs

Läs mer

Mentorprogrammet är till för dig som. Så mycket utveckling på så kort tid! Och som bonus ett nytt nätverk.

Mentorprogrammet är till för dig som. Så mycket utveckling på så kort tid! Och som bonus ett nytt nätverk. Mentorprogram 2009 Förbättra ditt sätt att leda redaktionen. Utvecklas genom tankeutbyte med en erfaren kollega. Vidga ditt publicistiska nätverk. Utbyt tips och idéer med andra redaktörer. svtidskrifter_mall.indd

Läs mer

Nytt upplägg: Två nivåer. Välj den nivå och ort som passar dig bäst!

Nytt upplägg: Två nivåer. Välj den nivå och ort som passar dig bäst! Inbjudan till kurs Projektledning för planhandläggare Nytt upplägg: Två nivåer. Välj den nivå och ort som passar dig bäst! Grundläggande nivå Nå framgång i din roll som projektledare Effektiv projekt-

Läs mer