SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl samt FP Rolf Halberg tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) 84 S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare FP Rolf Hallberg 78-83, 85-94, MP Lo Göthberg Larsson S Christopher Thorsson V Eivor Hellman Max Tjänstemän Haleh Lindqvist, kommunchef Malin Stomberg, kommunsekreterare Lena Lindblad, upphandlingssamordnare 79 Åsa Evaldsson, ingenjör VA Magnus Bergström, exploateringsingenjör Helena Blomqvist, kommunjurist Sandra Johansson, kommunjurist Maria Sivedal, administrativ chef Thomas Hellberg, IT-chef Christer Nilsson, personalchef 92 Kerstin Guth, planeringsledare 97 Utses att justera Justeringens plats och tid Lisa Dahlberg Kommunledningskontoret, kommunhuset, Kinna Underskrifter Sekreterare Malin Stomberg Ordförande Margareta Lövgren Justerande Lisa Dahlberg

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(32) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Instans Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret, kommunhuset, Kinna Underskrift Malin Stomberg

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(32) Innehållsförteckning Förändring av ärendelistan 78 Upphandling av analystjänster - godkännande av förfrågningsunderlag 79 Nytt vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter, Hajom 80 Nytt vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter, Älekulla 81 Reglementsförändringar med anledning av bildandet av trygghetsoch säkerhetsrådet 82 Revidering av reglemente för teknik- och servicenämnden 83 Yttrande i mål angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut om ekonomiskt bidrag till Marks Idé och Näringslivsråd Ansökan till Länsstyrelsen i Västra Götalands län om allmän kameraövervakning vid Ängskolan Yttrande årlig avstämning regionalt trafikförsörjningsprogram 86 Yttrande Ansökan om spänningshöjning av nätkoncession, Härryda Energi AB Synpunkter på Fördjupad översiktsplan, södra och norra kusten, Falkenbergs kommun programsamråd Budget och verksamhetsplan år 2015 Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund (detaljerad budget för 2015) Fullmakt Till Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet kring ramavtal Användarnära IT-produkter Förlängning av leveransavtal rörande e-förvaltningsstödjande Tjänster Måltidskostnad för personalmåltider samt pedagogisk måltid 92 Slutredovisning av investeringsprojekt - ombyggnation av Kunskapens hus kök Slutredovisning av investeringsprojekt - nybyggnad av omklädningsrum och läktare Vävarevallen Slutredovisning av investeringsprojekt - ombyggnation av Kunskapens hus, lokaler för bygg- och anläggningsprogrammet Slutredovisning av investeringsprojekt - Kinna centrum etapp A-C 96

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(32) Riktlinjer för Marks kommuns internationella arbete och samarbete inom EU 97 Översyn av kommunens policydokument 98 Fråga om återrapportering av Skenecentrum 99

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(32) 78/2015 Förändring av ärendelistan Arbetsutskottets beslut Fråga om återrapportering av Skene centrum tillförs ärendelistan. Lisa Dahlberg (S) anmäler fråga om återrapportering av Skene centrum. Extraärenden får tillföras.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(32) 79/2015 Dnr Upphandling av analystjänster - godkännande av förfrågningsunderlag Arbetsutskottets beslut Förfrågningsunderlaget avseende analystjänster godkänns. Upphandling av analystjänster (kontroll enligt livsmedelslagen, offentlig kontroll, föreskriven regelbunden kontroll av dricksvatten samt egenkontroll av avloppsvatten och slam, recipientvatten, grund- och ytvatten vid deponier) för Teknik- och serviceförvaltningen samt Bygg- och miljökontoret behöver genomföras då gällande ramavtal löpt ut. Teknik- och serviceförvaltningens tjänsteutlåtande den 12 mars Förfrågningsunderlaget avseende analystjänster godkänns. Upphandlingssamordnare Lena Lindblad redogör för ärendet. Ordföranden föreslår att förfrågningsunderlaget avseende analystjänster godkänns. Förslaget antas.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(32) 80/2015 Dnr Nytt vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter, Hajom Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Med stöd av 7 kap, 21 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige om vattenskyddsområde för grundvattentäkten på fastigheten Hajom 5:2 i Marks kommun med omfattning som framgår av kartbilaga, daterad Med stöd av 7 kap 22 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige att upprättade skyddsföreskrifter, daterade , skall gälla inom vattenskyddsområdet. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Med anledning av tidigare beslut om att inrätta nya vattenskyddsområden enligt Naturvårdsverkets allmänna råd har teknik- och serviceförvaltningen arbetat fram förslag till vattenskyddsområde med tillhörande skyddsföreskrifter för Hajoms vattentäkt. Bygg- och miljökontorets tjänsteutlåtande den 11 mars Med stöd av 7 kap, 21 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige om vattenskyddsområde för grundvattentäkten på fastigheten Hajom 5:2 i Marks kommun med omfattning som framgår av kartbilaga, daterad Med stöd av 7 kap 22 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige att upprättade skyddsföreskrifter, daterade , skall gälla inom vattenskyddsområdet. Exploateringsingenjör Magnus Bergström och VA ingenjör Åsa Evaldsson redogör för ärendet. Ordföranden föreslår följande: Med stöd av 7 kap, 21 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige om vattenskyddsområde för grundvattentäkten på fastigheten Hajom 5:2 i Marks kommun med omfattning som framgår av kartbilaga, daterad Med stöd av 7 kap 22 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige att upprättade skyddsföreskrifter, daterade , skall gälla inom vattenskyddsområdet. Förslagen antas.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(32) 81/2015 Dnr Nytt vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter, Älekulla Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Med stöd av 7 kap, 21 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige om vattenskyddsområde för grundvattentäkten på fastigheten Älekulla 2:25 i Marks kommun med omfattning som framgår av kartbilaga, daterad Med stöd av 7 kap 22 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige att upprättade skyddsföreskrifter, daterade , skall gälla inom vattenskyddsområdet. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Med anledning av tidigare beslut om att inrätta nya vattenskyddsområden enligt Naturvårdsverkets allmänna råd har teknik- och serviceförvaltningen arbetat fram förslag till vattenskyddsområde med tillhörande skyddsföreskrifter för Älekulla vattentäkt. Bygg- och miljökontorets tjänsteutlåtande den 11 mars Med stöd av 7 kap, 21 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige om vattenskyddsområde för grundvattentäkten på fastigheten Älekulla 2:25 i Marks kommun med omfattning som framgår av kartbilaga, daterad Med stöd av 7 kap 22 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige att upprättade skyddsföreskrifter, daterade , skall gälla inom vattenskyddsområdet. Exploateringsingenjör Magnus Bergström och VA ingenjör Åsa Evaldsson redogör för ärendet. Ordföranden föreslår följande: Med stöd av 7 kap, 21 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige om vattenskyddsområde för grundvattentäkten på fastigheten Älekulla 2:25 i Marks kommun med omfattning som framgår av kartbilaga, daterad Med stöd av 7 kap 22 Miljöbalken beslutar kommunfullmäktige att upprättade skyddsföreskrifter, daterade , skall gälla inom vattenskyddsområdet.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(32) Förslagen antas.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(32) 82/2015 Dnr Reglementsförändringar med anledning av bildandet av trygghetsoch säkerhetsrådet Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Förslag till reglemente för trygghets- och säkerhetsrådet antas. Reglementet för kommunstyrelsen ändras i 7 punkt 7 på så sätt att det anges att kommunstyrelsen har ansvaret för finansering och ledning av Trygghets- och säkerhetsrådet i Mark och inte längre för Brottsförebyggande rådet i Mark. Reglementet för teknik- och servicenämnden ändras på så sätt att 2 punkt 6 utgår. Teknik- och servicenämnden ansvarar inte längre för finansiering och ledning av kommunens trafiksäkerhetsråd. Trafiksäkerhetsrådets arbetsuppgifter, antagna av kommunfullmäktige den 18 december 1979, 244, upphör att gälla. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Brottsförebyggande rådet och Trafiksäkerhetsrådet har från och med den 1 januari 2015 samordnats till ett gemensamt råd benämnt Trygghets- och säkerhetsrådet. Med anledning härav behöver vissa styrdokument ses över och ett reglemente för det nya rådet tas fram. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 19 mars Förslag till reglemente för trygghets- och säkerhetsrådet antas. Reglementet för kommunstyrelsen ändras i 7 punkt 7 på så sätt att det anges att kommunstyrelsen har ansvaret för finansering och ledning av Trygghets- och säkerhetsrådet i Mark och inte längre för Brottsförebyggande rådet i Mark. Reglementet för teknik- och servicenämnden ändras på så sätt att 2 punkt 6 utgår. Teknik- och servicenämnden ansvarar inte längre för finansiering och ledning av kommunens trafiksäkerhetsråd. Trafiksäkerhetsrådets arbetsuppgifter, antagna av kommunfullmäktige den 18 december 1979, 244, upphör att gälla. Kommunjurist Helena Blomqvist redogör för ärendet.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(32) Ordföranden föreslår följande: Förslag till reglemente för trygghets- och säkerhetsrådet antas. Reglementet för kommunstyrelsen ändras i 7 punkt 7 på så sätt att det anges att kommunstyrelsen har ansvaret för finansering och ledning av Trygghets- och säkerhetsrådet i Mark och inte längre för Brottsförebyggande rådet i Mark. Reglementet för teknik- och servicenämnden ändras på så sätt att 2 punkt 6 utgår. Teknik- och servicenämnden ansvarar inte längre för finansiering och ledning av kommunens trafiksäkerhetsråd. Trafiksäkerhetsrådets arbetsuppgifter, antagna av kommunfullmäktige den 18 december 1979, 244, upphör att gälla. Förslagen antas.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(32) 83/2015 Dnr Revidering av reglemente för teknik- och servicenämnden Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Reglementet för teknik- och servicenämnden revideras enligt följande: 1 kompletteras så att teknik- och servicenämnden ansvarar för de uppgifter som kommunen har även enligt följande lagar: Trafikförordningen (1998:1276) Lagen (1987:24) om kommunal parkeringsövervakning m.m. Lagen (1984:318) om kontrollavgift vid olovlig parkering Lagen (1976:206) om felparkeringsavgift Lagen (1982:129) om flyttning av fordon i vissa fall Förordningen (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall 1 punkt 7 utgår. Teknik- och servicenämnden har inte ansvar för de uppgifter som kommunen har enligt plan- och bygglagen avseende trafiksäkerhet. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Teknik- och servicenämnden har lyft kommunens behov av parkeringsövervakning och att nämndens uppdrag bör kompletteras med att ansvara för det. Det finns även behov av vissa andra ändringar i teknik- och servicenämndens reglemente gällande trafikfrågor. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 17 mars Reglementet för teknik- och servicenämnden revideras enligt följande: 1 kompletteras så att teknik- och servicenämnden ansvarar för de uppgifter som kommunen har även enligt följande lagar: Trafikförordningen (1998:1276) Lagen (1987:24) om kommunal parkeringsövervakning m.m. Lagen (1984:318) om kontrollavgift vid olovlig parkering Lagen (1976:206) om felparkeringsavgift Lagen (1982:129) om flyttning av fordon i vissa fall Förordningen (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall 1 punkt 7 utgår. Teknik- och servicenämnden har inte ansvar för de uppgifter som kommunen har enligt plan- och bygglagen avseende trafiksäkerhet. Kommunjurist Helena Blomqvist redogör för ärendet.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(32) Ordföranden föreslår följande: Reglementet för teknik- och servicenämnden revideras enligt följande: 1 kompletteras så att teknik- och servicenämnden ansvarar för de uppgifter som kommunen har även enligt följande lagar: Trafikförordningen (1998:1276) Lagen (1987:24) om kommunal parkeringsövervakning m.m. Lagen (1984:318) om kontrollavgift vid olovlig parkering Lagen (1976:206) om felparkeringsavgift Lagen (1982:129) om flyttning av fordon i vissa fall Förordningen (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall 1 punkt 7 utgår. Teknik- och servicenämnden har inte ansvar för de uppgifter som kommunen har enligt plan- och bygglagen avseende trafiksäkerhet. Förslagen antas.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14(32) 84/2015 Dnr Yttrande i mål angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut om ekonomiskt bidrag till Marks Idé och Näringslivsråd Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Yttrandet, som upprättats, översänds som kommunens svar till Förvaltningsrätten i Jönköping. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. Kommunstyrelsen i Marks kommun har i beslut den 4 mars 2015, 20, ställt sig positiv till att stödja de aktiviteter och mål som föreningen Marks Idé och Näringslivsråd föreslår i sin verksamhetsplan samt gett ekonomiskt bidrag om 1,5 miljoner kronor för verksamhetsåret Henry Sandahl har överklagat beslutet. Förvaltningsrätten har nu anmodat kommunen att svara i målet. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 30 mars Yttrandet, som upprättats, översänds som kommunens svar till Förvaltningsrätten i Jönköping. Kommunjurist Helena Blomqvist redogör för ärendet. Ordföranden föreslår att yttrandet, som upprättats, översänds som kommunens svar till Förvaltningsrätten i Jönköping. Förslaget antas. Jäv Henry Sandahl (MBP) anmäler jäv och deltar inte i handläggningen av ärendet. För Henry Sandahl (MBP) tjänstgör Rolf Hallberg (FP).

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15(32) 85/2015 Dnr Ansökan till Länsstyrelsen i Västra Götalands län om allmän kameraövervakning vid Ängskolan Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunen ansöker hos länsstyrelsen i Västra Götalands län om tillstånd till kameraövervakning vid Ängskolan. Kommunchefen ges i uppdrag att ansöka om tillstånd till kameraövervakning vid Ängskolan. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. Ängskolan i Skene har under det senaste året varit utsatt för omfattande brottslighet, främst skadegörelse. Kommunen har vidtagit brottsförebyggande åtgärder, vilka inte varit tillräckliga då skadegörelsen har fortsatt. Fråga nu om kommunen ska ansöka om tillstånd till kameraövervakning hos länsstyrelsen i Västra Götalands län. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 5 mars Kommunen ansöker hos länsstyrelsen i Västra Götalands län om tillstånd till kameraövervakning vid Ängskolan. Kommunchefen ges i uppdrag att ansöka om tillstånd till kameraövervakning vid Ängskolan. Kommunjurist Sandra Johansson redogör för ärendet. Ordföranden föreslår följande: Kommunen ansöker hos länsstyrelsen i Västra Götalands län om tillstånd till kameraövervakning vid Ängskolan. Kommunchefen ges i uppdrag att ansöka om tillstånd till kameraövervakning vid Ängskolan. Förslagen antas.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16(32) 86/2015 Dnr Yttrande årlig avstämning regionalt trafikförsörjningsprogram Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Marks kommun har tagit del av uppföljningen av trafikförsörjningsprogrammet. Marks kommun vill uppmärksamma det arbete som utförts i Sjuhärad i samband med uppdateringen av Målbild för kollektivtrafik i Sjuhärad. Det krävs samarbete mellan olika aktörer för att uppnå uppsatta mål i kollektivtrafikprogrammet vilket redan pågår i Sjuhärad. Det är viktigt att utveckling av kollektivtrafiken sker både i stråk, tätort och på landsbygden. När det gäller förändringar av samverkansformer som presenteras är Marks kommun positiv till ny organisation. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. Västra Götalandsregionen har översänt Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland 2025, årlig avstämning på remiss till kommunerna. Svar ska lämnas senast 26 maj Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 16 mars Marks kommun har tagit del av uppföljningen av trafikförsörjningsprogrammet. Marks kommun vill uppmärksamma det arbete som utförts i Sjuhärad i samband med uppdateringen av Målbild för kollektivtrafik i Sjuhärad. Det krävs samarbete mellan olika aktörer för att uppnå uppsatta mål i kollektivtrafikprogrammet vilket redan pågår i Sjuhärad. Det är viktigt att utveckling av kollektivtrafiken sker både i stråk, tätort och på landsbygden. När det gäller förändringar av samverkansformer som presenteras är Marks kommun positiv till ny organisation. Administrativ chef Maria Sivedal redogör för ärendet. Ordföranden föreslår följande: Marks kommun har tagit del av uppföljningen av trafikförsörjningsprogrammet. Marks kommun vill uppmärksamma det arbete som utförts i Sjuhärad i samband med uppdateringen av Målbild för kollektivtrafik i Sjuhärad. Det krävs samarbete mellan olika aktörer för att uppnå uppsatta mål i kollektivtrafikprogrammet vilket redan pågår i Sjuhärad. Det är viktigt att utveckling av kollektivtrafiken sker både i stråk, tätort och på landsbygden.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17(32) När det gäller förändringar av samverkansformer som presenteras är Marks kommun positiv till ny organisation. Förslagen antas.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18(32) 87/2015 Dnr Yttrande Ansökan om spänningshöjning av nätkoncession, Härryda Energi AB Arbetsutskottets beslut Marks kommun har inga synpunkter på rubricerad ansökan. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Margareta Lövgren Ordförande Lisa Dahlberg Justerande Härryda Energi AB ansöker om höjning av högsta tillåtna drift-spänning från nuvarande 20 kv till 40 kv. Energimarknadsinspektionen vill ha synpunkter från Marks kommun beträffande ansökan senast 11 april Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 23 mars Marks kommun har inga synpunkter på rubricerad ansökan. Ordföranden föreslår följande: Marks kommun har inga synpunkter på rubricerad ansökan. Förslaget antas.

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19(32) 88/2015 Dnr Synpunkter på Fördjupad översiktsplan, södra och norra kusten, Falkenbergs kommun programsamråd Arbetsutskottets beslut Marks kommun har inga synpunkter på planen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Margareta Lövgren Ordförande Lisa Dahlberg Justerande Falkenbergs kommun har tagit fram och skickat ett program till en kommande ny fördjupad översiktsplan (FÖP) för södra & norra kusten på remiss. Svar ska lämnas till Falkenbergs kom-mun senast 6 april Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 23 mars Marks kommun har inga synpunkter på planen. Ordföranden föreslår följande: Marks kommun har inga synpunkter på planen. Förslaget antas. Expedieras till: Falkenbergs kommun

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 20(32) 89/2015 Dnr Budget och verksamhetsplan år 2015 Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund (detaljerad budget för 2015) Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Budget och verksamhetsplan år 2015 för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. Direktionen för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund beslutade att översända budget och verksamhetsplan till medlemskommunerna för godkännande. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 17 mars Budget och verksamhetsplan år 2015 för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Ordföranden föreslår att budget och verksamhetsplan år 2015 för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Förslaget antas.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21(32) 90/2015 Dnr Fullmakt Till Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet kring ramavtal Användarnära IT-produkter Arbetsutskottets beslut Marks kommun lämnar fullmakt till Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet att företräda Marks kommun vid ramavtalsupphandling av Användarnära ITprodukter. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Margareta Lövgren Ordförande Lisa Dahlberg Justerande Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet har regeringens uppdrag att genomföra upphandlingar och teckna ramavtal för det breda och gemensamma behovet av produkter och tjänster rörande it och telekom för den statliga förvaltningen. Även kommuner, landsting, m.fl. har möjlighet att använda Statens inköpscentrals ramavtal. För detta krävs emellertid att en fullmakt lämnas till Statens inköpscentral innan annonsering i TED har upprättats och förfrågningsunderlaget har fastställts. Kommuner, landstinget m.fl. som planerar att själva avropa gentemot ramavtalet måste i så fall också inkomma med egen fullmakt. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 18 februari Marks kommun lämnar fullmakt till Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet att företräda Marks kommun vid ramavtalsupphandling av Användarnära ITprodukter. IT-chef Thomas Hellberg redogör för ärendet. Ordföranden föreslår att Marks kommun lämnar fullmakt till Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet att företräda Marks kommun vid ramavtalsupphandling av Användarnära IT-produkter. Förslaget antas.

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 22(32) 91/2015 Dnr Förlängning av leveransavtal rörande e-förvaltningsstödjande tjänster Arbetsutskottets beslut Leveransavtal med Cybercom avseende e-förvaltningsstödjande tjänster förlängs fram till den 22 april Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Margareta Lövgren Ordförande Lisa Dahlberg Justerande Marks kommun har idag ett leveransavtal med Cybercom avseende inköp av e-förvaltningsstödjande tjänster. Avtalet tecknades efter att förnyad konkurrensutsättning gjorts utifrån Kammarkollegiets ramavtal avseende e-förvaltingsstödjande tjänster 2010, ramavtal 7057/10. Frågan är nu om leveransavtalet ska förlängas. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 11 mars Leveransavtal med Cybercom avseende e-förvaltningsstödjande tjänster förlängs fram till den 22 april Ordföranden föreslår att Leveransavtal med Cybercom avseende e- förvaltningsstödjande tjänster förlängs fram till den 22 april Förslaget antas.

23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23(32) 92/2015 Dnr Måltidskostnad för personalmåltider samt pedagogisk måltid Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Måltidspriset för personalmåltider i Marks kommun, med undantag för Club Senior, Rönnäng Kinna fastställs till 50 kronor inklusive 12 procent av mervärdesskatt. Gäller från och med den 1 juni Måltidspriset för personalmåltid vid Club Senior, Rönnäng Kinna sätts till 64 kronor inklusive 12 procent av mervärdesskatt. Gäller från och med den 1 juni Personal som bedöms vara nödvändiga deltagare i samband med måltid, för att hjälpa brukare eller elever, utöva tillsyn och medverka till goda matvanor bör hanteras lika. Samma måltidspris bör gälla för denna grupp oavsett förvaltning. Detta innebär att måltidspriset för pedagogiska måltider för personal i alla kommunens verksamheter, oavsett förvaltning, ska fastställas av kommunstyrelsen. 4. Priset för pedagogiska måltider fastställs till 0 kronor, d.v.s. ingen kostnad och ska börja gälla från den 1 augusti I slutet av år 2016, senast under november månad, bör detta beslut utvärderas tillsammans med de berörda nämnderna, socialnämnden, äldreomsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden. 5. Kommunstyrelsen fastställer regelverk och kommunchefen får i uppdrag att återkomma med förslag om regelverk, där det tydligt framgår vilka personalgrupper/medarbetare som ska omfattas av att få äta så kallade pedagogiska måltider, samt vilka arbetsuppgifter som denna personal har i samband med pedagogisk måltid. 6. Kommunfullmäktige beslutade den 27 november 2007, 247, att personalmåltidspriset fastställs från och med 2009 av kommunstyrelsen som personalorgan. Kommunfullmäktige har därmed gett kommunstyrelsen uppdraget att fastställa måltidskostnad för personalmåltider, andra nämnder har därmed inte behörighet att fatta sådana beslut. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. Måltidskostnad för personalmåltid för anställda i Marks kommun fastställs av kommunstyrelsen efter beslut i fullmäktige den 27 november 2007, 247. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 23 mars Måltidspriset för personalmåltider i Marks kommun, med undantag för Club Senior, Rönnäng Kinna fastställs till 50 kr inklusive mervärdesskatt.

24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 24(32) 2. Måltidspriset för personalmåltid vid Club Senior, Rönnäng Kinna sätts till 64 kr inklusive mervärdeskatt. 3. Personal som bedöms vara nödvändiga deltagare i samband med måltid, för att hjälpa brukare eller elever, utöva tillsyn och medverka till goda matvanor bör hanteras lika. Samma måltidspris bör gälla för denna grupp oavsett förvaltning. Detta innebär att måltidspriset för pedagogiska måltider för personal i alla kommunens verksamheter, oavsett förvaltning, ska fastställas av kommunstyrelsen. 4. Priset för pedagogisk måltid föreslås att för år 2016 fastställas till 0 kr, d.v.s. ingen kostnad. I slutet av år 2016, senast under november månad, bör detta beslut utvärderas tillsammans med de berörda nämnderna, socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden. 5. I samband med detta beslut föreslås att de berörda nämnder ges i uppdrag att återkomma med förslag om regelverk, där det tydligt framgår vilka personalgrupper/medarbetare som ska omfattas av att få äta så kallade pedagogiska måltider, samt vilka arbetsuppgifter som denna personal har i samband med pedagogisk måltid. Personalchef Christer Nilsson redogör för ärendet. Ledamöternas förslag till beslut Leif Sternfeldt (C) föreslår ett tillägg i punkt 1 och 2 inklusive 12 procent av mervärdesskatt. Lisa Dahlberg (S) föreslår ett tillägg i punkt 1 och 2 gäller från den 1 juni Lisa Dahlberg (S) föreslår att äldreomsorgsnämnden läggs till i skrivningen i punkt 4. Leif Sternfeldt (C) föreslår att första meningen i punkt 4 ändras till priset för pedagogiska måltider fastställs till 0 kronor, d.v.s. ingen kostnad och ska börja gälla från den 1 augusti Leif Sternfeldt (C) föreslår med instämmande av Lisa Dahlberg (S) att punkt 5 ändras till Kommunstyrelsen fastställer regelverk och kommunchefen får i uppdrag att återkomma med förslag om regelverk, där det tydligt framgår vilka personalgrupper/medarbetare som ska omfattas av att få äta så kallade pedagogiska måltider, samt vilka arbetsuppgifter som denna personal har i samband med pedagogisk måltid. Lisa Dahlberg (S) föreslår en skrivning om att kommunfullmäktige beslutade den 27 november 2007, 247, att personalmåltidspriset fastställs från och med 2009 av kommunstyrelsen som personalorgan. Kommunfullmäktige har därmed gett kommunstyrelsen uppdraget att fastställa måltidskostnad för personalmåltider, andra nämnder har därmed inte behörighet att fatta sådana beslut.

25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 25(32) Ordföranden sammanfattar diskussionen och konstaterar att det finns 7 förslag. 1 Ordföranden frågar om arbetsutskottet antar eller avslår Leif Sternfeldts (C) förslag om tillägg i 1 och 2 inklusive 12 procent av mervärdesskatt, och finner att förslaget antas. 2 Ordföranden frågar om arbetsutskottet antar eller avslår Lisa Dahlbergs (S) förslag om tillägg i 1 och 2 gäller från den 1 juni 2015, och finner att förslaget antas. 3 Ordföranden frågar om arbetsutskottet antar eller avslår Lisa Dahlbergs (S) förslag om att äldreomsorgsnämnden läggs till i skrivningen i punkt 4, och finner att förslaget antas. 4 Ordföranden frågar om arbetsutskottet antar eller avslår Leif Sternfeldts (C) förslag om att första meningen i punkt 4 ändras till priset för pedagogiska måltider fastställs till 0 kronor, d.v.s. ingen kostnad och ska börja gälla från den 1 augusti 2015, och finner att förslaget antas. 5 Ordföranden frågar om arbetsutskottet antar eller avslår Leif Sternfeldts (C) och Lisa Dahlbergs (S) förslag om att punkt 5 ändras till Kommunstyrelsen fastställer regelverk och kommunchefen får i uppdrag att återkomma med förslag om regelverk, där det tydligt framgår vilka personalgruper/medarbetare som ska omfattas av att få äta så kallade pedagogiska måltider, samt vilka arbetsuppgifter som denna personal har i samband med pedagogisk måltid, och finner att förslaget antas. 6 Ordföranden frågar om arbetsutskottet antar eller avslår Lisa Dahlbergs (S) förslag på skrivning om att kommunfullmäktige beslutade den 27 november 2007, 247, att personalmåltidspriset fastställs från och med 2009 av kommunstyrelsen som personalorgan. Kommunfullmäktige har därmed gett kommunstyrelsen uppdraget att fastställa måltidskostnad för personalmåltider, andra nämnder har därmed inte behörighet att fatta sådana beslut, och finner att förslaget antas. 7 Ordföranden frågar om vad som anges i förvaltningens förslag till beslut i övrigt kan antas, och finner att så sker.

26 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 26(32) 93/2015 Dnr Slutredovisning av investeringsprojekt - ombyggnation av Kunskapens hus kök Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet ombyggnad av Kunskapens hus kök godkänns. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Investeringsprojekt som överstiger 125 basbelopp, cirka 5,5 mnkr, slutredovisas till kommunfullmäktige. Redovisningen ska innehålla en projektbeskrivning, avräkning mot beslutad budget samt vid en eventuell avvikelse mot budget en analys av denna avvikelse. Teknik- och servicenämnden har färdigställt och godkänt slutredovisning av ombyggnad av Kunskapens Hus kök den 4 februari 2015, 15. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 18 februari Teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet ombyggnad av Kunskapens hus kök godkänns. Ekonomichef Karin Hydén redogör för ärendet. Ordföranden föreslår att teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet ombyggnad av Kunskapens hus kök godkänns. Förslaget antas.

27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 27(32) 94/2015 Dnr Slutredovisning av investeringsprojekt - nybyggnad av omklädningsrum och läktare Vävarevallen Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet nybyggnad omklädningsrum och läktare på Vävarevallen godkänns. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Investeringsprojekt som överstiger 125 basbelopp, cirka 5,5 mnkr, slutredovisas till kommunfullmäktige. Redovisningen ska innehålla en projektbeskrivning, avräkning mot beslutad budget samt vid en eventuell avvikelse mot budget en analys av denna avvikelse. Teknik- och servicenämnden har färdigställt och godkänt slutredovisning avseende nybyggnad av omklädningsrum och läktare på Vävarevallen den 4 februari 2015, 15. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 18 februari Teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet nybyggnad omklädningsrum och läktare på Vävarevallen godkänns. Ekonomichef Karin Hydén redogör för ärendet. Ordföranden föreslår att teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet nybyggnad omklädningsrum och läktare på Vävarevallen godkänns. Förslaget antas.

28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28(32) 95/2015 Dnr Slutredovisning av investeringsprojekt - ombyggnation av Kunskapens hus, lokaler för bygg- och anläggningsprogrammet Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet ombyggnad av Kunskapens hus, bygg- och anläggningsprogrammet godkänns. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Investeringsprojekt som överstiger 125 basbelopp, cirka 5,5 mnkr, slutredovisas till kommunfullmäktige. Redovisningen ska innehålla en projektbeskrivning, avräkning mot beslutad budget samt vid en eventuell avvikelse mot budget en analys av denna avvikelse. Teknik- och servicenämnden har färdigställt och godkänt slutredovisning av ombyggnad av Kunskapens Hus, bygg- och anläggningsprogrammet den 4 februari 2015, 15. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 18 februari Teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet ombyggnad av Kunskapens hus, bygg- och anläggningsprogrammet godkänns. Ekonomichef Karin Hydén redogör för ärendet. Ordföranden föreslår att teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet ombyggnad av Kunskapens hus, bygg- och anläggningsprogrammet godkänns. Jäv Ersättare Rolf Hallberg (FP) anmäler jäv och deltar inte i ärendets behandling.

29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 29(32) 96/2015 Dnr Slutredovisning av investeringsprojekt - Kinna centrum etapp A-C Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Teknik- och servicenämndens slutredovisning av investerings-projektet byggnation av Kinna centrum etapp A-C godkänns. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Investeringsprojekt som överstiger 125 basbelopp, cirka 5,5 mnkr, slutredovisas till kommunfullmäktige. Redovisningen ska innehålla en projektbeskrivning, avräkning mot beslutad budget samt vid en eventuell avvikelse mot budget en analys av denna avvikelse. Teknik- och servicenämnden har färdigställt och godkänt slutredovisning av byggnation av Kinna centrum etapp A-C den 4 februari 2015, 15. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 19 februari Teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet byggnation av Kinna centrum etapp A-C godkänns. Ekonomichef Karin Hydén redogör för ärendet. Ordföranden föreslår att teknik- och servicenämndens slutredovisning av investeringsprojektet byggnation av Kinna centrum etapp A-C godkänns. Förslaget antas.

30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 30(32) 97/2015 Dnr Riktlinjer för Marks kommuns internationella arbete och samarbete inom EU Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen fastställer riktlinjer för Marks kommuns internationella arbete och samarbete inom EU. Delegationsordningen kompletteras med att kommunchef, förvaltningschef och VD i de kommunala bolagen är behöriga företrädare för kommunen i samband med projektansökningar inom EU eller annan internationell organisation. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. I februari 2012, 6 antog kommunfullmäktige en policy för internationellt arbete. I policyn anges att kommunstyrelsen ska besluta om riktlinjer för kommunens internationella arbete. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 23 februari Kommunstyrelsen fastställer riktlinjer för Marks kommuns internationella arbete och samarbete inom EU. Delegationsordningen kompletteras med att kommunchef, förvaltningschef och VD i de kommunala bolagen är behöriga företrädare för kommunen i samband med projektansökningar inom EU eller annan internationell organisation. Planeringsledare Kerstin Guth redogör för ärendet. Ordföranden föreslår följande: Kommunstyrelsen fastställer riktlinjer för Marks kommuns internationella arbete och samarbete inom EU. Delegationsordningen kompletteras med att kommunchef, förvaltningschef och VD i de kommunala bolagen är behöriga företrädare för kommunen i samband med projektansökningar inom EU eller annan internationell organisation. Förslagen antas.

31 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 31(32) 98/2015 Dnr Översyn av kommunens policydokument Arbetsutskottets beslut Kommunchefen får i uppdrag att se över Marks kommuns policydokument i laga ordning. Ordföranden och Lisa Dahlberg (S) informerar arbetsutskottet om att Marks kommuns policydokument behöver ses över, detta för att se vilka som eventuellt behöver revideras. Ordföranden föreslår att kommunchefen får i uppdrag att se över Marks kommuns policydokument i laga ordning.

32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 32(32) 99/2015 Dnr Fråga om återrapportering av Skene centrum Arbetsutskott Kommunchefen får i uppdrag att ta fram underlag för återrapport med nulägesstatus för Skene centrum. Lisa Dahlberg (S) ställer fråga om utebliven återrapportering av Skene centrum till kommunfullmäktige Ledamöternas förslag till beslut Lisa Dahlberg (S) föreslår att kommunchefen får i uppdrag att ta fram underlag för återrapport med nulägesstatus för Skene centrum. Ordföranden frågar om arbetsutskottet antar eller avslår Lisa Dahlbergs (S) förslag, och finner att så sker.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunfullmäktige 2015-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunfullmäktige 2015-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00 20.45 paus klockan 18.40 19.00 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, klockan 13.50 17.30, 239-257 FP Rolf Hallberg tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt 272-273, 275-285 KD Per-Olof Hermansson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Runnabönninga, Rydals konferenscenter, Rydal klockan 17.00-18.10 Beslutande S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson S Peter Landgren S Christopher Thorsson S Sonia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-11.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.25. Beslutande M Margareta Lövgren M MP Tomas Johansson, tjänstgör för Leif Sternfeldt (C) kl 13.30-14.20,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsen 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsen 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.00 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Leif Sternfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(34) Kommunstyrelsen 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(34) Kommunstyrelsen 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(34) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.25 Ajournering klockan 16.55 17.10 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Kommunledningskontoret, Kinna, 2010-06-10

Kommunledningskontoret, Kinna, 2010-06-10 Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.30. Paus klockan 14.45-15.05. Beslutande (S) Pelle Pellby (S) Barbro Petersson (S) Ulf Svenson (M) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-08-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-08-19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 169-177, 179-185 FP Rolf Hallberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl V Arthur Thiry tjänstgör för Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00-15.50. Paus klockan 14.25-14.30. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt KD Lars-Inge Andersson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, klockan 13.30 17.30, 1-14 FP Rolf Hallberg tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Tid Kl 13.30 14.55 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson, 80-82 S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, Kommunhuset Kinna, klockan 08.30-13:00 Beslutande M Anders Lindal tjänstgör för Lena Eriksson (M) M Nina Paulsson Åmark FP Egon Svensson tjänstgör

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.10 Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Onsdag 22 april 2015, kl. 13.15-21.15, ajournering 14.00 14.30, 17.15 18.00 samt19.10 19.30. Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt 258-267, 269-271 FP Rolf Hallberg tjänstgör för Leif

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 13.30 15.05 Beslutande Övriga närvarande M M C C MBP L MP S S S S S V MOD SD M M C KD MBP KD S S V Tomas Johansson

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00 18.50 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson M Rolf Skarin tjänstgör

Läs mer

M Rolf Skarin MBP Lennart Svensson FP Börje Frisk S Odd Malmberg S Tony Ragnarsson kl. 16.00 17.15

M Rolf Skarin MBP Lennart Svensson FP Börje Frisk S Odd Malmberg S Tony Ragnarsson kl. 16.00 17.15 Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Plats och tid Mötesrum hos Marks Bostads AB, klockan 16.00 18.40 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik, ordförande C MBP S Tommy Västerteg Henry Sandahl Göran Andersson S Ann-Christine

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.55-16.35. Paus 15.35-15.50. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.30 1 (15) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Övriga deltagande Stefan Didrik,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16)

M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16) M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16) Tid Plats Beslutande Torsdag 19 februari 2015, kl. 13.15-18.30, ajournering 15.00-15.10. 17.00-17.05 Hyltenäsrummet, kommunhuset MBP Ylva Höglund 11-17, kl

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset 27 augusti 2015 kl. 13.30 17.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Elise Arnell

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 juni 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 15.40 1 (16) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10 Tid, kl 13.30 16.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande KD Gunnar Lyngsaa, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 15.20 15.35. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S S Peter

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtälje sportcentrum, klockan 16.30-16.47 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Hanna Stymne Bratt (S) Alexander Srndovic (S), 189 Margareta Lundgren (S) Berit

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 14 september 2015 kl 14:00-15:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Nr 5 Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 17 maj 2006, klockan 19.00 21.15 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Plats och tid: Beslutande: Brandstationen i Kisa Göran Olsson (c), ordförande Göran Lindgren (m) Göran Frisk (s) Margareta Holm (mp) Rune Larsson (c) Sören

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Tid och plats Tisdagen den 22 januari 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 16.00 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.00. Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl MBP

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25

Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25 Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Eva Ahlström (M) Peter Johansson (M) Mats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-09 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar, klockan 17:30-17:50 Beslutande Jacob Spangenberg (C) Margareta Widén Berggren (S) Lennart Owenius (M) Tomas Bendiksen (S) Mika Muhonen (S), 144 Ann-Charlotte

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Nr 1 Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Tid och plats Onsdagen den 13 januari 2016, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Christine Andersson (S) Marianne Sand

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.20 Ajournering 15.50 16.05 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt C Mikael

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 18.00 1 (24) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunfullmäktige 2014-11-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunfullmäktige 2014-11-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter klockan 18.00 20.05 Ajournering klockan 18.45 19.30 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 107-118 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.00 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55, paus klockan 15.05-15.20. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.10. Paus 09.35-10.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Nässjö Lärcenter

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Nässjö Lärcenter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Nässjö Lärcenter 2015-02-18 1(14) Plats och tid Stadshuset, Nässjö Klockan 14.00-15.30 Beslutande Övr. deltagare Anders Karlsson (C) ordf. Leif Ternstedt (S) Anders

Läs mer